شنبه، مهر ۰۸، ۱۴۰۲

تاکید آلمان و کشورهای آسیای میانه بر توسعه کریدور ترانزیتی دریای خزر

 

تاکید آلمان و کشورهای آسیای میانه بر توسعه کریدور ترانزیتی دریای خزر


عکس دسته‌جمعی پنج رهبر آسیای میانه با رئیس جمهور آلمان

در میانه کنار گذاشته شدن ایران از کریدورهای ترانزیتی شرق‌-غرب و شمال-‌جنوب توسط چین، هند و اتحادیه اروپا، صدراعظم آلمان در دیدار با رهبران آسیای مرکزی بر توسعه کریدور ترانزیتی دریای خزر تاکید کرد.

اولاف شولتس روز جمعه، هفتم مهرماه، با میزبانی رهبران پنج کشور آسیای میانه شامل ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان بر توسعه این پروژه، موسوم به «کریدور میانی»، تاکید کرد.

کریدور میانی اروپا را از طریق قفقاز، دریای خزر و آسیای مرکزی به بازارهای آسیایی وصل می‌کند.

در بیانیه مشترک کشورهای یاد شده که روز شنبه، هشتم مهرماه، منتشر شد، طرفین بر تمایل خود برای جذب سرمایه‌گذاری در پروژه «کریدور میانی»، به عنوان بخشی از پروژه ترانزیتی «دروازه‌های جهان»، تاکید کردند.

اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار خارجی در آسیای مرکزی است و در مجموع سهمی ۴۰ درصدی از کل سرمایه‌های جذب شده خارجی در این منطقه را دارد.

اتحادیه اروپا توسعه پروژه ۳۰۰ میلیارد یورویی موسوم به «دروازه‌های جهان» را که رقیبی برای پروژه ۱.۳ تریلیون دلاری «ابتکار کمربند و جاده» چین است از چند سال پیش آغاز کرده و قرار است تا پایان ۲۰۳۰ این پروژه عملیاتی شود.

پروژه «دروازه‌های جهان» مورد حمایت گسترده مالی و سیاسی آمریکا، ژاپن، کره جنوبی، هند، کشورهای عربی خاورمیانه و بریتانیا نیز هست.

کریستین کلس مولهازر، مدیر کمیته روابط مالی شرق اروپا در دولت آلمان، توافق توسعه «کریدور میانی» را «تاریخی» نامید و از کشورهای آسیای میانه خواست تا همکاری‌ها در زمینه انرژی، مواد خام، ترانزیت و کشاورزی را شتاب بخشند.

کشورهای آسیای میانه به همراه آلمان همچنین در بیانیه مشترک خود بر لزوم احترام به تحریم‌های غرب علیه روسیه به خاطر تهاجم نظامی به اوکراین تاکید کردند.

قاسم جومارت توقایف رئیس‌جمهور قزاقستان روز گذشته با اعلام آمادگی این کشور برای افزایش صادرات نفت به آلمان گفت که دولت او به روسیه برای دور زدن تحریم‌ها کمک نخواهد کرد.

او تاکید کرد که «ما به تحریم‌های غرب علیه روسیه پای‌بند هستیم».

در حالی که ایران از همه پروژه‌های ترانزیتی منطقه کنار گذاشته شده، کشورهای آسیای میانه، جمهوری آذربایجان و گرجستان از سال ۲۰۲۰ هر ساله ترانزیت کالا را تقریبا دو برابر افزایش داده‌اند.

برای نمونه آمارهای رسمی جمهوری آذربایجان نشان می‌دهد ترانزیت کالاهای خارجی در سال گذشته به نزدیک ۱۹ میلیون تن رسید که ۷.۵ میلیون تن آن مربوط به ترانزیت کالا از طریق خطوط آهن است. این رقم معادل چهار برابر کل ترانزیت کالا از خطوط ریلی جمهوری اسلامی است.

آمارهای رسمی جمهوری آذربایجان نشان می‌دهد که حتی ترانزیت کالاهای تجاری میان روسیه و ایران از طریق خاک آذربایجان طی سال گذشته ۹۰ درصد رشد داشته و به نزدیک به سه میلیون تن رسیده است.

در این میان، ماه گذشته قرارداد کریدور هند-‌عربستان-‌اروپا نیز در حاشیه اجلاس ۲۰ کشور صنعتی جهان امضا شد؛ همه کشورهای عرب خاورمیانه به همراه اسرائیل بخشی از این پروژه عظیم هستند.

این در حالی است که هند با ایران و روسیه در سال ۲۰۲۰ قرارداد مشابهی امضا کرده بود، اما عدم توسعه خطوط ریلی ایران و تحریم‌ها مانع از توسعه پروژه شد.

پنج کشور آسیای میانه، خصوصا چهار کشور ترک‌زبان قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان و ترکمنستان همچنین طی چند سال گذشته تجارت خارجی خود با چین، روسیه، ترکیه و اتحادیه اروپا را به شکل چشمگیر افزایش داده‌اند.

آمارهای ترکیه حاکی از رشد ۱۱۳ درصدی صادرات این کشور به آسیای میانه در هشت ماه ابتدایی ۲۰۲۳ نسبت به دوره مشابه پارسال است.

آمارهای گمرکی چین نشان می‌دهد تجارت دوجانبه این کشور با قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در هشت ماه ابتدایی امسال به ترتیب ۲۵ درصد، ۲۸ درصد، ۵۴ درصد، ۷ درصد و ۴۰ درصد جهش داشته است.

آمارهای اتحادیه اروپا حاکی از جهش ۶۷ درصدی واردات ۲۷ عضو آن از آسیای مرکزی و رشد ۷۷ درصدی صادرات اعضای آن به پنج کشور آسیای مرکزی در سال گذشته میلادی است

دولت فدرال آمریکا تا تعطیلی احتمالی فقط چند ساعت فاصله دارد

 

دولت فدرال آمریکا تا تعطیلی احتمالی فقط چند ساعت فاصله دارد


نمایی از کنگره آمریکا در واشینگتن

در پی مخالفت گروهی از اعضای جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا با طرح پیشنهادی بودجه‌بندی دولت فدرال، احتمال تعطیلی دولت واشینگتن از بامداد یکشنبه نهم مهر مطرح شده است.

این تاریخ شروع سال مالی جدید در آمریکا محسوب می‌شود.

کوین مک‌کارتی رئیس مجلس نمایندگان، شامگاه جمعه هفتم مهر طرحی را ارائه کرد که در آن بودجه‌های اختصاص یافته به تمامی سازمان‌های دولتی حدود ۳۰ درصد کاهش یافته و راه‌کارهایی برای افزایش تدابیر امنیتی در مرزها برای جلوگیری از افزایش شمار مهاجران غیرقانونی درنظر گرفته شده است.

در حالی که ۲۳۲ عضو مجلس نمایندگان به طرح آقای مک‌کارتی جمهوری‌خواه رأی موافق دادند، ۱۹۸ تن شامل تمامی نمایندگان دموکرات حاضر در نشست همراه با ۲۱ نماینده‌ که جزو جناح راست افراطی حزب جمهوری‌خواه محسوب می‌شوند، به آن رأی مخالف دادند.

عدم تصویب احتمالی قانون بودجه فدرال پیش از ضرب‌الاجل قانونی نیمه‌شب شنبه به وقت شرق آمریکا، سبب خواهد شد که کارگران و کارمندان بخش فدرال به مرخصی بدون حقوق بروند، حقوق سربازان پرداخت نشود، به برنامه‌ها و خدمات ضروری به میلیون‌ها آمریکایی آسیب برسد و طیف وسیع دیگری از فعالیت‌های مرتبط با دولت فدرال بسته شود.

کارن ژان پی‌یر سخنگوی کاخ سفید گفت: «جمهوری‌خواهان افراطی در مجلس نمایندگان درخواست‌های خود را سه برابر کردند تا برنامه‌هایی که میلیون‌ها خانواده آمریکایی به آن وابسته هستند، مختل شود».

در مقابل، مجلس سنا در نشست جمعه طرح خود را با حمایت دوحزبی ادامه داد که هدف آن ادامه کار دولت فدرال به موازات افزایش کمک به اوکراین و مناطق فاجعه‌دیده داخل آمریکا است.

به گفته خبرگزاری‌ها، با وجود تلاش سنا «بلبشوی جاری در مجلس نمایندگان» ادامه یافته است.

جمهوری‌خواهانی که به طرح آقای مک‌کارتی رأی مخالف دادند و بودجه دولت جو بایدن برای سال آتی را قبول ندارند، با حمایت دونالد ترامپ، از جمله با اختصاص کمک‌های مالی بیشتر آمریکا به اوکراین مخالف هستند.

اختلافات دو حزب در آستانه انتخابات سال آتی آمریکا تشدید شده و جمهوری‌خواهان هوادار دونالد ترامپ برای ضربه زدن به دولت جو بایدن تلاش می‌کنند.

کاخ سفید از تعیین تاریخ دیدار میان جو بایدن با کوین مک‌کارتی خودداری کرده زیرا آقای مک‌کارتی از توافق پیشین در مورد بدهی‌های فدرال عقب‌نشینی و سقف بودجه را تغییر داد.

به گزارش خبرگزاری‌ها، جایگاه کوین مک‌کارتی در ریاست مجلس نمایندگان نیز در وضعیت کنونی به خطر افتاده زیرا نشان می‌دهد که او فاقد «توان سیاسی» در مقاطع حساس است و دولت را با بحران روبه‌رو کرده است.

احتمال تعطیلی دولت فدرال منجر به توقف انتشار داده‌های کلان اقتصادی، از جمله گزارش اشتغال و شاخص بهای مصرف‌کنندگان نیز خواهد شد که به گفته سایت‌های اقتصادی، بانک مرکزی آمریکا را به اتخاذ تصمیماتی در زمینه نرخ بهره خواهد کشاند که ممکن است عواقب نگران‌کننده‌ای داشته باشد.

انتشار داده‌های اقتصاد کلان در آمریکا، مانند گزارش اشتغال و آمار تورم، برای تصمیم‌گیرندگان عرصه اقتصادی و سرمایه‌گذاران اهمیت حیاتی دارد.

تعطیلی دولت فدرال آمریکا به دلیل بن‌بست در کنگره که ناشی از توازن شکننده قوای میان دو حزب رقیب جمهوری‌خواه و دموکرات است، پیشتر سابقه داشته است.

آخرین بار، دولت دونالد ترامپ چهار سال پیش برای پنج هفته تعطیل بود. دولت دموکرات باراک اوباما نیز ۱۰ سال پیش به مدت ۱۳ روز تعطیل شد.

سازمان حقوق بشر: پرونده جمعه خونین زاهدان به عنوان جنایت علیه بشریت در نهادی بین‌المللی بررسی شود

 

سازمان حقوق بشر: پرونده جمعه خونین زاهدان به عنوان جنایت علیه بشریت در نهادی بین‌المللی بررسی شود


سازمان حقوق بشر ایران یادآوری کرده است معترضان مجددا در آستانهٔ سالگرد «جمعه خونین» سرکوب شده‌اند

سازمان حقوق بشر ایران در یک‌سالگی «جمعه خونین» زاهدان خواستار ارجاع این پرونده به نهادهای قضائی بین‌المللی تحت عنوان «جنایت علیه بشریت» شد.

این سازمان روز شنبه، هشتم مهرماه، در بیانیه‌ای با بیان اینکه یک‌ سال پیش «یکی از کم‌سابقه‌ترین جنایات دستگاه سرکوب ایران در زاهدان رقم خورد»، اعلام کرد که «دست‌کم ۱۰۴ نفر » در وقایع این روز کشته شدند که «۱۴ تن از ایشان کودک و ۴ تن زن بوده‌اند».

محمود امیری‌مقدم، مدیر این سازمان، در این‌باره گفت: «کشتار بیش از صد نفر معترض مرد و زن و کودک مصداق جنایت علیه بشریت است. علی خامنه‌ای و نیروهای سرکوبگر تحت فرمان او باید برای ارتکاب این جنایت محاکمه شوند.»

در روز جمعه، هفتم مهر، اعتراضات سالگرد «جمعه خونین» در مناطق مختلف شهر زاهدان از جمله شیرآباد، بعثت، کوثر و بازار مشترک تا ساعات‌های پایانی جمعه همچنان ادامه داشت.

در این روز، بر اساس منابع محلی، شمار معترضان زخمی که تنها ساعتی پس از سخنرانی مولوی عبدالحمید با سرکوب شدید مواجه شدند به دست‌کم ۲۹ تن و تعداد بازداشت‌شدگان نیز بیش از ۴۸ تن رسید.

سازمان حقوق بشر ایران در بیانیه روز شنبه با اشاره به اعتراضات روز جمعه هفتم مهرماه‌ تاکید کرده است که معترضان مجددا در آستانهٔ سالگرد «جمعه خونین» سرکوب شده‌اند.

این سازمان اعلام کرد: «تظاهرکنندگان که به‌صورت مسالمت‌آمیز در خیابان‌های منتهی به مسجد مکی زاهدان و همچنین در شهرهایی چون راسک، خاش، تفتان و سوران جمع شده بودند، با گلوله‌های جنگی، ساچمه‌ای و گاز اشک‌آور هدف قرار گرفتند که منجر به مجروح شدن ده‌ها نفر شد.»

بر اساس این بیانیه طی روزهای گذشته و منتهی به این واقعه «دست‌کم ۲۰ تن از فعالان مدنی اهل‌ سنت» در شهرهای بندرعباس، اِوَز، بستک، خور، بندرخمير، پدل، لافت و سوزا در جزيره قشم، در منازل خود بازداشت شدند.

یک سال پس از کشتار معترضان در هشتم مهر ۱۴۰۱ که به «جمعه خونین زاهدان» شهرت یافت، بازاریان در دست‌کم شهرهای زاهدان و چابهار دست به اعتصاب زدند.

رصد بلوچستان و حال‌وش، پایگاه‌های حقوق بشری که اخبار استان سیستان‌ و‌ بلوچستان را پوشش می‌دهند، ویدئوهایی از اعتصاب بازاریان شهرهای زاهدان، چابهار و نوبندیان در روز شنبه هشتم مهر را منتشر کرده‌اند.

مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، روز جمعه هفتم مهرماه در خطبه‌های نماز جمعه سالگرد «جمعه خونین»، بار دیگر بر «مجازات» مرتکبان این «جنایت» تأکید و آن را خواسته مردم طی یک سال گذشته عنوان کرد.

او اضافه کرد که خانواده‌های نزدیک به یکصد جان‌باخته و همچنین کسانی که در جریان جمعه خونین زاهدان به شدت زخمی شدند، دست یا پای خود را از دست دادند یا فلج و قطع نخاع شده‌اند، تنها به دنبال اجرای قانون اسلام درباره عاملان کشتار هستند.

با این حال تنها ساعتی پس از تاکید این روحانی سنی‌مذهب بر لزوم رسیدگی به این «جنایت» و ابراز نومیدی او از رسیدگی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، معترضان در خیابان بار دیگر با رفتار خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی مواجه شدند.

با استفاده از بیانیه سازمان حقوق بشر ای

منابع حقوق بشری؛ یک کولبر در بانه با شلیک نیروهای نظامی کشته شد

 

منابع حقوق بشری؛ یک کولبر در بانه با شلیک نیروهای نظامی کشته شد


کولبر

منابع حقوق بشری از تیراندازی نیروهای نظامی در بانه و کشته شدن یک کولبر در مناطق مرزی این شهر خبر دادند.

خبرگزاری «کردپا» که خبرهای مناطق کردنشین را پوشش می‌دهد، در گزارشی نوشت که شامگاه جمعه هفتم مهرماه، در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی بانه، یک کولبر جان خود را از دست داد.

«کردپا» هویت این فرد را «محمد خالدی» ۲۸ ساله اعلام کرد که به گفته این منبع، نیروهای نظامی «بدون اخطار قبلی اقدام به تیراندازی» به سمت این کولبر کردند.

کولبری در ایران بعنوان یک «شغل» توسط برخی از شهروندان مناطق مرزی انجام می‌شود که علت اصلی آن هم نبود فرصت شغلی و شرایط نامساعد اقتصادی است.

وب‌سایت «کولبر نیوز» نیز اول مهرماه اعلام کرده بود که در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۲، جمعاً ۸۵ کولبر در مناطق مرزی و مسیرهای بین جاده‌ای استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه کشته یا زخمی شدند.

براساس این اعلام، از این تعداد، ۱۳ کولبر کشته و ۷۲ کولبر زخمی شدند و از مجموع ۸۵ کولبری که کشته یا زخمی شدند، ۷۷ نفر با تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی جمهوری اسلامی جان یا سلامت خود را از دست داده‌اند.

گزارش سالانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که در سال گذشته قتل ۲۱ کولبر و زخمی شدن ۱۳۳ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده است.

در سال گذشته ۲۸ کولبر دیگر نیز به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی مانند سرمازدگی و سقوط از ارتفاع دچار حادثه شدند که از این تعداد ۲۶ کولبر زخمی شدند و ۲ کولبر جان باختند.

توافق سه‌جانبه تهران، کاراکاس و دمشق برای ساخت پالایشگاه در حمصِ سوریه

 

توافق سه‌جانبه تهران، کاراکاس و دمشق برای ساخت پالایشگاه در حمصِ سوریه


رسانه‌های ایران و سایت‌های بین‌المللی حوزه تخصصی نفت، روز جمعه هفتم مهر گزارش دادند که ایران، ونزوئلا و سوریه قراردادی را امضا کردند که براساس آن، با مدیریت ایران و همکاری ونزوئلا یک پالایشگاه جدید در استان حمص سوریه ساخته خواهد شد.

یک مقام ارشد ایران گفت که این همکاری‌ها را باید در راستای «کمک به محور مقاومت» نیز در نظر گرفت.

بر اساس این گزارش‌ها، ایران پالایشگاه حمص را برای پالایش روزانه ۱۴۰ هزار بشکه نفت خواهد ساخت.

جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، گفت دولت‌های تهران، کاراکاس و دمشق به‌زودی «وارد فاز تأمین مالی و ساخت و ساز خواهند شد».

به گفته او، «بررسی‌های انجام شده نشان داد که سوریه و کشورهای همسایه آن نیازمند فرآورده‌های نفتی هستند و احداث یک پالایشگاه جدید در کنار دو پالایشگاه کنونی سوریه در حمص و بانیاس، به عنوان یک نیاز تشخیص داده شد.»

آقای سالاری اعلام کرد که مطالعات برای بنای پالایشگاه تازه حمص توسط تیمی از شرکت ملی نفت ایران انجام شد.

طبق تفاهم‌نامه امضا شده، نفت مورد نیاز پالایشگاه حمص از طریق «ترکیبی از نفت ایران و ونزوئلا» تأمین خواهد شد.

این مقام ایرانی همچنین فاش کرد که پالایشگاه کنونی حمص به‌دست مهندسان ایران و پس از بازدید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور، در سفر او در میانه بهار امسال به سوریه، تعمیر شد. به گفته جلیل سالاری، به‌دنبال تعمیر پالایشگاه موجود در حمص، ایران درنظر دارد روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت نیز به سوریه بفرستد تا در این تأسیسات پالایش شود.

او گفت دولت ابراهیم رئیسی برای «حضور و تعمیر پالایشگاه‌های فراسرزمینی» تصمیم «اصولی» گرفته و مدعی شد که فعالیت یادشده در سوریه از جنبه اقتصادی «برد- برد است».

میزان سرمایه‌ای که قرار است ایران برای ساخت پالایشگاه جدید در سوریه اختصاص دهد، اعلام نشده و معلوم نیست که غیر از تقویت زیرساخت‌ها و صنایع سوریه که متحد ایران است، این سرمایه‌گذاری برای خزانه مالی ایران حاصل مادی نیز خواهد داشت یا نه.

با ساخت پالایشگاه جدید در حمص، ایران به سوریه در افزایش سطح تولید نفت کمک می‌کند. سوریه در دوره جنگ طولانی داخلی و همچنین به دلیل صادرات نفت آن در مناطقی که زیر کنترل حکومت مرکزی نیست، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار زیان دیده است.

جلیل سالاری همزمان گفت برای دولت رئیسی «جنبه سیاسی» کمک ایران به سوریه در امور نفتی نیز اهمیت دارد زیرا «کمک به تأمین سوخت محور مقاومت، منجر به تقویت این جبهه خواهد شد».

برخی رسانه‌های جمهوری اسلامی قرارداد جدید را «تأمین سوخت محور مقاومت به عنوان میوه دیپلماسی انرژی» توصیف کردند.

«محور مقاومت» شامل حزب‌الله، حماس، جهاد اسلامی فلسطین، حشدالشعبی و گروه‌های دیگر متحد با اهداف جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه و فراتر از آن هستند که آمریکا، اسرائیل و شمار زیادی از کشورهای غربی آن‌ها را در فهرست تروریستی خود قرار داده‌اند.

افزایش همکاری‌های ایران با سوریه با نگاه «کمک به محور مقاومت» در حالی است که در اعتراضات سال‌های گذشته درون ایران، شعارهای زیادی علیه این نوع مراودات و لزوم ترجیح دادن تأمین مطالبات مردم داخل، به گستردگی مطرح بوده است.

به نوشته سایت اویل پرایس، «توافق مهم» سه جانبه میان ایران، سوریه و ونزوئلا با وجود کارزار تحریم سنگینی که به صنایع نفت هر سه کشور آسیب زیادی وارد کرده، امضا شده است.

ایران غیر از ارائه کمک‌های فنی و لجیستیک به صنعت نفت سوریه برای غلبه بر تحریم‌های آمریکایی، متحد نظامی مهم حکومت بشار اسد است و در کنار روسیه و گروه‌های شبه‌نظامی متحد فعال خود در سوریه، به حفظ بقای دولت مرکزی دمشق کمک کرده است.

ایران در سال‌های گذشته همکار مهم فنی با دولت ونزوئلا نیز بوده است.

اواخر بهار امسال در نتیجه کمک‌های فنی ایران، ونزوئلا کار در پالایشگاه نفت ال پالیتو را از سرگرفت و هم‌زمان، تیم‌های فنی اعزامی از سوی شرکت ملی نفت ایران به روی بازسازی مجتمع بزرگ پالایشگاهی پاراگونا در مرکز ونزوئلا کار می‌کنند.

سالگرد «جمعه خونین زاهدان»؛ بازاریان در سیستان و بلوچستان اعتصاب کردند

 

سالگرد «جمعه خونین زاهدان»؛ بازاریان در سیستان و بلوچستان اعتصاب کردند 


تصاویر منتشر شده از اعتصاب کسبه در سالگرد جمعه خونین زاهدان

منابع خبری از شروع اعتصابات در ادامه واکنش‌ها به سالگرد «جمعه خونین زاهدان» در شهرهای مختلف سیستان و بلوچستان از جمله در چابهار و نوبندیان و زاهدان خبر دادند.

به گزارش وب‌سایت «حال‌وش» امروز شنبه ۸ مهرماه، مردم چابهار و زاهدان و نوبندیان و دیگر شهرهای استان سیستان و بلوچستان در همراهی با خانواده‌های دادخواه و سالگرد جمعه خونین زاهدان دست به اعتصاب زده‌اند.

همین منبع خبری با انتشار تصاویری خبر از استقرار «نیروهای نظامی در بازار بزرگ شهر زاهدان واقع در چهارراه رسولی» داد.

سوم مهرماه در ویدیویی که وب‌سایت خبری «حال‌وش» از عبدالغفار نقشبندی منتشر کرد او با اشاره به سالگرد «جمعه خونین» زاهدان، از ضرورت یک اقدام سراسری در تمام بلوچستان سخن گفته بود.

فرزند مولوی فتحی محمد نقشبندی در این ویدئو از علما و عموم مردم خواسته بود که با ایجاد یک حرکت عمومی از طریق برگزاری اعتراضات در روز جمعه و اعتصابات سراسری در روز شنبه نسبت به سالگرد جمعه‌خونین زاهدان، واکنش نشان دهند.

عبدالغفار نقشبندی در بخشی از سخنان خود گفت: «ما خون ندادیم که سازش بکنیم، ما خون دادیم تا سرزمین‌مان را از خونخواران پاکسازی بکنیم.»

دیروز در سالگرد «جمعه خونین زاهدان» وب‌سایت «هرانا»، پایگاه خبری «مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران» در گزارشی از وقایع روز جمعه در سیستان و بلوچستان نوشت که شماری از شهروندان در مناطق مختلف شهرستان زاهدان تجمع اعتراضی برگزار کردند که این تجمعات با دخالت نیروهای امنیتی انتظامی به خشونت کشیده شد.

روز گذشته، شیراحمد شیرانی نارویی، سردبیر پایگاه خبری حا‌ل‌وش در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا تصریح کرد: «مردم روز جمعه ۷ مهر در شهرهای مختلف استان سیستان و بلوچستان به خیابانها آمدند و به مقابله با نیروهای حکومتی پرداختند.»

بر اساس گزارش‌ منابع حقوق بشری، تا بامداد امروز دستکم به ۵۱ نفر در روز جمعه ۷ مهرماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای نظامی و امنیتی در زاهدان، خاش و میرجاوه بازداشت و نزدیک به ۳۰ نفر نیز در جریان اعتراضات روز گذشته توسط نیروهای امنیتی انتظامی «زخمی» شده‌اند.

مولوی عبدالحمید در نخستین سالگرد کشتار معترضان در شهر زاهدان گفت حکومت صدای همه ملت را بشنود، و خواسته مردم را برآورد کند تا یک وحدت ملی واقعی شکل بگیرد.

پلمب یک سینما در قم بخاطر تبلیغ نمایش یک فیلم خارجی

 

پلمب یک سینما در قم بخاطر تبلیغ نمایش یک فیلم خارجی


پلمب شد

روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب قم، از صدور دستور قضایی «پلمب» یک سینما بخاطر آنچه «تبلیغات نامتعارف در فضای مجازی» نامیده شد خبر داد.

رسانه‌های نزدیک به حکومت در ایران انتشار تبلیغی در فضای مجازی از نمایش یک فیلم خارجی در این سینما را «دلیل» صدور این «دستور» اعلام کردند.

در ماه‌های گذشته پلمب کسب‌وکارها، اماکن تفریحی و حتی مجتمع‌های تجاری در ایران توسط نهادهای انتظامی و قضایی جمهوری اسلامی به‌عنوان ابزاری برای مقابله با حجاب اختیاری انتخاب شده و سینماها نیز از این رویه در امان نیستند.

در همین رابطه ۳۰ خرداد ماه نیز مدیر مجموعه سینمایی ماندانا در تهران اعلام کرد پلیس امنیت اخلاقی به دستور دادسرای ناحیه ۸ تهران بزرگ به دلیل پوشش دو نفر از مخاطبان این سینما را پلمب کرده است.

محمدقاصد اشرفی گفته بود که پلیس با ارائه دو عکس از بی‌حجابی دو مخاطب سینما، یک کودک ۱۲ ساله و یک زن، این مجموعه سینمایی ۶۲ ساله را تعطیل کرده است.

رسانه‌های ایران روز شنبه ۶ خرداد نیز از پلمب مجموعه سینمایی «گلشن» مشهد، به بهانه «رعایت نکردن حجاب مراجعان» خبر دادند.

در آن زمان خبرگزاری ایلنا به نقل از فرزین جیرانی، مدیر سینما گلشن، نوشت که برگزاری همایشی در این سینما که با «کشف حجاب» تعدادی از حاضران همراه بود، دلیل پلمب این مجموعه بوده است.

از آغاز سال ۱۴۰۲ نظام جمهوری اسلامی برای برخورد با زنانی که دیگر حاضر نیستند زیر بار حجاب اجباری بروند به رویکرد مهروموم کردن اماکن تجاری و محل‌های کسب مردم روی آورده است.

در همین راستا یکی از بی‌سابقه‌ترین اقدامات حکومت، تخریب کافه‌های خیابانی در فاز دوم شهرک اکباتان بود. مقامات جمهوری اسلامی اواخر اردیبهشت سال جاری به دلیل آن چه «مشکلات شهرداری» عنوان شد، شماری از کافه‌های خیابانی را که از ۱۰ سال قبل در شهرک اکباتان فعال بودند، تخریب کردند.

در جریان اعتراضات سال گذشته که در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» اوج گرفت، ساکنان شهرک اکباتان یکی از محله‌های پایتخت بود که در اعتراضات حضور پررنگی داشتند.

روزنامه جانی و حرامزاده و بی شرف و بی وجدان و شیادو کلاش و پلید و خبیث ودزدسپاه از شلیک به معترضان در «جمعه خونین زاهدان» دفاع کرد

 

روزنامه جانی و حرامزاده و بی شرف و بی وجدان و شیادو کلاش و پلید و خبیث ودزدسپاه از شلیک به معترضان در «جمعه خونین زاهدان» دفاع کرد


دست‌نوشته اعتراضی یک شهروند بلوچ در نماز جمعه زاهدان Iran - Zahedan

روزنامه جوان، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز شنبه در سرمقاله خود با اشاره به حوادث خونین سال گذشته زاهدان «شلیک» به سمت مردم معترض را ‍پذیرفت، اما تاکید کرد که اگر «پلیس و کلانتری» از قبل «آماده» بودند «با تک‌تیرانداز از پشت‌بام» شلیک می‌کردند تا «شعاع تیراندازی» را «محدود» کنند.

دیده‌بان حقوق بشر دی‌ماه سال ۱۴۰۱ با انتشار گزارشی درباره کشتار جمعه ٨ مهر ۱۴۰۱ در زاهدان که به «جمعه خونین»، مشهور شده است، از آن به عنوان «مرگ‌بارترین سرکوب سال» نام برد.

سرمقاله‌نویس روزنامه وابسته به سپاه در توجیه تیراندازی به تجمع‌کنندگان نوشت: «اگر پلیس از میزان جمعیت یا میزان افراد مسلح حاضر در جمعیت اطلاع داشت می‌توانست با تک‌تیرانداز از پشت‌بام صرفاً افراد مسلح را هدف قرار دهد و شعاع تیراندازی را محدود نماید.»

رسانه سپاه پاسداران در این مطلب که با عنوان «علل چهارگانه حادثه ۸ مهر زاهدان» منتشر کرده، «تعرض» به یک دختر در چابهار را «شایعه» نامید و کشیدن موضوع به «نماز جمعه» را «تحریک» نمازگزاران دانست و «اختلاط» افراد «مسلح و مردم معترض» را دلیل این کشتار دانست.

ادعاهای سرمقاله‌نویس روزنامه وابسته به سپاه در حالی مطرح می‌شود که آنچه او «شایعه» نامیده به گفته منابع محلی هرگز به‌صورت مستقل و بی‌طرفانه بررسی نشد و گزارش‌های منتشر شده در آن روزها حکایت از تلاش نهادهای حکومت برای لاپوشانی آن داشت.

اعتراضات روز جمعه ۸ مهر سال گذشته زاهدان در پی انتشار فراخوانی مرتبط با خبر «تجاوز فرمانده نیروی انتظامی چابهار به دختری ۱۵ ساله» و همراستا با دادخواهی سراسری برای کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشتگاه «گشت ارشاد»، شکل گرفت.

اگرچه رسانه‌های رسمی جمهوری اسلامی ادعای «تجاوز» را رد یا نسبت به آن سکوت کرده بودند، اما عبدالغفار نقشبندی، امام جمعه موقت شهرستان راسک در استان سیستان و بلوچستان روز دوشنبه چهارم مهر ۱۴۰۱ با انتشار بیانیه‌ای خبر تجاوز فرمانده انتظامی چابهار به یک دختر نوجوان بلوچ را تایید کرد و خواستار مجازات «هر چه سریع‌تر این مامور متجاوز» شد.

در پی علنی شدن خبر تجاوز «ابراهیم کوچکزایی» فرمانده نیروی انتظامی چابهار به یک دختر ۱۵ ساله بلوچ واکنش عمومی در زاهدان گسترش یافت. روزنامه هم‌میهن در همان روزها خبر داد که فرمانده نیروی انتظامی چابهار با قرار وثیقه آزاد شده است.

در روز جمعه ۸ مهرماه سال ۱۴۰۱، نمازگزاران در مسجد مکی زاهدان، پس از پایان نماز به راهپیمایی پرداختند و خواستار برخورد با عوامل دخیل در این پرونده شدند. اما در واکنش به این تجمع اعتراضی که در اطراف کلانتری نزدیک مسجد مکی زاهدان صورت گرفته بود ماموران به سمت معترضان شلیک کردند.

روزنامه نیویورک تایمز مهر ماه سال گذشته در این رابطه با انتشار گزارشی با ده تن از شاهدان عینی و فعالان حقوق بشر زاهدان و همچنین شماری از اعضای خانواده قربانیان و پزشکانی که به بیش از ۱۵۰ زخمی کمک کرده بودند مصاحبه کرد.

به نوشته نیویورک تایمز همگی آنان این اتهام را مطرح کرده‌اند که نیروهای امنیتی با گلوله جنگی و گاز اشک آور به معترضان غیرمسلح و مردم عادی شلیک کردند و به گفته شاهدان عینی، بالگردهای نظامی نیز در محل مستقر شدند.

بازبینی ویدیوها تایید کننده نکات کلیدی روایت شاهدان و فعالان حقوق بشر است. در همان روزها سپاه پاسداران حضور خود در این واقعه را با اعلام کشته شدن «حمیدرضا هاشمی» با نام مستعار «علی موسوی»، معاون اطلاعات «سپاه سلمان» سیستان بلوچستان و «محمدامین آذرشکری» و «محمدامین عارفی» اعضای سپاه تایید کرد.

در ویدیویی که در همان روزها منتشر شد مولوی عبدالحمید، در خطبه‌های نماز خطاب به نمازگزاران توصیه می‌کند «تا زمانی که تحقیقات در مورد اتهام تجاوز به عنف پایان نیافته آرامش خود را حفظ کنید.»

مقامات جمهوری اسلامی تا مدتها هرگونه تیراندازی به سمت مردم را انکار می‌کردند این در حالی است که ده‌ها فیلم از شلیک مستقیم ماموران به مردم تاکنون منتشر شده است.

در یک سال گذشته، جمعه‌های اعتراضی زاهدان برای دادخواهی قربانیان «جمعه خونین زاهدان» به طور مستمر ادامه یافته است.

روز گذشته نیز در سالگرد این «کشتار» معترضان در برخی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان به راهپیمایی پرداختند که با برخورد نیروهای انتظامی و امنیتی ده‌ها نفر زخمی و بازداشت شدند.

زنده جایزه «عدالت برای زنان» بنیاد کلونی برای الهه محمدی و نیلوفر حامدی

 

زنده جایزه «عدالت برای زنان» بنیاد کلونی برای الهه محمدی و نیلوفر حامدی

زنده جایزه «عدالت برای زنان» بنیاد کلونی برای الهه محمدی و نیلوفر حامدی 

 

دیدار ولادیمیر پوتین با یکی از رهبران گروه مزدوران واگنر در کرملین

تصاویر منتشر شده از تلویزیون دولتی روسیه در روز ۷ مهر، حاکی از دیدار ولادیمیر پوتین با یکی از فرماندهان ارشد سابق گروه مزدوران واگنر در کاخ کرملین بود و رئیس جمهور روسیه خواستار حضور «واحدهای داوطلب» در جنگ اوکراین شد.

رسانه‌های روسیه گزارش داده‌اند که این دیدار روز پنجشنبه انجام شده و به نوشته خبرگزاری رویترز می‌تواند نشانه آن باشد که کرملین بعد از کشته شدن یوگنی پریگوژین، اکنون بر این گروه شبه‌نظامی تسلط یافته است.

نیروهای گروه واگنر به رهبری پریگوژین اوایل تابستان در اعتراض به مدیریت جنگ اوکراین شورشی بزرگ را ترتیب دادند و بعد از تسخیر حداقل یک شهر به سمت مسکو حرکت کردند، اما با مداخله رئیس جمهور بلاروس، این شورش بعد از حدود ۲۴ ساعت متوقف شد.

یوگنی پریگوژین روز اول شهریور در سقوط هواپیما همراه با تعدادی از فرماندهان ارشد گروه واگنر کشته شد و حالا پوتین در دیدار با آندری تروشف به گمانه‌زنی‌ها درباره رهبری احتمالی او دامن زده است. کرملین می‌گوید تروشف اکنون برای وزارت دفاع کار می‌کند.

در حالی که به گفته کارشناسان، روسیه خود را برای جنگی طولانی در اوکراین آماده می‌کند، پوتین در این دیدار گفت که چگونه «واحدهای نظامی داوطلب می‌توانند وظایف جنگی مختلفی، بخصوص در حوزه عملیات ویژه» انجام دهند.

پنتاگون: ایران و کره شمالی «تهدیدهای دائمی» در استراتژی مقابله با تسلیحات کشتار جمعی هستند

 

پنتاگون: ایران و کره شمالی «تهدیدهای دائمی» در استراتژی مقابله با تسلیحات کشتار جمعی هستند


وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، در گزارش جدیدی اعلام کرد که ایران و کره شمالی «تهدیدهای دائمی» هستند.

پنتاگون در آخرین به روزرسانی گزارش «استراتژی مقابله با تسلیحات کشتار جمعی» که روز پنج‌شنبه ششم مهر منتشر شد، می‌افزاید ایران در حال حاضر برنامه تسلیحات هسته‌ای را دنبال نمی‌کند اما ظرفیت تولید مواد شکافت‌پذیر کافی برای ساخت یک بمب اتمی را در کمتر از دو هفته در اختیار دارد.

این گزارش می‌افزاید ایران فعالیت‌هایی را دنبال می‌کند که نگرانی ایالات متحده را در مورد پایبندی به تعهدات مربوط به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای افزایش می‌دهد: «علیرغم چالش‌های کنونی، ایالات متحده همچنان متعهد به اجتناب از رقابت‌های تسلیحاتی پرهزینه بوده و تا حد امکان به‌دنبال کنترل تسلیحات جدید و کاهش ریسک است».

پنتاگون در ادامه ارزیابی خود بر این نظر است که ایران به تعهدات بین‌المللی‌اش برای انهدام تسلیحات شیمیایی پایبند نبوده و این نگرانی وجود دارد که به‌دنبال ساخت تسلیحاتی با قابلیت تاثیر بر سیستم عصبی باشد.

این گزارش می‌افزاید: به عنوان نمونه، ایران فهرست کامل تأسیسات تولید سلاح‌های شیمیایی در این کشور را برای نشان دادن پایبندی خود به معاهده جهانی منع اشاعه تسلیحات شیمیایی ارائه نکرده است.

جمهوری اسلامی می‌گوید به‌دنبال ساخت تسلیحات هسته‌ای نیست اما کشورهای غربی و اسرائیل می‌گویند برنامه هسته‌ای ایران، بویژه غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم و تولید اورانیوم فلزی در ایران، ارتباطی با کاربردهای صلح‌آمیز دانش هسته‌ای ندارد.

مذاکرات احیای برجام میان ایران و دیگر اعضای این توافق به همراه آمریکا از بهار پارسال با بن‌بست مواجه شده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز می‌گوید با توجه به محدودیت‌های اعمال شده توسط جمهوری اسلامی و عدم همکاری کافی، توانایی راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران را ندارد.

آژانس همچنین از سه سال پیش خواستار توضیح ایران درباره آثار اورانیوم کشف‌شده در سه سایت اعلام نشده کشور است.

وزارت دفاع آمریکا همچنین هشدار داده است که کره شمالی در هر مرحله‌ای از تنش‌ها می‌تواند از تسلیحات هسته‌ای خود استفاده کند.

پنتاگون در بخش دیگری از گزارش خود روسیه را به‌عنوان «تهدید حاد» و چین را به‌عنوان «تهدید فزاینده» معرفی کرده است.

روسیه از ۲۴ فوریه پارسال دست به تهاجم نظامی گسترده به اوکراین زده و بخشی از خاک آن کشور را اشغال کرده است. آمریکا به همراه اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دمکراتیک و صنعتی جهان، تحریم‌هایی علیه روسیه اعمال نموده و کمک‌های نظامی به اوکراین ارائه کرده است.

آمریکا همچنین سال‌هاست که چین را به‌عنوان خطری فزاینده در زمینه‌های مختلف از جمله، حملات سایبری، قدرت‌نمایی نظامی، رقابت‌ اقتصادی و تجاری معرفی کرده و محدودیت‌هایی برای صادرات برخی تجهیزات پیشرفته، از جمله تراشه‌ها، به این کشور اعمال کرده است.

شورش در زندان رامهرمز؛ «صدای تیراندازی شنیده شد»

 

شورش در زندان رامهرمز؛ «صدای تیراندازی شنیده شد»


رسانه‌های ایران جمعه هفتم مهرماه از بروز شورش و ناآرامی در زندان رامهرمز در استان خوزستان درپی صدور حکم اعدام برای یک زندانی خبر داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، «در پی صدور حکم اعدام یک زندانی در زندان رامهرمز چند زندانی با ایجاد حریق دست به شورش زده‌اند. همچنین از بیرون زندان صدای تیراندازی شنیده شده است.»

به دنبال این گزارش، روابط عمومی اداره کل زندان‌های استان خوزستان، در بیانیه‌ای اعلام کرد، «در پی بروز درگیری بین زندانیان در یکی از بندهای زندان رامهرمز، برای مدتی کوتاه وضعیت زندان این شهرستان ناآرام شد.»

در این بیانیه اضافه کرد: «ماموران زندان بلافاصله با ورود به مساله به درگیری خاتمه دادند و هم‌‎اکنون شرایط در زندان رامهرمز عادی است.»

در همین زمینه، مدیرکل زندان‌های خوزستان٬‌ درباره شورش در زندان رامهرمز گفت، «ناآرامی در زندان رامهرمز به دنبال صدور حکم قصاص یکی از زندانیان رخ داده است.»

غلام‌رضا روشن٬‌ در مصاحبه با خبرگزاری فارس همچنین اظهار داشت: «فرد مورد نظر مرتکب قتل شده و شاکی خصوصی داشته که حکم قصاص برای او صادر شده بود.»

مدیرکل زندان‌های خوزستان با اشاره به اینکه «معمولاً این قضایا از طریق صلح و سازش حل می‌شود»، تصریح کرد: «هم‌بندی‌ها این فرد محکوم، به بهانه دفاع از وی ناآرامی‌هایی را ایجاد کردند.»

غلام‌رضا روشن اضافه کرد: «بلافاصله با حضور مأموران زندان، اوضاع آرام و زندان به وضعیت عادی برگشت.»

در بیانیه روابط عمومی اداره کل زندان‌های استان خوزستان و اظهارات مدیرکل زندان‌های خوزستان اشاره‌ای به مجروحان احتمالی این درگیری یا خسارت‌های وارده به زندان نشده است.

همچنین آنها به موضوع تیراندازی در این زندان اشاره‌ای نکرده‌اند.

در سال‌های اخیر گزارش‌هایی در خصوص شورش در زندان‌های ایران منتشر شده است.

در جریان درگیری در زندان مرکزی کرج در آذرماه سال گذشته «یک زندانی» کشته و «چند تن دیگر» نیز مجروح شدند.

در همین زمینه سال گذشته گزارش‌هایی از شورش در دو زندان در تهران و رشت منتشر شد. براساس این گزارش‌ها، تعدادی از زندانیان در این شورش‌ها جان خود را از دست دادند. با وجود این، آمار دقیقی از شمار کشته‌شدگان این شورش‌ها در دست نیست.

بنابر برخی از گزارش‌ها ایران یکی از کشورها «پر زندانی» است و در حال حاضر سه برابر ظرفیت زندان‌های جمهوری اسلامی، زندانی وجود دارد.

طبق این گزارش‌ها، در حدود ۲۵۰ هزار زندانی در ایران وجود دارد. این در حالی است که زندان‌های موجود در کشور تنها برای ۸۰ هزار نفر ظرفیت دارند.

رئیس سازمان زندان‌های ایران سال گذشته در این زمینه گفته بود، جمعیت زندانیان در ایران نسبت به کل جمعیت کشور «عدد بالایی»است.

به گزارش خبر آنلاین، غلامعلی محمدی گفته بود: «در جمهوری اسلامی ایران ما بالاتر از حد میانگین جهانی زندانی در زندان‌های کشور داریم.»

«تعطیلی» کافه‌های اطراف دانشگاه تهران؛ یک سایت حکومتی: کافه‌ها محل شبکه‌سازی علیه جمهوری اسلامی است

 

«تعطیلی» کافه‌های اطراف دانشگاه تهران؛ یک سایت حکومتی: کافه‌ها محل شبکه‌سازی علیه جمهوری اسلامی است


در پی «تعطیلی» کامل تعدادی از کافه‌ها در تهران به ویژه در محدوده اطراف دانشگاه تهران، یک مقام این دانشگاه گفت که «ساماندهی پردیس مرکزی دانشگاه‌های تهران» در حال اجراست و همزمان یک سایت وابسته به زیرمجموعه‌های ستاد کل نیروهای مسلح ایران، «کافه‌ها» را متهم کرد که به «مراکزی برای شبکه‌سازی» «علیه امنیت ملی و جمهوری اسلامی»، تبدیل شده‌اند.

با آنکه «پلمب کافه‌ها» در تهران و شهرهای مختلف ایران به ویژه از فروردین ماه سال جاری تاکنون به عنوان یکی از اقدامات حکومتی برای مقابله با سرباز زدن زنان از حجاب اجباری به اجرا گذاشته شد، اما در هفته‌های اخیر گزارش‌های مکرری از تعطیلی کامل تعدادی از کافه‌ها به ویژه در تهران منتشر شده است.

تعداد قابل توجهی از کافه‌های تعطیل شده از جمله کافه کتاب ایما، کافه سکو، کافه باراکا و شمار دیگر از کافه‌ها در خیابان‌های اطراف پردیس مرکزی دانشگاه تهران قرار داشته‌اند.

کافه گُدار، که نیکا شاکرمی تا پیش از کشته شدن در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی در آن کار می‌کرد، نیز یکی از این کافه‌هاست که علاوه بر تعطیلی آن از چند ماه قبل، در روزهای اخیر گزارش‌هایی از تخلیه محل آن منتشر شده است.

در همین حال علی مبینی‌دهکردی، مدیر شهر دانش دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، روز جمعه ۷ مهر ماه تایید کرد که تعطیلی این کافه‌ها بخشی از اقداماتی است که به خواست محمد مقیمی، رییس دانشگاه تهران، در دستور کار قرار گرفته و تحت عنوان « طرح ساماندهی پردیس مرکزی دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران» در حال اجراست.

این مقام دانشگاه تهران افزود که بخشی از املاک اطراف دانشگاه تهران تحت عنوان وقف یا با بودجه‌های تخصیص یافته طی دو دهه گذشته با هدف توسعه دانشگاه تهران و تبدیل آن به «شهر دانش» خریداری شده است اما در گذشته به‌طور موقت به بعضی از افراد اجاره داده شده است که بهره‌برداری آن‌ها متناسب با مأموریت‌های دانشگاه نبوده است.

مبینی‌دهکردی تاکید کرد که با و بر اساس سیاستگذاری‌های جدید محمد مقیمی به عنوان رئیس دانشگاه تهران «اجاره‌داران گذشته که فعالیت‌ها و بهره‌برداری‌هایی غیرمرتبط با نهاد علم داشته‌اند، اعم از سکونت، استفاده به عنوان واحد‌های اداری، شرکت‌ تجاری و کافه‌تریا‌ها، باید تخلیه می‌شد.

این مقام دانشگاه تهران همزمان گفت که پس از تخلیه این کافه‌ها قرار است «همه دارایی‌ها و اماکن و املاک دانشگاه تهران در محدوده شهر دانش به واحد‌هایی متناسب با ماموریت‌های دانشگاه از جمله برای فعالیت‌های علم و فناوری و نوآوری، منتقل شود.

همزمان حسن نوروزی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با حمایت از تعطیلی کافه‌ها در مناطق مختلف به ویژه در اطراف دانشگاه تهران، گفت: «ما اعتقادمان این است که اطراف دانشگاه باید مرکز تحصیل علم و دانش باشد.»
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: «اطراف دانشگاه باید دارای محیط امنی برای تحصیل باشد نه برای کسب و کارها» و «اطراف دانشگاه باید کتابخانه و نشست‌های علمی باشد، این‌ها ارزش دارد.»

در همین حال سایت خبری «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس»، بنیادی وابسته به ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، شامگاه جمعه ۷ مهر ماه با انتشار یادداشتی «کافه‌ها» را «مراکزی برای شبکه‌سازی علیه امنیت ملی» خواند و افزود: «کافه‌ها قارچ‌گونه در حال روییدن هستند» و «وقتی نظارتی بر نحوه عملکرد آن‌ها وجود نداشته باشد یا این نظارت ضعیف باشد، به محل و پاتوقی برای اعمال خلاف امنیتی و شرعی» تبدیل می‌شوند.

این سایت حکومتی همچنین ادعا کرد که بسیاری از معترضان بازداشت شده در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی، به خاطر حضور «در کافه‌های مناطق مرکزی تهران» و یا «گیمرهایی» بوده‌اند که حین «بازی‌های ویدئویی» در برخی کافه‌ها و از طریق «چت روم» این بازی‌ها با یکدیگر آشنا و «سازماندهی» شده‌اند.
در این یادداشت عنوان شده است که در زمان آغاز اعتراضات در شهریور ۱۴۰۱ «در مناطق مرکزی تهران یعنی اطراف دانشگاه تهران، بلوار کشاورز و پارک هنرمندان، بیش از ۱۵۰ کافه» وجود داشته است.

این سایت وابسته به زیر مجموعه‌های ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در ادامه با بیان اینکه «بیش از ۵۰ درصد این کافه‌ها صرفه اقتصادی نداشتند ولی همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دادند»، ادعا کرد که «بخشی از هزینه‌های این کافه‌ها توسط سفارتخانه‌های اروپایی» تامین می‌شده است.

از سوی دیگر روزنامه هم‌میهن طی یادداشتی در شماره پنجم مهر ماه خود در واکنش به موج تعطیلی دستوری کافه‌ها، نوشت: «نامه زده‌اند که کافه‌های اطراف دانشگاه را ببندید. آن هم به بهانه جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی.»

این روزنامه با برشمردن فهرستی از محدودیت‌های و اقدامات اجباری که جمهوری اسلامی در تحمیل آن به مردم شکست خورده است، نوشت: «ممنوعیت نوار کاست راه به جایی نبرد. حرام بودن ویدئو شکست خورد.جمع‌آوری ماهواره به سیرکی مضحک بدل شد و تمام دست‌اندرکاران جمع‌آوری ماهواره زودتر از دیگران ماهواره نصب کردند» و پس از آن نیز «مضحکه فیلترینگ و فیلتر شکن» راه افتاد.

روزنامه هم‌میهن خطاب به مقام‌های حکومتی افزود: «چرا اینقدر لقمه را دور سرتان می‌چرخانید، برپایی حکومت توسط [طالبان] کشور دوست و همسایه دل‌ودین از کف‌تان ربوده؟ خب شما هم تعارف را کنار بگذارید و چنان کنید که برادران‌تان کردند. خانم‌ها را از بیرون‌آمدن منع کنید. در دانشگاه را هم ببندید و خلاص.»

این روزنامه خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی نوشت: «ریش‌تراشی، موسیقی و آستین‌ کوتاه هم که مجازاتش مشخص است. سینما هم که کفر محض است. مرگ یک‌بار، شیون هم یک‌بار. تکلیف خودتان را با مردم و مردم را با خودتان برای همیشه مشخص کنید.»

شمار دانشجویان مسموم شده دانشگاه سبزوار به ۴۶ نفر رسید؛ دلیل مسمومیت «در دست بررسی» است

 

شمار دانشجویان مسموم شده دانشگاه سبزوار به ۴۶ نفر رسید؛ دلیل مسمومیت «در دست بررسی» است


در حالی که گزارش‌های اولیه حاکی از مسمومیت ۲۷ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار بود، رئیس این دانشگاه شامگاه جمعه تعداد دانشجویان مسموم شده را ۴۶ تن اعلام کرد و گفت که هم دانشجویان پسر و هم دانشجویان دختر دچار مسمومیت شده‌اند اما دلیل این مسمومیت دسته‌جمعی نامشخص است.

محمد سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، ، شامگاه جمعه ۷ مهر ماه شمار دانشجویان مسموم شده این دانشگاه را ۴۶ تن اعلام کرد و گفت: «پنجشنبه شب ۴۶ نفر از دانشجویان شامل ۲۷ دانشجوی پسر و ۱۹ دانشجوی دختر به علت بروز مسمومیت توسط اورژانس به بیمارستان واسعی این شهر» منتقل شدند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار افزود که «تمامی دانشجویان این دانشگاه که به سبب مسمومیت به بیمارستان اعزام شده بودند در صحت و سلامت کامل بوده و حال عمومی مساعدی دارند.»

سالاری اضافه کرد که اغلب این دانشجویان پس از دریافت سرم و کمک‌های پزشکی لازم از بیمارستان ترخیص شده اند و جمعه شب نیز از همه‌ آنها «شرح حال» اخذ و «معاینه لازم» صورت گرفت و «جای هیچ نگرانی وجود ندارد».

رییس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار همچنین از دلیل مسمومیت ۴۶ دانشجوی این دانشگاه ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت: «به دلیل اهمیت موضوع علل محتمل این اتفاق در دست بررسی است و پس از آماده شدن جواب آزمایش‌های دریافت شده، نتیجه نهایی و دلیل مسمومیت اعلام می‌شود.»

پیشتر شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز جمعه از مسمومیت دسته‌جمعی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گزارش داده بود.

این کانال فعالان دانشجوییی با تاکید براینکه « دست‌کم ۲۷ دانشجوی خوابگاهی این دانشگاه با علائم مسمومیت غذایی به بیمارستان» منتقل شده‌اند، از قول دانشجویان این دانشگاه نوشت: «علائم مسمومیت پس از توزیع ماکارونی در وعده‌ شام چهارشنبه شب» در دانشجویان پدیدار شد.

شوراهای صنفی دانشجویان افزوده بود که «مسئولان این دانشگاه نه تنها مسئولیت غذای مسموم را نپذیرفته‌اند بلکه مسمومیت دانشجویان را تکذیب کرده‌اند» و ادعا کرده‌اند که «این علائم، علائم آنفولانزا و کرونا است.»

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایرنا، و همچنین خبرگزاری تسنیم نیز تا پیش از اظهارات شامگاه جمعه رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، از قول «برخی منابع آگاه» در این دانشگاه عنوان کرده بودند که «با رد مسمومیت غذایی» نوشته بودند که احتمالا «مسمومیت ویروسی دانشجویان را درگیر» کرده است.

شهر سبزوار در استان خراسان رضوی قرار دارد و بیش از ۲ هزار دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار مشغول به تحصیل هستند.

پس از دوچرخه‌سواری زنان، مدال ژیمناستیک مردان ایران هم در مسابقات آسیایی بی‌سابقه است

 

پس از دوچرخه‌سواری زنان، مدال ژیمناستیک مردان ایران هم در مسابقات آسیایی بی‌سابقه است


پس از مدال برنز فرانک پرتوآذر در دوچرخه‌سواری زنان در مسابقات هانگژو، یک مدال بی سابقه دیگر برای کاروان ورزش ایران در تاریخ بازی‌های آسیایی به دست آمد.

بازی‌های آسیایی مهم‌ترین رویداد ورزشی در آسیاست که هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود. مهدی الفتی در فینال ماده پرش از خرک این رقابت‌ها پس از واتارو تانیگاوا به مدال نقره دست یافت.

قهرمان سرشناس ژاپنی، نقره تیمی المپیک توکیو و چهار نشان نقره و برنز جهانی را در کارنامه دارد. ژیمناست مالزیایی هم پس از الفتی روی سکوی سوم ایستاد.

سرمربی ایران در هانگژو به خبرنگاران گفت: «الفتی این مدال ارزشمند را پس از ۸۰ سال و برای اولین بار در تاریخ ژیمناستیک ایران به دست آورد تا شگفتی‌ساز شویم. می‌توانستیم توسط کهنی هم مدال کسب کنیم که او متاسفانه روی یک لغزش به فینال نرسید.»

رضا خیرخواه درباره عملکرد تیم ملی ژیمناستیک ایران گفت:‌ «پیش‌بینی دو مدال را کرده بودم اما فقط الفتی مدال گرفت. خسرونژاد به مقام هفتم در شش اسباب رسید. محمدرضا حمیدی و کهنی هم عملکرد خوبی داشتند. می‌توانیم سهمیه المپیک بگیریم. حتی می‌توانیم در المپیک به مدال برسیم.»

اظهارات آقای خیرخواه درباره کسب مدال پس از ۸۰ سال، باعث شد رسانه‌های ایران هم این مدت زمان را مبنا قرار داده و به طور مکرر، در تیترها و گزارش‌های خود بگنجانند. اما ژیمناستیک در بازی‌های آسیایی، از ۱۹۷۴ تهران وارد جدول بازی‌ها شده و سابقه‌اش هنوز به نیم قرن نرسیده است.

فارغ از موضوع قدمت این رشته در بازی‌های آسیایی، تردیدی نیست که مهدی الفتی ورزشکار ۲۲ ساله گرگانی، مهم‌ترین مدال تاریخ ژیمناستیک ایران را به دست آورده است.

ایران در ده سال اخیر، موفقیت‌های مقطعی اما بی سابقه‌ای را در رشته ژیمناستیک به دست آورده است.

سال ۲۰۱۵ به میزبانی هیروشیما، ایران برای اولین بار در ژيمناستيک هنری آسيا موفق به کسب مدال شد. عبدالله جامعی در خرک حلقه و هادی خناری‌نژاد در دارحلقه از سکوی سوم آسیا بالا رفتند.

سال ۲۰۱۷ در بانکوک، سعیدرضا کیخا نشان برنز خرک حلقه را به دست آورد. او دو سال بعد در اولان باتور نایب قهرمان شد تا برای دومین بار در آسیا مدال بگیرد. در همان اولان باتور ۲۰۱۹ مهدی احمدکهنی نیز روی سکوی سوم دارحلقه ایستاد.

کهنی که اینک در هانگژو هم حاضر است، در قهرمانی ۲۰۲۲ آسیا به میزبانی دوحه پس از ژینگ یو از چین نقره آسیا را گرفت. ستاره چینی، دارنده مدال طلای دارحلقه جهان و قهرمان شش اسباب آسیاست.

رضا بهلول‌زاده در المپیک ۲۰۱۸ جوانان که در آرژانتین برگزار شد، مدال برنز خرک حلقه را به سینه زد که تنها مدال جهانی و المپیک تاریخ ژیمناستیک ایران در تمام رده‌های سنی است.

بهلول‌زاده که در همان رقابت‌ها مصدوم شده بود، به خبرگزاری ایسنا گفت: «کسی سراغی از من نگرفت و فراموش شده‌ام. پدرم که کارگر است، بارها برای نامه‌نگاری جهت درمانم به فدراسیون رفت اما تأیید نشد و مدام امروز و فردا کردند.»

در ژیمناستیک آکروباتیک آسیا، مدال برنز دو نفره مردان سال ۲۰۱۳ به میزبانی پاولودار قزاقستان، به اکبر رسولی و آرمان طالبی رسید. ایران بار دیگر در سال ۲۰۱۹ و در تاشکند، توسط افشین حیاتی و علیرضا درویش‌پور به مقام سوم رسید.

در ژیمناستیک ایروبیک آسیا نیز که سال ۲۰۱۲ در اندونزی برگزار شد، امین ارباب، علیرضا فرخ و رضا فرخیان پس از ویتنام روی سکوی دوم آسیا ایستادند.

تداوم اعتراضات سالگرد «جمعه خونین» زاهدان تا شامگاه؛ شمار معترضان زخمی‌ به دست‌کم «۲۹ تن» رسید

 

تداوم اعتراضات سالگرد «جمعه خونین» زاهدان تا شامگاه؛ شمار معترضان زخمی‌ به دست‌کم «۲۹ تن» رسید


گفته می‌شود شمار بازداشت‌شدگان اعتراضات روز جمعه در زاهدان به ۴۸ نفر رسیده است.

در حالی که اعتراضات سالگرد «جمعه خونین» در مناطق مختلف شهر زاهدان از جمله شیرآباد، بعثت، کوثر و بازار مشترک تا ساعات‌های پایانی شامگاه جمعه همچنان ادامه داشته است، گزارش‌ها و ویدیوهای منتشر شده حاکی از افزایش شمار معترضان زخمی به دست‌کم ۲۹ تن است و تعداد بازداشت‌شدگان طی روز و شامگاه جمعه نیز بیش از ۴۸ تن رسیده است.

ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که اعتراضات «سالگرد جمعه خونین زاهدان» شامگاه جمعه در مناطقی از این شهر همچنان ادامه داشته است و معترضان در محله‌هایی چون شیرآباد، کوثر، بعثت، و بازار مشترک» و تعداد دیگری از محله‌های زاهدان با افروختن آتش بخشی از خیابان‌ها را مسدود کرده و اقدام به سردادن شعارهای اعتراضی علیه جمهوری اسلامی می‌کنند.

در جریان اعتراضات شامگاه جمعه در مناطق مختلف زاهدان همچنین معترضان شعارهایی چون «مرگ بر خامنه‌ای، لعنت بر خمینی» و «مرگ بر دیکتاتور» سردادند.

در برخی از ویدیوهای منتشر شده از اعتراضات جمعه شب زاهدان، معترضان در حالی که به روشن کردن آتش و سردادن شعارهای ضد حکومتی هستند، با شلیک گاز اشک‌آور و یورش نیروهای امنیتی مواجه می‌شوند در مقابل با «پرتاب سنگ» با این نیروها مقابله می‌کنند.

در یکی از ویدیوها که سایت رصد بلوچستان منتشر کرده است، دست‌کم یکی از معترضان در جریان تجمع اعتراضی در محله شیرآباد زاهدان هدف شلیک نیروهای حکومتی قرار گرفته و حاضران در این تجمع اقدام به انتقال پیکر مجروح او می‌کنند.

در همین حال سایت حال‌وش از افزایش شمار معترضان مجروح به ۲۹ تن گزارش داد و افزود: «تاکنون دست‌کم ۲۹ نفر از جمله ۸ کودک» در اثر شلیک نیروهای حکومتی یا در اثر ضرب و جرح این نیروها زخمی شده‌اند.

این سایت همچنین تصاویر مربوط به مجروح شدن یکی از معترضان در منطقه شیرآباد را تایید کرد و نوشت: «شامگاه جمعه نیز یک شهروند در منطقه شیرآباد از ناحیه شکم مورد اصابت گلوله قرار گرفته و مجروح شده است.»

حال‌وش همچنین تاکید کرد که نیروهای نظامی و امنیتی در مناطق مختلف شهر زاهدان «برای سرکوب مردم اقدام به تیراندازی و شلیک گاز اشک‌آور» کردند و حتی تعدادی از مردم شهر زاهدان در «خیابان‌های خیام و رازی» این شهر نیز با استنشاق گاز اشک‌آور، اصابت گلوله‌های ساچمه‌ای و حتی در مواردی اصابت گلوله‌های گاز اشک‌آور، مصدوم شده‌اند.

در همین خصوص، کمپین فعالان بلوچ نیز با تاکید بر اینکه تعدادی از کسانی که با شلیک نیروهای حکومتی در جریان اعتراضات «سالگرد جمعه خونین زاهدان» زخمی‌شده‌اند «کودک» هستند، گزارش داد که مجروحان اعتراضات روز و شامگاه جمعه ۷ مهر ماه عمدتا در اثر شلیک نیروهای حکومتی با «سلاح‌های ساچمه‌زن» یا اصابت گلوله‌های گاز اشک‌آور شلیک شده توسط این نیروها، زخمی شده‌اند.

از سوی دیگر شمار بازداشت‌شدگان همچنان رو به افزایش است و کمپین فعالین بلوچ گزارش داد که شمار بازداشت‌شدگان فقط در شهر زاهدان تا ساعت‌های پایانی شامگاه جمعه به «بیش از ۴۰ تن» رسیده است.

این کمپین با تاکید بر اینکه شمار بازداشت شدگان به مراتب بیشتر از تعداد معترضان بازداشت شده‌ای است که تاکنون احراز هویت شده‌اند، افزود که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در کوچه‌های اطراف مسجد مکی و همچنین خیابان خیام «کمین» کرده اقدام به بازداشت معترضانی می‌کنند که از مسجد مکی و مدرسه دارالعلوم زاهدان به قصد بازگشت به منازل‌شان، خارج می‌شوند.

در گزارش سایت حال‌وش که در ساعت‌های پایانی جمعه شب منتشر شد نیز آمده است که « با احراز هویت ۹ تن دیگر از معترضان بازداشت شده» شمار معترضانی که طی روز و شامگاه جمعه در زاهدان، خاش و میرجاوه به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، از جمله نیروهای یگان ویژه و نیروهای سپاه پاسداران، بازداشت شده‌اند به دست‌کم ۴۸ تن رسیده است.

بازداشت‌ها در زاهدان محدود به خیابان‌ها و محدوده اطراف مسجد مکی نبوده و شامگاه جمعه نیروهای امنیتی و جمهوری اسلامی در تعدادی از محله‌ها و همچنین خیابان‌های دیگر شهر زاهدان نیز اقدام به بازداشت شماری از معترضان و حتی شهروندان در حال عبور و مرور کردند.

بنابر گزارش سایت حال‌وش، نیروهای نظامی و انتظامی اعزام شده به شهر زاهدان همچنین شامگاه جمعه «اقدام به محاصره مناطق شیرآباد، بعثت و منطقه بازار مشترک» کردند و چندین نفر از شهروندان را نیز در این مناطق بازداشت کردند.

در برخی از ویدیوهای منتشر شده نیروهای لباس شخصی با همراهی نیروهای نظامی در حال بازداشت گروهی افراد در خیابان پیربخش واقع در منطقه شیرآباد زاهدان مشاهده می‌شوند.

در برخی مناطق خارج از شهر زاهدان نیز شامگاه جمعه مردم معترض اقدام به برپایی تجمع‌های اعتراض کردند از جمله طبق یکی از ویدیوها جمعی از مردم معترض در روستای قلعه بید، بخش کورین شهرستان زاهدان، اقدام به آتش زدن لاستیک خودرو در مقابل پاسگاه این روستا و سردادن شعارهای اعتراض کردند.

کانال رصد بلوچستان که رویدادهای استان سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد نیز با انتشار ویدیویی از مسدود کردن بزرگراه زاهدان‌خاش توسط جوانان معترض، گزارش داد که اعتراضات سالگرد جمعه خونین زاهدان طی شامگاه در برخی «خارج شهر» نیز برپا شده است.

دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی در سه روز گذشته اقدام به اعزام گسترده نیروهای یگان ویژه و سپاه پاسداران از استان‌های خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان به سیستان و بلوچستان کرده بودند.

فعالان سیستان‌و بلوچستان ابعاد اعزام نیرو به این منطقه را «محاصره زاهدان» در «سالگرد جمعه خونینم توصیف کرده و گفتند که این اقدامات با هدف ارعاب مردم و نگرانی حکومت از اعتراضات گسترده در این شهر، انجام شده است.

با این حال روز جمعه ۷ مهر ماه همزمان با سالگرد «جمعه خونین زاهدان»، جمعی از مردم این شهر بعد نماز جمعه اهل سنت در مسجد مکی، اقدام به برپایی تجمعات و سردادن شعارهای اعتراضی کردند و خواهان محاکمه «آمران و عاملان جمعه خونین» شدند اما از اولین دقایق بار دیگر با شلیک نیروهای حکومتی و ضرب و جرح توسط این نیروها مواجهه شدند.

یک سال پیش، در در روز هشتم مهر ۱۴۰۱، زمانی که اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در حال گسترش به تمام نقاط ایران بود، جمعی از مردم زاهدان که قصد برپایی تجمعی در اعتراض به «تجاوز ابراهیم کوچک‌زایی، فرمانده انتظامی چابهار به یک دختر نوجوان بلوچ» را داشتند اما نیروی انتظامی و امنیتی اقدام به شلیک مستقیم از داخل یک کلانتری به سوی مردم کردند که منجر به کشته شدن دست‌کم ۱۰۰ تن از مردم شد.

مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، روز جمعه ۷ مهر ماه در خطبه‌های نماز جمعه سالگرد «جمعه خونین»، بار دیگر بر «مجازات» مرتکبان این «جنایت» تأکید و آن را خواسته مردم طی یک سال گذشته عنوان کرد.

او اضافه کرد که خانواده‌های نزدیک به یکصد جان‌باخته و همچنین کسانی که در جریان جمعه خونین زاهدان به شدت زخمی شدند، دست یا پای خود را از دست دادند یا فلج و قطع نخاع شده‌اند، تنها به دنبال اجرای قانون اسلام درباره عاملان کشتار هستند.

مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی با تاکید بر اینکه شاکیان این پرونده با آنکه به شدت از نظر مالی در مضیقه هستند، دیه و مصالحه قبول نمی‌کنند و با دریافت پول رضایت نمی‌دهند، گفت که شرط رضایت خانواده‌ها از اجرای احکام قصاص، فقط «جلب رضایت کل مردم ایران، آزادی زندانیان سیاسی و محصوران» است و آن‌موقع ما از مردم خواهیم خواست که از «خون‌ها گذر کنند.»

دو تشکل کارگری «مجازات وحشیانه» شلاق برای ۱۷ کارگر گروه ملی فولاد را محکوم کردند

 

دو تشکل کارگری «مجازات وحشیانه» شلاق برای ۱۷ کارگر گروه ملی فولاد را محکوم کردند


اعتراضات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز با پهن‌کردن سفره‌های خالی (آرشیو)

دو تشکل کارگری در بیانیه‌ای مشترک، «مجازات وحشیانه» شلاق و جریمه برای ۱۷ کارگر معترض گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز را محکوم کردند و خواستار لغو فوری آنها شدند.

دادگاه انقلاب اسلامی اهواز ۱۷ تن از کارگران معترض این واحد بزرگ صنعتی را به اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق ایجاد هیاهو و جنجال» به پرداخت «دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت بدل از سه ماه حبس تعزیری» و تحمل «۷۴ ضربه شلاق» تعزیری محکوم کرده است.

در این حکم، اجرای حکم شلاق به مدت «سه سال به حالت تعلیق درآمده تا در صورت‌ عدم ارتکاب جرائم، مجازات تعلیقی نیز نسبت به ایشان اجرا شود.»

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت و شورای سازماندهی کارگران غیر رسمی (ارکان ثالث) در بیانیه خود در روز جمعه هفتم مهر، صدور چنین احکامی را «اوج بربریت و تحقیر و توهین علیه کارگر» خواندند و از آن انتقاد کردند.

این دو تشکل کارگری در بخشی از بیانیه خود با «اعلام انزجار و اعتراض» به حکم صادر شده برای کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، با کارگران گروه ملی فولاد اعلام همبستگی کردند و خواستار لغو فوری این احکام «شنیع و وحشیانه» شدند.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت و شورای سازماندهی کارگران غیر رسمی (ارکان ثالث) در بیانیه خود برگزاری تجمع، اعتراض و تشکل را حق مسلم کارگران و مردم دانستند و خواستار ممنوعیت مجازات شلاق شدند.

این دو تشکل کارگری تاکید کرده‌اند که صدای اعتراضشان را به چنین احکام و «مجازات‌های ارتجاعی» بلند می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، این ۱۷ کارگر در تجمعی در سال گذشته به «وضعیت مدیریتی شرکت و وضعیت حقوقی خود، از جمله اجرا نشدن طبقه‌بندی» اعتراض کرده بودند.

اسامی این کارگران معترض، مهدی ولی‌پور، خالد شریفی، رعید عبیداوی، طارق خلفی، رسول حراگ، نادر حردانی، علی نادری، مهدی نگراوی، مسعود حیدری، عبدالحسین حمیدی‌پور، مصطفی عبیات، عبدالکریم سیاحی، کاظم حیدری، علی الهی‌فر، هادی وائلی‌زاده، حسن جاوید حمودی و غریب حویزاری اعلام شده است.

پیش از این هم اتحادیه آزاد کارگران با انتقاد از احکام صادر شده برای کارگران معترض، شلاق زدن معترضین را « رذیلانه ترین و ضد انسانی‌ترین حربه‌ها» از سوی حاکمیت و «نشانگر درماندگی حاکمان در قدرت» توصیف کرده بود.

صدور مجازات شلاق برای فعالان کارگری و کارگران معترض پیش از این هم سابقه دارد. در این باره می‌توان از جمله به حکم ۳۰ تا ۱۰۰ ضربه شلاق برای ۱۷ کارگر اخراجی معدن طلای آقدره در استان آذربایجان غربی در سال ۱۳۹۵ اشاره کرد.

جواد متولی، روزنامه‌نگار، هدف حکومت از صدور حکم شلاق را « ایجاد ترس میان دیگر فعالان صنفی» می‌داند.

 


 

نفت در آستانه نرخ ۱۰۰ دلاری؛ اوپک پلاس استراتژی فعلی تولید نفت را حفظ می‌کند

 

نفت در آستانه نرخ ۱۰۰ دلاری؛ اوپک پلاس استراتژی فعلی تولید نفت را حفظ می‌کند


چهار منبع اوپک پلاس روز جمعه گفتند که بعید است اوپک پلاس سیاست فعلی تولید نفت خود را در جلسه آتی چهارم اکتبر تغییر دهد، زیرا کاهش عرضه و افزایش تقاضا باعث افزایش قیمت نفت می‌شود.

به گزارش رویترز، با وجود نزدیک شدن قیمت نفت به ۱۰۰ دلار در هر بشکه ـ که دلیل عمده آن کاهش عرضه و افزایش تقاضا است، انتظار می‌رود کمیته سیاست موجود «کاهش تولید» را حفظ کند.

بر اساس این گزارش توجه روی کاهش تولید داوطلبانه عربستان سعودی و روسیه، که در سپتامبر، تا پایان سال تمدید شد، متمرکز خواهد بود.

همزمان برخی از تحلیل‌گران افزایش تولید را پیش‌بینی می‌کنند، در حالی‌که برخی دیگر تمدید کاهش تولید را تا سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی می‌کنند.

نشست بعدی اوپک پلاس برای نوامبر برنامه‌ریزی شده است و شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی بر «تثبیت بازار» به جای «هدف‌گذاری قیمت» تاکید می‌کند.

قیمت نفت خام برنت روز چهارشنبه ۲۷ سپتامبر با سه درصد افزایش به ۹۶.۵۵ دلار رسید که بالاترین نرخ آن در سال ۲۰۲۳ است.

به گزارش رویترز، افزایش قیمت‌ها پس از کاهش شدید ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته صورت گرفت. داده‌های دولتی نشان می‌دهد که ذخایر نفت خام آمریکا هفته گذشته ۲.۲ میلیون بشکه کاهش یافت و به ۴۱۶.۳ میلیون بشکه رسید که این کاهش، بسیار فراتر از کاهش ۳۲۰ هزار بشکه‌ای تحلیل‌گران در نظرسنجی رویترز بود.

تداوم انتقاد جمهوری‌خواهان از پنتاگون؛ مجوز امنیتی آرین طباطبایی را فوراً تعلیق کنید

 

تداوم انتقاد جمهوری‌خواهان از پنتاگون؛ مجوز امنیتی آرین طباطبایی را فوراً تعلیق کنید


الیز استفانیک نماینده جمهوریخواه

تعدادی از اعضای جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا طی نامه‌ای به وزارت دفاع ایالات متحده خواستار شفاف‌سازی پنتاگون درباره کارمند خود آرین طباطبایی و همکاری و ارتباطات او با جمهوری اسلامی شدند.

الیز استفانیک نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان، روز جمعه ۷ مهر در وب‌سایت خود اعلام کرد که به همراه تعداد دیگری از قانونگذاران کنگره، ضمن ابراز خشم از استخدام خانم طباطبایی در وزارت دفاع در نامه‌ای به لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، نوشتند: «این تکان دهنده و غیرقابل قبول است که وزارت دفاع، شخصی را به کار می‌گیرد که با رژیم ایران همکاری نزدیکی داشته و در تشکیلاتی حاضر بوده که توسط رژیم ایران به عنوان ابزاری برای گسترش نفوذ خود در جریان مذاکرات برجام استفاده می‌شد.»

قانون‌گذاران در این نامه، طرح ادعاها مبنی بر اینکه یکی از کارمندان فعلی وزارت دفاع با تهران برای پیشبرد روایت هایشان همکاری کرده را نشان‌دهنده ناکامی آشکار وزارت دفاع در بررسی درست کارمندان خود دانستند و از وزارت دفاع خواستند تا مجوز امنیتی خانم طباطبایی را فوراً تعلیق کند و نتایج تحقیقات خود را در مورد این موضوع به طور کامل به مردم آمریکا ارائه دهد.

آنها همچنین تاکید کردند: «وزارت دفاع باید به مردم آمریکا پاسخ دهد که چرا آنها از پول مالیات‌دهندگان برای به کارگیری یک عامل ایرانی استفاده می‌کنند که برای پیشبرد روایت بدخواهانه تهران در داخل ایالات متحده و مشروعیت بخشیدن به برنامه هسته‌ای ایران در صحنه جهانی کار می‌کرده است.»

برخی گزارش‌های منتشر شده در روزهای گذشته ادعایی را مطرح کرده که آرین طباطبایی، دستیار وزیر دفاع در امور «عملیات‌های ویژه و درگیری‌های کم‌شدت»، یکی از اعضای موسس «طرح کارشناسان ایران» بوده که با همکاری با جمهوری اسلامی تلاش می‌کردند تا روایت های نادرست خود را در مورد برنامه هسته‌ای ایران در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران و با قدرت‌های غربی گسترش دهند.

معاون وزیر دفاع آمریکا اما روز جمعه ۷ مهر، درسنای ایالات متحده، گفت که پنتاگون «در حال بررسی» مجوز امنیتی و دسترسی فوق محرمانه «آرین طباطبایی» است.

کریستوفر مایر افزود: ما نامه مشترک کمیته نیروهای مسلح و کمیته فرعی اطلاعات و عملیات ویژه مجلس نمایندگان آمریکا در این زمینه را دو روز پیش دریافت کردیم و فعالانه در حال بررسی [این مسئله] هستیم که آیا قوانین و مقررات در جریان اعطای مجوز دسترسی اطلاعات فوق محرمانه به آرین طباطبایی به درستی رعایت شده است یا نه.

این در حالی است که متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه درباره گزارش‌هایی در رسانه‌ها از «نفوذ یک شبکه از عوامل جمهوری اسلامی به محافل سیاسی غربی» آن را مربوط به ده سال قبل دانست و گفت: «این اتفاق مربوط به یک دهه قبل است، بیشتر افراد نامبرده در این گزارش، دیگر مسئولیتی در دولت آمریکا ندارند و یک نفر از آنها که اکنون برای وزارت دفاع آمریکا کار می‌کند، تحت یک بررسی پیشینه کامل برای دریافت مجوز امنیتی قرار گرفته است.»

منابع حقوق بشری: تعداد بازداشت‌شدگان اعتراضات در زاهدان، خاش و میرجاوه به بیش از ۴۸ تن رسید

 

منابع حقوق بشری: تعداد بازداشت‌شدگان اعتراضات در زاهدان، خاش و میرجاوه به بیش از ۴۸ تن رسید


حال‌وش، که اخبار مربوط به استان سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد بامداد شنبه ۸ مهر اعلام کرد با احراز هویت ۹ تن دیگر، تعداد شهروندان بازداشت شده در اعتراضات روز جمعه ۷ مهرماه ۱۴۰۲، در زاهدان، خاش و میرجاوه به دستکم ۴۸ نفر افزایش پیدا کرد.

براساس گزارش حال‌وش،نیروهای حکومتی پس از برگزاری نمازجمعه، در شهرهای زاهدان، خاش، مهرستان و میرجاوه به بازداشت گسترده و فله‌ای شهروندان اقدام کرده‌اند و
اسامی و مشخصات بازداشتی‌های احراز هویت شده نشان می‌دهد که بیش از نیمی از آنها بین ۱۶ تا ۳۰ سال سن دارند.

مهدی نخل‌احمدی، روزنامه‌نگار در زمینه علل تداوم یک ساله اعتراضات در سیستان‌و‌بلوچستان و حضور پرشور مردم در مراسم سالگرد «جمعه خونین زاهدان» به صدای آمریکا گفت: «انبوه مطالبات بی‌پاسخ و درایت مولوی عبدالحمید باعث تداوم اعتراضات شده است.»


 او افزود:«سقف خواسته مردم سیستان‌و‌بلوچستان، گذر از جمهوری اسلامی است و کف مطالبات همان‌هایی است که مولوی عبدالحمید در یکسال گذشته مطرح کرده که همانا رفع تبعیض، برقراری عدالت و حل مشکلات معیشتی مردم و محاکمه عادلانه عاملان و آمران جمعه خونین زاهدان بوده که هیچکدام از این خواسته‌ها مورد توجه قرار نگرفته و عملی نشده است.»

مهدی نخل‌احمدی، تصریح کرد: «در فضای کنونی هیچ نکته مشخص و چشم‌انداز روشنی وجود ندارد که مردم استان سیستان‌ و‌ بلوچستان را به آینده و تغییر شرایط امیدوار کند و همین مسئله عاملی بر ادامه اعتراضات خواهد بود.»

این روزنامه‌نگار، اختلاف‌افکنی را سیاست ۴۰ ساله جمهوری اسلامی در حکمرانی دانست و گفت:«حاکمیت همچنان می‌خواهد با انگ زدن به معترضان و تکذیب کشتار مردم در سیستان‌و‌بلوچستان مردم را به سکوت وادار کند و از ترس ریزش در نیروهای سرکوب، از رسیدگی به پرونده عاملان و آمران جنایات گذشته و جنایت جمعه خونین زاهدان در سال ۱۴۰۱ خودداری خواهد کرد.»

نشست «فرمت مسکو»؛ طالبان: به جای ارائه «نسخه‌ حکومت‌داری»، با ما همکاری کنید

 

نشست «فرمت مسکو»؛ طالبان: به جای ارائه «نسخه‌ حکومت‌داری»، با ما همکاری کنید


کنفرانس خبری طالبان در روسیه، ژوئیه ۲۰۲۱

پنجمین نشست «فرمت مسکو» برای رایزنی درباره افغانستان روز جمعه در شهر قازان روسیه برگزار شد. شرکت‌کنندگان در این نشست ضمن «حمایت از افغانستان به عنوان یک کشور مستقل»، بر «تشکیل حکومت فراگیر» تاکید کردند.

در این میان، امیر خان متقی، وزیر خارجه طالبان، گفت که هیچ «نسخه خارجی به نام اصطلاح تعریف ناشده حکومت همه‌شمول(فراگیر)» نمی‌تواند بحران افغانستان را حل کند.

او از کشورهای منطقه خواست که به جای ارائه نسخه‌های خود برای حکومتداری در افغانستان، با حکومت طالبان همکاری کنند.

در بیانیه نشست رایزنی فرمت مسکو درباره افغانستان، «شرکت‌کنندگان به پیشنهاد جمهوری اسلامی برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای درباره افغانستان ـ از طریق ایجاد یک گروه تماس منطقه‌ای ـ برای بحث درباره موضوعات منافع مشترک، توجه کردند.»

همزمان مقامات روسیه در حالی‌که میزبان نمایندگان طالبان برای گفت‌وگو در مورد تهدیدات منطقه‌ای هستند، گفتند که مسکو به تنهایی و از طریق آژانس مواد غذایی سازمان ملل متحد، کمک به افغانستان را ادامه خواهد داد.

همچنین مذاکرات در شهر قازان روسیه در حالی انجام شد که مسکو در تلاش است ـ با وجود جنگ با اوکراین ـ نفوذ خود را در آسیای‌مرکزی حفظ کند. خبرگزاری تاس روسیه گزارش داد که مذاکرات بر روی «تهدیدات منطقه‌ای» و «ایجاد دولت فراگیر» متمرکز بود.