موج جدید دستگیریها درجمهوری ننگین اسلامی ایران
سعید مدنی، جامعهشناس، فاطمه خردمند، روزنامهنگار، و احسان هوشمند، جامعهشناس و پژوهشگر مسائل قومی، طی دو روز گذشته در ایران دستگیر شدهاند.
محمد شریف، وکیل سعید مدنی، ضمن تایید خبر بازداشت موکلش به دویچهوله گفت که مدنی به همراه همسرش در خیابان بازداشت و سپس به منزلشان برده شده است. وی پس از تفتیش منزل به زندان اوین منتقل شده است. به گفتهی شریف، همچنین محل کار سعید مدنی در دانشگاه نیز مورد تفتیش قرار گرفته است.
سعید مدنی در سال ۱۳۷۹ به همراه ۱۵ فعال ملی مذهبی دیگر بازداشت و پس از یک سال با قید وثیقه آزاد شد. علیرضا رجایی و دکتر مسعود پدرام از جمله کسانی هستند که در ارتباط با بازداشتهای سال ۱۳۷۹ هماکنون در زندان به سر میبرند.
محمد شریف تاکید میکند که موکلش هیچگونه پرونده مفتوحی ندارد و پرونده قبلی او بسته شده است. وی حدس میزند که برای مدنی پرونده جدیدی گشوده شده باشد.
دو بازداشت دیگر
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: فاطمه خردمند، روزنامهنگار، به دلایل نامعلوم بازداشت شده استاحسان هوشمند، پژوهشگر کرد نیز شنبه (۷ ژانویه/ ۱۷ دی) در منزل شخصیاش بازداشت شد. وی کارشناس ارشد جامعهشناسی است و پژوهشهای فراوانی در زمینه تحلیل و بررسی مسائل اجتماعی، به ویژه مسئله اقوام، هویت ملی، توسعه ایران و آسیبهای اجتماعی انجام داده است. هوشمند یک بار دیگر نیز در دی ماه سال ۱۳۸۸ دستگیر شده بود.
فاطمه خردمند، روزنامهنگار، نیز ۱۷ دی بازداشت شد. وی همسر مسعود لواسانی، زندانی سیاسی، است که اخیرا پس از پایان دوران محکومیتش از زندان آزاد شده است.
این دستگیریها در حالی صورت گرفته که حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، یکشنبه (۸ ژانویه/ ۱۸ دی) اعلام کرد که چند نفر به اتهام "اخلال در انتخابات" آتی دستگیر شدهاند. وی که در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران حاضر شده بود، گفت: «دستگیرشدگان از طریق فضای مجازی با خارج از کشور ارتباطاتی داشتند که پس از کاملشدن اطلاعات در خصوص اقداماتشان آنها را دستگیر کردیم.»
هنوز هیچیک از مقامهای رسمی جمهوری اسلامی اتهامات افراد دستگیرشده را اعلام نکرده است. خانوادههای آنان نیز از علت دستگیری این افراد بیخبرند.
محمد شریف، وکیل سعید مدنی، به دویچهوله گفت که امیدوار است به موکلش اجازه دهند با وی تماس بگیرد تا او از اتهامات وی مطلع شود. شریف تاکید کرد که تا قبل از دیدار با بازپرس یا قاضی پرونده موکلش یا خود او، هیچ حدس و گمانی را در رابطه با علت دستگیری مدنی تایید یا تکذیب نمیکند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر