جمعه، مهر ۲۱، ۱۴۰۲

یک کارمند سفارت اسرائیل در پکن مورد حمله قرار گرفت

 

یک کارمند سفارت اسرائیل در پکن مورد حمله قرار گرفت


تصویر برگرفته از یک ویدئوی رسانه‌های اجتماعی، صحنه چاقو زدن به یکی از کارکنان سفارت اسرائیل در پکن، چین را نشان می دهد - ۲۱ مهر ۱۴۰۲

وزارت امور خارجه اسرائیل اعلام کرد که یک کارمند سفارت اسرائیل در پکن روز جمعه مورد حمله قرار گرفت و در بیمارستان بستری شد. چین وقوع این حمله را بلافاصله تایید نکرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، معلوم نیست که چه چیز باعث این حادثه شد، هر چند پس از آن رخ داد که اسرائیل از بیانیه چین در پی تهاجم بی سابقه و مرگبار گروه شبه‌نظامی حماس به جنوب اسرائیل در شنبه گذشته انتقاد کرده بود.

در بیانیه وزارت امور خارجه اسرائیل آمده است که این حمله در محوطه سفارت رخ نداده است. هویت این کارمند علنی نشده و هیچ کس مسئولیت این حمله را تاکنون برعهده نگرفته است.

در این بیانیه بدون اشاره به جزئیات بیشتر آمده است: «کارمند [سفارت اسرائیل در پکن] به بیمارستان منتقل شد و وضعیتش مساعد است.» این بیانیه افزود که مقامات اسرائیلی هنوز در تلاش هستند تا «پیشینه» آنچه رخ داده را ارزیابی کنند.

درست قبل از اعلام این خبر، وزارت امور خارجه اسرائیل گفته بود که رافی هارپاز، سفیر اسرائیل در چین، روز پنجشنبه با ژای جون، نماینده چین در امور خاورمیانه، برای ابراز «ناامیدی عمیق» کشورش از اظهارات چین پس از حمله حماس صحبت کرده است.

در بیانیه وزارت امور خارجه اسرائیل آمده است که در اظهارات چین، «قتل عام وحشتناک توسط سازمان تروریستی حماس علیه غیرنظامیان بی‌گناه [اسرائیلی] و ربوده شدن ده‌ها تن از آنها به غزه به هیچ شکل صریح و آشکاری مورد نکوهش قرار نگرفت. در بیانیه‌های چین هیچ عاملی از اینکه اسرائیل حق دفاع از خود و شهروندانش را دارد، وجود ندارد.»

در ادامه این بیانیه آمده است که دفاع کردن «حق اساسی هر کشور مستقلی است که به شکلی بی‌سابقه و با خشونت مورد حمله قرار گرفته، چیزی که جایی در جامعه بشریت ندارد.»

در بیانیه قبلی چین در مورد مکالمه تلفنی آمده بود که پکن اقداماتی را که به غیرنظامیان بی گناه آسیب می‌زند محکوم می‌کند و «عمیقاً نگران تشدید تنش‌ و خشونت‌ها است... و از تلفات غیرنظامیان ناشی از درگیری غمگین شده است.»

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به سوال آسوشیتدپرس در مورد بیانیه اسرائیل، بار دیگر تاکید کرد که چین با اقداماتی که به شهروندان آسیب می‌زند و قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند، مخالف است.

او گفت: «چین برای کاهش تنش و از سرگیری مذاکرات صلح به کار خود بی وقفه ادامه خواهد داد.»

در پکن، علاوه بر افسران پلیس عادی یونیفرم‌پوش، حدود پنج شش نفر پلیس لباس شخصی در خارج از سفارت اسرائیل مستقر بودند. در فاصله دو کیلومتری، در سفارت فلسطین در پکن، افسران لباس شخصی نیز حاضر بودند.

از زمان شروع جنگ، اظهارات یهودستیزانه در رسانه‌های اجتماعی چین افزایش یافته است. سفارت اسرائیل در پکن که با پیام‌های خصمانه بمباران شده است، نظرات را در حساب رسانه‌های اجتماعی چینی خود فیلتر می‌کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر