نگرانی بان کى مون از افزایش اعدامها و نقض حقوق اقلیتها در ایران
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، در گزارش سالیانه خود از وضعیت
حقوق بشر در ایران، که سه شنبه ۳ مارس به شورای حقوق بشر این سازمان ارائه
شد، از افزایش اعدامها و نقض حقوق اقلیتها، حقوق زنان، اقلیتهای مذهبی،
خبرنگاران و فعالان ابراز نگرانی کرد.
بنا به گزارش «رویترز» دبیر کل سازمان ملل متحد در این گزارش بر «نگرانی عمیق» در مورد «شمار افزایشیابنده اعدامها، از جمله اعدام زندانیان سیاسی و زیر سن قانونی» و «عدم تعهد حسن روحانى در قبال حقوق اقلیتهاى قومى و دینى» تأکید کرده است.
ایران بین ژانویه و نوامبر سال ۲۰۱۴ دست کم ۵۰۰ نفر و احتمالا خیلی بیشتر از این تعداد را اعدام کرده است. اکثریت اعدامشدگان از محاکمهای عادلانه برخوردار نبودند و بیش از ۸۰ درصد آنان در رابطه با جرایم مربوط به مواد مخدر اعدام شدند.
سازمان ملل در گزارش خود میگوید، وعدههای یادشده روحانی تجلی نیافت و «کسانی که در جستوجوی به رسمیت شناخته شدن بیشتر حقوق فرهنگی و زبان خود هستند با خطر مجازاتهای سخت، از جمله مجازات اعدام روبرو هستند.»
سازمان ملل همچنین از عدم اجازه سفر گزارشگر ویژه حقوق بشر به ایران دکتر احمد شهید انتقاد کرده است.
بنا به گزارش «رویترز» دبیر کل سازمان ملل متحد در این گزارش بر «نگرانی عمیق» در مورد «شمار افزایشیابنده اعدامها، از جمله اعدام زندانیان سیاسی و زیر سن قانونی» و «عدم تعهد حسن روحانى در قبال حقوق اقلیتهاى قومى و دینى» تأکید کرده است.
انتقاد از افزایش اعدامها
گزارش سالانه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، تعداد موارد اعدام در ایران را «نگران کننده» دانسته و از این کشور انتقاد کرده که به «وعده» خود مبنی بر بهبود حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی عمل نکرده است.ایران بین ژانویه و نوامبر سال ۲۰۱۴ دست کم ۵۰۰ نفر و احتمالا خیلی بیشتر از این تعداد را اعدام کرده است. اکثریت اعدامشدگان از محاکمهای عادلانه برخوردار نبودند و بیش از ۸۰ درصد آنان در رابطه با جرایم مربوط به مواد مخدر اعدام شدند.
حقوق اقلیتها
در گزارش سالانه سازمان ملل متحد یادآوری شده که ایران به وعده حسن روحانی، رئیسجمهور ایران در باره «گسترش حفاظت از همه گروههای مذهبی و اصلاح قوانین تبعیضآمیز علیه اقلیتها» عمل نکرده است.سازمان ملل در گزارش خود میگوید، وعدههای یادشده روحانی تجلی نیافت و «کسانی که در جستوجوی به رسمیت شناخته شدن بیشتر حقوق فرهنگی و زبان خود هستند با خطر مجازاتهای سخت، از جمله مجازات اعدام روبرو هستند.»
عدم پاسخگویى ایران
طبق این گزارش دفتر دبیر کل سازمان ملل متحد، ایران به ۲۴ سوال از مجموع ۲۹ پرسشی که سازمان ملل در زمینههای مشخص حقوق بشری از این کشور پرسیده پاسخ نداده است.سازمان ملل همچنین از عدم اجازه سفر گزارشگر ویژه حقوق بشر به ایران دکتر احمد شهید انتقاد کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر