جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و همتای ایرانی‌اش محمد جواد ظریف، روز چهارشنبه ۴ مارس تازه‌ترین دور از مذاکرات هسته‌ای را که سه روز به طول انجامید، به پایان رساندند.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا از پیشرفت در مذاکرات سخن گفت اما در عین حال تاکید کرد که شکاف‌ها همچنان پابرجاست.

محمد جواد ظریف هم گفت که مذاکرات با همتای آمریکایی‌اش شاهد پیشرفت بود اما کار بسیاری همچنان باقی مانده است.

دیدار ظریف و کری چند ساعت پس از آن برگزار شد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، توافقی را که گروه ۱+۵ با ایران در پی دست یابی به آن هستند، «اشتباهی بزرگ» توصیف کرد.

از روز دو شنبه، کری و ظریف بیش از ۱۰ ساعت در شهر مونتروی سوئیس با یکدیگر گفت‌وگو کردند. این دو در پی آن هستند تا شاید بتوانند تا اواخر مارس، به چارچوبی برای یک توافق دست یابند.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از یک مسئول بلندپایه آمریکایی، دو طرف ۱۵ ماه مارس بار دیگر با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد. این مقام مسئول مکان این دیدار را مشخص نکرد.

اما به نظر می‌رسد سخنرانی جنجال برانگیر روز سه شنبه نتانیاهو در کنگره آمریکا که در آن به شدت از تلاش‌های صورت گرفته برای پایان دادن به بحران اتمی ایران انتقاد کرد، تلاش‌های دولت آمریکا را با هدف بسیج کردن افکار عمومی داخلی برای تایید این توافق، دشوار‌تر می‌کند.

نتانیاهو گفت که توافق، به جای این‌که جلوی دستیابی ایران به جنگ‌افزارهای اتمی را بگیرد، دستیابی تهران به بمب اتم را «تضمین» خواهد کرد.

ساعاتی بعد باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ گفت که نتانیاهو در سخنرانی‌اش مسائل جدیدی مطرح نکرده و «جایگزینی کاربردی» برای سیر مذاکرات مطرح نکرده است.

ایران و قدرت‌های جهانی در پی آن هستند تا اواخر مارس به چارچوبی برای توافق هسته‌ای دست یابند و پس از آن تا ژوئن آینده، به توافق همه جانبه برسند.

هدف از مذاکرات اطمینان از صلح آمیز بودن برنامه اتمی ایران و در مقابل پایان دادن به تحریم‌های بین‌المللی اعمال شده علیه این کشور است.