جمعه، مرداد ۰۹، ۱۳۹۴

اوباما خواستار فعالیت بیشتر حامیان توافق هسته‌ای شد

اوباما خواستار فعالیت بیشتر حامیان توافق هسته‌ای شد

باراک اوباما از طرفداران توافق هسته‌ای با ایران خواست تا با فعالیت بیشتر صدای خود را به گوش اعضای کنگره برسانند و با مخالفانی که میلیون‌ها دلار پول هزینه لابی‌گری علیه توافق هسته‌ای می‌کنند، مقابله کنند.
باراک اوباما شامگاه پنجشنبه (۳۰ ژوئیه/ ۸ مرداد) در یک کنفرانس تلفنی با گروه بزرگی از حامیان خود شرکت ‌کرد. اوباما از آنها خواست برای حمایت از توافق هسته‌ای با ایران فعالیت بیشتری انجام دهند و صدای خود را به گوش کنگره برسانند.
به گزارش خبرگزاری رویترز اوباما خطاب به حامیان خود گفت: «هم‌اکنون مخالفان توافق به سوی دفاتر کنگره هجوم آورده‌اند. گروه‌های مخالف توافق، مانند کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک)، ۲۰ میلیون دلار خرج تبلیغات تلویزیونی علیه توافق هسته‌ای با ایران کرده‌اند تا اعضای کنگره را زیر فشار بگذارند.»
رئیس‌جمهور آمریکا افزود، برخی از اعضای کنگره که در هفته‌های اخیر با آنها دیدار داشته، دچار اعواج و تردید شده‌اند، زیرا زیر فشار سیاسی هستند.
اوباما در عین‌حال از همه حامیان توفق هسته‌ای به ویژه آنهایی که زیر فشار به تلاش خود ادامه می‌دهند قدردانی کرد. او وضعیت حاضر را با زمان جنگ عراق مقایسه کرد و در این رابطه خاطرنشان ساخت، مخالفان جنگ عراق زمانی فعال شدند که دیگر دیر شده بود.
اوباما خطاب به گروه‌های حامی توفق هسته‌ای گفت: «در غیاب صدای شما وضعیتی مشابه زمان جنگ عراق پیش خواهد آمد؛ وضعیتی که در آن ما از یک فرصت تاریخی توافق چشم‌پوشی کرده و در مسیر درگیری‌های نظامی احتمالی خواهیم افتاد.»
توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی که روز ۱۴ ژوئیه در وین حاصل شد، برای بررسی و تایید در اختیار کنگره آمریکا قرار گرفته است. این توافق از سوی هر ۱۵ عضو شورای امنیت تأیید شده است. چند روز پس از تصویت توافق در شورای امنیت، اتحادیه اروپا نیز آن را به رسمیت شناخت.
کنگره تا ۱۷ سپتامبر فرصت دارد
کنگره آمریکا هم‌اکنون در حال بررسی این توافق است و تا ۱۷ سپتامبر فرصت دارد تا نظر نهایی خود را درباره آن اعلام کند. جمهوری‌خواهان که اکثریت کنگره را در دست دارند، با آن مخالف‌اند.
پرسش اصلی مخالفان توافق این است که آیا توافق وین همه راه‌های احتمالی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را بسته است یا نه.
باراک اوباما پیش از این اعلام کرده که هر نوع مصوبه خلاف توافق وین از سوی کنگره را وتو خواهد کرد. البته اگر دو سوم نمایندگان کنگره با این توافق مخالت کنند، وتو رئیس‌جمهور آمریکا بی‌اثر خواهد شد.
رسیدن به حد نصاب دو سوم از سوی مخالفان بسیار دشوار است، زیرا برای رسیدن به این حد نصاب، نه تنها همه‌ی جمهوری‌خواهان، که باید دست‌کم ۱۶ نماینده دموکرات کنگره نیز باید با آنها هم‌رأی شوند؛ امری که اکثر ناظران آن را بعید می‌دانند.
روز پنجشنبه (۳۰ ژوئیه/ ۸ مرداد) چهار تن از دموکرات‌های کنگره حمایت خود از توافق ایران را اعلام کردند. یکی از این نمایندگان دموکرات، از گروگان‌های پیشین در ایران بود.
مقامات کاخ سفید می‌گوید، حامیان توافق هسته‌ای تا کنون از طریق ۷۰ هزار و ۷۰۰ ای‌میل و ۶۳ هزار و ۸۶۲ تماس تلفنی با اعضای کنگره تماس گرفته و از آنها خواسته‌اند با این توافق مخالفت نکنند.

عبدالکریم لاهیجی: عقد قرارداد با ایران را مشروط به بهبود وضعیت حقوق بشر کنید


عبدالکریم لاهیجی: عقد قرارداد با ایران را مشروط به بهبود وضعیت حقوق بشر کنید

سه نهاد بین‌المللی حقوق بشری در بیانیه‌ مشترکی سفرهای "پرشتاب" مقامات اروپایی به ایران را محکوم کرده‌اند. آنها از مسئولان اروپایی خواسته‌اند تا وضعیت حقوق بشر را هم وارد مذاکراتشان با ایران کنند.
فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، کانون مدافعان حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران طی اطلاعیه مشترکی از مقامات اتحادیه اروپا خواسته‌اند که در سفرهای "پرشتاب" خود به ایران، مسئله نقض حقوق بشر در این کشور را هم مد نظر قرار دهند.
عنوان این اطلاعیه که در سایت رسمی فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر منتشر شده این است: "در حالی که محکومان نوجوان در معرض اعدام هستند، مسئولان اتحادیه اروپا از تهران دیدار می‌کنند".
این سه سازمان مستقل حقوق بشری در متن بیانیه خود اقدام دیپلمات‌های اروپایی "در شتاب به دیدار از ایران و تصمیم به نادیده گرفتن حقوق بشر و از جمله اعدام‌های مداوم و اعدام غیرقانونی در پیشِ (در دست انجام) چند محکوم نوجوان" را محکوم کرده‌اند.
آیا "محکومیت" سفر دیپلمات‌های اروپایی به ایران در تناقض با شادی مردم داخل ایران پس از توافق اتمی و استقبال آنها از باز شدن درهای اقتصادی ایران نیست؟
دکتر عبدالکریم لاهیجی رئیس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر در گفت‌وگو با دویچه‌وله تاکید می‌کند که این نهاد بین‌المللی پس از حصول توافق اتمی با ایران در بیانیه‌ای این مسئله را تبریک گفت و بسیار هم از این توافق استقبال می‌کند.
او اما تاکید می‌کند که بر سر میزهای مذاکره باید مسئله حقوق بشر هم مطرح شود و این خواست مردم داخل ایران هم هست، زیرا به گفته او در شادی‌های خیابانی پس از توافق یکی از شعارها "حقوق شهروندی" بود.
آقای لاهیجی می‌گوید: «امیدوار هستم که این تجدید رابطه با جامعه بین​المللی هم به محدودیت​های اقتصادی پایان بدهد و هم اینکه دولت با مردم ایران هم وارد گفت​وگو بشود تا وضعیت آزادی​ها و وضعیت حقوق بشر در ایران هم بهتر بشود. این منویات مردم ایران هم بوده است و تمام این​ها مورد تایید ماست. آن چیزی که واقعا باعث نارضایتی​ ماست، این است که یک کلمه راجع به وضع حقوق بشر صحبت نمی​شود.»
آیا وزیر اقتصاد و وزیر امور خارجه می‌توانند درباره حقوق بشر حرف بزنند؟
انتظار این فعالان حقوق بشر از وزیر اقتصاد آلمان یا وزیر امور خارجه فرانسه این است که درباره وضعیت حقوق بشر در ایران با مقامات جمهوری اسلامی مذاکره کنند. آیا این انتظار بی‌جایی نیست و اصولا بحث درباره حقوق بشر جزو محدوده کاری این وزرا هست؟
آقای لاهیجی تایید می‌کند که وقتی زیگمار گابریل که هم وزیر اقتصاد آلمان است و هم نایب صدر اعظم آلمان به ایران می‌رود، قطعا می‌تواند درباره وضعیت حقوق بشر هم صحبت کند.
وی همچنین به فدریکا موگرینی اشاره می‌کند که نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی است و باید درباره تمامی مسائل سیاسی، اقتصادی و مسئله حقوق بشر صحبت بکند، چون به گفته لاهیجی حقوق بشر موضوعی جهان‌شمول است.
آقای لاهیجی به گفته‌های محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، اشاره می‌کند که پس از مذاکره با موگرینی در تهران گفته بود ایران آمادگی دارد تا درباره حقوق بشر هم با اتحادیه اروپا وارد مذاکره شود.
لاهیجی می‌گوید: «ظریف وقتی می​گوید که ما حاضریم با اتحادیه اروپا راجع به مسئله حقوق بشر در ایران هم صحبت کنیم، یعنی به یک صورتی حداقل خانم موگرینی در این موضوع هم صحبتی کرده و از خودش حساسیتی نشان داده و این را ما به فال نیک می​گیریم و امیدواریم که هم خانم موگرینی و هم نمایندگان دولت​های اروپایی که به ایران می​روند، از این به بعد در گفت​وگوهای​شان با ایران این سیاست را ادامه بدهند.»
نقض کنوانسیون حقوق کودک؛ مورد مشخص برای اعتراض به ایران
رئيس فدراسیون بین‌المللی جوامع حقوق بشر، معتقد است که با استفاده از کنوانسیون‌های بین‌المللی که ایران آنها را امضا کرده ولی در عمل آنها را نقض می‌کند، راه این گفت‌وگو برای مقامات اروپایی هموار می‌شود.
دکتر لاهیجی می‌گوید همانگونه که بحث ۱۳ ساله دنیا با ایران بر سر نقض کنوانسیون منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بود که ایران آن را امضا کرده ولی آن را نقض کرده بود، حالا هم می‌توان با استناد به کنوانسیون حقوق کودک که ایران آن را پذیرفته اما با اعدام متهمان زیر ۱۸ سال آن را نقض می‌کند، ایران را مورد مواخذه قرار داد.
بر اساس بیانیه منتشرشده از سوی سه سازمان بین‌المللی، تنها در شش ماهه اول سال جاری میلادی، ۱۶۰ متهمی که هنگام ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشته‌اند، پس از رسیدن به سن ۱۸سالگی با حکم اعدام روبرو شده و در انتظار اجرای این حکم هستند.
این بیانیه همچنین از سه نوجوان دیگر نام برده که هر سه محکوم به اعدام هستند: سالار شادی‌زادی که در زمان ارتکاب قتل ۱۵ سال داشته قرار است روز شنبه اول اوت (۱۰ مرداد) اعدام شود. حمید احمدی هم در زمان ارتکاب جرم ۱۵ یا ۱۶ سال داشته و او نیز منتظر اجرای حکم اعدامش است. همچنین سامان نسیم در ۱۷ سالگی مرتکب جرم شده و گمان می‌رفت پنج ماه پیش مخفیانه اعدام شده باشد، اما به تازگی در زندان زنجان دیده شده است.
بازوی اجرایی اروپا برای فشار بر ایران چیست؟
مناقشه ۱۳ ساله ایران بر سر برنامه اتمی‌اش یا به قول عبدالکریم لاهیجی بر سر نقض کنوانسیون منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای با اهرم تحریم‌های بین‌المللی بالاخره توانست پایان بگیرد.
اما نقض کنوانسیون‌های حقوق بشری مانند کنوانسیون حقوق کودک، با چه اهرم فشار و بازوی اجرایی می‌تواند پایان یابد؟
عبدالکریم لاهیجی می‌گوید یکی از بازوهای قدرت اروپا برای این کار مشروط کردن عقد قراردادهای تجاری با ایران به بهبود وضعیت حقوق بشر است.
همراه با زیگمار گابریل وزیر اقتصاد آلمان، نمایندگان ده شرکت بزرگ تجاری آلمان نیز به ایران رفته بودند همراه با زیگمار گابریل وزیر اقتصاد آلمان، نمایندگان ده شرکت بزرگ تجاری آلمان نیز به ایران رفته بودند
او می‌گوید در حال حاضر نمایندگان دو شرکت غول پیکر آلمانی، فولکس واگن و لکوموتیو آلستوم که گویا قرار است شبکه بزرگ راه‌آهن و مترو در ایران راه‌اندازی کند به ایران رفته‌اند. به نظر آقای لاهیجی این شرکت‌ها می‌توانند بستن قرارداد با ایران را مشروط به برخی خواسته‌های حقوق بشری کنند؛ از جمله لغو اعدام افراد زیر ۱۸ سال.
وی البته تاکید می‌کند که این مشروط کردن در زمینه مواردی چون واردات دارو و تجهیزات پزشکی و بیمارستانی که با جان مردم سر و کار دارد و اتفاقا بسیار هم در ایران مورد نیاز است نباید انجام گیرد؛ هرچند به گفته لاهیجی ظاهرا واردات این کالاها هنوز در اولویت حکومت ایران نیست.
عبدالکریم لاهیجی می‌گوید مورد مشابه این شرط‌گذاری در زمینه فروش سلاح به کشورهای ناقض حقوق بشر انجام می‌شود بنابراین می‌تواند در مورد راه‌اندازی صنایع و بستن قراردادهای دیگر هم صورت پذیرد.
درخواست از لوران فابیوس و فدریکا موگرینی پیش از سفر به ایران
رئیس فدراسیون بین‌المللی جوامع حقوق بشر به دویچه‌وله می‌گوید که پیش از سفر فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، و موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران، این نهاد بین‌المللی در نامه‌های جداگانه‌ای از این دو نفر درخواست کرده بود که در مذاکراتشان با مقامات ایرانی مسئله نقض حقوق بشر را به خصوص در زمینه افزایش اعدام‌ها و نیز اعدام نوجوانان مطرح کنند.
این که خواسته فدراسیون از سوی این دو تن اجابت شده یا نه هنوز روشن نیست، چون به گفته آقای لاهیجی این مکاتبات علنی نیست و تنها زمانی رسانه‌ای می‌شود که پاسخی از سوی مسئولان ارائه شود و این پاسخ نیز هنوز داده نشده است. هرچند او امیدوار است که در گفت‌وگوهای صورت گرفته در تهران لااقل درباره موارد فوری که به آنها اشاره شده، صحبت شده باشد.
عبدالکریم لاهیجی تاکید می‌کند: «قصد ما انتقاد کردن نیست، قصد ما جلوگیری از رفع محدودیت​های اقتصادی و بازرگانی در رابطه اروپا و جامعه بین​المللی با ایران نیست. قصد ما این است که وضعیت حقوق بشر در ایران بهتر شود. قصد ما این است که اعدام‌ها در ایران رو به کاهش باشد و ما به روزی برسیم که کسی در ایران اعدام نشود.»

ادامه جنجال بر سر "دستور‌العمل هسته‌ای" وزارت ارشاد

ادامه جنجال بر سر "دستور‌العمل هسته‌ای" وزارت ارشاد

چندی پیش وزارت ارشاد با ارسال دستورالعملی به رسانه‌ها بایدها و نبایدهای گزارش‌نویسی درباره توافق هسته‌ای را مشخص کرد و آن را تصمیم شورای عالی امنیت ملی خواند. چند نماینده مجلس می‌گویند شورا چنین مصوبه‌ای ندارد.
متن نامه "خیلی محرمانه" معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به رسانه‌ها در باره نحوه پرداختن به توافق هسته‌ای وین و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، مدتی است افشا و بحث در مورد آن علنی شده است.
در نامه وزارت ارشاد به رسانه‌ها آمده بود که این ابلاغیه پیرو مصوبه‌ی شورای عالی امنیت ملی صادر شده که در آن "سیاست‌های رسانه‌ای درباره دستاوردهای مذاکرات هسته‌ای" مشخص شده است.
شماری از نمایندگان مجلس چهارشنبه (۷ مرداد/ ۲۹ ژوئیه) در تذکری کتبی به وزیر ارشاد اعلام کردند که با پیگیری آنها مشخص شده شورای عالی امنیت ملی "هیچ مصوبه‌ای در مورد محدودیت رسانه‌ها و تمجید موضوع موافقت‌نامه" نداشته است.
این نمایندگان از وزارت ارشاد خواسته‌اند در صورتی که چنین مصوبه‌ای وجود دارد متن آن را منتشر کند. سخنگوی وزارت ارشاد روز جمعه به این تذکر و درخواست واکنش نشان داد.
بیشتر بخوانید: توافق وین؛ آنچه ایران به آن تن می‌دهد، آنچه به دست می‌آورد
دستور ارشاد برای تمجید از مذاکره‌کنندگان
حسین نوش‌آبادی به پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس گفت: «ابلاغیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مطبوعات و خبرگزاری‌ها در خصوص نحوه پرداخت به توافق هسته‌ای در راستای تصمیمات و مصوبات شورای عالی امنیت کشور بوده و وزارت ارشاد بر اساس وظیفه قانونی این کار را انجام داده است.»
سخنگوی وزارت ارشاد تاکید می‌کند که این وزارت‌خانه چیزی به دستورالعمل شورای عالی امنیت ملی اضافه نکرده و مطابق ماده ۵ قانون مطبوعات، مصوبه‌های این شورا برای رسانه‌ها لازم الاجراست.
او می‌افزاید این ابلاغیه ناقض حقوق رسانه‌ها نیست زیرا "وزارت ارشاد از رسانه‌ها نخواسته درباره مذاکرات و موضوع هسته‌ای حرفی نزنند، بلکه اعلام شده به جای رویکرد تخریبی، رویکرد توصیفی و تبیینی اتخاذ کنند و تحلیل‌ها نیز براساس این رویکرد باشد".
این سخنان خلاف واقعیت است. بر اساس ابلاغیه ‌یاد شده نه تنها رسانه‌ها از پرداختن به مسائل مشخصی منع شده‌اند بلکه وظیفه دارند به "تمجید از مذاکره‌کنندگان ایران" بپردازند و در گزارش‌های خود بی‌نظیر بودن این مذاکرات "در تاریخ سیاسی دهه‌های اخیر" را نشان دهند.
بیشتر بخوانید: اختلاف اصول‌گرایان مجلس بر سر بررسی توافق وین
سرمشق دولت برای گزارش‌نویسی
در نامه وزارت ارشاد رسانه‌ها موظف شده‌اند از انتشار گزارش‌ها و تحلیل‌هایی که "القای تقابل میان دیدگاه‌های مقامات عالی‌رتبه نظام" یا "القای تقابل دستاوردهای مذاکرات با ارزش‌ها و آرمان‌های انقلابی و اسلامی و ملی" می‌کنند، خودداری کنند.
در این دستورالعمل از رسانه‌ها خواسته شده بر "مخالفت افراطیون آمریکایی‌ و صهیونیست‌ها با دستاوردهای توافق" تاکید کنند و "تحلیل‌های کارشناسان و مقامات خارجی در مورد موقعیت ایران در مذاکرات و شکست صهیونیست‌ها" را برجسته سازند.
نوش‌آبادی نیز می‌گوید در این ابلاغیه از رسانه‌ها خواسته شده از "القای دوگانگی در جامعه و بین مردم" و از شیوع "تردید و یأس و ناامیدی در خصوص مذاکرات در جامعه" جلوگیری و پرهیز شود.
بسیاری از رسانه‌ها، به ویژه منتقدان و مخالفان توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ توجهی به ابلاغیه وزارت ارشاد ندارند. گرچه چنین دستورالعمل‌هایی در فضای رسانه‌ای ایران امری عادی تلقی می‌شود و بخشی از اقدام‌های محدودکننده‌ای است که با شدت و ضعف همواره ادامه داشته است.
بیشتر بخوانید: افزایش اختلاف و انتقاد از توافق هسته‌ای وین
«چنین مصوبه‌ای وجود ندارد»
سخنگوی وزارت ارشاد درباره درخواست نمایندگان برای انتشار متن مصوبه گفت: «اگر شورای عالی امنیت ملی تشخیص بدهد، مصوبه ‌خود را منتشر می‌کند؛ وزارت ارشاد نسبت به انتشار آن وظیفه‌ای ندارد زیرا بر اساس قانون، بحث‌های شورای عالی امنیت ملی محرمانه است و ما نمی توانیم عینا این موارد را منتشر کنیم ولی اگر شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفت، می‌تواند مفاد مصوبه را منتشر کند.»
حمید رسایی، از اصول‌گرایان تندروی مجلس، می‌گوید وزارت ارشاد در نامه خود رسانه‌ها را با استناد به مصوبه شورا موظف کرده "از جمع‌بندی مذاکرات تعریف و تمجید" کنند، اما او با بررسی متن برجام موردی برای این کار پیدا نکرده است.
رسایی با اشاره به اظهارات چندی پیش رهبر جمهوری اسلامی که از ضرورت بررسی دقیق توافق وین سخن گفته بود، می‌گوید او این مسئله را پیگیری کرده و نه چنین مصوبه‌ای وجود دارد، نه به تائید علی خامنه‌ای رسیده است.
احمد توکلی، یکی دیگر از تذکردهندگان به وزیر ارشاد نیز "انتقاد منصفانه از توافق برجام" را حق شهروندان خوانده و درباره مصوبه ادعایی وزارت ارشاد به "تسنیم" گفته است: «بر اساس استعلامی که بنده از شورای امنیت ملی گرفته‌ام چنین چیزی صحت ندارد.»


مرخصی زایمان و اخراج هزاران زنی که از آن استفاده کردند

مرخصی زایمان و اخراج هزاران زنی که از آن استفاده کردند

معاون سازمان تامین اجتماعی می‌گوید ۴۷هزار نفر از ۱۴۵ هزار زنی که در يک دوره ۱۸ ماهه از مرخصی شش‌ماهه زايمان استفاده کردند پس از بازگشت اخراج شده‌اند و با افزایش آن به ۹ ماه تعداد زنان اخراجی بازهم افزایش می‌یابد.
به گفته محمد حسن زدا، معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی در فاصله یک سال و نیم هزاران زن به خاطر استفاده از مرخصی زایمان اخراج شده‌اند. او هم‌چنین گفته است که دولت امکان اجرای طرح مرخصی ۹ ماهه پس از زایمان را ندارد چون حتی یک ریال برای تامین بودجه آن ندارد. او اضافه کرده است که حدود ۱۶۰ هزار نفر می‌توانند سالانه از مرخصی زایمان ۹ ماهه برخوردار شوند، به شرط آنکه منابع مالی به سازمان تامین اجتماعی تخصیص داده شود.

با این حال حتی اگر منابع مالی چنین طرحی هم تامین شوند، هیچ تضمینی برای زنان وجود ندارد که پس از بهره گرفتن از این مرخصی بتوانند به شغل قبلی خود بازگردند. به گفته محمدحسن زاد: «در حال حاضر به علت شرایط بازار کار، افراد زیادی با تحصیلات عالی حاضر هستند با دستمزد کم مشغول به کار شوند لذا اگر مرخصی زایمان به ۹ ماه افزایش یابد تعداد زنانی که پس از مرخصی اخراج می‌شوند، بسیار افزایش می‌یابد.»
بیشتر بخوانید: مشوق‌های بیشتر حکومت ایران برای افزایش جمعیت

به مسئله اخراج ۴۷ هزار زن پس از استفاده از مرخصی زایمان پیش‌تر نیز شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان رئیس جمهور اشاره کرده بود و گفته بود که "دولت ترجیح می‌دهد مردان صاحب شغل شوند تا زنان".

به گفته او از هر سه زن کارمند بخش خصوصی که در سال ۱۳۹۳ به مرخصی زایمان رفته‌اند، یکی از آنان بعد از پایان این مرخصی ۹ ماهه نتوانسته‌ به سر کار خود برگردد و به معنای دیگر اخراج شده ‌است. او هم‌چنین اشاره کرده بود: «علیرغم رشد روزافزون تعداد فارغ التحصیلان زن، نرخ اشتغال آنها در سال‌های اخیر از ۱۲ درصد فراتر نرفته و به طور کلی نرخ مشارکت اقتصادی زنان در خوشبینانه‌ترین حالت به ۱۶ درصد رسیده است.»


سیاست‌ فرمایشی

مدافعان حقوق زنان می‌گویند، سیاست‌های سه دهه اخیر نقش بسزایی در گرفتن فرصت‌های کاری از زنان داشته است. این سیاست‌ها چه در قالب رشته‌های درسی، چه حوزه‌های شغلی و چه شرایط استخدامی زنان را به شدت پشت سر مردان در بازار کار قرار داده است. هر مصوبه و بخشنامه‌ای هم که به کاهش حضور زنان در مشاغل مختلف منجر شده، چه مرخصی زایمان، چه کاهش ساعات کاری آنان به بهانه‌های مختلف، عملا همان فرصت‌های شغلی ناچیز را از زنان گرفته است.
بیشتر بخوانید: آیت‌الله خامنه‌ای: ایران دستکم باید ۱۵۰ میلیون جمعیت داشته باشد

به گفته آنان، برای زنان در چنین شرایطی رقابت در بازار کاری مردانه ساده نیست و به سادگی به حذف آنان منجر می‌شود. مرخصی طولانی‌مدت زایمان بدون گرفتن تضمینی از کارفرمایان برای حفظ امنیت شغلی این زنان، نتیجه‌ای جز بیکار شدن آنان ندارد. منتقدان می‌گویند، با این حال آن‌چه ارجحیت دارد سیاست ‌افزایش جمعیت است که به هر قیمتی باید عملی شود.

ایسنا روز ۲۳ تیر در خبر دیگری در همین رابطه از قول کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان نوشت: «دولت باید درمورد اجرایی نشدن افزایش مرخصی زایمان که از سیاست‌های مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی است پاسخگو باشد.» او اضافه کرده است: ««مهم‌تر آنکه باید فرمایشات مقام معظم رهبری سیاست‌های نظام و مجمع تشخیص مصلحت در خصوص سیاست‌های جمعیتی پیاده شود و ما نیز از مسئولین می‌خواهیم که پاسخگو باشند.»

یک نفر پایین این گزارش ایسنا و در جواب به خانم خزعلی تنها نوشته بود: «به جای زياد کردن مرخصی، مهد کودک‌های محيط کار رو زياد کنيد يا اجباری کنيد. هدف از مرخصی ۹ ماهه کمک به زنان نيست، خانه نشين کردنشونه.»

سیاست بی‌پشتوانه

"قانون اصلاح قوانين تنظيم جمعيت و خانواده" در خرداد ۹۲ تصویب شد و بر اساس آن دولت "اجازه" یافت مرخصی زايمان مادران را به ۹ ماه افزايش دهد. همین مصوبه مرخصی تشویقی دو هفته‌‌ای نیز برای پدر در نظر گرفته بود.
در پی این مصوبه محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت‌های نهم و دهم با صدور یک بخشنامه دستور افزایش مرخصی زایمان به ۹ ماه را داد. هم این بخشنامه و هم مرخصی تشویقی پدران با روی کار آمدن دولت حسن روحانی لغو شد. علت نیز آنگونه که مسئولان می‌گویند نبود امکانات مالی است.
بیشتر بخوانید: زن کارگر و سه کارفرما: دولت، صاحب‌کار و شوهر

معاون امور زنان رئیس جمهوری ایران می‌گوید: «متاسفانه هر اقدامی بار مالی زیادی دارد. چنانچه بخواهیم برای کارفرمایان مشوقی ایجاد کنیم یا پیشنهاد معافیت مالیاتی دهیم یا حق بیمه زنان را دولت بپردازد، همه این موارد مستلزم بار مالی است که نمی‌توان همه آنها را عملیاتی کرد.»

در بیشتر کشورهای پیشرفته دغدغه رشد منفی جمعیت وجود دارد و دولت‌ها برای افزایش جمعیت سیاست‌های تشویقی متفاوتی با آنچه در جمهوری اسلامی طراحی می‌شود، به کار می‌گیرند. از جمله این سیاست‌ها می‌توان به حق برابر مادر و پدر در استفاده از مرخصی پس از زایمان، تضمین شغلی برای بازگشت پس از این مرخصی و ایجاد امکانات کافی مانند مهدکودک از پایین‌ترین سنین اشاره کرد.

بریتانیا شرکت پتروپارس را از فهرست تحریم خارج کرد

بریتانیا شرکت پتروپارس را از فهرست تحریم خارج کرد
 
وزارت خزانه داری بریتانیا در آخرین اصلاح فهرست تحریمی اش مربوط به جمهوری اسلامی ایران، شرکت پتروپارس را از فهرست تحریم های خود حذف کرد.
پتروپارس شرکت نفت و گاز ایرانی است، که دفتر مرکزی آن، در شهر تهران قرار دارد و از شرکت‌ های تابعه کمپانی نفت‌ایران (نیکو) به‌ش مار می‌آید. این شرکت همچنین از شرکت‌های فرعی شرکت ملی نفت ایران محسوب می‌ شود.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) بر اساس اطلاعیه منتشرشده بر روی تارنمای وزارت خزانه داری بریتانیا، «شرکت عملیات و مدیریت پتروپارس» و «شرکت با مسوولیت محدود مهندسی منابع پتروپارس» از فهرست تحریم این وزارتخانه خارج شده و دیگر مشمول مسدود بودن دارایی ها نخواهد بود.
اقدام وزارت دارایی بریتانیا متعاقب، اصلاح صورت گرفته در فهرست تحریمی شورای اتحادیه اروپا در 22 ژوئن گذشته صورت می گیرد.
در اطلاعیه یادشده آمده است: «در 22 ژوئن 2015، حکم دادگاه عمومی 5 مه 2015 اتحادیه اروپا درمورد شرکت پتروپارس ایران و غیره در نشریه رسمی اتحادیه اروپا به چاپ رسیده است.»
در ادامه این اطلاعیه آمده است: «حکم صادرشده، محدودیت های اتحادیه اروپا علیه شرکت عملیات و مدیریت آریا کیش پتروپارس و شرکت کیش مهندسی منابع پتروپارس را ملغی می کند.»
این تحولات پس از توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 صورت می گیرد. برپایه توافق هسته ای که 14 ژوئیه میان ایران و گروه 1+5 منعقد شد، مقرر شد تا در مقابل تعلیق بخشی از فعالیت های هسته ای ایران، اکثر تحریم های اعمال شده علیه این کشور لغو شود. غرب ایران را متهم می کند که از فعالیت های هسته ای مسالمت آمیز به عنوان پوششی برای ساخت بمب اتم استفاده می کند؛ اتهامی که تهران آن را رد کرده و بر صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای خود اصرار می کند.
آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان گروه 1+5 را تشکیل می دهند.

وزیر خارجه آلمان: از دخالت ایران در کشورهای عربی آگاهیم

وزیر خارجه آلمان: از دخالت ایران در کشورهای عربی آگاهیم
 
فرانک والتر اشتاینمایر وزیر امور خارجه آلمان
وب سایت العربیه، روز جمعه 30 ژوئیه 2015 در مصاحبه ای با فرانک والتر شتانمایر، وزیر خارجه آلمان دیدگاه های برلن را در باره توافق هسته ای ایران و کشورهای غربی و نگرانی کشورهای خلیج از دخالت های تهران در امور داخلی این کشور ها را از وی جویا شد.

خبرنگار العربیه از وزیر خارجه آلمان پرسید، آلمان چونه به نگرانی کشورهای عربی خلیج نسبت به دخالت های تهران در امور داخلی آنها می نگرید؟.

وزیر خارجه آلمان در پاسخ گفت:«من از نگرانی کشورهای عربی از تلاش ایران برای تسلط بر منطقه که از خطر سلاح هسته ای هم خطرناکتر است، آگاهیم. ما نسبت به دخالت های ایران در سوریه، کمک به شبه نظامیان حزب الله و شیعیان مسلح عراق شک و تردیدی نداریم و این مسائل با توافق هسته ای یا در مدت کوتاه حل شدنی نیست اما من بر این باورم که توافق هسته ای امنیت بیشتری را برای کشورهای منطقه در بر خواهد داشت. اگر این توافق نبود ما در برابر شرایطی همچون شرایط سال 2013 قرار می گرفتیم که در آن زمان برغم همه تحریم ها ایران به ساختن بمب هسته ای نزدیک شده بود. ما از آغاز مذاکراتمان با ایران که از 12 سال پیش شروع شد تاکنون مرتب کشورهای همکاری خلیج را در جریان این گفت وگوها قرار دادیم و دنهایت موفق شدیم با این توافق تمام راههای رسیدن ایران به بمب اتمی را ببندیم ما از اینکه ایران دیگر قادر نخواهد بود بمب اتمی بسازد مظمئن هستیم واکنون تطبیق توافق نامه از سوی ایران بسیار مهم و سرنوشت ساز است لذا ما تمام تلاش خود بر این مسئله متمرکز کرده ایم. من مطمئنم که این توافق جریان های داخل ایران که خواهان روابط خوب و صلح آمیز با دنیای خارج و کشورهای همسایه هستند را قوی تر خواهد کرد».

خبرنگار العربیه از وزیر خارجه آلمان پرسید، آیا حضور کشور آلمان به عنوان عضوی موثر در مذاکرات در کنار 5 قدرت بزرگ جهانی به دلیل رابطه ویژه ای که با ایران داشتید؟ حقیقت تین رابطه ویژه آلمان با آلمان در چیست؟

وزیر خارجه آلمان گفت:« آلمان، فرانسه وبریتانیا کشورهای بودند که با هدف منع ایران از رسیدن به بمب اتمی مذاکرات را آغاز کردند واین زمانی بود که واشینگتن هنوز حتی آمادگی مذاکره با ایران را نداشت.آلمان به رغم اختلاف شدیدی ک هبا ایران داشت اما همیشه بر ادامه گفت وگوها و ارتباط با ایران برای رسیدن به راه حلی مسالمت آمیز تلاش کرده بود. هنوز سیاست ما در برابر بحران ها و کشمکش ها یافتن راه حل از راه گفت و گو مذاکره است».

العربیه از« والتر شتانمایر» سوال کرد: آلمان چه موضعی در باره ایجاد منطقه امن در مرزهای سوریه دارد و آیا شما چشم اندازی برای حل بحران سوریه می بینید؟

وی گفت:«تاکنون تمام تلاش های سازمان ملل متحد در تشویق طرف های درگیر برای یافتن راه حلی مسالمت آمیز شکست خورده است.این مسئله ساده نیست و به گونه ای به اختلاف میان روسیه و آمریکا بر می گردد. اما با این حال من مطمئنم که این مشکل به زودی برطرف خواهد شد چون روسیه به این نتیجه رسیده که وضعیت رژیم بشار اسد روز به روز بدتر می شود.با این شرایط مصلحت بازیگران منطقه ای در آن نیست که شاهد از هم پاشیده گی کامل سوریه شوند. به همین دلیل ستیفن دی مستورا فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به سوریه پیشنهادات جدیدی را برای یافتن راه حل سیاسی برای سوریه مطرح کرده و به نظر راه حل سیاسی تنها راه حل درست است. اما درباره مساله منطقه امن، این بحث جدید نیست. همواره مساله چگونگی موفقیت در تامین منطقه امن در چنین منطقه ای بود به ویژه این که شمار زیادی از گروه های مسلح و شبه نظامیان در همان منطقه حضور دارند. همچنین این سوال مطرح است که: چه کسی بدون این که تنش های جدیدی به وجود بیاورد، مسئولیت را بر عهده خواهد گرفت؟

وزیر امور خارجه آلمانبه این سوال «العربیه» که «آلمان به آشوب هایی که ایران در بحرین، یمن، عراق، سوریه و لبنان ایجاد می کند، چگونه می نگرد؟ گفت: «ما به این مساله با دید واقع بینانه می نگریم».

او ادامه داد: «هزینه ای که برای پشتیبانی از حزب الله شد و نقش این حزب در سیاست وحشیانه نظام اسد، جان های بسیاری گرفت. با این وجود باید به مساله با دیدی دقیق بنگریم. اوضاع سوریه با اوضاع در بحرین متفاوت است. بسیار نگران می شوم وقتی می بینم نه تنها در سوریه و عراق بلکه از منطقه خلیج گرفته تا یمن، باور بسیار خطرناکی در حال گسترش است. این باور این است که ما با تنش های سیاسی روبرو نیستیم که می توان آن ها را به روشی سیاسی حل و فصل کرد بلکه به نظر می رسد مساله دشمنی غیر قابل مصالحه ای میان شیعیان و سنی ها است. باید درباره امکان از میان بردن این تنش فرقه ای و ابزارهایی که می تواند اعتماد را باز سازی کند، بیاندیشیم».

العربیه از آقای اشتانمایر سوال کرد: «آلمان نسبت به دیگر کشورهای اروپایی، از شمار زیادی از مهاجران میزرانی می کند. آیا در ادغام آن ها به ویژه مسلمانان با جامعه آلمان موفق شدید؟ آیا اخیرا در قانون مهاجرت سخت گیری هایی صورت گرفته؟»

او پاسخ داد: «این صحیح است. سال گذشته آلمان پس از ایالات متحده آمریکا در پذیرفتن شمار مهاجران، در مرتبه دوم ایستاد. احساس راحتی فعالان از سراسر جهان نزد ما و فراهم کردن فرصت برای آن ها، نه تنها برای اقتصاد بلکه برای جامعه ما هم مفید است. از پایگاه احساس همدردی با سروشت زشتی که مردم در سوریه با آن مواجهند، تصمیم سیاسی برای استقبال از مهاجران سوری را گرفتیم. به مرور آلمان –به استثنای کشورهای همسایه- به کشوری تبدیل شد که از بیشترین شمار آوارگان سوری میزبانی می کند. با کمال تاسف اقلیتی داریم که با شعارهای عقب مانده علیه مهاجران احساس ها را تحریک می کنند. اما اکثریت جامعه با این مساله مخالفند و علاوه بر آن هزاران تن از سراسر آلمان برای کمک به آورگان در شهرها و روستاهایشان داوطلب می شوند تا به آن ها در سرزمین دور از وطن، افق های تازه ببخشند».

العربیه از وزیر امور خارجه آلمان پرسید: «آلمان چگونه حضور اقتصادی خود را در سعودی و خلیج توسعه می دهد؟»

او پاسخ داد: «حضور اقتصاد آلمان در پادشاهی عربی سعودی و دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج بسیار قوی است، آن هم به دو دلیل: شرکت های آلمانی موفق هستند زیرا محصولهایشان از بالاترین استانداردهای کیفیت برخوردارند. German Engineering تا آنجا پیشرفت کرد که به یک برند تجاری تبدیل شد. همچنین بسیاری از شرکت های موجود آلمانی از چند دهه پیش در این کشورها حضور دارند و به خوبی می دانند که رواتبط قوی و اعتماد از خلأ به وجود نمی آیند بلکه باید آن ها را ساخت. شماری از شرکت ها نیز در کشورهای شورای همکاری خلیج حضور دارند که اقدام به تولید محصولات خود در آن کشورها می کنند. پادشاهی عربی سعودی از آن جمله است. این مساله دارای آینده ای حقیقی است و آلمان می تواند در این زمینه خدمات زیادی ارائه دهد.»

العربیه از آقای اشتاینمایر پرسید: «پیش بینی شمال از آینده روابط دو جانبه میان سعودی و آلمان چیست؟»

او پاسخ داد: «آلمان و سعودی از سال های دور با یکدیگر شریکند، یکدیگر را به خوبی می شناسند و به هم اعتماد دارد. هرکدام از ما جایگاهی پیشرو در منطقه مان دارا هستیم. همچنین ما عضو گروه بیست هستیم. دولت های ما در پی همکاری نزدیک چه در اداره بحران های خاورمیانه و چه درباره مسائلی همچون انرژی و حمایت از محیط زیست هستند. همچنین میان دولتهایمان احترام دو جانبه وجود دارد. این وضعیت میان شرکای واقعی وجود دارد. مسائلی وجود دارد در آن با یکدیگر هم نظر نیستیم. اما این مانعی در برابر ما در مسیر عمق بخشیدن به مذاکرات مستمر و افزایش همکاری هایمان نیست. در جهانی که تنش و نا امنی بر آن حکم می راند، بر شرکای قوی واجب است که برای آینده صلح آمیز و به منظور رسیدن به آرامش برای نسل های آینده، با یکدیگر همکاری کنند.»

موگرینی خواستار آغاز مذاکرات بلندپایه بر سر انرژی و بازرگانی با ایران شد

موگرینی خواستار آغاز مذاکرات بلندپایه بر سر انرژی و بازرگانی با ایران شد
 
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشستی پشت درهای بسته با سیاستگذاران اتحادیه گفت باید مذاکرات بلندپایه ای بر سر انرژی و بازرگانی اوایل سال آینده با ایران آغاز کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، صورتجلسه نشست نشان می دهد که موگرینی در نشستی که یک روز پس از توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 برگزار شد، تاکید کرد که باید برای نوسازی روابط اقتصادی با ایران، گام برداشت.
او ادامه داد که کمیته سیاستگذاری اتحادیه اروپا از «ازسرگیری روابط اقتصادی و تجاری با ایران پس از لغو تحریم های اعمال شده علیه این کشور و آغاز اجرای توافق هسته ای، حمایت می کند.»
اتحادیه اروپا انتظار دارد پیش از پایان سال جاری میلادی، اجرای توافق هسته ای با ایران آغاز شود.
از همین رو موگرینی پیشنهاد داد تا شماری از اعضای کمیته سیاستگذاری اتحادیه اروپا اواخر سال جاری و اوایل سال 2015 میلادی برای بررسی برخی از موضوع های دارای اهمیت مشترک با مقام های ایرانی همچون تجارت، پژوهش، انرژی و فرهنگ، به تهران سفر کنند.
این درحالی است که برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، مذاکرات دوجانبه خود را با ایران آغاز کرده اند. مشاور صدر اعظم آلمان و وزیر امور خارجه فرانسه در روزهای اخیر به تهران سفر کرده و با مقام های ایرانی دیدار و گفت و گو کردند.
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران روز 29 ژوئیه از آغاز «فصل جدید همکاری» میان شرکت نفت توتال فرانسه با ایران خبر داد. این اعلام پس از دیدار با فرانسوا اولاند وزیر امور خارجه فرانسه در تهران صورت گرفت.

پنجشنبه، مرداد ۰۸، ۱۳۹۴

احمدی‌نژادشارلاتان: آینده روشن و پیروزی در انتظار ماست

احمدی‌نژادشارلاتان: آینده روشن و پیروزی در انتظار ماست

محمود احمدی‌نژاد در نشستی با حضور شماری از وزیران و مدیران دولت‌های نهم و دهم نسبت به انتقادهایی که به عمل‌کرد دو دولت قبلی می‌شود واکنش نشان داد. گفته می‌شود برگزاری این نشست بی‌ارتباط با انتخابات مجلس دهم نیست.
مراسم گشایش نشست سراسری "تبیین مبانی و آرمان‌های انقلاب اسلامی و امام خمینی" روز پنج‌شنبه (۸ مرداد/ ۳۰ ژوئیه)، با حضور محمود احمدی‌نژاد و صدها نفر از همکاران سابق‌اش از استان‌های مختلف، در تهران برگزار شد.
احمدی‌نژاد در این نشست گفت: «مبانی و آرمان‌ها باید به طور دائم بازخوانی و به‌روزرسانی شود تا هدف از آن یعنی نهادینه کردن این مبانی محقق شود، در غیر این صورت دچار حیرت و سرگشتگی و در نهایت فراموشی آرمان‌هایمان خواهیم شد.»
رئیس جمهور پیشین یکی دیگر از ضرورت‌های این بازخوانی را "مقابله با طراحی دشمنان" خواند، زیرا به باور او "دشمنان قسم‌خورده، با انگیزه‌های شیطانی در کمین نشسته‌اند تا مبانی انقلاب را نابود کنند".
بیشتر بخوانید: ربع قرن پس از خمینی؛ در جستجوی "آرمان‌های امام راحل"
همه‌ی حامیان آرمان‌های انقلاب
به گزارش خبرگزاری ایلنا، احمدی‌نژاد با بیان این‌که "دشمنان با طراحی بسیار پیچیده و خباثت‌آمیز، هجمه‌ای گسترده و همه جانبه علیه امام و خط امام به راه انداخته‌اند" از حاضران تقاضا کرد، "از این به بعد مواضعی را که در فضای کشور و فضای بین‌الملل مطرح می‌شود، با مواضع امام تطبیق" بدهند.
او افزود، با این کار مشخص خواهد شد "که تمام اندیشه‌های امام زیر سنگین‌ترین بمباران‌ها قرار دارد، حتی [کسانی] اسم امام را می‌آورند و ایشان را تکریم می‌کنند اما در عمل نابودی اندیشه‌های او را دنبال می‌کنند".
در جمهوری اسلامی همه گروه‌ها و جریان‌هایی که در ساختار قدرت سهیم هستند خود را پیرو "آرمان‌های امام راحل" می‌خوانند و گروه‌های رقیب را به بی‌اعتقادی به این آرمان‌ها متهم می‌کنند.
احمدی‌نژاد نیز ادعا می‌کند، علت همه فشارهایی که به دولت نهم و دهم وارد شده و انتقادهایی که از عمل‌کرد این دو دولت می‌شود "ایستادگی بر مبانی انقلاب و کوتاه نیامدن از آرمان‌ها" است.
بیشتر بخوانید: ظهور و سقوط احمدی‌نژاد، رئیس جمهور مطیع و محبوب خامنه‌ای
همه‌ی طرد و حذف‌شدگان
احمدی‌نژاد می‌گوید رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای بارها، و حتی در آخرین دیدار با اعضای هیئت دولت دهم، دو علت اصلی حمله به دولت او را "یکی زنده کردن ارزش‌های انقلاب و سردست گرفتن آن‌ها و دیگری خدمت به مردم" بیان کرده است.
خامنه‌ای زمانی درباره علت حمایت و اعتماد به احمدی‌نژاد گفته است که او "نسبت به رهبری اظهار اطاعت می‌کند" و "از وقتی که آقای احمدی‌نژاد آمده، بحث حاکمیت دوگانه نیست".
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ماه گذشته در دیدار با جمعی از مردم دزفول ضمن انتقاد از افزایش شدید فقر، بیکاری و فساد در دوران احمدی‌نژاد گفت: « روحانیت هم انصافا مقصرند در معرفی او و حمایت از او که هنوز هم خیلی‌هایشان دست برنداشته‌اند!»
رئیس جمهور سابق و نزدیکانش در دو سال گذشته فعالیت چشم‌گیری نداشته‌اند. معاون اول و معاون اجرایی احمدی‌نژاد به اتهام فساد مالی در زندان هستند و پرونده‌های زیادی علیه خود او و شماری از نزدیکانش منتظر رسیدگی است.
بیشتر بخوانید: حذف و طرد کارگزاران جمهوری اسلامی؛ از ابتدا تا اکنون
تکرار شعارهای سال ۸۴
برخی معتقدند یاران احمدی‌نژاد قصد دارند زیر چتر "بازخوانی آرمان‌های انقلاب" دیدارها و نشست‌های منظمی برگزار کنند و وارد مبارزات انتخاباتی اسفندماه برای تسخیر کرسی‌های مجلس دهم شوند.
روزنامه "قانون"، یک‌شنبه چهارم مرداد، نشست امروز را "میتینگ سرحلقه‌ها در تهران" خواند و نوشت که حامیان احمدی‌نژاد قصد دارند گردهم‌آیی‌های خود را علنی کنند و "حلقه‌هایی مطالعاتی با كاركرد انتخاباتی" راه بیندازند.
رئیس جمهور پیشین در مراسم گشایش نشست یادشده پرده از این برنامه برداشت و گفت: «وقتی می‌گوییم ماموریت اصلی انقلابیون بازخوانی مبانی انقلاب و آرمان‌های امام است، بدین معنی نیست که نسبت به مسائل روز سیاسی و دیگر رسالت‌های یک انسان انقلابی بی‌اعتنا هستیم.»
احمدی‌نژاد با بیان این‌که "آینده بسیار روشن است و پیروزی انتظار ما را می‌کشد" خطاب به همکاران سابق خود تاکید کرد: «باید دست به دست هم بدهیم و کمی حوصله کنیم، خواهیم دید اگر مقداری دل بدهیم به خط امام، چه ثمراتی خواهد داشت.»
مطابق گزارش‌ها حدود ۷۰۰ نفر، از جمله ۱۵ نماینده از هر استان در نشست روز پنج‌شنبه نزدیکان احمدی‌نژاد شرکت کرده‌اند.
"میدان ۷۲"، از وب‌سایت‌های حامیان احمدی‌نژاد، انتخاباتی بودن این نشست را تکذیب کرده و می‌نویسد، "شورای استانی تبیین مبانی و آرمان‌های انقلاب اسلامی" که در این نشست با برنامه‌ها و ساختار کار برنامه‌ریزی شده برای آنها آشنا شدند "به هیچ وجه حق فعالیت سیاسی و انتخاباتی به وسیله‌ی این شورا را ندارند".
احمدی‌نژاد سال ۸۴ نیز با شعار احیای آرمان‌های انقلاب به میدان آمده بود. او در این نشست گفته است: «ما معتقد نیستیم کامل بودیم و صد در صد توانستیم آرمان‌ها را حفظ کنیم، اما برگ سبزی بود تحفه درویش و با همه توانمان روی آرمان‌ها ایستادیم.»


تدریس زبان کردی؛ نشانه تغییر سیاست دولت یا بازی سیاسی

تدریس زبان کردی؛ نشانه تغییر سیاست دولت یا بازی سیاسی

روحانی در سفر به کردستان مژده داد که تدریس زبان و ادبیات کردی در دانشگاه​ بزودی آغاز می​شود. آیا تدریس زبان کردی نشانه تغییری جدی در سیاست‌های زبانی جمهوری اسلامی است و یا بازی سیاسی دولت؟
حسن روحانی در سفر استانی به کردستان در ۵ مرداد (۲۷ ژوئیه) تدریس زبان و ادبیات کردی در دانشگاه​ را در راستای تحقق وعده‌های خود به مردم کردستان خواند.
پیام روحانی به کردها در میان رسانه​ها و نخبگان اقوام بازتاب وسیعی یافت و بحث​هایی را درباره تدریس به دیگر زبان​های اقوام در مدارس و دانشگاه​های کشور برانگیخت.
بخوانید: آغاز سال تحصیلی و فراموشی وعده روحانی برای اقوام
خبرگزاری ایرنا در یادداشتی تحت عنوان "تنوع قومی و زبانی؛ مزیت و نه تهدید" در ۸ مرداد (۳۰ژوئیه) می​نویسد تدریس رشته زبان و ادبیات کردی در دانشگاه و راه‌اندازی بخش کردی ایرنا "اهتمام جدی دولت" در امور قومیت‌ها را نشان می​دهد. ایرنا تاکید می​کند، "ایران کشوری رنگارنگ و متکثر است که حفظ وحدت ملی در گرو رعایت این تنوع و حقوق همه اقوام" است.
خبرگزاری ایرنا تهدید دانستن اقلیت​ها و قومیت​ها و یکسان‌سازی قومی و زبانی در کشور را اشتباهی بزرگ می​داند. خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی تاکید می​کند: «دولت یازدهم با تغییر نگاه امنیتی نسبت به اقوام و فرهنگ​های ایرانی در تلاش است که نظام مدیریت علمی و کارآمد را جایگزین ساختار و روش​های سیاسی-امنیتی بکند و از چندگونگی​های فرهنگی، قومی، زبانی به عنوان مزیتی مهم بهره گیرد.»
"شکسته شدن تابوی آموزش رسمی زبان‌های غیرفارسی"
شاهد علوی، روزنامه​نگار کرد و فارغ​التحصیل کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه ملی (بهشتی) تهران در مطلبی تحت عنوان "رشته زبان و ادبیات کردی؛ یک گام به پیش" در روز پنجشنبه ۸ مرداد (۳۰ژوئیه) می​نویسد: «خبر راه‌اندازی رشته زبان و ادبیات کردی در مقطع کارشناسی دانشگاه کردستان و پذیرش دانشجو برای آن در سال پیش روی تحصیلی را باید خبری مهم تلقی کرد چرا که تابوی آموزش رسمی زبان‌های غیرفارسی رایج در ایران را شکسته است. تابویی که نتیجه‌اش علاوه بر تعطیل کردن یکی از اصول قانون اساسی، زیرپا گذاشتن حقوق اولیه شهروندان ایرانی است که زبان مادریشان فارسی نیست و می‌خواهند زبان مادری خود و ادبیات آن را به صورت آکادمیک و علمی بیاموزند. این خبر همچنین این امیدواری را ایجاد می‌کند که در سال‌های آینده و در آینده نزدیک شاهد تاسیس رشته‌های زبان و ادبیات ترکی آذری، بلوچی، ترکمنی، گیلکی و سایر زبان‌های ایرانی غیر فارسی در دانشگاه‌های ایران باشیم.»
بشنوید: مصاحبه با دکتر امیلیا نرسسیان، زبان‌شناس از دانشگاه تهران:
علوی که خود پیش​تر به عنوان معلم در ایران کار کرده، ضمن یادآوری وعده دو سال پیش روحانی درباره "تدریس زبان مادری ایرانیان (کردی، آذری، عربی و…) به طور رسمی در سطوح مدارس و دانشگاه‌ها" نتیجه می​گیرد: «اگرچه تاسیس رشته زبان و ادبیات کردی گامی مهم بوده و می‌توان آن را در راستای تحقق یکی از وعده‌های حسن روحانی ارزیابی کرد و امیدوار بود سایر زبان‌های ایران غیر فارسی هم در فضای آکادمیک و به عنوان رشته درسی تدریس شوند، اما این گام مهم را نمی‌توان لزوما نشانه تغییر در سیاست‌های زبانی جمهوری اسلامی دانست.»
انتظارها برای تدریس زبان دیگر قوم‌‌ها
سخنان روحانی در سنندج بازتاب وسیعی در سایت​های وابسته به اقلیت​های دینی و قومی کشور داشت. بسیاری از نخبگان قومی آن را به فال نیک گرفتند و از آن استقبال کردند. برخی نیز گفتند "قدرت​یابی بیشتر کردها در جغرافیای سیاسی منطقه و رقابت ایران با ترکیه" باعث شده است کردها زودتر به حقوق معوقه خود در قانون اساسی دست یابند.
منتقدین دیگری از جمله حاجی‌مراد گنبدی، یک فعال فرهنگی ترکمن اهل گلستان ایجاد رشته زبان و ادبیات کردی در دانشگاه کردستان به عنوان یک رشته درسی مستقل را یک "بازی سیاسی از سوی دولت" دانستند.
آقای گنبدی به دویچه‌وله در این باره چنین توضیح می​دهد: «با ایجاد این رشته در واقع با زبان کردی نه به عنوان یک زبان بومی ایرانی که به عنوان یک زبان خارجی همانند اسپانیولی، انگلیسی و روسی برخورد می‌شود. اگر دولت واقعا خواهان آموزش زبان مادری است باید این مسئله را از دبستان آغاز کند. قطعا هیچ‌یک از اقوام ایرانی هم به دنبال این نیستند که زبان فارسی را تضعیف کنند و تنها به دنبال آن هستند که زبان مادری خود را هم در کنار زبان رسمی یاد بگیرند و این آموزش از کودکی باید آغاز گردد نه از دوره دانشگاه.»
این فعال فرهنگی و آگاه به امور اقوام در ایران انتقاد می​کند که "ترکمن​های ایران هم مثل کردها، بلوچ​ها بیشترین آرا را روانه سبد اصلاح‌طلبان می‌کنند و کورسوی امیدی دارند، اما هربار تنها این اقوام هستند که به وظیفه خود عمل می‌کنند و طرف دیگر یعنی دولت وظیفه خود را فراموش می‌کند".
حاجی مراد گنبدی می‌افزاید: «رشته زبان و ادبیات کردی اکنون سالهاست در چندین دانشگاه ترکیه و به طور مشخص دانشگاه "آرتوقلو" تاسیس شده و به نظرم ایران در تاسیس این رشته کار خاصی انجام نداده است. هرچند برخی از خوش​بینان این را مقدمه‌ای برای آموزش زبان مادری می​دانند اما دولت همیشه در حال مقدمه‌چینی است و مقدمه هیچگاه به مؤخره یعنی اعطای حقوق کامل اقوام در زمینه آموزش زبان مادری ختم نمی‌شود. شخصا اعتقاد دارم برخلاف مسئله هسته‌ای، آقای روحانی در مسائل داخلی چون حقوق اقوام و اقلیت​های دینی اختیار خاصی ندارد و مسئله اقوام به هیچ‌وجه در اولویت​های ایشان جا ندارد.»
بخوانید: زبان‌های مادری در ایران، فرصت یا تهدید؟
به نظر ناصر دیه جی، حقوق دان ترکمن مقیم استان گلستان، مسائل بین‌المللی مرتبط با کردها و ظرفیت کمی و کیفی شهروندان کرد در تدریس زبان و ادبیات کردی در دانشگاه کردستان دخیل بوده است. او معتقد است تدریس زبان و ادبیات کردی به دلیل محرومیت​ها بزرگ​نمایی شده ولی برای فتح باب خوب است.
آقای دیه جی که موفق شده مجوز انتشار ماهنامه "یوپک" را در ۴ خرداد (۲۵ ژوئن) و دوهفته‌نامه "بحر خزر" ۱۱ خرداد (۲ژوئیه) سال جاری دریافت کند، به دویچه‌وله می​گوید: «تدریس زبان ترکمنی در کلاس​های خصوصی آغاز شده و فعالان فرهنگی در میان ترکمن​ها هم کلاس​های زبان ترکمنی را به صورت خصوصی برگزار می​کنند. ترکمن​ها در استان با محرومیت بیشتری مواجه​اند و اصلاح‌طلبان استان تنها از ترکمن​ها رای می​خواهند و به مطالبات آنان توجهی نمی​کنند.»
این حقوق‌دان ترکمن در پایان صحبت​های خود می​گوید دولت به این نتیجه رسیده​ است که باید به حقوق و مطالبات اقلیت​های دینی و قومی توجه شود، اما ضعف فرهنگی در رده​های پایین​تر مانع جاری شدن اراده دولت و حاکمیت می​شود.

۱۶ درصد شیر تولید شده در ایران مشتری ندارد


۱۶ درصد شیر تولید شده در ایران مشتری ندارد

مطابق برآورد وزارت بهداشت سرانه مصرف شیر در ایران کمتر از یک‌چهارم کشورهای توسعه یافته است. دامداران مازاد تولید خود را به شیرخشک تبدیل و انبار می‌کنند و صادرات لبنیات ایران نیز با مشکلات جدی روبروست.
مصرف سرانه شیر و فرآورده‌های لبنی در ایران در خوش‌بینانه‌ترین برآوردها ۸۵ کیلو در سال بیشتر نیست. این میزان در کشورهای پیشرفته تا ۵۰۰ کیلو می‌رسد و برخی منابع، متوسط جهانی را حدود ۳۰۰ کیلوگرم اعلام کرده‌اند.
در سال‌های گذشته گزارش‌های زیادی درباره زیان‌ده بودن صنایع لبنی و در آستانه نابودی قرار گرفتن دامداری و تولید شیر در ایران منتشر شده است.
افزایش قیمت‌ها، به ویژه پس از به اجرا درآمدن قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، از علت‌هایی است که در کاهش مصرف لبنیات نقش داشته است.
کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران می‌گوید در حال حاضر برای بخشی از شیر تولید شده در ایران بازاری وجود ندارد و در صورت افزایش قیمت شیر، بازارهای محدود صادراتی نیز از دست می‌رود.
بیشتر بخوانید: کاهش حدود یک‌سوم مصرف غذايی ايرانيان طی ده سال
۴۰ هزار تن شیرخشک انبار شده
خبرگزاری ایسنا، پنج‌شنبه (۸ مرداد/ ۳۰ ژوئیه) از قول زرگران نوشت: «صنایع لبنی اعلام می‌کند که روزانه ۱۶ درصد یعنی معادل ۲۷۰۰ تن شیر مازاد مصرف وجود دارد و انبار‌های کارخانه‌ها مملو از شیر خشک است.»
بنابر این گزارش ۲۵ هزار تن شیرخشک در کارخانه‌های لبنی انبار شده و ۱۵ هزار تن در انبار سازمان تعاون روستایی موجود است.
به این ترتیب هم‌اکنون هزاران تن شیر مازاد بر مصرف دامداران به ۴۰ هزار تن شیر خشک تبدیل شده و در جستجوی راهی برای ورود به بازارهای کشورهای همسایه است.
در همین حال وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش‌نامه‌ای‌اعلام کرده که ۱۸ ماده غذایی در صورت موافقت سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان می‌توانند تا شش درصد افزایش قیمت داشته باشند.
به گفته‌ی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران افزایش بهای شیر که دامداران خواستار آن هستند می‌تواند به افت چشم‌گیر صادرات لبنیات به کشوری چون عراق منجر شود.
بیشتر بخوانید: شیر مخلوط‌ شده با وایتکس در بازار ایران
ترکیه رقیب صادرات لبنیات ایران
عراق سال ۹۳ مقصد ۸۰ درصد از محصولات لبنی ایران بوده است. ارزش کل لبنیات صادر شده از ایران در سال گذشته ۶۷۰ میلیون دلار گزارش شده است.
زرگران تقاضای دامداران برای افزایش قیمت شیر را به دلیل به‌صرفه نبودن تولید آن قابل قبول می‌داند، و در عین حال می‌گوید: «اما اگر قرار باشد قیمت شیر خام برای کارخانه‌های لبنی افزایش پیدا کند، ترکیه این بازار را از دست شرکت‌های ایرانی در‌می‌آورد.»
در سال‌های اخیر تبدیل شیرخام مازاد به شیرخشک با هدف صادرات در دستور کار برخی کارخانه‌ها قرار گرفته و از سوی دولت نیز حمایت می‌شود.
برابر مصوبه سال گذشته دولت یازدهم قرار بود شیرخام به قیمت کیلویی ۱۴۴۰ تومان از دامداران خریداری شود اما صاحبان صنایع لبنی حاضر به پذیرش بهایی بیش از ۱۲۵۰ تومان نشدند.
سعید سلطانی سروستانی، رئیس اتحادیه سراسری دامداران ایران اردیبهشت امسال ابراز امیدواری کرد که با حمایت دولت صنایع لبنی شیر را به قیمت مصوب بخرند.
بیشتر بخوانید: افزایش ۱۵ درصدی بهای شیر در ایران
شیر در برنامه‌های توسعه
سلطانی در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی ایرنا تاکید کرد که امسال قیمت تمام شده شیرخام از بهای مصوب دولت در سال گذشته نیز بیشتر شده است.
رئیس اتحادیه دامداران از خرید تضمینی ۱۳۰ هزار تن شیرخام مازاد بر نیاز صنایع خبر داد و گفت قرار است پس از فرآوری، ۱۰ هزار تن شیرخشک به کشورهای همسایه و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شود.
این تلاش‌ها درحالی صورت می‌گیرد که ایران با جمعیتی حدود ۸۰ میلیون نفر و با سرانه ناچیز مصرف شیر و لبنیات می‌تواند به بازار مهمی برای این محصولات تبدیل شود.
مطابق برنامه چهارم توسعه (١٣٨٩ – ١٣٨۴) قرار بود تا پایان این برنامه سرانه مصرف شير به ۱۶۰ كيلوگرم (تقریبا دوبرابر میزان کنونی) در سال افزايش يابد.
اگر این برنامه محقق می‌شد دامداران ایران در صورتی که ظرفیت تولید را افزایش نمی‌دادند، اکنون نه با مازاد ۱۶ درصدی که با کمبود ۸۴ درصدی نیاز بازار داخلی روبرو بودند.
افزایش بهای شیر در سال‌های گذشته و جنجال‌های مکرر درباره افزودن بیش از حد مجاز روغن پالم و "وایتکس" به شیر و محصولات لبنی، در پایین بودن میزان مصرف این محصولات بی‌تاثیر نبوده است.
 

انتقاد آمریکا از دخالت‌های «آزار دهنده» ایران در خاورمیانه

انتقاد آمریکا از دخالت‌های «آزار دهنده» ایران در خاورمیانه
 
اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا در کنار مسئولان دیگری در دولت این کشور
اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا، روز چهارشنبه 29 ژوئیه، از «فعالیت های آزار دهنده» ایران در خاورمیانه انتقاد کرد.
به نظر می رسد این اظهارات کارتر برای جلب رضایت مخالفان توافق هسته ای با ایران در کنگره آمریکا بیان شده باشد.
در روزهای اخیر، مسئولان بلندپایه ای از دولت آمریکا در کمیسیون های مختلف مجالس سنا و نمایندگان آمریکا که جمهوری خواهان اکثریت را در آن ها در دست دارند، حضور یافتند. آن ها تلاش کردند توافق 14 ژوئیه هسته ای میان ایران و گروه 1+5 را «دستاوردی تاریخی» جلوه دهند.
گروه 1+5 از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان تشکیل شده است. کنگره آمریکا 60 روز فرصت دارد این توافق را تایید یا رد کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، کمیسیون دفاع مجلس سنای آمریکا به ریاست سناتور جان مک‌کین، به سخنان کارتر، جان کری وزیر امور خارجه، ارنست مونیز وزیر انرژی و جک لو وزیر خزانه داری آمریکا به علاوه ژنرال مارتن دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور، گوش دادند.
کارتر گفت: «به حمایت از دوستانمان در برابر فعالیت های آزار دهنده ایران ادامه خواهیم داد.»
او افزود: «موضع نظامی قوی خود را برای جلوگیزی از هرگونه تجاوز و استحکام امنیت دوستان و همپیمانانمان در منطقه به ویژه اسرائیل و همچنین تضمین دریانوردی در خلیج و نظارت بر نفوذ آزار دهنده ایران، حفظ خواهیم کرد.»
او همچنین حمایت نظامی ایران را از نظام سوریه و حزب الله محکوم کرد.
همچون کری در روزهای اخیر، کارتر از توافق وین دفاع کرد و گفت: «این توافق توافق خوبی است زیرا به طور کامل جلوی دستیابی ایران به اسلحهاتم را می گیرد و می توان از آن اطمینان حاصل کرد.»
وزیر دفاع آمریکا افزود: «این توافق رئیس جمهوری آینده را از هیچ گزینه ای محروم نمی کند.» او در این سخنان به احتمال به کارگیری زور علیه ایران در صورت عدم پایبندی ایران به تعهداتش اشاره می کند.
توافق وین به بیست ماه مذاکرات ماراتونی میان ایران و گروه 1+5 پایان داد. این کشورها بر سر لغو تدریجی تحریم های ایران در مقابل تعلیق بخشی از فعالیت های هسته ای این کشور، توافق کردند.
اما این توافق با مقاومت زیادی از سوی کنگره آمریکا مواجه است. قرار است ما سپتامبر آینده بر سر توافق در کنگره رای گیری شود.

عملکرد ضعیف بانکهای ایران در بازار سرمایه

عملکرد ضعیف بانکهای ایران در بازار سرمایه 
 

بانکهای ایران در سال مالی 93 عملکرد ضعیفی داشتند و میزان سوددهی آنها به نصف کاهش یافته است. این در حالی است که سهامداران این بانکها از سودهای تقسیمی ابراز ناراحتی می کنند.

به گزارش خبرآنلاین، بانکهای ایران در سال مالی 93 نسبت به سال پیش از آن میزان سوددهی خود را بشدت کاهش دادند و در بعضی از بانکها این کاهش حتی از 50 درصد نیز تجاوز کرده است.

عملکرد ضعیف بانکها در بازار سرمایه ایران ناخشنودی سرمایه گذاران این بانکها را به همراه داشته و چندین بانک برای جلوگیری از تنش حتی حاضر به برگزاری مجمع عمومی سالانه خود نشده اند.

به گزارش خبرآنلاین، "تقریبا تمامی شرکت های بورسی در همه صنایع دچار افت سوددهی بودند و برای سال 94 نیز حاشیه سود اندکی را پیش بینی کرده اند."

در میان بانکهای حاضر در بورس، سه بانک سینا، پارسیان و ملت با بیشترین افت سود در سال جاری مالی روبرو شدند، و این در حالی است که بعضی از بانکها حتی از اعلام سود خود برای این سال مالی خودداری کرده اند.

نامه فعالان کارگری به سازمان ملل پیرامون وضعیت کارگران ایران

نامه فعالان کارگری به سازمان ملل پیرامون وضعیت کارگران ایران
 
شاهرخ زمانی و سعید شیرزاد، دو فعال کارگری و زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج، در نامه ای به احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور ایران، خواستار توجه به وضعیت حقوق کارگران شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، این دو فعال در نامه خود آورده اند: "با توجه به اینکه در روزهای آینده شما گزارش خود را به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهید داد، از شما می خواهیم که در گزارش خود وضعیت کارگران را نیز مورد بررسی قرار دهید.

در حال حاضر طبقه ی کارگر ایران با بیش از ۱۴ میلیون نفر که به همراه اعضای خانواده هایشان تعداد آنها به بیش از ۵۰ میلیون نفر می رسد، دارای شرایط غیر انسانی می باشد از جمله:

حقوق یک چهارم زیر خط فقر و همچنین رد شکایت کارگران در دیوان عدالت اداری در این رابطه، نبود قانون الزامات ایمنی و بهداشتی برای کارگران، قرار دادهای سفید امضا و موقت، عدم اجازه هرگونه تجمع اعتراضی و صنفی، سرکوب تظاهرات ۱ می و تمامی تظاهرات های کارگری و نیز سرکوب و بازداشت تعداد کثیری از معلمین در اعتراضات اخیر، عدم اجازه تشکیل هرگونه سندیکا و صنف کارگری، تشکیل خانه های ضد کارگری از جانب خود رژیم در مقابل تشکل های مستقل کارگری، بازداشت فعالین کارگری و محکوم کردن آنها به حبس، اخراج کارگران در صورت هرگونه تحصن و اعتراض به شرایط کارگری، منع فعالیت های قانونی در عرصه آزادی تشکل و اعتصاب برابر با میثاق های مورد قبول جمهوری اسلامی در آزادی ایجاد تشکل های مستقل کارگری، نظامی کردن موسسات و کارخانه های بزرگ از طریق حراست و بسیج مسلح، بردگی ۹۴ درصدی کل نیروهای کار از طریق قرار دادهای موقت و سفید امضا، حضور نمایندگان دولتی در سازمان جهانی کار و عدم حضور نمایندگان واقعی کارگران، پذیرش نمایندگان دولتی از جانب سازمان جهانی کار و غیره.

لذا ما فعالین کارگری در زندان ضمن در خواست از شما برای پیگیری مطالبات کارگران، همچنین خواستار تمدید ماموریت شما از جانب شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد می باشیم."

هشدار در باره ازدواج صدها دختر زیر 10 سال در ایران

هشدار در باره ازدواج صدها دختر زیر 10 سال در ایران
 
ایران شاهد افزایش چشمگیر شمار ازدواج دختران زیر سن 10 است، بطوریکه این آمار در طی یکسال گذشته دوبرابر شده است.

افزایش میزان طلاق در ایران، مدافعان حقوق کودک را بر آن داشته تا نسبت به افزایش بیماریهای روانی، خودکشی، فرار نوجوانان و کشانده شدن دختران به روسپیگری هشدار دهند.

گرچه هردو جنس از این روند آسیب می بینند، اما آسیب دختران بیشتر است، زیرا دیده شده که خانواده ها برای پرداخت بدهی های خود با ازدواج دختران خردسالشان موافقت می کنند.

سازمان غیردولتی حمایت از حقوق کودکان در ایران می گوید در سال 2009، شمار ازدواج دختران زیر 15 سال بالغ بر 43459 نفر بوده، در حالیکه سال پیش از آن این رقم 33383 نفر بوده است.

در سال 2010، 716 دختر زیر 10 سال ازدواج کرده اند، در حالیکه سال قبل از آن این رقم 449 نفر بوده است.

سخنگوی سازمان حمایت از حقوق کودک در ایران به خبرگزاری مهر می گوید: "خانواده ها بخاطر فقر مالی با ازدواج کودکان خود موافقت می کنند. اما فقر فرهنگی و آموزشی نیز در این امر موثر است."

این سخنگو می گوید: "میزان طلاق در ازدواج نوجوانان نیز بیشتر است، بطوریکه در بین سالهای 2007 تا 2010 میلادی، 15000 دختر سن 15 تا 19 سال از شوهرانشان طلاق گرفته اند."

قوانین جمهوری اسلامی ایران ازدواج دختران کم سن و سال را مجاز می داند. اگرچه بر اساس قانون ازدواج دختران زیر 13 و پسران زیر 15 فقط با اجازه والدین و حکم دادگاه میسر است، اما این قانون در بسیاری از مناطق ایران به راحتی زیر پا گذاشته می شود.

به گفته محمد اسفنانی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ایران: "دختر 9 ساله از نظر مذهبی و قانونی می تواند ازدواج کند."

چهارشنبه، مرداد ۰۷، ۱۳۹۴

اعتراض به سفر لوران فابیوس در برابر فرودگاه مهرآباد

اعتراض به سفر لوران فابیوس در برابر فرودگاه مهرآباد

شماری از "دانشجویان" با تجمع در برابر فرودگاه مهرآباد تهران به سفر وزیر خارجه فرانسه به ایران اعتراض کردند. تجمع آنان که با شعارهای ضد فرانسوی همراه بود، پیش از ورود لوران فابیوس با دخالت پلیس پایان یافت.
معترضان در برابر فرودگاه مهرآباد تهران معترضان در برابر فرودگاه مهرآباد تهران
صبح چهارشنبه (۲۹ ژوئیه/ ۷ مرداد) و ساعتی پیش از ورود لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه به تهران، شماری از افراد که رسانه‌های داخلی آنها را دانشجو معرفی کرده‌اند، با حضور در برابر فرودگاه مهرآباد به این سفر اعتراض کردند. معترضان پلاکاردهایی در دست داشتند که شعارهای ضد فرانسوی روی آنها نوشته شده بود و این کشور را به "جنایت" یا "جاسوسی برای آمریکا و اسرائیل" متهم می‌کرد.
به نوشته منابع خبری داخلی، این افراد پیش از ورود وزیر خارجه فرانسه به محل با دخالت مأموران انتظامی متفرق شدند.
تصویر یکی از پلاکاردهای معترضان تصویر یکی از پلاکاردهای معترضان
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، برای یک روز به ایران سفر کرده است. این نخستین سفر یک وزیر خارجه فرانسوی به ایران در ۱۲ سال گذشته به شمار می‌رود. فابیوس همچنین نخستین وزیر خارجه اروپایی است که پس از توافق هسته‌ای وین به ایران رفته است. فابیوس هدف سفر خود را سیاسی خوانده است. هیأت اقتصادی فرانسه از قرار معلوم در شهریور ماه به ایران می‌رود.
بیشتر بخوانید: موج مخالفت با سفر فابیوس به ایران در رسانه‌های اصول‌گرا
دخالت نیروی انتظامی برای متفرق‌کردن معترضان دخالت نیروی انتظامی برای متفرق‌کردن معترضان

خطیب نماز جمعه تهران: امام به حقوق بشر و رابطه با آمریکا اعتقادی نداشت

خطیب نماز جمعه تهران: امام به حقوق بشر و رابطه با آمریکا اعتقادی نداشت

کاظم صدیقی در سخنانی در مشهد، رابطه با آمریکا را امری خوانده که "نباید به آن افتخار کرد". به اعتقاد امام جمعه موقت تهران، بنیانگذار جمهوری اسلامی هم به برقراری رابطه با آمریکا و حقوق بشر اعتقادی نداشته است.
حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، از امامان جمعه تهران، شامگاه سه‌شنبه (۲۸ ژوئیه/ ۶ مرداد) در "دوره آموزشی بسیجیان دانشجوی سراسر کشور" در مشهد سخنرانی کرد.

به نوشته‌ی خبرگزاری دانشجو (snn)، صدیقی با اشاره به اینکه "ارتباط با آمریکا افتخاری ندارد"، در مورد نظر آیت‌الله خمینی نسبت به این موضوع گفت: «امام آمریکا را زیر پایش له کرده بود و به حقوق بشر و ارتباط با آمریکا اعتقادی نداشت».

از سوی دیگر، به ادعای برخی دیگر از چهره‌های سیاسی در جمهوری اسلامی، روح‌الله خمینی در مورد برقراری مجدد روابط با آمریکا نظر دیگری داشته است. بر پایه روزنوشت خاطرات اکبر هاشمی رفسنجانی که در پایگاه اینترنتی او هم منتشر شده است، رفسنجانی در روز سوم شهریور ۱۳۶۷ به دیدن آیت‌الله خمینی رفته است.

به نوشته‌ی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی، در این دیدار موضوع سیاست خارجی هم مطرح می‌شود: «درباره سیاست خارجی، [آیت‌الله خمینی] روابط با كشورهای اروپایی منجمله انگلیس را بی‌مانع می‌دانند و در مورد آمریكا نظرشان این است كه نباید آمریكا را در تجدید رابطه مأیوس كرد، ولی به این زودی برای مردم قابل قبول نیست.»

نقل خاطرات مشابهی از رفسنجانی در ماه‌های اخیر او را آماج حمله جریان‌های موسوم به اصولگرا کرده است.

دعوت رئیس جمهوری فرانسه از روحانی برای سفر به پاریس

دعوت رئیس جمهوری فرانسه از روحانی برای سفر به پاریس

لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه در نشست خبری با محمدجواد ظریف گفت حامل پیام دعوت فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه برای سفر حسن روحانی به کشورش در ماه نوامبر سال جاری است.
سفر لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه به تهران و دیدار او با مقام‌های دولت ایران، از جمله حسن روحانی، رئیس جمهوری و محمدجواد ظریف، وزیرخارجه یکی از مهم‌ترین رویدادهای روز چهارشنبه (۷ مرداد/۲۹ ژوئیه) بود.
وزیر خارجه فرانسه در نشست خبری با وزیر خارجه ایران گفت که سفرش با هدف سیاسی انجام می‌شود ولی نتایج تجاری و اقتصادی هم در بر خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: لوران فابیوس وارد تهران شد
فابیوس اضافه کرد: «این توافق اجازه می‌دهد که روابط دو کشور گسترش پیدا کند و ما همکاری‌هایمان را یکبار دیگر از سر بگیریم که این همکاری در زمینه‌های مختلفی می‌تواند باشد.»
او هم‌چنین اعلام کرد که حامل دعوت رئیس جمهور فرانسه از حسن روحانی جهت برای سفر به پاریس در ماه نوامبر است. وزیر خارجه فرانسه دومین مقام دولتی اروپایی است که به دنبال توافق جامع اتمی ایران و ۵+۱ به ایران سفر می‌کند. پیش‌تر، یک هیات بلندپایه آلمانی و در راس آن زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد آلمان به ایران سفر کرده بود.
وزیر خارجه فرانسه گفت که امیدوار است شاهد ازسرگیری دوباره روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور باشد و در صورت برداشته شدن تحریم‌ها و تمایل ایران، همکاری‌هاا در زمینه‌های مختلف با شرکت‌های فرانسوی گسترش یابند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز در دیدار با لوران فابیوس گفت ایران علاوه بر توسعه مناسبات اقتصادی به دنبال توسعه روابط فرهنگی، علمی، تکنولوژیکی، دانشگاهی و گردشگری نیز هست.
بیشتر بخوانید: روحانی: ایران خواستار توسعه همکاری‌ها با اتحادیه اروپاست
مسایل مهم منطقه‌ای
یکی از مسایل مهم در مناسبات ایران با غرب، نقش این کشور در منطقه است. نکته‌ای که هم وزیر خارجه فرانسه و هم فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا به آن اشاره کردند.
فدریکا موگرینی نیز در سفرش به ایران و دیدار با محمدجواد ظریف گفت که مسایل منطقه یکی از فصول بسیار مهم در روابط دو طرف است و افزود «این پروسه را می‌توانیم از سوریه آغاز کنیم».
بیشتر بخوانید: ورود موگرینی به تهران در آستانه سفر پر حاشیه فابیوس
امروز چهارشنبه ۲۹ ژوئیه نیز لوران فابیوس به مسئله افراطی‌گری در منطقه اشاره کرد و گفت «فرانسه و ایران هر دو جایگاه مهم و بانفوذی در منطقه دارند و دو کشور در ارتباط با مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری دارای منافع مشترکی هستند.»
وزیر خارجه فرانسه به دلیل نقشی که در مذاکرات داشت هدف انتقادهای بسیاری از سوی جناح‌های مختلف قدرت در ایران قرار گرفت. او در پاسخ به این انتقادها گفت: «اگر چنین احساسی در بین مردم ایران وجود داشته باشد که فرانسه به دنبال یک روش محدود کننده برای توافق بوده است این درست نیست. بلکه مواضع فرانسه سازنده بود.» به گفته او فرانسه تنها با قصد رسیدن به یک توافق محکم در مذاکرات مواضعی سخت گرفت.
بنابر اخبار منتشر شده از دیدار وزیر خارجه فرانسه از تهران، قرار است هیاتی اقتصادی از شرکت‌های مختلف فرانسه در ماه سپتامبر (شهریور) به ایران سفر کند.
در دیدار فدریکا موگرینی و محمدجواد ظریف نیز از گسترش همکاری‌ها بین ایران و اتحادیه اروپا در زمینه انرژی، حمل‌و نقل، تجارت، حقوق بشر، محیط زیست و مقابله با قاچاق مواد مخدر صحبت شد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دیدارش از تهران گفت که این نخستین ماموریت او پس از توافق هسته‌ای بوده و «عزم جدی در رهبر، رئیس جمهوری و وزیرخارجه برای شروع فصل جدیدی در روابط با کشورهای منطقه مشاهده» می‌شود. او تاکید کرد که ازطرف ۲۸ کشور اروپا و «بسیار محکم خواستار رابطه» با ایران است.
صداهای مخالف
سفر لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه با مخالفت‌هایی هم روبرو شد. پیش از ورود لوران فابیوس به تهران گروهی در اعتراض به سفر او مقابل فرودگاه مهرآباد تجمع کردند.
بیشتر بخوانید: اعتراض به سفر لوران فابیوس در برابر فرودگاه مهرآباد
به گزارش خبرگزاری «ایسنا»،‌ حدود ۱۰ نفر از ۲۹۰ نماینده مجلس ایران با ارسال نامه ای به محمد جواد ظریف،‌ او او خواسته بودند که دعوت خود از فابیوس برای سفر به تهران را پس بگیرد،‌ زیرا وزیر امور خارجه فرانسه «اقدامات خیانت کارانه ای علیه ایران» انجام داده است.
خبرگزاری فارس،‌ وابسته به سپاه پاسداران نیز به نقل از مجتبی ذوالنور،‌ نوشت: «فابیوس در هفته حمایت از بیماران هموفیلی به ایران سفر می‌کند و این امر ما را به یاد مرگ شماری از هموطنان‌مان می‌اندازد که به واسطه خون‌های آلوده وارداتی از فرانسه جان خود را از دست دادند.» او گفته است که «مهم‌ترین عامل این حادثه فابیوس بود.»
ذوالنور به مقام‌های دولت ایران توصیه کرده است که «از آمدن مقامات غربی هیجان زده» نشوند.


ایران به ارتباط با بمب‌گذاری اخیر در بحرین متهم شد


ایران به ارتباط با بمب‌گذاری اخیر در بحرین متهم شد

مقا‌م‌های امنیتی بحرین چند نفر را به اتهام دست داشتن در بمب‌گذاری در روستای ستره دستگیر کرده‌ و گفته‌اند مواد به کار رفته در این بمب‌گذاری مشابه با موادی است که "از ایران قاچاق شده" است.
وزارت کشور بحرین اعلام کرده‌ که مواد منفجره‌ به کاررفته در بمب‌گذاری روز سه‌شنبه (۶ مرداد/۲۸ ژوئیه)، مشابه مواد منفجره‌ای است که روز شنبه گذشته (۳ مرداد/۲۶ ژوئیه) توقیف شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، به دنبال کشف این مواد، مقام‌های بحرین اعلام کردند که این "توطئه برای قاچاق سلاح و مواد منفجره از ایران" به بحرین بوده است. در این رابطه دو نفر دستگیر شده‌اند.
بیشتر بخوانید: انتقاد وزیر خارجه عربستان از "اظهارات پرخاشگرایانه" ایران
پلیس بحرین روز سه‌شنبه گروهی را به اتهام دست داشتن در حادثه بمب‌گذاری در مقابل یک مدرسه دخترانه در روستای ستره دستگیر کرد. شیخ خلیفه بن سلمان آل خلیفه، نخست وزیر بحرین با صدور بیانیه‌ای بدون نام بردن از کشوری خاص، بمب‌گذاری را "تلاش خارجی" برای ضربه به ثبات کشورش دانست.
بمب‌گذاری روز گذشته در روستای شیعه نشین ستره از سخت‌ترین حملات تروریستی از سال گذشته تاکنون بود که در آن شش نفر زخمی و دو پلیس کشته شدند.
ایران ادعای قاچاق اسلحه و مواد منفجره از خاک خود به بحرین را رد کرده است. محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران گفته است که "ادعاهای بحرین مطلقاً صحت ندارد".
بیشتر بخوانید: ایران اتهام حمایت از "تروریست‌های بحرین" را رد کرد
روز چهارشنبه (۷ مرداد/ ۲۹ ژوئیه) خبرگزاری مهر به نقل از مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اقدام تروریستی در منطقه ستره بحرین را محکوم کرد.
مرضیه افخم اتهام به ایران را مردود دانست و گفت: «چالش اصلی منطقه تروریسم و افراط‌گرایی است و ضرورت دارد همه کشورهای منطقه مبارزه با منابع این تهدید را در اولویت سیاست‌های امنیتی خود قرار دهند.»
ماه گذشته نیز وزارت کشور بحرین خبر داد که یک گروه شیعه مخالف دولت، موسوم به "گردان‌های الاشتر" را در این کشور منهدم و چندین تن از اعضای آن را دستگیر کرده است. خبرگزاری رسمی دولتی بحرین (بنا)، اعلام کرد که هدف این گروه ایجاد ناامنی و اخلال در امنیت بحرین است و پایه‌گذاران اصلی گروه در ایران به سر می‌برند.
خامنه‌ای: از ملت مظلوم بحرین حمایت می‌کنیم
بحرین از سال ۲۰۱۱ میلادی شاهد اعتراض‌های گسترده شیعیان این کشور است که بیشترین جمعیت آن را تشکیل می‌دهند. بحرین مدت‌هاست که ایران و سپاه پاسداران این کشور را به دخالت در امور داخلی خود متهم می‌کند.
به دنبال توافق اتمی و به‌رغم امیدواری‌ها به تلاش ایران برای بهبود مناسبات با کشورهای منطقه، آیت‌الله خامنه‌‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در اولین سخنرانی عمومی خود بعد از اعلام توافق اتمی گفت که «چه این متن توافق تصویب شود یا نشود، ما دست از حمایت خود از دوستانمان در منطقه برنخواهیم داشت. ما از ملت مظلوم فلسطین، یمن، بحرین، ملت و دولت سوریه و مجاهدان صادق مقاومت در لبنان و فلسطین حمایت خواهیم کرد.»
در واکنش به این سخنان، دولت بحرین روز شنبه (۳ مردادماه) سفیر خود در تهران را برای "مشورت بیشتر" به منامه فراخواند.
خبرگزاری رویترز به نقل از خبرگزاری دولتی بحرین گزارش داد که فراخواندن سفیر بحرین در تهران به منامه، واکنشی به اظهارات "غیردوستانه" ایران و "دخالت ایران در امور داخلی بحرین" است.
بیانیه‌ای نیز از سوی وزارت امور خارجه‌ این کشور منتشر شد که در آن ایران متهم شده بود "بدون در نظر گرفتن اصول هم‌جواری" در امور داخلی این کشور "دخالتی همه‌جانبه" دارد.
بیشتر بخوانید: جان کری اظهارات خامنه‌ای را "بسیار نگران‌کننده" خواند


ظریف: دور جدیدی از گفت‌وگوها میان ایران و اروپا آغاز شده است




ظریف: دور جدیدی از گفت‌وگوها میان ایران و اروپا آغاز شده است
 
محمد جواد ظریف و فدریکا موگرینی
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران می‌گوید که دور جدیدی از گفت‌وگوها میان ایران و اتحادیه اروپا «در سطح بالا» آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، ظریف سه شنبه 28 ژوئیه در نشست خبری مشترک با فدریکا موگرینی مسئول سیاست حارجی اتحادیه اروپا، درباره گفت و گوهای پیشین میان ایران و اتحادیه اروپا و آغاز دور جدیدی از گفت وگوها، اظهار داشت: «در مقطعی این گفت‌وگو‌ها به نام "گفت‌وگو‌های انتقادی" مطرح بود و بعد از آن به عنوان "گفت‌وگوهای جامع" شناخته شد و همان طور که عرض کردم دور جدیدی از گفت‌وگوها بین ایران و اتحادیه اروپا شروع خواهد شد که این گفت‌وگو‌ها به نام "گفت‌وگوهای سطح بالا" مطرح خواهند شد».
ظریف افزود: «در آینده نزدیک این گفت‌وگوها در سطح معاونان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و معاون خانم موگرینی شروع خواهد شد و به تدریج در سطح وزیران ادامه پیدا می‌کند.»
او با بیان این که ایران با اتحادیه اروپا روابط گسترده‌ای داشته است خاطرنشان کرد: «امیدوارم با عبور از بحران بی‌دلیل و غیرضروری از طریق توافق بین ایران و گروه 1+5 وارد مرحله جدیدی از روابط شویم».
ظریف همچنین به گفت‌وگوی بیش از یک ساعته خود با فدریکا موگرینی اشاره کرد و گفت: «در این دیدار مباحث بسیار خوبی در مورد اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) داشتیم و همین‌طور بحث‌ها و گفت‌وگوهایی در مورد روابط آینده ایران و اتحادیه اروپا انجام دادیم».
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به برخی از مباحث مطرح شده در این دیدار در ارتباط با اجرای برجام یا توافق وین گفت:‌ «تا روز اجرای توافق باید اقداماتی از طرف ما و از طرف اتحادیه اروپا صورت بگیرد که البته این اقدامات از سوی هر دو طرف شروع شده است و اتحادیه اروپا متن برجام را مورد تصویب و حمایت قرار داد».
وی با ابراز امیدواری مبنی بر این که دو طرف در زمان مناسب اقداماتی که متعهد شده‌اند را به خوبی و با دقت انجام دهند ادامه داد: «در چند سال گذشته بیشتر بحث‌ها و گفت‌وگوها بین ایران و اتحادیه اروپا بحث‌های هسته‌ای بود و اکنون درصدد هستیم که فصل جدیدی از روابط را آغاز کنیم.».
ظریف در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به موضوعاتی که قرار است در گفت‌وگوهای سطح بالا بین ایران و اتحادیه اروپا مورد مذاکره قرار بگیرد اشاره کرد و افزود: «موضوعات مختلفی مورد توجه دو طرف جهت همکاری‌های آینده وجود دارد که از جمله این موضوعات شامل انرژی، حمل و نقل، تجارت، محیط زیست، حقوق بشر و بحث مبارزه با مواد مخدر است».
وزیر خارجه ایران با اشاره به گفت‌وگوهایی که بین ایران و اتحادیه اروپا در ارتباط با این موارد خواهد شد ادامه داد: «در گفت‌وگوهای سطح بالا موضوعات منطقه‌یی را نیز مورد توجه قرار خواهیم داد.».
سفر خانم موگرینی به تهران حدود دو هفته پس از توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 صورت می‌گیرد. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان نماینده کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، با ایران مذاکره می‌کرد. او همچنین یکی از طرف‌های امضا کننده توافق است.
برپایه توافق هسته ای که 14 ژوئیه میان ایران و گروه 1+5 منعقد شد، مقرر شد تا در مقابل تعلیق بخشی از فعالیت‌های هسته ای ایران، اکثر تحریم های اعمال شده علیه این کشور لغو شود. غرب ایران را متهم می‌کند که از فعالیت های هسته ای مسالمت آمیز به عنوان پوششی برای ساخت بمب اتم استفاده می‌کند؛ اتهامی که تهران آن را رد کرده و بر صلح آمیز بودن فعالیت هسته‌ای خود اصرار می‌کند.
پیش از این هدف از سفر موگرینی به تهران، گفت‌وگو بر سر اجرای توافق هسته‌ای اعلام شده بود.

وزیر امور خارجه فرانسه وارد تهران شد

وزیر امور خارجه فرانسه وارد تهران شد
 
لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه روز چهارشنبه 29 ژوئیه برای گفتگوهای سیاسی با رهبران ایران وارد تهران شد و مورد استقبال جواد ظریف، همتای ایرانی خود قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاریهای ایران، بعد از 12 سال این اولین سفر یک وزیر امور خارجه فرانسه به ایران است. دو کشور ایران و فرانسه تا پیش از تحریمهای بین المللی، روابط گسترده تجاری با یکدیگر داشتند و فرانسه یکی از شرکای مهم در صنعت خودروسازی ایران بوده است.
فابیوس در نشست خبری با ظریف گفت: "حامل پیام دعوت فرانسوا اولاند، رییس‌جمهور کشورم از حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران برای سفر به فرانسه در ماه نوامبر هستم."

ظریف در باره زمینه های همکاری دو کشور گفت: "مبارزه با افراط، تروریسم، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و همچنین همکاری در ارتباط با محیط زیست از جمله زمینه‌های همکاری بین دو کشور می‌تواند باشد."

ظریف همچنین گفت که دو کشور "در حوزه هسته‌ای" نیز می توانند با یکدیگر همکاری داشته باشند.

قرار است یک هیات اقتصادی فرانسه نیز در ماه سپتامبر آینده از ایران دیدار کند.

در حاشیه این سفر، جمعی از مردم و دانشجویان در اعتراض به حضور فابیوس در تهران در فرودگاه مهرآباد تهران تجمع کردند.

اعتراض مولوی عبدالحمید به تخریب نمازخانه اهل سنت تهران در نامه‌ای به خامنه‌ای



اعتراض مولوی عبدالحمید به تخریب نمازخانه اهل سنت تهران در نامه‌ای به خامنه‌ای
 
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه اهل سنت شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان ایران در نامه ای به آیت الله علی خامنه ای رهبر و حسن روحانی رئیس جمهوری این کشور، نسبت به تخریب نمازخانه اهل سنت در منطقه پونک تهران، اعتراض کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع ‌رسانی سنی آن‌لاین، مولوی عبدالحمید در این نامه های خود به «عدم برخورداری شهروندان اهل‌سنت تهران از مسجد» اشاره کرد و تخریب نمازخانه اهل‌سنت تهران و اقداماتی از این قبیل را «به‌دور از انتظار جامعه اهل‌سنت ایران» دانست.
در بخشی از نامه امام جمعه اهل‌سنت زاهدان به رهبر ایران آمده است: «در شرایطی که افراط‌گرایی، تکفیر، تفرقه و خشونت در دنیا موج می‌زند و جهان اسلام نیازمند آرامش و سعه‌صدر است، برادران و خواهران اهل‌سنت چنین انتظاری نداشتند. این نوع برخوردها به دشمنان اسلام، عوامل خشونت‌طلب و افراط‌گرا فرصت می‌دهد تا به اختلافات دامن بزنند و مردم شریف و همیشه در صحنه اهل‌سنت را مأیوس کنند.»
مولوی عبدالحمید همچنین در نامه‌ای به حسن روحانی به اوضاع بحرانی کنونی اشاره کرده و گسترش افراط‌گرایی در جهان را معلول علت‌هایی همچون «عدم تحمل»، «عدم توجه به خواسته‌های برحق مردم» و «ندیدن واقعیت‌های موجود» دانستند.
در بخشی از این نامه، تخریب نمازخانه اهل‌سنت تهران «موجب جریحه‌‌دار شدن احساسات مسلمانان اهل‌سنت» عنوان شده و آمده است: «عدم تحمل یک نمازخانه معمولی و تخریب آن، در شهری‌که اجازۀ ساخت مسجد به شهروندان اهل‌سنت داده نمی‌شود و مطالبه سی‌وهفت سال آنها پس از پیروزی انقلاب اسلامی ناکام مانده است، تنها جریحه‌‌دار نمودن احساسات جامعه اهل‌سنت ایران نیست، بلکه احساسات مسلمانان جهان را نیز جریحه‌دار می‌نماید.»
امام جمعه اهل سنت زاهدان در نامه خود تخریب نمازخانه اهل‌سنت تهران را اقدامی در راستای «خشنودی افراد تنگ‌نظر، کوتاه‌بین و افراطی» دانستند که در آن «رضایت پروردگار، منافع نظام جمهوری اسلامی، منافع ملی و وحدت امت اسلامی» در نظر گرفته نشده است.
نمازخانه اهل‌سنت تهران معروف به «نمازخانه پونک»، صبح چهارشنبه29 ژوئیه توسط نیروهای شهرداری، با پشتیبانی نیروهای انتظامی و امنیتی تخریب شد.
به گزارش برخی منابع محلی، صبح چهارشنبه پس از مراجعه نیروهای امنیتی به نمازخانه پونک و گرفتن تلفن همراه مولوی عبیدالله موسی‌زاده- امام جماعت این نمازخانه- و تفتیش منزل وی، ده‌ها تن از نیروهای شهرداری اقدام به تخریب این نمازخانه کردند.
نمازخانه پونک تهران چند ماه قبل نیز توسط نیروهای امنیتی تهران بزرگ پلمپ شده بود، ولی پس از فک پلمپ، نمازگزاران اجازه برگزاری نماز جمعه و عید را در این نمازخانه نداشتند.
لازم به ذکر است، تخریب این نمازخانه درحالی اتفاق افتاده است که اهل‌سنت تهران از داشتن مسجد در تهران محروم هستند و نمازهای خود را در منازل استیجاری برگزار می‌کنند.

سه‌شنبه، مرداد ۰۶، ۱۳۹۴

روانچی: سفارت بریتانیا در تهران به زودی بازگشایی می‌شود


روانچی: سفارت بریتانیا در تهران به زودی بازگشایی می‌شود

معاون وزیر خارجه ایران در گفتگو با یک روزنامه بریتانیایی بازگشایی سفارت بریتانیا درتهران را بدون مشکل دانسته است. مجید تخت روانچی همچنین در مورد ازسرگیری روابط عادی میان دو کشور در آینده‌ای نزدیک ابراز امیدواری کرده است.
مجید تخت ‌روانچی، معاون وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبه‌ای با روزنامه بریتانیایی "دیلی تلگراف" گفته است که "هیچ مسئله جدی" بر سر راه بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران وجود ندارد.
او همچنین پیش‌بینی کرده است که روابط عادی سیاسی میان ایران و بریتانیا می‌تواند زودتر از آنچه مقام‌های بریتانیایی پیشنهاد کرده‌اند، از سر گرفته شود.
مجید تخت روانچی، معاون وزیر امور خارجه ایران مجید تخت روانچی، معاون وزیر امور خارجه ایران
او در این مصاحبه که روز سه‌شنبه (۲۸ ژوئیه/ ۶ مرداد) منتشر شده، توافق هسته‌ای وین را "نوزادی تازه متولد شده" توصیف کرده و گفته است چنانچه اجرای این توافق با موفقیت انجام گیرد، به نظر وی موقعیت‌های همکاری میان ایران و آمریکا برای حل مسائل منطقه‌ای و تروریسم فراهم خواهد شد.
آقای روانچی البته اضافه کرده است که در حال حاضر نمی‌تواند بگوید میزان همکاری ایران با غرب تا چه اندازه خواهد بود.
توافق وین؛ فصلی جدید در روابط ایران و بریتانیا
بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران یکی از موضوعاتی بوده است که پس از حصول توافق میان جمهوری اسلامی و کشورهای گروه ۵+۱ در وین در روز ۱۴ ژوئیه (۲۳ تیر) میان مقام‌های ایران و بریتانیا مطرح شده است.
دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، دو روز پس از حصول توافق در تماسی تلفنی با حسن روحانی،‌ رئیس‌جمهور ایران، این توافق را آغاز تازه‌ای در روابط دو کشور خواند و نسبت به بازگشایی سفارت این کشور در تهران ابراز تمایل کرد.
بیشتر بخوانید: کامرون: بریتانیا خواهان بازگشایی سفارت در تهران است
سفارت بریتانیا در تهران بعد از حمله‌ی نیروهای لباس شخصی به ساختمان سفارتخانه در نوامبر ۲۰۱۱ (آذرماه ۱۳۹۰) تعطیل شد. در جریان این حمله ساختمان سفارت و بخشی از دارایی‌های بریتانیا در محل باغ سفارت در قلهک آسیب دید. نیروهای لباس‌ شخصی و دانشجویان هوادار حکومت همچنین با ورود به داخل سفارت و تسخیر آن، پرچم بریتانیا را از فراز ساختمان پایین کشیدند.
سفارت بریتانیا در تهران آذرماه ۹۰ مورد حمله نیروهای لباس شخصی قرار گرفت سفارت بریتانیا در تهران آذرماه ۹۰ مورد حمله نیروهای لباس شخصی قرار گرفت
دولت بریتانیا در واکنش به این رخداد سفارت خود در تهران را تعطیل و دیپلمات‌هایش را به کشور فراخواند. از زمان روی کارآمدن حسن روحانی تلاش‌های دو کشور برای احیای روابط دیپلماتیک با یکدیگر بار دیگر از سر گرفته شد.
مجید تخت روانچی تیرماه سال ۱۳۹۳ در گفتگو با رسانه‌های داخلی اعلام کرد که بحثی با عنوان پرداخت "غرامت" به بریتانیا مطرح نیست، بلکه ایران حاضر به پرداخت "خسارت" است که در مورد آن نیز، به گفته وی در آن زمان، نه با طرف مقابل صحبتی صورت گرفته و نه پرداختی انجام شده است.
یازده روز پس از توافق وین وزارت امور خارجه بریتانیا با صدور اطلاعیه‌ای هشدار قبلی خود در مورد سفر شهروندان این کشور به ایران را لغو کرد.
بیشتر بخوانید: بریتانیا هشدارش درباره سفر به ایران را لغو کرد
در این اطلاعیه با اشاره به بهتر شدن شرایط ایران در دولت دوازدهم، به شهروندان بریتانیایی که قصد سفر به ایران را دارند، تنها نسبت به سفر به مناطق مرزی ایران با عراق، افغانستان و پاکستان هشدار داده شده بود.
توافق وین؛ پایه‌ای برای "تعامل میان ایران و آمریکا"
مجید تخت روانچی در بخش دیگری از مصاحبه خود با روزنامه "دیلی تلگراف" گفته است که از نظر ایران برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک "چهار تا پنج ماه زمان نیاز است".
او اضافه کرده است: «برای همین ما درباره زمانی حدود شش ماه تا یک سال آینده صحبت می‌کنیم و من فکر می‌کنم صحبت در این زمینه در حال حاضر کار عاقلانه‌ای نیست.»
معاون وزیر امور خارجه ایران که از جمله اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در وین بود، تاریخچه روابط میان تهران و واشنگتن را "تلخ" خوانده، اما در عین حال تأکید کرده است که توافق وین می‌تواند "پایه‌ای برای تعاملات ممکن در آینده باشد".