پنجشنبه، مهر ۰۶، ۱۴۰۲

انتقاد شدید جمهوری‌خواهان از «مماشات دولت بایدن» در قبال جمهوری اسلامی؛ پرونده آرین طباطبایی در دست بررسی است

 

انتقاد شدید جمهوری‌خواهان از «مماشات دولت بایدن» در قبال جمهوری اسلامی؛ پرونده آرین طباطبایی در دست بررسی است


جونی ارنست، سناتور جمهوری‌خواه

جونی ارنست، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت آیووا، روز پنجشنبه در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا از آنچه «مماشات دولت بایدن» در قبال جمهوری اسلامی خواند، به شدت انتقاد کرد.

او با اشاره به اینکه آرین طباطبایی نظر وزیر امور خارجه وقت جمهوری اسلامی را درباره شرکت‌کردن در کنفرانس‌ها و شهادت در برابر کنگره جویا شده و اینکه اکنون در دفتر معاون وزیر دفاع برای «عملیات ویژه و منازعات کم‌شدت» کار می‌کند، از درک شوله، نامزد معاونت وزیر دفاع در امور سیاستگذاری، پرسید چنانچه در این سمت منصوب شود، آیا با ماندن خانم طباطبایی در این سمت موافق است.

آقای شوله در پاسخ گفت به جز آنچه در مطبوعات خوانده، اطلاعاتی چندانی درباره این پرونده ندارد. او خاطرنشان کرد کسانی که در امور مربوط به امنیت ملی در وزارت‌های امور خارجه و دفاع و همچنین شورای امنیت ملی کار می‌کنند، باید در معرض بررسی سابقه سختگیرانه‌ای قرار بگیرند.

آقای شوله در پاسخ به پرسشی دیگر در ارتباط با لزوم به حالت تعلیق درآمدن مجوز امنیتی خانم طباطبایی گفت هیچ اطلاعی در این باره ندارد.

همچنین برایان ماست، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت میشیگان، روز پنجشنبه در جلسه استماع کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نظر کریستوفر مایر، معاون وزیر دفاع برای «عملیات ویژه و منازعات کم‌شدت»، را درباره اتهام «مشارکت» آرین طباطبایی، رئیس دفتر آقای مایر و دستیار سابق رابرت مالی، در «عملیات نفوذ» جمهوری اسلامی در ایالات متحده جویا شد.

آقای ماست مشخصا از کریستوفر مایر پرسید آیا آرین طباطبایی عضو «ابتکار کارشناسان ایران» بوده است که آقای مایر در پاسخ گفت که نامه رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان و همچنین رئیس کمیته فرعی کمیته اطلاعات و عملیات ویژه اطلاعات در این ارتباط را دو روز پیش دریافت کرده‌اند و «فعالانه سرگرم بررسی [این مساله] هستیم که آیا قوانین و مقررات در اعطای اطلاعات فوق محرمانه به رئیس ستاد من [آرین طباطبایی] به درستی رعایت شده است.»

مایر در پاسخ به اینکه آیا مجوز امنیتی آرین طباطبایی جامع بوده گفت نمی‌تواند در این باره صحبت کند چون اطلاعی ندارد.

به گفته برایان ماست، «سوابق» نشان می‌دهد آرین طباطبایی حدود سال ۲۰۲۱ برای رابرت مالی آغاز به کار کرده اما طبق اتهام وارده به خانم طباطبایی، او حدود سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ برای آقای مالی کار کرده است که کریستوفر مایر درباره جزئیات مجوز امنیتی خانم طباطبایی اظهار بی‌اطلاعی کرد.

همچنین کارولین کراس، مشاور کل وزارت دفاع ایالات متحده در پاسخ به پرسشی مبنی بر اتهام ارتباط آرین طباطبایی با «ابتکار کارشناسان ایران» اظهار بی‌اطلاعی کرد.

این در حالی است که متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه درباره گزارش‌هایی در رسانه‌ها از «نفوذ یک شبکه از عوامل جمهوری اسلامی به محافل سیاسی غربی» آن را مربوط به ده سال قبل دانست و گفت: «این اتفاق مربوط به یک دهه قبل است، بیشتر افراد نامبرده در این گزارش، دیگر مسئولیتی در دولت آمریکا ندارند و یک نفر از آنها که اکنون برای وزارت دفاع آمریکا کار می‌کند، تحت یک بررسی پیشینه کامل برای دریافت مجوز امنیتی قرار گرفته است.»


 

مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، روز چهارشنبه در بیانیه‌ای خواستار شفاف‌سازی درباره گزارش‌های منتشر شده از «نفوذ یک شبکه از عوامل جمهوری اسلامی به محافل سیاسی غربی و دولت آمریکا» شد.

مک کال در بیانیه خود گفت که گزارش‌ها درباره روابط رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، با یک مقام ایرانی که به گفته منابع، یکی از اعضای اصلی کمپین نفوذ ایران بوده است، «هشدارآمیز» هستند.

به گفته مک‌کال «بسیاری از دست‌اندرکاران کمپین نفوذ ایران روابط نزدیکی با رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، داشتند. مالی به دلیل سوء استفاده از اطلاعات طبقه‌بندی‌شده تحت بازجویی قرار دارد و در حال حاضر در مرخصی بدون حقوق از وزارت خارجه است.»

پنتاگون پیشتر در واکنش به این گزارش‌ها، از یک مقام منصوب شده توسط دولت بایدن در برابر «عضویت ادعایی در شبکه نفوذ ایران» دفاع کرد.

یک سخنگوی پنتاگون به فری‌بیکن گفته است که آرین طباطبایی قبل از دریافت مجوز امنیتی «به طور کامل و صحیح مورد بررسی قرار گرفته است.»

پنتاگون در عین حال به پرسش واشنگتن فری بیکن در مورد اینکه آیا قبل از افشای عمومی از این روابط اطلاع داشت، پاسخ نداد.

این سخنگوی پنتاگون به فری بیکن گفت: «دکتر طباطبایی به عنوان شرط استخدام در وزارت دفاع به طور کامل و صحیح مورد بررسی پیشینه قرار گرفته است و ما مفتخریم که او برای ما خدمت می‌کند.»

از سوی دیگر، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید، جان کربی هم به سی ان ان گفت: «ما تازه داریم این گزارش را می‌خوانیم و نمی‌خواهم از جایی که قرار است باشیم جلوتر باشم.»

بنا بر گزارش منتشر شده در فری‌بیکن با استناد به گزارش سمافور «شبکه نفوذ جمهوری اسلامی که به نام ابتکار کارشناسان ایران» شناخته می‌شود، توسط وزارت خارجه جمهوری اسلامی اداره می‌شده‌ است.سمافور مدعی شده که این شبکه شامل «دانشگاهیان تأثیرگذار خارج از ایران» است که به وزارت خارجه جمهوری اسلامی گزارش می‌دهند و به ترویج نکات گفتگوهای جمهوری اسلامی با سیاستگذاران آمریکایی کمک می‌کنند.

گزارش سمافور همچنین با واکنش تد کروز، سناتور جمهوری‌خواه ایالت تگزاس و عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و سناتور تام کاتن، عضو کمیته نیروهای مسلح سنا مواجه شده است.

اعضای مجلس نمایندگان آمریکا نیز به این گزارش واکنش نشان دادند. رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان هم روز سه‌شنبه گفت که دولت بایدن باید هرگونه ارتباط بین آرین طباطبایی، مقام بلندپایه پنتاگون، و رژیم ایران را بررسی کند.

جیم بنکس به واشنگتن فری بیکن گفت: «کنگره باید هرگونه ارتباط بین طباطبایی و رژیم ایران از زمان روی کار آمدن بایدن را بررسی کند.»

بنکس همچنین گفت که نگران این است که طباطبایی ممکن است از موقعیت خود در پنتاگون برای تحت فشار قرار دادن فرماندهی راهبردی ایالات متحده برای میزبانی از حسین موسویان، مقام ارشد سابق ایران در کنفرانسی در ماه اوت استفاده کرده باشد.

جو ویلسون، یکی دیگر از اعضای کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان هم از دولت بایدن انتقاد کرد و گفت که این دولت در اعطای مجوزهای امنیتی به مقامات مشکوک، مهارت دارد.

ویلسون گفت: «اول، مجوز امنیتی راب مالی بود و حالا این. دولت بایدن به مردم آمریکا توضیح درباره میزان عملیات نفوذ ایران در ایالات متحده و این که آیا مقامات دولت بایدن به خطر افتاده‌اند، مدیون است.»

کوین هرن، رئیس کمیته مطالعات جمهوری‌خواهان نیز گفت که نگران این است که «چند نفر در دولت بایدن با رژیم ایران ارتباط دارند.»

وی گفت: «تصادفی نیست که بایدن تا این حد نسبت به ایران نرم بوده است. دولت پیشرو حامی تروریسم در جهان نباید دوستانی در دولت ایالات متحده داشته باشد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر