محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران  روز پنجشنبه ۵ مارس گفت که ممکن است تهران تعلیق بخشی از فعالیت‌های اتمی خود را به مدت ۱۰ سال بپذیرد. او در عین حال از دادن جزئیات بیشتر در این باره خودداری کرد.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا  روز دوشنبه گفت ایران باید بخشی از فعالیت‌های اتمی خود را دستکم به مدت ۱۰ سال به حال تعلیق درآورد تا زمینه برای انعقاد توافق هسته‌ای جامع در مذاکرات تهران و گروه ۱+۵ فراهم شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ظریف پنجشنبه در پاسخ به خبرنگار شبکه خبری CNN به سوالش مبنی بر اینکه آیا تهران آماده است برنامه اتمی خود را که اصرار بر صلح‌آمیز بودن ان دارد به مدت یک دهه تعلیق کند، گفت: «بستگی به چگونگی توضیح شما از مساله دارد. اگر توافقی داشته باشیم، ما آماده هستیم برخی از محدودیت‌های مشخص را برای مدت زمانی معین بپذیریم. البته من آماده مذاکره روی هوا نیستم.»
این در حالی است که رسانه‌های ایرانی سه شنبه به نقل از ظریف گزارش دادند که گفته بود درخواست اوباما برای تعلیق ۱۰ ساله بخشی از برنامه اتمی، غیر قابل قبول است.
در هفته جاری ظریف با وزیر امور خارجه آمریکا با هدف دستیابی به چارچوبی سیاسی برای توافق کلی، در شهر مونتروی سوئیس، دیدار و گفت‌وگو کرد.
ظریف گفت: «بسیاری از جزئیات وجود دارد که باید بر سر آن مذاکره کنیم. پیشرفت‌هایی حاصل کردیم... باید در هفته‌های اندک آینده به صورت پیوسته کار کنیم.»
ایران و گروه ۱+۵ که آن را آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین پنج کشور عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان تشکیل می‌دهند، پایان ژوئن را به عنوان ضرب‌الاجلی برای دستیابی به توافق جامع هسته‌ای اعلام کردند. کشورهای غربی امیدوار هستند که بتوان تا پایان مارس به چارچوبی برای این توافق دست یافت.
هدف توافق اطمینان از مسالمت آمیز بودن برنامه اتمی ایران و در مقابل پایان دادن به تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور به خاطر فعالیت‌های هسته‌ای‌اش است.
ظریف ادامه داد: «در صورت فراهم شدن اراده سیاسی لازم برای گرفتن تصمیم‌های سخت، می‌توان به توافق دست یافت.»
مسئولانی در گروه ۱+۵ و ایران می‌گویند که مذاکراتی در سطح بلند پایه میان دو طرف به احتمال زیاد در هفته سوم مارس در ژنو برگزار خواهد شد.
ظریف می‌گوید تا کنون توافقی رضایتبخش بر سر چگونگی پایان دادن به تحریم‌ها حاصل نشده است.
او ادامه داد: «همچنان مقداری وقت برای حل و فصل همه مسائل باقی مانده است.»
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل روز سه شنبه در سخنانی در کنگره آمریکا گفت توافق مد نظر «اشتباهی بسیار بزرگ» است.
ظریف هشدارهای نتانیاهو را رد کرد و گفت: «برخی مردم معتقدند که صلح و ثبات خطری برای موجودیت آن‌ها است.» او تاکید کرد که سخنان نخست وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا هیچ تاثیری بر سیر مذاکرات نداشته است.