مرگ دختر ۱۱ ساله در قم همزمان با مسمومیتهای دنبالهدار دانشآموزان
در پی مرگ یک دختر دانشآموز در قم و گزارشها مبنی بر ارتباط آن با مسمومیتهای دنبالهدار مرموز، خبرگزاری جمهوری اسلامی با انتشار گفتوگویی با پدر این دختر ادعا کرد مرگ او به مسمومیتها ربطی ندارد؛ اظهاراتی که برخی آن را یادآور مصاحبههای اجباری با خانوادههای کشتهشدگان اعتراضات دانستهاند.
در مصاحبه ایرنا که امروز دوشنبه هشتم اسفند منتشر شده، ابوالقاسم رضایی، پدر فاطمه رضایی، میگوید دخترش سه هفته پیش از مرگ، حضوری به مدرسه نرفته بود و از یک هفته قبل دچار عفونت شده بود.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ارتباط دادن مرگ این دانشآموز ۱۱ ساله به مسمومیتهای اخیر در مدارس را به «شبکههای ضدانقلاب» - عنوانی که حکومت ایران برای توصیف رسانههای آزاد استفاده میکند - نسبت داده است.
بنا بر برخی گزارشها، دادستان قم با «تهدید» خانواده فاطمه رضایی به سکوت و عدم اطلاعرسانی، به آنها گفته بود باید پیکر فرزندشان را بی سر و صدا دفن کنند.
اما هدیه کیمیایی، روزنامهنگار، در توییتی به نقل از یک منبع آگاه، نوشته است که «مرگ این دانشآموز بدون هیچ سابقه بیماری بوده» با این حال مقامات «در صدد تشکیل پرونده پزشکی» برای او هستند تا بگویند «بیماریاش قدیمی بوده و احتمالا تاریخ بیماری را از خیلی قبلتر اعلام کنند.»
آقای رضایی با بیان این که دخترش هیچ وقت در مدرسه «دچار مسمومیت نشده بود» و در زمان حضور او در مدرسه «هیچ مشکلی یا اعلام حادثهای به وجود نیامده بود»، علائمی را از بیماری فاطمه رضایی عنوان میکند که به علائم اعلام شده در رسانهها برای مسمومیتهای مرموز دانشآموزان شبیه است.
به گفته او، فاطمه رضایی «پادرد و دلدرد و استفراغ و تب» داشته و به دلیل «عفونت شدید» درگذشته، اما پزشکان متخصص «هیچ علامتی از مسمومیت را تشخیص ندادند.»
به تعبیر برخی کاربران، مصاحبه ایرنا با پدر فاطمه رضایی یادآور گزارشهای حکومتی از کشته شدن افرادی مثل مهسا امینی، نیکا شاکرمی، سارینا اسماعیلزاده و مصاحبههای اجباری با خانوادهها و نزدیکان کشتهشدگان اعتراضات است.
به گزارش روزنامه هممیهن امروز دوشنبه با اعلام مسمومیت ۶۰ دانشآموز دبستان فرشتگان در بروجرد، گزارش داد، «دانشآموزان شیئی را دیدهاند که از بیرون به داخل مدرسه پرتاب شده و در مدرسهای دیگر، چیزی مثل بمب ترکیده و دودی با بوی نعنا از آن خارج شده است.»
مسمومیتهای سریالی، که به اذعان برخی مقامات جمهوری اسلامی عامدانه است، از ۹ آذر در یک هنرستان دخترانه در قم آغاز شد و تا کنون در چند شهر ادامه داشته است.
روز یکشنبه محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه، برای نخستین بار پای مذهبیها را به میان آورد و گفت، «هزارهگراها» که نوعی تفکر نزدیک به طالبان است، این اقدامات را انجام میدهند، چرا که معتقدند دختر نهایتا باید تا سوم دبستان درس بخواند.
فاضل میبدی اضافه کرد: «یک جامعهشناس که نمیتوانم نامش را بگویم در قم پژوهشی در این زمینه انجام داده و در جلسهای این موضوع را برای برخی شرح داده است.»
اما معاون اول قوه قضاییه جمهوری اسلامی امروز دوشنبه، در شرایطی از بینتیجه ماندن تحقیقات نهادهای دولتی و امنیتی در مورد «مسمومیت دانشآموزان» طی ماههای اخیر خبر داده که همزمان باز هم تعدادی دیگر امروز دوشنبه دچار مسمومیت و راهی مراکز درمانی شدند.
به گفته محمد مصدق کهنمویی، با وجود پیگیریهای دادستان قم، «تاکنون نتیجهای گرفته نشده است.»
روز یکشنبه معاون وزیر بهداشت و یک نماینده مجلس بدون ذکر جزئیات، برای نخستین بار از عمدی بودن مسمومیتهای سریالی در مدرسهها پرده برداشتند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر