احتمال حضور محدود تماشاگران زن در بازی نساجی - الهلال در تهران
رسانههای دولتی ایران از احتمال حضور ۲۵۰۰ تماشاگر زن در بازی فوتبال میان تیمهای «نساجی مازندران» و «الهلال» عربستان در جریان رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا خبر دادهاند. این بازی به میزبانی ورزشگاه آزادی تهران برگزار میشود.
خبرگزاری دولتی «ایسنا» گزارش داده است که «طبق برنامه» قرار است پنجاه هزار تماشاگر از نزدیک این دیدار را تماشا کنند که «۲۵۰۰ نفر» از آنها زنان خواهند بود.
بر این اساس، تیم فوتبال باشگاه نساجی مازندران یازدهم مهرماه در ورزشگاه آزادی تهران به مصاف الهلال عربستان سعودی خواهد رفت و سامانه بلیتفروشی «۴۸ ساعت قبل» از بازی باز خواهد شد.
در دهههای اخیر و پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی در سال ۵۷، همواره حضور زنان در ورزشگاهها به ویژه بازیهای فوتبال، با محدودیت و محرومیت روبهرو بوده تا آنجا که در برخی موارد حتی بعضی زنان مشتاق به تماشای فوتبال، به دلیل حضور مقابل ورزشگاهها بازداشت یا محاکمه شدهاند.
تیم نساجی به علت مجوز نگرفتن «ورزشگاه وطنی قائمشهر»، نمیتواند در «ورزشگاه خانگی» خود از این دیدار میزبانی کند و بازیهایش در آسیا، به ورزشگاه آزادی منتقل شده که به گفته مقامات ورزشی جمهوری اسلامی، در حال «بازسازی و بهبود وضعیت سکوها و سازه ورزشگاه» است.
امکان حضور زنان ایرانی در دهههای اخیر در ورزشگاهها برای تماشای مسابقات ورزشی بهویژه فوتبال با محدودیتها و ممنوعیتهایی بسیاری همراه بوده و در موارد معدودی همچون بازی خرداد ماه ۸۴ تیم ملی فوتبال ایران مقابل بحرین (مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶) در ورزشگاه آزادی، توانسته بودند بصورت اندک اجازه حضور پیدا کنند.
از سوی دیگر، از ابتدای فصل جاری رقابتهای فوتبالی ایران، هیچ تماشاگری نیز در بازیهای لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا (بازی پرسپولیس برابر النصر نیز با حکم کمیته انضباطی از داشتن تماشاگر محروم بود) تاکنون در این ورزشگاه حضور نیافته است.
پس از هشدارهای جدی نهادهای بینالمللی ورزشی به جمهوری اسلامی مبنی بر لزوم داشتن «حق ورود به ورزشگاه» برای زنان و احتمال اعمال محرومیتهای جدی علیه فوتبال ایران در صورت اجرایی نشدن آن، سرانجام در ماههای گذشته در چند شهر از جمله سیرجان در استان کرمان زنان بهصورت محدود اجازه حضور یافتند.
سوم شهریور ماه ۱۴۰۱ نیز گروهی از زنان ایرانی اجازه یافتند برای تماشای بازی تیمهای فوتبال استقلال و مس کرمان در ورزشگاه آزادی حضور پیدا کنند.
در این رویداد که برخی کاربران شبکههای اجتماعی آن را «محدود»، «گزینشی» و «نمایشی» دانسته بودند، شعارهایی در حمایت از «دختر آبی» و وریا غفوری، کاپیتان این تیم و از ورزشکاران منتقد جمهوری اسلامی سر داده شد.
سحر خدایاری معروف به «دختر آبی»، بیست و هشت ساله و از هواداران تیم فوتبال استقلال بود که اسفند ماه ۹۷ برای دیدن مسابقه تیمهای استقلال تهران و العین امارات به ورزشگاه آزادی رفت و بازداشت شد.
سحر خدایاری پس از این بازداشت و آزادی موقت، به دادسرای جمهوری اسلامی احضار و سپس به او گفته شد که باید آماده دریافت حکم زندان باشد اما در اعتراض به این حکم، هجدهم شهریور ماه ۹۸ نزدیک دادگاه انقلاب تهران «خودسوزی» کرد و جان باخت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر