جمعه، آذر ۱۰، ۱۳۹۱

مادر ستار بهشتی: قاتلان ستار را نشانم دادند و با تهدید رضایت گرفتند


ایران


گوهر عشقی مادر ستار بهشتی در گفت‌وگو با دویچه وله به تهدید و نحوه گرفتن رضایت‌نامه توسط ماموران امنیتی از خانواده پرداخته است. او گفت مرا با قاتلان ستار روبه‌رو کردند و گفتند اگر رضایت ندهی دخترت را بازداشت می‌کنیم.
گوهر عشقی مادر ستار بهشتی در گفت‌وگو با دویچه وله نحوه اخذ رضایت اجباری از خانواده خود را شرح داده است.
بشنوید: گفت‌وگو با گوهر عشقی مادر ستار بهشتی
در روزهای اخیر پزشکی قانونی، رئیس‌قوه قضائیه، فرمانده نیروی انتظامی، نمایندگان مجلس و دیگر مقامات جمهوری اسلامی سخنان متناقضی درباره علت مرگ ستار بهشتی اعلام کرده‌اند.
سازمان عفو بین‌الملل ۹ آذرماه (۲۹ نوامبر) با انتشار بیانیه‌ای به اطلاعیه‌ها و اظهارات متناقض مقامات مختلف جمهوری اسلامی در این‌باره اشاره کرده و از بررسی و تحقیقات مقامات قضائی به منظور پنهان کردن حقایق مربوط به علت مرگ ستار بهشتی ابراز نگرانی کرده بود.
ستار بهشتی وبلاگ‌نویس ۳۵ ساله روز نهم آبان ماه در منزلش دستگیر شد و چند روز بعد در بازداشتگاه جان باخت.
دویچه وله: در روزهای اخیر اخباری مبنی بر تحت فشار قرار دادن خانواده برای اعلام رضایت نسبت به کسانی که در مرگ ستار بهشتی دخیل بودند منتشر شده است. داستان چه بود و چه‌طور رضایت دادید؟
گوهر عشقی مادر ستار بهشتی: سه روز بعد از هفتم ستار، من را بردند که قاتل‌ها را ببینم. بعدا آن‌جا حکم بازداشت دختر من را نشانم دادند و تهدیدم کردند. مجبور شدم امضا کنم. به‌خاطر این‌که نمی‌خواستم داغ دیگری روی سینه من بماند.
یعنی شما قاتلان فرزندتان را دیدید؟
سه نفری که آمده بودند خانه، آره آن‌ها را دیدم. آن‌ها را شناختم. باقی را نشناختم. فقط آن سه‌تایی که آمدند خانه آن‌ها را شناختم.
یعنی همان‌جا به شما اعلام کردند که اگر رضایت ندهید، فرزندان‌ دیگرتان را دستگیر می‌کنند؟
فقط دخترم، حکم بازداشت دخترم را داشتند، گفتند یا امضا کن یا او را بازداشت می‌کنیم. من هم مجبور شدم. نمی‌خواستم داغ دیگری روی سینه‌ام بماند. مجبور شدم و امضا کردم. نمی‌خواستم دخترم را بازداشت‌ کنند و ببرند. من با تهدید امضا کردم. مدام من را تهدید کردند و من مجبور شدم امضا کنم.
پیش‌تر ۴۱ زندانی سیاسی زندان اوین شهادت داده بودند که آثار ضرب و شتم و شکنجه را بر بدن ستار بهشتی دیده‌اند پیش‌تر ۴۱ زندانی سیاسی زندان اوین شهادت داده بودند که آثار ضرب و شتم و شکنجه را بر بدن ستار بهشتی دیده‌اند
دقیقا کجا و چه مرجعی گفته بود که اگر رضایت ندهید، حکم جلب دخترتان را دارد؟
نیروی امنیت بود. از طرف نیروهای امنیتی بودند. گفتند اگر امضا نکنی، ما حکم بازداشت دخترت را داریم. من را تهدید کردند و من مجبور شدم و امضا کردم.
آیا خانواده همچنان برای گفت‌وگو و مصاحبه و اطلاع رسانی در مورد مرگ ستار بهشتی تحت فشار هستند؟
بله، با دامادم تماس می‌گیرند و می‌گویند مصاحبه نکن. خودشان به این‌جا می‌آیند و می‌گویند مصاحبه نکنید و با کسی حرف نزنید.
در مورد روز خاکسپاری چه‌طور؟ شما اعلام کرده بودید ماموران اجازه‌ شست و شوی جسد ستار بهشتی را به خانواده نداده‌اند و هنگام خاکسپاری کفن فرزندتان خونی بوده است. چه بهانه‌ای برای ندادن اجازه به خانواده برای خاکسپاری اعلام کردند؟
نیروهای امنیتی گفتند برای حمایت از شما کسی در مراسم شرکت نکند.
اعلام شده است که خانم گیتی پورفاضل وکالت پرونده مرگ ستار بهشتی را بر عهده گرفته است. ایشان چه‌طور وکالت این پرونده را بر عهده گرفتند؟
یک ماه قبل از این‌که ستار بهشتی دستگیر شود، این شماره را به من داد و گفت مامان اگر یک وقتی من را دستگیر کردند، می‌توانید با این خانم تماس بگیرید تا بتوانید با من ملاقات کنید.
خانم عشقی، درباره‌ی فعالیت‌ها و وبلاگ‌نویسی فرزند‌تان ستار بهشتی توضیح دهید.
ستار بهشتی به هیچ گروهی وابسته نبود و مستقل بود. به خاطر ایران، کارگرهای ایران، ملت ایران می‌نوشت و به هیچ گروهی هم وابسته نبود. فقط درددل کارگرها و ایران را می‌نوشت. او ایرانی‌ و ایران‌پرست بود. فقط در مورد ایران و کارگرها و این‌ها می‌نوشت. بچه‌ من به هیچ گروهی وابسته نبود. هر کسی می‌خواهد از اسم بچه‌ من سواستفاده کند، من در برابرش می‌ایستم و مخالفم.
اظهاراتی که پزشکی قانونی و فرمانده نیروی انتظامی در مورد علت مرگ ستار بهشتی عنوان کرده‌اند، بعضا متناقض است و باهم نمی‌خواند. فرمانده نیروی انتظامی مدعی شده که «ضرب و شتم و پارگی ناشی از بدرفتاری از متهم و مسمومیت» علت مرگ فرزندتان ستار بهشتی نبوده و مهم‌ترین علت «شوک روحی ‌ـ روانی» بوده است.. در حالی‌که پزشکی قانونی چیز دیگری می‌گوید. پزشکی قانونی می‌گوید مرگ بر اثر شوک ناشی از ضربه بوده است. شما در جریان این اظهارات هستید؟
من این‌ها را قبول ندارم. مگر سقف خراب شده روی بچه‌ من یا دیوار خراب شده روی بچه‌ من که کشته شده یا شپش‌های بازداشتگاه بچه‌ی من را شکنجه داده‌اند؟ ماموران پلیس فتا، ستار بچه‌ی من را با شکنجه کشته‌اند.
اگر سخن ناگفته‌ای درباره‌ مرگ فرزندتان ستار بهشتی دارید، لطفا بفرمایید.
مادر من، شما پسرهای من هستید. از شما خواهش می‌کنم، به آن صلیب سرخ، سازمان ملل و به سازمان‌های حقوق بشری، واقعا صدای من را به آن‌ها برسانید، به داد بچه‌ی من برسند که خون بچه‌ من را که کشته‌اند پایمال نشود.
ستار من برای من فرشته بود. همه کس‌ام بود. تقاص خونش را من بایستی بگیرم. از پا نمی‌نشینم تا تقاص خون ستار را نگیرم که بچه‌ من را کشتند.
من با عکس‌هایش زندگی می‌کنم. یک خانه‌ ۴۰ متری‌ داریم. همه‌ی اتاق را من عکس‌باران کرده‌ام. دلم می‌خواهد یک فیلمبرداری باشد و از این‌جا فیلم بگیرد. من هیچ وقت ستار را فراموش نمی‌کنم.
ستار ایرانی بود، ایرانی هم رفت. واقعا به هیچ گروهی وابسته نبود. مستقل بود و برای ایران کار می‌کرد. اگر کسی بخواهد از ستار من سوءاستفاده کند، من سر جایم نمی‌نشینم و توی دهن‌شان می‌زنم. ستار من به هیچ گروهی وابسته نبود. فقط ایرانی‌پرست بود، ایرانی را دوست داشت، ایران را دوست داشت و در راه ایران هم رفت. از شما خواهش می‌کنم همیشه یادش را گرامی بدارید، اسمش را در ماهواره‌ها اعلام کنید تا همه بدانند، همه بفهمند که ستار من به هیچ گروهی وابسته نبود. فقط برای ایران رفت. همین.

تحجرو خرافات طالبابی درجمهوری منفور اسلامی .تفکیک جنسیتی حتی پشت تلفن هم اجرا می‌شود



جامعه / حقوق


مدیریت صدا و سیما در بخشنامه جدیدی به مجریان تلویزیونی دستور داده که هنگام اجرای مسابقات تلفنی از گفت و گو با شرکت‌کننده غیرهمجنس خودداری کنند. پیشتر از مجریان خواسته شده بود که میهمان حضوری غیرهمجنس نیز نداشته باشند.
کافه سینما از دستورالعمل جدید صدا و سیما خبر داده که بر اساس آن برگزارکنندگان مسابقات تلفنی اجازه ندارند با شرکت کننده غیرهمجنس صحبت کنند. با اجرای این دستور از این پس باید برای مسابقات تلفنی تلویزیون دو مجری در نظر گرفته شود و بر اساس جنسیت شرکت‌کننده هریک از آنها به طرح سوال بپردازد.
پیشتر نیز مدیریت صدا و سیما از مجریان خواسته بود تا در گفت و گو با میهمانان حضوری رعایت همجنس بودن مجری و میهمان را بکنند بدین معنا که مجریان مرد حق گفت‌وگو با میهمان زن و بالعکس را نخواهند داشت.
کافه سینما نوشته چندی پیش این قانون باعث شد شرکت یکی از بازیگران زن شناخته‌شده‌ی سینما که به عنوان میهمان به یک برنامه تلویزیونی دعوت شده بود، به دلیل مرد بودن مجری برنامه لغو شود.
وی البته در استودیو حاضر بوده ولی به او اطلاع می‌دهند که حضور او در برنامه لغو شده است.
سیاست تفکیک جنسیتی در دولت احمدی‌نژاد با جدیت دنبال می‌شود. این برنامه از دانشگاه‌ها آغاز شد و دانشگاه علامه طباطبایی نیز پیشتاز آن بود. در حال حاضر ۳۶ دانشگاه در سراسر ایران پذیرش دختران در ۷۷ رشته دانشگاهی را ممنوع کرده‌اند.
همچنین سه هزار کلاس درس در دانشگاه علامه طباطبایی نیز برای دختران و پسران جدا شده است.
وزیر بهداشت نیز اعلام کرده که طرح بیمارستان‌های جامع زنان در حال اجراست. به گفته‌ی مرضیه وحید دستجردی، هم اکنون سه بیمارستان زنانه در تهران و سه بیمارستان زنانه نیز در شهرهای مشهد، اصفهان و شیراز وجود دارد.

آمریکا برای همکاری ایران با آژانس تا «ماه مارس» مهلت تعیین کرد



آمریکا برای همکاری ایران با آژانس تا «ماه مارس» مهلت تعیین کرد

رابرت وود، دیپلمات آمریکایی در وین
ایالات متحده به ایران تا ماه مارس سال آینده میلادی، سه ماه دیگر، وقت داده است که با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی «همکاری جدی» آغاز کند.
 
به گزارش رویترز، رابرت وود، نماینده آمریکا در آژانس اتمی، روز پنجشنبه ۹ آذر در نشست شورای حکام آژانس اتمی گفت که ایالات متحده تا آغاز ماه مارس سال میلادی آینده به ایران فرصت می‌دهد «همکاری جدی» با این نهاد زیرمجموعه سازمان ملل را آغاز کند. این دیپلمات آمریکایی گفت که در غیر این صورت، ایالات متحده خواستار ارجاع موضوع فقدان پیشرفت در این زمینه به شورای امنیت سازمان ملل می‌شود.

پس از آنکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به عنوان بازوی نظارتی سازمان ملل در امور منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، در سال ۲۰۰۵ اعلام کرد نمی‌تواند درمورد ماهیت برنامه هسته‌ای ایران به نتیجه برسد، پرونده ایران را به شورای امنیت این سازمان فرستاد. 

این ارجاع در نهایت به صدور قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت در دسامبر ۲۰۰۶، مارس ۲۰۰۷، مارس ۲۰۰۸ و ژوئن ۲۰۱۰ منجر شد. 

رابرت وود، در شورای حکام گفته است: «اگر تا ماه مارس ایران همکاری جدی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را آغاز نکرد، ایالات متحده ... از شورای حکام خواهد خواست که گزارش به شورای امنیت سازمان ملل را بخاطر عدم پیشرفت (در مذاکرات با آژانس)، در نظر بگیرد.»

 وی افزود: «ایران نباید اجازه داشته باشد تا ابد تعهدات خود را نادیده بگیرد ... ایران باید همین حالا اقدام جدی کند.»
 
پیشتر در همین نشست روز پنج‌شنبه ۹ آذر، يوکيو آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در سخنانی گفت که به رغم «تلاش‌های فراوان» آژانس، راستی‌آزمايی جنبه‌های احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ايران هیچ پیشرفتی نداشته است.
 
آقای آمانو که در نشست شورای حکام - متشکل از ۳۵ کشور عضو - سخن می‌گفت تصريح کرد که «دستاوردهای مشخصی در اين زمينه به دست نيامده است.»
 
به گزارش خبرگزاری رويترز، مديرکل آژانس بار ديگر از ايران خواست تا امکانی فراهم کند که بازرسان آژانس به مجتمع نظامی پارچين در نزديکی تهران دسترسی پيدا کنند.
 
آژانس احتمال می دهد که ايران در اين پايگاه نظامی که زير نظر سپاه پاسداران اداره می‌شود، آزمايش های نظامی مرتبط با تسليحات هسته‌ای انجام داده است.
 
اين مقام بلندپايه آژانس تصريح کرد که نهاد نظارتی تحت امر وی به شکلی راسخ متعهد به گفت و گو با ايران است و تاييد کرد که قرار است نمايندگان دو طرف در روز ۱۳ دسامبر - ۲۳ آذرماه - بار ديگر مذاکرات خود را از سر گيرند.
 
ديپلمات‌های غربی در هفته جاری اعلام کردند که شورای حکام برنامه‌ای برای صدور قطعنامه‌ای در محکوميت ايران به دليل عدم همکاری آن با آژانس ندارند.
 
به گفته اين ديپلمات‌ها، چنين اقدامی می‌تواند فضای موجود برای انجام گفت و گو ميان ايران و آژانس و همچنين ايران و قدرت‌های بزرگ جهانی در قالب گروه پنج به علاوه يک را تحت تاثير قرار دهد.
 
جامعه جهانی و آژانس بين‌المللی انرژی اتمی بارها از ايران خواسته‌اند تا غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانيوم را که می‌تواند در ساخت سلاح هسته‌ای مورد استفاده قرار گيرد، متوقف کند.
 
اما فريدون عباسی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران، روز چهارشنبه تاکيد کرد که عليرغم تحريم‌ها، ايران غنی‌سازی اورانيوم را «با قوت» ادامه خواهد داد.

نگرانی عفو بین‌الملل از تلاش‌ها برای مخفی کردن عامل مرگ ستار بهشتی


نگرانی عفو بین‌الملل از تلاش‌ها برای مخفی کردن عامل مرگ ستار بهشتی

عفو بین‌الملل: از سال ۲۰۰۳ بیش از ۴۰ مورد مرگ در زندان‌های ایران رخ داده که بدرفتاری‌ها می‌توانسته در وقوع آن‌ها نقش داشته باشد.


نماينده ويژه مجلس در پرونده ستار بهشتی، وبلاگ نويس زندانی که در زندان «کشته شده است»، گفته که تخلف پليس فتا در اين موضوع «محرز» است و رييس پليس فتا بايد برکنار شده يا از مقام خود استعفاء دهد.
عفو بین‌الملل که بار دیگر خواستار تحقیق بی‌طرفانه و دقیق ایران در مورد دلایل و عوامل مرگ ستار بهشتی در زندان شده، ابراز نگرانی کرده است که «تحقیقات» جمهوری اسلامی در این مورد چیزی جز «لاپوشانی» نباشد.

این سازمان حقوق بشری روز ۸ آذرماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که با توجه به «سابقه جمهوری اسلامی در عدم بررسی» دلیل مرگ‌ افرادی که در زمان بازداشت در ایران جان باخته‌اند، این نگرانی وجود دارد که این‌بار نیز «تحقیقات» مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی به منظور «لاپوشانی» و پنهان کردن حقایق در مورد دلیل مرگ ستار بهشتی باشد.

عفو بین‌الملل که مقر آن در لندن است در ادامه بار دیگر خواستار انجام تحقیقات «منطبق بر اصول سازمان ملل» در مورد سرنوشت ستار بهشتی شده و گفته است که طبق این قوانین، تحقیقات باید شامل «کالبدشکافی، جمع‌آوری و تحلیل تمام شواهد مستند و فیزیکی و همچنین اظهارات تمامی شهود» باشد.

ستار بهشتی ۳۵ ساله، وبلاگ‌نویس و فعال کارگری منتقد حکومت، ۹ آبان توسط پلیس سایبری ایران، فتا، بازداشت شد. عفو بین‌الملل می‌گوید به نظر می‌رسد این بازداشت در حالی صورت گرفته است که پلیس فتا حکم بازداشت در اختیار نداشت و دلیلی نیز برای بازداشت آقای بهشتی ارائه نکرده بود.

آقای بهشتی پنج روز پس از بازداشت در زندان درگذشت. مرگ او که گفته می‌شود بر اثر شکنجه بوده است، بازتاب گسترده‌ای در داخل و خارج از ايران داشت، به‌ طوری که نهادهايی مانند عفو بين‌الملل خواستار روشن شدن ابعاد اين ماجرا شده‌اند.

به دنبال آن ایران اعلام کرد که در این خصوص دست به تحقیقات می‌زند و پس از آن اظهارات متفاوتی از سوی مقام‌های مختلف جمهوری اسلامی در این خصوص اظهار شد.

هفتم آذرماه فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی با اشاره به امکان «استاندارد نبودن» محل نگهداری ستار بهشتی اظهار کرد که گرچه «ممکن است قصورهایی در هنگام بازداشت و نگهداری ستار بهشتی رخ داده باشد»، «هیچ انگیزه‌ای برای قتل او وجود نداشته است».

دادستانی تهران نیز دوم آذرماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که طبق نظر پزشکی قانونی، علت قطعی فوت از لحاظ پزشکی مقدور نیست، اما «محتمل‌ترین گزینه می‌تواند پدیده شوک ناشی از ضربه یا ضربات به نقاط حساس بدن یا فشارهای شدید روانی باشد».

این بیانیه در حالی منتشر شده است که رئیس سازمان پزشکی قانونی ۲۹ آبان‌ماه گفته بود که ستار بهشتی بر اثر «مرگ طبیعی» جان خود را از دست داده است.

عفو بین‌المل با اشاره به آن‌ چه «اظهارات متناقض مقام‌های» ایران در مورد مرگ ستار بهشتی خوانده، از ایران خواسته است تا برای انجام تحقیقات بی‌طرفانه و دقیق، از کمک‌های گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران بهره بگیرد.

این سازمان حقوق بشری می‌گوید از سال ۲۰۰۳ تاکنون «بیش از ۴۰ مورد مرگ» در زندان‌های ایران را ثبت کرده است که مواردی نظیر «شکنجه، بدرفتاری، از جمله نبود امکانات پزشکی مناسب» می‌توانسته در این مرگ‌ها نقش داشته باشد. 

گمانه زنی روزنامه دولت درباره تغییر معاون سیاسی سپاه.دزدوفاسدو ادمخوار



ایران


نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران هشتم آذر ماه رسول سنایی‌راد را به عنوان معاون جدید سیاسی سپاه منصوب کرد. ارگان رسانه‌ای دولت، سنایی‌راد را از "تندترین مخالفان رئیس جمهور" می‌خواند.
اداره سیاسی سپاه پاسداران زیر نظر علی سعیدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند و مهم‌ترین مرکز تصمیم‌گیری و هدایت نحوه‌ی دخالت نظامیان در امور سیاسی کشور محسوب می‌شود.

هشتم آذر ماه رسول سنایی‌راد با حکم سعیدی به عنوان معاون جدید سیاسی سپاه معرفی شد. او جانشین علی‌اشرف نوری شده است که یک سال بیشتر در این سمت خدمت نکرد. ارگان رسمی دولت این انتصاب را با نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری و مخالفت‌های سرسختانه‌ی سنایی‌راد با محمود احمدی‌نژاد مرتبط می‌داند.

«سپاه یک سبد رای دارد»

دخالت نظامیان در انتخابات امر پوشیده‌ای نیست و تاکنون بارها از سوی منتقدان مطرح و به وسیله‌ی مسئولان ارشد حکومتی و فرماندهان سپاه تایید شده است. علی سعیدی دهم آذر ماه گفته است "سپاه یک سبد رای دارد و باید شاخص‌ها و معیار‌ها را بگوید."

نماینده‌ی علی خامنه‌ای در سپاه پاسداران در گفت‌وگو با سایت اطلاع‌رسانی سپاه کرمان می‌گوید: «ما رئیس جمهوری را می‌خواهیم که ولایت‌مدار باشد و تدابیر رهبری را به نحو احسنت اجرا کند.»

معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۸ اعلام پیروزی محمود احمدی‌نژاد را "کودتای انتخاباتی" می‌خوانند که به دستور رهبر جمهوری اسلامی و توسط سپاه پاسداران و بسیج به اجرا گذاشته شده است.

با افزایش اختلاف میان خامنه‌ای و احمدی‌نژاد که از ابتدای سال گذشته با برکناری و ابقای وزیر اطلاعات آشکار شد رئیس دولت و حامیانش "جریان انحرافی" خوانده می‌شوند.

تغییر در سپاه در آستانه انتخابات

شبکه ایران، ارگان رسانه‌ای دولت در مورد انتصاب معاون جدید سیاسی سپاه نوشت: «شاید برکناری زودهنگام آقای نوری بی‌ارتباط با انتظارات آقای سعیدی از کارکرد معاونت سیاسی سپاه، به‌ویژه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری نباشد.»

نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه اول آذر سال گذشته در مراسم معارفه علی‌اشرف نوری گفته بود: «معاونت سیاسی از سی سال قبل در مقابله با انحرافات و جریانات سیاسی منحرف کشور پیشتاز بوده و هم اکنون نیز پیشتازی در این معاونت جریان دارد.»

شبکه ایران می‌نویسد: «به نظر می‌رسد عملکرد آقای نوری تناسب چندانی با انتظارات "ضد انحرافی" حجت الاسلام والمسلمین سعیدی نداشته است.» بنابر این گزارش، نوری ماه گذشته در گفت‌وگویی با شبکه ایران برخی انتقادهای دولت از "رفتار نامناسب رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران از جمله فارس، جوان، نسیم و ..." را تلویحا پذیرفته و گفته بود: «اجازه نخواهیم داد رسانه‌های سپاه در انتخابات ریاست جمهوری آینده از کسی حمایت کنند.»
رژه‌ی سپاه پاسداران


حمایت از احمدی‌نژاد به دلیل مخالفت با خامنه‌ای

نماینده خامنه‌ای در سپاه دهم آذر می‌گوید: «سپاه هیچ دخالتی در انتخابات نخواهد داشت٬ اما نسبت به آن هم بی‌تفاوت نخواهد بود.». او در عین حال بارها مستقیم و غیرمستقیم اظهار داشته که "یک سبد رای سپاه" تنها به حمایت از کسانی اختصاص دارد که بی‌چون و چرا از رهبر جمهوری اسلامی تبعیت می‌کنند.

علی سعیدی ششم آذر ماه در مورد دخالت سپاه در انتخابات سال ۸۸ می‌گوید: «ما نسبت به رای دادن به احمدی‌نژاد پشیمان نیستیم، چرا که در راستای تدابیر رهبری حرکت کردیم.» سایت بوتیا نیوز از قول او نوشت: باید به کسانی که آن زمان حمایت نکردند، گفت که شما تخلف کردید، چرا وقتی رهبری انقلاب حمایت می‌کند از یک قوه‌ای٬ شما حمایت نکردید.

سعیدی پشتیبانی برخی افراد از احمدی‌نژاد را به اختلاف‌های او با خامنه‌ای نسبت می‌دهد: «آقایان آن زمان که احمدی‌نژاد همراه رهبری بود، مخالفت می‌کردند. حالا که در برخی مواقع از موضع آنان سخن گفته است، از او حمایت می‌کنند.»

شبکه ایران در مورد معاون جدید سیاسی سپاه نوشت: «با نگاهی به موضع آقای سنایی‌راد، روشن می‌شود که او از جمله تندترین مخالفان رئیس جمهور است.» این پایگاه خبری وعده داده به زودی به "معرفی تفکرات سیاسی معاون سیاسی جدید سپاه پاسداران" خواهد پرداخت.

تحریم های اقتصادی علیه ایران باز هم شدیدتر می‌شود


پرونده‌ی هسته‌ای ایران


سنای آمریکا در نظر دارد اقدامات تحریمی علیه ایران را افزایش دهد. محدودیت‌های تازه در عرصه انرژی، تجهیزات بندری و کشتی‌سازی اعمال می‌شود.
نمایندگان مجلس سنای ایالات متحده قصد دارند با اقدامات تحریمی باز هم بیشتری جمهوری اسلامی را به متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران وادار کنند.

این سومین بار در طول سال جاری است که نمایندگان آمریکایی به دنبال راه‌هایی برای قطع درآمدهایی هستند که ایران را به تأمین هزینه برنامه هسته‌ای این کشور قادر می‌سازد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در رشته‌ای از تدابیر تحریمی که شامگاه پنجشنبه (۲۹ نوامبر) در چارچوب تدوین سیاست دفاعی به تصویب می‌رسد، فروش برخی از مواد اولیه مانند اورانیوم و فولاد، که در صنایع کشتی‌سازی و برنامه هسته‌ای کاربرد دارند، به ایران منع می‌شود.


لیست تحریم‌های تازه توسط رابرت منندز سناتور دموکرات و مارک کیرک، سناتور جمهوری‌خواه، تنظیم شده است. تحریم خرید نفت ایران که سال گذشته به اقتصاد ایران ضربه شدیدی زد، به ابتکار این دو سناتور ارائه شده بود.

برخی از کشورهای واردکننده‌ی نفت ایران از این تحریم‌ها معاف هستند، هرچند آنها نیز میزان خرید نفت را به حداقل رسانده‌اند. خرید گاز نیز تنها در حالتی مجاز است که خریداران معاملات بعدی ایران را زیر نظر داشته باشند.

خریدهای خارجی ایران در زمینه نیازهای اولیه کشور مانند غذا، تجهیزات کشاورزی، دارو، وسایل درمانی و امدادهای انسانی نیز از تحریم‌های تازه معاف خواهند بود.

سه ماه مهلت به ایران

يوکيو آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی، روز پنجشنبه ( ۲۹ نوامبر برابر ۹ آذرماه) گفت که به رغم "تلاش‌های فراوان"، فعالیت آژانس در زمینه راستی‌آزمايی برنامه هسته‌ای ايران هیچ پیشرفتی نداشته است.

آقای آمانو که در نشست شورای حکام، متشکل از ۳۵ کشور عضو، سخن می‌گفت تصريح کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: «دستاوردهای مشخصی در اين زمينه به دست نيامده است.»

در همین راستا ایالات متحده به ایران تا ماه مارس سال آینده میلادی فرصت داده است که با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی "همکاری جدی" نشان دهد.

به گزارش رویترز، رابرت وود، نماینده آمریکا در آژانس انرژی اتمی، روز پنجشنبه در نشست شورای حکام آژانس اتمی گفت که ایالات متحده تا آغاز ماه مارس سال آینده به ایران فرصت می‌دهد تا با این نهاد بین‌المللی "همکاری جدی" شروع کند. این دیپلمات آمریکایی تهدید کرد در صورتی که جمهوری اسلامی به رویه کنونی خود ادامه دهد، ایالات متحده عدم پیشرفت در این زمینه را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع خواهد داد.

جامعه جهانی و آژانس بين‌المللی انرژی اتمی بارها از ايران خواسته‌اند تا غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانيوم را که می‌تواند در ساخت سلاح هسته‌ای مورد استفاده قرار گيرد، متوقف کند.

ایالات متحده و کشورهای غربی عقیده دارند که ایران نباید به غنی‌سازی اورانیوم در سطح امکان تولید سلاح هسته‌ای ادامه دهد. جمهوری اسلامی بارها تأکید کرده است که به دنبال تولید سلاح هسته‌ای نیست.

روز چهارشنبه (۲۸ نوامبر) فريدون عباسی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران، تاکيد کرد که ایران بدون توجه به تحريم‌ها، به غنی‌سازی اورانيوم ادامه خواهد داد.

بهای دلار به ۳ هزار تومان نزدیک می‌شود


ایران


پس از کاهش نسبی بهای ارزهای خارجی در بازار آزاد ایران قیمت‌ها بار دیگر روندی صعودی پیدا کرده‌اند. یک سایت خبری نزدیک به دولت احتمال می‌دهد "نرخ دلار دوباره به بالای ۴ هزار و ۵ هزار تومان برسد."
بانک مرکزی روز پنج‌شنبه ۹ آذر بهای هر دلار آمریکا را در مراکز مبادلات ارزی ۲۴۵۷ تومان اعلام کرد. خبرگزاری فارس صبح جمعه گزارش داد قیمت دلار در بازار آزاد به ۲۹۰۰ تومان رسیده است. ظاهرا این رقم مربوط به معاملات ظهر پنج‌شنبه بوده است.
گزارش‌های رسیده از بازار ارز در تهران حکایت از افزایش دست‌کم ۴۰ تومانی بهای دلار نسبت به روز چهارشنبه دارد.

«بالا رفتن بهای دلار طبیعی است»

بالا رفتن بهای دلار در بازار آزاد در حالی صورت گرفته که نرخ تعیین شده در مرکز مبادلات نسبت به روز چهارشنبه ثابت بوده است. قیمت سکه‌ی طلا نیز به رغم کاهش قیمت‌ها در بازار جهانی افزایش داشته و در پایان معاملات روز پنج‌شنبه به حدود یک میلیون و ۱۶۰ هزار تومان رسیده است.

محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی چندی پیش گفته بود: «میزان تقاضا برای ارز بالا رفته، محدودیت‌هایی در پی تحریم‌ها برایمان در نقل و انتقال ارز وجود دارد، قیمت‌ها در سطح جهانی بالا رفته و در داخل نیز همچنان شاهد تورم دو رقمی هستیم.»

بهمنی می‌گوید: «در چنین شرایطی بدیهی و منطقی است که قیمت تعیین شده برای دلار باید بالاتر از رقم پیشین تعیین شود چرا که در غیر این صورت یارانه ارزی به واردات از حجم بالاتری برخوردار خواهد شد.»

عدم تحقق وعده بانک مرکزی

رئیس کل بانک مرکزی شهریور ماه سال جاری شایعات مربوط به ثبات بهای دلار در حدود ۳ هزار تومان را تکذیب کرد و به خبرگزاری ایلنا گفت: «نرخ ارز در بازار آزاد به طور یقین طی روزهای آینده با روند نزولی مواجه می‌شود و نرخ دلار در بازار رسمی تا مرز یک هزار و ۵۰۰ تومان كاهش پیدا خواهد کرد.»

برخلاف این ادعا گزارش یکی از سایت‌های اینترنتی نزدیک به دولت حاکی از آن است که کاهش ارزش برابری ارزهای معتبر خارجی در برابر ریال نمی‌تواند بدون در نظر گرفتن دیگر شاخص‌ها اقتصادی ادامه یابد.

سایت بولتن نیوز نهم آذر ماه در گزارشی نوشت: «اگر طبق گفته کارشناسان، بپذیریم که نرخ ارز متناسب با نرخ تورم ۱۵ سال گذشته باید چیزی حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان باشد، نمی‌توان انتظار داشت که نرخ ارز کمتر از ۲۵۰۰ باشد زیرا در آن صورت بر تصمیم صادرکنندگان و فعالان عرصه صادرات اثر خواهد داشت.»

هشدار در مورد دلار ۴ تا ۵ هزار تومانی

بولتن نیوز در ادامه می‌افزاید: «اگر سیاست ارزی بدون توجه به سود تاجر باشد و منافع تجارت را در نظر نگیرد نه تنها کمکی به تعادل بازار ارز و کاهش نرخ ارز نمی‌کند بلکه عدم تعادل در بازار کالا و قیمت‌ها را نیز تشدید می‌کند.»

در این گزارش به دولت توصیه شده: «در شرایط تحریم اقتصادی نیز دولت باید توجه داشته باشد که سیاست‌های کنترلی تاکنون موفق بوده اما بعد از این نباید دچار خطایی شود که علامت اشتباه و نگران کننده به بازار بدهد و بازرگانان نگران ناامنی آینده باشند و احساس آزادی عمل اقتصادی نداشته باشند.»

بولتن نیوز که دیدگاه‌های نزدیکان دولت را منعکس می‌کند هشدار داده است: «‌اکنون این تصور وجود دارد که نکند زمینه شیفت بعدی نوسان نرخ ارز در راه است و ممکن است که نرخ دلار دوباره به بالای ۴ هزار و ۵ هزار تومان برسد. دولت و بانک مرکزی، ضمن این که باید همچنان اولویت‌های معیشت و تولید کشور را مورد توجه قرار دهند، باید از هر سیاستی که مانع آزادی ورود و خروج ارز شود پرهیز کنند.»

پنجشنبه، آذر ۰۹، ۱۳۹۱

آمانو: راستی‌آزمايی برنامه اتمی ايران هیچ پیشرفتی نداشته‌است



آمانو: راستی‌آزمايی برنامه اتمی ايران هیچ پیشرفتی نداشته‌است

يوکيو آمانو، مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی
يوکيو آمانو، مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی، روز پنجشنبه، نهم آذرماه، در سخنانی گفت که به رغم «تلاش های فراوان» آژانس، راستی آزمايی جنبه های احتمالا نظامی برنامه هسته ای ايران هیچ پیشرفتی نداشته است.

آقای آمانو که در نشست شورای حکام- متشکل از ۳۵ کشور عضو- سخن می گفت تصريح کرد که «دستاوردهای مشخصی در اين زمينه به دست نيامده است.»

به گزارش خبرگزاری رويترز، مديرکل آژانس بار ديگر از ايران خواست تا امکانی فراهم کند که بازرسان آژانس به مجتمع نظامی پارچين در نزديکی تهران دسترسی پيدا کنند.

آژانس احتمال می دهد که ايران در اين پايگاه نظامی که زير نظر سپاه پاسداران است آزمايش های نظامی مرتبط با تسليحات هسته ای انجام داده است.

آقای آمانو ابراز نگرانی کرده که «فعاليت های گسترده» در پارچين به منظور پاکسازی آن از آزمايش های صورت گرفته، مانعی جدی بر سر تحقيقات آژانس بين المللی انرژی اتمی به شمار می رود.

وی اظهار داشت: «تصاوير ماهواره ای نشان می دهد که فعاليت های گسترده ای در زمينه جابجايی و جايگزينی حجم وسيعی از خاک منطقه در جريان است.»

اين مقام بلندپايه آژانس تصريح کرد که نهاد نظارتی تحت امر وی به شکلی راسخ متعهد به گفت و گو با ايران است و تاييد کرد که قرار است نمايندگان دو طرف در روز ۱۳ دسامبر- ۲۳ آذرماه- بار ديگر مذاکرات خود را از سر گيرند.

گفت و گوهای نمايندگان ايران و آژانس از ژانويه گذشته تاکنون دستاورد مشخصی در بر نداشته است.

آقای آمانو می گويد که «مذاکرات آينده فرصتی برای حل مسائل هسته ای ايران به صورت ديپلماتيک است. اکنون زمان آن فرا رسيده که به شکلی عاجل عمل کرده و از اين فرصت برای حل ديپلماتيک مسئله استفاده کنيم.»

وی از مقام های جمهوری اسلامی ايران خواست تا بدون فوت وقت به بازرسان آژانس اجازه دهند تا از پايگاه های نظامی که احتمال می رود در آنها فعاليت های هسته ای- نظامی صورت می گيرد، بازديد به عمل آورند.

ديپلمات های غربی در هفته جاری اعلام کردند که شورای حکام برنامه ای برای صدور قطعنامه ای در محکوميت ايران به دليل عدم همکاری آن با آژانس ندارند.

به گفته اين ديپلمات ها، چنين اقدامی می تواند فضای موجود برای انجام گفت و گو ميان ايران و آژانس و همچنين ايران و قدرت های بزرگ جهانی در قالب گروه پنج به علاوه يک را تحت تاثير منفی قرار دهد.

جامعه جهانی و آژانس بين‌المللی انرژی اتمی بارها از ايران خواسته اند تا غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانيوم را که می‌تواند در ساخت سلاح هسته‌ای مورد استفاده قرار گيرد، متوقف کند.

اما فريدون عباسی، رييس سازمان انرژی اتمی ايران، روز چهارشنبه تاکيد کرد که عليرغم تحريم‌ها عليه برنامه هسته‌ای خود، ايران غنی‌سازی اورانيوم را «با قوت» ادامه خواهد داد.

غرب معتقد است که برنامه هسته‌ای ايران دارای ابعاد نظامی است و خواستار شفاف‌سازی تهران در اين زمينه شده است. ايران در مقابل می‌گويد برنامه هسته‌ای‌اش کاملا صلح‌آميز است.

تهران به دليل آنچه امتناع از همکاری با جامعه بين المللی در زمينه برنامه هسته ايش خوانده شده است، تحريم های شديدی بر جمهوری اسلامی وضع کرده است.  

سفر علی لاریجانی اجنبی دزدوفاسددر میانه‌ی بحران سیاسی عراق



ایران


علی لاریجانی با دولتمردان و نمایندگان پارلمان عراق دیدار و گفت‌وگو کرد. رئیس مجلس ایران زمانی به عراق سفر کرده است که دولت مالکی از دو سو زیر فشار است: از سوی کردها و از سوی شیعیان افراطی.
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی که به دعوت پارلمان عراق به این کشور سفر کرده، در نشست مشترک خبری با اسامه نجیفی، همتای عراقی خود بر "روابط برادرانه میان دو کشور" تأکید کرد.
آقای لاریجانی عراق را کشور مهمی در منطقه دانست و گفت: «این کشور از ساختار دموکراتیک برخوردار است و امروز ظرفیت بزرگی برای نقش‌آفرینی در منطقه دارد.» او همکاری‌های دو دولت همسایه را همه‌جانبه خواند و افزود: «روابط پارلمانی ایران و عراق به تقویت تعاملات دوجانبه کمک خواهد کرد.»
لاریجانی با تأکید بر حمایت جمهوری اسلامی از رژیم سوریه گفت: «باید در سوریه اصلاحات دموکراتیک صورت گیرد.» او تصریح کرد: «اصلاحات دموکراتیک در سوریه با توپ و تانک برقرار نمی‌شود». رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: «ماجراجویی برخی کشورها، باعث رشد تروریسم در سوریه شده است.»
علی لاریجانی پس از ملاقات با مقامات "مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق" با حجت‌الاسلام عمار حکیم، رئیس این مجلس دیدار و گفت‌وگو کرد و در مهمانی شام او شرکت جست.
آقای لاریجانی همچنین با نوری مالکی، نخست وزیر عراق دیدار داشت. این در شرایطی است که مالکی در روزهای اخیر زیر فشارهایی مضاعف قرار گرفته است.
حملات مقتدی صدر
مقتدی صدر، روحانی تندرو و بانفوذ عراقی در بیاناتی تند به مالکی و نیروی سیاسی او "حزب الدعوه" حمله کرد و آنها را در بیرون بردن عراق از بحران سیاسی و اقتصادی ناتوان خواند. او دولت را به فساد مالی و ناکارآمدی متهم کرد.
شبکه عربی الجزیره با استناد به بیانیه سیاسی تازه‌ای از مقتدی صدر، حملات او به دولت مالکی را بی‌سابقه خوانده است. مقتدی صدر از رفتار حکومت عراق در رابطه با کردها نیز انتقاد کرده و می‌گوید: «ما و برادران کرد بودیم که این دولت را به قدرت رساندیم اما حال به ما ظلم می‌کند و به کردها زور می‌گوید.»
مقتدی صدر مدعی است که دولت عراق ثروت ملی را هدر می دهد و به مردم ستمدیده و محروم ظلم می‌کند. او همچنین نوید داده است که "به زودی بهار عراق فرا می‌رسد تا به حکومت فساد و نزاع مذهبی و تروریسم خاتمه دهد."
رابطه پرتنش با کردها
مناسبات تنش‌آلود دولت نوری مالکی با دولت خودگردان کردستان موضوع محوری محافل سیاسی و رسانه‌های جمعی عراق است. انتظار می‌رود که به زودی هیئتی بلندپایه شامل وزرای دفاع (پیشمرگه) و داخله اقلیم کردستان برای مذاکره به بغداد سفر کند. گفته می‌شود که دو طرف مصمم هستند با همکاری امنیتی و نظامی به اختلافات خود پایان دهند.
تنش میان دولت خودگردان کردستان و دولت مرکزی عراق در روزهای اخیر و از زمانی شدت گرفت که فرماندهی ارتش عراق واحدهای نظامی تازه‌ای را به نام "نیروهای دجله" به اقلیم کردستان و به ویژه به مناطقی فرستاد که کردها آنها را "مناطق مورد نزاع" می‌دانند. گفته می‌شود که در چارچوب این عملیات ده‌ها تانک و زره‌پوش از پادگان تاجی در بغداد به شمال کشور اعزام شده‌اند.
یادآوری می‌شود که در روز ۱۶ نوامبر درگیری مسلحانه‌ای میان واحدهای پیشمرگه و نیروهای ارتش عراق در گرفت. این درگیری به خاطر تسلط بر روستای توزخورماتو بود و در جریان آن یک نفر کشته و ده نفر از قوای دولتی زخمی شدند. به دنبال این درگیری حزب دموکرات کردستان از دولت خواست که "نیروهای دجله" را از "مناطق مورد نزاع" خارج کند. دولت عراق این خواست را رد کرد.

بحران مهاجرت پرستاران و کمبود دارو در ایران


جامعه / حقوق


رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با توجه به کاهش شدید ذخائر دارویی می‌گوید: بازی‌های سیاسی، مسئولان را از دارو غافل کرد. همزمان، "بی‌توجهی وزارت بهداشت" عامل مهاجرت گسترده پرستاران از کشور عنوان شده است.
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مسئولان دولتی را به بی‌توجهی به سلامت شهروندان و عدم اختصاص ارز لازم برای واردات دارو متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا شهریاری روز هشتم آذر ماه با اشاره به کاهش نگران‌کننده ذخائر دارویی کشور گفت: «نمایندگان از سال گذشته کمبود دارو در کشور را بار‌ها به مسئولان وزارت بهداشت و درمان گوشزد کرده‌اند اما مسئولان در این زمینه توجه شایانی نکرده‌اند.»
سرنوشت نامعلوم بودجه وزارت بهداشت
شهریاری همچنین تصریح کرد که مسئولان اجرایی برای ورود هر کالایی از جمله لوازم آرایشی ارز تخصیص می‌دهند اما برای دارو، ارز را به سختی در اختیار وارد کنندگان دارو و مواد اولیه تهیه دارو قرار می‌دهند.
مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، ۲۴ مهرماه اعلام کرده بود که مشکل اختصاص نیافتن ارز لازم برای واردات دارو دست‌کم از سال ۹۰ وجود داشته است. وی گفته بود «از اسفند ماه سال گذشته به شدت پیگیر این قضیه بودیم، اما به یک باره متوجه شدیم که ارز خیلی کمتر از میزان مورد نیاز در اختیار شرکت‌ها قرار گرفته است.»
وزیر بهداشت چندی پیش در یک برنامه‌ی تلویزیونی و در پاسخ به شایعه‌ی مصرف ارز دارو برای واردات خودروهای لوکس گفت: «ما هم مثل شما نمی‌دانیم ارز دارو به چه مصرفی رسیده است.»
احمد آریایی‌نژاد، عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت هفته‌ی گذشته اظهار داشت: «با توجه به اینکه در چند ماه اخیر موضوع اختصاص ۵۰۰ میلیون یورویی ارز مرجع به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح شده است، حال این سؤال پیش می‌آید که این اعتبار به کجا رفته است.»
آریایی‌نژاد، سی‌ام ابان ضمن درخواست از دستگاه امنیتی و انتظامی برای پیگیری این موضوع به خبرگزاری مجلس گفت: «شاید مسائل پشت پرده دیگری در این زمینه وجود داشته باشد، از این‌رو باید تا جایی که زمینه سوء‌استفاده دشمن را فراهم نمی‌کند شفاف‌سازی شود.»
«تحریم توجیه داروی بی‌کیفیت نیست»
به گزارش خبرگزاری ایلنا، حسینعلی شهریاری با اشاره به عدم اختصاص ارز لازم برای واردات دارو متذکر شد که "در حال حاضر بیماران و بیمارستان‌های کشور با مشکل شدید تامین دارویی اعم از داروهای بیماری خاص و صعب العلاج و داروهای بیهوشی مواجه هستند."
خبرگزاری فارس چندی پیش در ارتباط با کمیاب شدن داروهای بیهوشی از قول محمدمهدی قیامت، رئیس انجمن بیهوشی ایران نوشته بود: «مجبور شده‌ایم از داروهای نسل قبل استفاده کنیم و نگران جان بیماران هستیم.»
به گفته‌ی وی داروهای بیهوشی که در دو دهه گذشته به دلیل کیفیت پایین از فهرست دارویی حذف شده بود، هم اکنون به دلیل کمیاب شدن داروها وارد بازار شده است.
به اعتقاد عابد فتاحی، عضو کمیسیون بهداشت، تحریم دلیل قانع‌‌کننده‌ای برای توزیع داروی بی‌کیفیت نیست. به گزارش خبرگزاری مجلس او مسئولان را به ضعف مدیریت متهم کرده و گفته است: «مصرف داروهای بی‌کیفیت تولید داخل، موجب بی‌اعتمادی بیماران به محصولات ایرانی می‌شود.»
كمبود دارو در ایران كمبود دارو در ایران
هشدار در مورد عواقب مهاجرت پرستاران
یکی دیگر از مشکلات دیگر حوزه‌ی درمان و سلامت مهاجرت روزافزون پرستاران از ایران است که برخی از کارشناسان سیاست‌های نادرست دولت را از عوامل اصلی آن می‌دانند.
محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار هشتم آذرماه به خبرگزاری مجلس گفت: «بی‌توجهی وزارت بهداشت و درمان به قشر پرستار موجب مهاجرت یا خانه‌نشینی آنان شده است.»
به گفته‌ی شریفی‌مقدم "به علت تعدد راه‌های خروج از کشور نمی‌توان آمار دقیقی از میزان مهاجرت پرستاران اعلام کرد، اما بر اساس بررسی‌ انجام شده سالانه افزون بر ۷۰۰ پرستار به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند."
دبیرکل خانه پرستار اجرایی نشدن قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از سوی وزارت بهداشت را از عوامل اصلی "مهاجرت، خانه‌نشینی و یا تغییر حرفه پرستاران" عنوان کرده و هشدار می‌دهد: «تا زمانی که نگاه مسئولان وزارت بهداشت، درمان وآموزش‌پزشکی به حوزه پرستاری به همین منوال باشد، نباید انتظار بهبود شرایط وارائه خدمات مناسب به بیماران را داشته باشیم.»

آلمان حمله به سفارت ایران در برلین را محکوم کرد


ایران


گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان، درگفت‌وگوی تلفنی با همتای ایرانی‌اش علی اکبر صالحی، حمله به سفارت جمهوری اسلامی در برلین را محکوم کرد. عصر چهارشنبه حدود سی نفر به سفارت ایران در پایتخت آلمان حمله کردند.
بعد از ظهر چهارشنبه (۸ آذر / ۲۸ نوامبر) حدود سی نفر با حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در محله "داهلم" برلین پرچم این کشور را پایین کشیدند و به دیوارهای سفارتخانه رنگ پاشیدند.

در مورد هویت حمله‌کنندگان و انگیزه‌ی آنها در داخل و خارج از کشور گزارش‌های ضد و نقیضی منتشر شده است. مطابق بیانیه‌ای که در برلین منتشر شده، این افراد پناهجویان و فعالان سیاسی معترضی بوده‌اند که انگیزه‌ی خود را اعتراض به خشونت‌های "رژیم فاشیستی جمهوری اسلامی" علیه مخالفان در داخل و خارج از کشور عنوان می‌کنند.

گزارش‌های ضد و نقیض در مورد هویت معترضان

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) حمله‌کنندگان به سفارت ایران در برلین را متهم می‌کند که "از سوی محافل صهیونیستی برای این اقدام حمایت و پشتیبانی شده بودند." واحد مرکزی خبر نیز معترضان را "گروهی ازمنافقین" معرفی می‌کند که منظور از آنها اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق است.

ایرنا ادعا می‌کند، معترضان در مقابل سفارت ایران شعار داده‌اند: «غزه با موشک‌های ساخت ایران پیروز شد» و این شعار نشانه‌ی حمایت اسرائیل از آنهاست. ظاهرا اشاره‌ی خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی به بخشی از بیانیه‌ی معترضان مربوط می‌شود که در آن حکومت ایران به دامن زدن به مناقشه‌های بین‌المللی برای منحرف کردن افکار عمومی از سرکوب مخالفان و نقض حقوق بشر متهم شده است.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین

در بیانیه‌ی اعتراضی حمله‌کنندگان به سفارت ایران در برلین، حمایت جمهوری اسلامی از سرکوب خشونت‌آمیز معترضان به رژیم بشار اسد در سوریه و کمک تسلیحاتی به اسلام‌گرایان حماس در باریکه‌ی غزه، نمونه‌هایی از ترفندهای این کشور برای انحراف افکار عمومی ذکر شده است.

مخالفت آلمان با تعرض به حریم دیپلماتیک

به گزارش خبرگزاری آلمان، گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان، شامگاه چهارشنبه در تماسی تلفنی با همتای ایرانی خود علی اکبر صالحی "تاسف عمیق" خود را از بروز این حادثه به اطلاع او رسانده و بر حفاظت از دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در برلین تاکید کرده است.

وستروله همچنین تصریح کرده است: «از نظر ما تعرض به حریم دیپلماتیک به هیچ وجه قابل قبول نیست.» وزیر خارجه آلمان سال گذشته نیز پس از حمله‌ی بسیجیان به سفارت بریتانیا در تهران، این اقدام را محکوم کرده و در گفت‌وگویی با صالحی وظیفه دولت ایران در حفاظت از دفتر نمایندگی کشورهای خارجی را به او تذکر داده بود.

حمله‌کنندگان به سفارت ایران در برلین از جامعه جهانی خواسته‌اند، با نقض حقوق بشر در این کشور جدی‌تر برخورد کند. معترضان همچنین خواستار آزادی زندانیان سیاسی در ایران به ویژه زنان زندانی شده‌اند که به "دلیل شرایط خاص زندان‌های جمهوری اسلامی تحت فشارهای مضاعف قرار دارند."

حمله به سفارت برای "اعتراض به سرکوب"

منابع نزدیک به حمله‌کنندگان می‌گویند، افراد بازداشت‌شده در عصر چهارشنبه دوباره آزاد شده‌اند. پلیس آلمان تاکنون در این مورد گزارشی منتشر نکرده است. صدا و سیمای جمهوری اسلامی به نقل از "یک منبع آگاه" مدعی شد: «حمله منافقین به سفارت کاملا برنامه‌ریزی شده و با اطلاع پلیس انجام شد.»

خبرگزاری ایرنا نیز وجود تعدادی خبرنگار در زمان حمله به سفارت را "نشان‌دهنده برنامه‌ریزی قبلی و پشتیبانی از یک ناحیه خاص" عنوان کرده است. این ادعا درحالی مطرح می‌شود که شماری از پناهجویان و فعالان سیاسی ایرانی در برلین خبر تجمع اعتراضی مقابل سفارت را پیشتر در شبکه اینترنت منتشر کرده بودند.

حمله‌کنندگان خود را شماری از فعالان سیاسی ایرانی خوانده‌اند که به دلیل افزایش سرکوب و خشونت علیه مخالفان مجبور به ترک ایران شده‌اند. هدف از این حمله جلب توجه افکار عمومی بین‌المللی به "موارد بی‌شمار نقض حقوق بشر در ایران" عنوان شده است.

چهارشنبه، آذر ۰۸، ۱۳۹۱

یونان از ارائه سوخت به نفتکش ایرانی خودداری کرد



یک شرکت یونانی از سوختگیری یک نفتکش ایرانی که با پرچم تانزانیا در ساحل یونان پهلو گرفته بود، جلوگیری کرد. این شرکت پس از اطمینان از تعلق این نفتکش به ایران هیچ‌گونه سوختی در اختیار آن قرار نداده‌است.
مسئولان شرکت "سکاوین" گفته‌اند که از سوختگیری یک نفتکش ‌ایرانی که با پرچم تانزانیا در حرکت بوده، جلوگیری کرده‌اند. این نفتکش با نام "بایکل" از روز دوشنبه در ساحل جزیره سایروس پهلو گرفته بوده است.

شرکت "سکاوین" یک شرکت سوخت‌رسانی به کشتی‌ها و ناوگان‌های دریایی، مستقر در یونان است. یکی از مسئولان ارشد این شرکت روز چهارشنبه (۲۸ نوامبر/۸ آذر) به خبرگزاری رویترز گفت: «ما تحقیقات اولیه‌ای را انجام دادیم تا مطمئن شویم که قانون را زیر پا نمی‌گذاریم. در نهایت از ارائه هر گونه سوختی به آنان خودداری کردیم زیرا در غیر اینصورت خلاف قانون به حساب می‌آمد. احتمالا این کشتی هم اینک ساحل یونان را ترک کرده است.»

این مقام مسئول شرکت "سکاوین" اضافه کرده است که این کشتی نفتی علیرغم داشتن پرچم تانزانیا متعلق به ایران بوده است. در همین حال گارد ساحلی یونان از وقوع این چنین حادثه‌ای اظهار بی‌اطلاعی کرده و هیچ ‌توضیحی در این رابطه ارائه نداده است.

به گزارش رویترز یکی از مسئولان شرکت ملی نفت ایران به این خبرگزاری گفته است که این حادثه غیرقابل منتظره نبوده است. این منبع آگاه بدون ذکر جزئیات بیشتر اضافه کرده است: «ما هرگز در اروپا سوخت نمی‌گیریم و می‌دانیم که شرکت‌های اروپایی به ما سوخت عرضه نمی‌کنند.»

بر اساس این گزارش، اطلاعات به دست آمده از رهگیری کشتی‌ها نشان می‌دهند که کشتی "بایکال" هم اکنون از ساحل یونان به سمت ترکیه در حرکت است. نفتکش "بایکال" پیشتر به اسم "بلوسوم" در آبها تردد داشته است.

در ماه اوت سال جاری مشخص شد که ۳۶ نفتکش ایران با ثبت دوباره در تانزانیا، با پرچم این کشور در آبهای آزاد تردد کرده و به این ترتیب تحریم‌های نفتی را دور زده‌اند. دولت تانزانیا در آن زمان اعلام کرد که از این اقدام ایران مطلع نبوده و از شروع تحقیقات در این زمینه خبر داد.

شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی اغلب کشتی‌های خود را در کشورهای دیگر به ثبت می‌رساند تا با استفاده از پرچم آنها در آب‌های بین‌المللی رفت و آمد کند. از حدود دو سال پیش و با تشدید تحریم‌ها علیه ایران محدودیت‌های اعمال شده شامل اینگونه شناورهای نیز می‌شود.

وضعیت جسمی وخیم نسرین ستوده در چهل و دومین روز اعتصاب غذا


وضعیت جسمی وخیم نسرین ستوده در چهل و دومین روز اعتصاب غذا

سحام نیوز: نسرین ستوده، فعال حقوق بشر و وکیل مدافع زندانی؛ اکنون در چهل و دومین روز اعتصاب غذای خود، در شرایط وخیم جسمی قرار گرفته است.
بنا به گزارش سحام، رضا خندان، با انتشار مطلبی در این خصوص در صفحه شخصی اش در فیس بوک نوشت: “قصد ایجاد نگرانی بین دوستان ندارم. احساس خطر مجبورم می کند که هشدار را داده باشم.”
وی در ادامه افزوده است: “نسرین از دیروز که وارد چهل و یکمین روز اعتصاب غذا شده است وضع جسمی اش به مرحله ی خطرناک رسیده است. دیروز به بهداری منتقل شده است و از این به بعد قرار شده است که هر روز به بهداری برود. فشارش آنقدر پایین بوده است که شخصی که فشار خونش را اندازه گیری کرده نتوانسته اندازه اش را به او بگوید.”
همسر این وکیل مدافع زندانی در ادامه می نویسد: “مسولین قوه ی قضاییه میتوانند همه چیز را انکار کنند اما واقعیت همیشه مثل آوار بر سر کسانی که خود را به بیراهه میزنند آوار می شود. توجیه و فرافکنی و پاک کردن صورت مسئله هم مشکل را حل نخواهد نمی کند. نسرین خواسته ی غیر قانونی ندارد. او میگوید: “چرا بچه ی ۱۲ ساله ی ما را به خاطر مادر مجازات می کنید!!؟”
رضا خندان در پایان خبر داده که “کسی تا این لحظه در این دستگاه عریض و طویل قضایی به این سوال قانونی و بدیهی پاسخ نداده است.”
نسرین ستوده از ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ در بازداشت است و در دادگاه به جرم “اقدام علیه امنیت ملی، تبانی و تبلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر” به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور و به جرم تظاهر به بی حجابی به ۵۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شده است.

شیبه سازی انفجار هسته‌ای توسط دانشمندان ایرانی


شیبه سازی انفجار هسته‌ای توسط دانشمندان ایرانی

ISNA

دانشمندان ایرانی دست به شبیه‌سازی کامپیوتری یک سلاح هسته‌ای زده‌اند که قدرتی به مراتب بیشتر از بمب هسته‌ای فرود آمده بر هیروشیما داشته است.

خبرگزاری آسوشیتد پرس، عنوان کرد دانشمندان ایرانی دست به شبیه‌سازی رایانه‌ای یک سلاح هسته‌ای زده‌اند که قدرتی معادل ٣ برابر بمب فرود آمده بر هیروشیمای ژاپن در خلال جنگ جهانی دوم دارد.
آسوشیتد پرس ادعا کرده که توانسته به جدول و نموداری در این رابطه دست پیدا کند و عنوان میکند که این جدول توسط مقامات یک کشور به شرطی که اشاره‌ای به نام و ملیت آنها نشود در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته است.
لازم به ذکر است که آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای سال گذشته گزارش داده بود، به جدول‌ها و نمودارهایی دست پیدا کرده که نشانگر آن است که ایران مشغول تحلیل و محاسبه در زمینه انفجار هسته‌ای بوده است.

بیماری‌های مرتبط با رادیواکتیو در مرکز غنی‌سازی اصفهان


ایران


رئیس مرکز اورژانس می‌گوید برخی کارکنان و همسایه‌های مرکز فرآوری اورانیوم اصفهان دچار بیماری‌های مرتبط با مواد رادیواکتیو شده‌اند. رئیس سازمان انرژی اتمی اما با تکذیب این خبر می‌گوید این اتفاقات "حوادث عادی کارگاهی" است.
دکتر غلامرضا معصومی رئیس مرکز اورژانس ایران گفته است بعضی از کارکنان و همسایه‌های مرکز فرآوری اورانیوم اصفهان دچار بیماری‌های مرتبط با مواد رادیواکتیو شده‌اند. وی نوع بیماری‌هائی را که کارکنان و همسایگان مرکز UCF اصفهان به‌آن دچار شده‌اند اعلام نکرده است.
اظهارات دکتر معصومی، روز سه‌شنبه ۷ آذر در گزارش خبرگزاری مهر منتشر شد، اما این خبرگزاری ساعاتی بعد گزارش را از خروجی خود حذف کرد. در این گزارش به نقل از رئیس مرکز اورژانس ایران آمده بود: «برای کسانی که در منطقه بوده‌اند، مثلا UCF اصفهان عارضه‌هایی پیش آمده که تحت درمان قرار گرفته‌اند. اما هنوز اتفاقی به خارج از محیط‌های خاص اتمی نداشته‌ایم.»
تکذیب رئیس سازمان انرژی اتمی
یک روز پس از اعلام ابتلای کارکنان و همسایه‌های مرکز فن‌آوری اورانیوم اصفهان به بیماری‌های مرتبط با رادیواکتیو، فریدون عباسی رئیس سازمان انرژی اتمی گفت که وجود عوارض برای ساکنان اطراف مرکز UCF در اصفهان صحت ندارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی روز چهارشنبه (۸ آذر، ۲۸ نوامبر) به خبرگزاری ایسنا گفت: «این اخبار صرفا ادعا است و صحت ندارد و آن کس که در این‌باره اظهارنظر کرده است، باید توضیحات بیشتری ارائه کند.»
فریدون عباسی این اتفاقات را "حوادث عادی کارگاهی" خوانده و گقته است این موضوعات می‌تواند در هر کارخانه و در هر زمینه‌ای صورت گیرد.
یکی از کارشناسان محیط زیست پیش‌تردرباره خطر تشعشعات رادیو‌اکتیو در اطراف راکتورهای اتمی به دویچه وله گفته بوده :«مهم‌ترین مسئله‌ای که مواد رادیواکتیو ایجاد می‌کنند، تغییرات ژنتیکی است. در اطراف راکتورهای اتمی اگر دقت و احتیاط نشود، مثلا می‌بینیم که مارمولک‌هایی با سه پا، با دو سر و یا مارمولک‌های بی دست و پا و انواع قورباغه‌هایی که به اصطلاح دفورمه شده و تغییر شکل داده‌اند، پیدا می‌شود. این تغییرات یعنی در ژنتیک آن جانور دستکاری شده. البته اگر دوز مواد بالا باشد، باعث مسمومیت و مرگ فرد، گیاه و جانور می‌شود.»
کیک زرد (اكسید اورانیوم) همان سنگ اورانیوم پودر شده با درجه خلوص بیشتر است کیک زرد (اكسید اورانیوم) همان سنگ اورانیوم پودر شده با درجه خلوص بیشتر است
تاسیسات UCF اصفهان
"مرکز تحقیقات و تولید سوخت‏ هسته‏ای اصفهان" (Uranium Conversion Facility – UCF) که در ماه ژوئن سال ۲۰۰۶ میلادی رسما آغاز به‌کار کرد، کیک زرد را به گاز هگزا فلوراید تبدیل می‌کند. این گاز سپس در سانتریفوژها تزریق می‌شود تا اورانیوم قابل استفاده آن افزایش یابد.
برای تولید گاز "هگزا فلوراید اورانیوم" (UF6) ابتدا كیك زرد (سنگ اورانیوم پودر شده با درجه خلوص بیشتر) را در اسید نیتریک حل می‌كنند. بر اثر این عمل، ماده‌ای به نام نیترات اورانیوم تولید می‌شود.
گاز هگزا فلوراید اورانیوم همان گازی است كه برای غنی‌سازی در دستگاه‌های سانتریفوژ تزریق می‌شود. در تاسیسات UCF اصفهان علاوه بر تولید گاز هگزا فلوراید اورانیوم، محصول غنی‌شده در تاسیسات نظنز نیز به حالت پودر درمی‌آید. این پودر سپس در واحد دیگری به نام FMP که آن‌هم در اصفهان قرار دارد به قرص‌های سوخت تبدیل می‌شود. با قراردادن این قرص‌ها در میله‌های مخصوص، سوخت هسته‌ای تولید می‌شود.

محکومیت نقض حقوق بشردرجمهوری اسلامی ایران توسط کمیته مجمع عمومی سازمان ملل



 محکومیت  نقض حقوق بشردرجمهوری اسلامی ایران توسط کمیته مجمع عمومی سازمان ملل

در نشست سالانه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل، پیشنهاد کانادا برای صدور قطعنامه‌ای در محکوم‌کردن نقض حقوق بشر و سرکوب فزاینده مدافعان حقوق بشر در ایران رای آورد.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در جریان شصت و هفتمین جلسه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل که روز سه‌شنبه ۷ آذر در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار شد، این قطعنامه با ۸۳ رای مثبت، ۳۱ رای منفی و ۶۸ رای ممتنع تصویب شد.

پیش‌نویس این قطعنامه را دولت کانادا ارائه داده بود و مورد حمایت ۴۲ کشور بود. سال گذشته نیز دولت کانادا پیش‌نویسی برای محکوم‌کردن نقض حقوق بشر در ایران به این مجمع ارائه داده بود که ۸۶ مثبت رای مثبت را در کنار ۳۲ رای منفی و ۵۹ رای ممتنع گرفت.

در این قطعنامه، «شکنجه و اعدام‌ها، محدودکردن گسترده آزادی، و خشونت فزاینده علیه زنان» در ایران محکوم شده است.

نماینده ایران در سازمان ملل از عملکرد جمهوری اسلامی در زمینه حقوق بشر دفاع کرده و از کشورهایی که از این پیش‌نویس حمایت کرده‌اند، انتقاد کرده است.
 
محمد خزاعی در مخالفت با این قطعنامه گفته است لازم نیست کانادا به جای مردم ایران صحبت کند.
 
آقای خزاعی این قطعنامه را «غیرسازنده» خوانده و گفته است که در آن «بیش از ۱۵۰ ادعای بی‌پایه علیه ایران وجود دارد». 

نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل گفته است که این قطعنامه «آشکارا نشان‌دهنده واقعیت کشور نیست و متکی به مطالب سایت‌های خبری است».
 
به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر، محمد خزاعی در این باره از احمد شهید انتقاد کرده و گفته است که نکات و بازخوردهای ایران را در گزارش اخیر خود لحاظ نکرده است و آن را مخالف کدهای اخلاقی چنین گزارش‌هایی بر شمرده است.

طبق این گزارش، آقای خزاعی متقابلا به انتقادهایی از «تبعیض علیه مهاجران و مسلمانان در اروپا و آمریکا و همچنین اسلام‌هراسی» و «رفتار بی‌رحمانه با زندانیان، نگهداری زندانیان در گوانتانامو و بگرام و همچنین شکنجه علیه زندانیان در آمریکا» پرداخته است و همچنین خواستار رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در کانادا شده که به گفته او، «دولت کانادا در رفتار خودش نژادپرست است». 

نماینده ایران همچنین از وضعیت شهروندان غزه و سیاست‌های اسرائیل در این زمینه انتقاد کرده و گفته است که «هیچ‌کدام از کشورهایی که خود را قهرمان حقوق بشر می‌نامند حرفی از قتل عام در غزه نمی‌زنند».
 
کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل بر حقوق بشر تمرکز دارد و قطعنامه‌های تصویب‌شده در این کمیته، الزام‌آور نیست ولی دولت‌ها برای تصویب یا رد شدن یک قطعنامه در این کمیته تلاش زیادی می‌کنند.

این قطعنامه‌ها پس از تصویب برای رای رسمی به نشست مجمع عمومی سازمان ملل در ماه دسامبر فرستاده می‌شوند که معمولا در آن هم رای می‌آورند.

در قطعنامه سال گذشته، از «شلاق‌زدن، قطع عضو، افزايش شديد مجازات اعدام به ويژه عليه اقليت‌ها» در ایران انتقاد شده بود. 

به گزارش وبسایت «کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران»، در ابتدای این جلسه نماینده کانادا به انتقاد از وضعیت حقوق بشر در ایران و به خصوص وضعیت زندانیان سیاسی و اعدام‌های فزآینده پرداخت.

احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، روز سوم آبان ۱۳۹۱ گزارش خود را به کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل ارائه داد.

آقای شهید در گزارش خود از «نقض گسترده حقوق بشر» در ایران سخن گفته و از جمهوری اسلامی خواسته بود که مطابق کنوانسیون‌های بین‌المللی در قوانین ایران بازنگری کند و به عنوان یکی از امضاءکنندگان این میثاق‌ها به تعهداتش عمل کند.
 
در پی این قطعنامه کمیته سوم سازمان ملل در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران، «فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر» و «جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران » از آن استقبال کردند.
 
به نوشته وبسایت فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، عبدالکریم لاهیجی، نایب رئیس این نهاد و رئیس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران در این باره گفته است: «تعداد کشورهای پشتیبان قطعنامه نشان از انزوای روزافزون رژیم ایران دارد و آشکار نشان می‌دهد که مجموعه جامعه بین المللی نمی‌خواهد سرکوب حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران را تحمل نماید.»

به گفته آقای لاهیجی، «حکومت ایران چاره‌ای جز رعایت کامل حقوق بین‌المللی حقوق بشر و دعوت از گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران و گزارشگران موضوعی سازمان ملل ندارد.» 
 
سوهیر بالحسن، رئیس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر نیز گفته است: «برای مقابله با سرکوب رو به فزونی مدافعان حقوق بشر، ما باید پشتیبانی خود را از تمام فعالان حقوق بشر، وکلای دادگستری، فعالان سندیکایی، روزنامه نگاران و دیگران افزایش دهیم.» 
 
کره شمالی، سوریه، چین، کوبا، اکوادور، بلاروس، قزاقستان و اروگوئه، از جمله کشورهایی بوده‌اند که به این قطعنامه علیه ایران رای منفی داده‌اند و در مخالفت با آن در این جلسه سخن گفته‌اند.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در این نشست سالانه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل همچنین قطعنامه‌ای علیه کره شمالی تصویب شد که آن را اتحادیه اروپا پیشنهاد داده بود.

طبق این گزارش، این قطعنامه که «نقض سازمان‌یافته، گسترده و عمیق حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی» در کره شمالی محکوم شده است، برای اولین بار با اجماع رای آورده است و حتی چین که متحد نزدیک کره شمالی است، در مخالفت با آن رای نداده است. با این حال چین و ایران در مخالفت با این قطعنامه علیه کره شمالی گفتند که با هر قطعنامه‌ای که بر فعالیت یک کشور به‌خصوص متمرکز شده باشد، مخالف هستند.

طرح دو سناتور آمریکایی برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران


پرونده‌ی هسته‌ای ایران


دو سناتور ایالات متحده آمریکا طرحی را به مجلس سنای این کشور ارائه کرده‌اند که هدف آن تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران است. این طرح قرار است که در سنای آمریکا مورد بررسی قرار گیرد.
تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران ممکن است که به زودی تشدید یابند. سناتور دمکرات رابرت مندنز و سناتور جمهوری‌خواه مارک کرک، طرحی را در این راستا به مجلس سنای آمریکا ارائه کرده‌اند.
هدف از این طرح آن است که حجم تجارت جهانی با ایران در عرصه‌های انرژی، کشتیرانی و فلزات کاهش یابد. تلاش بر این است که بانک‌های خارجی که با بنادر، سازمان‌ها و شرکت‌های کشتیرانی ایران داد و ستد می‌کنند، مورد مجازات قرار گیرند.
بانک‌های مزبور در صورت خلافکاری از مشارکت و استفاده از نظام بانکی آمریکا محروم خواهند شد. همچنین این احتمال وجود دارد که تحریم‌های کنونی آمریکا علیه ایران در زمینه انرژی گسترش یابند.
به گفته‌ی این دو سناتور آمریکایی لایحه طرح آنان می‌تواند در چارچوب قوانینی منظور شود که هر ساله در ارتباط با سیاست دفاعی آمریکا به تصویب می‌رسد.
البته هنوز مشخص نیست که آیا سنای آمریکا به زودی فرصت بررسی این طرح را خواهد یافت یا نه، چرا که تا پایان سال جاری میلادی سرگرم رسیدگی به شماری از موضوعات محوری چون کسری بودجه و لایحه دفاعی خواهد بود و با تقویم کاری شلوغی روبرو است.
بسته تحریمی جدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی در ادامه‌ی تحریم‌هایی صورت می‌گیرد که حدود یک سال پیش به تصویب رسیده بود تا ایران را به توقف غنی‌سازی اورانیوم وا دارد. غرب جمهوری اسلامی را متهم می‌کند که تحت پوشش برنامه‌ی اتمی خود در تلاش دستیبانی به سلاح‌های هسته‌ای است. جمهوری اسلامی این اتهامات را رد کرده و برنامه هسته‌ای خود را مسالمت‌آمیز می‌خواند.
پیامدهای تحریم برای کشتیرانی ایران
در صورتی عملی شدن تشدید تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی، تجارت دریایی ایران بیش از پیش زیر فشار قرار خواهد گرفت. کشتیرانی ایران با معضل تحریم بیمه‌ای از سوی اتحادیه اروپا نیز روبروست. اقدمات تحریمی جدید اروپا که از ماه ژوئیه سال جاری میلادی آغاز شده، شرکت‌های بیمه اروپایی را از بیمه کردن نفتکش‌های ایرانی منع کرده است.
خبرگزاری رویترز روز ۱۵ نوامبر (۲۵ آبان) گزارشی در ارتباط با پیامدهای زیانبار این روند منتشر کرده و نوشته بود که در صورت نشت نفت از نفتکش‌های ایرانی بیمه نشده، تأمین هزینه پاکسازی لکه نفتی سال‌ها طول می‌کشد.
طبق گزارش مزبور تحریم بیمه کشتی‌های ایرانی توسط اروپا صاحبان کشتی‌ها را به سوی استفاده از شرکت بیمه‌ نامطمئن سوق داده است. این مسئله این نگرانی را دامن زده که دولت‌ها مجبور شوند خود بهای نشت نفت را بپردازند.

سازمان ملل نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد


ایران


کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه‌ای نقض حقوق بشر در ایران، سوریه و کره‌شمالی را شدیدا محکوم کرد. قطعنامه بر موارد بسیاری انگشت گذارده، از جمله اعدام‌های گسترده، نقض حقوق زنان و اقلیت‌های مذهبی.
قطعنامه‌ کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد در محکومیت ایران با ۸۳ رای مثبت به تصویب رسید. ۳۱ کشور به مفاد قطعنامه رای منفی و ۶۸ کشور رای ممتنع دادند. ۱۲ کشور نیز به محکومیت سوریه رای منفی دادند. چین و روسیه از جمله کشورهایی بودند که علیه محکومیت سوریه موضع‌گیری کردند.

عبدالکریم لاهیجی، نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر
برای نخستین‌بار پس از سال‌ها قطعنامه سازمان ملل در مورد نقض حقوق بشر در کره شمالی بدون هیچ رای منفی به تصویب رسید. چین و روسیه هم به این قطعنامه رای مثبت دادند.

در متن قطعنامه به موارد گسترده نقض حقوق بشر در ایران از جمله سرکوب مخالفان و منتقدان، تبعیض علیه زنان و اعدام‌های گسترده اشاره شده است. قطعنامه خواهان آزادی همه کسانی شده که تنها به دلیل مخالفت یا انتقاد از حکومت دستگیر شده‌اند. هم‌چنین از ایران خواسته شده با احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران همکاری کند.

Titel: Ahmad Shahid, UN Sonderberichterstatter für die Lage der Menschenrechte in Iran
Quelle: Isna
Geliefert von Davoud Khodabakhsh احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران
عبدالکریم لاهیجی، نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و رئیس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران درباره این قطعنامه گفت که «تعداد کشورهای پشتیبان قطعنامه نشان از انزوای روزافزون رژیم ایران دارد و آشکار نشان می دهد که مجموعه جامعه بین المللی نمی‌خواهد سرکوب حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران را تحمل نماید. حکومت ایران چاره ای جز رعایت کامل حقوق بین المللی حقوق بشر و دعوت از گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران و گزارشگران موضوعی سازمان ملل ندارد.»

هم‌‌چنین سوهیر بالحسن، رئیس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر تاکید کرد که «رای سازمان ملل سرکوب ادامه دار تمام مدافعان حقوق بشر در ایران و خانواده های آنها را نیز محکوم می‌کند. برای مقابله با سرکوب رو به فزونی مدافعان حقوق بشر، ما باید پشتیبانی خود را از تمام فعالان حقوق بشر، وکلای دادگستری، فعالان سندیکایی، روزنامه نگاران و دیگران افزایش دهیم.»
در مقابل محمد خزایی، نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، این پیش‌نویس را "جهت دار" و دارای تناقض دانست. به گفته وی متن این پیش‌نویس با واقعیت‌های جامعه ایران هماهنگی ندارد و هدف ‌آن "سوء استفاده از ساز و کارهای حقوق بشر علیه ایران است."