سه‌شنبه، تیر ۲۴، ۱۳۹۳

سالانه ۱۲۰ هزار سقط جنین غیرقانونی در ایران

سالانه ۱۲۰ هزار سقط جنین غیرقانونی در ایران

معاون وزیر بهداشت و درمان ایران می‌گوید سالانه ۱۲۰ هزار مورد سقط جنین غیرقانونی در ایران انجام می‌گیرد. وی همچنین نسبت به عواقب فرزندآوری در سنین کم هشدار داد و آن را موجب افزایش خطر مرگ مادران دانست.
علی اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت ایران، در همایش روز جهانی جمعیت، که روز سه‌شنبه ۲۳ تیر (۱۵ ژوئیه) در تهران برگزار شد، تصریح کرد: «سالانه ۲۲۰ هزار سقط جنین در کشور انجام می‌شود که ۱۲۰ هزار مورد از آن غیرقانونی است.»
وی "مسائل اقتصادی" و "تداخل فرزندآوری با تحصیل" را از مهمترین دلایل سقط جنین در ایران دانست.
به گفته معاون وزیر بهداشت ۷۰ درصد جمعیت کشور بین ۱۵ تا ۶۴ سال هستند که "جمعیت فعال" را تشکیل می‌دهند.
بر این اساس ۳۲ درصد جمعیت ایران در سن ۲۰ تا ۳۴ سالگی و در زمان کار و ازدواج هستند. با این وجود نرخ باروری در سال‌های اخیر کاهش یافته است. این نرخ از ۶/۸ فرزند در دهه ۱۳۶۰ به ۱/۸ فرزند در سال‌های اخیر رسیده است.
سیاری با اشاره به اینکه بیش از ۱۱ میلیون نفر در کشور "در سن ازدواج‌اند و ازدواج نکرده‌اند" می‌افزاید: «سن ازدواج بالا رفته است به طوری که در مردان به ۲۶/۸ سال و در زنان ۲۳/۴ سال است.»
به گفته این مقام دولتی آمار ازدواج بین سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ روند نزولی داشته اشت که یکی از عوامل اسن مساله، بیکاری است. ۲۰ تا ۲۵ درصد از جمعیت جوان ایران بیکار هستند.
در همین حال آمار طلاق نیز بین سال‌های ۸۵ تا ۹۲ افزایش داشته به طوری که ۲۰ درصد از ۸۰۰ هزار ازدواج، سالانه به طلاق منجر می‌شود که ۵۰ درصد آن در ۵ سال اول زندگی مشترک است.
معاون وزیر بهداشت "فقر و اختلافات مالی، اعتیاد، ازدواج تحمیلی و عدم تفاهم" را از دلایل افزایش طلاق در ایران ارزیابی می‌کند.
خطرات بارداری دختران جوان
علی اکبر سیاری، معاون وزیر بهداست ایران، در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد اگر زنان زیر ۱۸ سال باردار شوند خطر مرگ در آن‌ها افزایش می‌یابد.
به گفته وی بارداری بالای ۳۵ سال ۲۷ درصد، بارداری ناخواسته ۲۱ درصد، بیش از ۴ فرزند ۱۸ درصد و فاصله بارداری کمتر از دو سال خطر مرگ را ۳۴ درصد افزایش می‌دهد.
سیاری با بیان این که در چنین شرایطی برخی "افراطیون" می‌گویند کاری به خطرات و پیشگیری نداشته باشیم، گفت: «در حالی که خطرات را متوجه نیستند و این موضوع باعث افزایش سقط می‌شود و مادران باید ۸ بار در طول بارداری مراقبت شوند.»
معاون وزیر بهداشت ایران همچنین از مرگ روزانه ۸ نفر بر اثر اعتیاد خبر داد و تصریح کرد: «۵۸ درصد از معتادان در سن کمتر از ۳۵ سالگی و ۱۴ درصد در بین سن ۱۵ تا ۱۹ سالگی به سر می‌برند و اعتیاد یکی از دلایل عدم فرزندآوری است.»
وی با این حال ابراز امیدواری کرد که نرخ باروری در ایران از ۱/۸درصد به ۲/۱ درصد افزایش پیدا کند.
تلاش برای افزایش فرزندآوری
در سال‌های پایانی دولت محمود احمدی‌نژاد، دولت ایران سیاست افزایش جمعیت را در پیش گرفت. این سیاست مورد حمایت جدی آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی است که جمعیت کنونی کشور را ناکافی می‌داند.
در حالی که برخی از مسئولان از دو برابر شدن جمعیت ایران سخن می‌گویند، در چند سال گذشته مجلس و دولت ایران نیز تلاش کرده‌اند با تصویب قوانین تازه‌، نرخ رشد جمعیت را افزایش دهند.
در تازه‌ترین رخداد، نائب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خبر داد که تمامی بخشنامه‌های وزارت بهداشت و درمان درباره پیشگیری و کاهش جمعیت و بارداری لغو شده است.
عبدالرحمان رستمیان می‌گوید هر روشی که برای پیشگیری و کنترل جمعیت جز مواردی که مورد تایید وزارت بهداشت و درمان، مانند بیماران ایدز و بیماران قلبی، لغو شده است.
پیش‌تر مجلس ایران طرحی را با عنوان "محدودسازی روش‌های جلوگیری از بارداری" تصویب کرد که بر اساس آن کلیه اقدامات منتهی به "سقط جنین، عقیم سازی، وازکتومی، توبکتومی و هرگونه تبلیغات برای فرزندآوری کمتر" ممنوع است و متخلفان به دو تا ۵ سال زندان محکوم می‌شوند.
این طرح با وجود مخالفت دولت به تصویب رسید. در واکنش به آن، شهیندخت مولاوردی، معاون حسن روحانی در امور زنان و خانواده تاکید ‌کرد که نماینده دولت و مرکز پژوهش‌های مجلس با این طرح مخالفت کرده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر