جمعه، مرداد ۱۳، ۱۳۹۶

ابراز مخالفت چین با تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران، روسیه و کره شمالی

ابراز مخالفت چین با تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران، روسیه و کره شمالی


وزیر خارجه چین
وزارت خارجه چین روز جمعه در بیانیه‌ای با قانون آمریکایی تشدید تحریم‌ها علیه روسیه، ایران و کره شمالی ابراز مخالفت کرد. چین می‌گوید که همواره با تحریم‌های «یک‌جانبه» مخالف بوده است.
کنگره آمریکا هفته گذشته با اکثریت قاطع آرا در هر دو مجلس نمایندگان و سنا، مصوبه تحریم‌های جدید روسیه، ایران و کره شمالی را به تصویب رساند که با اعتراض ایران و اقدام متقابل روسیه مواجه شد.
این مصوبه نسخه تازه‌ای از طرح سنای آمریکا بود که اواخر خردادماه با عنوان «مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران» تصویب شد. در مصوبه جدید اما کره شمالی و روسیه نیز هدف قرار گرفته‌اند.
مصوبه مذکور در روز چهارشنبه، ۱۱ مردادماه، با امضای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در عین ایرادهایی که به آن داشت به قانون تبدیل شد.
در همان روز روسیه، ایران و اتحادیه اروپا به قانون شدن تحریم‌های جدید آمریکا واکنش نشان دادند: ایران وعده داد که به این تحریم‌ها واکنشی هوشمندانه نشان دهد، و روسیه نیز تحریم‌های تازه را اعلام جنگی تمام‌عیار در عرصه تجارت خواند.
حال به گزارش خبرگزاری روسی ایتارتاس به نقل از بیانیه رسمی وزارت خارجه چین، این کشور نیز روز جمعه، ۱۳ مردادماه، با این تحریم‌ها ابراز مخالفت کرده است.
در این بیانیه آمده است: «طرف چینی همواره با تحریم‌های یک‌جانبه مخالف بوده است.»
این بیانیه همچنین تأکید می‌کند که پکن طرفدار حل اختلافات میان دولت‌ها از راه «احترام متقابل و گفت‌وگوی پایاپای» است.
در عین حال یک روز پیشتر وزیر خارجه چین از نقطه‌نظرات همتای امریکایی‌اش یعنی رکس تیلرسون استقبال کرده بود که گفته است واشینگتن در پی تغییر رژیم در کره شمالی نیست.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وانگ یی، وزیر خارجه چین، این نقطه‌نظر را «حائز اهمیت بسیار» دانست و ابراز امیدواری کرد که تمام طرف‌های درگیر «دغدغه‌های امنیتی خود را از راه دیالوگ برابر حل و فصل کنند».
رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه گفته بود که ایالات متحده قصد سرنگونی رژیم کیم جون اون در کره شمالی را ندارد، اما در عین حال هشدار داده بود که این کشور باید برنامه موشکی اتمی خود را متوقف کند.
آقای تیلرسون در نشستی خبری با اشاره به تلاش‌های دیپلماتیک برای فشار بر پیونگ‌یانگ افزود، اگر رهبر کره شمالی با خلع سلاح شدنش موافقت کند، واشینگتن هم مایل به گفت‌وگو با کره شمالی خواهد بود.
دونالد ترامپ تاکنون چندین بار از نقش یا عدم ایفای نقش چین در رابطه با کره شمالی انتقاد کرده است.
او اخیرا در توییتی ضمن انتقاد دوباره از نقش چین ابراز نومیدی کرده و این کشور را به «عدم تمایل به کشیدن افسار» پیونگ یانگ متهم کرد.
پکن بزرگ‌ترین مشتری تولیدات کره شمالی و در عین حال بزرگ‌ترین منبع تأمین غذا و سوخت برای این کشور است، با این حال چندی پیش با انتقاد شدید از درخواست‌های مکرر آمریکا برای اعمال فشار بیشتر بر کره شمالی، از واشینگتن خواست تا به «فرضیه مسئولیت چین در قبال کره شمالی» خاتمه دهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر