قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای برون مرزی سپاه پاسداران ایران، برای شرکت در عملیات آزادسازی تکریت وارد عراق شد.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران ایران، روز دوشنبه ۲ مارس اعلام کرد، سلیمانی عملیات "ضد داعش و بعث" در تکریت را از شهر سامرا در عراق هدایت خواهد کرد. عملیات تکریت برای ایران جنبه نمادین دارد، زیرا این شهر زادگاه صدام حسین، رهبر پیشین عراق است.

خبر ورود سلیمانی به عراق برای شرکت در عملیات آزادسازی تکریت در حالی منتشر می‌شود که دولت عراق برای این عملیات از مدت‌ها پیش به تجهییز نیرو پرداخته است. اما با ورود سلیمانی به عراق، بار دیگر این پرسش مطرح می‌شود که در این نبرد حساس آیا این ارتش عراق است که جنگ اصلی را انجام می‌دهد، و یا دولت بغداد بیش از پیش بر نیروهای شبه نظامی شیعه وابسته به ایران متکی شده است.

روزنامه بریتانیایی «تلگراف» در گزارش دوشنبه ۲ مارس خود به وسعت حضور نیروهای شبه نظامی شیعه در عملیات آزادسازی تکریت اشاره دارد. تلگراف در این گزارش می‌نویسد که این حضور به حدی است که میزان مشارکت ارتش عراق در این عملیات را به زیر سایه برده است.

خبرگزاری فارس نیز از حضور قاسم سلیمانی، همراه با هادی العامری، فرمانده نیروهای «بدر»، و قیس الخزعلی، فرمانده عصائب اهل الحق، و ابومهدی، فرمانده گردان‌های حزب الله عراق، در اتاق فرماندهی عملیات تکریت در سامرا خبر می‌دهد.

تلگراف می نویسد: «استان صلاح الدین عراق و مرکز آن تکریت، یکی از استانهای سنی نشین عراق است. حضور پررنگ نیروهای شبه نظامی شیعه طرفدار ایران در عملیات بازپس گیری تکریت، حتی اگر منجر به بیرون راندن نیروهای داعش از این استان شود، برای مردم سنی مذهب این استان نمی‌تواند چندان نوید بخش باشد.»

روزنامه بریتانیایی «تلگراف» در گزارش خود یاد آور می‌شود، اوجگیری داعش و پیروزی‌های برق آسای این گروه تروریستی در تابستان گذشته در استانهای غربی و شمالی عراق، بیش از هرچیز نشانه‌ای از «یاس» عمیق اقلیت سنی عراق از حکومت شیعه این کشور در بغداد دارد.

اکنون این سوال مطرح است که شکاف مذهبی در کشور عراق، با ورود شبه نظامیان شیعه به فرماندهی قاسم سلیمانی به خیابانهای تکریت آیا التیام می‌یابد و یا بر شدت آن افزوده خواهد شد؟