سه‌شنبه، آبان ۰۲، ۱۳۹۶

دگرباشان ایرانی در انتظار رهایی از "برزخ پناهجویی در ترکیه"

دگرباشان ایرانی در انتظار رهایی از "برزخ پناهجویی در ترکیه"

​​​​​​​وضعیت پناهجویان دگرباش ایرانی که در ترکیه در انتظار دریافت روادید برای مهاجرت به آمریکا یا کانادا هستند مدام دشوارتر می‌شود. این افراد از زمان صدور فرمان مهاجرتی ترامپ در بلاتکلیفی توأم با ناامیدی به سر می‌برند.
Türkei LGBT Mitglieder Protest Tötung Transsexueller (picture-alliance/dpa/C. Turkel) عکس از آرشیو؛ تظاهرات ۲۱ اوت ۲۰۱۶ در استانبول در اعتراض به قتل یک ترانس‌سکشوال
دگرباشی تا چند دهه پیش در اکثر کشورها غیرقانونی بود، اما در سال‌های اخیر برخی کشورهای غربی در جهت به رسمیت شناختن حقوق دگرباشان گام‌هایی برداشته‌اند. اول اکتبر ۲۰۱۷ دو مرد آلمانی پس از ۳۸ سال دوستی به عنوان اولین زوج هم‌جنس ‌ازدواج خود را در ثبت احوال برلین رسمیت بخشیدند. بدین ترتیب از این پس هم‌جنس‌ها در آلمان از حقوق و امتیازهای برابر با زوج‌های غیرهم‌جنس برخوردار هستند از جمله حق پذیرش فرزند و تخفیف مالیاتی.
بیشتر بخوانید: ازدواج همجنسگرایان آلمان با امضای رئیس جمهوری رسمیت یافت
در ایران طبق قانون اساسی که مطابق با قوانین اسلامی ‌نگاشته شده از میان انواع دگرباشی جنسی، هم‌جنسگرایی به هیچ عنوان مشروعیت ندارد. افراد هم‌جنسگرا نمی‌توانند گرایشات خود را آشکارا بروز دهند و  راجع به آن صحبت کنند. زندگی این افراد به حدی دشوار است که بسیاری از آنها مجبور به مهاجرت و ترک ایران شده‌اند.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
شمار بسیاری از این افراد در حال حاضر در کشور ترکیه در انتظار دریافت پاسخ از مقامات اداره مهاجرت آمریکا یا سازمان ملل هستند. از روز ۲۷ ژانویه ۲۰۱۷ که دونالد ترامپ فرمان مهاجرتی خود مبنی بر محدودیت صدور ویزا برای شهروندان چند کشور مسلمان را صادر کرد و تعداد درخواست پناهجویان را از ۱۱۰هزار به ۵۰ هزار کاهش داد، حدود ۱۲۰۰ پناهجوی هم‌جنسگرا، دگرجنس‌شده ‌و دوجنسگرا در ترکیه در بلاتکلیفی به سر می‌برند. از این تعداد حدود ۱۰۰۰ نفر ایرانی هستند که ۵۰ تن از آنها حتی دیگر نمی‌توانند نیازهای اولیه خود را تأمین کنند. همچنین امکانات سازمان ملل برای اعمال فشار بر کشورهای دیگر تا پناهجویان بیشتری را بپذیرند محدود است.
برخی از این افراد پول کافی برای انجام اولین مراحل درخواست پناهندگی برای رساندن خود به خاک آمریکا را ندارند. تنها راه آنها اقدام از طریق سازمان ملل است که ممکن است دو تا سه سال به درازا بکشد. بودجه‌ای از سوی سازمان ملل به دولت ترکیه بابت پذیرش این پناهجویان اختصاص داده شده که صرفاً بخشی جزئی از هزینه‌های درمانی آنها را پوشش می‌دهد. بسیاری از این افراد که به دلیل طرد شدن از سوی خانواده کمکی از ایران دریافت نمی‌کنند در وضعیت بسیار ناگواری به سر می‌برند.
آرشام پارسی، مدیر سازمان دگرباشان ایرانی در تورنتو می‌گوید: «بسیاری از پناهجویان تصور می‌کنند ترکیه کشور آزادی است. با همین تصور اشتباه از همان بدو ورود مشکل خود را با همه مطرح می‌کنند. در حالی که نمی‌دانند گرایشات مذهبی مردم ترکیه رو به فزونی است و آنها هر روز نسبت به حقوق دگرباشان محافظه‌کارتر می‌شوند. بسیاری از این پناهجویان چنان به لحاظ روحی آسیب دیده‌اند که حتی گرایش به خودکشی دارند.»
default

عکس‌های دگرباشان جنسی ایران در شهری شب‌زده • جسارت بازنمایی جسارت

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر