یکشنبه، اردیبهشت ۱۰، ۱۴۰۲

ادامه برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان کارگری و صنفی در ایران

 

ادامه برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان کارگری و صنفی در ایران


تجمع بازنشستگان تأمین اجتماعی،‌ روز جهانی کارگر. آرشیو

اتحادیه آزاد کارگران ایران روز شنبه خبر داد که مظفر صالح‌نیا و شریف ساعدپناه از اعضای هیأت مدیره این تشکل کارگری، توسط ستاد خبری وزارت اطلاعات و حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی در شهر سنندج به صورت تلفنی احضار و سپس مورد تهدید و بازجویی قرار گرفتند.

این اتحادیه افزود که تعداد دیگری از کارگران و فعالان کارگری در سنندج نیز روز شنبه توسط نهادهای امنیتی این شهر احضار و بازجویی شده‌اند اما به اسامی آنها اشاره نکرد.

در این ارتباط، به نوشته سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اسامی این کارگران و فعالان کارگری «توفیق محمودی، رامین کریمی، هاجر سعیدی، سوسن رازانی، کامران ساختمانگر، رضا امجدی، حبیب‌الله کریمی و ریبوار عبداللهی» بوده است.

این احضارها و تهدیدها یک روز پیش از روز جهانی کارگر، اول ماه مه، انجام شده است.

پیش از این هم برخی منابع به صدای آمریکا گفته بودند که شماری از فعالان کارگری و بازنشستگان و نیز معلمان در چند شهر از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی احضار شده‌اند.

به گفته این منابع، نهادهای امنیتی به این فعالان نسبت به برگزاری و یا مشارکت در مراسم روز جهانی کارگر هشدار داده ‌اند.

این رویه در سالیان گذشته نیز انجام شده است. با این همه، فعالان و تشکل‌های کارگری و صنفی با برگزاری مراسمی، این روز را گرامی داشته‌اند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران احضار، بازجویی و تهدیدهای نهادهای امنیتی در آستانه روز جهانی کارگر را «تنها از سر واهمه و استیصال حاکمیت در مواجهه با اعتراضات روزافزون کارگری» دانست.

این تشکل کارگری تاکید کرد که «هم برگزاری مراسم‌ روز جهانی کارگر و هم اعتصابات و تجمعات اعتراضی حق مسلم کارگران است و هیچگونه برخورد امنیتی دیگر نمی‌تواند مانع از گسترش مبارزات کارگران و مزدبگیران ایران گردد.»

پیش از این نیز شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز شنبه از بازداشت محسن عمرانی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر، خبر داده بود.

کانال تلگرامی این شورا نوشت که نیروهای حکومتی به خانه محسن عمرانی یورش بردند و این فعال صنفی را بازداشت کردند.

بنا بر اعلام این تشکل صنفی، چند تن از نیروهای امنیتی بعد از تفتیش خانه محسن عمرانی «که با تهدید و ضرب و شتم» او همراه بود، او را به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز جمعه ۸ اردیبهشت نیز گزارش داده بود که ماموران امنیتی با یورش به خانه محمد حبیبی، سخنگوی زندانی کانون صنفی معلمان تهران، جمعی از معلمان، فعالان کارگری، و فعالان صنفی و مدنی را که به دیدار خانواده او رفته بودند، بازداشت کردند.

بنا بر این گزارش، ماموران حکومتی در جریان این یورش شماری از فعالان صنفی به نام‌های ریحانه انصاری‌نژاد، عسل محمدی، هیراد پیربداقی، آنیشا اسدالهی، سروناز احمدی، کامیار فکور، حسن چرتابی، ژاله روحزاد، احمد حیدری، و الدوز هاشمی را بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند.

محمد حبیبی، از فعالان جنبش معلمان ایران، که در بهمن سال ۱۴۰۱ پس از تحمل ۱۰ ماه حبس، از زندان آزاد شده بود، چندی پیش دوباره بازداشت شد.

در این حال، به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، حسن سعیدی، کیوان مهتدی و رضا شهابی، فعالان کارگر زندانی، در اطلاعیه مشترکی نوشتند: «سرکوب و بگیر و ببند در آستانه روز جهانی کارگر و روز معلم پدیده جدیدی نیست. اما استیصال و پرخاش‌جویی دستگاه امنیتی که حتی تحمل همدلی انسانی در حریم خصوصی افراد را ندارد، نشانگر افسار گسیختگی و فرار رو به جلوی حاکمیت است.»

آنها اضافه کردند: حاکمیت «هنوز می‌خواهد به جای پرداختن به ریشه مشکلات، با پرونده‌سازی و ایجاد رعب و وحشت صورت مسئله را پاک کند. غافل از آنکه جامعه ما دیگر بیدار شده و این قلدری‌ها نه تنها از جانب هیچ بخشی از جامعه تحمل نمی‌شود، بلکه فقط به تقویت همبستگی و اتحاد بیشتر میان معترضان به وضع موجود منجر خواهد شد.»

این سه فعال کارگر زندانی در پایان از «تمام فعالان صنفی، کارگری، اجتماعی و سیاسی، و از تمام آزادیخواهان و دلسوزان این سرزمین» خواستند که «در برابر فضای خفقان سکوت نکنند و به هر وسیله ممکن، با سلطه‌جویی و دست‌درازی‌های دستگاه امنیتی مقابله کنند.»

بیانیه ۱۵ تشکل صنفی: «جنبش انقلابی مردم ایران» همچنان «زنده و پویا» است

 

بیانیه ۱۵ تشکل صنفی: «جنبش انقلابی مردم ایران» همچنان «زنده و پویا» است


اعتراضات صنفی در ایران. آرشیو

۱۵ تشکل کارگری و صنفی در آستانه روز جهانی کارگر و روز معلم در ایران، در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که «جنبش انقلابی مردم ایران» همچنان «زنده و پویا» است و جمهوری اسلامی «نه شایسته بقا» و «نه قادر به ادامه حیات» است.

در بیانیه مشترک این تشکل‌های صنفی و مدنی که روز یک‌شنبه ۱۰ اردیبهشت منتشر شد، تأکید شده است که با وجود «سرکوب خونین» اعتراضات سراسری در ماه‌های گذشته، جامعه از جمله «معلم، کارگر،‌ سینماگر، هنرمند، فعال مدنی و سیاسی، و پیر و جوان» در مقابل جمهوری اسلامی قرار گرفته و «جنبش انقلابی مردم ایران، زنده و پویا» است و «آماج اعتراضات تحول‌خواهانه» همچنان ادامه دارد.

این نهادها از همه کارگران، معلمان، دانشجویان، زنان، و عموم مردم ایران خواسته‌اند که با پیوستن به تشکل‌ها و شوراهای محلات و محیط کار، آینده را «متکی بر اراده، اتحاد و همبستگی» شکل دهند و مبارزه خود را برای گذار از جمهوری اسلامی ادامه دهند.

تشکل‌های امضاکننده بیانیه، «آزادی بی قید و شرط همه زندانیان سیاسی و آزادی عقیده، اندیشه، بیان، مطبوعات و احزاب» را خواستار شده‌اند و همچنین بر «برچیده شدن ارگان‌های سرکوب»، «عادی‌سازی روابط خارجی» با کشورهای جهان، «لغو حکم اعدام» و «اعلام بلادرنگ برابری کامل حقوق زنان با مردان»، اعلام «خصوصی قلمداد شدن دین»، و «پایان دادن به تخریب‌های زیست‌محیطی» تأکید کرده‌اند.

در این بیانیه همچنین به حمله‌ها با گازهای مشکوک به مدرسه‌ها در ایران اشاره شده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیررسمی نفت، اتحاد بازنشستگان، شورای کارگری بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی، صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد ایران، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کرمانشاه، کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران، ندای زنان ایران، شورای بازنشستگان ایران، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، کانون مدافعان حقوق کارگر، سندیکای نقاشان استان البرز، و اتحادیه آزاد کارگران ایران، این بیانیه را امضا کرده‌اند.

«جمهوری اسلامی از اتحاد کارگران وحشت دارد»

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه نیز در بیانیه‌ای به مناسبت اول ماه مه،‌ روز جهانی کارگر، از ادامه حبس سه عضو شناخته‌شده این سندیکا؛ رضا شهابی، داوود رضوی، و حسن سعیدی انتقاد شده است.

در این بیانیه آمده است که «تعدادی از اعضای حق‌طلب سندیکا» و فعالان کارگری دیگر در روز شنبه «توسط نیروهای امنیتی به صورت تلفنی احضار شده‌اند.»

این نهاد کارگری تأکید کرد که در ایران کارگران «اجازه و امکان مراسم‌ها و جشن‌های ملییونی» در روز جهانی کارگر را ندارند و افزون بر آن، «در کف خیابان» و «در دید و بازدیدها مورد سرکوب و تهدید و بازداشت قرار می‌گیرند.

به نوشته این بیانیه، جمهوری اسلامی روز جهانی کارگر را «به همراه خودی‌ها در مکان‌های تحت کنترل برگزار می‌کند» و تظاهر می‌کند که «طرفدار کارگر است، ولی ذاتا و عملا مخالف هرگونه تجمع، راهپیمایی، و تظاهرات کارگران» است و از اتحاد کارگران «وحشت دارد.»

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه در ادامه با محکوم کردن مصوبه مزدی شورای عالی کار را «اعلام‌ آشکار جنگ علیه کارگران و‌ مزدبگیران و خانواده های کارگری» خواند و افزود: «هر دستمزدی زیر ۲۵ میلیون تومان در ماه برای یک خانوار ۴ نفره کارگری در سال ۱۴۰۲، به معنای تحمیل فقر و‌ محرومیت خواهد بود.»

«برقراری بیمه‌های اجتماعی مکفی و موثر، بویژه بیمه‌های درمانی و بیمه بیکاری برای کارگران بیکار و جویای کار، انحلال شرکت‌های پیمانکاری و واسطه‌ای، امضای قراردادهای کار از طریق پیمان‌های رسمی و دسته‌جمعی، توقف سرکوب تشکل‌های مستقل کارگری و‌ صنفی، و برخورداری کارگران از حق آزادی بیان و عقیده، تشکل و تحزب، اعتصاب و اعتراض» از مطالبات این تشکل کارگری به مناسبت روز جهانی کارگر هستند.

سندیکا در بیانیه خود حمایتش را از اعتراضات و اعتصابات کارگران پیمانی و‌ پروژه ای در صنایع مختلف اعلام کرد.

این تشکل کارگری در بخش دیگری از بیانیه‌اش خواستار «آزادی بدون قید و شرط کارگران و فعالین کارگری و صنفی زندانی و تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی و بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری و مجازات عاملین و‌ آمرین‌کشتار مردم» شد.

«منع کار کودکان کمتر از شانزده سال و تأمین زندگی و آموزش کودکان کار، برابری بین زن و مرد و دیگر جنسیت‌ها در تمام عرصه‌ها، لغو‌ فوری قوانین تبعیض‌آمیز و زن ستیز و هر گونه ستم و تبعیض از جمله جنسی و جنسیتی، عقیدتی، نژادی، ملی و مذهبی در محیط کار و در جامعه» هم از دیگر مطالبات سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه هستند.

این تشکل در ادامه خواستار توقف «تبعیض و ستم نسبت به کارگران مهاجر، آموزش رایگان در تمام سطوح و برای تمام ساکنین‌ ایران صرف‌نظر از وضعیت اقامت و یا شهروندی‌شان، حق آموزش به زبان‌ مادری، ترمیم حقوق کارگران و معلمان بازنشسته و همسان سازی حقوق آنان با شاغلان بر مبنای نرخ واقعی تورم و سبد هزینه زندگی، نظارت نمایندگان منتخب و‌ مستقل بازنشستگان بر صندوق‌ها و دارایی‌های عمومی بازنشستگان» شد.

سندیکا همچنین حملات شیمیایی در مدارس و بخصوص مسموم‌سازی دختران دانش‌آموز در مدارس را محکوم‌ کرد، حاکمیت را «پاسخگوی مستقیم در مورد این فاجعه» دانست و‌ خواستار «توقف فوری این جنایات و ایجاد یک‌کمیته حقیقت یاب بین المللی و‌ مستقل» شد.

بیانیه کانون نویسندگان ایران

همچنین، کانون نویسندگان ایران در بیانیه‌ای جداگانه تأکید کرد که جمهوی اسلامی پس از ۴۴ سال «هیچ گام مثبتی» برای «تحقق خواست‌های بر حق کارگران برنداشته» و با «شیوه‌های مزورانه» مانع از تشکل‌یابی و استقلال آنها شده است.

در این بیانیه با تأکید بر «تورم و گرانی روز‌افزون» و «ورشکستگی کارخانه‌ها و تعطیلی بسیاری از واحدهای صنعتی و صنفی» در طول حیات حکومت کنونی ایران، افزوده شده است که جمهوری اسلامی راه پیگیری مشکلات کارگری را با «تشدید سانسور» بسته است و با «جرم‌انگاری» اعتصابات و اعتراضات کارگری، فعالان صنفی را «تهدید، شکنجه، و زندان» می‌کند.

این نهاد صنفی نویسندگان، آزادی بدون قید و شرط همه فعالان کارگری از جمله کیوان مهتدی، عضو کانون نویسندگان ایران، و زندانیان سیاسی و عقیدتی دیگر را خواستار شده است.

هشدار اسماعیل عبدی نسبت به پیامد سیاست‌های جمهوری اسلامی

اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان و معلم زندانی، در هشتمین سال حبس خود با گرامی‌داشت روز جهانی کارگر و روز معلم در ایران، تأکید کرد که «بحران شدید معیشتی» بر «عموم مردم ایران» از جمله «معلمان و کارگران» حاکم است و هرچند «فریاد دادخواهان گوش فلک» را «دریده»، اما انگار «اراده شنیدن نیست.»

این معلم زندانی در پیامی از زندان با تأکید بر این که سال‌ها است کارگران و معلمان «به مدنی‌ترین شکل ممکن خواسته‌های قانونی خود» از جمله «دستمزد شایسته» و «رعایت مقاوله‌های جهانی» را خواستارند، افزود: اما هرگز «نتوانسته‌اند به حقوق قانونی خود دست پیدا کنند.»

آقای عبدی نتیجه «برخورد غیرقانونی و خشن» با «اعتراضات مدنی» را «اعتراضات گسترده خیابانی» دانست و تأکید کرد که «سزای آن که جویای حق است، داغ و درفش نیست.»

او «معلمانه» هشدار داد که «احکام قضایی و سرکوب، مانع حق‌طلبی مردم نخواهد شد» و «بی‌توجهی به خواسته‌های معیشتی، و اصل آزادی» موجب «عقب‌نشینی فعالان» نیست،‌ «بلکه طغیان اجتماعی و عصیان عمومی را در پی خواهد داشت.»

انهدام ده‌ها هزار تن سوخت روسیه در حمله‌ پهپادی؛ اوکراین: خداوند مجازات کرد

 

انهدام ده‌ها هزار تن سوخت روسیه در حمله‌ پهپادی؛ اوکراین: خداوند مجازات کرد


مخزن سوخت روسیه در در بندر سواستوپل، شبه‌جزیره کریمه، پس از حمله پهپادی

حمله پهپادی به یک مرکز ذخیره سوخت روسیه در بندر سواستوپل در شبه‌جزیره کریمه در روز شنبه، ستون بزرگی از دود سیاه و غلیظ را در آن منطقه ایجاد کرد. روسیه، اوکراین را مسئول این حمله می‌داند اما کی‌یف می گوید خداوند، روس‌ها را مجازات کرد.

فرماندار منصوب روسیه برای این شهر، گفت پیش از بروز فاجعه، حریق ناشی از حمله اطفا شد.

یک مقام سازمان اطلاعات ارتش اوکراین نیز گفت در نتیجه این حمله، بیش از ۱۰ مخزن فرآورده‌های نفتی با ظرفیت حدود ۴۰ هزار تن که برای استفاده ناوگان روسیه در دریای سیاه در نظر گرفته شده بود، منهدم شده است.

اوکراین موشک‌های دارای برد کافی به منظور حمله به جاهایی همچون سواستوپل ندارد و به همین دلیل سرگرم توسعه پهپادهای مناسب برای جبران این نقیصه بوده است.

مقامات اوکراینی معمولا از پذیرش مستقیم مسئولیت چنین حملاتی خودداری می‌کنند اما یک مقام نظامی این کشور حمله پهپادی مزبور را «مجازات خداوند» در تلافی حمله روز جمعه روس‌ها به شهر اومان دانست که موجب کشته‌شدن ٢٣ اوکراینی شده بود.

او به شهروندان کریمه هشدار داد از مراکز نظامی روسیه در این شبه‌جزیره «تحت اشغال موقت» دوری کنند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، نیز هشدار داده بود عاملان حمله به اومان در اسرع وقت مجازات خواهند شد.

حمله روز شنبه همزمان با آماده‌شدن نیروهای اوکراینی برای بیرون راندن واحدهای روس از مناطقی است که به دنبال تهاجم فوریه سال گذشته میلادی اشغال کرده‌اند.

کرملین، اوکراین را به فرستادن مقادیر زیادی پهپاد و شهپاد به منظور حمله به شبه‌جزیره کریمه متهم می‌کند.

اوکراین می‌گوید بازپس‌گیری همه قلمرو تحت اشغال روسیه از جمله شبه‌جزیره کریمه، که از سال ۲۰۱۴ به تصرف مسکو درآمده، شرط اصلی برای پذیرش هرگونه توافق صلح است.

سفر یک رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه پس از ۱۲ سال؛ رئیسی به دمشق می‌رود

 

سفر یک رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه پس از ۱۲ سال؛ رئیسی به دمشق می‌رود


ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران

رسانه های دولتی در ایران گزارش دادند ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه به دعوت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، برای یک سفر دو روزه «بسیار مهم» به دمشق می‌رود.

حسین اکبری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه، به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: سفر چهارشنبه «رئیسی به دمشق به دلیل تغییر و تحولاتی که در منطقه در حال وقوع است، سفر بسیار با اهمیتی» است.

این دیدار در شرایطی است که ایران و عربستان سعودی به تازگی برای از سرگیری روابط توافق کردند و شماری از کشورهای عرب نیز تماس‌ با دولت دمشق را افزایش داده‌اند.

روسیه نیز اخیرا میزبان نشستی با حضور مقامات ایران، سوریه و ترکیه بر سر روابط آنکارا و دمشق بود.

جمهوری اسلامی و روسیه در طول جنگ داخلی سوریه که ۱۲ سال از آن می‌گذرد از بشار اسد حمایت کردند در حالی که شماری از کشورهای عرب منطقه از جمله عربستان و ترکیه از مخالفان او حمایت کرند.

اکبری مدعی شد که سفر رئیسی «می‌تواند هم تاثیرات منطقه‌ای و هم فرامنطقه‌ای داشته باشد و در عین حال به تقویت و توسعه روابط دو کشور در تمامی حوزه‌ها کمک کند.»

جمهوری اسلامی در طول جنگ داخلی سوریه حضور نظامی خود را در سوریه پررنگ کرد اما بارها مواضع آن مورد حمله اسرائيل قرار گرفته است.

به نوشته خبرگزاری فرانسه این اولین سفر یک رئیس جمهوری ایران به دمشق از زمان آغاز جنگ داخلی در سوریه در سال ۲۰۱۱ خواهد بود.

آخرین رئیس جمهوری که از ایران به پایتخت سوریه سفر کرد محمود احمدی نژاد بود که آن سفر را در سپتامبر ۲۰۱۰ انجام داد.

اعتصابات و اعتراضات معیشتی در ایران در آستانه روز جهانی کارگر ادامه دارد

 

اعتصابات و اعتراضات معیشتی در ایران در آستانه روز جهانی کارگر ادامه دارد


تجمع شماری از کارگران شرکت صنایع نیشکر هفت‌تپه؛ یک‌شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

اعتصابات و اعتراضات کارگری در ایران در آستانه روز جهانی کارگر، اول ماه مه، در جریان است. در این ارتباط، افراد دارای معلولیت، بازنشستگان تامین اجتماعی، پرستاران و همچنین کارگران صنایع نفت و پتروشیمی، لاستیک‌سازی و نیشکر هفت‌تپه روز یکشنبه دهم اردیبهشت در شهرهای مختلف تجمع‌های اعتراضی برگزار کردند.

علاوه بر این، شماری از افراد دارای معلولیت در مقابل اداره‌های بهزیستی در شهرهای تربت‌جام، مشهد، ایذه، کرمانشاه، اردبیل، تهران، قم، سنندج و بروجرد تجمع کردند.

به گزارش «کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت»، آنها از ذکر نشدن شدت معلولیت متوسط و خفیف در قانون حمایت از حقوق معلولان، به ویژه در ماده ۲۷ آن و بهره‌مند نشدن از کمک هزینه معیشتی بنا بر شدت معلولیت، مانند درصدبندی جانبازان و بهره‌مندی از کمک هزینه‌ها و حمایت‌ها بنا بر درصد جانبازی، انتقاد کردند.

گزارش شبکه های احتماعی نیز حاکی از تجمع شماری از پرستاران در شیراز است. پرستاران از چند سال پیش تاکنون در تجمع‌هایی از جمله خواستار اجرای صحیح قانون تعرفه خدمات پرستاری شده‌اند.

همچنین به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی دست‌کم در شهرهای اهواز، اراک، اصفهان، کرمانشاه و رشت تجمع کردند.

تجمعات مداوم بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی در اعتراض به «وضعیت بد معیشتی، مصوبه مزد ۱۴۰۲، تعویق در پرداخت باقی‌مانده همسان‌سازی و سایر مطالبات» صورت می‌گیرد. آنها در سالیان گذشته نیز تجمع‌های بسیاری در اعتراض به سیاست دولت‌ها در قبال بازنشستگان و مشکلات‌شان برگزار کرده‌اند.


 
در رشت نیز، بازنشستگان معترض شعار دادند: «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه.»

 


 

هم‌زمان، گروهی از کارگران صنایع نفت و پتروشیمی در ماهشهر و قشم و همچنین کارکنان صنایع نیشکر هفت‌تپه از کار دست کشیدند.

اعتراض کارگران فصلی پتروشیمی قشم، یک‌شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

اعتراض کارگران فصلی پتروشیمی قشم، یک‌شنبه ۱۰ اردیبهشت 

 

 در میدان نفتی جفیر در استان خوزستان نیز کارگران پروژه‌ای بخش‌های دفتر فنی پایپینگ و دفتر فنی ابزار دقیق در اعتراض به »عدم افزایش دستمزد برای سال ۱۴۰۲» اعتصاب کردند.

 در ادامه اعتراضات معیشتی، کارکنان شرکت یزد تایر نیز روز یک‌شنبه از کار دست کشیدند و تحصن کردند.


 

همچنین، کارکنان صنایع نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به «توهین کارفرما» به آنها با خودداری از خوردن ناهار در مقابل ساختمان مدیریت تجمع کردند.

پیشتر عبدعلی ناصری، مدیرعامل شرکت هفت‌تپه. او در گفتگو با خبرگزاری ایرنا، با اشاره به ضرب‌المثل «خر مال کسی است که سوارش می‌شود»، گفته بود: «ما هم سوار خر شدیم و پیاده هم نمی‌شویم. هفت‌تپه را ول نخواهیم کرد.»


 

تجمع افراد دارای معلولیت مقابل سازمان بهزیستی تربت جام در اعتراض به حذف بودجه معلولان، یک‌شنبه ۱۰ اردیبهشت

تجمع افراد دارای معلولیت، یک‌شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، تربت جام
تجمع افراد دارای معلولیت، یک‌شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، تربت جام

کارگران کنترل ترافیک تهران نیز روز یک‌شنبه ۱۰ اردیبهشت در مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند.

اعتراض کارگران شرکت کنترل ترافیک در مقابل شورای شهر تهران، یک‌شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
اعتراض کارگران شرکت کنترل ترافیک در مقابل شورای شهر تهران، یک‌شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

بنا بر جزئیات دستمزد تعیین شده مصوب شورای عالی کار، حداقل مزد ماهانه کمتر از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان اعلام شده است.

بر اساس مصوبه شورای عالی کار، حداقل دستمزد ماهانه کارگران مشمول قانون کار، متأهل و دارای فرزند، حدود هشت میلیون تومان است در حالی که این شورا سبد معیشت یک خانوار سه نفره را بیش از ۱۳ میلیون تومان برآورد کرده و تشکل‌های مستقل کارگری سبد معیشت را بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان اعلام کرده‌اند.

اعتراضات معیشتی اصناف که از ساعات آغازین سال ۱۴۰۲ از سر گرفته شده، در شهرهای مختلف ایران در جریان است.

ستار رحمانی، فعال حقوق کارگران و معلمان پیشتر در گفت‌وگو با صدای آمریکا مسئله معیشت کارگران در حال حاضر را «جدال مرگ و زندگی» دانسته است.


 

هشدار در مورد «کوچک‌ترشدن سفرهٔ مردم» درپی کمیاب‌شدن واکسن طیور

 

هشدار در مورد «کوچک‌ترشدن سفرهٔ مردم» درپی کمیاب‌شدن واکسن طیور

دبیر انجمن واردکنندگان دارو از تخصیص‌نیافتن ارز دولتی «طی بیش از سه ماه گذشته» برای واردات واکسن طیور و به‌ تبع آن کمیاب‌شدن این نوع واکسن در ایران خبر داد.

حمیدرضا توکلی در حالی از بروز این معضل جدید برای مرغداران خبر می‌دهد که در کنار انتشار خبرهایی از تشکیل صف‌های طولانی برای خرید گوشت مرغ و کمبود و گرانی آن در چندین شهر ایران، برخی رسانه‌های رسمی نیز از فروش مرغ به قیمت کیلویی صد هزار تومان در برخی فروشگاه‌ها خبر داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، دبیر انجمن واردکنندگان دارو روز یک‌شنبه دهم اردیبهشت با اشاره به وضعیت واکسن طیور گفت: «بیش از سه ماه است که به هیچ‌یک از کالاهای دامپزشکی ارز تخصیص نداده‌اند، این در حالی است که وزارتخانه‌های بهداشت و صمت ارز قابل‌توجهی برای واردات دریافت کرده‌اند. انجمن با پیگیری‌های که از بانک مرکزی و وزارت کشاورزی انجام داد متوجه شد که این مجموعه‌ها از بلاتکلیفی و سرگردانی در تخصیص ارز رنج می‌برند.»

حمیدرضا توکلی همچنین از افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی نرخ واکسن‌های طیور خبر داد و گفت که «به همین دلیل شاهد احتکار و قاچاق داروهای دامپزشکی خواهیم بود که این مسئله افزایش قیمت تمام‌شدهٔ محصولات دامی را به‌همراه می‌آورد و باز هم در آیندهٔ نه‌چندان دور شاهد کوچک‌ترشدن سفرهٔ مردم خواهیم بود».

این فعال صنفی با توضیح این‌که «۷۰ درصد واکسن‌های طیور وارداتی است» گفت که «سالیانه حدود یک میلیارد دلار ارز برای واردات داروهای دامپزشکی نیاز است» اما «میزان ارز موجود در کشور محدود است، از این‌رو وزارتخانه‌ها به زیرمجموعه‌های خود اعلام کرده‌اند که تخصیص ارز را اولویت‌بندی کنند و این سخن نیز به معنای اعمال سلیقه و ایجاد رانت است.»

بازار گوشت مرغ، به‌عنوان اصلی‌ترین منبع پروتئینی در سبد غذایی مردم، در حالی دچار آشفتگی شده که مسئولان وعدهٔ آرامش در بازار کالای اساسی تا پایان ماه رمضان را داده بودند.

چشم‌انداز گران‌ترشدن گوشت مرغ در ایران در عین حال در شرایطی مطرح شده که اکبر شوکت، رئیس انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، روز ۲۷ فروردین، گفته بود: «در سبد مصرفی استاندارد ما عملاً گوشت قرمز حذف شده است و صراحتاً گفته می‌شود کارگران پروتئین خود را از گوشت سفید تأمین کنند.»

او همچنین افزود که دولت در مورد مصرف گوشت، «برخی تعاریف و استانداردهای مصرفی کارگران را دستکاری می‌کند.»

تحلیل جروزالم‌پست از پیشنهاد ایران برای منطقهٔ جدید امنیت دریایی: تهران در پی مرعوب کردن غرب است

 

تحلیل جروزالم‌پست از پیشنهاد ایران برای منطقهٔ جدید امنیت دریایی: تهران در پی مرعوب کردن غرب است

محمدرضا قرایی آشتیانی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران

محمدرضا قرایی آشتیانی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی، با حضور در اجلاس همتایان خود در سازمان همکاری شانگهای، خواستار تعیین سازوکاری در این سازمان برای ایجاد یک «منطقهٔ جدید امنیت دریایی» شد.

درپی این درخواست، روزنامهٔ اسرائیلی جروزالم پست روز ‌شنبه نهم اردیبهشت در تحلیلی به‌قلم ست‌ فرانتزمن، ستون‌نویس این روزنامه، نوشت که ایران با افزایش همکاری‌های دفاعی و نظامی در این سازمان درصدد «مرعوب‌کردن غرب» است.

اجلاس وزیران دفاع سازمان همکاری شانگهای روز هشتم اردیبهشت در دهلی نو، پایتخت هند، برگزار شد. وزیر دفاع ایران در حاشیه آن نشست با همتایان خود از چین، هند، بلاروس و سه کشور آسیای میانه دیدار و گفت‌وگو کرد.

محمدرضا قرایی آشتیانی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی، در اجلاس برگزارشده در هند خواهان تعیین سازوکار امنیتی میان کشورهای عضو پیمان شد و این تحلیلگر جروزالم پست هدف آن را «مرعوب‌کردن غرب» عنوان کرده است.

رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران به نقل از او در نشست دهلی نو نوشته‌اند که از نظر تهران، «سیاست‌های توسعه‌طلبانه غرب و ناتو برای احیای جهان تک‌قطبی سرعت گرفته» و ایران آماده همکاری با این کشورها در «مبارزه با تروریسم» است.

به نوشته جروزالم پست، ایران در راستای اهداف خود در تقابل با غرب، در این اجلاس خواهان تعیین همکاری‌های جدید نظامی و پدافندی میان کشورهای عضو پیمان شده و از جمله پیشنهاد کرده است که هند نیز بخشی از آن باشد. اما هند دوست آمریکاست و با اسرائیل نیز روابط نزدیک در حد راهبردی دارد.

این روزنامه در زمینه اظهارات وزیر دفاع ایران در اجلاس شانگهای نوشت ایران تاکتیک تازه‌ای در پیش گرفته که در سفر روزهای گذشته وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به عمان و لبنان نیز دیده شد.

وزیر دفاع ایران در دهلی‌نو با اشاره به رزمایش مشترک دریایی اخیر ایران، چین و روسیه گفته بود که «سه کشور نگاه تقابلی در برابر سلطه‌جویی غرب دارند و ایران آماده است که رزمایش‌‌ و تمرین‌های مشترک در زمینه‌های دریایی، زمینی و پدافند هوایی را، چه کیفی و چه کمی، گسترش دهد».

او همچنین پیشنهاد کرد که «سازوکار کمربند امنیت دریایی شانگهای» با مشارکت نیروهای مسلح کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در دبیرخانه این سازمان تشکیل شود.

ایران پس از ۱۸ سال که عضو ناظر سازمان شانگهای بود، شهریور سال گذشته به عضویت آن پذیرفته شد.

پیگیری و حساسیت اسرائیل نسبت به تلاش‌های ایران در تحکیم همکاری نظامی و دفاعی تهران با کشورهای اورآسیایی و آسیا در شرایطی است که اسرائیل به‌نوبه خود در سال‌های اخیر به همکاری نظامی و دفاعی با امیرنشین‌های خلیج فارس و همچنین تحکیم همکاری با کشورهای آسیای میانه در بخش شمالی ایران رو آورد.

اسرائیل با تکیه بر «پیمان‌های صلح ابراهیم» در صدد تحکیم جای پای خود در مراودات نظامی با امیرنشین‌های خلیج فارس مانند امارات و بحرین بوده و در دوره اخیر نیز همکاری با جمهوری آذربایجان و ترکمنستان، دو کشور همسایه شمالی ایران، را گسترش داده و به‌صراحت تأکید کرده که حضورش در این حوزه‌های اطراف ایران در راستای تقابل با حکومت تهران است.

ده‌ها «حمله ناموفق» روسیه طی ۲۴ ساعت به اوکراین؛ زلنسکی می‌خواست تا «پای مرگ» بجنگد

 

ده‌ها «حمله ناموفق» روسیه طی ۲۴ ساعت به اوکراین؛ زلنسکی می‌خواست تا «پای مرگ» بجنگد


یک سرباز اوکراینی در حال استراحت در خط مقدم نبرد در نزدیکی باخموت

فرمانده ارشد ارتش اوکراین روز یکشنبه اعلام کرد نیروهای کشورش ۵۸ حمله ارتش پوتین برای شکستن خط مقدم نبرد از باخموت تا آودیوکا و مارینکا در جنوب دونتسک را طی شبانه‌روز گذشته دفع کرده‌اند.

یک سخنگوی ارتش اوکراین نیز روز شنبه گفته بود نیروهای این کشور هنوز کنترل مسیر تدارکاتی کلیدی به باخموت را در اختیار دارند.

نیروهای روسیه‌ای ۱۰ ماه است تلاش می‌کنند باخموت را کنترل کنند. این شهر ویران‌شده پیش از آغاز لشکرکشی پوتین جمعیتی ٧۰ هزار نفری داشت.

اگر باخموت تحت کنترل نیروهای روسیه‌ای قرار بگیرد، شهر چاسیف‌یار در مجاورت آن هدف بعدی روس‌ها خواهد بود اگرچه این شهر در ارتفاع بالاتری قرار دارد و نیروهای اوکراینی استحکامات دفاعی در اطراف آن ایجاد کرده‌اند.

این در حالی است که یوگنی پریگوژین، رئیس گروه واگنر، اخیرا در مصاحبه‌ای هشدار داده چنانچه مسکو مهمات بیشتری در اختیار آنها قرار ندهد، برخی از نیروهای خود را از اطراف باخموت به عقب باز خواهد گرداند.

زلنسکی: تا پای مرگ می‌جنگیدم

رئیس جمهوری اوکراین در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت اگر روس‌ها در اوایل جنگ به دفتر محل کارش هجوم می‌بردند، تا پای مرگ می‌جنگید.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین

ولودیمیر زلنسکی افزود هیچ یک از مدافعان خیابان بانکوفا، محل دفتر ریاست جمهوری، به اسارت گرفته نمی‌شدند زیرا همگی کاملا آماده جنگیدن بودند.

مقام‌های اوکراینی در روزهای آغازین جنگ از چندین تلاش ناموفق واحدهای اطلاعاتی روسیه برای ورود به شهر کی‌یف و مشخصا خیابان بانکوفا خبر داده بودند.

دیگر واحدهای ارتش روسیه نیز به اطراف کی‌یف حمله کردند اما به دلیل مقاومت اوکراینی‌ها نتوانستند پیشروی کنند.

نتانیاهو: اجازه نمی‌دهم ایران «طناب‌ وحشت» دور اسرائیل بیاندازد

 

نتانیاهو: اجازه نمی‌دهم ایران «طناب‌ وحشت» دور اسرائیل بیاندازد


بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائيل - ۲۴ آوریل ۲۰۲۳

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائيل، روز یکشنبه وعده داد که نگذارد جمهوری اسلامی «طناب‌ وحشت» دور اسرائيل بیاندازد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، او در آغاز جلسه هفتگی کابینه دولت خود گفت: «البته ما همیشه امنیت را حفظ می‌کنیم. ما اجازه نخواهیم داد ایران طناب‌ وحشت دور ما بیاندازد.»

نتانیاهو گفت: «ما به طور شبانه روزی و حتی امروز روی این موضوع کار می‌کنیم و به اقدامات تهاجمی و تدافعی، در برابر تجاوزات ایران و گروه‌‌های تروریستی وابسته به آن ادامه خواهیم داد.»

نخست‌وزیر اسرائيل همچنین در مورد اصلاحات قضایی که باعث اعتراضات مخالفان او شد گفت در این مورد «اختلاف نظر اساسی داریم، اما تلاش می کنیم این اختلاف را از طریق گفتگو حل کنیم.»

نتانیاهو گفت: «با حسن نیت هر دو طرف، متقاعد شدم که امکان دستیابی به توافق وجود دارد و کاملاً از آن حمایت می‌کنم.»

گفته می‌شود دولت اسرائيل یک طرح ابتکاری دارد تا یک «گارد ملی» ایجاد کند که به گفته نتانیاهو «امنیت شخصی را به همه شهروندان اسرائیل، از جمله جامعه عرب» باز می‌گرداند.

بر اساس گزارش‌ها، اسرائيل بارها به مواضع جمهوری اسلامی ایران در سوریه حمله کرده است. اسرائيل پیشتر گفته است که برنامه هسته‌ای ایران، و استقرار نظامی آن در سوریه را تهدیدی برای خود می‌داند.

استیضاح فاطمی‌امین و اذعان به وجود «مافیای خودرو» در ایران؛ وزیر «صمت» برکنار شد

 

استیضاح فاطمی‌امین و اذعان به وجود «مافیای خودرو» در ایران؛ وزیر «صمت» برکنار شد


سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت ابراهیم رئیسی

استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) دولت ابراهیم رئیسی با ۱۶۲ رای به تصویب رسید و سیدرضا فاطمی امین برکنار شد. وضعیت بازار خودرو در ایران مهم‌ترین محور مباحث روز استیضاح بود که به برکناری این وزیر کابینه انجامید.

در جلسه روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی که تا ساعت دو بعدازظهر ادامه داشت، از مجموع ۲۷۲ نماینده حاضر در جلسه، ۱۶۲ نفر به استیضاح و برکناری وزیر صمت رای مثبت دادند. در مقابل ۱۰۲ نماینده مجلس هم مخالف استیضاح بودند. در این بین ۲ رای ممتنع و ۶ رای هم باطل اعلام شد.

شش ماه قبل هم فاطمی امین، وزیر صمت توسط همین مجلس استیضاح شده بود اما در آن روز استیضاح وزیر رای نیاورده بود.

در جریان جلسه امروز استیضاح، موافقان استیضاح در سخنانی به انتقاد از عملکرد وزیر پرداختند و او را فاقد صلاحیت برای ادامه این سمت دانستند.

وضعیت خودروسازی و بازار خودرو محوری‌ترین بخش انتقادات و یکی از دلایل اصلی طرح استیضاح بود.

وزیر صمت در سخنان خود ضمن دفاع از عملکرد خود بار دیگر به وجود «مافیای خودرو» اذعان و اعلام کرد که یکی از «معاونانش را به قصد کشت زدند.»

در جریان سخنان موافقان و مخالفان استیضاح وزیر صمت بارها به موضوع ادعای «اهدای خودروهای شاسی‌بلند» هم اشاره شد و فاطمی امین ضمن «کذب محض» دانستن این ادعا گفت: «اتهامی که نه در شأن دولت مردمی بود و نه در شأن مجلس انقلابی است. صرفا کذب محض بود. در چند روز گذشته بنده هرجا رفتم احساس کردم نگاه سنگینی به بنده است شما هم همین طور بودید.»

احمد علیرضابیگی، نماینده مجلس شورای اسلامی، چندی پیش در صحن علنی مجلس اعلام کرد که در ماجرای استیضاح قبلی وزیر صمت که ناکام ماند، وزارت صمت به منظور ایجاد تغییر نظر نمایندگان «حواله ۷۵ خودروی شاسی‌بلند» را بین نمایندگان توزیع کرده که به ادعای نمایندگان استیضاح کننده سبب تغییر رای برخی از نمایندگان شد و استیضاح قبلی رای نیاورد.

مقامات دولت این ادعا را «تکذیب» کردند. نماینده‌ای که این موضوع را طرح کرده بود هم به دادستانی احضار و روز شنبه به قوه قضاییه مراجعه کرد.

ابراهیم رئیسی نیز در این جلسه از وزیر خود دفاع کرد و از نمایندگان مجلس خواسته بود تا رای ندادن به استیضاح به «ثبات مدیریت» در وزارتخانه کمک کنند.

در نوبت بعدازظهر، لطف‌الله سیاهکلی یکی از نمایندگان موافق استیضاح در سخنانی که برای دقایقی مجلس را به تنش کشید، آمارهای ارائه شده در سخنان وزیر را به چالش کشید و «دروغ» دانست و خطاب به فاطمی امین گفت: «چرا آمار غلط را به رئیس جمهور می‌دهید که مقابل رهبر معظم انقلاب ارائه دهند؟» این نماینده مجلس وزارتخانه و وزیر را به «تحریف آمارها» متهم کرد.

مقاومت مدنی مقابل حجاب اجباری؛ «اوپال» بازگشایی شد، «خانه دوست» پلمب

 

مقاومت مدنی مقابل حجاب اجباری؛ «اوپال» بازگشایی شد، «خانه دوست» پلمب 


کافه «خانه دوست» پلمب شد.

روند مهروموم کردن اماکن برای برخورد با مقاومت مدنی زنان ایرانی با «حجاب اجباری» ادامه دارد و در جدیدترین آنها، کافه «خانه دوست» هم پلمب شد. چند روز پیش تصاویری از برگزاری کنسرت گروه «داماهی» با حضور‌ چند چهره سیاسی و فرهنگی معترض در آن منتشر شده بود که بازتاب گسترده‌ای داشت. همزمان با اعلام خبر بستن کافه «خانه دوست»، مجتمع «اوپال» تهران که چند روز پیش مهروموم شده بود فک پلمب شد.

بهمن بابازاده، خبرنگار حوزه موسیقی در رابطه با پلمب «خانه دوست» با انتشار توییتی نوشته است: کافه رستوران «خانه دوست» ‎پلمب شد. این کافه (واقع در باغ فردوس، خ عباس کیارستمی)، پایگاه اصلی «گروه‌های موسیقی تلفیقی و نواحی کوچک» در تهران بود که پس از حضور «‎شروین حاجی‌پور» و اجرای خبرساز گروه «داماهی»، پلمب شد.

 

فوری کافه رستوران «خانه دوست» ساعاتی پیش #پلمب شد... این کافه (واقع در باغ فردوس، خ عباس کیارستمی)، پایگاه اصلی گروه های موسیقی تلفیقی و نواحی کوچک در تهران بود که پس از حواشی حضور «#شروین_حاجی_پور» و اجرای خبرساز «#داماهی»، ساعاتی پیش پلمب شد... (عکس را خودم گرفتم)

به نوشته وب‌سایت «عصر ایران»‌ در توضیح این خبر، دلیل پلمب کافه خانه دوست «کشف حجاب» اعلام شده است.

اجرای گروه موسیقی «داماهی» در کافه «خانه دوست» طی روزهای گذشته علاوه بر مهمانان فرهنگی همچون شروین حاجی‌پور خواننده ترانه جهانی «برای...»، میزبان برخی از فعالان سیاسی از جمله حسین رونقی نیز بود.

 

از سوی دیگر، به رغم ایجاد جو شدید روانی از سوی رسانه‌های حکومت در مورد «برخورد شدید» با اصنافی که در آن دختران و زنان ایرانی با حجاب اختیاری حضور پیدا می‌کنند، مجتمع بزرگ تجاری «اوپال» تهران که به همین دلیل پلمب شده بود، امروز یکشنبه دهم اردیبهشت‌ماه بازگشایی شد.

بر این اساس، مجتمع اوپال (اپال) که به نوشته خبرگزاری «فارس» وابسته به سپاه پاسداران چند روز قبل «علی‌رغم دریافت تذکرات متعدد» در خصوص «کشف حجاب» به‌علت «تمکین‌نکردن به هشدارها» پلمب شده بود، ظهر امروز یکشنبه رفع پلمب و باز شد.

وب‌سایت «بهارنیوز»، نزدیک به محمود احمدی‌نژاد و از رسانه‌های داخلی، در واکنش به حجم گسترده این پلمب‌ها از سوی دستگاه‌های دولتی، انتظامی و قضایی جمهوری اسلامی، ششم اردیبهشت‌ماه نوشت بود که کشور در حال «پلمب شدن» است.

 

تشدید بحران اقتصادی در جمهوری اسلامی؛ نامه ۸ تشکل بسیج دانشجویی به مخبر: اگر «پاسخگو» نیستید، «استعفا» دهید

 

تشدید بحران اقتصادی در جمهوری اسلامی؛ نامه ۸ تشکل بسیج دانشجویی به مخبر: اگر «پاسخگو» نیستید، «استعفا» دهید


محمد مخبر معاون اول ابراهیم رئیسی

در پی اوج‌گیری بحران اقتصادی در ایران و ناکامی دولت جمهوری اسلامی در مواجه با آن، برخی نهادهای نزدیک به حاکمیت از جمله ۸ تشکل «بسیج دانشجویی» از معاون اول ابراهیم رئیسی خواسته‌اند در صورت «پاسخگو» نبودن، «استعفا» دهد.

به گزارش رسانه‌های داخلی، در این نامه خطاب به محمد مخبر آمده است: امروز برای «سومین و آخرین‌بار» شما را به «پاسخگویی و شفافیت» در خصوص «برنامه‌های اقتصادی دولت» و نیز «عملکرد دو ساله‌تان» دعوت می‌کنیم.

این مجموعه‌های بسیج دانشجویی که از نظر ساختاری وابسته به سپاه پاسداران هستند، در نامه خود متذکر شده‌اند: دولت جمهوری اسلامی محل «عمل» است و دانشگاه محل «پرسش»؛ اگر معاون اول رئیس جمهور و نیز «فرمانده ستاد تیم اقتصادی دولت» پس از دو سال «عملکرد و تصمیم‌های پرحاشیه»، خود را پاسخگوی دانشگاهیان نداند، «باید استعفا خویش را تقدیم ملت ایران کنید.»

محمد مخبر از ابتدای روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی و در طول دو سال پس از آن، همواره وعده داده است که چالش‌های مهم اقتصادی جامعه از جمله تورم، گرانی و کمبود برخی اقلام را به سرعت رفع خواهد کرد.

معاون اول دولت سیزدهم جمهوری اسلامی سیزدهم شهریورماه ۱۴۰۱ و در سالگرد روی کار آمدن دولت رئیسی، با این وعده که «گرانی‌ها کمتر خواهد شد»، مدعی شده بود: «بیش از ۵۰ تا ۶۰ سال» است که از «تورم، ناترازی بودجه و ناترازی در بانک‌ها» زجر می‌کشیم اما «داریم کاری می‌کنیم به نقطه خوبی برسیم و ساختار بودجه را اصلاح و تنظیم می‌کنیم» لذا برای «رشد اقتصادی، تولید و اشتغال» کارهای بزرگی را شروع کرده‌ایم.

در بخشی از نامه ۸ تشکل بسیج دانشجویی خطاب به محمد مخبر، با اشاره به «نابسامانی فعلی در قوهٔ مجریه» تاکید شده است: متأسفانه «سیاست‌ها و ناهماهنگی‌های فعلی» عکسِ این وضع مطلوب را روایت می‌کنند و امروز دیگر زمان آن رسیده که «هر آنچه انجام شده و درحال انجام است»، شفاف با افکار عمومی «در میان گذاشته شود.»

محمد مخبر، از چهره‌های نزدیک به دفتر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و علاوه بر معاون اولی ابراهیم رئیسی، عضو حقیقی حقیقی «مجمع تشخیص مصلحت نظام» نیز است که تا پیش از شروع دولت سیزدهم جمهوری اسلامی، رئیس «ستاد اجرایی فرمان امام» از کارتل‌های بزرگ و غیر شفاف حکومت ایران بوده است. بسیاری از افراد با نفوذ در دولت رئیسی از جمله سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت که امروز در مجلس استیضاح شد، از جمله افراد حلقه‌ای هستند که در دهه گذشته با مخبر در «ستاد اجرایی فرمان امام» و شرکت‌های زیرمجموعه‌اش همکاری و همراهی داشته‌اند.

روسیه به کاربرد موشک‌های ضد تانک «ساخت ایران» در جنگ علیه اوکراین روی آورده است

 

روسیه به کاربرد موشک‌های ضد تانک «ساخت ایران» در جنگ علیه اوکراین روی آورده است


آتش توپخانه اوکراین در درگیری‌های سنگین با ارتش روسیه در نزدیکی باخموت در منطقه دونتسک

با ادامه درگیری‌ها میان روسیه و اوکراین، مقامات اوکراینی از قریب‌الوقوع بودن «ضدحمله» خبر می‌دهند اما تأکید می‌کنند موفقیت آن‌ها تنها با تسریع ارسال سلاح‌ و مهمات توسط متحدان غربی تضمین می‌شود.

هم‌زمان، گزارش‌ها از به‌کارگیری موشک‌های ضدتانک ساخت ایران توسط نیروهای روسیه در اوکراین حکایت دارد. ولادیسلاو سلزنیف، کارشناس نظامی، تأیید کرده است که شواهدی مبنی‌بر کاربرد سیستم‌های ضد تانک ایرانی توسط نیروهای روسیه در اوکراین به‌دست آمده است.

به گفتۀ او مطابق شواهد جدید، سیستم‌های موشک ضدتانک «دهلاویه» که ظاهراً کپی غیرقانونی کورنت روسی است در تهاجم نظامی روسیه به خاک اوکراین به کار رفته است.

این کارشناس نظامی افزود: «برای همه ثابت شده ایران همدست جنایات جنگی روسیه در اوکراین است. اما ارسال این سیستم‌ها همچنین به نوعی ضعف صنایع دفاعی روسیه را به رخ می‌کشد.»

آقای سلزنیف با اشاره به همکاری نظامی تهران و مسکو تصریح کرد هنوز از تجهیزات توپخانه‌ای ایرانی که گویا به دست نیروهای روسیه رسیده و به‌تازگی نشریهٔ آمریکایی وال‌استریت جورنال این معامله را افشا کرد، اثری دیده نشده است.

با وجود انکار مکرر مقام‌های جمهوری اسلامی مبنی بر عدم ارسال سلاح به روسیه، تحلیل جدید لاشه‌های پهپادهای شاهد در اوکراین نیز نشان می‌دهد این پهپادها ساخت شرکت «ما دو» در ایران است و از فن‌آوری غربی که «غیرقانونی» به دست ایران رسیده در آن استفاده شده است.

اصابت دو پهپاد به مخزن نفتی در منطقه کریمه

هم‌زمان با تأکید اوکراین بر ضرورت آزادسازی کریمه، مقام‌های منتصب روسیه در این منطقه می‌گویند شب گذشته اصابت دو پهپاد به مخزن نفتی در این منطقه آتش‌سوزی گسترده را در پی داشته؛ اوکراین صراحتاً مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

رئیس‌جمهور اوکراین در تازه‌ترین مصاحبهٔ خود با رسانه‌های کشورهای اسکاندیناوی از ادامهٔ تدارک ضدحملهٔ اوکراین خبر داد و تأکید کرد هدف اوکراین عقب‌ راندن نیروهای روسیه از تمام مناطق اشغال شده از جمله کریمه است. او از شرح جزئیات سرباز زد اما گفت جنگ «ممکن است سال‌ها به درازا بکشد».

ولودیمیر زلنسکی با تأکید بر ضرورت ادامهٔ حمایت تسلیحاتی متحدان غربی از اوکراین افزود به نفع این کشورها است پشتیبان اوکراین باشند تا درگیر جنگ جهانی سوم شوند.

الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین، جمعه به خبرنگاران گفت اوکراین حدود ۵۰ میلیارد دلار سلاح و مهمات از آمریکا و حدود ۳۰ میلیارد دلار از سایر متحدان‌اش دریافت کرده و به گفتۀ این مقام اوکراینی، تا اندازه بسیاری آمادهٔ ضدحمله است. انتظار می‌رود اوکراین اواخر بهار اوایل تابستان ضدحمله خود را آغاز کند.

بنابه تازه‌ترین گزارش روزانهٔ وزارت دفاع بریتانیا از تحولات اوکراین، روسیه در روزهای اخیر اهداف حملات هوایی خود را تغییر داده و به‌جای تأسیسات برق‌، مسیرهای پشتیبانی نیروهای نظامی را هدف قرار می‌دهد.

در عین حال براساس این گزارش، نیروهای روسیه هنگام هدف‌یابی با مشکل روبه‌رو هستند به همین دلیل حملات چند شب گذشته که رئيس‌جمهور اوکراین آن را «شب‌های ترور» نامید قربانیان بسیاری در میان غیرنظامیان برجای گذاشته است.

در پی حملات مرگبار به میکولایف دنیپر و زاپریژیا، اصابت موشک‌ به خانه‌ای در شهر اومان در ۲۰۰ کیلومتری جنوب کی‌یف ۲۳ تن از جمله پنج کودک کشته شدند.

محسن عمرانی، عضو هیئت مدیره کانون معلمان بوشهر، بازداشت شد

 

محسن عمرانی، عضو هیئت مدیره کانون معلمان بوشهر، بازداشت شد


محسن عمرانی (نفر اول از چپ)

در ادامه تشدید فشارها و موج بازداشت فعالان حقوق فرهنگیان و فعالان کارگری، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی شامگاه شنبه نهم اردیبهشت ماه با ورود به منزل محسن عمرانی، این معلم و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر را بازداشت کردند.

کانون صنفی معلمان ایران با تأیید خبر بازداشت این فعال حقوق فرهنگیان، افزود: «نیروهای امنیتی با یورش به خانه محسن عمرانی در بوشهر، این فعال صنفی را بازداشت کردند.»

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران نیز با در بیانیه‌ای کوتاه که شامگاه شنبه نهم اردیبهشت در کانال تلگرامی خود منتشر کرد ضمن اعتراض به بازداشت محسن عمرانی، با تاکید بر اینکه تشدید فشارها و «بازداشت و زندانی کردن معلمان توسط نهادهای امنیتی و دستگاه قضایی، را محکوم می‌کند»، اعلام کرد که در برابر این اقدامات «سکوت نخواهد کرد».

همزمان محمود ملاکی، اصغر حاجب، و عبدالرضا امانی‌فر، سه عضو دیگر هیئت مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر، نیز برای روز اول خرداد به دادگاه انقلاب بوشهر احضار شده‌اند.

بازداشت محسن عمرانی یک روز پس از آن انجام شد که جمعه، هشتم اردیبهشت نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی «با یورش به خانه محمد حبیبی، سخنگوی زندانی کانون صنفی معلمان تهران»، تعدادی از معلمان و فعالان صنفی و مدنی مدافع حقوق کارگران را هنگام دیدار با همسر و خانواده حبیبی، «با خشونت» بازداشت کردند.

بنابر اعلام شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان «ریحانه انصاری‌نژاد، عسل محمدی، هیراد پیربداقی، آنیشا اسداللهی، سروناز احمدی، کامیار فکور، حسن ابراهیمی، ژاله روحزاد و اولدوز هاشمی تعدادی از فعالینی هستند که عصر جمعه هشتم اردیبهشت، به دست نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده‌اند.

محمود بهشتی لنگرودی، از فعالان سرشناس حقوق فرهنگیان و زندانی سیاسی پیشین، درباره بازداشت‌ دسته‌جمعی فعالان فرهنگی و کارگری در منزل محمد حبیبی، در توییتی نوشت که نیروهای امنیتی ابتدا همه حاضران در دیدار با خانواده حبیبی را بازداشت کردند اما ساعتی بعد ۹ تن را به زندان اوین منتقل کردند و «سایر بازداشتی‌ها از جمله خدیجه پاک‌ضمیر همسر محمد حبیبی را بعد از ساعاتی آزاد» کردند.

بهشتی لنگرودی همچنین گفت که در جریان یورش نیروهای امنیتی به منزل محمد حبیبی یکی از معلمان زن حاضر دچار «حمله قلبی»شد و به بیمارستان انتقال یافت که روز شنبه «وضعیت جسمی» او «نسبتا مساعد» گزارش شده است.

علاوه بر بازداشت‌های معلمان و فعالان حقوق فرهنگیان و فعالان کارگری، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان اعلام کرد که دستگاه‌های امنیتی به عنوان بخشی از «سرکوب سیستماتیک» همزمان با روز جهانی کارگر و هفته معلم بسیاری از فعالان مدنی به ویژه معلمان و فعالان کارگری را احضار کرده‌اند و «روز به روز به تعداد معلمان احضار شده افزوده می‌شود.»

فشارها بر معلمان شامل احضار، بازداشت و «اجرای احکام زندان از پیش صادر شده» از آغازین روزهای سال ۱۴۰۲ و در پی تجمع‌های اعتراضی اسفند ماه معلمان در اعتراض به حملات سریالی به مدارس و مسموم‌سازی دانش‌آموزان دختر و همچنین تجمع‌های اعتراض به «ناتوانی دولت در پرداخت حقوق و معوقات معلمان» اوج گرفته است.

محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان (تهران)، روز شانزدهم فروردین ۱۴۰۲ کمتر از دو ماه پس از آزادی، بار دیگر بازداشت شد و همزمان در استان گیلان نیز انوش عادلی، محمود صدیقی‌پور و عزیز قاسم‌زاده، سه تن از فعالان صنفی فرهنگیان گیلان، برای تحمل «حکم یک سال حبس» به زندان لاکان این شهر منتقل شدند.

امید شاه‌محمدی از معلمان شهر دیواندره و عضو انجمن صنفی معلمان استان کردستان نیز روز بیستم فروردین ماه برای اجرای حکم یک سال حبس تعزیری به زندان بیجار منتقل شد.

شماری از فعالان حقوق فرهنگیان چون اسماعیل عبدی، هاشم خواستار، رسول بداقی، جعفر ابراهیمی و مهدی فتحی مدت‌هاست که زندانی شده‌اند و شماری نیز از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون بازداشت شده‌اند.

روسیه می‌گوید حمله پهپادی اوکراین باعث آتش‌سوزی گستردهٔ مخازن نفتی کریمه شد

 

روسیه می‌گوید حمله پهپادی اوکراین باعث آتش‌سوزی گستردهٔ مخازن نفتی کریمه شد


روسیه می‌گوید، حمله پهپادی اوکراین به بندر سواستوپل، در کریمه تحت کنترل روسیه، در بامداد روز شنبه نهم اردیبهشت باعث آتش سوزی گسترده مخازن نفت در این بندر شد.

فرماندار انتصابی روسیه در سواستوپل، شهر اصلی کریمه، گفته است، این آتش سوزی گسترده پیش از بروز فاجعه مهار شد.

در همین زمینه، یک مقام اطلاعاتی اوکراین نیز گفت که ۱۰ مخزن بزرگ نفت با گنجایش چهل هزار تن محصولات نفتی که برای ناوگان روسیه در دریای سیاه استفاده می‌شد، در این حمله از بین رفته است.

ویدیوهایی از شعله‌های آتش و دود در آسمان سواستوپل در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

میخائیل رازوژایف، فرماندار انتصابی روسیه، گفت، نیروهای ناوگان دریای سیاه ارتش روسیه توانستند که حملات پهپادی اوکراین را دفع کنند و تنها یک پهپاد به این مخازن برخورد کرد.

او در حساب‌کاربری تلگرام خود نوشت: «دشمن می‌خواست سواستوپل را طبق معمول با حمله‌ای پنهانی در صبح غافلگیر کند.»

میخائیل رازوژایف در ادامه گفت که آتش نشانان روسی نشان دادند که چگونه می‌توان یک آتش سوزی بزرگ را برای جلوگیری از بروز «یک فاجعه» مهار کرد.

اوکراین فاقد موشک‌های دوربردی است که بتوانند با آنها نقاطی مانند سواستوپل را هدف قرار دهد، اما برای رفع چنین کمبودی در حال توسعه توان پهپادی خود است.

مقامات اوکراینی معمولاً مسئولیت حملات به کریمه را بر عهده نمی‌گیرند، اما از این چنین حملاتی استقبال می‌کنند.

یک مقام اوکراینی حمله به این مخازن سوختی را در کریمه «جزای الهی» در پاسخ به حملات اخیر روسیه دانست. ارتش روسیه بامداد جمعه با بیش از ۲۰ موشک کروز و دو پهپاد شهرهای اوکراین را هدف قرار داد. گفته می‌شود ۲۱ نفر در این حملات کشته شدند.

حمله به سواستوپل در زمانی روی داد که اوکراین خود را برای عملیاتی جهت عقب راندن نیروهای روسی از سرزمین‌های اشغالی آماده می‌کند. روسیه از اسفند سال ۱۴۰۰ در حمله نظامی به اوکراین بخش‌هایی از این کشور را تصرف کرده است.

اوکراین تاکید کرده است که خروج روسیه از تمامی سرزمین‌های اشغالی، از جمله کریمه، پیش شرط هرگونه توافق صلح است. روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه جزیره را به خاک خود الحاق کرد.

با استفاده از رویترز

گروه شبه‌نظامی واگنر تهدید کرد اگر مسکو مهمات نرساند، از باخموت عقب‌نشینی می‌کند

 

گروه شبه‌نظامی واگنر تهدید کرد اگر مسکو مهمات نرساند، از باخموت عقب‌نشینی می‌کند


یوگنی پریگوژین، رئیس گروه شبه‌نظامی روسی واگنر، در مقابل گورستانی از افراد گروه خود

یوگنی پریگوژین، رئیس گروه شبه‌نظامی روسی واگنر، با اشاره به شمار بالای کشته‌های این گروه در جبهه مهم باخموت، تهدید کرده است که اگر مشکلات تأمین مهمات حل نشود، نیروهای خود را از شهر باخموت اوکراین بیرون خواهد برد.

به گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، رئیس واگنر هفته‌هاست که این انتقاد را از ارتش روسیه داشته و اکنون در نامه‌ای که به سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، فرستاده، مقامات ارشد روسیه را به خیانت متهم کرده‌ و گفته است که «اگر کمبود مهمات جبران نشود، یا باید عقب‌نشینی کنیم یا بمیریم».

رئیس گروه واگنر با ذکر این‌که به‌تازگی ۹۴ نفر از افراد خود را به‌دلیل کمبود مهمات از دست داده، افزوده است که «هر روز ما انبوهی از هزاران جسد داریم که در تابوت‌ها می‌گذاریم و به خانه می‌فرستیم».

باخموت که یک مرکز کلیدی حمل‌ونقل در منطقهٔ دونتسک است، محل شدیدترین نبردها در چند ماه گذشته بوده و هر دو طرف در باخموت متحمل تلفات زیادی شده‌اند.

باخموت در ارتفاع واقع شده و این وضعیت برای آن یک دفاع طبیعی ایجاد می‌کند. مقامات نظامی اوکراین گفته‌اند که ازدست‌دادن باخموت باعث خواهد شد دیگر نیروهای اوکراینی مستقر در شرق در معرض حملات بیشتر روسیه قرار بگیرند.

گروه واگنر از سال گذشته هدایت جبهه روسیه برای تصرف باخموت را بر عهده داشته اما نتوانسته است نیروهای اوکراینی را که هنوز گوشه‌های غربی شهر را در دست دارند، شکست بدهد.

رئیس گروه واگنر در سخنان تازهٔ خود در شامگاه شنبه هشدار داد که خروج واگنر از باخموت منجر به فروپاشی خط مقدم روسیه در امتداد سایر بخش‌های جبهه هزار کیلومتری جنگ خواهد شد.

در همین حال، در پی ادامه حملات مرگبار روسیه به اهداف غیرنظامی اوکراین در ماه‌های اخیر، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، بار دیگر خواهان دریافت سامانه‌های مدرن دفاع هوایی از غرب شده است.

«احتمال» انتقال فناوری نظامی غنیمت‌های جنگی به ایران

هم‌زمان با این رویدادها، یک کارشناس نظامی هم روز جمعه هشتم اردیبهشت به رسانه‌های آمریکایی گفت که روسیه ممکن است فناوری پیشرفته را که از طریق به غنیمت گرفتن تسلیحات غربی در میدان‌های نبرد اوکراین به دست آورده است، به ایران عرضه کند.

این کارشناس به سی‌ان‌ان گفت که روسیه ازجمله موشک‌های ضد تانک جاولین را به غنیمت برده که ارسال آن‌ها به ایران می‌تواند باعث روی‌آوردن ایرانی‌ها به مهندسی معکوس این جنگ‌افزار و ساخت کپی‌هایی از آن بشود.

ایران پیش از این در مورد برخی از پهپادهای نظامی غربی چنین کاری را انجام داده است.

روز یک‌شنبه خبر رسید که روسیه اکنون در جببه اوکراین به به‌کارگیری موشک ضدتانک «دهلاویه» ساخت ایران روی آورده که ظاهراً کپی غیرقانونی کورنت روسی است.

تهران و مسکو روابط خود را پس از تهاجم روسیه به اوکراین تقویت کرده‌اند و ایران پیش از این پهپادهای تهاجمی به روسیه تحویل داده که برای بمباران اهداف غیرنظامی در سرتاسر اوکراین مورد استفاده قرار گرفته است.

زنده راه‌پیمایی لندن؛ وحید بهشتی خواستار «اتحاد» مخالفان جمهوری اسلامی شد

 

زنده راه‌پیمایی لندن؛ وحید بهشتی خواستار «اتحاد» مخالفان جمهوری اسلامی شد

راه‌پیمایی اعتراضی ایرانیان در لندن در روز شنبه با خواست «تروریستی» نامیدن سپاه

زنده راه‌پیمایی لندن؛ وحید بهشتی خواستار «اتحاد» مخالفان جمهوری اسلامی شد

 

هاشم خواستار به قاضی دادگاه: روزهای آخر نظام‌تان است

هاشم خواستار، معلم ۷۱ ساله‌، زندانی سیاسی و از امضاکنندگان نامهٔ درخواست استعفای خامنه‌ای، از برگزاری دادگاهی دیگر علیه خود خبر داد.

آقای خواستار در نامه‌ای سرگشاده که از زندان وکیل‌آباد مشهد به بیرون فرستاده، اعلام کرد این دادگاه به‌صورت آنلاین و بدون حضور وکیل برای اتهامات «توهین به رهبری و خمینی و تبلیغ علیه نظام» روز پنجم اردیبهشت ۱۴۰۲ به‌ریاست قاضی یزدانخواه برگزار شد.

به‌نوشته این زندانی سیاسی، قوه قضاییه جمهوری اسلامی مدعی است که این زندانی سیاسی در مدتی که در زندان بوده، «۳۰ نامه و شش صدا» به بیرون از زندان فرستاده است؛ اتهامی که آقای خواستار آن را رد می‌کند.

سفر ۲۴۶ هزار ایرانی به ترکیه در تعطیلات نوروزی

 

سفر ۲۴۶ هزار ایرانی به ترکیه در تعطیلات نوروزی

آنتالیای ترکیه (عکس از آرشیو)

وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه در گزارشی از ورود ۴۷۲ هزار توریست ایرانی به این کشور در سه ماهه ابتدایی ۲۰۲۳ خبر داده که بیش از نیمی از آنها در تعطیلات نوروزی به ترکیه سفر کرده‌اند.

بر اساس این گزارش که در وب‌سایت این وزارتخانه منتشر شده، حدود ۲۴۶ هزار ایرانی در ماه مارس وارد ترکیه شده و ایرانی‌ها بعد از شهروندان روسیه بیشترین شمار گردشگران خارجی در ترکیه طی ماه گذشته را تشکیل داده‌اند.

در مجموع ۶.۲ میلیون شهروند خارجی در سه ماهه ابتدایی سال جاری به ترکیه سفر کرده‌اند که نسبت به دور مشابه پارسال ۲۶ درصد و نسبت به دور مشابه سال ۲۰۲۱ بیش از ۲۲۵ درصد رشد داشته است.

چنین رشد سریعی در ورود گردشگران به ترکیه در حالی است که فوریه امسال زلزله سهمگین در مناطق جنوبی ترکیه منجر به کشته شدن بیش از ۵۰ هزار نفر شد؛ اما مقصد گردشگران خارجی معمولا مناطق تفریحی و تجاری ترکیه است و این مناطق دور از مرکز زلزله بود.

ترکیه پارسال از ورود گردشگران خارجی ۴۵ میلیارد دلار درآمد داشت و امسال درآمدی ۵۴ میلیارد دلاری را هدف‌گذاری کرده است.

شهروند روسیه، بلغارستان، آلمان، ایران و گرجستان بیشترین گردشگران خارجی در ترکیه را تشکیل می‌دهند.

هاشم خواستار دوباره محاکمه شد: به قاضی گفتم روزهای آخر نظام‌تان است

 

هاشم خواستار دوباره محاکمه شد: به قاضی گفتم روزهای آخر نظام‌تان است


هاشم خواستار

هاشم خواستار، معلم ۷۱ ساله‌، زندانی سیاسی و از امضاکنندگان نامهٔ درخواست استعفای خامنه‌ای، از برگزاری دادگاهی دیگر علیه خود خبر داد.

آقای خواستار در نامه‌ای سرگشاده که از زندان وکیل‌آباد مشهد به بیرون فرستاده، اعلام کرد این دادگاه به‌صورت آنلاین و بدون حضور وکیل برای اتهامات «توهین به رهبری و خمینی و تبلیغ علیه نظام» روز پنجم اردیبهشت ۱۴۰۲ به‌ریاست قاضی یزدانخواه برگزار شد.

به‌نوشته این زندانی سیاسی، قوه قضاییه جمهوری اسلامی مدعی است که این زندانی سیاسی در مدتی که در زندان بوده، «۳۰ نامه و شش صدا» به بیرون از زندان فرستاده است؛ اتهامی که آقای خواستار آن را رد می‌کند.

آقای خواستار در این نامه، ضمن بازگو کردن شکنجه‌ها و محرومیت‌ها علیه خود در دوران بازداشت و زندان و همچنین فشارهای حکومت علیه خانواده‌اش، نوشته است: «هم دادستان و هم بازپرس‌ها و هم زندانبانان می‌دانند که من پس از هفت ماه در انفرادی بودن، فقط دو نوبت با خانواده‌ام ملاقات حضوری داشتم. در این دو نوبت چگونه می‌توان ۳۰ نامه و شش ویس آنهم نوشته شده و پرشده در تاریخ‌های مختلف را توسط خانواده به بیرون منتقل کرد.»

او در توضیح چگونگی روند دادرسی در این دادگاه نیز نوشت: «به قاضی گفتم چرا من وکیل ندارم؟ او گفت وکیل را ما تعیین می‌کنیم. من گفتم تحت هیچ شرایطی چنین وکیلی را قبول ندارم. گفتم علی‌رغم این که دادگاهتان را قبول ندارم ولی حرف‌هایم را می‌زنم.»

این معلم زندانی نوشت که در جریان دادگاه، به قاضی گفته است: «این روزهای آخر نظام‌تان است، تصور نکنید که می‌توانید به حکومت ادامه دهید.»

او افزود که با اشاره به انقلاب فرانسه به قاضی گفته «عملکرد لوئی شانزدهم بود که باعث انقلاب شد الان هم این عملکرد سوء نظام است که کشور را به سمت انقلاب می‌برد».

۱۴ فعال مدنی و سیاسی داخل ایران از جمله هاشم خواستار روز ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ با انتشار نامه‌ای سرگشاده خواستار استعفای علی خامنه‌ای از رهبری و تغییر بنیادین قانون اساسی شدند.

پس از انتشار این نامه، نویسندگان آن بازداشت و محاکمه شدند و هاشم خواستار که در ۲۰ مرداد همان سال بازداشت شد، به ۱۶ سال زندان، سه سال تبعید به شهرستان نیکشهر و سه سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

 

🔴 نامه‌ی سرگشاده‌ی #هاشم_خواستار، معلم محبوس در زندان وکیل‌آباد #مشهد

🔸#هاشم_خواستار، با انتشار نامه‌ای سرگشاده ضمن تشریح روند پرونده‌سازی و برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات خود نوشت:
ملت قهرمان ایران
فرهنگیان و معلمان آزاده،
همچنان که می‌دانید، آخرین بار نظام حاکم در ۲۰ مرداد ماه ۹۸ مرا بدون هیچ دلیلی همراه با چند نفر دیگر دستگیر کرد. در این مدت مرا آنقدر تحت فشار قرار دادند که حتی ماهها امکان تلفن را هم از من گرفتند و اگر می‌خواستم تماسی بگیرم، یک نفر بالاسرم مرا کنترل می‌کرد.

🔸 همچنین بارها مرا به بازجویی بردند و برخوردهای توهین‌آمیزی داشتند. از آنجایی که من هیچ جرمی نداشته‌ام، بارها از طرف قضائیه رژیم هیأت‌هایی مختلفی می‌آمدند و از من می‌خواستند که از مواضعم کوتاه بیایم تا به من مرخصی بدهند. اما تنها حرف من با آنها این بود که من از حق و حقوق و آزادی مردمم کوتاه نخواهم آمد و همواره منافع مردم را بر منافع شخصی‌ خودم ترجیح داده‌ام.

🔸 در چنین شرایطی که تهدیدها و موعظه‌های هیأت‌های قضائیه رژیم هیچ کارآیی ندارد، آنها مجدد چهرهٔ واقعی خودشان را نشان دادند و مرا علاوه بر تلفن از حق مکاتبات هم منع کردند و آن را اهرم فشاری روی من نمودند.

🔸 در ادامه فشارهای نظام، روز ۲۹ دیماه ۱۴۰۱، بازپرس، عالی‌نژاد از شعبه ۹۰۲ دادگاه گفت دراین مدت که شما زندان بودید ۳۰ نامه و شش ویس بیرون از زندان فرستادید و او برای تهدید بیشتر گفت همسرتان آن نامه‌ها و ویس ها را منتشر کرده است. البته تأکید کنم بخاطر این نامه‌ها و ویس‌هایی که مدعی هستند به خانوده‌ام داده‌ام قبلا در تاریخ نهم مرداد ۱۴۰۱ در دادگاه انقلاب بازپرسی شده بودم.

🔸 در حالی که هم دادستان و هم بازپرس‌ها و هم زندانبانان می‌دانند که من پس از هفت ماه در انفرادی بودن، فقط دو نوبت با خانواده‌ام ملاقات حضوری داشتم. در این دو نوبت چگونه می‌توان ۳۰ نامه و شش ویس آنهم نوشته شده و پرشده در تاریخ‌های مختلف را توسط خانواده به بیرون منتقل کرد.

🔸 می‌خواهم تأکید کنم که قضائیه نظام با پیش کشیدن اسم همسرم، مرا زیر فشار قرار می‌دهند، در حالی که این افراد بخوبی می‌دانند همسرم عمل قلب باز کرده و تحت درمان است و نباید در معرض اینگونه فشارها و استرس‌ها قرارگیرد. 

🔸 بالاخره روز سه‌شنبه پنجم اردیبهشت ۱۴۰۲ مرا به اتاقی بردند و گفتند دادگاه شما آنلاین است قاضی دادگاه یزدانخواه بود به او گفتم چرا من وکیل ندارم؟ او گفت وکیل را ما تعیین می‌کنیم. من گفتم تحت هیچ شرایطی چنین وکیلی را قبول ندارم. گفتم علی‌رغم این که دادگاهتان را قبول ندارم ولی حرفهایم را میزنم. قاضی گفت اتهامات تو توهین به رهبری و خمینی و تبلیغ علیه نظام است.

🔸 من برای قاضی داستان انقلاب کبیر فرانسه که حدود ۲۵۰ سال پیش صورت گرفت را توضیح دادم و گفتم: روشنفکران آن زمان در فرانسه مثل ولتر ، مونتسکیو، ژان ژاک روسو ... خودشان در ابتدا هیچ تصویری نداشتند که چطور نوشته‌هایشان مردم را به آگاهی می‌رساند و منجر به انقلاب می‌شود. مردم ۲ سال شاه فرانسه یعنی لوئی شانزدهم را نصحیت میکردند تا رفتار و عملش را تصحیح کند ولی لوئی شانزدهم باز علیه مردم توطئه میکرد و در پی سرکوب انقلابیون بود تا اینکه مردم با گیوتین سر لویی شانزدهم و همسرش را بریدند. انقلاب فرانسه انفجاری در کل اروپا بوجود آورد و همه چیز را از دوران فئودالیزم به سمت بورژوازی منتقل کرد.نتیجه اینکه به قاضی گفتم عملکرد لوئی شانزدهم بود که باعث انقلاب شد الان هم این عملکرد سوء نظام هست که کشور را به سمت انقلاب میبرد.گفتم این روزهای آخر نظامتان هست تصور نکنید که می‌توانید به حکومت ادامه دهید.

🔸 نوشته‌هایم که آن را جرم قلمداد کردید، نقشهٔ راه، برای رسیدن به دمکراسی است و هم این که بعد از دمکراسی، انقلاب منحرف نشود. چون دو انقلاب داشتیم هر دوتایش منحرف شد. بنا بر این نوشته‌هایم درس عشق است که از ملت یاد گرفتم و الان دارم به ملت پس میدهم. مقالاتی که نوشتم  سند تاریخ است.

🔸 من به قاضی گفتم شما با این محاکمه مجددا نوشته‌ها و حرف‌هایم را برای مردم زنده کردید. ملت خواهند گفت که خواستار چی گفته که اینها در زندان او را محاکمه می‌کنند؟ من حتی به قاضی گفتم اگر ده‌سال دیگر هم مرا در زندان نگهدارید و یا حکم اعدام هم بدهید باکی ندارم. وزارت اطلاعات هم میداند من حرف‌هایم را در هر شرایطی زده‌ام. چون من یک معلم ۷۱ ساله‌ام و این نوشته‌ها و گفته‌هایم بر مبنای یک تحلیل علمی و واقع‌گرایانه است.
به ملت قهرمان ایران این مژده را می‌دهم که روزهای سیاه ظلمانی سپری خواهد شد و بهاران آزادی فرا خواهد رسید.

زندان وکیل‌آباد مشهد – اردیبهشت ۱۴۰۲

هرانا: برگزاری یک هزار و ۶۱۶ تجمع و اعتصاب کارگری در یک سال

 

هرانا: برگزاری یک هزار و ۶۱۶ تجمع و اعتصاب کارگری در یک سال

کارگران گروه ملی فولاد اهواز (عکس از آرشیو)

بنابر اعلام مجموعه فعالان حقوق بشر، هرانا، طی یک سال گذشته دست‌کم یک هزار و ۶۱۶ تجمع و اعتصاب کارگری در ایران برگزار شده است و دستگاه‌های امنیتی و قضائی جمهوری اسلامی در مقابل برای سرکوب این اعتراضات ده‌ها فعال کارگری را احضار، بازداشت و زندانی کرده‌اند.

از مهمترین تجمع‌ها و اعتصاب‌ها در این مدت «اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه، شرکت کشت و صنعت کارون، تجمع کشاورزان به ویژه در شرق اصفهان، اعتراضات معلمان، بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی» بوده است.

در این گزارش که در آستانه روز جهانی کارگر، در وب‌سایت هرانا ارگان مجموغه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر شد، آمده که در فاصله اردیبهشت ۱۴۰۱ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ طیف وسیعی از کارگران در اعتراض به عدم دریافت حقوق ماهیانه و عدم توجه به مطالبات صنفی به خیابان‌ها آمده‌اند و کارگران گاه در اعتراض به عدم پرداخت تا ۳۰ ماه از حقوق‌شان، دست به اعتصاب و تجمع زده‌اند.

تعداد «اعتصاب‌های کارگری و صنفی» در این دوره یک ساله نیز در مجموع ۵۰۸ مورد بوده است که شامل ۱۱۳ اعتصاب کارگری و ۳۹۵ اعتصاب صنفی بوده است.

در این گزارش تاکید شده که «سطح مطالبه گری منسجم کارگری در بخش‌های مختلف طی یک سال گذشته کم‌سابقه» بوده است.

همچنین تشکل‌های مستقل کارگری از جمله سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی واحد، سندیکای نیشکر هفت تپه، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان و اتحادیه آزاد کارگران تحت فشار شدید قرار گرفته‌اند.

طی یک سال گذشته همچنین بسیاری از کارگران با طرح اتهامات مختلف از «برگزاری تجمع مسالمت آمیز در روز جهانی کارگر» تا «انتشار عکس تظاهرات کارگری در اینترنت» و حتی به خاطر «دریافت دعوت‌نامه شرکت در نشست‌های جهانی اتحادیه‌های کارگری» احضار، بازداشت و زندانی شده‌اند.

در این گزارش برای نمونه از بازداشت ۴۹ کارگر و فعال کارگری از جمله بازداشت ۱۲ تن از رانندگان اعتصابی سندیکای کارگران شرکت واحد، ۱۶ کارگر معترض مجتمع مس سونگون ورزقان و ۷ کارگر معترض کارخانه سیمان کارون» یاد شده است.

همچنین به بازداشت و زندانی کردن رضا شهابی، حسن سعیدی، کیوان مهتدی، نسرین جوادی، آرش جوهری، یدی بهاری و مهران رئوف از فعالان سرشناس کارگری به همراه فعالان صنفی چون محمد حبیبی، جعفر ابراهیمی، رسول بداقی، اسماعیل عبدی، لطیف روزی‌خواه و محمدرضا رمضان‌زاده اشاره شده است.

محکومیت ۴۲ کارگر و فعال کارگری به ۱۶۲ ماه حبس تعزیری و ۱۲۹ ماه حبس تعلیقی، صدور ۵۱۰ ضربه شلاق برای کارگران و احضار ۲۱ تن از آنها به مراجع قضایی و امنیتی از دیگر فشارهایی است که دستگاه‌های حکومتی برای سرکوب اعتراضات کارگری اعمال کرده‌اند.