چهارشنبه، مرداد ۱۱، ۱۳۹۶

توضیح دفتر فدریکا موگرینی در مورد سفر او به ایران

توضیح دفتر فدریکا موگرینی در مورد سفر او به ایران

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای شرکت در مراسم تحلیف حسن روحانی به تهران سفر می‌کند. دفتر موگرینی در پاسخ به دویچه‌وله فارسی هدف از این سفر را از جمله حمایت اتحادیه اروپا از مردم ایران عنوان کرد. 
موگرینی نخستین سیاستمدار بلندپایه اروپایی بود که پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۹ اردیبهشت ماه را با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود به او تبریک گفت. دفتر خانم موگرینی در پاسخ به دویچه‌وله فارسی در مورد اهداف سفر او به ایران این پیام را تکرار کرد که "مردم ایران با شور بسیار در تصمیم‌گیری سیاسی کشورشان شرکت کردند. من به رئیس‌جمهور روحانی برای این تفویض اختیار قدرتمند تبریک می‌گویم".
در ادامه این پاسخ هدف از سفر فدریکا موگرینی به تهران "حمایت از این انتخاب، تأکید برهمکاری اتحادیه اروپا در اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، همکاری‌های دوجانبه و تلاش برای دست‌یابی به صلح در منطقه با هدف تحقق خواسته‌های تمام مردم ایران" عنوان شده است.
فدریکا موگرینی با عنوان رئیس کمیسیون "برنامه جامع اقدام مشترک" (برجام) به تهران سفر می‌کند و علاوه بر شرکت در مراسم تحلیف حسن روحانی دیدارهای دوجانبه‌ای نیز با مقام‌های ایرانی برای بررسی وضعیت کنونی برجام و اقدامات پیش روی برای اجرای کامل آن خواهد داشت. گسترش همکاری‌های دوجانبه‌ی اتحادیه اروپا با ایران و مسائل منطقه نیز از دیگر محورهای گفتگو در این دیدارها عنوان شده است.
لائوران دویل، هماهنگ کننده مطبوعاتی دفتر موگرینی در کمیسیون اتحادیه اروپا در پاسخ به پرسشی مبنی بر موضع‌گیری اتحادیه اروپا در مورد ایران با توجه به افزایش تنش‌ها میان ایالات‌متحده آمریکا و ایران ، تأکید کرده است که تمامی کشورهای شرکت کننده در مذاکرات اتمی پایبندی ایران به "برنامه جامع اقدام مشترک" را تأیید کرده‌اند. او در ادامه خاطر نشان کرده است: "اتحادیه اروپا مایل نیست در مورد سیاست‌های آتی ایالات‌متحده آمریکا گمانه‌زنی کند."
دولت آمریکا در شش ماه گذشته دوبار پایبندی ایران را به برجام تأیید کرده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اما برجام را توافقی "بسیار بد" می‌داند و با تشکیل تیمی چهار نفره در کاخ سفید در پی راهکارهایی برای عدم تأیید برجام در پاییز پیش‌روست. مجلس نمایندگان آمریکا نیز ۴ مرداد تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد که احتمالأ بر همکاری‌های تجاری کشورهای اروپایی با ایران تأثیر خواهد گذاشت.
مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا صلح و امنیت را تعهد مشترک کشورهای طرف مذاکره در برجام می‌داند مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا صلح و امنیت را تعهد مشترک کشورهای طرف مذاکره در برجام می‌داند
تیم مذاکره کننده ایران وضع تحریم‌های جدید در مجلس نمایندگان آمریکا را مانع اجرای موفق برجام خواند و تأکید کرد از آنجا که این تحریم‌ها "بهره‌مندی ایران را از برجام کاهش ‌می‌دهد، ناسازگار با بندهای مختلف برجام است." ایران همچنین تأکید دارد که "آمریکا در مذاکرات اتمی متعهد شده است که  برجام را با حسن نیت و در فضایی سازنده اجرا کند و از هرگونه اقدامی که اجرای موفق برجام را تحت تاثیر قرار می‌دهد، پرهیز کند." شرکت‌های اروپایی نگران هستند که در صورت معامله با ایران از سوی دولت آمریکا مجازات شوند. از جمله این مجازات‌ها می‌تواند لغو قراردادهای تجاری آنها در آمریکا باشد.
اروپا در پی گسترش همکاری‌های دوجانبه با ایران
مسئول سیاست خارجی اروپا اما با سفر خود به تهران در پی فراهم کردن زمینه گسترش همکاری‌های دو طرفه با ایران است. دفتر فدریکا موگرینی تأکید دارد که برجام دستاوردی بسیار مهم در عرصه بین‌المللی است که تمامی طرف‌های مذاکره باید برای حفظ آن تلاش کنند.
در پاسخ دفتر موگرینی به دویچه‌وله فارسی سخنرانی فدریکا موگرینی در مراسم اهدای جایزه صلح ایالت هسن آلمان به پاس تلاش ‌او در مذاکرات اتمی، ضمیمه شده است.
مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا در این مراسم که ۲۷ تیرماه (۲۰ ژوئیه) برگزار شد تأکید کرده بود:«برای کسانی از ما که در مذاکرات اتمی ایران شرکت داشتند، کاملا روشن است که صلح و امنیت، اولویت اصلی تعهد مشترک ماست. باور ما- از اتحادیه اروپا گرفته تا ایران و شش قدرت جهانی (آمریکا‌، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان) یک اعتقاد عمیق است: صلح یک مسئولیت جمعی است. راه دیگری برای برقراری صلح وجود ندارد
جایزه صلح ایالت هسن آلمان که سال ۱۹۹۴ بنیان ‌گذاشته شد هر سال به شخصیتی اهدا می‌شود که برای دست‌یابی به راهکاری مسالمت‌آمیز برای پایان یک مناقشه تلاش می‌کند. این جایزه  سال ۲۰۰۵ به دالایی‌لاما رهبر معنوی بودايیان تبت به پاس تلاش برای پایان دادن مناقشه میان تبت و چین اهدا شد.
نویسنده: شبنم فون‌هاین

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر