آیین نامه «حمایت از نخبگان ایرانی» ابلاغ شد؛ تلاش برای کاهش مهاجرت نخبهها
روزنامه «جامجم» از ابلاغ مصوبه هیات وزیران با عنوان «آیین نامه حمایت از نخبگان ایرانی» خبر داد.
براساس این ابلاغیه دولت برای حمایت از این اقشار حمایتهایی از جمله تسهیلات مسکن، حمایتهای بیمهای، اختصاص ۲۰ درصد از ظرفیت جذب اعضای هیئت علمی به نخبگان، اعطای پژوهانه، حمایت از راهاندازی و تأسیس شرکت، ایجاد سرمایهگذاری مشترک در مناطق آزاد اقتصادی و پارکهای علم و فناوری برای نخبگان ایرانی در نظر گرفته است.
این در حالی است که هفته پیش نیز دولت مصوبه «حمایت از نخبگان غیر ایرانی» را ابلاغ کرده بود که بر اساس آن قرار است خدماتی از جمله اقامت ویژه، تسهیلات بانکی، تسهیل صدور پروانه اشتغال یا جواز کسب، شرایط ادامه تحصیل مثل شهروندان ایرانی، صدور گواهینامه، صدور سیمکارت و خدمات بیمه به این افراد داده شود.
ادعای حمایت از نخبگان ایرانی و غیر ایرانی در حالی مطرح میشود که براساس آمارهای منتشر شده توسط رصدخانه مهاجرت ایران، در حال حاضر نزدیک به ۷۰ درصد مدیران ارشد و صاحبان کسب و کار به فکر مهاجرت از کشور هستند.
عواملی همچون قوانین دستوپا گیر در کنار «بروکراسی» اداری، شرایط نامساعد اقتصادی، محدودیتهای اجتماعی، اینترنتی و نوع حکمرانی فضای کسب و کار و فعالیتهای اقتصادی، کشور را با چالش مواجه کرده است. موضوعی که سبب شده تا برخی از کارشناسان را به این باور برساند که حمایتهای اعلام شده نیز تاثیری بر روند مهاجرت نخبگان نخواهد گذاشت.
تلاش جمهوری اسلامی برای جذب سرمایههای مالی و انسانی با روی کار آمدن دولت رئیسی شتاب گرفته اما طرح جذب سرمایهگذاری خارجی از طریق ارائه اقامت پنج ساله نخستین بار در تیرماه ۱۳۹۸ توسط دولت روحانی تصویب و ابلاغ شد که در ابتدا این رقم ۲۵۰ هزار دلار اعلام شده بود، رقمی که دولت رئیسی آن را به ۱۰۰ هزار دلار کاهش داد.
به باور تحلیلگران حمایت از نخبگان غیر ایرانی نیز در نهایت باعث جذب افراد همسو با جمهوری اسلامی از «کشورهای جهان سومی» که شرایطی بدتر از ایران دارند خواهد شد و تاثیری بر توسعه کشور نخواهد داشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر