شنبه، مهر ۲۷، ۱۳۹۲

آمریکا به‌احتمال بخشی از دارایی‌های ایران را آزاد خواهد کرد

مناسبات ایران و آمریکا

آمریکا به‌احتمال بخشی از دارایی‌های ایران را آزاد خواهد کرد

 

گفته می‌شود با اعلام آمادگی ایران برای محدود ساختن غنی‌سازی اورانیوم، دولت آمریکا در نظر دارد بخشی از دارایی‌های مسدودشده‌ی ایران را بازگرداند تا بدین ترتیب از بار تحریم‌های بین‌المللی‌ای که ایران متحمل آن است کاسته شود.
یک مقام دولت آمریکا که نمی‌خواست نامش فاش شود به روزنامه "نیویورک تایمز" گفته است، در پی گفت‌وگوهای ژنو و آمادگی ایران برای محدود ساختن سطح غنی‌‌سازی اورانیوم، دولت آمریکا در نظر گرفته است بخشی از دارایی‌های ایران را به این کشور بازگرداند.

به گزارش "نیویورک تایمز"، مسدود شدن دارایی‌های خارجی ایران توسط دولت آمریکا، اقدامی یک‌جانبه علیه ایران بوده است که ربطی به تحریم‌‌های بین‌المللی سازمان ملل علیه ایران ندارد.

در روزهای ۱۵ و ۱۶ اکتبر (۲۳ و ۲۴ مهر) مذاکرات دو روزه‌ای در ژنو در رابطه با مناقشه اتمی میان نمایندگان ایران و گروه ۵+۱ برگزار شد. در پایان این گفت‌وگوها، هر دو طرف این مذاکرات را مثبت و سازنده ارزیابی کردند. اعضای گروه ۵+۱ عبارتند از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان.

گفته می‌‌شود آزاد کردن بخشی از دارایی‌های ایران برآیند گفت‌وگوهای ژنو بوده است.

"نیویورک تایمز" می‌نویسد که با این حال، آمریکا هم‌زمان می‌تواند ایران را تهدید به تحریم‌های جدید کند؛ از جمله این‌که کلیه ذخایر ارزی ایران را مسدود سازد و سیستم مالی آمریکا را به روی این کشور ببندد، به طوری‌که هیچ بانک آمریکایی قادر به مبادله با آن نباشد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، تحریم‌های احتمالی جدید، آن‌گونه که کنگره آمریکا در نظر دارد، بر روی کاهش هر چه بیشتر صادرات نفت ایران متمرکز خواهد بود. به گفته‌ی یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا، پیش‌بینی می‌شود که سنای آمریکا در ۲۸ اکتبر (۶ آبان) در این زمینه مشورت خواهد کرد.

جنیفر پساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، تأیید کرد که دارایی‌های مسدودشده‌ی ایران جزو تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران محسوب نمی‌شود. ولی او افزود که نمی‌‌توان "زودهنگام و با گمانه‌زنی" درباره قصد احتمالی آمریکا در مورد آزاد کردن بخشی از این دارایی‌ها سخن گفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی خود اظهار داشت که طرف ایرانی باید گام‌هایی قابل آزمون و قابل باور بردارد تا آمریکا بتواند قدم‌هایی متناسب با آن را در نظر گیرد.

خانم پساکی گفت که گفت‌وگوهای ژنو "در سطحی سازنده‌تر و جدی‌تر از مذاکرات پیشین برگزار شد". وی افزود که کارشناسان آمریکا در امور تحریم‌ها در ژنو حضور داشته‌اند و این اولین نشست از دور جدیدی از گفت‌وگوهاست.

انتظار می‌رود که خانم وندی شرمن، نماینده ارشد آمریکا در گفت‌وگوهای اتمی، پیش از برگزاری نشست بعدی، به کنگره آمریکا در این رابطه گزارش دهد.

نشست بعدی مذاکرات ایران و گروه ۵+۱ در روزهای ۱۶ و ۱۷ آبان (۷ و ۸ نوامبر) برگزار خواهد شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر