چهارشنبه، دی ۲۱، ۱۳۹۰

آمادگی لیبی وکشورهای خلیج فارس برای جایگزین کردن صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران‌

«آمادگی لیبی وکشورهای خلیج فارس برای جایگزین کردن صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران‌»

از تأسیسات نفتی لیبی در نزدیکی شهر اجدابیا.

ریاست اتحادیه اروپا می‌گوید که لیبی و کشورهای منطقه خلیج فارس برای پر کردن شکافی که تحریم احتمالی نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا ایجاد خواهد کرد آمادگی دارند.

خبرگزاری آلمان روز چهارشنبه گزارش داد که ویلی سووندال، وزیر خارجه دانمارک که هم‌اینک ریاست اتحادیه اروپا را برعهده دارد با اظهار این مطلب هم‌چنین تأیید کرد که تصمیم این اتحادیه درخصوص تحریم مالی ایران در روز ۲۳ ژانویه گرفته خواهد شد.

رئیس اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در پاسخ به پرسشی در مورد میزان احتمال تحریم بانک مرکزی ایران گفت که در جلسه ۲۳ ژانویه «هم در موضوع تحریم نفت و هم درخصوص تحریم علیه ساختار مالی ایران کار را به پیش خواهیم برد.»

بنا بر این گزارش ویلی سووندال در مورد مسئله جایگزینی نفت ایران به خبرنگاران گفت:‌ «کشورهای دیگر خلیج فارس، سعودی‌ها، کویتی‌ها و دیگران، بسیار علاقه‌مند هستند که در چنین شرایطی تولید خود را افزایش دهند؛ «و می‌دانیم که لیبیایی‌ها در حال ترمیم هستند تا به تولیدی که پیش از آغاز جنگ داشتند برسند.»

آقای سووْندال افزود: «این امر از تأثیرات سوء بر کشورهایی مانند یونان، ایتالیا و اسپانیا در اتحادیه اروپا که بیشترین وابستگی را به نفت ایران دارند می‌کاهد.»

وی در مورد اهمیتِ یافتن گزینه‌های نفتی به جای ایران اظهار داشت: «ما البته از این امر آگاهیم که کشورهای جنوب اروپا در وضعیتی قرار دارند که در صورت نبود گزینه ضربه می‌خورند»، و افزود که جامعه جهانی هم‌اینک «به‌شدت» بر روی این موضوع کار می‌کند.

اسپانیا، یونان و ایتالیا به ترتیب ۱۵، ۱۴ و ۱۳ درصد از نیاز نفتی خود را از ایران خریداری می‌کنند و ۱۷ بهمن‌ماه منابع نزدیک به دیپلمات‌های اروپایی از درخواست چند کشور عضو اتحادیه اروپا برای به تعویق افتادن تحریم خرید نفت از ایران خبر دادند.

پیشتر مهرداد عمادی، مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا نیز در گفت‌وگو با رادیو فردا اعلام کرد که برخی کشورهای اروپایی خواستار مهلت سه تا شش ماهه برای اعمال تحریم نفت ایران شده‌اند.

اتحادیه اروپا ۱۴ دی‌ماه، اعلام کرد که سران این اتحادیه به طور اصولی با اعمال تحریم نفتی علیه ایران به توافق رسیده‌اند و اکنون باید در مورد زمان اجرای این تحریم به توافق برسند.

پیش از این آمریکا صنعت نفت ایران را به طور یک‌جانبه هدف تحریم‌های خود قرار داد و از کشورهای هم‌پیمان درخواست کرد که با این تحریم همراهی کنند.

تحریم‌های غرب در واکنش به برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی است؛ فعالیتی که به گفته غرب دارای ابعاد نظامی است. با این‌حال جمهوری اسلامی همواره تأکید کرده‌است که برنامه هسته‌ای‌اش ماهیتی کاملا صلح‌آمیز دارد.

رئیس اتحادیه اروپا روز چهارشنبه بار دیگر بر نگرانی غرب در این زمینه تأکید کرده و گفت: «اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، حدس می‌زنم دیگر کشورهای منطقه نیز آماده‌اند و به وضعیتی می‌رسیم که این سلاح‌ها ممکن است خیلی سریع در خاورمیانه گسترش پیدا کند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر