دوشنبه، فروردین ۱۱، ۱۳۹۳

سیصد کیلومتر از مرزهای سیستان و بلوچستان نه جاده دارد و نه پاسگاه


سیصد کیلومتر از مرزهای سیستان و بلوچستان نه جاده دارد و نه پاسگاه

جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفته که در سال ۱۳۹۲ هر روز به طور متوسط یک درگیری مسلحانه در مرزهای ایران رخ داده است. وی مسئولیت پنج مرزبان ایرانی را بر عهده کشور پاکستان دانسته است.
جانشین فرماندهی مرزبانی ناجا در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر اظهار داشته که نمی‌تواند به طور صد در صد خبر کشته شدن یک مرزبان ایرانی توسط گروه جیش‌العدل را تایید یا تکذیب کند.

سردار احمد گراوند که به منظور بازدید از مرزهای ایران هنگام انجام این مصاحبه در بوشهر بوده، همچنین اظهار داشته که در سال ۱۳۹۲ به طور متوسط هر روز یک درگیری مسلحانه در مرزهای ایران رخ داده است. ایران ۸ هزار و ۷۵۵ کیلومتر مرز خاکی دارد. ۱۶۰۰ کیلومتر از این مرز در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.

به گفته جانشین فرماندهی مرزبانی نیروی انتظامی، ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای استان سیستان و بلوچستان هیچگونه کنترلی ندارد؛ نه جاده، نه پاسگاه و نه انسداد مرزی.

گراوند تاکید کرده که برای انسداد مرزها دراین منطقه نیاز به اعتبار ویژه است که این اعتبار در سال ۱۳۹۲ از سوی مجلس تامین نشده است. وی البته اذعان کرده که مسئله تحریم‌ها بودجه کشور را در سال ۹۲ با بحران روبرو کرده اما در عین حال گفته اگر بخواهیم مرزهای کشور به خوبی کنترل شوند، نیاز است تا اعتباراتی ویژه برای انسداد مرزها اختصاص یابد.
جمشید دانایی‌فر گروگانی که توسط جیش‌العدل کشته شد. سمت چپ نوزاد بیست روزه او جمشید دانایی‌فر گروگانی که توسط جیش‌العدل کشته شد. سمت چپ نوزاد بیست روزه او
جانشین فرماندهی مرزبانی ناجا اظهار داشته که نیروهای تحت امرش برای مرزبانی از فناوری‌های روز شامل انواع رادارها، دوربین‌های حرارتی و دید در شب و پهپاد استفاده می‌کنند. این در حالی است که فیلم منتشر شده از زمان به گروگان گرفته شدن پنج مرزبان ایرانی، آنها را در چادر و بدون هرگونه امکانات فنی و نظامی نشان می‌دهد.

گراوند مشکل عمده مرزبانان ایران در منطقه سیستان و بلوچستان را عدم کنترل مرز از داخل خاک افغانستان و پاکستان دانسته و اظهار داشته که این دو کشور هیچ اشرافی بر مرزهای خود ندارند و مدام از داخل خاک آنها به مرزبانان ایرانی تیراندازی می‌شود.

سردار گراوند درباره مرزبانان به گروگان گرفته شده ایرانی گفته: «به نظر من مسئولیت این پنج نفر به عهده کشور پاکستان است و هر کشوری برابر قوانین بین‌المللی باید امنیت مرزهای خود را برقرار کند که کشور پاکستان قادر نیست این امنیت را برقرار کند و در ملاقات‌های مرزی نیز به آنها اعتراض کرده‌ایم.»

در بهمن ماه گذشته، پنج مرزبان ایرانی در مرز پاکستان توسط گروه "جیش العدل" گروگان گرفته شدند. جیش‌العدل از حکومت ایران خواسته برای آزادی این سربازان ۵۰ عضو زندانی این گروه، ٢٠٠ نفر از شهروندان سنی مذهب زندانی در ایران و همچنین ۵۰ نفر از زنان سنی را که به گفته جیش العدل در سوریه در بازداشت سپاه پاسداران هستند، آزاد کند.
روز چهارم فروردین (۲۴ مارس) جیش العدل اعلام کرد که یکی از این مرزبانان به نام جمشید دانایی‌فر را کشته است. هنوز هیچ فیلم یا عکس تایید‌شده‌ای از جسد این مرزبان ایرانی منتشر نشده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر