طرح دوباره موضوع "عقیمسازی اختیاری زنان کارتنخواب"
یک مقام استانداری تهران از طرحی جنجالی که ماهها پیش هم
خبرساز شده بود، دفاع کرده است. این طرح میگوید، برای مهار بیماریهای
مقاربتی و تولد کودکان بیسرپرست، بایست زنان کارتنخواب را با رضایت
خودشان عقیم کرد.
مدیر کل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران معتقد است که باید با
"قانعکردن زنان کارتنخواب" آنها را عقیم کرد تا "جلوی بسیاری از آسیبهای
اجتماعی گرفته شود". سیاوش شهریور در گفتوگو با خبرگزاری کار ایران
(ایلنا) تأکید کرده که بر اساس قوانین ایران و به لحاظ حقوقی "هیچکس اجازه
ندارد" بدون رضایت زنان آنها را عقیم کند و هیچیک از "مدیران ملی" هم با
این "گزاره ضد حقوقی" موافق نیست. او با وجود این، با برشمردن برخی
آسیبهای اجتماعی، از طرح یادشده دفاع کرده است.به گفتهی مدیر کل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران در میان زنان کارتنخواب توزیعکنندگان و مصرفکنندگان مواد مخدر وجود دارند که تنفروشی هم میکنند؛ بیش از ۲۰ درصد آنها به بیماری ایدز مبتلا هستند و در شیوع "انواع و اقسام بیماریها" نقش دارند: «برخی از این زنان علاوه بر اعتیاد و کارتنخوابی و توسعه فحشا، عین ماشین جوجهکشی بچه تولید میکنند و چون بچهها سرپرست ندارند، به فروش میرسند.»
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران به ایلنا گفته است که "بسیاری از سازمانهای مردمنهاد و نخبگان اجتماعی" هم موافقند که "اگر زنی بیماری دارد، سکس وُرکِر هم هست و جا هم ندارد، با رضایت خودش عقیم شود".
موضوع "عقیمکردن زنان کارتنخواب" برای نخستین بار اوایل سال جاری (۱۳۹۵) و به نقل از شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اسلامی، در شبکههای اجتماعی مطرح شد. در آن زمان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اعلام کرد که موضوع بحث مربوط به یک سال پیش است. خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) هم به نقل از عالیه شکربیگی، دبیر کارگروه خانواده سالم معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نوشت: «مولاوردی مخالف عقیمسازی زنان کارتنخواب است و این موضوع سیاست معاونت امور زنان و خانواده نبوده و نیست.» شهیندخت مولاوردی هم توییت کرد که دولت برنامهای در این زمینه ندارد.
مدیر کل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران ناکامی در "تولید امید و اشتغال" را از جمله عوامل بروز پدیدهی کارتنخوابی و آسیبهای ناشی از آن برشمرده است: «جوانی که ناامید و بیکار است و سنش ۴۰ سال شده و شریک جنسی ندارد، باید از یک سو به فرد آموزش دهیم که از وسایل پیشگیری استفاده شود که حداقل مریض نشود.»
آسیبهای اجتماعی در ایران در سالهای اخیر در پی وخامت شرایط اقتصادی، گسترش فساد و تشدید شکاف طبقاتی به صورت چشمگیری افزایش یافته است. در روزهای اخیر هم تصاویری از گورخوابی افراد بیخانمان در اطراف تهران منتشر شده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر