چهارشنبه، آبان ۰۴، ۱۳۹۰

هشدار پانه‌ تا: ایران سودای مداخله در عراق را از سر بیرون کند

هشدار پانه‌ تا: ایران سودای مداخله در عراق را از سر بیرون کند


ساعاتی پس از اعلام اتهام علیه ۹ شخص حقوقی و حقوقی به دلیل ارسال دستگاه‌های رادیویی با کاربرد نظامی به ایران، لئون پانه‌تا، وزیر دفاع ایالات متحده، بار دیگر به ایران هشدار داد، که سودای مداخله در عراق را پس از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، از سر بیرون کند.

مقام‌های دادگستری ایالات متحده، روز سه‌شنبه، چهار شرکت تجاری و پنج شخص حقیقی، از جمله یک ایرانی را متهم کرد که دستگاه‌های رادیویی کنترل از راه دوری را به ایران ارسال کرده‌اند که کاربرد نظامی دارد. این مقام‌ها همچنین اضافه کردند که ۱۶ قطعه از این دستگاه‌ها که در ساخت بمب‌های کنار جاده‌ای کاربرد دارند، در عراق کشف شده‌اند.

ایالات متحده که قرار است در پایان سال جاری میلادی نیروهای رزمی‌اش را به طور کامل از عراق خارج کند، از مدت‌ها قبل نسبت به حمایت ایران از گروه‌های درگیر در عملیات خرابکارانه در عراق هشدار داده بود و به تازگی نیز از زبان هیلاری کلینتون، وزیر خارجه‌اش، هشدار داد که ایران نباید در مورد خروج نیروهای آمریکایی از عراق «دچار اشتباه در محاسبه» شود و در پی بهره‌برداری از آن باشد.

آقای پانه‌تا نیز روز چهارشنبه در توکیو بار دیگر با هشدار به ایران در مورد مداخله احتمالی در عراق پس از خروج نیروهای آمریکایی گفته است که همان گونه که رئیس‌جمهور اوباما تأکید کرده بود، آمریکا نیروهای رزمی‌اش را تا پایان امسال از عراق خارج خواهد کرد.

وی افزوده است که مأموریت این نیروها در عراق، توانمندسازی دولت عراق در هدایت و برقراری امنیت در این کشور بود، اما ما همچنان از روابطی درازمدت با عراق حمایت خواهیم کرد.

وزیر دفاع آمریکا پس از آن تصریح کرده است که «پیامی که برای ایران و هر کشور دیگری داریم که ممکن است طرح‌هایی برای عراق در سر بپروراند آن است که ایالات متحده برای مدت زمانی طولانی در عراق حضور خواهد داشت.»

گرچه وزیر دفاع ایالات متحده در مورد کم و کیف این حضور بلندمدت توضیح نداده است، آقای پانه‌تا چندی پیش گفته بود که علاوه بر نیروهای مستقر در افغانستان، این کشور ۴۰ هزار نیروی دیگر در منطقه دارد که ۲۳ هزار تن از آنها در کویت خواهند بود.

وی افزوده بود که «عراق به تنهایی توانسته نیروهای نظامی کارآمدی تربیت کند و آموزش دهد و این نیروها توان مواجهه با تهدیدات را دارند.»

پیشتر مقام‌های عراقی از انجام مذاکراتی با همتایان آمریکایی خبر داده بود که بر اساس آن ممکن است بخش از نیروهای آمریکایی در چارچوب آموزش نیروهای عراقی در این کشور باقی بمانند.

در این زمینه خبرگزاری رویترز چندی پیش گزارش داد که تقريباً ۱۶۰ نيروی آمريکايی برای آموزش نيروهای عراقی و همچنين محافظت از سفارت آمريکا در اين کشور باقی خواهند ماند.

نيروهای آمريکايی در سال ۲۰۰۳ به عراق حمله کردند و حکومت صدام حسين، رهبر سابق اين کشور، را ساقط کردند. گزارش‌ها حاکی است که در طول اين جنگ بيش از چهار هزار و ۴۰۰ سرباز آمريکايی کشته شده‌اند.

طی ماه‌های اخير شماری از سياستمداران عراقی با تمديد حضور شماری از نيروهای امريکايی در عراق مخالفت کردند. عراقی‌ها مخالف اعطای هرگونه مصونيت قضايی به نيروهای آمريکايی بودند.

پس از  کاهش خشونت‌ها در عراق نقش نيروهای آمريکايی در اين کشور تغيير کرده و آنها بيشتر به ارائه مشاوره و همچنين آموزشی نيروهای  امنيتی عراقی می‌پرداختند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر