پروازهای حامل کمکهای پزشکی وارد شبهجزیره سینا شدند
یک مقام کمیته بینالمللی صلیب سرخ روز شنبه ۲۲ مهر از ورود پروازهای حامل کمکهای پزشکی به شبه جزیره سینا در مصر خبر داد.
به گزارش رویترز، تجهیزات امدادی تا پیش از انجام تمهیدات لازم برای انتقال امن به نوار غزه در مصر نگهداری میشوند.
همزمان مصر اعلام کرده که بهرغم بازبودن گذرگاه رفح، مسیر ارتباطی میان شبه جزیره سینا و نوار غزه، بمباران مناطق مرزی فلسطینی به وسیله اسرائیل در روزهای گذشته عبور و مرور از این مسیر را مختل کرده است.
از سوی دیگر، یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا از تلاش این کشور در همکاری با مصر، اسرائیل و قطر برای باز کردن این گذرگاه مرزی خبر داده است.
به گفته این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است درحالیکه شماری از شهروندان دو تابعیتی آمریکایی-فلسطینی خواستار ترک نوار غزه از طریق عبور از گذرگاه رفح شدهاند چگونگی اجازه دسترسی این شهروندان به گذرگاه رفح از سوی گروه اسلامگرای فلسطینی حماس نامشخص است.
این در حالیست که مقامات مصر و اسرائیل درباره باز بودن گذرگاه رفح و چگونگی تردد از آن اظهارات متناقضی ابراز کردهاند.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام امنیتی مصر که نخواست نامش فاش شود گزارش داده است که به رغم تشدید تدابیر امنیتی به وسیله نیروهای امنیتی مصر در مرز این کشور گذرگاه رفح میان مصر و نوار غزه همچنان باز است.
همزمان سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرده است که این گذرگاه بسته است و هرگونه عبور و مرور به مصر صرفا با هماهنگی اسرائیل مقدور خواهد بود.
گذرگاه رفح عمدهترین مسیر خروج ساکنان نوار غزه با جمعیت دو میلیون و سیصدهزار نفری بشمار میرود و اسرائیل نظارتی بر آن ندارد. با اینحال اسرائیل و مصر در پی به قدرت رسیدن حماس در سال ۲۰۰۷ میلادی در همکاری با یکدیگر نظارت بر تردد مرزی افراد و تدارکات از گذرگاه رفح را تشدید کردهاند.
از سوی دیگر همزمان با ورود کمکهای بشردوستانه به مصر به قصد کمکرسانی به ساکنان نوارغزه، مقامهای نهادهای بینالمللی خواستار انتقال فوری آنها به نوار غزه شدهاند.
به گفته یک مقام کمیته بینالمللی صلیب سرخ، دستکم پنج فروند هواپیما حامل کمکهای بشردوستانه برای ساکنان نوار غزه، از جمله یک هواپیمای ترکیه، در روزهای گذشته وارد مصر شدهاند. بنا بر این گزارش، محل فرود این هواپیماها فرودگاه العریش در صحرای سینا واقع در ۴۵ کیلومتری مرز غزه ذکر شده است.
سازمان بهداشت جهانی هم اعلام کرده است یک فروند هواپیمای حامل داروهای آسیبهای روانی به همراه دیگر خدمات درمانی نیز وارد مصر شده است.
همزمان مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، تدروس ادهانوم، با تاکید بر ضرورت انتقال فوری این کمکهای بشردوستانه به نوار غزه در بیانیهای اعلام کرد که هر ساعت تاخیر در انتقال این خدمات درمانی، شمار بیشتری از ساکنان نوار غزه بویژه افراد آسیبپذیر و معلولین را به کام مرگ میکشد.
این در حالیست که آوارگی احتمالی ساکنان نوار غزه در پی محاصر و بمباران اسرائیل که به تلافی حمله مرگبار شبهنظامیان حماس صورت گرفت به نگرانیهایی در مصر دامن زده است.
در پی حمله شبهنظامیان مسلح حماس، تحت حمایت جمهوری اسلامی، به اسرائیل در روز شنبه ۱۵ مهر، دستکم ۱۳۰۰ شهروند عمدتا غیرنظامی در اسرائیل کشته و بیش از ۳۳۰۰ تن دیگر مجروح شدند. گروه مسلح حماس حدود ۲۰۰ تن از ساکنان اسرائیل را هم به گروگان گرفتهاند.
همزمان با تشدید درگیریها میان اسرائیل و فلسطینیان، مصر همانند دیگر کشورهای عربی خواستار ادامه حضور فلسطینیان در سرزمینهای خود شده و اعلام کرده که در تلاش برای انتقال کمکهای بشرودوستانه به نوار غزه است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر