وعدهها و چالشهای زیستمحیطی حسن روحانی در دولت دوازدهم
کمآبی و آلودگی هوا از مهمترین بحرانهای زیستمحیطی در
دولت نخست حسن روحانی بودند و همچنان او را همراهی خواهند کرد. حل برخی
معضلات در کوتاهمدت ساده نیست و مقابله با برخی بحرانها مستلزم همکاری
کشورهای منطقه است.
از منظر چالشهای زیستمحیطی میتوان برخی سخنرانیهای انتخاباتی حسن
روحانی، از جمله در شهرهای اهواز و ارومیه را تبلور وعدههای تحققنیافته و
موفقیتهای نسبی دولت یازدهم ارزیابی کرد.«من قول میدهم یکی از اولویتهای دولت دوازدهم محیط زیست خوزستان باشد.» این وعدهی روحانی که در سخنرانی انتخاباتی ۲۶ اردیبهشت ۹۶ در اهواز بیان شد، اعتراف به این واقعیت است که دولت یازدهم در حل بحرانهای زیست محیطی این منطقه توفیق چندانی نداشته است.
شور شدن آب رودخانه کارون که منشاء آن تپههای نمکی در ذخیرهگاه سد گتوند عنوان میشود و افزایش گرد وغبار و ریزگردها که سال گذشته میزان آن از توان اندازهگیری دستگاهها سنجش آلودگی هوا فراتر رفت و به قطع برق در بخشی از خوزستان منجر شد، نمونهای از مشکلاتی هستند که زندگی در این استان را طاقتفرسا کردهاند.
بر خلاف اهواز که رئیس دولت یازدهم از اشک ریختن خود به خاطر قطع آب و برق آن سخن گفت، ارومیه شهری بود که حسن روحانی در آن با افتخار از یکی از موفقیتهای نسبی دولت یاد کرد: «۴ سال قبل به شما قول احیای دریاچه ارومیه را دادم و امروز خوشحالم که این دریاچه را زنده میبینم.»
به گزارش ستاد احیای دریاچه ارومیه ارتفاع آب دریاچه ارومیه در اردیبهشت امسال به نسبت میانگین سال گذشته ۱۲ سانتیمتر کاهش یافته اما همچنان از میانگین سال ۹۳ اندکی بیشتر است.
بیشتر بخوانید: نقطه سر خط! یک سال دیگر تکرار بحرانهای زیستمحیطی
مطابق برخی برآوردها هنوز حدود ۹۰ درصد دریاچه ارومیه خشک است و اقدامهای دولت یازدهم بیشتر در جهت تثبیت وضعیت کنونی و جلوگیری از خشکی کامل این دریاچه بوده است.
گام اول، تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه
روحانی نیز در سخنرانی انتخاباتی خود در ارومیه ضمن ابراز خوشحالی از تثبیت وضعیت بزرگترین دریاچه آب شور ایران، تاکید کرد که تلاش برای احیای این دریاچه در دولت دوازدهم ادامه خواهد داشت. او وعده داد که در ۴ سال آینده ارومیه و تبریز از طریق راهآهن به هم متصل شوند.
بخشی از مشکلات زیستمحیطی ایران، نظیر افزایش شدید گرد و غبار در مناطق غربی و جنوبی، در کنار عوامل داخلی مانند خشکی تالابها و نابودی جنگلها و مراتع، منشاء خارجی نیز دارند که برای مقابله با آن همکاریهای منطقهای ضروری است.
گفته میشود کویرها و کانونهای گرد و غبار در کشورهایی چون عراق و عربستان از عوامل موثر در افزایش شدید گرد و غبار در استانهای غربی ایران هستند و سیاستهای ترکیه در احداث سد بر روی رودخانههای دجله و فرات تاثیر زیادی در خشک شدن تالابهای عراق دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر