سه‌شنبه، خرداد ۱۶، ۱۳۹۶

معاون رئیس جمهور: ۱۰ درصد معتادان ایران زن هستند

معاون رئیس جمهور: ۱۰ درصد معتادان ایران زن هستند

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با توجه به افزایش اعتیاد در میان زنان خواستار گسترش مراکز درمانی و مراقبتی شد. ظاهرا ۶۰ هزار زن معتاد طی سال گذشته در مراکز ترک اعتیاد درمان شده‌اند. 
شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در مراسم افتتاح مرکز "مهر مادر" در منطقه سیاه سنگ شهرستان پردیس گفت: «با مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد و با رویکرد اجتماع‌محور سازمان بهزیستی، امیدواریم شاهد توسعه این مراکز به ویژه مراکز مراقبت‌های بعد از خروج از مراکز درمان و یا مراکز بین‌راهی باشیم.»
او با اشاره به این که ده درصد معتادان ایران را زنان تشکیل می‌دهند، خاطر نشان کرد که هم برای پیشگیری و هم در برای درمان این زنان ضرورت دارد که چنین مراکزی توسعه یابند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، مولاوردی در این مراسم که سه‌شنبه، ۱۶ خرداد برگزار شد ضمن تاکید بر همراهی همه نهادهای دخیل در درمان و پیشگیری و درمان اعتیاد زنان، گفت: «بانوان نقش عمده‌ای در تحکیم بنیان خانواده دارند و از همین سو می‌بایست برنامه‌ریزی جدی و ویژه‌ای در این زمینه داشته باشیم.»
بیشتر بخوانید: «روزانه ۳ تا ۴ نوزاد معتاد در تهران متولد می‌شوند»
در سال‌های گذشته، افزایش اعتیاد میان زنان از مسائلی بوده که مسئولان جمهوری اسلامی کمتر به طور رسمی در مورد آن اطلاعات ارائه می‌دادند. آمار ارائه شده نیز در اغلب موارد با برآوردهای کارشناسان و آسیب‌شناسان اجتماعی تفاوت داشت.
دو و نیم برابر شدن تعداد زنان معتاد
حدود دو سال پیش، انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی ایرنا یکی از نگرانی‌های این سازمان را افزایش نسبت زنان معتاد به کل معتادان، از ۴ به ۱۰ درصد عنوان کرده بود.
رئیس سازمان بهزیستی به دوره‌ای که در آن شمار زنان معتاد دو و نیم برابر افزایش یافته اشاره‌ای نکرده است. یکی دیگر از دغدغه‌های مسئولان کاهش سن آغاز اعتیاد و افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی در میان زنان است.
مرکز "مهر مادر" در شهرستان پردیس ششمین مرکز اقامتی ترک اعتیاد زنان است که تا کنون در استان تهران راه‌اندازی شده است.
بیشتر بخوانید: نگرانی بهزیستی از دو و نیم برابر شدن تعداد زنان معتاد
محسنی بندپی در مراسم افتتاح این مرکز گفت: «با توجه به آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، حدود ۱۰ درصد جامعه معتادان، زنان هستند و لذا ما بر گسترش این مراکز تاکید داریم و سیاست ما در مرحله اول این است که این مراکز از استانداردهای لازم برخوردار باشند؛ از کادر تخصصی، علمی و کارشناسی قوی برخوردار باشند و شرایطی فراهم شود تا برگشت این بانوان معتاد به شرایط اعتیاد به حداقل برسد.»
به گزارش ایسنا او با اشاره به ۶۰ هزار زن معتاد که در سال ۹۵ تحت پوشش مراکز درمانی قرار گرفته‌اند گفت: « ۱۰۰ مرکز مرتبط با اعتیاد بانوان و ۱۲۰۰ مرکز مرتبط با اعتیاد آقایان در کشور وجود دارد که هنوز جا داریم که مراکز بانوان را در سطح کشور گسترش دهیم.»
بیشتر بخوانید: گسترش مصرف قلیان به ویژه در میان زنان ایرانی
یکی از پیامدهای افزایش اعتیاد میان زنان، بالا رفتن تعداد نوزادانی است که معتاد به دنیا می‌آیند. گفته می‌شود هر روز در تهران ۳ تا ۴ نوزاد معتاد متولد می‌شوند.
از سوی دیگر با حضور زنان معتاد در مراکز ترک اعتیاد نگهداری از فرزندان آنها با مشکلات جدی روبرو می‌شود. ظاهرا بر همین اساس رئیس سازمان بهزیستی تاکید می‌کند: «باید به این سمت حرکت کنیم که در کنار نگهداری این افراد، فرزندان آنها را نیز نگهداری کنیم.»
default

چهره دردناک شب‌های تهران؛ دنیای معتادان و کارتن‌خواب‌ها

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر