کتابسوزی یک نویسنده ایرانی در اعتراض به کتابنخواندن مردم
نویسندهای که دهها کتاب منتشر کرده، ظاهرا آخرین تالیف
خود را در اعتراض به سرانه پائین مطالعه ایرانیان به آتش کشید. هادی خوبرو
یکی از مولفان مجموعه ده جلدی قصههای کهن صحابه و گردآورنده کتاب بیماری
جنسی زنان است.
خبرگزاری دولتی ایرنا شنبه، ۱۳ خرداد ماه گزارش داد، اخیر کلیپی از
کتابسوزی توسط یک نویسنده در فضای مجازی منتشر شده و در توضیح این اقدام
آمده است: «هادی خوبرو نویسنده بیش از یکصد عنوان کتاب در اعتراض به کاهش
سرانه مطالعه و تمایل اندک مردم به خواندن کتاب و در نتیجه اوضاع بد
نویسندگان و ناشران، آخرین کتاب خود را به آتش کشید.»این اقدام با واکنشهای متفاوتی روبرو شده است. برخی از آن حمایت کرده و عدهای هدف واقعی این کار را مطرح شدن و برانگیختن توجه و احساس ترحم مردم عنوان کردهاند.
بیشتر بخوانید: بحران نشر در ایران؛ نویسنده و ناشر زیاد، کتابخوان کم
خوبرو در گفتوگو با ایرنا خود را تنها نویسندهی ایران که "رمان در ژانر وحشت" مینویسد معرفی میکند. نگاهی به نمایههای موسسه خانه کتاب نشان میدهد که آثار خوبرو طیف وسیعی از موضوعها را در بر میگیرد.
برخی از کاربران عنوانهای آثار این نویسنده را "عجیب و غریب" دانسته و به شماری از آنها اشاره کردهاند: اشباح و ارواح، جن انساننما، هیولای هوسرانی، اعدام به دست شیطان، اجساد عریان، یخ در جهنم و دوزخ در بهشت از جمله عنوانهای آثار این مولف هستند.
کفبینی، بیماری جنسی و ژانر وحشت
کفبینی و چهرهشناسی، بیماری جنسی زنان، احکام ویژه دختران، شب اول قبر، پل صراط،، وحشت از عزرائیل، شکاف قبر و جن انساننما از دیگر عنوانهای آثار "تنها نویسنده ژانر وحشت ایران" هستند.
خوبرو کتابسوزی با انگیزه مطرح شدن را تکذیب کرده و به خبرگزاری ایرنا گفته است: «اطلاعات و آمار کتابهای من را میتوان از خانه کتاب استخراج کرد، این کتابها به اندازه کافی مخاطبان خود را دارند و نیاز به بازار گرمی برای فروش آنها ندارم و به استناد آمار، شمارگان برخی کتابهایم به ۷۰۰ هزار نسخه رسیده است.»
در حالی که تیراژ کتابها در ایران مدام رو به کاهش است و شمارگان کمتر از هزار نسخه در میان کتابهای ادبی کم نیست، بسیاری از کتابهای این مولف، از جمله مرگ را تجربه کنید، پشت دیوار مرگ و اجساد عریان در چاپ نخست در ۳۰ هزار نسخه به بازار عرضه شدهاند.
بیشتر بخوانید: نشر ایران در سال ۹۴؛ ادامه بحران و کاهش تیراژ
گزارشهای موسسه خانه کتاب نشان میدهد میانگین تیراژ کتاب در ایران از ابتدا تا انتهای دههی هشتاد خورشیدی از بیش از پنج هزار به کمتر از سه هزار نسخه تنزل پیدا کرده است.
این وضعیت در دو سال پایانی دولت دهم و چهار سال دولت یازدهم نیز ادامه یافته و تیراژ متوسط کتاب در سال ۹۵ با کاهشی ۱۷ درصدی به نسبت سال قبل به ۱۶۴۰ نسخه رسید.
توهم افزایش مطالعه با کتابسوزی
به گفتهی خوبرو تازهترین اثر او که نسخههایی از آن را به آتش کشیده، "جنی که عاشقم شد" نام دارد و تاکنون ۸۰ هزار نسخه از آن به فروش رفته است.
به گزارش ایرنا، نویسندهی کتابهایی نظیر بیماری جنسی زنان و احکام ویژه دختران میگوید: «تعدادی از کتابهای من مانند "عالم برزخ" به عنوان یک کتاب مرجع برای پایاننامه نویسی در حوزههای علمیه استفاده میشود.»
بیشتر بخوانید: سرانه مطالعه و "آمارسازی ناشیانه" مسئولان جمهوری اسلامی
به رغم آمارسازیها درباره افزایش سرانه مطالعه ایرانیان، مطابق برخی برآوردها این میزان به چند دقیقه بیشتر نمیرسد. ظاهرا خوبرو متوجه شده که کتابهای او که پرفروش هستند نیز خوانده نمیشوند و به ایرنا میگوید: «اگر قرار است کتابی خریداری و خوانده نشود بهتر است سوزانده شود.»
به هر تقدیر، انگیزه واقعی این کتابسوزی روشن نیست، اما با توجه به واقعیتهای نشر و اوضاع فرهنگی جامعه امروز ایران، تاثیر این عمل در کتابخوانتر شدن شهروندان بسیار بعید و متوهمانه به نظر میرسد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر