چهارشنبه، خرداد ۱۰، ۱۴۰۲

ضحاک علی ادمخوار و خون اشام سفاک و زنازاده بی شرف و بی وجدان و کفتار صفت شیاد و کلاش روانی و زبان نفهم خامنه‌ای؛ معمار «خالص‌سازی» جمهوری اسلامی

 

  ضحاک علی ادمخوار و خون اشام سفاک و زنازاده بی شرف و بی وجدان و کفتار صفت شیاد و کلاش روانی و زبان نفهم خامنه‌ای؛ معمار «خالص‌سازی» جمهوری اسلامی


موضع‌گیری‌های اخیر رهبر جمهوری اسلامی، بویژه در دیدار با نمایندگان مجلس یازدهم، نشانگر اصرار هسته سخت قدرت در تداوم مسیر طی‌شده حکومت است. هیچگونه نرمش و انعطاف معنادار و میدان دادن در سطحی ولو محدود به رویکردهای تجدیدنظرطلبانه، در رفتار نفر اول ساختار قدرت جمهوری‌اسلامی مشاهده نمی‌شود.

البته خامنه‌ای کماکان از مصلحت‌سنجی تاکتیکی برای تعقیب راست‌کیشی (ارتودوکس) راهبردی بهره‌برداری می‌کند. این مصلحت‌سنجی ناظر به حفظ بقای حکومت و تداوم وضعیت موجود با هزینه کمتر است. در واقع محصول مصلحت‌سنجی او کاهش شتاب افراطی‌گری در برون‌داد حکومت است که یک امر مقطعی و ناپایدار است.

در این چارچوب خامنه‌ای بعد از تلاش‌های هدفمند در جلوگیری از موفقیت جنبش اصلاح‌طلبی دوم خرداد، با روی کار آوردن محمود احمدی‌نژاد اراده خود را برای تسخیر کامل نهادهای حاکمیتی و به حاشیه راندن رقبا و مخالفان را به نمایش گذاشت.

ظهور جنبش سبز باعث شد تا یک عقب‌نشینی کنترل‌شده موجودیت دولت اعتدال را بپذیرد که انطباق کامل با سیاست‌هایش نداشت. در عین حال کماکان ممانعت، مداخله‌ها و کارشکنی‌ها به کار گرفته شد تا دولت روحانی نیز از محدوده‌های مجاز خارج نشود.

دولت رئیسی ایده‌آل خامنه‌ای برای قوه مجریه و تبدیل آن به ابزار اجرایی نهاد ولایت‌فقیه است. این دولت بر خلاف دولت‌های قبلی فاقد هر سطحی از استقلال است و کاملاً دنباله‌روی توصیه‌های خامنه‌ای و تامین انتظارات اقتدارطلبانه و هدایت‌گرایه او است. مجلس یازدهم در امتداد مجالس هفتم و هشتم، پارلمان خنثی مورد علاقه خامنه‌ای است که تصادم و اختلاف با شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام در آنها به حداقل رسیده‌ و مطیع خطوط القایی از سوی دفتر رهبری هستند.

مجلس و دولت مطلوب از سوی خامنه‌ای مجموعه‌هایی هستند که داعیه سیاست‌گذاری و تهیه اسناد بالادستی مستقل از نظرات کلان نهاد ولایت‌فقیه را نداشته و پذیرای موقعیت تبعی و حاشیه‌ای نهادهای انتخابی در برابر انتصابی هستند.

دلیل تعاریف و تمجیدهای خامنه‌ای از مجلس یازدهم و دولت سیزدهم ریشه در این عامل دارد. او اعتنایی به ناکارامدی این نهادها ندارد که حتی اعتراض خودی‌های نهاد ولایت‌فقیه را نیز در آورده‌است! در شرایطی که فعالان دانشجویی حکومتی در دیدارهای متعدد سالیان اخیر حجم زیادی از انتقادات به عملکرد دو نهاد یادشده را ابراز کردند، او با بی‌اعتنایی مجلس سیزدهم را «انقلابی، باسواد، جوان، پُرتحرّک، و پُرکار» نامید.

اشاره به قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» و ارزیابی مثبت از آن در کنار طعنه زدن به دولت روحانی برای تعقیب «دیپلماسی التماسی» اصرار خامنه‌ای برای جلوگیری از تغییرات راهبردی در سیاست خارجی را نشان می‌دهد. او تا جایی در تقویت دولت‌ها و مجالس دست‌پرورده خود مصر است که بدون هرگونه پروایی اعتبارات مثبت را به حساب آنها ریخته و مشکلات را محصول اقدامات کارگزارانی می‌داند که همسویی کامل با نگاه کلاسیک نظام ندارند.

او در دیدار با سلطان عمان عادی شدن روابط با دولت عربستان را نتیجه اقدامات دولت رئیسی نامید. در حالیکه ریل‌گذاری آن از زمان دولت روحانی شروع شد.

اصلاح‌طلبان میانه و اعتدالی‌ها همواره از سر مصلحت‌سنجی سیاسی و یا خیال‌پردازی پروسه بسته شدن مجاری مشارکت سیاسی و محدود شدن نقش‌آفرینی رسمی جناح‌های سیاسی نظام را به تحرکات افراطی‌ها از جمله جبهه پایداری نسبت بدهند. به عنوان نمونه علی لاریجانی چندی پیش هشدار داد که پروژه «خالص‌سازی» از سوی تندروها ادامه دارد.

اما در واقع معمار و مجری اصلی «خالص‌سازی» در حکومت خود خامنه‌ای است. این رویکرد فقط محصول نگرش فردی او نیست بلکه منافع نیروهای حامل و فعال در نهاد ولایت‌فقیه نیز در گرو استمرار انحصار و تجمیع منابع سیاسی و افتصادی در دست این نهاد و نیروهای پیرامونی آن است.

بی‌طرفی خامنه‌ای و ولی‌فقیه افسانه‌ای بیش نیست و او در ۳۴ سال رهبری‌اش برنامه مشخصی برای سامان‌دهی و خالص‌سازی حکومت در چارچوب گفتمان بنیادگرایی اسلامی شیعه‌محور داشته و قدم به قدم آن را اجرا کرده است. در کنار اصرار بر میدان دادن به نیروهای مورد اعتماد و مطیع؛ مقابله با دیدگاه‌های نوسازانه و تجدیدنظرطلبانه، معیارهای اصلی خامنه‌ای برای بالا کشیدن و به زیر آوردن کارگزاران ارشد نظام بوده‌اند. او باوری به رأی و انتخاب مردم ندارد و در چارچوب نخبه‌گرایی خود را در رأس جمع «نخبگانی» می‌داند که باید توده مردم (عوام) را به مقصد مورد نظر هدایت کند.

جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» و ضربات سنگینی که به اقتدار و مشروعیت نظام زد و باعث فرسایش توان آن شد نیز تأثیری در هسته سخت قدرت نگذاشته است. خامنه‌ای بعد از فروکش کردن جنبش در چارچوب اعتماد به نفس کاذب به‌دست‌آمده بعد از عبور از بحران‌های متعدد، در اندیشه تداوم روند تحولات در درون حکومت برای تقویت اصول‌گرایان افراطی است.

در این فضا امیدهای بخش محافظه‌کار اصلاح‌طلب و اعتدالی‌ها برای پیدا کردن فرصت در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی مجالی برای تحقق ندارد. بعید است چهره‌های اصلی آنها از فیلتر شورای نگهبان بگذرند و حتی ممکن است سخت‌گیری‌ها نیز بیشتر شود. البته اگر بهترین‌های آنها نیز تأیید شوند باز خیلی بعید است موفقیتی در جلب آرای عمومی داشته باشند.

میزان مشارکت در انتخابات پیش‌رو تخمین زده می‌شود که از چهار سال پیش کمتر باشد. اما با توجه به عملکرد خیلی ضعیف اصولگرایان در دولت و مجلس و وضعیت فلاکت‌بار اقتصادی ممکن است پایگاه اجتماعی اصول‌گرایان نیز دچار شکاف شده و بخشی از به کاندیداهای رقیب رای بدهند.

با در نظر گرفتن میزان پایین مشارکت در انتخابات و تمایل آرای سیال و بخش منفعل جامعه به رد اصول‌گرایان، احتمال موفقیت جریان‌های رقیب ائتلاف اصول‌گرایان وجود دارد. بنابراین ممانعت از باز کردن نسبی فضای انتخابات مرتبط با این احتمال هم است که حتی با نرخ مشارکت زیر ۴۰ درصد نیز گروه‌ها و افراد مورد نظر خامنه‌ای رأی نیاورند. از این رو خامنه‌ای در برابر این اتفاق مقاومت کرده و می‌خواهد روند موجود را به عنوان دستاورد رهبری خود حفظ کرده و به دوران بعد از رهبری خودش منتقل کند.

در مجموع راهبرد خالص‌سازی خامنه‌ای با نگاه همه یا هیچ در کنار تگناهای ساختاری و سوء عملکرد تاریخی نظام مشوق و زمینه‌ساز گذار انقلابی است که راه را بر هرگونه اصلاحات و تعییرات معنادار در قالب حداقلی یا حداکثری مسدود کرده‌است. به همین دلیل است که در هر اعتراضی تندترین و شدیدترین شعارها علیه خامنه‌ای سرداده می‌شود. این واقعیت را نمی‌توان با دادن آدرس غلط به سمت گروه‌هایی چون «جبهه پایداری» نادیده گرفت.

نویسنده کتاب‌های مصور شاهنامه برای کودکان: صفحه نخست کتاب جدید به یاد کیان پیرفلک است

 

نویسنده کتاب‌های مصور شاهنامه برای کودکان: صفحه نخست کتاب جدید به یاد کیان پیرفلک است


شاهنامه برای کودکان

ارسیا روزگار، نویسنده و طراح ایرانی آمریکایی، کتاب مصور دیگری را براساس ماجراهای شاهنامه به زبان انگلیسی برای کودکان منتشر کرد.

این اثر «داستان‌های کهن ایران‌زمین» (به انگلیسی: Ancient Tales of Great Iran) چهارمین کتابی است که از مجموعه مصور «شاهنامه برای کودکان» منتشر می‌شود.

«گردآفرید دلاور»، «زال و سیمرغ»، و «رستم پهلوان» سه کتاب قبلی هستند که انتشار آنها با استقبال مناسبی از سوی علاقمندان به ویژه کودکان ایرانی - آمریکایی مواجه شده است.

 ارسیا روزگار متولد تهران است ولی از خردسالی همراه با خانواده به آمریکا مهاجرت کرد و ساکن ایالت ویرجینیا است.

او به صدای آمریکا می‌گوید: «سال‌ها پیش به دلیل علاقه به فرهنگ و هنر ایران این پروژه را آغاز کردم، من در آمریکا بزرگ شدم و در گذشته چنین کتاب‌های داستانی برای کودکان وجود نداشت.»


 ارسیا روزگار طراح گرافیست است و با شرکت مارول، خالق داستان‌های کمیک یا مصوری مانند «مرد آهنی» و «هالک شگفت‌انگیز» همکاری داشت.

این نویسنده و طراح ایرانی - آمریکایی تصمیم گرفت تا با استفاده از آگاهی و تجربیات خود‌ در این زمینه، مجموعه مصوری را بر اساس ماجراهای شاهنامه برای کودکان منتشر کند که حاوی پیام‌های مثبت و سازنده‌ای درباره اسطوره‌ها و قهرمانان ایرانی باشد.

ارسیا روزگار درباره کتاب جدید «داستان‌های کهن ایران زمین می‌گوید: «این اثر شامل چند داستان مختلف است، از ابتدای شاهنامه شروع کردم و داستان کیومرث، نخستین پادشاه ایران را بیان می‌کنم، در ادامه به داستان دیوها، هوشنگ، تهمورث دیوبند، جمشید، نخستین نوروز ایران، ضحاک، و نخستین انقلاب ایران می‌پردازم که توسط کاوه آهنگر انجام شد.»

به گفته آقای روزگار، طراحی این کتاب پیش از اعتراضات سراسری در ایران انجام شد ولی رویدادهای اخیر او را سخت تحت تأثیر قرار داد و در صفحه نخست کتاب به افتخار کیان پیرفلک و سایر جوانانی که جان خود را از دست دادند، از «خدای رنگین کمان» یاد کرده است.

ارسیا روزگار و شهبانو فرح پهلوی
ارسیا روزگار و شهبانو فرح پهلوی

ارسیا روزگار در ماه‌های گذشته با شرکت در گردهمایی‌های اعتراضی در شهر واشنگتن یا انتشار مطالب مختلف در حساب کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی از جنبش آزادی‌خواهی ایرانیان حمایت کرده است.

او اخیراً با الهام از یکی از آثار راجر وارترز، ترانه‌ای برای حمایت از جنبش «زن زندگی آزادی» با عنوان «رزهای ایرانی» خواند و نماهنگی برای آن ساخت که در فضای مجازی منتشر شد.ارسیا روزگار امیدوار است که با حمایت و پشتیبانی دوستداران فرهنگ و هنر ایران بتواند پروژه کتاب‌هایی شاهنامه برای کودکان را ادامه دهد.

به گفته او، این کتاب‌ها فقط برای کسانی نیست که ریشه‌های ایرانی دارند، بلکه برای غیر ایرانی‌ها نیز جذاب است و از این طریق می‌توان اسطوره‌ها و افسانه‌های ایرانی را به جهانیان معرفی کرد.

تبدیل بخشی از جنگل‌ ابر به چراگاه؛ این جنگل بار دیگر در معرض تخریب قرار گرفت

 

تبدیل بخشی از جنگل‌ ابر به چراگاه؛ این جنگل بار دیگر در معرض تخریب قرار گرفت


جنگل ابر در جنگل‌های هیرکانی نزدیک شاهرود

منابع خبری از جاده‌سازی و تخریب جنگل ابر، ثبت‌شده در فهرست جهانی یونسکو، با هدف بهره‌برداری‌های کشاورزی خبر داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر بخشی از جنگل ابر، واقع در مرز میان دو استان سمنان و گلستان،، توسط مالک خصوصی شخم زده شده و در فرآیند تبدیل شدن به چراگاه دام قرار دارد.

جنگل ابر، که به عنوان بخشی از جنگل‌های هیرکانی حدود ۴ سال قبل در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید، درسالهای گذشته چندین بار در معرض تخریب قرار گرفته است.

از جمله حفر چاه‌های عمیق در این جنگل در سال گذشته که منجر به اعتراض فعالان زیست‌محیطی و برخی نمایندگان مجلس شد.

رحمت‌الله نوروزی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، در گفتگو با پایگاه خبری رکنا، حفر چاه‌های غیرمجاز را موجب خشک‌شدن چشمه‌های جنگل ابر و برهم‌زدن تعادل اکوسیستم منطقه خواند.

جاده‌سازی در دل جنگل ابر هم یکی دیگر از پروژه‌هایی بود که در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد و حسن روحانی با اعتراض دوستداران محیط زیست متوقف شد.

اما شخم‌زدن کنونی بخشی از این جنگل که با ۳۵ هزار هکتار وسعت در فهرست میراث طبیعی ایران قرار دارد با انتقاد کنشگران محیط زیست مواجه شده است.

امین ولیان، عضو هیئت مدیره دیده‌بان طبیعت در گفتگو با خبرگزاری مهر، این اقدام را «نوعی هنجارشکنی» خوانده و آن را «نشان از ضعف دانش و سواد محیط زیستی» دانست.

در حالی که ثبت قسمتی از جنگل‌های هیرکانی شامل جنگل ابر در فهرست سازمان جهانی یونسکو موجب برخورداری از مزایایی همانند دسترسی به منابع مالی و تعهد مشارکت جهانی برای مراقبت از این میراث طبیعی می‌شود، تخریب آن احتمال خروج از ثبت جهانی را افزایش می‌دهد.

جنگل‌های هیرکانی با مساحتی دو میلیون و ۱۰۰ هزار هکتاری و طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر در سه استان مازندران، گیلان و گلستان گسترش یافته‌اند.

ایران موفق شد در تیرماه سال ۱۳۹۸ مساحتی معادل ۳۰۷ هزار هکتار از این جنگل‌ها را در فهرست جهانی یونسکو به ثبت برساند و به این ترتیب تمامی ۱۹۱ کشور عضو این پیمان در حفاظت از آن نقش ایفا می‌کنند.

جنگل‌های هیرکانی پس از دشت لوت دومین اثر ثبت شده ایران در فهرست یونسکو به شمار می‌رود.


جنگل‌های هیرکانی پس از دشت لوت دومین اثر ثبت شده ایران در فهرست یونسکو به شمار می‌رود.

واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به خداحافظی وریا غفوری؛ فوتبالیستی که «پهلوان» شد

 

واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به خداحافظی وریا غفوری؛ فوتبالیستی که «پهلوان» شد


وریا غفوری در جریان اعتراضات سراسری اخیر، به صراحت علیه اقدامات جمهوری اسلامی موضع انتقادی اتخاذ کرد

کاربران بسیاری در شبکه‌های اجتماعی پس از انتشار پست اینستاگرامی وریا غفوری،‌ مبنی بر خداحاف‍ظی از دنیای فوتبال، همزمان با شهرآورد ۱۰۱ پایتخت، واکنش نشان داده‌اند.

در این واکنش‌ها در ساعات منتهی به فینال جام حذفی فصل ۲-۱۴۰۱، به موارد مختلف همراهی آقای غفوری با اعتراضات مردمی اشاره شده است.

فراگیری واکنش‌ها به اندازه‌ای است که بسیاری از شخصیت‌های شناخته شده از جمله ابراهیم حامدی، معروف به ابی، خواننده نیز از اهمیت «حق‌گویی و حق‌طلبی» این بازیکن سابق تیم ملی نوشته‌اند.

#وریا_غفوری وقتی برام عزیز شد که نسبت به مرگ #دختر_آبی بی‌تفاوت نبود. دختری که در اعتراض به محکومیتش به زندان بابت تلاش برای ورود به ورزشگاه و تماشای مسابقه تیم استقلال اقدام به خودسوزی کرد. اما غم‌انگیزی ماجرا اونجاست که باز باید شاهد بازی #استقلال در استادیوم صدهزارپسری باشیم. 

 

#وریا_غفوری وقتی برام عزیز شد که نسبت به مرگ #دختر_آبی بی‌تفاوت نبود. دختری که در اعتراض به محکومیتش به زندان بابت تلاش برای ورود به ورزشگاه و تماشای مسابقه تیم استقلال اقدام به خودسوزی کرد. اما غم‌انگیزی ماجرا اونجاست که باز باید شاهد بازی #استقلال در استادیوم صدهزارپسری باشیم.

آژانس: فقط بخشی از تجهیزات نظارتی در تاسیسات هسته‌ای ایران نصب شده است

 

آژانس: فقط بخشی از تجهیزات نظارتی در تاسیسات هسته‌ای ایران نصب شده است


پرچم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مقابل مقر آن در وین، اتریش (آرشیو)

آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه، ۱۰ خرداد، با انتشار دو گزارش اعلام کرد که تنها بخشی از تجهیزات نظارتی بار دیگر در تاسیسات هسته‌ای ایران نصب شده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران سال گذشته دستور داد تجهیزاتی که تحت توافق هسته‌ای برجام نصب شده بود، برداشته شود.

تجهیزاتی که دوباره نصب شده‌اند تنها بخش کوچکی از تجهیزاتی است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نظر داشت مطابق توافق اسفند گذشته با جمهوری اسلامی برای بهبود عملکرد نظارت خود بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران نصب کند.

به گزارش رویترز، در این حال یک دیپلمات ارشد گفته است گزارش‌های روز چهارشنبه آژانس نشانگر آن است که تجهیزات نظارت بر غنی سازی اورانیوم در خطوط سانتریفیوژها در تأسیسات نطنز و فردو نصب شده است.

این در حالی است که مقدار اورانیوم غنی‌شده تا حد ۶۰ درصد، که مناسب تولید سلاح هسته‌ای است، همچنان رو به افزایش است و در حال حاضر برای تولید دو بمب هسته‌ای کافی است.

رابرت مالی، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور ایران، روز چهارشنبه ۱۰ خرداد در گفت‌وگو با رادیو ملی آمریکا (ان پی آر) با تکرار اظهارات قبلی مقامات آمریکا، گفت اگر جمهوری اسلامی تصمیم بر غنی‌سازی اورانیوم تا درجه کاربرد نظامی داشته باشد، تنها «چند هفته» با داشتن مقدار کافی برای ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد.

رابرت مالی، در این گفتگوی اختصاصی همچنین به اظهارات بایدن در گذشته اشاره کرد که در صورت ادامه تلاش ایران برای ساخت بمب هسته‌ای، گزینه نظامی «روی میز خواهد بود»، چیزی که اطلاعات آمریکا می‌گوید تهران هنوز تصمیمی برای انجام آن نگرفته است.

مالی گفت: «گزینه نظامی، با گزینه مطلوب فاصله زیادی دارد، اما او [بایدن] هر کاری را که لازم است انجام خواهد داد تا مطمئن شود ایران به بمب دست پیدا نمی‌کند.»

با وجود تلاش‌های دولت جو بایدن در آمریکا برای احیای توافق هسته‌ای برجام در سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲، مذاکرات احیای «برجام» تابستان گذشته به علت آن چه «زیاده خواهی‌های فرابرجامی» جمهوری اسلامی خوانده شد، به حالت تعلیق درآمد و در پی رخدادهای اعتراضی نیمه دوم سال ۱۴۰۱، این مذاکرات از اولویت کاری دولت ایالات متحده خارج شد.

در تنظیم این مطلب از گزارش رویترز استفاده شده است

یک روزنامه‌نگار در ایران به صدای آمریکا: آزار و تحقیر حکومتی خبرنگاران «سیستماتیک» است

 

یک روزنامه‌نگار در ایران به صدای آمریکا: آزار و تحقیر حکومتی خبرنگاران «سیستماتیک» است


اعتراض به سرکوب روزنامه‌نگاران

در پی «ضرب و شتم» یک خبرنگار توسط محافظان حسن خمینی، نوه بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، یک روزنامه‌نگار در ایران به صدای آمریکا گفت برخوردهای تحقیرآمیز تازگی ندارد و خبرنگاران ایران با آزار «سیستماتیک» مواجهند.

یک روزنامه‌نگار در داخل ایران که برای حفظ امنیت خود خواست نامش ذکر نشود، در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا با اشاره به ضرب و شتم «امین مهرآور» خبرنگار ایلنا به دست محافظان حسن خمینی، گفت که چنین برخوردهایی با خبرنگاران «زیاد بوده» و به مواردی از جمله شکستن انگشت دست فائزه مومنی، خبرنگار شهری، توسط مأمور حراست وزارت بهداشت و «کتک خوردن خبرنگار از نادر قاضی‌پور» و همچنین «کشیدن میکروفن از دست خبرنگار توسط عباس آخوندی» اشاره کرد.

او تأکید کرد که برخورد خشونت‌بار مقامات جمهوری اسلامی به خبرنگاران محدود نمی‌شود و نمونه دیگر آن «سیلی زدن علی‌اصغر عنابستانی» عضو مجلس شورای اسلامی به یک سرباز وظیفه، «توهین رکیک حمید رسایی به سلبریتی‌ها» و «هتاکی حسن نوروزی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به خانواده کشته‌شدگان آبان ۹۸ برای دادخواهی» است.

این روزنامه‌نگار با بیان این که «آیا واقعا مدیران سایر کشورهای جهان هم این قدر راحت به مردم و خبرنگاران هتاکی می‌کنند»، گفت: «این تحقیر مردم و خبرنگار و سلبریتی خیلی دردناک است.»

او اضافه کرد: «رفتارهای تحقیرآمیز رژیم [جمهوری اسلامی] با خبرنگاران و رسانه‌ها به سرکوب و سانسور محدود نمی‌شود و خبرنگاران با انواع آزارهای آنلاین سیستماتیک مواجه هستند که عموما از سوی تشکل‌هایی تحت عنوان گردان سایبری رخ می‌دهد.‌»

این روزنامه‌نگار با بیان این که «به نظر می‌رسد سرکوب خبرنگاران، تحقیر و تخریب آنها در سوشال مدیا جزو وظایف این تشکیلات است»، افزود: «گذشته از این در رسانه‌های ایران با پدیده‌ای مواجه هستیم که نهادهای امنیتی به مدیران رسانه‌ها دستور بدهند خبرنگارانی را اخراج کنند.»

به گفته این روزنامه‌نگار، «به جز این نهادهای متولی به کرات خبرنگاران مستقل را بایکوت می‌کنند و به آنها اجازه نمی‌دهند در کنفرانس‌های خبری شرکت کنند یا این که سوالات را از قبل گرفته و گاهی پیش می‌آید که اجازه طرح سوال بدون برنامه را نمی‌دهند و اگر خبرنگارانی سماجت کنند ممکن است از جلسات اخراج شوند و مورد توهین قرار بگیرند» و «در مواردی هم ضرب و شتم خبرنگار اتفاق می‌افتد.»

این روزنامه‌نگار به صدای آمریکا گفت: «حتی گاهی لحن جوابیه‌های نهادهای دولتی به گزارش خبرنگاران بسیار توهین‌آمیز و هتاکانه است که این مسئله در جوابیه‌های دولت رئیسی به رسانه‌ها ملموس‌تر است.»

محافظان حسن خمینی، نوه بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه ۹ خرداد، یک خبرنگار را که می‌خواست در مراسم سالگرد محمود دعایی عکس بگیرد، کتک زدند و موبایلش را ضبط کردند.

در واکنش یک مقام وزارت ارشاد از حسن خمینی خواست از خبرنگار مذکور «دلجویی» کند.

در پی این رویداد، حسن خمینی در نامه‌ای به امین مهرآور، با از این خبرنگار، از «قصه پرغصه دیروز» ابراز «تأثر» کرد.

 

#سید_حسن_خمینی با انتشار نامه‌ای از همکارم امین مهرآور خبرنگار ایلنا عذرخواهی کرد
 

 

محافظان نوه خمینی یک خبرنگار را کتک زدند؛ مقام وزارت ارشاد: حسن خمینی دلجویی کند

 

محافظان نوه خمینی یک خبرنگار را کتک زدند؛ مقام وزارت ارشاد: حسن خمینی دلجویی کند


حسن خمینی در میان محافظانش

محافظان حسن خمینی، نوه بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، یک خبرنگار را که می‌خواست در مراسم سالگرد محمود دعایی عکس بگیرد، کتک زدند و موبایلش را ضبط کردند. در واکنش یک مقام وزارت ارشاد از حسن خمینی خواست از خبرنگار مذکور «دلجویی» کند.

دو تن از محافظان حسن خمینی روز چهارشنبه ۱۰ خرداد در جریان مراسم یادبود محمود دعایی، در حالی که خبرنگار اعزامی خبرگزاری کار ایران می‌خواست از او و محمد خاتمی رئیس‌جمهوری پیشین، عکس بگیرد، مانع شدند و وقتی این خبرنگار تلاش کرد رضایت آنها را جلب کند، او را کتک زدند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، «فرد دیگری که به نظر می‌رسید سرگروه تیم حفاظتی است، همراه با دو نفر قبلی» خبرنگار مذکور را به سمت «آسانسور وی‌آی‌پی موسسه اطلاعات» بردند و پس از ضبط «گوشی تلفن همراه» او، «اقدام به ضرب و شتم و توهین‌های مکرر به او کردند.»

بنا بر این گزارش، «نفر سوم در سالن دائما با توهین‌های مکرر و مشت و لگد مشغول ضرب و شتم خبرنگار بود» و «سرگروه تیم حفاظتی به وارسی تلفن همراه و چک کردن پیام‌های خصوصی خبرنگار مشغول شد.»

بر اساس این گزارش، با وجود این که خبرنگار اعزامی، سعی کرده ثابت کند که خبرنگار است، اما محافظان حسن خمینی «کارت شناسایی» او را نیز «توقیف» کردند و «با هماهنگی مسئولان حراست موسسه اطلاعات» او را «برای ساعتی در کیوسک ورودی» ساختمان نگه داشتند.

خبرگزاری ایلنا این اقدام تیم حراست حسن خمینی را محکوم کرد و آن را «نوعی ستیز با اطلاع‌رسانی و بی‌احترامی به رسالت مقدس خبرنگاری» دانست و اعلام کرد که پس از این واقعه، مدیر موسسه اطلاعات و فرزند محمود دعایی، از خبرنگار «دلجویی» کردند.

ایمان شمسایی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت ارشاد، در نامه‌ای سرگشاده به «ضرب و شتم» یک خبرنگار توسط محافظان حسن خمینی واکنش نشان داد و از او خواست «مسئله را شخصا پیگیری کند.»

شمسایی با بیان این که «به عنوان یک مسئول» از این خبرنگار «عذرخواهی» کرده است، در این نامه نوشت، «ظاهرا شدت درگیری بالا بوده و معاون جناب‌عالی در موسسه حفظ و نشر آثار» روح‌الله خمینی، «قول پیگیری و دلجویی دادند.»

او با بیان این که «با خبرنگار هم صحبت کردم»، پیشنهاد کرد که حسن خمینی حرف‌های او را نیز بشنود و تأکید کرد: «بسیار دردآور است. کارت خبرنگاری را به محافظان شما نشان داده اما اعتنایی نکردند.»

اظهارات ایمان شمسایی در نکوهش بی‌اعتنایی محافظان حسن خمینی به کارت خبرنگاری خبرنگار ایلنا، در حالی است که این مقام وزارت ارشاد پیش از این درباره بازداشت ده‌ها روزنامه‌نگار، ادعا کرده بود که «هیچ فردی در تهران به‌خاطر فعالیت رسانه‌ای دستگیر نشده است.»

مسکو: اوکراین به شهرها و پالایشگاه‌های نفت در روسیه حمله کرد

 

مسکو: اوکراین به شهرها و پالایشگاه‌های نفت در روسیه حمله کرد


روسیه می‌گوید حمله اوکراین به شهر شبکینو در هفت کیلومتری مرز با اوکراین چهار تن را مجروح کرده است

روسیه روز چهارشنبه ۳۱ ماه مه، ادعا کرد که واحدهای توپخانه اوکراین برای سومین بار در هفته جاری به شهری در داخل خاک روسیه حمله کرده است و پهپادهای اوکراینی، دو پالایشگاه نفت روسیه را نیز مورد حمله قرار داده‌اند. اوکراین واکنش سریعی به این ادعا نشان نداده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هر دو کشور یکدیگر را متهم می کنند که با حملات هوایی به پایتخت‌های‌شان قصد ایجاد رعب و وحشت دارند.

از زمان تهاجم نیروهای روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، هزاران غیر نظامی کشته شده‌اند. اوکراین در این مدت، تاسیسات نفتی و نظامی روسیه را مورد حمله قرار داده است، ولی روز سه شنبه ۳۰ ماه مه، این دومین بار بود که به گفته مقام‌های روسی، مسکو هدف حمله اوکراین قرار گرفت.

به گفته سرگئی سابیانین، شهردار مسکو، در این حمله پهپادی که به مناطق ثروتمند نشین مسکو انجام شد، دو تن مجروح شدند.

فرماندار بلگورود هم گفت که در شهر شبکینو، در ۷ کیلومتری مرز اوکراین، در پی حمله واحدهای توپخانه اوکراین به یک مجتمع مسکونی، چهار خانه و یک مدرسه آسیب دیدند و چهار تن مجروح شدند که دو تن از آنها به بیمارستان منتقل شدند.

او افزود که روز دوشنبه نیز به دو تاسیسات صنعتی در نزدیکی این شهر آسیب وارد شد.

اوکراین واکنش سریعی به این اخبار نشان نداده است.

هر دو طرف درگیری می گویند که پیش از ضد حمله اوکراین برای بیرون راندن روسیه از شرق و جنوب این کشور در روزها یا هفته‌های آینده، محل‌های تجمع نیروها و تجهیزات نظامی یکدیگر را هدف قرار داده‌اند.

مقامات روسی دست نشانده مسکو در منطقه اشغالی لوهانسک می‌گویند که اوکراین با استفاده از موشک‌اندازهای «هیمارس»، ساخت آمریکا، به مزرعه‌ای در روستای کارپاتی حمله کرد.

آنها عنوان کردند که در این حمله، پنج تن کشته و ۱۹ تن زخمی شدند.

از سوی دیگر، مقامات روسی گفتند که دو پالایشگاه نفت روسیه که بزرگترین پایانه های صادرات نفت این کشور هستند، هدف حمله پهپادی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، این حمله، آتش‌سوزی در پالایشگاه آفیپسکی را به دنبال داشت و در مورد پالایشگاه ایلسکی، پهپاد پیش از انجام حمله، توسط نیروهای روسی سرنگون شد.

پس از انجام این حملات، نماینده روسیه در سازمان ملل، آمریکا را به تشویق اوکراین متهم کرد و کاخ سفید نیز تاکید کرد که از حملات اوکراین به داخل خاک روسیه حمایت نمی‌کند.

یک مقام روسیه هم بریتانیا را به علت تشویق اوکراین برای حمله به خاک روسیه مورد انتقاد قرار داد و دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه، گفت که «هر مقام بریتانیایی که به جنگ علیه روسیه کمک کند، می‌تواند هدف نظامی مشروع تلقی شود.»

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، پیش از این گفته بود که اوکراین حق استفاده از نیروهایش در فراتر از مرزهای خود را دارد.

واشنگتن و لندن، تامین کنندگان اصلی تسلیحات برای اوکراین هستند؛ مشروط بر این که از آنها برای دفاع از خود و بازپس‌گیری اراضی اشغال شده توسط روسیه استفاده کند.

از سوی دیگر، ستاد کل ارتش اوکراین اعلام کرد که نیروهای این کشور روز سه‌شنبه، ۲۲ حمله روسیه را در شرق اوکراین دفع کردند و هواپیماهای اوکراینی نیز ۱۱ حمله به نیروها و تجهیزات روسیه انجام داده‌اند.

وزارت دفاع روسیه هم اعلام کرد که نیروهای اوکراینی را در اطراف دو شهرک در منطقه دونتسک عقب رانده است و بی آن که مدرکی ارائه دهد، مدعی شد که آخرین کشتی جنگی اوکراین را در جریان حمله موشکی اودسا منهدم کرده است.

نیروی دریایی اوکراین اعلام کرد که به ادعاهای روسیه پاسخ نخواهد داد و در طول جنگ، هیچ اطلاعاتی در مورد میزان تلفات این کشور را منتشر نخواهد کرد.

درخواست سپاه از دولت برای پرداخت بدهی نصب دوربین‌های «چهره‌زن» در مترو تهران

 

درخواست سپاه از دولت برای پرداخت بدهی نصب دوربین‌های «چهره‌زن» در مترو تهران


قرارگاه ثارالله، مترو تهران را یکی از نقاط «شگفتی‌ساز و آبستن حوادث در شرایط امنیتی، به خصوص آشوب و اغتشاشات» خوانده است

یک سند درزکرده با مهر «بسیار محرمانه» حاکی است که قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران که نقش کلیدی در سرکوب اعتراضات مردمی دارد، از دولت خواسته است بدهی خود بابت نصب دوربین‌های «چهره‌زن» در مترو تهران را پرداخت کند.

این سند در جریان هک وب‌سایت ریاست‌جمهوری ایران در روز هشتم خرداد به‌دست آمده که گروهی به نام «قیام تا سرنگونی» مسئولیت آن را بر عهده گرفته و برخی از اسناد را نیز در کانال تلگرامی خود منتشر کرده است.

قرارگاه ثارالله در ادامه این نامه «بسیار محرمانه»، مترو تهران را یکی از نقاط «شگفتی‌ساز و آبستن حوادث در شرایط امنیتی، به خصوص آشوب و اغتشاشات» خوانده و بر لزوم نوسازی سیستم مونیتورینگ و دوربین‌های مداربسته آن تأکید کرده است.

در این نامه که به تاریخ ۲۵ بهمن‌ماه پارسال از طرف حسین نجات، جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه ثارالله به محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور نوشته شده، آمده که مطالبات شرکت بهره‌برداری مترو تهران از دولت تا پایان سال ۱۴۰۰، حدود ۳۲۹۵ میلیارد تومان بوده است.

بر اساس این نامه، برآورد مالی به روزرسانی و نوسازی دوربین‌های مداربسته، از جمله ۱۰ دوربین «چهره‌زن» نیز ۱.۵۵ میلیارد تومان بوده است.

آقای نجات در بخشی از نامه خود از دولت خواسته برای جلوگیری از هرگونه «وقایع ضدامنیتی»، به مترو تهران «توجه جدی» شود؛ «فرسودگی و کیفیت پایین سیستم مانیتورینگ و دوربین‌های مداربسته مترو تهران موجب کاهش بهره‌برداری از آنها در اغتشاشات اخیر پایتخت شد».

مقامات جمهوری اسلامی اعتراضات مردمی گسترده سال گذشته را «اغتشاش و آشوب» می‌نامند.

مترو تهران یکی از مناطقی بود که معترضان در داخل ایستگاه‌ها و واگن‌های آن شعارهای اعتراضی علیه حکومت سر دادند و درگیری‌هایی نیز میان شماری از نیروهای امنیتی و معترضان در بیرون و داخل متروها روی داد که ویدئوهای برخی از آنها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

طی ماه‌های گذشته، مقامات ایران از نصب دوربین‌های تشخیص چهره علیه زنانی که به عنوان اعتراض، حجاب حکومتی را رعایت نمی‌کنند نیز خبر داده‌اند.

ویدئوهای متعددی از درگیری‌های لفظی و فیزیکی ماموران امر به معروف و نهی از منکر در مترو، به ویژه واگن‌های زنانه منتشر شده که شماری از آنها از جمله ویدئوی درگیری یک مأمور زن با سپیده رشنو، مترجم، جنجال‌برانگیز شد و زمینه بازداشت خانم رشنو را فراهم کرد.

در همین زمینه، وب‌سایت آی‌پی‌وی‌ام (IPVM)، مرجع فناوری امنیت فیزیکی که نظارت تصویری، کنترل دسترسی، شناسایی سلاح و موارد دیگر را پوشش می‌دهد، در گزارش دسامبر ۲۰۲۱ خود اعلام کرد که شرکت چینی دوربین‌سازی و هوش مصنوعی «تیاندی» به تقویت برنامه‌های نظارتی جمهوری اسلامی کمک می‌کند.

شبکه ان‌بی‌سی نیوز آمریکا نیز خبر داد که شرکت «تیاندی تکنولوژی» همان شرکتی است که به حکومت چین در سرکوب و شناسایی مسلمانان ایغور و دیگر اقلیت‌ها با استفاده از فناوری تشخیص چهره کمک می‌کند.

در این میان، ۲۰ فروردین امسال، یک روز پس از هشدار نیروی انتظامی مبنی بر استفاده پلیس از «سیستم‌های هوشمند» در برخورد با زنان مخالف حجاب اجباری، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران گفت: «دوربین‌های ثبت جرائم رانندگی موارد کشف حجاب را هم ثبت می‌کنند».

موضوع دوربین‌های تشخیص چهره با آنکه به گزارش یک خبرنگار زن به نقل از یک پلیس، قابلیت شناسایی کامل چهره زنان بی‌اعتنا به حجاب اجباری در خودروها را ندارد، از آن رو موضوعی بحث‌برانگیز بوده که حکومت همواره با استناد به تصاویر آنها، افرادی را به اتهامات واهی از جمله ضرب‌و‌جرح نیروهای نزدیک به خود شناسایی، بازداشت و حتی اعدام کرده است.

این در حالی است که حکومت به درخواست خانواده‌های دادخواه برای شناسایی ضاربان معترضان کشته‌شده با استفاده از تصاویر دوربین‌های منطقه، توجهی نمی‌کند.

کاهش دوباره ارزش پول ملی ترکیه؛ لیر باز هم سقوط کرد

 

کاهش دوباره ارزش پول ملی ترکیه؛ لیر باز هم سقوط کرد


یک صرافی در استانبول

لیر ترکیه روز چهارشنبه به پایین‌ترین حد خود در برابر دلار آمریکا رسید و رکورد دیگری در سقوط ارزش خود را ثبت کرد.

سقوط تازه پول ملی ترکیه در شرایطی صورت گرفت که رجب طیب‌اردوغان، که در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شده است، برای تشکیل دولت جدید و جهت‌گیری سیاست اقتصادی آماده می‌شود.

به نوشته خبرگزاری رویترز، چهار مقام ارشد ترکیه گفتند که مهمت شیمشک، رئیس سابق امور اقتصادی، که بازارهای مالی او را می‌شناسند، تقریبا به طور قطع، چه به عنوان وزیر دارایی و چه به عنوان معاون رئیس جمهور در دولت حضور خواهد داشت.

دادن یک سمت مهم به مهمت شیمشک می تواند نشان دهنده خروج از سیاست غیرمتعارف اقتصادی چند ساله رجب طیب‌اردوغان باشد.

زیر بنای سیاست اقتصادی نامتعارف او، کاهش نرخ بهره بانکی آن‌هم در شرایط بالا بودن نرخ تورم بود.

تاکید رجب طیب‌اردوغان بر سیاست اقتصادی خود منجر به کاهش مداوم ارزش لیر در ماه‌های اخیر شده است.

به نوشته رویترز، در سومین روز پیاپی کاهش ارزش پول ملی ترکیه، هر دلار آمریکا در ساعاتی از روز با حدود ۲۰.۷۵ لیر معامله شد.

لیر ترکیه از آغاز سال جاری میلادی نزدیک به ۱۰ درصد ارزش خود را از دست داده است.

اجرای حکم زندان خواهران توحیدی به رغم اعلام عفو آنها

 

اجرای حکم زندان خواهران توحیدی به رغم اعلام عفو آنها


زهرا و هدی توحیدی, فعالان سیاسی (آرشیو)

زهرا و هدی توحیدی، فعالان سیاسی، به رغم مورد عفو قرار گرفتن و مختومه‌شدن پرونده، روز چهارشنبه ۱۰ خرداد، در پی احضار تلفنی به دادسرا بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.

خواهران توحیدی ۳۱ شهریور گذشته، در نخستین روزهای اعتراضات سراسری بازداشت و پس از حدود سه ماه در تاریخ ۲۶ آذر به قید وثیقه آزاد شدند.

دادگاه انقلاب زهرا توحیدی و هدی (زهره) توحیدی، از اعضای پیشین حزب اتحاد ملت، را به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم کرد.

وکلای این دو فعال سیاسی با اشاره به مورد عفو قرارگرفتن موکلانشان، اجرای حکم زندان آنها را مصداق «بی‌اعتبار»بودن اصول حقوقی ذکر کردند.

سعید خلیلی، از وکلای خواهران توحیدی، با تاکید بر مشمول عفو بودن و مختومه شدن قرار تعقیب آنها، از «عدول» از «رای قانونی» انتقاد کرد.

 

روز گذشته خانم #زهرا_توحیدی با من تماس گرفتند و خبر از احضار به اجرای احکام دادند، با اطمینان گفتم که عفو شده‌اید و پرونده شما با قرار موقوفی تعقیب مختومه شده است. اصلاً چنین ظنّی نداشتم که تا این اندازه اصول و هنجارهای حقوقی بی‌‌اعتبار شوند و به سادگی از یک رای قانونی عدول شود.
Tweet zitieren

اجرای حکم #زندان زهرا و هدی توحیدی خواهران توحیدی در پی احضار تلفنی بازداشت و به زندان #اوین منتقل شدند زهرا و هدی توحیدی صبح امروز و در پی احضار تلفنی به شعبه یک اجرای احکام دادسرای شهید مقدس مراجعه و در پی آن بازداشت و برای گذراندن حکم به زندان اوین منتقل شدند. این احضار…

 


 علی مجتهدزاده، وکیل دیگر زهرا و هدی توحیدی، هم «اجرای ناگهانی حکم» آنها را «حیرت‌انگیز» خواند.

 

قطعا محکومیت موکلین #زهرا_توحیدی و #هدی_توحیدی بنابر ضوابط اعلام شده مشمول #عفو بودو با اجرای ناگهانی حکم آنان حیرت انگیز بود
 

پیشتر شماری از فعالان مدنی و سیاسی «عفو رهبری» را اقدامی نمایشی و فریبکارانه خوانده بودند.

اجرای ناگهانی حکم زندان خواهران توحیدی در حالی است که به گزارش روزنامه شرق، ابلاغیه اجرای حکم این دو روزنامه‌نگار در سامانه ثنا، متعلق به قوه قضائیه، به ثبت نرسیده است و به وکلای آنها هم اعلام نشده بود.

 

زنده احضار پدر و خواهر ابوالفضل آدینه‌زاده به دادسرا

 

زنده احضار پدر و خواهر ابوالفضل آدینه‌زاده به دادسرا

مقاومت مدنی زنان در ایران علیه حجاب اجباری ادامه دارد

زنده احضار پدر و خواهر ابوالفضل آدینه‌زاده به دادسرا

 

سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن «دادگاه نمایشی» نیلوفر حامدی و الهه محمدی، اعلام کرد که این دو روزنامه‌نگار به جای محکومیت احتمالی، باید فورا آزاد شوند.

جاناتان داگر، رئیس میز خاورمیانه این سازمان، روز سه‌شنبه،‌ ۹ خرداد، در این زمینه گفت: «این واقعیت که نیلوفر حامدی و الهه محمدی حتی چند روز قبل از محاکمه نتوانسته‌اند با وکلای خود دیدار کنند، موید بی‌عدالتی است و تنها هدفش مشروعیت بخشیدن به آزار و اذیت این دو خبرنگار است. ما خواستار آزادی فوری آن‌ها هستیم.»

برگزاری رزمایش ارتش اسرائیل؛ فرمانده «سنتکام» به تل‌آویو رفت

 

برگزاری رزمایش ارتش اسرائیل؛ فرمانده «سنتکام» به تل‌آویو رفت


مایکل کوریلا، فرمانده ستاد مرکزی ایالات متحده آمریکا «سنتکام»، همزمان با برگزاری رزمایش «دست محکم» توسط ارتش اسرائیل، برای یک دیدار سه‌روزه وارد تل آویو شد.

به گزارش روزنامه جروزالم‌پست، مایکل کوریلا، فرمانده سنتکام و هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، در یک جلسه، همکاری بین نیروهای دو کشور و تقویت قابلیت‌های عملیاتی مشترک آنها را بررسی کردند.

مایکل کوریلا همچنین به عنوان ناظر در رزمایش «دست محکم» در مرکز عملیات ستاد کل ارتش اسرائیل شرکت کرد که از روز یکشنبه ۲۸ ماه مه، آغاز شده است.

این رزمایش که حدود دو هفته به طول می‌انجامد، نبرد در چند جبهه‌ از جمله در بخش‌های هوایی، دریایی و زمینی و در حوزه‌های سایبری و طیف الکترومغناطیسی را شبیه‌سازی می‌کند.

این رزمایش، توانایی ارتش اسرائیل در آماده شدن برای جنگی طولانی‌مدت در چند جبهه را آزمایش خواهد کرد.

در این رزمایش همچنین آموزش عملیات پدافندی و آفندی، در چارچوب جنگ چند جانبه انجام می‌شود و آمادگی ارتش و سطح هماهنگی یگان‌های آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

یک عضو سندیکای «صاحبان صنایع دارویی» از انتقال چند کارخانه داروسازی ایران به ترکیه خبر داد

 

یک عضو سندیکای «صاحبان صنایع دارویی» از انتقال چند کارخانه داروسازی ایران به ترکیه خبر داد 


کمبود دارو همچنان یکی از معضلات بیماران در ایران

در شرایطی که ایران با بحران کمبود و گرانی دارو روبه‌رو است، یک عضو هیئت مدیره سندیکای «صاحبان صنایع داروهای انسانی» از انتقال «چند کارخانه داروسازی» ایران به کشور ترکیه خبر داده است.

به گزارش رسانه‌های ایران، مرتضی خیرآبادی، عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی در جلسه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفته است ترکیه در حال تلاش برای «انتقال کارخانه‌های داروسازی ما به کشور خودش است» و تا به امروز «چند کارخانه داروسازی ما را به‌صورت کامل به کشور خود منتقل کرده است.»

به گفته او، همزمان با این اتفاقات، سال گذشته «۴ بار» مالیات بر ارزش افزوده دارو تغییر کرده و در عرض ۴ ماه نیز «دو لایحه» مربوط به «مالیات دارو» به مجلس شورای اسلامی رفته است که چنین امری «غیر کارشناسی» است.

کمبود دارو در ایران به گونه‌ای شده که برخی از داروها حتی در داروخانه‌های «۱۳ آبان» و «۲۹ فروردین» هم وجود ندارند و این معضل در کنار خارج شدن از پوشش بیمه‌ای داروها، بیماران را با چالش تامین دارو روبه‌رو کرده، تا آنجا که وب‌سایت «خبر‌آنلاین» ۸ خردادماه در یک گزارش میدانی به وضعیت بازار دارو پرداخته و نوشته بود: «این روزها حتی دیگر نمی‌توان به بیمار شدن هم فکر کرد، دارو گران است.»

در این حال، علی دهقان‌كيا، رئيس كانون كارگران بازنشسته تامين اجتماعي تهران نیز شانزدهم اردیبهشت‌ماه از خروج «۵۰۰ قلم دارو» از شمول «بيمه» خبر داده بود و هاله حامدی‌فر، نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفته بود دولت ابراهیم رئیسی برای «ارزان شدن» دارو، از «جیب تولید کننده» خرج نکند.

به گفته عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی، «۲۲ نهاد و سازمان» در امر دارو «دخیل» هستند و هر کدام از این سازمان‌ها «به‌دنبال اجرای حرف و برنامه‌ خود هستند» و در چنین شرایطی لازم است «آیین‌نامه‌‌ای» نوشته شود و «سازمان غذا و دارو حرف اول را در حوزه دارو بزند.»

کامبیز کاظمی، از مدیران اسبق شرکت‌های دارویی و کارشناس حوزه دارو ۳۰ فروردین‌ماه به وب‌سایت «انتخاب» گفته بود: «اوضاع فعلی بازار دارو» به خاطر «کمبود ارز» و «قیمت گذاری دستوری» است.

مهاجرت نیروهای متخصص و بنگاه‌های تخصصی به کشورهای دیگر به دلیل چالش‌ها و بحران‌های اقتصادی و اجتماعی ایران، در سال‌های اخیر شتاب بیشتری گرفته تا آنجا که کشورهای همسایه نیز تبدیل به یکی از مقاصد جدی برای خروج افراد حقیقی و حقوقی شده‌اند.

روزنامه «شرق» چاپ تهران در شماره ۳۰ خرداد ماه سال گذشته در گزارشی از «مهاجرت» دامداران و مرغداران ایرانی به «عراق» خبر داده بود و مهدی کرمی‌پورمقدم، دبیرکل سابق اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق هم گفته بود: «تولید پرچالش و گرفتاری‌های متعدد تولیدکنندگان کشاورزی ایران حالا سبب شده است که شمار زیادی از تولیدکنندگان ایرانی راهی عراق شوند.»

مرکز پژوهش‌های طویله ولایت قاتل و دزد و حرامزاده و سفاک و بی شرف و بی وجدان وقیح مجلس قدیم ایران : در فاصله ده سال، ۱۱ میلیون ایرانی دیگر فقیر شدند

 

مرکز پژوهش‌های طویله ولایت قاتل و دزد و حرامزاده و سفاک و بی شرف و بی وجدان وقیح مجلس  قدیم ایران : در فاصله ده سال، ۱۱ میلیون ایرانی دیگر فقیر شدند

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران می‌گوید نرخ تورم احساس‌شده در مرداد پارسال توسط مردم ۸۶ درصد بوده است

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که در فاصله سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، حدود ۱۱ میلیون نفر به جمعیت فقیر ایران اضافه شده است.

رسانه‌های ایران روز چهارشنبه بر اساس گزارش تازه این مرکز نوشتند که به طور کلی نرخ فقر از سال ۱۳۸۵ در ایران روند فزاینده‌ای داشته و از سال ۱۳۹۷ به بعد به بالای ۳۰ درصد رسیده است.

سال ۱۳۸۵ یک سال بعد از آغاز ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد است که اتفاقا با شعارهای مبارزه با فقر برنده انتخابات شد.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۰ نرخ فقر نقاط روستایی ۳۵.۶ درصد و نقاط شهری ۲۸.۸ درصد بوده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس اضافه کرده که علاوه بر افزایش فقرا، میزان فقر، یعنی فاصله فقرا تا خط فقر نیز در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به بالاترین مقدار خود یعنی حدود ۲۷ درصد رسیده است.

در گزارش این مرکز با اشاره به وضعیت گرانی مسکن در ایران آمده که مستاجران به علت پرداخت هزینه‌های اجاره مجبورند از سایر هزینه‌های خود و به طور خاص از خوراک بکاهند.

در این گزارش همچنین آمده که ایران به رده کشورهای با درآمد پایین‌تر از میانگین جهانی سقوط کرده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در سال‌های اخیر همواره نسبت به افزایش جمعیت فقرا در ایران هشدار داده است.

سه سال پیش، این مرکز در گزارشی از کاهش چشمگیر سطح زندگی مردم در دهه ۱۳۹۰ خورشیدی خبر داد و نوشت که میانگین قدرت خرید هر ایرانی طی همین دوران حدود یک سوم کاهش یافته است.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارش تازه خود اعلام کرده است که با وجود آن که دو دستگاه حکومتی نرخ تورم نقطه به نقطه را در مردادماه گذشته به ترتیب ۴۶ و ۵۱ درصد اعلام کردند اما بررسی این مرکز نشان می‌دهد نرخ تورم احساس‌شده توسط مردم ۸۶ درصد بوده است که دست‌کم ۴۰ درصد بیش از نرخ تورم اعلامی مرکز آمار ایران است.

اعتراض خبرگزاری ایلنا به ضرب و شتم خبرنگارش به دست محافظان حسن خمینی

 

اعتراض خبرگزاری ایلنا به ضرب و شتم خبرنگارش به دست محافظان حسن خمینی

غلامعلی حداد عادل، محمد خاتمی و حسن خمینی در ساختمان روزنامه اطلاعات در تهران

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، از ضرب و شتم یک خبرنگار خود به دست محافظان حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی، در یک مراسم رسمی با حضور محمد خاتمی، رئیس‌ جمهور پیشین، خبر داد و به آن اعتراض کرد.

خبرگزاری ایلنا روز چهارشنبه، دهم خرداد، گزارش داد که در جریان برگزاری مراسم نخستین سالگرد درگذشت محمود دعایی، مدیر پیشین موسسه و روزنامه اطلاعات، به خبرنگار این خبرگزاری حمله شده است.

این مراسم روز سه‌شنبه در ساختمان روزنامه اطلاعات با حضور برخی از مقام‌های کنونی و پیشین جمهوری اسلامی برگزار شد.

به نوشته ایلنا، وقتی خبرنگارش قصد داشته برای «تهیه تصویر» به خاتمی و خمینی نزدیک شود، «دو تن از محافظان سیدحسن خمینی از حضور وی ممانعت» و «با برخوردی تند اقدام به خارج کردن خبرنگار از مراسم کردند».

این خبرگزاری اضافه کرد: «سرگروه تیم حفاظتی همراه با دو نفر قبلی، با هدایت خبرنگار به آسانسور موسسه اطلاعات، در ابتدا گوشی تلفن همراه وی را ضبط و اقدام به ضرب و شتم و توهین‌های مکرر به او کردند و در شرایطی که نفر سوم در سالن دائما با توهین‌های مکرر و مشت و لگد مشغول ضرب و شتم خبرنگار بود، سرگروه تیم حفاظتی به وارسی تلفن همراه و چک کردن پیام‌های خصوصی خبرنگار مشغول شد.»

 

آقای #سید_حسن_خمینی محافظان شما به چه حقی خبرنگار #ایلنا رو که برای پوشش مراسم سالگرد حجت الاسلام دعایی در حال تهیه عکس و خبر بود، کتک زدند و با توقیف موبایل و کارت خبرنگاریش به مدت یکساعت توی کیوسک حراست زندانیش کردن؟
 

بر اساس این گزارش، «در تمام این مدت خبرنگار تلاش داشته هویت خود را به‌عنوان خبرنگار به آن‌ها احراز و اثبات کند اما آنها با توقیف کارت شناسایی وی به توهین‌های مکرر خود ادامه دادند و تلفن همراه و کارت شناسایی خبرنگار ایلنا را توقیف و با هماهنگی با مسئولین حراست موسسه اطلاعات، وی را برای ساعتی در کیوسک ورودی مجموعه نگه داشتند.»

هنوز دفتر حسن خمینی به این خبر واکنشی نشان نداده است.

با این حال، خبرگزاری ایلنا این «اقدام نامناسب» محافظان نوه خمینی را «نوعی ستیز با اطلاع‌رسانی و بی‌احترامی به رسالت مقدس خبرنگاری» دانسته و آن را محکوم کرده است.

خبرنگاران در ایران با مشکلات و محدودیت‌های متعدد از سوی نهادهای حکومتی و غیرحکومتی مواجه‌اند. پیشتر هم گزارش‌های مشابهی از ضرب و شتم خبرنگاران هنگام انجام ماموریت‌ در نقاط مختلف ایران منتشر شده است.

اسفند سال گذشته، رسانه‌ها در ایران گزارش دادند که در جریان یک جلسه شورای شهر تبریز، یک عضو شورا به یک خبرنگار حمله کرده است.

اردیبهشت دو سال پیش نیز خبرنگاری که برای تهیه گزارش از فرآیند واکسیناسیون کرونا به مجموعه ورزشی ساعی مراجعه کرده‌ بود با ضرب و شتم حراست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مواجه و دچار شکستگی شدید در ناحیه دست شد.