حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، امروز شنیه 25 آوریل در دیدار با فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی، به یکی‌ از مهمترین چالش‌های اجتماعی و سیاسی در ایران پرداخت: رفتار نیروهای انتظامی‌امنیتی با مردم در سطح خیابان‌ها و اماکن عمومی‌.
روحانی در بخش مهمی‌ از سخنان خود در این نشست، ضمن تاکید بر اینکه «منکر اصلی‌» در جامعه فقر و بیکاری است، گفت در حال حاضر به چند «فرع» چسبیده‌ایم و فکر می‌کنیم همه منکر و معروف آنها هستند.
رئیس‌جمهوری ایران، گفت مردم از این‌که اولویت‌ها در برخورد با جرائم رعایت نمی‌شود ناراحتند، چراکه منکر اصلی‌ در جامعه فقر، بیکاری، فساد و ریا است و مواد مخدر و بحران خانواده نیز مهمترین آسیب‌های اجتماعی هستند.
رئیس دولت یازدهم ایران در بخش دیگری از سخنانش پلیس را «مظهر اقتدار مسلحانه» توصیف کرد و گفت اِعمال قدرت باید مشروع و مقبول باشد تا مورد تحسین مردم واقع شود.
روحانی افزود: «معیار پلیس باید قانون باشد، اگر کسی قانون را شکست، شما متعرض خواهید شد. اما در برخورد با مردم اخلاق حسنه، روی خوش، تواضع و ادب جزو وظایف همه ماست، مخصوصاً نسبت به جوانان و بانوان، این وظیفه سنگین‌تر است.»
رئیس دولت معروف به «تدبیر و امید» در ادامه سخنانش با تاکید براینکه در نظام اسلامی قانون منطبق بر اسلام است، گفت «پلیس موظف به اجرای اسلام نیست بلکه وظیفه پلیس اجرای قانون است و اگر غیر از این باشد، در مخمصه فکری قرار گرفته و مردم را نیز گرفتار خواهیم ساخت.»
این اظهارات در حالی‌ بیان می‌شوند که سیاست نیروی انتظامی‌ در برخورد با مردم هم‌چنان به روال گذشته است و بسیاری معتقدند دولت توان نظارتی لازم بر عملکرد نهادهای نظامی را ندارد.
گشت ارشاد، برخورد بد پلیس با متخلفان و مجرمان و رشد آسیب‌های اجتماعی از قبیل اعتیاد و سرقت در حالی‌ که پلیس متمرکز بر موضوعاتی مانند حجاب و نگهداری سگ در ایران است، از جمله مهمترین انتقاداتی است که از سوی مردم و کارشناسان حوزه اجتماعی متوجه نهاد‌های انتظامی‌ ایران طی‌ سال‌های اخیر بوده است.
حسن روحانی در بخش دیگری از سخنانش، ضمن اشاره به این موضوع که بسیاری انتظار داشتند دولت یازدهم دولتی پلیسی‌ نباشد اما بودجه نهادهای نظامی و انتظامی‌ در این دولت افزایش یافته، گفت "جامعه پلیسی با جامعه دارای پلیس خوب و امنیت جامعه با امنیتی کردن جامعه دو مقوله متفاوت است ما در جامعه نیاز به امنیت داریم و باید برای آن هزینه کنیم."
رئیس جمهوری ایران "تهدید فرضی‌ و خیالی" را از "تهدید واقعی‌" تفکیک کرد و ادامه داد "اما تهدید فرضی ممکن است تهدید واقعی درست کند، زیرا عکس‌العمل در برابر تهدید خیالی، به تهدید واقعی مبدل می‌شود و پلیس باید به این مسأله مهم توجه کند."
سیاست‌های پلیس ایران در برخورد با جامعه در دولت محمد خاتمی و حتی در سال‌های آخر دولت محمود احمدی‌نژاد هم مورد انتقاد روسای جمهوری وقت بوده است. اما آگاهان بر این باورند که نهادهای نظامی و امنیتی ایران تحت نظارت رهبر و دفتر رهبری هستند که دولت های وقت ایران خیلی کم به عملکرد آنها اشراف و کنترل دارند.