یکشنبه، اردیبهشت ۱۰، ۱۴۰۲

ادامه برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان کارگری و صنفی در ایران

 

ادامه برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان کارگری و صنفی در ایران


تجمع بازنشستگان تأمین اجتماعی،‌ روز جهانی کارگر. آرشیو

اتحادیه آزاد کارگران ایران روز شنبه خبر داد که مظفر صالح‌نیا و شریف ساعدپناه از اعضای هیأت مدیره این تشکل کارگری، توسط ستاد خبری وزارت اطلاعات و حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی در شهر سنندج به صورت تلفنی احضار و سپس مورد تهدید و بازجویی قرار گرفتند.

این اتحادیه افزود که تعداد دیگری از کارگران و فعالان کارگری در سنندج نیز روز شنبه توسط نهادهای امنیتی این شهر احضار و بازجویی شده‌اند اما به اسامی آنها اشاره نکرد.

در این ارتباط، به نوشته سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اسامی این کارگران و فعالان کارگری «توفیق محمودی، رامین کریمی، هاجر سعیدی، سوسن رازانی، کامران ساختمانگر، رضا امجدی، حبیب‌الله کریمی و ریبوار عبداللهی» بوده است.

این احضارها و تهدیدها یک روز پیش از روز جهانی کارگر، اول ماه مه، انجام شده است.

پیش از این هم برخی منابع به صدای آمریکا گفته بودند که شماری از فعالان کارگری و بازنشستگان و نیز معلمان در چند شهر از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی احضار شده‌اند.

به گفته این منابع، نهادهای امنیتی به این فعالان نسبت به برگزاری و یا مشارکت در مراسم روز جهانی کارگر هشدار داده ‌اند.

این رویه در سالیان گذشته نیز انجام شده است. با این همه، فعالان و تشکل‌های کارگری و صنفی با برگزاری مراسمی، این روز را گرامی داشته‌اند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران احضار، بازجویی و تهدیدهای نهادهای امنیتی در آستانه روز جهانی کارگر را «تنها از سر واهمه و استیصال حاکمیت در مواجهه با اعتراضات روزافزون کارگری» دانست.

این تشکل کارگری تاکید کرد که «هم برگزاری مراسم‌ روز جهانی کارگر و هم اعتصابات و تجمعات اعتراضی حق مسلم کارگران است و هیچگونه برخورد امنیتی دیگر نمی‌تواند مانع از گسترش مبارزات کارگران و مزدبگیران ایران گردد.»

پیش از این نیز شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز شنبه از بازداشت محسن عمرانی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر، خبر داده بود.

کانال تلگرامی این شورا نوشت که نیروهای حکومتی به خانه محسن عمرانی یورش بردند و این فعال صنفی را بازداشت کردند.

بنا بر اعلام این تشکل صنفی، چند تن از نیروهای امنیتی بعد از تفتیش خانه محسن عمرانی «که با تهدید و ضرب و شتم» او همراه بود، او را به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز جمعه ۸ اردیبهشت نیز گزارش داده بود که ماموران امنیتی با یورش به خانه محمد حبیبی، سخنگوی زندانی کانون صنفی معلمان تهران، جمعی از معلمان، فعالان کارگری، و فعالان صنفی و مدنی را که به دیدار خانواده او رفته بودند، بازداشت کردند.

بنا بر این گزارش، ماموران حکومتی در جریان این یورش شماری از فعالان صنفی به نام‌های ریحانه انصاری‌نژاد، عسل محمدی، هیراد پیربداقی، آنیشا اسدالهی، سروناز احمدی، کامیار فکور، حسن چرتابی، ژاله روحزاد، احمد حیدری، و الدوز هاشمی را بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند.

محمد حبیبی، از فعالان جنبش معلمان ایران، که در بهمن سال ۱۴۰۱ پس از تحمل ۱۰ ماه حبس، از زندان آزاد شده بود، چندی پیش دوباره بازداشت شد.

در این حال، به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، حسن سعیدی، کیوان مهتدی و رضا شهابی، فعالان کارگر زندانی، در اطلاعیه مشترکی نوشتند: «سرکوب و بگیر و ببند در آستانه روز جهانی کارگر و روز معلم پدیده جدیدی نیست. اما استیصال و پرخاش‌جویی دستگاه امنیتی که حتی تحمل همدلی انسانی در حریم خصوصی افراد را ندارد، نشانگر افسار گسیختگی و فرار رو به جلوی حاکمیت است.»

آنها اضافه کردند: حاکمیت «هنوز می‌خواهد به جای پرداختن به ریشه مشکلات، با پرونده‌سازی و ایجاد رعب و وحشت صورت مسئله را پاک کند. غافل از آنکه جامعه ما دیگر بیدار شده و این قلدری‌ها نه تنها از جانب هیچ بخشی از جامعه تحمل نمی‌شود، بلکه فقط به تقویت همبستگی و اتحاد بیشتر میان معترضان به وضع موجود منجر خواهد شد.»

این سه فعال کارگر زندانی در پایان از «تمام فعالان صنفی، کارگری، اجتماعی و سیاسی، و از تمام آزادیخواهان و دلسوزان این سرزمین» خواستند که «در برابر فضای خفقان سکوت نکنند و به هر وسیله ممکن، با سلطه‌جویی و دست‌درازی‌های دستگاه امنیتی مقابله کنند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر