سخنان امام جمعه ساوه برایش دردسرساز شد
امام جمعه ساوه در خطبههای نماز جمعه زنانی را که شال
سفید، سبز یا بنفش میاندازند با روسپیان دوران جاهلیت همتراز دانسته است.
در کمپین "چهارشنبههای سفید"، زنان روزهای چهارشنبه با شال سفید به
خیابان و محل کار میروند.
ابراهیم حسینی، امام جمعه شهرستان ساوه، هفته گذشته در خطبههای نماز
جمعه این شهر گفت: «نماد شال سفيد مانند نماد سبز و بنفش جريان فتنه و
مانند پرچم روسپیگری بر در خانههای روسپیهای دوران جاهليت است.»این سخنان اشاره به کمپینی است که چندی پیش شکل گرفت به نام "چهارشنبههای سفید". در این کمپین زنان ایرانی در اعتراض به حجاب اجباری هر چهارشنبه با شال سفید به خیابان و محل کار میروند.
امام جمعه ساوه با اشاره به این کمپین و با در کنار قرار دادن آن با نماد سبز و بنفش که نشانههای حمایت از جنبش سبز و نیز دولت حسن روحانی است زنانی را که این نمادها را دارند با روسپیان دوران جاهلیت مقایسه کرده است.
او همچنین گفته این کمپین در مقابله با چادر سیاه است.
بیشتر بخوانید: شطرنج مخالفان و موافقان حجاب اجباری زنان در ایران
پس از این سخنان موج اعتراضات به آن بالا گرفت. پیش از همه عبدالله رمضانزاده فعال سیاسی اصلاحطلب در شبکههای اجتماعی این پرسش را مطرح کرد که آیا امکان شکایت قضایی از این امام جمعه وجود دارد یا نه.
پس از آن بسیاری از حقوقدانان به این پرسش پاسخ مثبت دادند. از جمله بهمن کشاورز در مصاحبه با روزنامه شرق گفته است: «تردیدی نیست آقای محترمی که از تریبون عمومی کلمه روسپی را با اوصاف خاصی به کار بردهاند، با توجه به سمت و تحصیلاتشان معنای لفظی را که به کار بردهاند دقیقا میدانستند.»
این وکیل دادگستری به ماده ٢۵٢ قانون مجازات اسلامی اشاره کرده که میگوید: «کسی که به قصد نسبتدادن زنا یا لواط به دیگری الفاظی غیر از زنا یا لواط به کار ببرد که صریح در انتساب زنا یا لواط باشد، نسبت به کسی که زنا یا لواط را به او نسبت داده محکوم به حد قذف میشود.»
قذف به معنای نسبت دادن اتهام زنا یا لواط به شخص است و بر اساس قانون مجازات اسلامی مرتکب آن مستحق ۸۰ ضربه شلاق است.
پیگیری دفتر حقوقی ریاستجمهوری
شهیندخت مولاوردی معاونت امور زنان گفته این معاونت واکنشی به سخنان امام جمعه ساوه نشان نمیدهد اما معاونت حقوقی ریاست جمهوری پیگیر این موضوع خواهد بود.
تعدادی از نمایندگان مجلس نیز به سخنان امام جمعه ساوه اعتراض کردند. طیبه سیاوشی، نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس در گفتگو با روزنامه شرق گفته است: «زنان ایرانی سزاوار نیستند از تریبونهای نماز جمعه با چنین ادبیاتی مورد خطاب قرار بگیرند.»
پروانه سلحشوری، رئیس فراکسیون زنان نیز گفته است: ««نمیدانم چرا مشارکت سیاسی زنان تا این اندازه برخی را نگران کرده؛ نگرانی به کنار، چرا توهین میکنند؟ چرا الفاظی را به کار میبرند که حتی بر زبان ما نمیچرخد؟ چرا به زنان کوشای ایرانی برچسبهایی میزنند که در خور لباس روحانیت نیست؟»
بیشتر بخوانید: عکس یادگاری اما با حجاب؛ "چارتار" عقبنشینی کرد
احمد مازنی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز سخنان امام جمعه ساوه را مستحق حد قذف دانسته و در کانال تلگرامش خطاب به او نوشته است: «کسانی که از دستبند سبز و بنفش استفاده کردهاند حدود ٢۴ میلیون ایرانی هستند که به آقای روحانی رأی دادهاند. بسیاری از این افراد خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان و رزمندگان دفاع مقدس هستند.»
او در ادامه خطاب به امام جمعه ساوه گفته اگر اعتراضی به وضعیت پوشش زنان دارد باید از راههای اخلاقی و "امر به معروف و نهی از منکر" این اعتراض را عملی کند.
مازنی ادامه داده: «شما براساس کدام حق شرعی، اخلاقی و قانونی خود را مجاز به تهمت بیعفتی نسبت به میلیونها ایرانی از تریبون مقدس نماز جمعه میدانید؟ شما از کدام غیرت سخن میگویید؟»
بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید مجلس نیز در واکنش به اظهارات حسینی گفته است: «روا نیست به زنان ایرانی که اتفاقا مشارکت بینظیری در انتخابات اخیر از خود نشان دادهاند، به دلیل استفاده از دستبندی که جریان سیاسی خاصی را حمایت کرده چنین لفظهایی را منتسب کرد.»
ابراهیم حسینی امام جمعه ساوه تا کنون نسبت به این سخنان واکنشی نشان نداده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر