جمعه، مهر ۲۹، ۱۳۹۰

سقوط ایران به مرتبه 144 در جهان از نظر فضای کسب و کار


  • سقوط ایران به مرتبه 144 در جهان از نظر فضای کسب و کار
  • نوشتۀ شاهرخ بهزادی

    تازه ترین گزارش بانک جهانی نشان میدهد که مرتبه ایران از نظر فضای مساعد برای کسب و کار و فعالیت های اقتصادی سقوط کرده است. ایران در میان 183 کشور جهان رتبه 144 را به دست آورده است.گزارش بانک جهانی در باره فضای کسب و کار در ایران با واقعیت های اقتصادی کنونی در این کشور تطبییق می کند. در ایران، بیش از نیمی از صنایع کشور در حال رکود بوده ونرخ واقعی بیکاری در حال گسترش می باشد.

     
    تازه ترین گزارش بانک جهانی تحت عنوان " فضای کسب و کار در سال 2012 " بر پایه بررسی 10 شاخص فرعی استوار است که مجموعه این شاخص ها مبین شاخص کلی کسب و کار در هر یک از کشورها می باشد. این شاخص ها نشانگر میزان سهولت و مناسب بودن فضای هر کشور برای انجام فعالیت های اقتصادی و تجاری است.
    شاخص های دهگانه مورد بررسی بانک جهانی در این خصوص عبارتند از: سرعت آغاز کسب و کار، زمان مورد نیاز برای کسب مجوز، استخدام نیروی کار، ثبت دارائی ها، کسب اعتبارات، حمایت از سرمایه گذاری، مالیات ها، تجارت مرزی، اجرای قرار دادها و ورشکستگی.
    این گزارش همچنین نشان میدهد که ایران در این خصوص، سیزدهمین مرتبه را در بین کشورهای خاورمیانه دارد. مقام ایران در خاورمیانه پس از کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، بحرین، عمان، کویت، اردن، یمن، لبنان، مصر، سوریه و سودان قرار گرفته است.
    در سطح جهان، سنگاپور مقام نخست را از نظر مساعد بودن فضای کسب و کار دارد و کشورهای هنگ کنگ، نیوزلند، آمریکا، دانمارک، نروژ، انگلستان، کره جنوبی، ایسلند و ایرلند به ترتیب رتبه های دوم تا دهم را کسب کرده اند.
    گزارش بانک جهانی در باره فضای کسب و کار در ایران با واقعیت های اقتصادی کنونی در این کشور تطبیق می کند.
    در ایران، بیش از نیمی از صنایع کشور در حال رکود بوده ونرخ واقعی بیکاری در حال گسترش می باشد. در این باره عباس وطن پور یک از فعالین کارفرمائی کشور اعلام داشت که وضعیت واحد های تولیدی کشور بحرانی است و بیش از 50 در صد از صنایع کشور در حالت رکود بسر می برند. وی همچنین اعلام داشت که در طول برنامه چهارم توسعه، 65 در صد از جمعیت فعال کشور هیچ نقشی در تولید ناخالص ملی در ایران نداشته اند. وی گفته که به رغم تخصیص 20 هزار میلیارد ریال به وزارت تعاون و رفاه اجتماعی، آمار اشتغال در کشور کماکان منفی است.

    در باره این موضوع گفتگو.یی انجام داده ایم با فریدون خاوند استاد اقتصاد در دانشگاه پاریس.
    فریدون خاوند محیط کسب و کار را مجموعه عواملی میداند که می توانند بر عملکرد یک بنگاه و یا یک واحد تولیدی تأثیر گذا شته و این اثر گذاری از ید کنترل صاحبان بنگاه ها و واحدهای تولیدی خارج است.قطع برق، کاغذ بازی، عدم امنیت کافی، عدم رعایت قرار دادها...از کنترل صاحبان صنایع و مدیران واحد های تولیدی یک منطقه خارج بوده، اما اثرات غیر قابل انکاری بر روند و عملکرد کار واحد ها ی تولیدی دارند.
    فریدون خاوند محیط کسب و کار را در ارتباط مستقیم با شفاقیت اقتصادی در یک کشور دانسته و اعتقاد دارد که کمبود فضای مناسب برای رونق فعالیت های اقتصادی اثرات خود را در شاخص های کلان اقتصادی یک کشور منعکس خواهد کرد.
    وی کمبود رشد اقتصادی، رکود واحدهای تولیدی و افزایش نرخ بیکاری در ایران را نتیجه مستقیم نا مناسب بودن فضای کسب و کار در کشور میداند.

    هیچ نظری موجود نیست:

    ارسال یک نظر