چهارشنبه، شهریور ۰۱، ۱۳۹۱

نایب رئیس طویله ولایت وقیح مجلس قدیم تقلب در انتخابات را تلویحا تایید کرد



محمدرضا باهنر در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد می‌گوید در انتخابات مجلس نهم به او گفته‌اند نفر پنجم می‌شوی اما بعد به ردیف بیست و پنجم "هل" داده شده. او وجود تقلب در انتخابات ریاست جمهوری را نیز تایید می‌کند.
نایب رئیس مجلس نهم، محمدرضا باهنر در گفت‌وگویی که متن آن روز چهارشنبه اول شهریور در روزنامه‌ی اعتماد منتشر شد، بروز تقلب در دو انتخابات اخیر ریاست جمهوری و مجلس را تایید کرد، اما مدعی شد میزان آن به اندازه‌ای که منتقدان می‌گویند نیست. باهنر ادعا کرد میزان تقلب در انتخابات بین یک و نیم تا دو درصد بیشتر نیست. با این حال در تنها مثال مشخصی که از انتخابات مجلس نهم و آرای "دیده نشده" خود ‌آورد اختلاف به حدود ۴۵ درصد می‌رسد.

"دیده نشدن" ۴۵ درصد آرای باهنر

محمدرضا باهنر در دور نخست انتخابات مجلس نهم در جایگاه بیست و پنجم قرار گرفت و کارش به دور دوم انتخابات کشید. او به روزنامه اعتماد گفت:«در همین انتخابات مجلس اخیر تا روز انتخابات به من گفتند تو نفر پنجم هستی، رای‌گیری شد من بیست و پنجم شدم.» باهنر با اشاره به این که مقداری از آرای وی "دیده نشد" افزود: «من احتمالا می‌خواستم سیزدهم شوم، آن‌ها هل دادند بیست و پنجم شدم.»

باهنر که در دور اول اندکی بیش از ۳۲۵ هزار رای آورده بود در دور دوم با حدود ۴۰ هزار رای بیشتر در جایگاه دوازدهم قرار گرفت. او منکر تقلب گسترده و سازمان یافته در انتخابات است و می‌گوید: «دو درصد، یك و نیم درصد تقلب می‌شود و یا خطا رخ می‌دهد.»
نفر پنجم در دور اول انتخابات مسعود میرکاظمی بود که ۲۵۰ هزار رای بیش از جایگاهی که باهنر به آن "هل" داده شد کسب کرد. اختلاف این دو جایگاه چندین برابر یکی دو درصدی است که باهنر آن را میزان تقلب و خطا وانمود می‌کند.

سپاه پاسداران متهم به دخالت در انتخابات

علی مطهری یکی دیگر از نمایندگان اصول‌گرا در نخستین نطق خود در صحن علنی مجلس نهم سپاه پاسداران را متهم کرد که "تمام قد" وارد عرصه انتخابات شده و از برخی کاندیداهای مورد نظرش حمایت کرده است. او در پی واکنش سپاهیان به این سخنان، دوم خرداد ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت، تعدادی از فرماندهان سپاه حرف او را تایید می‌کنند و در صورت لزوم نام آن‌ها را افشا خواهد کرد.

محمدرضا باهنر نایب‌رئیس مجلس نهم: یک و نیم تا دو درصد تقلب در انتخابات ممکن است. محمدرضا باهنر نایب‌رئیس مجلس نهم: یک و نیم تا دو درصد تقلب در انتخابات ممکن است
دو روز پس از سخنان مطهری، قائم مقام حزب موتلفه اسلامی اسدالله بادامچیان نیز سپاه را متهم کرد که مانع ورود او به مجلس نهم شده است. بادامچیان چهارم مرداد در گفت‌وگو با روزنامه شرق نظامیان را عامل دخالت در انتخابات به نفع رقیب و کاهش ۳۰ هزارتایی آرای خود عنوان می‌کند. این میزان حدود ۱۳ درصد آرایی است که در مرحله دوم انتخابات به نام او ثبت شده است.

تایید ضمنی جابه‌جایی آرای کروبی؟

محمدرضا باهنر در بخشی دیگر از گفت‌وگو با روزنامه شرق به اعتراض‌های مهدی کروبی، نامزد دو انتخابات سال‌های ۸۴ و ۸۸، و میرحسین موسوی رقیب محمود احمدی‌نژاد در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری می‌پردازد. باهنر ضمن تایید این که "آرا حتما درصد كمی كم و زیاد شده" اعتراض این دو نفر به نتایج اعلام شده انتخابات را توهم و "تهمت به نظام" می‌خواند.

باهنر می‌گوید ادعای کروبی در مورد جابه‌جا شدن آرایش در سال ۸۴ و راه یافتن احمدی‌نژاد به جای او به دور دوم انتخابات چنان غیرقابل باور است که گوینده را دیگر نمی‌توان "رجل سیاسی" دانست. اختلاف آرای محمود احمدی‌نژاد که در سال ۸۴ به عنوان نفر دوم به مرحله پایانی انتخابات ریاست جمهوری راه یافت، با آرای کروبی به عنوان نفر سوم، تقریبا همان دو درصدی بود که باهنر دستکاری آن را ممکن می‌داند.

«مجری انتخابات وزارت کشور نیست»

یک روز پیش از انتشار متن مصاحبه باهنر در روزنامه اعتماد، سخنگوی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی به موضوع تغییر احتمالی مجری انتخابات پرداخت که در روزها و هفته‌های گذشته باعث اختلاف میان دولت و مجلس شده است.

شماری از نمایندگان معتقدند اجرای انتخابات توسط دولت هیچ مبنایی در قانون اساسی ندارد و می‌توان با تغییر قوانین انتخاباتی نهادی فراقوایی را مسئول این کار کرد. سایت خبرآنلاین، ۳۱ مرداد از قول کدخدایی نوشت: «طبق قانون مجری انتخابات مردم و هیات‌های اجرایی هستند و وزارت کشور به عنوان پشتیبانی کننده است.»

در قانون کنونی انتخابات، فرمانداری‌ها و استانداری‌ها که زیر مجموعه‌ی وزارت کشور هستند تشکیل دهندگان هیات‌های اجرای و مجری انتخابات ریاست جمهوری تعیین شده‌اند. کدخدایی حدود یک ماه پیش در سخنانی کاملا متفاوت گرفتن این مسئولیت از دولت را طرحی سیاسی خوانده بود که به گفته‌ی او قابلیت اجرا ندارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر