چهارشنبه، مهر ۲۶، ۱۳۹۶

بحرین: ایران به ۱۶۰ فراری بحرینی سلب تابعیت شده پناه داده است

بحرین: ایران به ۱۶۰ فراری بحرینی سلب تابعیت شده پناه داده است


وزیر کشور بحرین، ایران را متهم کرد که ۱۶۰ بحرینی متهم به دست داشتن در اقدامات تروریستی را پناه داده است.
شیخ راشد آل خلیفه وزیر کشور بحرین در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه ۲۶ مهر در روزنامه الشرق الاوسط منتشر شد، گفته که ایران ۱۶۰ «فراری» بحرینی سلب تابعیت شده را پناه داده است.
به گفته شیخ راشد خلیفه، این افراد در حمله به پلیس و نیروهای امنیتی دست داشته و در «پرونده‌های مربوط به اقدامات تروریستی» محکوم شده‌اند.
وزیر کشور بحرین افزود این محکومان در حملاتی که منجر به مرگ ۲۵ نیروی امنیتی و زخمی شدن ۳۰۰۰ نفر شده دست‌ داشته‌ و توسط سپاه پاسداران آموزش دیده‌اند.
حکومت بحرین که دارای اکثریت شیعه است در دست خاندان سنی‌مذهب آل خلیفه است. معترضان در بحرین در اعتراض‌های خود خواهان مشروطه شدن سلطنت و انتخابی شدن نخست‌وزیر هستند. مطالبه‌ای که با مخالفت حکومت بحرین مواجه شده است.
در اوج اعتراض‌ها بنا به درخواست پادشاه بحرین نیروهای «سپر جزیره» به رهبری عربستان روز ۱۴ مارس ۲۰۱۱ به بحرین وارد شدند. در آن هنگام حتی سخن از «اتحاد سیاسی» بحرین و عربستان مطرح شد که به تایید مقام‌های بحرینی و از جمله وزیر خارجه این کشور هم رسید. در واکنش به این طرح هزاران بحرینی به خیابان‌ها ریخته و به آن اعتراض کردند.
ایران نیز در آن هنگام به‌ حضور نیروهای عربستانی در بحرین واکنش نشان داد و علی‌ لاریجانی رئیس مجلس گفت: «بحرین لقمه ای نیست که به سادگی از حلقوم کسی پایین رود و استفاده‌اش را ببرند».
بحرین در سال‌های اخیر همواره ایران را به دخالت در امور داخلی‌اش متهم کرده است و ده‌ها نفر نیز با اتهام جاسوسی یا ارتباط با سپاه پاسداران محاکمه شده‌اند.
حکومت بحرین سال ۲۰۱۶ حزب الوفاق، عمده‌ترین حزب شیعی این کشور، را با اتهاماتی نظیر دامن زدن به خشونت و «تروریسم» منحل اعلام کرد. شیخ علی سلمان دبیرکل حزب الوفاق نیز در دسامبر سال ۲۰۱۴ بازداشت شد. وی در دادگاه بدوی به ۹ سال زندان محکوم شد اما دادگاه تجدیدنظر حکم او را به چهار سال حبس کاهش داد.
بحرین همچنین شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان این کشور، را سال گذشته سلب تابعیت کرد و او را در حصر خانگی قرار داد.
در پی دستگیری شیخ سلمان و شیخ عیسی قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس در اقدامی کم‌سابقه، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «یقینا آنها می‌دانند تجاوز به حریم آیت‌الله شیخ عیسی قاسم خط قرمزی است که عبور از آن شعله‌ای از آتش را در بحرین و سراسر منطقه پدید خواهد آورد و برای مردم راهی جز مقاومت مسلحانه باقی نخواهد گذاشت».
در مهرماه سال ۹۴ بحرین با فراخواندن سفیر خود، کاردار ایران را از خاک خود اخراج کرد. این اقدام در پی اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای علیه حکومت بحرین و نیز «کشف کارگاه ساخت بمب» و دستگیری چند مظون مرتبط با «سپاه قدس» صورت گرفت.
ایران مداخله در امور داخلی بحرین را رد کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر