"اعدام در ملاء عام، مخل توریسم در ایران"
روز چهارشنبه (۲۶ اکتبر) محمدرضا فرزین، معاون اقتصادی وزارت امور اقتصاد ودارایی ایران به دعوت شورای سیاست خارجی آلمان در یک جلسه دیدار و گفتگو درباره مناسبات اقتصادی دو کشور شرکت کرد. دعوتی که با اعتراضهایی نیز روبرو شد. اعتراض گروهی از ایرانیان ساکن برلین به این که «چرا در بحبوحه نقض حقوق بشر در ایران و تحریمهای سیاسی و اقتصادی، دولت آلمان از مقامهای یک حکومت سرکوبگر برای گفتگو دعوت میکند.» و گروهی دیگر که به طرفداری از اسرائیل به این دیدار اعتراض داشتند.
ولی موضوع دیدار از اعتراضها خبرسازتر بود. در گفتگوهایی که یک طرف آن راینر اشتیمر، نماینده حزب لیبرال در مجلس آلمان بود و طرف دیگر معاون اقتصادی جمهوری اسلامی درباره مناسبات اقتصادی دو کشور در دوره تحریمها صحبت شد. مناسباتی که تنها تحت تاثیر محدودیتهای بانکی و بیمه وکشتیرانی نبوده، بلکه مسایل حقوق بشری نیز در آن دخیل هستند.
در این جلسه گفتگو به یک سرمایهدار آلمانی اشاره شد که چند روز پیش در اصفهان شاهد اجرای حکم اعدام بوده و گویا او را از ادامه فعالیت در ایران منصرف کرده است. سوالی که در این زمینه از محمدرضا فرزین شده این است که آیا مقامهای کشورش فکر نمیکنند اعدام در ملاء عام به صنعت توریسم در ایران صدمه زند؟
سوالی که برخی روزنامههای آلمان به آن انتقاد کردهاند و نوشتهاند که آیا این تنها دلیل مخالفت با اعدام است؟ در مقالهای انتقادی در روزنامه "دیولت" آمده است که چین اعدامها را مخفیانه انجام میدهد و نه لزوما در مراکز توریستی شهرهایی مثل اصفهان. به همین خاطر هم شاهد شکوفایی توریسم در چین هستیم!
ولی جالبتر از خود سوال پاسخ معاون اقتصادی ایران است که گفته مشکل چهره جمهوری اسلامی در اذهان عمومی نیست، بلکه معضل اصلی توریسم در ایران مناسب نبودن زیرساختهای لازم است.
چین در اعدام مقام اول را در جهان دارد و به دنبال آن ایران رتبه دوم را از آن خود ساخته است. از آغاز سال جاری ۲۰۰ نفر در ایران به جرائم مختلف اعدام شدهاند. نکتهای که در گزارش احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره ایران نیز بر آن تاکید شده است. به همین دلیل نیز ایران نه تنها بخاطر پافشار بر برنامههستهای خود تحریم اقتصادی شده است، بلکه مهمترین چهرههای حکومتی ایران نیز شامل فهرست بلندبالای تحریمهای سیاسی شدهاند.
وعدههای معاون اقتصادی و واقعیتهای اقتصادی
محدرضا فرزین در گفتگوی روز گذشته با اعضای شورای سیاست خارجی آلمان نسبت به این تحریمها خونسرد باقیماند و وانمود کرد که هیچ مشکلی متوجه کشورش نیست. او گفت که جای سرمایهداران غربی را در اقتصاد ایران شرکتهای آسیایی گرفتهاند.
معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران همچنین مدعی شد که ایران ظرف ۱۳ سال به بزگترین اقتصاد خاورمیانه و شمال آفریقا تبدیل خواهد شد. او در برابر مهمانداران آلمانی خود از برنامههای جمهوری اسلامی برای خصوصی سازی در همه شاخههای صنعت در ایران، از ایجاد منطقه آزاد تجاری و دعوت از سرمایهداران خارجی برای سرمایهگذاری در صنایع ایران، بخصوص نفت و پتروشیمی سخن گفته است.
این سخنان در تناقض آشکار با اظهارات اخیر علیاکبر صالحی است. وزیرخارجه ایران در هفته گذشته در دیدار با نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت جمهوری اسلامی در ۲۲ سال گذشته هرگز اینقدر "تحت فشارهای اقتصادی و سیاسی" نبوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر