پنجشنبه، اردیبهشت ۱۰، ۱۳۹۴

ظریف: در هشت سال گذشته مواد کافی برای هشت بمب را داشتیم

ظریف: در هشت سال گذشته مواد کافی برای هشت بمب را داشتیم

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، چهارشنبه شب، ۹ اردیبهشت، در مصاحبه‌ای با یک شبکه تلویزیونی آمریکا گفت که ایران در هشت سال گذشته «مواد کافی برای تولید هشت بمب» اتمی معادل هشت هزار کیلوگرم اورانیوم را داشته، اما «هرگز» این کار را نکرده است.
آقای ظریف در مصاحبه‌ای با چارلی رز، مجری مشهور شبکه پی‌بی‌اس آمریکا، که برگردان آن روز پنج‌شنبه، ۱۰ اردیبهشت، در خبرگزاری صداوسیما منتشر شد به توانایی ایران برای این کار اشاره کرده است.
به گفته آقای ظریف، ایران در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد یعنی مدت هشت سال «تمام تحریم‌ها را تحمل کرد»، در حالی که اورانیوم غنی‌شده کافی برای «ساخت هشت بمب» را در اختیار داشت.
اما او در عین حال در این مصاحبه تاکید کرد که «آماده‌ایم فضای اعتماد ایجادکنیم و این کار با اقدامات خاصی که پذیرفته‌ایم شدنی است».
گفته‌های آقای ظریف در حالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی همواره اتهام‌ها درباره تلاش برای دستیابی به دانش ساخت بمب اتمی را رد کرده و هدف از برنامه اتمی ایران را استفاده صرفا صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و تولید برق عنوان کرده‌اند.
اما درباره توان ایران برای دستیابی به بمب اتمی تاکنون نظرات مختلفی از سوی مقام‌های غربی و همچنین اسرائیل مطرح شده است.
از جمله آویگدور لیبرمن، وزیر امور خارجه اسرائیل، روز سه‌شنبه، هفتم بهمن ۹۳، گفته بود که ایران تنها ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان نیاز دارد تا به سلاح هسته‌‌ای دست پیدا کند.
بر اساس گزاره‌‌برگ وزارت خارجه آمریکا از تفاهم اتمی لوزان، زمان خروج ایران، یعنی زمانی که ایران نیاز خواهد داشت تا به مقدار کافی ماده شکافنده برای ساخت جنگ‌‌افزار هسته‌ای تولید کند، هم اینک دو تا سه ماه برآورد می‌‌شود.
به گفته وزارت خارجه آمریکا، بر اساس تفاهم لوزان، این زمان برای مدت دست‌کم ۱۰ سال به حداقل یک سال افزایش خواهد یافت.
این در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، تفاهم اتمی لوزان را «مسیر آزاد برای دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای» خوانده است.
در همین حال محمدجواد ظریف در مصاحبه خود با شبکه پی‌بی‌اس به اسرائیل هشدار داد: «نتانیاهو که روی دویست کلاهک هسته‌ای غیرقانونی نشسته است، حق ندارد بخشی از گروه منع تکثیر در جهان باشد.»
وی همچنین خطاب به مقامات آمریکایی‌ تاکید کرد: «اگر نگران تسلیحات هسته‌ای هستید، چرا برای خاورمیانهٔ عاری از سلاح هسته‌ای، به اسرائیل فشار نمی‌آورید؟»
آقای ظریف روز دوشنبه، هفتم اردیبهشت، نیز با تشریح مواضع جنبش عدم تعهد در کنفرانس بازنگری معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌‌ای، بر پیوستن اسرائیل به این معاهده تاکید کرده بود.
وزیر خارجه ایران در این مصاحبه همچنین گفت که شکست مذاکرات اتمی ایران و گروه ۵+۱ «فاجعه نخواهد بود»، اما در عین حال «به معنای از دست دادن یک فرصت بسیار مهم خواهد بود، زیرا این فرصتی بسیار منحصر به فرد است».
وی اضافه کرد: «مردم ایران یک سال و نیم قبل... رئیس جمهوری را انتخاب کردند که خواهان تعامل بر اساس احترام متقابل است. اکنون این فرصت توسط مردم ایران هم برای ما به عنوان دولت ایران و همچنین برای جامعه جهانی ایجاد شده است.»
آقای ظریف درباره دیدار با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز گفت: «ما پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌ایم.»
به گفته آقای ظریف، آمریکا از ایده اولیه خود مبنی بر مخالفت با «هر نوع غنی‌سازی» در ایران عقب‌نشینی کرده و پذیرفته است که ایران حق غنی‌سازی اورانیوم را دارد.
وی اضافه کرد: «ده سال پیش چنین مسائلی مطرح نبود. ده سال قبل هم ما این پیشنهادات را مطرح کرده‌ایم، اما دولت بوش این پیشنهادات را نپذیرفت. در آن زمان بوش و بولتون تصمیم گرفتند توافق ما را با اروپایی‌ها نپذیرند.»
وزرای خارجه ایران و آمریکا عصر روز دوشنبه در اقامتگاه سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل دیدار کردند.
در همین حال به گفته مقامات وزارت خارجه ایران، نگارش متن توافق نهایی ایران و گروه ۵+۱ از روز چهارشنبه، دوم اردیبهشت، در وین آغاز شده و نخستین موضوع این متن چگونگی برداشتن تحریم‌های ایران است که عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده اتمی ایران، آن را «پیچیده» خوانده است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، ایران و اروپا از روز پنج‌شنبه مذاکرات برای نگارش متن توافق جامع را از سر خواهند گرفت.
به گفته این خبرگزاری، این دور از مذاکرات با حضور عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونان وزیر خارجه ایران، و هلگا اشمیت، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، انجام خواهد شد.

ظریف: یک جاسوس آمریکایی درصدد سوء استفاده از جیسون رضائیان بود

ظریف: یک جاسوس آمریکایی درصدد سوء استفاده از جیسون رضائیان بود

وزیر امور خارجه ایران در نشستی در نیویورک با ابراز تاسف از وضعیتی که جیسون رضائیان در آن گرفتار شده٬ گفت او به خاطر سوء استفاده یک مامور پایین‌رتبه اطلاعاتی وابسته به آمریکا٬ با اتهامات جدی روبرو است.
محمدجواد ظریف٬ وزیر خارجه ایران چهارشنبه (۹ اردیبهشت٬ ۲۹ آوریل) در جریان سخنرانی در دانشگاه نیویورک به تلویح گفت که جیسون رضائیان٬ خبرنگار واشنگتن پست که ماه‌ها است در ایران زندانی است٬ احتمالا مورد سوء استفاده یکی از ماموران اطلاعاتی یا جاسوسان آمریکایی قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز٬ محمد جواد ظریف گفت که یکی از ماموران اطلاعاتی پایین‌رتبه که احتمالا وابسته به دولت ایالات متحده است٬ تلاش کرده تا از موقعیت جیسون رضائیان برای پیش‌برد اهداف اطلاعاتی بهره گیرد.
جیسون رضائیان ۹ ماه است که با اتهامات امنیتی٬ پشت میله‌های زندان به سر می‌برد. او در این مدت تنها یک بار توانسته با وکیل خود ملاقات کند.
آقای ظریف در توضیح ماجرا گفت: «متاسفانه دوست شما و من٬ جیسون٬ به جرمی بسیار جدی متهم شده و امیدوارم که تبرئه شود. او باید منتظر دادگاه بماند. واقعیت این است که برخی اشخاص از نیازهای دیگران؛ از تلاش برای ویزا گرفتن برای سفر خود یا همسرشان به آمریکا گرفته تا موارد دیگر بهره‌برداری می‌کنند و در مقابل آن خواسته‌هایی دارند که غیرقانونی و خطرناک است و به زندگی حرفه‌ای روزنامه‌نگار آسیب‌های جدی وارد می‌کند.»
بیشتر بخوانید: گزارشگران بدون مرز: جیسون رضائیان قربانی جنگ قدرت در ایران
جیسون رضائیان که روزنامه‌نگاری ایرانی-آمریکایی است٬ در تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۳۹۳ به همراه همسرش یگانه صالحی توسط ماموران لباس شخصی سپاه پاسداران در محل سکونت خود بازداشت شد. همسر او یک ماه پس از بازداشت با سپردن وثیقه‌ای سنگین آزاد شد٬ اما او همچنان محبوس و در انتظار محاکمه است.
باراک اوباما٬ رئیس‌جمهور آمریکا دوشنبه هفته جاری در ضیافت ویژه کاخ سفید برای خبرنگاران٬ خواستار آزادی جیسون رضائیان شد.
به گفته او «جرم رضائیان این است که درباره امیدها و هراس‌های مردم ایران می‌نوشته است.»
حال با سخنانی که وزیر امور خارجه ایران مطرح کرده٬ آزادی قریب‌الوقوع جیسون رضائیان چندان محتمل به نظر نمی‌رسد.
بیشتر بخوانید: اوباما خواستار آزادی جیسون رضائیان شد
به گفته لیلا احسن٬ وکیل جیسون رضائیان٬ اتهامات او «جاسوسی، دسترسی و جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی شده، همکاری با دول متخاصم و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران» عنوان شده است.
کاخ سفید اتهامات مطرح شده علیه جیسون رضائیان را «مضحک» خوانده است.
رسانه‌های رادیکال وابسته به نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در ایران٬ در ماه‌های گذشته علاوه بر این اتهامات٬ مواردی نظیر «اقدام علیه امنیت ملی و فروش اطلاعات اقتصادی و صنعتی ایران در شرایط تحریم» و نیز «نفوذ در اماکن مهم دولتی و افشای برنامه‌های ضدتحریمی ایران از جمله هویت واسطه‌های تجاری و ماهیت شرکت‌های همکار ایران در پروسه دور زدن تحریم‌ها و جاسوسی از برنامه هسته‌ای» را به عنوان اتهامات او ذکر کرده‌اند.
به گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، تا کنون ۴۰۰ هزار نفر طومار درخواست آزادی جیسون رضاییان را که از طرف این سازمان حمایت شده، امضا کرده‌اند. افرادی نظیر نوام چامسکی، اندرسون کوپر، کریستین امان‌پور نیز طی نامه‌هایی به مقامات ایرانی خواستار آزادی این روزنامه‌نگار شده‌اند.

محمد یزدی سخیف : اگر قوه مجریه بگوید اسلام نه، اسلام می‌گوید شما نه

محمد یزدی سخیف : اگر قوه مجریه بگوید اسلام نه، اسلام می‌گوید شما نه

در ادامه واکنش‌ها‌ به تاکید روحانی بر وظایف قانونی پلیس، رئیس مجلس خبرگان گفته "تمامی قوای زیرمجموعه رهبری" ملزم به اجرای قوانین اسلام هستند.۱۲۱ نماینده مجلس هم در نامه‌ای به روحانی اصول قانون اساسی ایران را یادآور شدند.
  ایت شیطان محمد یزدی، رئيس مجلس خبرگان رهبری، روز پنجشنبه (۱۰ اردیبهشت / ۳۰ آوریل) در مراسم تجلیل از مقام معلم در دانشگاه عالی دفاع ملی به سخنان شنبه گذشته (۵ اردیبهشت) رئیس جمهور ایران درباره وظیفه پلیس واکنش نشان داد. یزدی "تمامی قوای زیر مجموعه رهبری" را ملزم به اجرای قوانین اسلام دانست و به طور مشخص درباره "قوه مجریه" که ریاست آن بر عهده حسن روحانی است گفت: «قوه مجریه‌ای که مورد تنفیذ رهبری قرار می‌گیرد باید اسلام را اجرا کند و نمی‌تواند بگوید که اسلام نه؛ اگر بگوید اسلام نه اسلام به او می‌گوید شما نه.»
محمد یزدی در سخنرانی خود همچنین بر "اسلامی بودن جمهوری" در ایران تاکید کرد و گفت برخلاف جمهوری‌های دیگر که هر چه مردم بخواهند باید فراهم ‌شود، در ایران آنچه مردم بخواهند، برای مثال رفع حجاب، فراهم نخواهد شد، چون جمهوری در ایران در چارچوب اسلام است.
حسن روحانی ۵ اردیبهشت در همایش فرماندهان، روسا و مدیران نیروی انتظامی با تفاوت قائل شدن میان "امنیت جامعه" و "امنیتی کردن جامعه" گفته بود وظیفه پلیس تنها "اجرای قانون" است و نه "اجرای اسلام". او همچنین تاکید کرده بود که بسیاری از مسائل شرعی به "ایمان و عبادت فردی" افراد مربوط است و به نیروهای پلیس ربطی ندارد. رئیس جمهور ایران گفته بود: «ما در جامعه نیاز به امنیت داریم. برای تامین امنیت باید هزینه کرد. اما اول باید به ریشه‌های مساله‌ی امنیت توجه کنیم و بعد به دنبال تحقق امنیت برویم.» او سپس تاکید کرده بود که "منکر" اصلی در جامعه "فقر و بیکاری و فساد" است.
دو روز پس از سخنرانی حسن روحانی درباره وظیفه پلیس سه مرجع شیعه از او انتقاد کردند. آیت‌الله ناصر مکارم‌ شیرازی بدون نام بردن از روحانی گفت که حرف او درباره وظیفه پلیس "نامناسب" بوده است. آیت‌الله حسین نوری همدانی تاکید کرده بود که همه ملزم به اجرای احکام اسلامی هستند. آیت‌الله لطف‌الله صافی گلپایگانی با ابراز نگرانی از "بعضی حرف‌هایی که زده می‌شود که فلان نهاد مثلا نباید مجری قانون اسلام باشد" گفته بود: «مسئولین ما باید مراقبت بیشتری کنند؛ سخنانی زده نشود که باعث نگرانی مردم با ایمان شود.»
"اگر عذرخواهی نکند، بلا بر سرش می‌آید"
لحن جواد کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، روز سه‌شنبه (۸ اردیبهشت) در نشست علنی مجلس تندتر از سه مرجع شیعه یادشده بود. این نماینده مجلس گفت اگر روحانی حرف خود را درباره وظیفه پلیس پس نگیرد و از مردم عذر نخواهد "همان اتفاقاتی که در گذشته اسلام بر سر پیشینیان آورد بر سر او می‌آورد".
کریمی قدوسی سپس نمونه‌هایی از "بلایی که اسلام بر پیشینیان آورده" را برشمرد. او از جمله گفت که وزیر نفت دولت موقت (علی‌اکبر معین‌فر) اجرای احکام اسلام را مقدور ندانسته بود، از این رو آیت‌الله محمد بهشتی " سینه چاک کرد و به میدان آمد و بر دهن جسارت‌کننده اسلام زد".

سایت "صاحب نیوز" به نقل از "آناج" نوشته است که محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز روز پنج‌شنبه در تبریز کسانی را که بر قانون تاکید می‌کنند و نه بر اسلام باعث "تضعیف اقتدار ایران" خوانده است.
یادآوری قانون اساسی در نامه ۱۲۱ نماینده
همچنین روز چهارشنبه (۹ اردیبهشت) ۱۲۱ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رئیس جمهور ایران به او "یادآوری" کردند که "اساس انقلاب اسلامی" مبتنی بر اسلام و "محور حاکمیت دینی یعنی ولایت فقیه" گسترش فرهنگ اسلامی در جهان است.
در نامه نمایندگان تاکید شده که وظیفه نیروی انتظامی بنا بر گفته رهبران جمهوری اسلامی "دفاع از اسلام و ارزش‌های اسلامی" است. نمایندگان با اشاره به اینکه قوانین ایران اسلامی است، از روحانی می‌پرسند چه کسی موظف به اجرای این قوانین است اگر نیروی انتظامی این وظیفه را ندارد؟ آنان سپس می‌پرسند آیا تنها روحانیت موظف به اجرای این قوانین است؟
در ادامه نامه نمایندگان می‌خوانیم: «آیا سخن شما بدان معنی نیست که دین از سیاست جدا است؟ آیا قوانین مصوب غیراسلامی است؟ آیا این به معنی تعطیل شدن واجبات از جمله امر به معروف و نهی از منکر نیست؟»
نمایندگان سپس به بخش‌هایی از قانون اساسی جمهوری اسلامی اشاره می‌کنند که در آن بر اصل ولایت فقیه تاکید شده و گفته می‌شود که تمامی قوانین ایران باید بر اساس موازین اسلامی باشد.

گزارش بریتانیا درباره شبکه تامین تجهیزات اتمی ایران



گزارش بریتانیا درباره شبکه تامین تجهیزات اتمی ایران
 
بریتانیا به کمیته تحریم‌های سازمان ملل متحد درباره وجود یک شبکه تأمین تجهیزات هسته‌ای برای ایران که با دو شرکت تحت تحریم مرتبط است، خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز این شبکه که دولت بریتانیا در روز ۲۰ آوریل سازمان ملل را از وجود آن باخبر کرد، یک شبکه تدارکاتی فعال است که با شرکت های ایرانی فناوری سانتریفوژ (TESA) و شرکت کالای الکتریک (KEC) در ارتباط است.

بنا بر این گزارش، شرکت کالای الکتریک تحت تحریم‌هایی است که از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد وضع شده و شرکت فناوری سانتریفوژ نیز از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم شده است.

کمیته تحریم‌های سازمان ملل متحد اعلام کرده که اطلاعات مربوط به این شبکه تأمین تجهیزات هسته‌ای، برای بررسی و راستی‌آزمایی، بسیار دیر در اختیار این کمیته قرار گرفته است.

تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه جمهوری اسلامی در سال۲۰۰۶ وضع شده است.

این گزارش تأکید کرده است که افشای این اطلاعات ممکن است بی‌اعتمادی قدرت‌های غربی به ایران را نسبت به رعایت توافقی که قرار است در زمینه پرونده هسته‌ای این کشور تا پایان ماه ژوئن به دست بیاید، دامن می‌زند.

قدرت‌های جهانی و ایران در روز دوم آوریل به یک چارچوب برای رسیدن به توافق هسته‌ای دست یافتند.

بر اساس این چارچوب، توان غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران و تعداد سانتریفیوژهای فعالی که این کشور می‌تواند داشته باشد، به شدت کاهش می‌یابد.

سناتور آمریکایی: ظریف در طول جنگ عراق و ایران در آمریکا پنهان شده بود

سناتور آمریکایی: ظریف در طول جنگ عراق و ایران در آمریکا پنهان شده بود
 
تام کاتن، سناتور جمهوری خواه در مجلس سنای آمریکا، در توئیتر خود نوشته است که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هنگام جنگ عراق و ایران، در آمریکا پنهان شده بود.

ماجرا از قرار آن است که ظریف طی سخنانی در دانشگاه نیویورک با بیان اینکه «در صورت توافق، گام‌های رفع تحریم‌ها احتمالاً چند هفته طول می‌کشد»، گفت: «تمامی تحریم‌ها علیه ایران برداشته خواهد شد، خواه این موضوع باب میل سناتور «تام کاتن» باشد یا نباشد».

این سخنان، موجب شد این سناتور جمهوریخواه در حساب کاربری توئیتر خود به سخنان وزیر امور خارجه ایران واکنش نشان دهد.

تام کاتن سناتور جمهوریخواهی است که به نمایندگی از سوی ۴۷ نفر از سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکایی در نامه‌ای سرگشاده به مقامات ایران هشدار داده بود هرگونه توافق هسته‌ای میان آمریکا و ایران تنها تا پایان دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما دوام خواهد داشت.

به دنبال سخنان ظریف بود که کاتن اظهار داشت: « هی ظریف!‌ شنیده‌ام که از من نام برده‌ای. اگر تا این اندازه مطمئن هستی، بیا درباره قانون اساسی (آمریکا) با یکدیگر بحث کنیم».

وی افزود: «پیشنهاد من این است؛ در واشنگتن دی سی، هر زمانی که شما انتخاب کنی دیدار کنیم تا گزارشی از ظلم و ستم، خیانت و ترور ایران را مورد بحث قرار دهیم».


تام کاتن همچنین نوشت: «من متوجه شده‌ام در ۲۰ سالگی، طی جنگ عراق-ایران در حالی که کشاورزان و نوجوانان می رفتند تا در جنگ کشته شوند، تو در آمریکا پنهان شده‌ بودی. این نشانه شجاعت نیست که وقتی کشور شما برای بقا می‌جنگید، در آمریکا پنهان شده بودید. این نشان می‌دهد این شخصیت ضعیف‌النفس هنوز وجود دارد».


پنتاگون: سپاه پاسداران هفته پیش نیز "مزاحم" یک کشتی تجاری آمریکایی شد

پنتاگون: سپاه پاسداران هفته پیش نیز "مزاحم" یک کشتی تجاری آمریکایی شد
 
استیو وارن سخنگوی وزارت دفاع آمریکا می‌گوید که سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته نیز یک کشتی تجاری با پرچم «آمریکا» را آزار داده بود.

این سخنان مقام آمریکایی دو روز پس از آن مطرح می‌شود که نیروهای سپاه پاسداران ایران یک کشتی شرکت مرسک حامل پرچم جزایر مارشال را در آب‌های بین‌المللی خلیج توقیف کرد.

جزایر مارشال با وجود آنکه کشوری مستقل است از نظر نظامی و امنیتی مناسباتی با ایالات متحده دارد که به آمریکا اجازه می‌دهد در عرصه بین‌المللی از آن دفاع کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی پنتاگون ۳۰ آوریل از ایران خواست تا به تمام قوانین بین‌المللی مربوط به آزادی دریانوردی که خود ایران نیز از جمله امضاکنندگان معاهدات و تعهدات آن است، احترام بگذارد.

او همچنین افزود که واشینگتن در حال گفت‌وگو با مقام‌های جزایر مارشال، برای انجام اقدامات بعدی‌ست.

شرکت مرسک که کشتی تجاری آن ۲۸ آوریل در تنگه هرمز، با پرچم جزایر مارشال، از سوی ایران توقیف‌شده، گفته استخدمه سالم هستند ولی دقیقا به آنها گفته نشده، دلیل توقیف کشتی چیست.

خبرگزاری تسنیم نزدیک به نهادهای امنیتی ایران گزارش داده است که شرکت مرسک از بیش از یک دهه پیش در مورد محموله‌ای که «هرگز تحویل داده نشده»، به شرکت «فراورده‌های نفتی پارس طلایه» بدهی داشته است.

بنا بر گزارش‌ها واحدهای گشت دريايی سپاه پاسداران ایران روز سه‌شنبه گذشته برای توقيف اين کشتی به سوی آن تير اخطار شليک کردند.

نيروی دريايی آمريکا در واکنش به اين اقدام يک ناوشکن و يک هواپيمای خود را به محل اعزام کرده است.


وعده ایران به رژیم اسد: کمک‌های نظامی خود را به شما افزایش می‌دهیم



وعده ایران به رژیم اسد: کمک‌های نظامی خود را به شما افزایش می‌دهیم
 

این اعلام پس از سلسله‌ای از شکست‌های سخت نیروهای دولتی سوریه از مخالفان در شمال و جنوب این کشور صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه (سانا)، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران پس از دیدار با فعد جاسم الفریج معاون فرمانده کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه در تهران گفت: «ایران از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد و همواره در کنار سوریه خواهد ایستاد. همچنین هرچه لازم باشد برای کمک به سوریه به منظور ایستادگی در جنگ با تروریسم ارائه خواهد داد.»

دولت‌های ایران و سوریه به مخالفان حکومت اسد «تروریست» می‌گویند.

سفر الفریج به برجسته‌ترین همپیمان نظامی، مالی و منطقه‌ای رژیم دمشق در حالی صورت می‌گید که این نظام در هفته‌‌های اخیر به صورت پیوسته در حال شکست از مخالفان خود است.

لاریجانی افزود که سوریه «توانست در برابر تمام توطئه‌ها و حمایت‌های نامحدود از تروریست‌ها ایستاگی کند.»

از سویی الفریج گفت: «با توجه به حساس بودن مرحله کنونی، هماهنگی و همکاری مشترک میان سوریه و ایران در تمام زمینه‌ها از جمله اقتصادی و سیاسی لازم است.»

الفریج دو روز گذشته را در تهران به سر برد او در این باره گفت که «مذاکرات با حسین هقان وزیر دفاع ایران و دیگر مسئولان ایرانی با محوریت برداشتن مستحکم‌تر گام‌های آینده و بحث بر سر چگونگی همکاری در مقابله افزایش حملات در ماه‌های اخیر صورت گرفت.»

او ادامه داد: «ما در تمام گام‌های آینده هم نظر و هم رای هستیم و مرحله کنونی برای مقابله با چالش‌های جدید منطقه‌ای و بین‌المللی نیازمند تلاش مضاعف است.»

نیروهای مخالفان در سوریه در هفته‌های اخیر در برخی مناطق از جمله درعا در جنوب و استان ادلب در شمال پیشروی داشتند و مناطق استراتژیکی را به کنترل خود در آوردند.

تحلیل‌گران معتقدند که تصرف منطقه جسر الشغور در استان ادلب به دست مخالفان ضربه‌ای بزرگ به نظام اسد است چرا که راه را برای احتمال انجام حملاتی به استان لاذقیه پایگاه برجسته رژیم اسد و دیگر مناطق تحت کنترلش در حومه حماه باز می‌کند.

چهارشنبه، اردیبهشت ۰۹، ۱۳۹۴

دردسری که درک غلط از اپیلاسیون در قزوین آفرید


دردسری که درک غلط از اپیلاسیون در قزوین آفرید

اشتباه در فهم درست از واژه "اپیلاسیون" توسط گروهی که خود را "مؤسسات مردم‌نهاد فرهنگی- اجتماعی" می‌نامند در قزوین باعث شد تا دادستان این شهر سالن‌های آرایشی را که به اپیلاسیون می‌پردازند، تهدید به پلمپ کند.
پس از انتشار نامه افرادی که خودشان را "جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی استان قزوین" معرفی کرده بودند، جلسه‌ای با حضور دادستان، رئیس اداره نظارت براماکن عمومی پلیس ناجا، رئیس اتحادیه آرایشگران و جمعی از فعالان فرهنگی٬ در دفتر دادستانی استان قزوین برگزار شد.

به‌گزارش سحام نیوز در این جلسه حجت‌الاسلام صادق نیارکی، دادستان قزوین اعلام کرده که "عمل غیرقانونی و غیرشرعی اپیلاسیون بدن زنان" جرم محسوب می‌شود.

گفت‌وگوی روز چهارشنبه (۹ اردیبهشت، ۲۹ آپریل) روزنامه شرق با سردبیر سایت "خبر قزوین" اما روشن کرد که نویسندگان نامه و سایت محلی "قزوین‌خبر" که اقدام به انتشار آن کرده، معنای واژه فرانسوی "اپیلاسیون" را غلط فهمیده‌اند.

خلیلی، سردبیر سایت "قزوین‌خبر" منبع منتشر‌کننده این نامه به روزنامه شرق گفته که مسئله اصلی از نظر نویسندگان نامه "موضوع ماساژ است که در پشت موارد آرایشی و بهداشتی در حال ارائه است".

او همچنین از "بردن فرهنگ ماساژ به داخل خانه‌ها و شرکت‌ها" گفته و یادآور شده که "اسم ماساژ که می‌آید فکرها سمت تایلند، مالزی و اندونزی می‌رود و در صورتی که با آن‌ها برخورد نشود عاقبت ما رفتن به این سمت است".

درواقع این گفت‌وگو نشان‌دهنده این است که سردبیر سایت منتشر کننده نامه و همین‌طور نگارندگان آن، تصور کرده‌اند که معنای واژه "اپیلاسیون" ماساژ است و نه برداشتن موهای زائد بدن. آنان در حالی از واژه "اپیلاسون" به جای ماساژ استفاده کرده‌اند که در لغت‌نامه معین و دهخدا به صراحت قید شده که این کلمه فرانسوی بوده و معنایش از بین بردن موهای زائد بدن است و معنی دیگری هم ندارد.

حکم عجولانه دادستان

صادق نیارکی، دادستان قزوین هم بدون توجه به معنی و مفهوم این واژه و کاربرد آن به پلمب آرایشگاه‌هایی که اقدام به اپیلاسیون کنند، حکم داده است. در حالی‌که طبق فتوای آیت‌الله خمینی در تحریر‌الوسیله، ازبین‌بردن موهای زائد، مثل موهای زائد اندام و زیر بغل مسئله‌ای بهداشتی و از نظر اسلام مستحب است و به آن سفارش هم شده است.

وی در این کتاب حتی آورده است که «اسلام در موارد فراوانی به زدودن موهای زائد بدن توصیه کرده و شیوه‌ها و آدابی را نیز در این زمینه بیان کرده است.»

این نخستین بار نیست که یک دادستان در مورد یک لغت غیرفارسی دچار اشتباه می‌شود. معروف‌ترین مورد در خصوص اشتباهات دستگاه قضایی در برخورد با واژه‌‌هایی غیر فارسی به سعید مرتضوی، دادستان اسبق تهران باز می‌گردد.

قاضی مرتضوی در جریان تقاضای خبرنگاران و وکلای ماشاالله شمس الواعظین، مبنی بر گذاشتن وثیقه و آزادی او از زندان، با رد تقاضای آنان در پاسخ می‌گوید: «شمس الواعظین آدم خطرناکی است زیرا او ریمل دارد و پاسپورتش را هم به ما نمی‌دهد.»

ابراهیم نبوی در تشریح این گفت‌وگو خاطرنشان کرده است که حاضران به مرتضوی می‌گویند که "ما بعید می‌دانیم آقای شمس الواعظین ریمل داشته باشد؟ اگر هم داشته باشد، مگر ریمل داشتن جرم است؟»

مرتضوی پاسخ می‌دهد: «ریمل نه! ریمیل [...] وی ریمیل دارد و بعد پاسپورتش را هم به ما نمی‌دهد که برویم توی ریملیش؟» براساس این روایت مرتضوی ایمیل را ریمیل و پاس‌ورد (گذرواژه) را پاسپورت می‌فهمیده است. روایت نبوی از گفت‌وگوی مرتضوی با خبرنگاران و وکلای شمس‌الواعظین، پیش‌تر به‌نقل از سعید حجاریان و حمیدرضا جلائی‌پور نیز در رسانه‌های ایران نقل شده بود.

اپیلاسیون یا ماساژ؟ نظافت یا حیازدائی؟

خلیلی سردبیر سایت "خبر قزوین" در گفت‌وگو با شرق با آوردن دو واژه "اپیلاسیون" و "ماساژ" در کنار هم و یک معنی دانستن آن تاکید کرده که "گسترش اپیلاسیون مرحله‌ای از اباحه‌گری را ترویج می‌دهد".

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاهی در قزوین و غرفه‌ای که به گفته آنان "در پشت پرده" خدمات ماساژ ارائه می‌کرده است، به عنوان یکی از مصداق‌های "حیازدایی" نام برده و حتی تصریح کرده که "نویسندگان نامه مذکور مأخوذ به حیا هستند".

خلیلی همچنین گفته که «من نگارنده نامه نیستم و سایت ما فقط این نامه را منتشر کرده است؛ اگر من نگارنده بودم موضوعات را فراتر از این می‌دیدم.»

نویسندگان نامه‌ای که منتهی به تهدید آرایشگاه‌های قزوین شده است، با این تصور غلط که اپیلاسیون به‌معنای ماساژ است، از این عمل بهداشتی و مربوط به نظافت بدن به عنوان "خلاف شرع" و "اوج مأموریت حیازدایی" یاد کرده و نوشته‌اند که این کار می‌تواند "زمینه‌ساز ناهنجاری‌های اخلاقی" باشد.

این نامه خطاب به ایوب رحیمی، معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین نوشته شده است. نویسندگان، مدعی "وجود مستندات" در نزد خود شده‌اند، اما در مورد جزئیات مستندات و نحوه ارائه آن در رابطه با اپیلاسیون که قاعدتا با اعضای بدن در ارتباط است، جزئیاتی ذکر نکرده‌اند.

تهدید آرایشگران مرد به‌خاطر زیر ابرو

مصطفی گواهی، رئیس اتحادیه آرایشگران مردانه هم چندی پیش برداشتن زیر ابروی مردان را در آرایشگاه‌های مردانه ممنوع اعلام کرده بود. وی به خبرگزاری ایلنا، گفته بود در صورت برداشتن زیر ابرو در آرایشگاه‌های مردانه، آرایشگاه خاطی پلمب خواهد شد.

گواهی از خدماتی چون سولاریوم، برداشتن زیر ابرو، خالکوبی و تتو به عنوان "خط قرمز" این اتحادیه یاد کرده و انجام این قبیل خدمات در آرایشگاه‌های مردانه را ممنوع دانسته بود.

نگرانی سازمان‌های حقوق بشر از بازداشت فعالان سیاسی عرب


نگرانی سازمان‌های حقوق بشر از بازداشت فعالان سیاسی عرب

عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر با انتشار اطلاعیه‌ای مشترک از بازداشت ده‌ها تن از فعالان سیاسی عرب شهر اهواز در هفته‌های اخیر ابراز نگرانی کردند. چند تن از بازداشت‌شدگان خردسال هستند.
براساس اطلاعیه مشترک سازمان عفو بین‌الملل و سازمان دیده‌بان حقوق بشر که روز چهارشنبه (۲۹ آوریل، ۹ اردیبهشت) منتشر شده است، چندین تن از فعالان سیاسی و شهروندان عرب در اهواز بازداشت شده‌اند.
فعالان سیاسی و خانواده‌های فعالان سیاسی بازداشت‌شده به این دو سازمان حقوق بشری گفته‌اند که نیروهای امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی در آستانه دهمین سالگرد تظاهرات ضد دولتی شهروندان عرب استان خوزستان، در اهواز و حومه آن اقدام به بازداشت ده‌ها نفر، از جمله چند خردسال کرده‌اند.

ده سال‌ پیش در فروردین ماه سال ۱۳۸۴ نامه‌ای منسوب به محمدعلی ابطحی، مدیر دفتر رئیس جمهور وقت محمد خاتمی، باعث برپایی ناآرامی و درگیری در استان خوزستان شد. گفته شده بود که ابطحی در این نامه از رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه خواسته که دست به اقداماتی برای تغییر ساختار جمعیتی بومی خوزستان بزند؛ همچنین گفته شده بود که ابطحی خواستار تغییر نام‌های عربی به فارسی بوده است.

اگرچه مشاور وقت محمد خاتمی در مصاحبه با رسانه‌ها صدور چنین نامه‌ای را تکذیب کرده بود، اما ناآرامی‌های ناشی از انتشار خبر ادامه یافت و منجر به کشته شدن چندین نفر شد.
از آن زمان تا کنون سازمان‌های مدافع حقوق بشر در سالگرد این واقعه خبر بازداشت ‌فعالان سیاسی عرب و درگیری‌های شدیدی را منتشر کرده‌اند.
ناروشنی محل حبس
به گفته خانواده‌های بازداشت‌شدگان، بازداشت‌های هفته‌های اخیر در اهواز بدون ارائه حکم قانونی و توسط گروهی افراد مسلح نقاب‌دار وابسته به نیروهای اطلاعاتی و امنیتی در واپسین ساعات شامگاه یا نخستین ساعات صبح انجام گرفته است.
عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر ابراز نگرانی کرده‌اند که شهروندان عرب تنها به علت بیان عقاید سیاسی و خواست‌های مسالمت‌آمیز خود برای نشان دادن هویت و فرهنگ عربی‌شان بازداشت شده‌ باشند.
عفو بین‌الملل همراه با ابراز نگرانی عمیق از بازداشت گسترده فعالان عرب در هفته‌های اخیر، از مقامات مسئول جمهوری اسلامی خواسته که به جای بازداشت‌های خودسرانه کسانی را که در تظاهرات مسالمت‌آمیز شرکت داشته‌اند آزاد کنند و دادگاه صالح و عادلانه برای دیگران تشکیل دهند.
دو سازمان‌ حقوق بشری همچنین خواستار آن شده‌اند که مقامات جمهوری اسلامی اطلاعات لازم درباره محل حبس و وضعیت قانونی بازداشت‌شدگان را در اختیار خانواده‌های آنان بگذارند.
بازداشت دست کم ۷۸ نفر
فعالان سیاسی عرب در خارج از ایران به عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر گفته‌اند که ماموران امنیتی دست کم ۷۸ نفر و احتمالا بیش از ۱۰۰ نفر را از روز ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ به‌ این‌سو در اهواز و شهرک‌ها و روستاهای اطراف آن بازداشت کرده‌اند.

به گفته این فعالان، دستگیرشدگان مظنون به داشتن نقش فعال در بسیج اعتراض‌های محلی هستند. مقامات جمهوری اسلامی دلیلی برای بازداشت‌ها بیان نکرده و اطلاعاتی درباره آنکه بازداشت‌شدگان را به کدام محل منتقل می‌کنند نداده‌اند. به گفته سازمان‌های حقوق بشری، این موضوع خطر شکنجه و بدرفتاری با آنان را افزایش می‌دهد.
در بیانیه مشترک عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر برای تشریح نحوه و زمان بازداشت ‌فعالان سیاسی عرب در اهواز به دو مورد "حاتم عبیات"، ۳۵ ساله و ساکن حمیدیه ، و "مصطفی حیدری"، ۱۷ ساله و ساکن کوی علوی شهر اهواز، اشاره شده است. این دو تن به ترتیب در روزهای ۶ و ۷ آوریل (۱۷ و ۱۸ فروردین) بازداشت شده‌اند.
در این اطلاعیه از جمله آمده است که ماموران امنیتی "حاتم عبیات" را هر سال در آستانه فروردین ماه بازداشت کرده و در جایی نامعلوم برای چند هفته شکنجه کرده‌اند تا اعتراف کند که "با کشورهای خارجی در ارتباط است و فعالیت مسلحانه دارد". این در حالی است که طبق اطلاعات سازمان‌های حقوق بشری، فعالیت حاتم عبیات شامل شرکت در اعتراض‌های صلح‌آمیز و تشویق جوانان به پوشیدن لباس سنتی عرب‌ها و سازمان‌دهی جشن‌های مذهبی و فرهنگی بوده است.
در اطلاعیه دو سازمان حقوق بشری به اعتراض‌ها و درگیری‌های اخیر که در پی مرگ "یونس عساکره" در خوزستان رخ داد نیز اشاره شده است. یونس عساکره، دستفروش ۳۴ ساله خرمشهری، ۲۳ اسفند (۱۶ مارس) در واکنش به جمع شدن بساط میوه‌فروشی‌اش توسط واحد مقابله با سد معبر، خودسوزی کرد. او ۲ فروردین به دلیل شدت جراحات ناشی از سوختگی در بیمارستان مطهری تهران درگذشت.
در اطلاعیه عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر همچنین به ناآرامی روز ۲۶ اسفند ماه گذشته پس از بازی میان دو تیم فوتبال "فولاد اهواز" و "الهلال عربستان" اشاره شده است. در پایان این بازی برخی از تماشاگران که عکس‌های یونس عساکره و بنرهایی با نوشته عربی "ما همه یونس هستیم" را در دست داشتند دست به تظاهرات زدند. سپس درگیری‌هایی میان آنان و پلیس رخ داد. در اطلاعیه سازمان‌های حقوق بشری نوشته شده که ویدیویی در دست دارند که برخورد خشن پلیس با شرکت‌کنندگان در تظاهرات را نشان می‌دهد.


بازداشت فعالان کارگری ایران در آستانه روز کارگر

بازداشت فعالان کارگری ایران در آستانه روز کارگر

در آستانه روز کارگر، نایب رئیس سندیکای شرکت واحد و یک عضو هیئت مدیره این سندیکا در خانه‌های خود در تهران بازداشت شدند. برخی رسانه‌ها از دستگیری دو فعال کارگری دیگر در سقز و مهاباد نیز گزارش داده‌اند.
تظاهرات اول ماه مه سال ۹۲ تظاهرات اول ماه مه سال ۹۲
خبرگزاری ایلنا گزارش داده است که بامداد چهارشنبه (۹ اردیبهشت/ ۲۹ آوریل) دو تن از فعالان مستقل جامعه کارگری در تهران دستگیر شده‌اند. برپایه این گزارش‌ این دو نفر ابراهیم مددی، نایب رئیس سندیکای شرکت واحد و داود رضوی، عضو هیئت مدیره این سندیکا بوده‌اند.

سایت "سندیکای کارگران شرکت واحد" نیز گزارش داده است که مأموران لباس شخصی پس از تفتیش خانه‌های این دو فعال کارگری، آن‌ها را با خود برده‌اند و در حال حاضر اطلاعی از مکان بازداشت آن‌ها در دست نیست.


فعال کارگری ابراهیم مددی (راست) در کنار منصور اسانلو، رئیس سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران فعال کارگری ابراهیم مددی (راست) در کنار منصور اسانلو، رئیس سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران
سندیکای کارگران شرکت واحد بازداشت ابراهیم مددی و داود رضوی را غیرقانونی خوانده و خواستار آزادی فوری آن‌ها شده‌اند.

نزدیکان مددی و رضوی در گزارش‌‌های اینترنتی نوشته‌اند که این دو فعال کارگری "قصد داشته‌اند به مناسبت روز کارگر در شماری از پایانه‌های شرکت واحد بین رانندگان و کارگران گل و شیرینی پخش کنند."
بیشتر بخوانید: سقوط آزاد از خط فقر؛ نمودار معیشت کارگران
ابراهیم مددی پیش از این به دلیل شرکت در اعتصابات کارگران شرکت واحد در سال ۱۳۸۴ به مدت سه سال زندانی بود. داود رضوی نیز سال گذشته هنگامی که به دعوت پنج سندیکای فرانسوی قصد سفر به پاریس را داشت، ممنوع الخروج و به دادگاه احضار شد.

به نوشته سایت حقوق بشری "هرانا" داود رضوی از سال ۱۳۸۴ فعالیت کارگری سندیکایی خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۹۱ نیز بازنشسته شد. او تا کنون چندین مرتبه سابقه بازداشت و صدور حکم قضایی را در پرونده خود داشته است.


بازداشت دو فعال کارگری در مهاباد و سقز

همزمان برخی سایت‌های خبری نیز از بازداشت دو فعال کارگری به نام‌های محمود صالحی و عثمان اسماعیلی در شهرستان‌های سقز و مهاباد خبر داده‌اند. گفته می‌شود این دو نفر عصر روز سه‌شنبه (۸ اردیبهشت) بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.

عثمان اسماعیلی کارگر ساختمانی و سخنگوی کمیته دفاع از کارگران زندانی در مهاباد است و بنابر گزارش‌ها بازداشت وی به هنگام کار ساختمانی صورت گرفته است.

بازداشت فعالان کارگری در ایران در آستانه روز جهانی کارگر (اول مه/ ۱۱ اردیبهشت) رخ می‌دهد و گزارش‌ها حاکی از شدت گرفتن موج برخورد با فعالین ک

یزیدعلی خامنه‌ای: مسئولان روزنامه نیستند که مدام راجع به فساد حرف بزنند

یزیدعلی خامنه‌ای: مسئولان روزنامه نیستند که مدام راجع به فساد حرف بزنند

علی خامنه‌ای در دیدار با گروهی از کارگران گفت، کلید حل مشکلات اقتصادی کشور در لوزان و ژنو و نیویورک نیست و تقویت تولید داخلی تنها راه علاج مشکلات است. وی از دولت خواست وارد عمل شود و جلوی فساد را بگیرد.
به گزارش رسانه‌های ایران، آیت‌الله خامنه‌ای روز چهارشنبه (۹ اردیبهشت، ۲۹ آوریل) در بخشی از سخنان خود گفت: «برخی می‌گویند در شرایط تحریم و فشار، رونق تولید داخلی امکان‌پذیر نیست. بدون شک تحریم‌های ظالمانه در بروز مشکلات تاثیر داشته است، اما تحریم و فشار، بدون تردید نمی‌تواند جلوی تلاش عمومی، سازمان یافته و برنامه‌ریزی شده را برای رونق تولید داخلی بگیرد».

خامنه‌ای تحریم‌ها را برای سد کردن راه "پیشرفت‌های شگرف" ایران در برخی زمینه‌ها ناتوان خواند و گفت اگر تحریم‌ها نبود احتمالا ایران در برخی زمینه‌ها پیشرفت‌های بیشتری داشت، اما این احتمال نیز وجود دارد که در آن صورت به پول نفت تکیه می‌کرد و این پیشرفت‌ها به دست نمی‌آمد.

خامنه‌ای "استحکام ساختار داخلی قدرت از جمله در زمینه اقتصادی" را موجب "تقویت مذاکره‌کنندگان پشت هر میز مذاکره‌ای" خواند و گفت در غیر این صورت "طرف مقابل مدام شرط و شروط می‌گذارد و حرف‌های مفت و بی‌ربط می‌زند".

"دولت کالای خارجی را بر خود حرام بداند"!

رهبر جمهوری اسلامی خواهان تقویت تولید داخلی شد و از "مصرف‌کنندگان با انصاف" خواست "با درک مصالح کشور" بر "برندهای و مارک‌های خارجی" چشم ببندند و کالاهای داخلی مصرف کنند.

او همزمان دولت را "بزرگ‌ترین مصرف‌کننده کالا" خواند و خطاب به وزیر کار تاکید کرد: «در دولت اصرار و پافشاری کنید که مصارف دستگاه‌های دولتی، مطلقا داخلی باشد و دولت هرگونه مصرف کالاهای ریز و درشت خارجی را در صورت وجود مشابه داخلی، بر خود حرام بداند».

خامنه‌ای خاطر نشان ساخت که البته واردات برخی کالاها در اختیار بخش خصوصی است، اما دولت می‌تواند با نظارت بر واردات و هدایت آن، از وارد شدن لطمه به تولیدات داخلی جلوگیری کند.

رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرد که کلید حل مشکلات اقصادی در لوزان و ژنو و نیویورک نیست، در داخل کشور است و همه باید مسئولیت‌های متفاوت خود را در تقویت تولید داخلی به عنوان تنها راه علاج مشکلات اقتصادی انجام دهند.

گفتنی است که علی شمخانی، نماینده خامنه‌ای در شورای عالی امنیت ملی نیز یک روز پیش از این سخنان، در نشستی در دانشگاه علامه طباطبایی گفته بود که مرتبط نمودن حل مشکلات اقتصادی کشور با مذاکرات هسته‌ای، موجب "آسیب‌پذیر شدن اقتصاد کشور" می‌شود.

شمخانی "پیشرفت و اصلاح ساختاری در ایران" را از طریق "تقویت ساخت درونی کشور" و "حضور موثر مردم" و "اقتصاد مقاومتی" میسر دانسته بود.

لزوم مبارزه با فساد

خامنه‌ای بخش دیگری از سخنان روز چهارشنبه خود را به موضوع مبارزه با فساد اختصاص داد و از جمله گفت: «با "دزد دزد" گفتن، دزد از سرقت دست برنمی‌دارد. باید جلوی او را گرفت».

رهبر جمهوری اسلامی از این‌که مقامات دولتی مرتب از مسائل مربوط به فساد در کشور سخن می‌گویند انتقاد کرد و افزود: « مسئولان کشور روزنامه نیستند که مدام راجع به فساد حرف بزنند. آن‌ها باید وارد عمل شوند و جلوی فساد را به معنای واقعی کلمه بگیرند».

بحث مربوط به فساد در ایران در هفته‌های گذشته با اظهارات عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور درباره "ورود پول‌های کثیف قاچاق مواد مخدر به حوزه سیاست و انتخابات و انتقال قدرت سیاسی" ابعاد تازه‌ای به خود گرفته است.

این سخنان وزیر کشور با واکنش‌های انتقادی گوناگونی از سوی نیروهای اصولگرا و محافل نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی روبرو شد. این نیروها او را متهم کردند که انتخابات در جمهوری اسلامی را زیر سئوال برده است و خواهان توضیح در این زمینه شدند.

انتقادهای مستمر به رحمانی فضلی سرانجام او را وادار کرد در مجلس حاضر شود و درباره سخنان خود توضیح دهد. ولی وزیر کشور در مجلس از اظهارات اولیه خود عقب‌نشینی کرد و گفت سخنان او توسط رسانه‌ها بد فهمیده شده و منظور او بیشتر یک هشدار بوده است.


ایران: توقیف کشتی تجاری طبق مقررات صورت گرفته است

ایران: توقیف کشتی تجاری طبق مقررات صورت گرفته است

ایران اعلام کرد که توقیف کشتی تجاری در تنگه هرمز به حکم دادگاه و در پی دعوایی حقوقی میان یک شرکت نفتی ایرانی و کنسرن کشتیرانی "مرسک" صورت گرفته است. ظاهرا توقیف کشتی به شرط پرداخت خسارت به شرکت ایرانی لغو خواهد شد.
عکس از آرشیو
وزارت امور خارجه ایران توقیف کشتی تجاری کنسرن کشتیرانی دانمارکی "مرسک" در خلیج فارس را قانونی خواند. مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز چهارشنبه (۹ اردیبهشت / ۲۹ آوریل) گفت: «این اقدام در چارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران و مطابق با مقررات و رویه‌های بین‌المللی انجام شده است.»
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، توقیف کشتی "براساس حکم قبلی دادگاه و به درخواست شاکی خصوصی" صورت گرفته است.
خبرگزاری فرانسه نیز می‌نویسد که یک دعوای حقوقی منجر به توقیف کشتی تجاری "مرسک" در خلیج فارس شده است.
این خبرگزاری به نقل از یک مقام مسئول بندر شهید باهنر (در بندر عباس)، گزارش داده است که کشتی "بر اساس حکم دادگاه" در تنگه هرمز توقیف و به سوی بندر شهید باهنر هدایت شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار ضدونقیض در باره توقیف یک کشتی خارجی در تنگه هرمز
به گفته این مقام مسئول، حکم توقیف کشتی نتیجه دعوایی حقوقی میان شرکت کشتیرانی "مرسک" و یک شرکت تولیدات نفتی ایرانی بوده که درخواست خسارت کرده است؛ کشتی زمانی از توقیف خارج می‌شود که دادگاه اجازه دهد.
تیراندازی به‌سوی کشتی
به گزارش خبرگزاری آلمان، واحدهای نیروی دریایی سپاه پاسداران سه‌شنبه به روی کشتی تجاری که در حال عبور از تنگه هرمز بود، آتش گشوده و سپس آن را به سوی ساحل بندر شهید باهنر هدایت کردند. در حالی‌که مقامات جمهوری اسلامی می‌گویند که کشتی را در آب‌های ایران توقیف کرده‌اند، "مرسک" تاکید می‌کند که توقیف در آب‌های بین‌المللی صورت گرفته است.
خبرگزاری فرانسه می‌نویسد که این کشتی متعلق به شرکت کشتیرانی "ریکمرز" و به سفارش کنسرن دانمارکی "مرسک" در راه بوده است.
"مرسک" پس از تصویب تحریم‌های اقتصادی علیه ایران در اکتبر ۲۰۱۲ اعلام کرد که فعالیت‌های خود در ایران را متوقف می‌کند. یک مقام مسئول در "مرسک" به خبرگزاری فرانسه گفته که کشتی توقیف شده متعلق به این شرکت نیست. همچنین خدمه کشتی جزو کارکنان این کنسرن نیستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شرکت تولیدات نفتی ایرانی حاضر به موضع‌گیری در این باره نشده است. خبرگزاری آلمان به نقل از مقامات مسئول کشتیرانی ایران می‌نویسد که "شرکت نفت پارس" سال‌هاست با "مرسک" دعوای حقوقی دارد. گفته می‌شود که پس از تشکیل چند دادگاه، سرانجام حکمی علیه کنسرن "مرسک" صادر شده است.
طبق حکم دادگاه، "مرسک" باید خسارتی به شرکت نفت پارس بپردازد که مبلغ آن روشن نیست. به نظر می‌رسد این خسارت پرداخت نشده است. به گفته مقامات کشتیرانی ایرانی، این دلیل توقیف کشتی تجاری "مرسک" در آب‌های ایران و هدایت آن به سوی بندر عباس بوده است.
وضعیت خدمه کشتی
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که تمامی ۲۴ خدمه کشتی که با پرچم جزایر مارشال حرکت می‌کند، در سلامت کامل به سر می‌برند و محدودیتی در ارائه خدمات کنسولی به آنان وجود ندارد.
خبر سلامتی خدمه کشتی را سخنگوی کنسرن کشتیرانی دانمارکی "مرسک" در کپنهاگ نیز تایید کرده است.
به نوشته خبرگزاری ایرنا، کاپیتان کشتی تبعه بلغارستان، و افسر دوم آن تبعه روسیه هستند. برخلاف اخبار ضد و نقیضی که پیش از این انتشار یافته، شهروند آمریکایی در میان خدمه کشتی وجود ندارد، بلکه بیشتر خدمه تبعه کشورهای اروپای شرقی و آسیایی هستند.

ابراز نگرانی از بازداشتهای گسترده در اهواز



ابراز نگرانی از بازداشتهای گسترده در اهواز
 
سازمان‌های عفو بین‌الملل و دیدبان حقوق بشر، روز چهارشنبه 29 آوریل، در مورد گزارش‌ها از بازداشت ده‌ها نفر از فعالان سیاسی در مناطق عرب نشین در ایران به وسیله نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ایران، ابراز نگرانی کرده‌اند.

به گزارش هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این دستگیریها مصادف با دهمین سالگرد اعتراضهای گسترده در این مناطق صورت گرفته است.

10سال پیش شهروندان عرب در مناطق مختلف استان "خوزستان" که عرب ها آن را "عربستان" یا "الاهواز" می نامند به نامه ای منسوب به مشاور رئیس جمهوری وقت ایران واکنش نشان دادند. در این نامه از مقامات دولتی خواسته شده بود تا اقداماتی برای تغییر ساختار جمعیتی مناطق عرب نشین به زیان جمعیت عرب‌ ساکن استان انجام دهند. در ناآرامی های 10 سال پیش چندین نفر کشته و دهها نفر زخمی شدند.

شمار بازداشت‌شدگان اخیر استان که فعالان سیاسی و مدافعان حقوق بشر در اختیار سازمانهای دیدبان حقوق بشر و عفو بین‌الملل قرار داده‌اند، «دست‌کم ۷۸ نفر و احتمالا بیش از ۱۰۰ نفر» است.

این دستگیریها در پی درگذشت یونس عساگره، جوان دست فروش در محمره (خرمشهر) بخاطر خودسوزی و در اعتراض به اقدامات شهرداری این شهر، و ناآرامی پس از بازی تیم فولاد اهواز و الهلال سعودی در این شهر روی داده است.

مرسک: خدمه کشتی توقیف شده در ایران سالم هستند



مرسک: خدمه کشتی توقیف شده در ایران سالم هستند 
 
شرکت کشتیرانی دانمارکی مرسک روز چهارشنبه 29 آوریل اعلام کرد که خدمه کشتی توقیف شده "مرسک تیگرس" در ایران سالم هستند و "روحیه" آنها خوب است. ایران روز گذشته این کشتی را در تنگه هرمز توقیف کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، گشودن آتش به روی این کشتی از سوی نیروهای سپاه پاسداران ایران، باعث افزایش تنش در این آبراه پر رفت و آمد بین المللی شده و آمریکا برای بررسی وضعیت یک ناو جنگی را به منطقه اعزام کرده است.

کشتی 65 هزار تنی مرسک تیگرس با پرچم جزایر مارشال حرکت می کرد، و در اجاره خطوط کشتیرانی مرسک بود. مرسک بزرگترین شرکت کشتیرانی کانتینری جهان است.

سازمان بنادر ایران می گوید که توقیف این کشتی به دستور دادگاه و در پی شکایت یک شرکت ایرانی به نام "پارس طلایی" به دلیل بدهی شرکت مرسک صورت گرفته است.

خبرگزاری تسنیم ، وابسته به سپاه پاسداران ایران، نوشت که شرکت پارس طلایی 10 سال پیش محموله ای را به شرکت مرسک برای حمل از آبادان به دبی داده بود که این محموله هرگز به مقصد نرسیده است.

مرسک در پاسخ گفت که صاحب کشتی توقیف شده نیست، و سعی خواهد در باره این پرونده تحقیق کند. مرسک گفت که این حادثه در آبهای شناخته شده بین المللی اتفاق افتاده است. کشتی مرسک تیگرس در حال حرکت از مبدا جده در پادشاهی سعودی به بندر جبل علی در امارات متحده عربی بود که در تنگه هرمز توسط سپاه پاسداران ایران توقیف شد.

سه‌شنبه، اردیبهشت ۰۸، ۱۳۹۴

حسن فیروزآبادی: عربستان سزاوار تنبیه سخت است

حسن فیروزآبادی: عربستان سزاوار تنبیه سخت است

یک روز پس از سخنان تند فرمانده سپاه پاسداران علیه عربستان سعودی، حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران نیز از "جنایات آل سعود" در یمن سخن گفته و رهبران عربستان را سزاوار "تنبیه سخت" دانسته است.
در ادامه موضع‌گیری‌های تند مقام‌های نظامی ایران علیه عربستان سعودی، روز سه‌شنبه (۲۸ آوریل/ ۸ اردیبهشت) حسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نیز حملات تندی را متوجه رهبران عربستان سعودی کرد.
او که در جمع فرماندهان و مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح، ارتش، سپاه، ناجا و وزرات دفاع سخن می‌گفت، با بیان این که "جنایات آل سعود درباره مردم مسلمان و انقلابی و مظلوم یمن که خواستار استقلال و مردم‌سالاری اسلامی هستند بسیار سنگین است"، حکومت عربستان را "سزاوار تنبیه سخت" توصیف کرد.
فیروزآبادی با ابراز خشم از اقدام عربستان در بازگرداندن هواپیمای جمهوری اسلامی که ظاهرا حاوی کمک‌های امدادی به یمن بوده، این اقدام را هم "نیازمند پاسخی درخور" دانست.
او در عین حال اظهارات مقام‌های آمریکایی دال بر بازگشت کشتی‌های ایرانی از آب‌های عدن پس از هشدار آمریکا را نادرست خواند و گفت: «ناوگان دریایی ایران تا کنون وارد آب‌های یمن نشده است، لیکن گشت‌زنی این ناوگان در آب‌های بین‌المللی خلیج عدن و دریای عمان دارای برنامه‌ریزی معین نظامی و برابر برنامه جریان خواهد داشت».
اظهارات سریالی
یک روز پیش از اظهارات فیروزآبادی فرمانده سپاه هم حملات تندی را متوجه عربستان کرد یک روز پیش از اظهارات فیروزآبادی فرمانده سپاه هم حملات تندی را متوجه عربستان کرد
اظهارات فیروزآبادی یک روز پس ازسخنان تند محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران علیه عربستان سعودی ابراز می‌شود. جعفری نیز از "سقوط" عنقریب حکومت سعودی سخن گفت و از مقام‌های دیگر جمهوری اسلامی خواست که ملاحظه را کنار بگذارند و لحنی تند در برابر ریاض در پیش گیرند.
در روزهای گذشته فرمانده نیروی زمینی، فرمانده هوافضا و معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح اظهارات مشابهی علیه حکومت سعودی داشته‌اند.
از نظر برخی از تحلیل‌گران محدودیت امکانات جمهوری اسلامی برای مانور و مداخله در بحران یمن و فرادستی سعودی‌ها در این بحران و همچنین برخی شکست‌های اخیر نیروهای دولتی در سوریه می‌تواند موجب خشم و بیانات تند مقام‌های نظامی جمهوری اسلامی علیه عربستان باشد. ایران و عربستان از چند سال پیش در کشورهای منطقه، مانند سوریه، عراق، لبنان، بحرین و یمن درگیر یک جنگ نیابتی هستند.
خبر توقیف یک کشتی به وسیله ایران
اندک زمانی پس از انتشار اظهارات فیروزآبادی رسانه‌های بین‌المللی از توقیف یک کشتی در آب‌های تنگه هرمز توسط قایق‌های گشتی ایران و هدایت آن به سوی جزیره لارک در خلیج فارس، خبر دادند.
هنوز اطلاع دقیقی از چند و چون این توقیف و ربط احتمالی آن با "تنبیه سخت عربستان" در دست نیست، ولی بنا بر برخی خبرها این کشتی از بندر جده در عربستان عازم بندر جبل علی در امارات متحده عربی بوده است.
روز سه‌شنبه همچنین اعلام شد که عربستان بار دیگر اجازه فرود به هواپیمای ایرانی "حامل کمک‌‌های امدادی" به یمن را در فرودگاه صنعا نداده است. به نوشته ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، عربستان برای ممانعت از ورود این هواپیما باند و برج مراقبت فرودگاه صنعا را بمباران کرده است.
در همین حال، علی شمخانی، دبیر شورای امنیت ملی ایران نیز اظهارات مقام‌های آمریکایی مبنی بر این‌که ناوهای ایرانی حامل سلاح برای ارسال به یمن از نزدیکی آب‌های سرزمینی یمن عقب نشینی کرده‌اند را نادرست خوانده است.
شمخانی در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفته است: «هیچ عقب‌نشینی صورت نگرفته است. به شکل طبیعی انتقال از یک مبدا به مقصد در برنامه زمان بندی مشخص صورت گرفته و هنوز بخشی از ناوهای دریایی ایران در منطقه هستند و بعد از مدتی مجددا بازگشته و مستقر می‌شوند.»

مطهری: نوبت حمله لباس‌شخصی‌ها به دیگران هم می‌رسد

مطهری: نوبت حمله لباس‌شخصی‌ها به دیگران هم می‌رسد

علی مطهری می‌گوید که رفتار کنونی "لباس شخصی‌ها" پیامد عدم برخورد جدی از ابتدا با آنان است. به گفته نماینده مردم تهران، در واقعه حمله به او در شیراز ماموران کلانتری هم "جرات اقدام" علیه لباس شخصی‌ها را نداشته‌اند.
علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در جلسه‌ای که دوشنبه (۷ اردیبهشت / ۲۷ آوریل) به مناسبت سالگرد بزرگداشت پدرش آیت‌الله مرتضی مطهری در دانشگاه امیرکبیر تهران برگزار شده بود، به پرسش‌های دانشجویان درباره مسائل مختلفی چون حمله لباس شخصی‌ها به او در شیراز پاسخ گفت.
مطهری در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره "لباس شخصی‌ها" گفت معتقد است که "چون از ابتدا با لباس شخصی‌ها برخوردی جدی صورت نگرفته، آنان به این شکل درآمده‌اند و نوبت به دیگران نیز می‌رسد".
نماینده مردم تهران بدون آن‌که نام از نهادی ببرد افزود: «علت اصلی این است که این‌ها وابسته به جاهایی هستند و با آن‌ها برخورد نمی‌شود. در شیراز همه می‌دانستند افرادی که مباشرند و در صحنه حاضر هستند افراد فلان دستگاه هستند.»
مطهری به پشت‌گرمی داشتن لباس‌شخصی‌ها اشاره کرد و این‌که نیروی پلیس نیز مایل به رودررویی با آن‌ها نیست: «من زمانی که در کلانتری بودم گفتم الان فرصت خوبی است که این‌ها را بگیریم. اما آن‌ها جرات اقدام نداشتند و می‌گفتند موضوع را بعدا از طریق دوربین‌ها پی‌گیری می‌کنیم. حتی به من گفتند از همان تهران می‌توانستید ویدئو کنفرانس برگزار کنید.»
روز دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳ عده‌ای که از آنان به عنوان "لباس‌شخصی‌ها" یا "عوامل خودسر" نام برده می‌شود، در بدو ورود علی مطهری به شیراز او را مورد حمله قرار دادند. مطهری، که برای انجام سخنرانی در دانشگاه شیراز به این شهر سفر کرده بود، مجبور به لغو سخنرانی خود و بازگشت به تهران شد.
"معجزه" برخورد با لباس‌شخصی‌ها
علی مطهری در گفت‌وگو با دانشجویان دانشگاه امیرکبیر پی‌گیری قضایی مورد حمله به خود در شیراز را فوق‌العاده خواند و گفت: «این‌که الان یک عده را خواسته‌اند و ۱۲ نفر بازجویی شده‌اند و سه نفر در بازداشت هستند و کیفرخواست برای آن‌ها در حال تهیه است که به دادگاه بروند، معجزه‌ای شده است. در موارد قبلی این اتفاق نیفتاده بود.»
پیش از این مصطفی ترک همدانی، وکیل علی مطهری، در روز ۱۶ فروردین بدون آن‌که چیزی درباره شمار افراد بازداشت شده در رابطه با پرونده مذکور بگوید، اعلام کرده بود که حمله‌کنندگان به موکلش در شیراز با قرارهای وثیقه و کفالت آزاد شده‌اند. حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزارت کشور، ۲۸ اسفند از صدور دستور احضار و جلب ۱۵ نفر و در ۱۰ فروردین از احضار و جلب ۹ نفر سخن گفته بود.
مطهری در ادامه گفت‌وگوی خود با دانشجویان اشاره کرد به اینکه همه باید در برابر قانون یکسان باشند و مقامات مسئول بایست تخلف همه را دنبال کنند: «من معتقدم اگر از فلان دستگاه هم کسی تخلفی کرده باید اعلام شود و نباید تبعیضی در این رابطه قائل شد. اگر اینطور بدون ملاحظه رفتار کنیم این مشکلات پیش نمی‌آید اما این‌که بگوییم تخلف فلانی را چون روحانی است یا سپاهی است یا نماینده مجلس است یا وزیر است، نگوییم، روش غلطی است و نتیجه این می‌شود که بلا بر سر خود افراد هم می‌آید.»
مطهری همچنین به طور غیرمستقیم از ارتباط دستگاه روحانیت و نیز سپاه پاسداران با کنترل سخنرانی‌ها و تصمیم‌گیری‌های سیاسی و پی‌آمد آن سخن گفت: «اگر کاری غلط است ما باید به آن اعتراض کنیم. این ربطی ندارد که یک امام جمعه یا فلان دستگاه در مورد سخنرانی کسی در دانشگاه حرف بزند. مثلا به سپاه هم ربطی ندارد که وارد سیاست و مذاکرات هسته‌ای شود و اظهارنظر کند. [...] معلوم نیست اگر رهبر انقلاب نباشد این‌ها حرف کسی را گوش بدهند.»
تهدید منتقدان به نظام
اینکه شیوه رفتار با علی مطهری در شیراز برای جلوگیری از انجام سخنرانی وی در حال تکرار است را نمونه تهدید انصار حزب‌الله استان گلستان علیه اکبر ناطق نوری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، و حسن خمینی، نوه نخستین رهبر جمهوری اسلامی، نشان می‌دهد.
گروه افراطی انصار حزب‌الله استان گلستان با انتشار بیانیه‌ای به مسئولان محلی این استان هشدار داد که اگر دو شخص سیاسی یاد شده برای سخنرانی به گرگان بیایند، حادثه‌ای چون برخورد با مطهری در شیراز برای آن‌ها رخ خواهد داد.
انصار حزب‌الله استان گلستان در بیانیه خود هشدار داده که کسی حق نقد رهبری جمهوری اسلامی و ولایت فقیه را ندارد.
علی مطهری نیز در گفت‌وگو با دانشجویان دانشگاه امیرکبیر گفت که اعتقاد وی به اینکه می‌توان درباره تصمیم‌های نظام جمهوری اسلامی، از جمله موضوع حصر منتقدانی چون میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، بحث کرد، علت حمله به او در شیراز و نیز در مجلس بوده است.
مطهری گفت: «آن‌ها می‌گویند موضوع حصر تصمیم نظام است و نباید درباره تصمیم نظام صحبت کنیم. من می‌گویم این کار غلط است و من با آن مخالفم و مادامی که موضوع به حد آشوب و اخلال نرسد، هر کس می‌تواند حرفش را بزند. من هم نگران آینده انقلابم و احساس خطر می‌کنم، اما چون تصمیم نظام است نباید حرف بزنیم؟»
علی مطهری پیش از این نیز گفته است که معتقد به شکستن سکوت در برابر تصمیم‌های اشتباه نظام جمهوری اسلامی است. او همچنین بارها خواستار رفع حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ شده است.

ظریف: نگارش متن توافق هسته‌ای چهارشنبه آغاز می‌شود

ظریف: نگارش متن توافق هسته‌ای چهارشنبه آغاز می‌شود

وزیر امور خارجه ایران از قرار آغاز نگارش متن توافق اتمی از چهارشنبه ۲۹ آوریل خبر داد. رئيس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز خواستار همکاری کامل ایران با این نهاد و از جمله بازدید بازرسان آژانس از مجتمع نظامی پارچین شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، گفته که با توجه به حضور وزیران و مدیران سیاسی در روزهای نخست اجلاس بازنگری ان‌پی‌‌تی (پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی) و در دیدار با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در نیویورک، قرار شده که نگارش متن توافق هسته‌ای از روز چهارشنبه (۲۹ آوریل / ۹ اردیبهشت) آغاز شود و این کار هفته آینده نیز ادامه یابد تا متن نهایی تهیه شود.
وزیر امور خارجه ایران گفته است که هیئت اتحادیه اروپا روز چهارشنبه وارد نیویورک می‌شود. وی افزوده که ایران و کشورهای ۱+۵ (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه باضافه آلمان) تمام وقت کار فشرده بر روی متن را ادامه خواهند داد و در هفته‌های آینده نیز این کار را در اروپا دنبال خواهند کرد.
هیئت‌های مذاکره‌کننده اتمی از ایران و شش قدرت جهانی در آغاز ماه جاری میلادی به چارچوبی برای توافقی جامع به منظور محدود کردن برنامه اتمی جمهوری اسلامی در قبال رفع تحریم‌های اقتصادی علیه ایران دست یافتند. مهلت حصول توافق جامع روز ۳۰ ژوئن تعیین شده است.
مسائل داخلی آمریکا
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جواد ظریف در پاسخ به پرسشی درباره تعهدات بین‌المللی آمریکا در برابر توافق هسته‌ای با ایران گفته است که وزیر امور خارجه آمریکا تکرار کرده که آمریکا در صورت توافق اتمی با ایران "بخش مربوط به خود را اجرا خواهد کرد". ظریف افزوده است: «البته مقررات داخلی دارند که مسئولیت خود آن‌هاست که پی‌گیری کنند.»
ظریف پیش از این نیز گفته بود که "هیچ کشوری نمی‌تواند به بهانه مسائل داخلی خود از انجام تعهداتش طفره برود". این امکان که دولت آمریکا نتواند به تعهداتی که در توافق اتمی با ایران می‌کند عمل کند از مدت‌ها پیش مطرح است و بحث در این باره، با تصویب طرح لزوم بررسی توافق اتمی با ایران در کمیته سنای آمریکا در هفته گذشته (۱۴ آوریل) تشدید شده است.
به گزارش مهر، محمد جواد ظریف همچنین اولویت جمهوری اسلامی را "خلع سلاح هسته‌ای" خوانده و در عین حال برنامه هسته‌ای اسرائيل را موجب نگرانی و "بزرگترین تهدید برای منطقه و جهان" دانسته است.
ادامه انتقاد در ایران به توافق اتمی
به موازات پیشرفت روند دستیابی به توافق اتمی میان ایران و گروه ۱+۵ برخی نیروهای نظامی تندرو در داخل ایران طی سخنرانی‌های خود به مخالفت با این توافق ادامه داده‌اند. در کنار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین که کشورهای ۱+۵ را "نماد استکبار" دانسته، امیر فرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا، نیز روز سه‌شنبه (۸ اردیبهشت/ ۲۸ آوریل) گفته است: «هیچگاه هیچ سازشی با امریکا حاصل نخواهد شد چون مقاصد و منافع ما با آن‌ها متفاوت است.»
اسماعیلی در جمع طلاب و روحانیان در تهران گفته که "امروزه دشمنان ما هم داخلی هستند و هم خارجی". او سپس افزوده که هدف دشمنان جدایی دین از سیاست و تضعیف ولایت فقیه و روحانیت است.
یوکیا آمانو، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یوکیا آمانو، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
ابراز خوش‌بینی و نگرانی آژانس بین‌المللی اتمی
در این میان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده که با وجود پیشرفت‌هایی که در راه رسیدن به توافق هسته‌ای بر سر برنامه اتمی جمهوری اسلامی میان ایران و گروه ۱+۵ دیده می‌شود، اما این نهاد هنوز انتظار دارد که ایران در مورد مسائلی که مطرح است همکاری کامل از خود نشان دهد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نقشی کلیدی در توافق اتمی میان ایران و گروه ۱+۵ ایفا می‌کند.
یوکیا آمانو، رئيس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ‌در مصاحبه با فرستنده تلویزیونی "سی‌بی‌اس" نسبت به پیشرفت مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۵ ابراز خوش‌بینی کرد، اما در عین حال گفت که ایران نتوانسته نگرانی‌های آژانس را در مورد ابعاد نظامی برنامه اتمی‌اش رفع کند.
آمانو گفت در حالی‌که دو طرف مذاکره در ماه اوت ۲۰۱۳ توافق کردند که برخی عرصه‌ها نیاز به روشنگری دارد، "از آن موقع تا کنون پیشرفت نسبتا محدود بوده است".
آمانو ابراز امیدواری کرد که همراه با توافق هسته‌ای که متن آن هم‌اکنون در دست تهیه است "بتوان به روشنگری شتاب بخشید".
آمانو گفت: «یکی از مشکلات یا دلیل آن‌که ما نمی‌توانیم اطمینان حاصل کنیم که همه چیز در خدمت اهداف صلح‌جویانه است، این است که ما وسیله‌ای برای رسیدگی در دست نداریم. اجرای پروتکل الحاقی برای افزایش اعتماد نسبت به فعالیت‌های هسته‌ای ایران الزامی است.»

پروتکل الحاقی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به این نهاد اجازه می‌دهد از تمامی مراکزی که بخواهد بازدید کند. دولت ایران این پروتکل را در سال ۱۳۸۲ امضا کرد، اما اجرایی شدن آن منوط به تصویب در مجلس شورای اسلامی ایران است.
در همین رابطه روز دوشنبه (۲۷ آوریل، ۷ اردیبهشت) علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در گفت‌وگو با فرستنده تلویزیونی "سی‌سی‌تی‌وی" چین گفت که اگر درباره همه مسائل با قدرت‌های بزرگ توافق شود، ایران برای پذیرفتن پروتکل الحاقی آماده است. صالحی در عین حال تاکید کرد که تنها در صورت رفع سریع تحریم‌ها علیه ایران مجلس شورای اسلامی پروتکل الحاقی را تصویب خواهد کرد.
آمانو گفت امیدوار است که ایران تا حد امکان شفافیت از خود نشان دهد تا آژانس بتواند به کار خود ادامه دهد. او افزود که آژانس پس از انجام توافق اتمی بین ۴ تا ۱۰ بازرس را مامور کار در ایران خواهد کرد.
تصویری ماهواره‌ای از مجتمع نظامی پارچین واقع در جنوب تهران تصویری ماهواره‌ای از مجتمع نظامی پارچین واقع در جنوب تهران
گره بازدید از پارچین
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین به مجتمع نظامی پارچین به عنوان یکی از موارد مشکل برای آژانس در گفت‌وگو با ایران اشاره کرد و گفت: «ما درخواست بازدید از پارچین را کرده‌ایم، چون پارچین بخشی از بعد نظامی احتمالی است.»
آمانو افزود که آژانس از ایران درخواست بازرسی از پارچین را کرده، اما تضمینی در این مورد دریافت نکرده است. او گفت که مشاهدات ماهواره‌ای نشانگر فعالیت‌هایی بوده که آژانس نگران است توانایی رسیدگی این نهاد را به طور منفی تحت تاثیر قرار دهد و از این رو آژانس مایل است از این مجتمع نظامی بازدید کند.
اجازه بازدید از پارچین همواره از موضوع‌های محوری مذاکرات اتمی با ایران بوده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش ۱۹ فوریه (۳۰ بهمن) خود نیز آورده بود که ایران اطلاعات لازم درباره مجتمع نظامی پارچین را ارائه نکرده است.
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، نیز دوشنبه گفت که در صورت تصویب مجلس ایران، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌توانند از برخی مراکز غیرهسته‌ای ایران در چارچوب و شرایط مشخص بازدید کنند. صالحی افزود که بازدید این بازرسان از هر مرکز یا تاسیسات غیر هسته‌ای که بخواهند ممکن نیست و درباره هر بازدیدی باید گفت‌وگو صورت گیرد.
صالحی گفت که بر اساس پروتکل الحاقی، بازرسان آژانس می‌توانند از مناطق اطراف مراکز غیر هسته‌ای نمونه‌برداری کنند.

کری: از هر زمان دیگر به توافق جامع با ایران نزدیکتریم

کری: از هر زمان دیگر به توافق جامع با ایران نزدیکتریم 
 
وزیر امور خارجه امریکا می‌گوید در حال حاضر کشورهای 1+5 با ایران در موضوع هسته‌ ای نسبت به هر زمان دیگر به یک توافق جامع نزدیکتر شده‌اند.
جان کری، وزیر خارجه امریکا، که روز گذشته در مراسم افتتاحیه نشست پیمان منع گسترش سلاح‌ های اتمی در نیویورک شرکت داشت، در دیدار با رسانه ها با اظهار این مطلب گفت که هنوز کارهای زیادی برای انجام ‌دادن مانده‌است.
او گفت که ما اکنون نسبت به هر زمان دیگر به توافق جامعی که به دنبالش بودیم نزدیک شده‌ایم و با رسیدن به این توافق جهان امن‌ تر خواهد شد.

کری خاطرنشان ساخت که در صورت نهایی‌شدن توافق جامع، همه راه‌های ممکن برای رسیدن به مواد ساخت جنگ ‌افزار اتمی به روی ایران بسته گردیده به جامعه جهانی از صلح‌آمیزبودن برنامه هسته‌ ای این کشور اطمینان داده خواهد شد.
از سوی دیگر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در ماه گذشته یک روز پس از رسیدن به توافق اولیه در مورد برنامه هسته‌ ای این کشور گفته بود، تا زمانی‌که تحریم‌های اعمال شده علیه ایران برداشته نشود این کشور هیچ توافقی با کشورهای گروه ۵+۱ امضاء نخواهد کرد.

ایران یک کشتی آمریکایی را در تنگه هرمز توقیف کرد

ایران یک کشتی آمریکایی را در تنگه هرمز توقیف کرد 
 
کشتی کانتینری مرسک تیگرس
دبی-العربیه.نت فارسی
نیروهای ایرانی یک کشتی نفتکش آمریکایی را در آبهای خلیج توقیف و به سوی بندرعباس هدایت کردند. این کشتی دارای 34 خدمه می باشد.
به گزارش رویترز، بعد از آنکه کشتی "مرسک تیگرس" پیام اضطراری مخابره کرده است، هواپیماهای جنگنده آمریکا و یک ناو این کشور مشغول بررسی وضعیت این کشتی در یکی از حساسترین آبراههای جهان هستند.
به گزارش تلویزیون العربیه و به نقل از منابع مطلع، نیروهای ایرانی پیش از توقیف این کشتی به سوی آن آتش گشوده اند.
در همین حال خبرگزاری تسنیم وابسته به محافل امنیتی ایران، ابتدا این خبر را تکذیب کرد، و بعد اعلام کرد توقیف این کشتی ماهیت نظامی یا سیاسی ندارد، و این کشتی بنا به درخواست "اداره بنادر" و با حکم دادگاه توقیف شده است.
اما به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، اعلام کرد نیروهای ایرانی وارد کشتی "مارسک تیگرس" که با پرچم جزایر مارشال در خلیج در حرکت بود شده اند.
این سخنگو گفت که ورود به کشتی بعد از آن روی داد که قایقهای گشتی ایران به سوی این کشتی آتش گشودند و به آن دستور دادند تا وارد آبهای ساحلی ایران شود.
سخنگوی پنتاگون گفت که در این کشتی هیچ شهروند آمریکایی وجود ندارد. او گفت که این کشتی در حال عبور از تنگه هرمز بود که این حادثه روی داده است.
هنوز منابع ایرانی گزارشی از این خبر به جهان مخابره نکرده و فقط به نقل قول از منابع خارجی پرداخته اند. ایران بارها در گذشته تهدید کرده در مقابله با تحریمهای اقتصادی دست به بستن تنگه هرمز خواهد زد.
تنگه هرمز آبراهی است به عرض 33 کیلومتر که فقط 4 کیلومتر آن برای آمد و شد کشتی ها مناسب است و 4 کیلومتر هم حاشیه امن این آبراه است.

بمباران فرودگاه صنعا برای جلوگیری از فرود هواپیمایی ایرانی

بمباران فرودگاه صنعا برای جلوگیری از فرود هواپیمایی ایرانی 
 
به گزارش تلویزیون العربیه، یک فروند هواپیمای غیرنظامی ایرانی، پس از نقض محاصره هوایی کشور یمن از سوی نیروهای ائتلاف عربی، روز سه شنبه 28 آوریل  سعی در فرود در فرودگاه صنعا، پایتخت یمن کرد.
نیروهای ائتلاف اعلام داشتند برای جلوگیری از فرود این هواپیما باند فرودگاه صنعا را بمباران کردند.
نیروهای اتئلاف اعلام کردند که این هواپیما خارج از دالانهای عادی هوایی، از فضای کشور عمان، وارد حریم هوایی یمن شده است.

معاون شهردار تهران در فرودگاه کویت بازداشت شد

معاون شهردار تهران در فرودگاه کویت بازداشت شد
 
میثم امرودی، روحانی ایرانی و معاون شهردار تهران، که برای سفر به کشور کویت سفر کرده بود در فرودگاه این کشور بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، نزدیک به محافل نظامی-امنیتی ایران، امرودی روز سه شنبه 28 آوریل هنگامی که می خواست کشور کویت را ترک کند در فرودگاه این کشور دستگیر شد.

امرودی پیش از این سرپرستی مدارس ایرانی در کشور کویت را برعهده داشته و هم اکنون معاون اجتماعی شهرداری تهران است. امرودی به دعوت انجمن دوستی ایران و کویت به این کشور سفر کرده بود.

دوشنبه، اردیبهشت ۰۷، ۱۳۹۴

شرکت‌های آلمانی در راه ترمیم "مناسبات خوب گذشته" با ایران

شرکت‌های آلمانی در راه ترمیم "مناسبات خوب گذشته" با ایران

بسیاری از فعالان اقتصادی در کشورهای غربی در انتظار لغو تحریم‌ها و ورود به بازار ایران هستند. در این میان شرکت‌های آلمانی جایگاه ویژه‌ای دارند و شدیداً در پی ایجاد مناسبات اقتصادی گذشته با شرکای ایرانی خود هستند.
فعالان اقتصادی ایران و آلمان در پی احیای "مناسبات خوب گذشته"
هیاتی از فعالان بازرگانی و صنایع آلمان به‌مناسبت چهملین سالگرد تاسیس شورای مشترک ایران و آلمان، مهمان اتاق بازرگانی ایران بود تا پیرامون راه‌کارهای ممکن در راستای گسترش مناسبات اقتصادی دو کشور رایزنی کند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا در روز یک‌شنبه (۶ اردیبهشت/۲۶ آوریل) غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران، رابطه میان دو کشور را "دیرینه و استراتژیک" خواند و افزود: «فعالان اقتصادی ایران در طول سال‌های گذشته همواره خاطرات خوشی در ارتباط با شرکت‌های آلمانی داشته‌اند.»
هیات آلمانی به سرپرستی فولکر ترایر، معاون اتاق بازرگانی و صنایع آلمان با حضور در این مراسم بر اهمیت ایران به عنوان شریک اقتصادی آلمان و اروپا تاکید کرد.
ترایر گفت: «روابط گذشته ایران و آلمان بسیار شکوفا بود، اما با تغییر موقعیت، این روابط کمرنگ شد، اما خواسته ما گسترش مجدد روابط تجاری با ایران است.»
پیشتر نیز میشائیل توکوس عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی آلمان و ایران گفته بود که با توجه "فرسودگی تاسیسات صنعتی ایران"، آلمان می‌تواند در صورت لغو تحریم‌ها حجم صادرات خود را سریعاً تا ۷ میلیارد یورو افزایش دهد. واردات ایران از آلمان در حال حاضر حدود ۸/ ۲ میلیارد یورو است.
بنا به ارزیابی فعالان اقتصادی آلمان لغو تحریم‌ها می‌تواند ایران را در موقعیتی قرار دهد که دوباره به رشد اقتصادی گذشته خود که حدود ۵ درصد در سال بود دست یابد و حتی آن را افزایش دهد.
همکاری‌های صنعتی مکمل مبادله بازرگانی
مسئولان اتاق بازرگانی آلمان و ایران تصریح می‌کنند که تنها در پی افزایش حجم مبادلات بازرگانی با ایران نبوده، بلکه در پی تحکیم مناسبات اقتصادی با ایران به طور کلی هستند.
توکوس دلیل این گرایش اقتصادی را این‌گونه توضیح می‌دهد: «ایران بر خلاف بسیاری از کشورهای عربی منطقه، که بطور عمده توجه به روابط بازرگانی دارند، دارای ساختار اقتصادیی است که به شدت تحت تاثیر صنایع است. به همین دلیل در صورت برقراری مجدد مناسبات اقتصادی گسترده با ایران، تنها کنسرن‌های بزرگ آلمانی از آن سود نخواهند برد، بلکه موسسات و شرکت‌های متوسط آلمانی نیز در آن سهیم خواهند بود.»
بنا به تخمین اتاق بازرگانی و صنایع آلمان حدود ۶ هزار شرکت متوسط آلمانی در ایران فعال بوده و هم‌چنان خواهان همکاری با شرکای ایرانی خود هستند.
فولکر ترایر نیز در نشست تهران بر این موضوع تاکید کرد و گفت: «در آلمان ایالت‌های مستقلی وجود دارند که هیات‌های آنها با شرکت‌های ایرانی صحبت کرده‌اند و تقاضا برای حضور در این جلسه بسیار بیشتر از این افرادی است که دراین سالن هستند. ما می‌توانستیم به اندازه یک استادیوم از متقاضیان سرمایه‌گذاری در ایران دعوت کنیم.»
شافعی هم با توجه به نقش صنایع متوسط آلمان در کل اقتصاد این کشور و سهمی که در بازار ایران می‌توانند داشته باشند، گفت: «در این راه تشکیل شرکت‌های کوچک و متوسط آلمانی می‌تواند بسیار مفید و سازنده باشد.»
آلمان نه تنها یکی از شرکای مهم اقتصادی ایران در گذشته بوده، بلکه سهمی اساسی در عرضه محصولات ایرانی در بازارهای اروپایی داشته است. به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران بسیاری از کالاهای سنتی مانند فرش، خشکبار زعفران و غیره با "مرکزیت آلمان" به اروپا به راحتی صادر می‌شدند و در صورت لغو این تحریم‌ها "این برنامه می‌تواند مجدداً احیا شود."
ماتیاس کونتسل، کارشناس علوم سیاسی نیز با اشاره به آمادگی شرکت‌های آلمانی برای ورود به بازار ایران تاکید کرد که ایران در بخش انرژی نیازمند فناوری پیشرفته آلمان برای ساخت و بهره‌برداری توربین‌ها و پرس‌های بزرگ است.
پالایشگاه‌ها و خطوط لوله‌ی گاز و نفت نیز از دیگر حوزه صنعتی در ایران به شمار می‌آیند که محتاج بازسازی با فناوری مدرن هستند. آلمان در زمینه صنعت هواپیماسازی غیرنظامی و هوایی نیز می‌تواند ایران را یاری دهد.
نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و آلمان در تهران نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و آلمان در تهران
جذابیت ایران برای آلمان
در ارزیابی کارشناسان و مسئولان ایرانی و آلمانی از تجدید روابط اقتصادی میان دو کشور بارها به "مناسبات خوب تاریخی" اشاره می‌شود.
کارشناسان و مسئولان سیاسی و اقتصادی آلمان کاملاً واقفند که خروج شرکت‌های آلمانی از بازار ایران به‌دلیل برقراری تحریم‌ها سبب ورود کشورهای نظیر چین، روسیه و ترکیه به ایران شده است.
اما به گفته کونتسل «ایرانی‌‌ها اعتمادی به کالاهای چینی ندارند و همچنین باور ندارند که چینی‌ها بتوانند محصولاتی با کیفیت بالا تولید کنند.» ساخت شمار زیادی از صنایع ایران با همکاری شرکت‌های آلمانی دلیلی بر مناسبات "تاریخی خوب" دو کشور محسوب می‌شود.
برخی کارشناسان آلمانی حتی در ارزیابی خود از این مناسبات "خوب گذشته" تاکید می‌کنند که ساخت نخستین نیروگاه اتمی در بوشهر نیز نخست توسط شرکت‌های آلمانی آغاز، اما به دلیل تغییرات سیاسی در ایران این روند متوقف شد.
اما یکی از دلایل اساسی که آلمانی‌ها بر آن تاکید می‌کنند، نقش استراتژیک ایران در منطقه، بازار گسترده و منابع نفت و گاز این کشور است. حدود ۱۱ درصد منابع نفتی شناخته شده در ایران قرار دارد. ایران یکی از بزرگترین کشورهای دارای منابع گاز طبیعی در جهان است. برخی معادن فلز در ایران نیز توجه صنایع آلمانی را به خود جلب کرده است.
کونتسل اما در ارزیابی خود از لغو تحریم‌ها و برقرار مناسبات اقتصادی بر این باور است که بیشترین سود را مردم ایران خواهند برد. به گفته این کارشناس علوم سیاسی گشایش بازارهای ایران به روی محصولات اساسی (دارو، قطعات یدکی برای صنایع وغیره) نه تنها تنگاهای زندگی روزمره‌ی ایرانیان برطرف می‌شود، بلکه "پیامد گشایش اقتصادی، سبب تسریع تغییر روندهای سیاسی و اجتماعی در ایران خواهد شد."

فعالیت انبوه آموزشگاه‌های غیرمجاز در فضای آموزشی ایران

فعالیت انبوه آموزشگاه‌های غیرمجاز در فضای آموزشی ایران

از چند سال پیش ساماندهی آموزشگاه‌های غیرمجاز در دستور کار دولت قرار دارد. مدیران آموزش و پرورش اعتراف می‌کنند در این کار شکست خورده‌اند و تعداد این گونه آموزشگاه‌ها از موسسه‌های مجوزدار بیشتر است.
مسئولان وزارت آموزش پرورش دست‌کم از سال ۸۸ وعده داده‌اند با آموزشگاه‌های غیرمجاز برخورد کنند و قرار بود آبان ۸۹ فهرست موسسه‌های آموزشی مجاز در اینترنت منتشر شود.
در این فاصله نه تنها وعده‌های دولت عملی نشده، هر روز بر تعداد آموزشگاه‌ها افزوده می‌شود و ظاهرا مسئولان دولتی در جنگل موسسه‌های ریز و درشت آموزشی سرگردان مانده‌اند.
در ابتدای کار دولت دهم، مهدی جلالی مدیر مشارکت‌های مردمی آموزش و پرورش تهران به خبرنگاران گفته بود در پایتخت ۹۷۵ آموزشگاه آزاد علمی و زبان مجوز فعالیت دارند.

تمایل به فعالیت غیرمجاز
به گزارش ایسنا، اسفندیار چهاربند، مدیرکل آموزش و پرورش تهران، دی ماه گذشته تعداد آموزشگاه‌های مجوزدار در این شهر را ۸۴۵ واحد اعلام کرده و گفته ۹۵۰ آموزشگاه آزاد نیز بدون مجوز مشغول فعالیت هستند.
اگر آماری که این دو مسئول ارائه کرده‌اند درست باشد، با توجه به رونق کار پردرآمد آموزشگاه‌ها و افزایش چشمگیر تبلیغات رسانه‌ای برای خدمات آموزشی آزاد، کاهش تعداد موسسه‌های مجاز در پنج سال گذشته کمی عجیب به نظر می‌رسد.
مراکز آموزشی غیردولتی از سال ۹۰ موظف شده‌اند ۵ درصد از شهریه‌های دریافتی را به حساب آموزش و پرورش واریز می‌کنند "تا صرف نظارت، خرید تجهیزات برای نوسازی و ساماندهی آموزشگاه‌ها" شود.
جلسه امتحان جلسه امتحان
برخی کارشناسان احتمال می‌دهند، این سیاست و عدم برخورد جدی با موسسه‌های غیرمجاز، انگیزه دریافت مجوز و فعالیت قانونی را کاهش داده باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به فعالیت آموزشگاه‌های بدون مجوز می‌گوید، "یکی از کارهای ما رصد کردن آنها و معرفی‌شان به مراجع ذی‌صلاح برای ممانعت از ادامه فعالیت است".
فعالیت غیرقانونی جلو چشم آموزش و پرورش
چنانکه آقای چهاربند گفته، برخورد با موسسه‌های غیرمجاز چندان موفقیت‌آمیز نبوده است: «در طول یک سال گذشته در شورای نظارت بر مدارس غیردولتی شهر تهران که مرجع قانونی رسیدگی به وضعیت آموزشگاه‌هاست ۸۰ پرونده را بررسی و به مراجع قضایی ارسال کردیم، از این تعداد تا به امروز حدود ۳۲ آموزشگاه غیرمجاز پلمپ و حدود ۱۷ مورد تمکین کردند و مراحل آخر اخذ پروانه را می‌گذرانند.»
به این ترتیب اگر مسئولان به همین روال اقدام کنند پلمپ کردن تمام آموزشگاه‌های غیرمجاز در تهران دست‌کم سی سال زمان می‌برد.
مدیرکل آموزش و پرورش تهران با بیان این که تشکیل پرونده قضائی برای آموزشگاه غیرمجاز حدود هفت ماه و جلوگیری از فعالیت آنها حدود ۲۴ ماه طول می‌کشد افزود: «متاسفانه زمانی که این آموزشگاه‌ها را پلمپ می‌کنیم اندکی بعد، اقدام به ثبت یک شرکت کرده و مجددا فعالیت خود را از سر می‌گیرند.»
در ایران فرستادن کودکان و نوجوانان به آموزشگاه‌های خصوصی به یک تب عمومی تبدیل شده و به ویژه در شهرهای بزرگ کمتر دانش‌آموزی است که در کنار مدرسه به یک یا چند کلاس دیگر نرود.

سند ضعف سیستم آموزشی
به گفته مسئولان آموزش و پرورش در ایران ۶۵۰۰ آموزشگاه مجاز وجود دارد. با در نظر گرفتن نمونه تهران شمار موسسه‌های آموزشی غیرمجاز می‌تواند بسیار بیشتر از این رقم باشد.
محور اصلی فعالیت بیش از دو سوم آموزشگاه‌های تهران دوره‌های آمادگی کنکور و کلاس‌های آموزش زبان انگلیسی است. کلاس‌های تقویتی و تک‌درس و دوره‌های آمادگی آزمون‌های مختلف از دیگر خدماتی است که در این موسسه‌ها ارائه می‌شود.
رشد قارچ‌گونه‌ی آموزشگاه‌های خصوصی، از سویی به تغییر الگوهای ارزش‌گذاری در جامعه مربوط می‌شود و از سوی دیگر بیانگر ضعف و فقر سیستم آموزشی است. و در هر صورت تجارتی کاملا سودآور است.
درباره میزان گردش مالی آموزشگاه‌های خصوصی رقم‌های متفاوتی اعلام می‌شود. از آنجا که اکثر این موسسه‌ها خارج از نظارت دولت فعالیت می‌کنند برآورد دقیق این رقم ناممکن است.
مدیرکل آموزش و پرورش تهران احتمال می‌دهد گردش مالی آموزشگاه‌های مجاز و غیرمجاز در این شهر به ۵۰۰ میلیارد تومان در سال برسد. رقم واقعی باید بسیار فراتر از این باشد.

بیشتر بخوانید: واکنش وزارت علوم به آمار بالای "تقلب علمی" محققان ایرانی

آموزش و پرورش فقیر، آموزشگاه‌ها ثروتمند
کلاس‌های آمادگی کنکور از پرطرفدارترین دوره‌های آموزشی فوق‌برنامه محسوب می‌شوند. بازاری که پیرامون کنکور به وجود آمده انبوهی از کتاب، جزوه، سی‌دی، فیلم و محصولات دیگر را نیز شامل می‌شود.
چندی پیش قاسم جعفری، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در میزگردی که روزنامه دولتی ایران زیر عنوان "حقوق گمشده مردم در آموزشگاه‌های کنکور" برگزار کرد گفت، مطابق بررسی‌های این کمیسیون گردش مالی موسسه‌های آمادگی کنکور به هفت هزار میلیارد تومان در سال می‌رسد.
جعفری می‌گوید این در حالی است که کل گردش مالی وزارت آموزش و پرورش با ۱۲ میلیون دانش‌آموز و یک میلیون معلم چیزی در حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان بیشتر نیست.
آموزش و پرورش با کمبود بودجه روبروست آموزش و پرورش با کمبود بودجه روبروست
مجتبی زینی‌وند، مدیر كل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش معتقد است آمار منتشر شده در رسانه‌ها درباره میزان گردش مالی آموزشگاه‌های آزاد درست نیستند.
زینی‌وند ۲۸ فروردین ۹۴ به خبرگزاری مهر گفت، تعداد دانش‌آموزان پیش‌دانشگاهی در سال تحصیلی جاری اندکی بیش از ۴۰۰ هزار نفر است و اگر همه آنها هم به آموزشگاه بروند گردش مالی این موسسه‌ها در سال حدود ۹۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.

بیشتر بخوانید: نجفی: جلوی کمیت‌گرایی را در آموزش عالی می‌گیریم

بی‌عدالتی آموزشی
اظهارات زینی‌وند در واقع تائیدی بر گردش مالی چند هزار میلیارد تومانی آموزشکاه‌های آزاد است؛ امروزه شماری از کودکان دبستانی نیز یا معلم خصوصی دارند یا به کلاس‌های فوق برنامه و تقویتی می‌روند.
آموزشگاه‌های خصوصی مجاز و غیرمجاز هزینه‌اضافه‌ای به مخارج خانواده تحمیل می‌کنند؛ این موسسه‌ها اگر لازم و مفید باشند گواه ضعف سیستم آموزشی هستند و اگر نباشند نشانه‌ی کالایی‌سازی آموزش در ایران خواهند بود.
افزایش چشمگیر آموزشگاه‌ها و مدرسه‌های خصوصی، به ویژه در دو دهه گذشته، بیش از پیش به بی‌عدالتی آموزشی دامن زده است. هزینه چند ده میلیون تومانی ثبت‌نام در برخی از مدرسه‌ها از درآمد سالانه بسیاری از کارگران بیشتر است.
در اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی "آموزش‏ و پرورش‏ و تربیت‏ بدنی‏ رایگان‏ برای‏ همه‏ در تمام‏ سطوح‏، و تسهیل‏ و تعمیم‏ آموزش‏ عالی‏" یکی از وظیفه‌های دولت تعیین شده است.
از سوی دیگر بازار داغ خرید و فروش مقاله و پایان‌نامه و گزارش‌هایی که درباره گسترش فساد علمی در ایران منتشر شده بیانگر این واقعیت است که رشد کمی آموزشگاه‌ها کیفیت آموزش را بدتر نکرده باشد بهتر هم نکرده است.

وزیر دادگستری: رسانه‌ها بحث "پول کثیف" را ادامه ندهند

وزیر دادگستری: رسانه‌ها بحث "پول کثیف" را ادامه ندهند

وزیر کشور ایران در اظهاراتش در مجلس درباره نقش "پول کثیف" در روندهای انتخاباتی رسانه‌ها را متهم کرد که حرف‌های او را بد فهمیده‌اند. حالا وزیر کشور نیز به خبرنگاران توصیه کرده در باره این موضوع حرف نزنند.
مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران، در خصوص موضوع "پول‌ کثیف" به خبرنگاران گفته است: «قرار است که رسانه‌ها دیگر به این بحث ادامه ندهند.»
پورمحمدی که روز دوشنبه (۷ اردیبهشت/ ۲۷ آوریل) در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رؤسای سابق و جدید سازمان تعزیرات حکومتی با خبرنگاران سخن می‌گفت، افزود: «اینکه پول ناروا، ناصواب و غیرقانونی است وجود داشته باشد هر کجا هزینه شود قابل قبول نیست. اگر در انتخابات هزینه شود عیبش بیشتر است. ما به دنبال کنترل این هزینه‌ها هستیم اما نمی‌بایست به بحث پول کثیف به این صورت در رسانه‌ها، افکار عمومی، گفت‌وگو‌ها و اظهارنظرها پرداخته می‌شد.»
اما بحث اخیر "پول‌های کثیف" اولین بار روز دوم اسفند ۱۳۹۳ در اظهارات عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران مطرح شد. او روز شنبه دوم اسفند ۹۳، در جریان سخنرانی در جمع فرماندهان ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت که گردش مالی قاچاق مواد مخدر در کشور سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان است و بخشی از این پول وارد عرصه سیاست، انتخابات و انتقال قدرت می‌شود.
این اظهارات با واکنش علی لاریجانی، رئیس مجلس و شماری از نمایندگان روبرو شد. اما وزیر کشور بر حرف خود ایستاد و گفت که حاضر است در هر موقعیتی از مدعای خود دفاع کند.
"رسانه‌ها مقصرند"
با تشدید فشار بر وزیر کشور، او روز شنبه (۲۶ آوریل/ ۶ اردیبهشت) در مجلس حاضر شد تا در باره مدعیات خود در باره ورود "پول‌های کثیف" به حوزه سیاست و روند انتخابات توضیح دهد، و اسنادی در این رابطه ارائه کند. او گرچه موارد و اسنادی را در این رابطه ذکر کرد، اما ربط آن با سیاست و انتخابات مجلس را ناگفته گذاشت و گفت: « حرف‌هایش توسط رسانه‌ها بد فهمیده شده و منظورش بیشتر یک هشدار بوده است».

این اظهارات رحمانی فضلی با استقبال و حمایت رسانه‌های اصولگرا از جمله کیهان و "وطن امروز" روبرو شد. ولی روزنامه‌های اصلاح‌طلب آن را صریحا یا تلویحا عقب‌نشنیی توصیف کردند و به باد انتقاد گرفتند.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور: حرف‌های من توسط رسانه‌ها بد فهمیده شده و منظورم بیشتر یک هشدار بوده است عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور: حرف‌های من توسط رسانه‌ها بد فهمیده شده و منظورش بیشتر یک هشدار بوده است
بروزنامه شرق در واکنش به این عقب‌نشینی وزیر کشور، نوشت: "وزیر کشور توپ پول‌های کثیف را به زمین رسانه‌ها انداخت" و روزنامه آفتاب یزد در تیتری طعنه‌آمیز اظهارات فضلی را این گونه بازتاب داد: "پول‌های کثیف در جیب رسانه‌ها پیدا شد".
این در حالی است که چند روز پیش‌تر، یک نماینده مجلس توضیحات مفصلی در باره "پول‌های کثیف" ارائه کرده بود. موید حسینی صدر، نماینده خوی در مجلس، روز ۳۱ فروردین در مصاحبه‌ای با روزنامه اعتماد با برشمردن مصادق‌هایی از "پول کثیف" در عرصه اقتصادی و سیاسی ایران،گفت: «اینها مواردی هستند که به طور اتفاقی ما با آنها برخورد کرده‌ایم و تعداد آنها هم خیلی زیاد است. یعنی ببینید فساد اینقدر زیاد شده که دیگر نیاز به تجسس ندارد. موضوع نگران‌کننده هم این است که این موارد و کسانی که پشت فسادها هستند خودشان سراغ ما می‌آیند و نشان می‌دهد که می‌خواهند وارد سیاست شوند تا راه‌شان برای کسب درآمد باز بماند.»

به گفته این نماینده مجلس این عده الان می‌خواهند افرادی را در قامت نماینده به مجلس بفرستند تا پروژه خودشان جلو برود. از همین حالا تحت پوشش کمک به افراد بی‌بضاعت و کمک جهیزیه و کمک به مساجد و ده‌ها عنوان دیگر هزینه می‌کنند.

وزیر دادگستری، که اینک رسانه‌ها را به سکوت پیرامون "پول‌های کثیف" فرا می‌خواند، دو سال پیش خود نیز بدون آن که از اصطلاح پول‌های کثیف استفاده کند، به نوعی به آلوده ‌بودن و درگیربودن برخی از نهادهای حکومتی در قاچاق مواد مخدر اشاره کرده بود.
وزیر دادگستری در دی ماه سال ۱۳۹۲، زمانی که رئیس بازرسی کل کشور بود در مصاحبه‌ای اختصاصی با نشریه "تجارت فردا" در این باره گفت: «معتقدم ما از هیچ راه خلافی به هدف‌هایمان نمی‌توانیم برسیم. الان هم کاملاً بر این باور هستم هیچ سودی در فعالیت خلاف نمی‌بینیم. حتی سودهای مقطعی هم نمی‌بریم... مطمئناً ترانزیت مواد مخدر با هر شکلی خیانت به بشریت است. هیچ منفعتی و خیری در آن نیست که یک دستگاه آن را انجام دهد و هر کسی کرده باشد و یا چه کسی در فکر این کارها باشد، حتماً برای کشور مضر است.»

برداشتن زیر ابروی مردان "ممنوع" است و باعث تعطیلی آرایشگاه می‌شود

برداشتن زیر ابروی مردان "ممنوع" است و باعث تعطیلی آرایشگاه می‌شود

مصطفی گواهی، رئیس اتحادیه آرایشگران مردانه، برداشتن زیر ابروی مردان را در آرایشگاه‌های مردانه ممنوع اعلام کرده است. به گفته وی در صورت برداشتن زیر ابرو، آرایشگاه خاطی پلمب خواهد شد.
مصطفی گواهی، رئیس اتحادیه آرایشگران مردانه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، خبرگزاری کار ایران، از پلمب شدن آرایشگاه‌هایی که اقدام به برداشتن زیر ابروی مردان کنند، خبر داده است.

به گفته وی سولاریوم، برداشتن زیر ابرو، خالکوبی و تتو "خط قرمز" این اتحادیه محسوب شده و انجام این قبیل خدمات در آرایشگاه‌های مردانه ممنوع است. مصطفی گواهی تاکید کرده که در صورت مشاهده ارائه اینگونه خدمات از سوی آرایشگران، واحد متخلف توسط اتحادیه مزبور پلمپ خواهد شد.

رئیس اتحادیه آرایشگران مردانه البته در خصوص چگونگی نظارت بر آرایشگاه‌ها و وجود قانونی در این زمینه، حرف نزده و تنها به تهدید به "پلمب کردن" آرایشگاه‌ها بسنده کرده است.

وی همچنین در خصوص آرایشگاه‌های بدون مجوز هم هشدار داده و تصریح کرده: «در آرایشگاه‌های بدون مجوز بهداشتی خطر ابتلا به ایدز بسیار بالا است». او معتقد است احتمال "سرایت ایدز" در آرایشگاه‌های غیرمجاز زیاد است.

حدود ۷ سال پیش برای نخستین بار رییس اداره اماکن نیروی انتظامی، از پلمب ۲۴ آرایشگاه مردانه در تهران به دلیل اصلاح ابروی مردان و خالکوبی بدن مشتریان، خبر داد. مدت زیادی است که آرایشگاه‌های مردانه در کنار اصلاح موی سر، به ارائه خدماتی چون برداشتن زیر ابروی مردان و تتو (خالکوبی) رو آورده‌اند.

با وجود اینکه این سرویس‌ها با استقبال زیاد مردان و به خصوص جوانان روبرو شده، اما براساس اعلام اتحادیه آرایشگران مردانه، این خدمات توسط آرایشگاه‌های مردانه ممنوع اعلام شده است.

عمل زیبایی و آرایش‌هایی که در حوزه زیبایی تعریف می‌شوند بیش از یک دهه است که در ایران با استقبال علاقمندان روبرو شده است. چندی پیش رسانه‌های ایرانی گزارش‌هایی از رشد چشمگیر عمل زیبایی با عنوان "گوش الاغی" منتشر کرده بودند.

در عمل زیبایی موسوم به "گوش الاغی" با برش قسمت بالایی گوش و سپس بخیه زدن، فرم گوش را تیز می‌کنند. عملی که در نتیجه‌ی آن و با تغییر فرم طبیعی گوش، بازگشت به حالت اولیه ناممکن می‌شود. گفته می‌شود که میل به داشتن گوش‌های مثلثی، در آغاز نوعی الگوبرداری شمایلی از شخصیت‌های جادویی فیلم "ارباب حلقه‌ها" بوده است.

براساس گزارش جام جم آنلاین، طبق آمارهای غیررسمی، ایران یکی از کشور‌های صاحب رکورد عمل جراحی بینی و جراحی‌های زیبایی در جهان محسوب می‌شود.

انجمن تحقیقات راینولوژی ایران با همکاری دانشگاه جان هاپکینز آمریکا در سال ۹۲ تحقیقاتی انجام داده و طی آن مشخص شده که میزان جراحی‌های "زیبایی بینی" در ایران، حدود ۷ برابر آمریکا است.