چهارشنبه، دی ۱۴، ۱۳۹۰

«توافق اولیه اتحادیه اروپا برای تحریم نفت جهموری ننگین اسلامی ایران بدست امده»

«توافق اولیه اتحادیه اروپا برای تحریم نفت جهموری ننگین اسلامی ایران بدست امده»


گزارش ها از بروکسل حاکی است دیپلمات های اروپایی در جریان مذاکرات خود اعلام کردند توافق اولیه برای اعمال تحریم نفت ایران به دست آمده و در حال حاضر بحث و بررسی برای این که از چه زمانی این تحریم ها به اجرا گذاشته شود، در جریان است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دیپلمات های اگاه از این مذاکرات روز چهارشنبه گفتند: «توافق اولیه برای این کار به دست آمده ولی هنوز خیلی کارها مانده که انجام شود. از جمله این که از چه زمانی و با چه شکلی دستور اجرایی آن اعلام شود از این رو هنوز کارهای زیادی مانده و تلاش می کنیم تا آخر ماه ژانویه، ماه جاری میلادی که وزیران خارجه جلسه دارند، به طرح نهایی برسیم.»

 خبرگزاری رويترز هم پس از اعلام اين خبر گزارش داد در واکنش به احتمال تحريم نفت ايران از سوی اتحاديه اروپا، بهای نفت در بازارهای جهانی افزايش داشته و بهای نفت برنت دو دلار در هر بشکه بالاتر رفت و به حدود ۱۱۳ دلار در هر بشکه رسيد.

یک مقام ایرانی در واکنش به این خبر به خبرگزاری رویترز گفته که ایران هیچ مشکلی ندارد و می تواند نفت خام خود را به دیگر کشورها از جمله چین بفروشد و از بابت تحریم اروپا ضرری متوجه ایران نخواهد شد.

معاون محمود احمدی نژاد در اولین واکنش به اعلام احتمالی تحریم نفت ایران از سوی اروپا گفته بود در صورت چنین کاری، ایران تنگه هرمز را خواهد بست.

این موضع گیری به گفته ها و واکنش ها میان مقامات نظامی ایران و آمریکا در روزهای گذشته کشیده شده و آمریکا گفته در پی برخورد نظامی نیست اما اجازه بسته شدن تنگه هرمز را نخواهد داد.

تنش‌های لفظی میان ایران و ایالات متحده در هفته‌های اخیر با افزایش تحریم‌ها علیه ایران شدت گرفته و جمهوری اسلامی حین اجرای رزمایشی ده‌روزه در آب‌های جنوبی ایران تهدید کرد که در صورت تحریم نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا اقدام به بستن تنگه هرمز خواهد کرد.

تنگه راهبردی هرمز گذرگاه درصد قابل توجهی از نفت جهان است و در صادرات و واردات حامل‌های انرژی ایران نیز از اهمیتی کلیدی برخوردار است.

یک کارشناس امور انرژی به خبرگزاری رویترز گفت:«تحریم احتمالی نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا برای هند، چین و دیگر کشورهای آسیایی که مشتری نفت ایران است پر سودتر می شود چرا که این کشورها می توانند نفت ایران را با قیمت کمتری خریداری کنند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر