چهارشنبه، اسفند ۰۹، ۱۳۹۶

راهبرد جدید سپاه پاسداران؛ "استفاده بیشتر از پهپاد و بالگرد"

راهبرد جدید سپاه پاسداران؛ "استفاده بیشتر از پهپاد و بالگرد"

فرمانده کل سپاه از حرکت به سوی استفاده بیشتر از پهپاد و بالگرد در عملیات نیروی زمینی سپاه خبر داد. ایران از جمله متهم به فرستادن پهپاد به حریم هوایی اسرائیل و ارسال این فناوری برای حوثی‌های یمن و حزب‌الله لبنان است.
محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، روز چهارشنبه (۹ اسفند/ ۲۸ فوریه) از سمتگیری نیروی زمینی سپاه به‌سوی "استفاده بیشتر از فناوری‌های پهپادی و بالگردی در عملیات‌ها" خبر داد.
جعفری همچنین از احداث و آمادگی سه مرکز بالگردی نیروی زمینی سپاه به عنوان اقدامی "بی‌نظیر" خبر داد و گفت: «امیدواریم رشد یگان بالگردی نیروی زمینی سپاه، موجب رشد اقتدار و برقراری هر چه بیشتر امنیت باشد.»
Iran Mohammad Ali Jafari, Kommandeur der Revolutionsgarde (Tasnim) موشک ضد زره "آذرخش" با حضور فرمانده کل سپاه رونمایی شد
فرمانده کل سپاه پاسداران همچنین ضمن تأکید بر "تأثیر تعیین‌کننده" فناوری پهپادی و بالگردی "در انجام مأموریت"، افزود: «در نیروی زمینی سپاه به این سمت می‌رویم که استفاده بهینه و خوبی از این موضوعات در عملیات‌ها به‌خصوص هلی‌برن، شناسایی دشمن در مناطق عملیاتی و تک هوایی داشته باشیم.»
در مراسم "جدیدترین دستاوردهای سپاه" که محمدعلی جعفری به همراه محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران، در آن شرکت داشتند، از جمله از موشک ضد زره "آذرخش" با قابلیت نصب بر روی بالگردهای "کبری" نیز رونمایی شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، این موشک ۷۰ کیلوگرمی دارای برد ۱۰ کیلومتری است.
نگرانی غرب
آمریکا و متحدان‌اش به فناوری پهپادی و موشکی ایران حساسیت زیادی دارند. گذشته از نگرانی این کشورها از برنامه موشک‌های بالستیک ایران که آن را یکی از عوامل بی‌ثباتی منطقه می‌دانند، یکی از دلایل حساسیت به استفاده جمهوری اسلامی از فناوری پهپادی، ظن استفاده از آن در خارج از مرزهای ایران است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
جمهوری اسلامی از جمله متهم به فرستادن پهپادهای خود به حریم هوایی اسرائیل و ارسال این فناوری برای حوثی‌های مورد حمایت خود در یمن و حزب‌الله لبنان است.
آمریکا، بریتانیا و فرانسه دو روز پیش در پیش‌نویس قطعنامه‌ای جمهوری اسلامی را متهم کرده بودند که پهپاد، موشک و تجهیزات نظامی در اختیار شورشیان حوثی قرار داده و با این کار تحریم‌های تسلیحاتی علیه یمن را نقض کرده است. روسیه اما با این پیش‌نویس مخالفت کرد و چنین قطعنامه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب نرسید. روز گذشته اما آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان با صدور بیانیه‌ای مشترک ایران را به دلیل نقض تحریم تسلیحاتی یمن، محکوم کردند.
بیشتر بخوانید: آمریکا و سه کشور اروپایی فعالیت‌های ایران در یمن را محکوم کردند
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیز روز ۱۸ فوریه با نمایش قطعه‌ای فلزی در اجلاس امنیتی مونیخ، ادعا کرد که این قطعه بخشی از یک پهپاد ایرانی است که اسرائیل آن را در حریم هوایی خود سرنگون کرده است. نتانیاهو همچنین با تأکید بر اینکه اسرائیل اجازه تهدید شدن امنیت خود را نخواهد داد، گفت، این کشور "اگر لازم باشد" مستقیما علیه ایران وارد عمل خواهد شد.
پاسخ ایران
حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه نیز یک روز بعد از نتانیاهو، با اشاره به ادعای ایرانی بودن پهپاد سرنگون‌شده در اسرائیل، گفت: «این ادعا چه راست باشد چه دروغ، باید بگوییم این اولین پهپاد و یا آخرین پهپاد جبهه مقاومت نبوده است و در مقابل اصابت این پهپاد ۲۰ جنگنده اسرائیلی سرنگون شده است.»
بیشتر بخوانید: ارتش اسرائیل یک پهپاد ایران را منهدم کرد
علاوه بر استفاده از پهپادهای ایرانی در سوریه و عراق "برای مقابله با داعش"، مقام‌های نظامی جمهوری اسلامی همچنین کنترل مرزهای ایران را یکی از دیگر موارد استفاده از پهپادها عنوان می‌کنند. مقابله با کردهای مسلح از جمله گروه موسوم به پژاک در مرزهای غربی و مخالفان مسلح جمهوری اسلامی در مرزهای شرقی، از جمله موارد کاربردی پهپادهای ایرانی هستند. مقام‌های پاکستان نیز ژوئن سال گذشته (۲۰۱۷) خبر داده بودند که جنگنده‌های این کشور یک پهپاد ایرانی را در منطقه بلوچستان پاکستان سرنگون کرده‌اند.
ایران فناوری‌های موشکی و پهپادی را متعلق به حوزه دفاعی خود می‌داند و اعلام می‌کند که برای چنین برنامه‌هایی "از کسی اجازه نخواهد گرفت." حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در همین رابطه بود که امروز گفت: «ما برای ساخت موشک، تانک، نفربر و هلی‌کوپترمان از کسی اجازه نگرفتیم و نخواهیم گرفت. ما برای تامین امنیت منطقه نیاز به بیگانگان نداریم، اما برای ترتیبات امنیت منطقه آماده‌ایم تا با کشورهای همسایه و دوست‌مان به مذاکره بنشینیم.»

بعد از ۱۱ سال: فراخوان برای تجمع هشت مارس در ایران

بعد از ۱۱ سال: فراخوان برای تجمع هشت مارس در ایران

جمعی از فعالان حقوق زنان در ایران فراخوانی برای تجمع مقابل وزارت کار در روز ۸ مارس، روز جهانی زن منتشر کرده‌اند. آخرین تجمع خیابانی در این روز در سال ۱۳۸۵ برگزار شده بود.
کانالی در شبکه اجتماعی تلگرام، روز چهارشنبه ۹ اسفند (۲۸ فوریه) با نام "فراخوان تجمع ۸ مارس" آغاز به کار کرده است. در این کانال تلگرامی از زنان و مردان ایران خواسته شده تا "علیه نابرابری و برای دستیابی به شرایطی انسانی‌تر" در روز جهانی زن، پنج‌شنبه ۱۷ اسفند (۸ مارس)، مقابل وزارت کار در تهران تجمع کنند.
این فراخوان در برخی سایت‌های زنان داخل ایران از جمله بیدارزنی و دیده‌بان زنان نیز منتشر شده است. کانال‌تلگرامی کانون صنفی معلمان نیز این فراخوان را منتشر کرده است.
نویسندگان این فراخوان از "تمامی کارگران، معلمان، پرستاران، مربیان پیش‌دبستانی، بازنشستگان، دانشجویان، زنان خانه‌دار و از همه‌ی فعالان جنبش‌های اجتماعی" خواسته‌اند تا در این تجمع شرکت کنند.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
در بخشی از این فراخوان آمده است: «زنان ایران سال‌هاست در چنبره‌ی انواع تبعیض‌ها و نابرابری‌ها گرفتار آمده‌اند، قوانین نابرابر در ازدواج، طلاق، ارث و ... از زنان شهروندانی درجه دو ساخته‌است. در برابر خشونت خانوادگی و آزار خیابانی از هیچ حمایت قانونی‌ای برخوردار نیستند. هر بار به بهانه‌ای حق مالکیت بر بدن‌هایشان نادیده گرفته می‌شود؛ گاه با حجاب اجباری، گاه با ایجاد محدودیت و ممنوعیت در دسترسی رایگان به وسایل پیشگیری از بارداری و ...»
در این فراخوان همچنین به شرایط نامناسب زنان کارگر اشاره شده و آمده است: «بیش از نیمی از زنان بدون قرارداد یا با قراردادهای موقت و دستمزدهای بسیار اندک مشغول به ‌کارند و از حداقل حقوق قانونی محروم‌اند. بخش زیادی از این کارگران غیررسمی را مهاجران تشکیل می‌دهند که در مقابل روابط بهره‌کشانه‌ی کار آسیب‌پذیرترند. زنان شاغل در بخش رسمی نیز با عدم امنیت شغلی، نظارت‌های نفس‌گیر بر پوشش و رفتار خود، محدود کردن خدمات عمومی -نظیر مهدکودک پس از بارداری-  و موانع سرسخت بر سر راه پیشرفت شغلی‌شان مواجهند.»
این بیانیه همچنین به نرخ بالای بیکاری در میان زنان اشاره کرده که دوبرابر نرخ بیکاری مردان است و زنان تحصیل‌کرده را نیز بیش از سایر زنان در بر می‌گیرد.
بیشتر بخوانید: "ایران از پیگرد مخالفان حجاب اجباری دست بردارد"
نویسندگان این فراخوان سپس گفته‌اند: «راه رهایی زنان از سلطه‌ی مردسالاری، سرمایه‌داری و انواع سلطه‌های دیگر بسیار طولانی است. از همین رو، ما جمعی از فعالان جنبش زنان در ایران بار دیگر با تأکید بر حق خود در خیابان‌های شهر گرد هم می‌آییم و اعتراض خود را به نابرابری، بی‌عدالتی و شرایط نامساعد زنان به‌ویژه در بازار کار ایران فریاد می‌زنیم.»
این تجمع قرار است ساعت ۱۱ تا ۱۲ روز پنج‌شنبه ۱۷ اسفند (۸ مارس) مقابل وزارت کار برگزار شود.
آخرین تجمع عمومی زنان در روز جهانی زن در سال ۱۳۸۵ برگزار شد. این تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی در میدان بهارستان برگزار و به شدت از سوی نیروهای امنیتی سرکوب شد.
پس از سرکوب اعتراضات مردمی در سال ۱۳۸۸ و موج گسترده دستگیری‌های پس از آن، فعالان زنان نتوانستند تجمعی برای روز جهانی زن در فضای عمومی برگزار کنند. در صورت برگزاری این تجمع، این نخستین گردهمایی زنان در این روز از سال ۱۳۸۵ به این سو خواهد بود.

خودداری شرکت‌های نفتی از سوخت‌رسانی به هواپیمای حامل ظریف

خودداری شرکت‌های نفتی از سوخت‌رسانی به هواپیمای حامل ظریف

پیش از آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت‌های نفتی فرودگاه این شهر، حاضر به سوخت‌رسانی به هواپیمای حامل ظریف، وزیر خارجه ایران نبودند. به گزارش رسانه‌های آلمان، تنها با دخالت وزارت دفاع و امورخارجه جلوی یک "رسوایی" گرفته شد.
با گذشت بیش از ۱۰ روز از اجلاس امنیتی مونیخ، رسانه‌های آلمان برای نخستین بار درباره موضوعی گزارش می‌دهند، که می‌توانست به جنجالی دیپلماتیک تبدیل شود.
به گزارش "اشپیگل آنلاین"، دولت آلمان در اواسط ماه فوریه به زحمت توانسته است جلوی یک جنجال و آبروریزی را بگیرد. به گزارش این وب‌سایت، شرکت‌های نفتی در فرودگاه مونیخ از سوخت‌رسانی به هواپیمای ظریف، وزیرامورخارجه ایران، خودداری کرده ‌بودند.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
براساس گزارش‌های "وست دویچه روندفونک" (WDR)، "نورد دویچه‌روندفونک" (NDR) و "زود دویچه‌تسایتونگ"، این مشکل، با اعلام آمادگی ارتش آلمان برای سوخت‌رسانی به هواپیمای حامل وزیر خارجه ایران، حل شد.
به گزارش رسانه‌های‌های آلمان، پس از خودداری شرکت‌های نفتی از سوخت‌رسانی به هواپیمای ظریف، وزارت خارجه آلمان برای جلوگیری از یک جنجال دیپلماتیک دست به دامان وزارت دفاع این کشور شده و دولت مجبور شده است از تانکرهای سوخت‌رسان ارتش استفاده کند.
ولفگانگ ایشینگر، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ گفته است که با زحمت و تلاش‌های زیاد و با دخالت وزارت دفاع و امورخارجه، حضور ظریف و هیأت همراهش در مونیخ امکان‌پذیر شده است.
به گزارش رسانه‌های آلمان، ایشینگر اضافه کرده است: « در چنین موقعیت خطرناکی، نزدیک بود در اثر تحریم‌ها، حتی امکان گفت‌وگو با یکدیگر را هم از دست بدهیم.»
بیشتر بخوانید: مک‌مستر از آلمان خواست روابط اقتصادی با ایران را کاهش دهد
کنفرانس امنیتی مونیخ یکی از مجمع‌های بزرگ و مهم در عرصه امنیت جهان است. مسئولان کشورهای مختلف هر سال در شهر مونیخ گردهم می‌آیند و پیرامون تحولات سیاسی با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند. امسال این کنفرانس با حضور بیش از ۵۰۰ سیاستمدار و کارشناس برگزار شد. در همایش امسال ۲۱ رئیس جمهوری و نخست وزیر و همچنین شمار بسیاری از وزرای کشورهای مختلف جهان شرکت داشتند.
این نخستین بار نیست که وزیر امورخارجه ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت می‌کند. اما حتی در دوره تحریم‌های سخت بین‌المللی علیه ایران هم، هواپیمای حامل وزیرامورخارجه و همراهانش هیچ‌گاه دچار "مشکل سوخت رسانی" به دلیل تحریم‌ها نشد.
مناقشه هسته‌ای ایران، سال‌ها یکی از چالش‌های بزرگ امنیتی جهان بود و از این رو یکی از محورهای تقریبا ثابت کنفرانس امنیتی مونیخ هم به حساب می‌آمد. اجرایی شدن توافق هسته‌ای ایران (برجام) رفع تدریجی تحریم‌ها را به دنبال داشته است. اما با روی کار آمدن دولت ترامپ در آمریکا، فشار این کشور به ایران به دلیل "فعالیت‌های موشکی" و همچنین "دخالت‌های منطقه‌ای ایران" بیشتر شده است.
به نوشته رسانه‌های آلمانی، شرکت‌های نفتی فرودگاه مونیخ بیم آن داشتند که با سوخت‌رسانی به هواپیمای ایرباس ایران، تحریم‌های آمریکا علیه ایران را نقض کنند.

«تعدادی از دیپلمات ها» هنگام سخنرانی وزیر دادگستری ایران جلسه ترک را کردند

«تعدادی از دیپلمات ها» هنگام سخنرانی وزیر دادگستری ایران جلسه ترک را کردند


علیرضا آوایی، وزیر دادگستری ایران
گزارش ها حاکی است که تعدادی از دیپلمات ها به هنگام سخنرانی علیرضا آوایی، وزیر دادگستری ایران،در سی و هفتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، در روز سه شنبه هشتم اسفند، به نشانه اعتراض جلسه را ترک کردند.
همچنین، همزمان تظاهراتی اعتراضی علیه وزیر دادگستری ایران که در فهرست تحریم‌های حقوق بشری اتحادیه اروپا قرار دارد در مقابل دفتر سازمان ملل در ژنو برگزار شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، علیرضا آوایی در این سخنرانی از اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل و همچنین محاصره یمن توسط ائتلاف به رهبری عربستان انتقاد کرده است.
این خبرگزاری می‌افزاید، در حدود ۱۰۰ نفر در بیرون از محل سخنرانی وزیر دادگستری ایران دست به تجمع اعتراضی زدند.
خبرگزار فرانسه نیز گزارش داده است که تعدادی از دیپلمات ها به هنگام سخنرانی علیرضا آوایی از محل سخنرانی خارج شدند.
در همین زمینه، هیات نمایندگی ایالات متحده در شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز روز سه شنبه در بیانیه ای سخنرانی علیرضا آوایی را محکوم کرد.
دربیانیه هیات نمایندگی آمریکا آمده است:« به عنوان عضوی از سازمان ملل، ما باید از صدای جمعی مان استفاده کنیم تا ناقضان حقوق بشر را محکوم کنیم؛ کسانی که بدنبال استفاده از سکوی این شورا هستند تا نقششان را کمرنگ کنند یا به تخریب ارزش های اساسی بپردازند که این مجموعه برای دفاع از آنها بنیان شده است.»
علیرضا آوایی، وزیر دادگستری ایران، در مهر ماه ۱۳۹۰، همراه ۲۸ مقام دیگر در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفت.
پیش از این نیز نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، به حضور وزیر دادگستری ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل اعتراض کرده و گفته بود این مقام ایرانی، «مسئول برخی از بدترین موارد نقض حقوق بشر در ایران» است.
گروه موسوم به «دوستان ایران آزاد» در پارلمان اروپا هم در بیانیه‌ای گفته که از خبر حضور آقای آوایی در شورای حقوق بشر سازمان ملل «شوکه» شده است.
در این بیانیه آمده است:‌ «آقای آوایی پیش از این دادستان کل و عضوی از "کمیسیون مرگ" در استان خوزستان بوده و دستور حکم اعدام شمار زیادی را در ایران داده است. از جمله کشتار ۳۰ هزار تن از زندانیان سیاسی در سال ۱۹۸۸ و نام آقای آوایی به کرات در مورد پرونده این کشتار ذکر شده است».
شماری از مخالفان جمهوری اسلامی می‌گویند، وزیر دادگستری فعلی ایران در جریان اعدام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ «نقش کلیدی» داشته‌ است. او بین سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۷، دادستان عمومی و انقلاب دزفول، استان کردستان و اهواز بود.

گفت‌وگوی تلفنی ترامپ با مقام های عربستان و امارات درباره ایران

گفت‌وگوی تلفنی ترامپ با مقام های عربستان و امارات درباره ایران


کاخ سفید روز سه شنبه هشتم اسفند اعلام کرد که دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا در تماس های تلفنی جداگانه با مقام های عربستان و امارات متحده درباره فعالیت «بی ثبات کننده» ایران و مسایل اقتصادی و امنیتی گفت وگو کرده است.
به گزارش رویترز، کاخ سفید می گوید، در تماس های تلفنی دونالد ترامپ با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و شیخ محمد بن زاید آل نهیان، وليعهد ابوظبي از رویکرد آنها برای مقابله بهتر کشورهای خلیج فارس «با اقدامات بی ثبات کننده ایران و همچنین شکست تروریسم و افراط گرایی» تشکر کرده است.
هفته گذشته اعلام شد که مقام های بلند پایه عربستان، امارات متحده عربی و قطر درماه مارس و آوریل با دونالد ترامپ در واشینگتن دیدار خواهند کرد.
یک مقام امریکایی گفته بود، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر قطر قرار است دیدارهای دو جانبه ای با دونالد ترامپ داشته باشند.
رویترز به نقل از مقام های آمریکایی گزارش داده بود که موضوع هایی مانند نشست کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در سال جاری، صلح خاورمیانه و ایران از محورهای این مذاکرات خواهد بود.
عربستان، امارات متحده عربی ، بحرین و مصر از نیمه خرداد ماه سال جاری روابط خود را با قطر قطع و این کشور را محاصره اقتصادی کردند. این کشورها حکومت قطر را به پشتیبانی از افراطی‌گرایی اسلامی و روابط نزدیک با ایران متهم می‌کنند. قطر این اتهام ها را رد می کند.
رویترز می گوید، واشینگتن امیدوار است نشست شورای همکاری خلیج فارس در تابستان آینده برگزار شود.
یک مقام آمریکایی دیگر نیز گفته بود: ما امیدواریم که این مناقشه حل و فصل شود و تا زمینه حداکثر تمرکز بر نگرانی های استراتژیک مانند ایران فراهم شود.
رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز در اوایل بهمن ماه سال جاری گفته بود، شورای همکاری خلیج فارس متحد می تواند باعث تقویت اقدامات ما در جبهه های مختلف از جمله در مقابله با تروریسم، شکست گروه حکومت اسلامی، داعش، و نفوذ مخرب ایران شود.

ژنرال وتل: فعالیت‌های ایران تهدیدی بلندمدت علیه ثبات در خاورمیانه است

ژنرال وتل: فعالیت‌های ایران تهدیدی بلندمدت علیه ثبات در خاورمیانه است


ژنرال وتل
ژنرال جوزف وتل، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، می‌گوید هرچند ایالات متحده در خاورمیانه به پیروزی‌هایی علیه تروریسم دست پیدا کرده، «اما اشتباه نباید کرد که رفتار مخرب ایران، تهدیدی بلندمدت علیه ثبات در این منطقه است».
ژنرال وتل، هشتم اسفند ماه، در نشست کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، گفته است: ما به عنوان یک نیروی نظامی، در همکاری با دیگر سازمان‌های فدرال و همکاری با متحدان خود، اقدام به خنثی کردن و مقابله با فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در سراسر منطقه خاورمیانه، می‌کنیم.
آقای وتل گفته است ایران «تهدید اصلی علیه منافع آمریکا و متحدانش» در منطقه تحت فرماندهی او است و رقابت میان تهران و ریاض نیز به شرایط دشوار امنیتی در سراسر منطقه دامن زده‌است.
ژنرال وتل در بخشی دیگر از سخنانش گفته ایران نفوذ خود را در سراسر منطقه با استفاده از گروه‌های نیابتی، گسترش داده‌است. او در این رابطه، از جمله به حزب‌الله لبنان «که در کشورهای مختلف فعالیت می‌کند» یا «گروه‌های شبه‌نظامی افراطی شیعه در عراق و سوریه» اشاره کرده‌است. ژنرال وتل همچنین گفته «این حمایت ایران بود که به فعالیت حوثی‌ها [در یمن] انجامیده‌است».
به گفته فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، نتیجه علمکرد ایران در یمن «ادامه یافتن جنگ داخلی» در آن کشور و «تهدید عربستان سعودی، امارات، و خطر گسترش جنگ به یک کشمکش منطقه‌ای» است.
این فرمانده ارشد ارتش ایالات متحده گفته‌است برنامه موشکی ایران تهدیدی جدی برای منافع آمریکا و همچنین هم‌پیمانان ایالات متحده در منطقه است. او می‌گوید ایران به انتقال این فناوری به حزب‌الله لبنان و حوثی‌ها در یمن دست زده‌است.
طی ماه‌های گذشته، مقام‌های سیاسی و نظامی ایالات متحده، بارها از آن‌چه فعالیت‌های «بی‌ثبات‌کننده» ایران در منطقه غرب آسیا می‌نامند، انتقاد کرده و هشدار داده‌اند با این اقدامات مدارا نخواهند کرد.
ژنرال وتل در بخشی دیگر از سخنانش در نشست کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا از عملکرد مسکو در سوریه نیز انتقاد کرده‌است. او گفته روسیه از سویی می‌خواهد وانمود کند که قصد میانجی‌گری در سوریه را دارد اما از سوی دیگر برای تقابل با نفوذ دیپلماتیک واشینگتن به جنگ داخلی در آن دامن می‌زند.
به گفته ژنرال وتل، روسیه همراه ایران تلاش می‌کند حکومت بشار اسد در سوریه را تقویت کند و از سویی به روابط استراتژیک طولانی‌مدت ایالات متحده و ترکیه آسیب بزند.
مقام‌های ایرانی حمایت خود از شورشیان حوثی در یمن را پنهان نمی‌کنند. اخیرا یک مقام ارشد نظامی ایران از «کمک‌های مستشاری» به حوثی‌ها نیز سخن گفته‌است. تهران ارسال جنگ‌افزار برای حوثی‌ها را رد کرده‌است. جمهوری اسلامی می‌گوید حضورش در سوریه و عراق، به درخواست دولت‌های مرکزی این دو کشور صورت گرفته‌است. مقام‌های ایران هنوز واکنشی به سخنان تازه این فرمانده آمریکایی نشان نداده‌اند.

نگرانی عفو بین‌الملل درباره وضعیت زنان بازداشت شده معترض به حجاب اجباری

نگرانی عفو بین‌الملل درباره وضعیت زنان بازداشت شده معترض به حجاب اجباری


اعتراض به حجاب اجباری که با برداشتن روسری از سوی زنان که به «دختران خیابان انقلاب» معروف شده‌اند، چند روز قبل از تظاهرات اعتراضی دی‌ماه آغاز شد.
عفو بین الملل روز دوشنبه هفتم اسفند در بیانیه ای از وضعیت زنان بازداشت شده معترض به حجاب اجباری در ایران ابراز نگرانی کرده است.
در این بیانیه آمده است: با توجه به هشدار پلیس ایران درباره یک تا ۱۰ سال حبس برای معترضان به حجاب اجباری، اکنون ده ها زن بازداشت شده معترض با خطر دادگاه های ناعادلانه مواجه هستند و این نشان دهنده تشدید سرکوب فعالان حقوق زن است.
اشاره عفو بین الملل به بیانیه نیروی انتظامی است که اعلام کرد: «در قانون برای تردد بدون حجاب در مکان‌های عمومی، تا دو ماه زندان پیش‌بینی شده‌ است».
در بیانیه پلیس تصریح شده است که «تشویق مردم به نداشتن حجاب مشمول بند دوم ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی خواهد بود که یک تا ۱۰ سال حبس دارد و قابل تبدیل به مجازات جایگزین حبس نیست.»
عفو بین الملل می گوید،از دیماه تا کنون بیش از ۳۵ زن به دلیل اعتراض صلح آمیز علیه حجاب اجباری با خشونت در تهران بازداشت شده اند.
بیانیه عفو بین المللی در ادامه به محاکمه نرگسی حسینی به اتهام «تشویق فساد و فحشا» اشاره کرده است.
نرگس حسینی دومین دخترِ خیابان انقلاب بود که پس از ویدا موحد از جعبه‌ تقسیم برق شهری بالا رفت و روسری‌اش را بالای سرش به اهتزاز درآورد و به «حجاب اجباری» اعتراض کرد. خانم حسینی روز پنجم اسفندماه محاکمه شد.
در همین حال، مگدالنا مغرابی، معاون مدیر عفو بین الملل در خاورمیانه و آفریقای شمالی نیز با اشاره به بیانیه پلیس گفته است، این یک حرکت واپسگرایانه بخشی از اقدامات کنونی مقام های ایرانی برای سرکوب زنانی است که با شهامت علیه حجاب اجباری حرف می زنند.
این مقام عفو بین الملل اضافه کرده است: این اقدام علاوه بر این که زنان زیادی را معرض دادگاه های ناعادلانه قرار می دهد، به زنان دیگر پیام می دهد که در برابر نقض حقوق شان سکوت کنند.
هفته گذشته انتشار فیلم برخورد خشن پلیس با یکی از معترضان به حجاب اجباری و پرت کردن وی از روی پست برق واکنش های گسترده ای داشت.
گزارش ها حاکی است که مریم شریعتمداری٬ از معترضان به حجاب اجباری است که در اثر برخورد شدید نیروی انتظامی از روی پست برق پرت شد٬ از ناحیه پا به شدت آسیب دید و «جراحی شد.»
در همین زمینه، ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه‌نگار نیز در توئیترش از وخامت حال مریم شریعتمداری در بند عمومی زندان قرچک ورامین خبر داده‌است.
به نوشته خانم بنی‌یعقوب، مریم شریعتمداری که در اثر برخورد شدید نیروی انتظامی از روی پست برق پرت شده، از ناحیه پا به شدت آسیب دیده، «جراحی شده» و «نیازمند مراقبت پزشکی فوری» است، اما به گفته او مسئولان به این موضوع توجهی نمی‌کنند.
به تازگی برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی از برخورد شدید یک لباس شخصی با دختری معترض به حجاب اجباری به نام «همراز صادقی» خبر داده‌اند که منجر به شکستگی دست او و بازداشت‌اش شده است.
شاهدان عینی خبر داده‌اند که وی روز پنجم اسفند در تقاطع خیابان سمیه و سپهبد قرنی تهران روسری در دست، روی کافو مخابرات [جعبه تقسیم شبکه] ایستاده بوده است.
اعتراض به حجاب اجباری که با برداشتن روسری از سوی زنان که به «دختران خیابان انقلاب» معروف شده‌اند، چند روز قبل از تظاهرات اعتراضی دی‌ماه آغاز شد.
تاکنون ده‌ها زن در تهران و شهرهای دیگر ایران با برداشتن روسری خود در معابر عمومی اعتراض‌شان را به حجاب اجباری نشان داده‌اند. چند زن معترض در خیابان بازداشت شده‌اند و خبرها حاکی از زخمی‌شدن برخی از آنها پیش از بازداشت، به دلیل برخورد خشن نیروی انتظامی است.

آمریکا و سه کشور اروپایی عدم پایبندی ایران به تحریم‌ تسلیحاتی یمن را محکوم کردند‎

آمریکا و سه کشور اروپایی عدم پایبندی ایران به تحریم‌ تسلیحاتی یمن را محکوم کردند‎


شورشیان حوثی در صنعا
ایالات متحده و سه کشور اروپایی، هشتم اسفند ماه، در بیانیه‌ای مشترک، با اشاره به گزارش سازمان ملل، «عدم پایبندی ایران» به تحریم‌های تسلیحاتی یمن را محکوم کرده‌اند. این بیانیه یک روز پس از آن منتشر شده که روسیه پیش‌نویس قطعنامه‌‌ بریتانیا در مورد یمن و ایران را وتو کرد.
آلمان، بریتانیا، فرانسه و آمریکا، در بیانیه خود با اشاره به گزارش کارشناسان سازمان ملل، گفته‌اند، اقدامات ایران «تهدیدی جدی را متوجه صلح و ثبات در منطقه کرده‌است».
کارشناسان سازمان ملل، در دی ماه گذشته، با استناد به بند ۱۴ قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت، در پیوند با منع ارسال مستقیم یا غیرمستقیم جنگ‌افزار برای حوثی‌ها و متحدین آنها، اظهار داشتند، تهران این بند را زیر پا گذاشته‌است. به گفته کارشناسان، جمهوری اسلامی احتیاط لازم را در خودداری از فروش یا انتقال موشک و پهپاد به حوثی‌ها و حامیان علی عبدالله صالح نشان نداده است.
آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در بیانیه روز سه‌شنبه خود، از ایران خواسته‌اند «فورا هر اقدامی که ناسازگار [با قطعنامه شورای امنیت] و یا در نقض آن است» را متوقف کند.
هر چهار کشوری که این بیانیه مشترک را امضا کرده‌اند، اعضای گروه موسوم به ۵+۱ هستند که در دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما، مذاکرات اتمی با ایران را پیش‌برده، در تیر ماه ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که به «برنامه جامع اقدام مشترک» موسوم است.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری فعلی ایالات متحده از منتقدان این توافق است؛ از جمله به این خاطر که موفق نشده‌است جلوی آن‌چه واشینگتن و متحدانش «فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده» ایران می‌نامند، را بگیرد.
دولت ترامپ می‌گوید توافق فعلی کافی نیست و ایران باید اجازه بازرسی فوری از تمامی اماکن مورد درخواست را بدهد. باید اطمینان حاصل شود که هرگز به سلاح هسته‌ای نزدیک نخواهد شد، «بند غروب» باید از میان برداشته شود و اعلام شود که برنامه موشک دور برد و برنامه سلاح هسته‌ای جدا نشدنی هستند.
بیانیه آمریکا و سه کشور اروپایی یک روز پس از وتوی قطعنامه شورای امنیت، در رابطه با عملکرد ایران در یمن، توسط روسیه منتشر شده‌است.
پیش نویس اولیه قطعنامه را بریتانیا تهیه کرده بود و از حمایت فرانسه و آمریکا برخوردار بود؛ در آن پیش‌نویس -در اصل درباره تمدید تحریم‌های تسلیحاتی یمن- در مورد ناتوانی ایران در اجرای اين تحريم‌ها ابراز نگرانی شده بود.
روسیه، روز دوشنبه، این قطعنامه را وتو کرد و پس از آن قطعنامه‌ای را پیشنهاد کرد که با وجود تمدید تحریم‌های تسلیحاتی یمن، اشاره‌ای به گزارش سازمان ملل درباره ایران نکرده‌است.
پس از آن نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت روسیه با این اقدام مانع پاسخگو کردن ایران شده و کل منطقه را به خطر انداخته‌است. خانم هیلی در بخشی دیگر از سخنانش گفته بود: در صورتی که روسیه به استفاده از حق وتوی خود برای جلوگیری از اقدام علیه رفتارهای خطرناک و بی‌ثبات‌کننده ایران ادامه دهد، آمریکا و متحدان آن باید دست به اقداماتی علیه ایران بزنند که روسیه قادر به جلوگیری از آنها نباشد.
ایران، از سوی دیگر، در بیانیه‌ای ایالات متحده را به «سرپوش گذاشتن بر جنایات در یمن به سرکردگی عربستان» متهم کرده‌است.
سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه اعلام کرد در پی سه سال جنگ در یمن، شرایط مردم آن کشور، با توجه به تشدید درگیری‌ها، تداوم خطر بروز قحطی و شیوع وبا، در حال تبدیل‌شدن به «بزرگ‌ترین فاجعه بشری» است.

سه‌شنبه، اسفند ۰۸، ۱۳۹۶

قطع مچ یک دانش‌آموز در پی انفجار در دبیرستانی دخترانه در کوهدشت لرستان

قطع مچ یک دانش‌آموز در پی انفجار در دبیرستانی دخترانه در کوهدشت لرستان


یکی از مجروحان حادثه که مچ دستش در این انفجار قطع شده به بیمارستان شهدای عشایر در خرم‌آباد منتقل شده است.
انفجار یک ماده منفجره در یک مدرسه دخترانه در شهر کوهدشت در استان لرستان، باعث قطع مچ دست یک دانش‌آموز ۱۶ ساله و مجروح شدن دو دانش آموز دیگر شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی لرستان گفته است که در این حادثه مچ دست یک دختر ۱۶ ساله به نام فاطمه رضایی قطع شده و دو دانش‌آموز دیگر به نام کبری ابوالوفایی و پریسا طاهری به صورت«سطحی» مجروح شدند.
گزارش باشگاه خبرنگاران جوان حاکی است که دو تن از مصدمان این حادثه به بیمارستان امام خمینی کوهدشت اعزام شده‌اند، اما دانش‌آموزش که دچار قطع دست شده به دلیل شدت جراحات به بیمارستان شهدای عشایر خرم‌آباد منتقل شده است.
در همین حال دو تن از دانش‌آموزان این مدرسه به خبرگزاری فارس گفته‌اند که «صبح امروز به همراه معلم و دو دانش‌آموز دیگر در اتاق مشاوره بودیم که معلم گفت چند برگ به صفحه برد بچسبانید و آن را درست کنید».
به گفته این دانش‌آموزان، در همین حین یکی از دانش‌آموزان که چکش در دست داشت «شیئی از روی زمین برداشت و ضربه‌ای به آن وارد کرد» که در پی آن انفجار رخ داد.
از ترقه دست‌ساز تا چاشنی عمل نکرده
در مورد ماهیت این حادثه برخی گزارش‌های اولیه حاکی است که ماده منفجر شده یک «ترقه دست‌ساز» بوده اما بعدتر عنوان شد که این شیء منفجر شده احتمالاً یک «چاشنی عمل نکرده» بوده است.
در این زمینه در حالی که ایسنا به نقل از فرماندار کوهدشت نوشت که «انفجار یک ترقه دست‌ساز» سبب این حادثه بوده، باشگاه خبرنگاران جوان از قول همین مقام محلی نوشت که «علت وقوع حادثه ضربه زدن به یک چاشنی عمل نکرده بوده است».
فرماندار کوهدشت وعده داده که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی با بررسی دلیل این حادثه، نتایج را به زودی اعلام خواهند کرد.
در سال‌های گذشته نیز بر اثر حوادث در مدارس ایران تعدادی از دانش‌آموزان کشته و مجروح شده‌اند.
از جمله در جریان آتش‌سوزی نیمه آذر سال ۹۱ دبستان «انقلاب اسلامی» در روستای شین‌آباد پیرانشهر، ۲۸ دانش‌آموز دختر دچار سوختگی شدند که دو تن از دانش آموزان به اسامی سیران یگانه و سارینا رسول‌زاده بر اثر شدت سوختگی جان خود را از دست دادند.
مقام‌های جمهوری اسلامی وعده داده بودند که این دانش آموزان درمان خواهند شد اما با گذشت بیش از پنج سال گزارش‌هایی درباره عمل نشدن به این وعده منتشر شده است.

رئیس پلیس جنایتکارو فاشیست تهران: تعارفی در برخورد با معترضان به حجاب نداریم

رئیس پلیس جنایتکارو فاشیست تهران: تعارفی در برخورد با معترضان به حجاب نداریم


فرمانده پلیس تهران (راست) در کنار حسین اشتری، فرمانده کل نیروی انتظامی ایران.
رئیس پلیس تهران بزرگ به معترضان به حجاب اجباری در ایران هشدار داد که پلیس «هیچ تعارفی» در برخورد با آنها ندارد٬ اما افزود که به مأموران پلیس درباره «رعایت شئونات قانونی در برخورد با همه مردم» تذکر داده شده است.
حسین رحیمی این موضوع را در حاشیه طرح موسوم به بازداشت «اراذل و اوباش» تهران و در جمع خبرنگاران بیان کرده و گفته است که «رعایت شئونات اسلامی در جامعه اسلامی و نظام جمهوری اسلامی بر همه شهروندان واجب و لازم است».
عالی‌ترین مقام انتظامی تهران بزرگ در واکنش به انتشار ویدیوی برخورد خشونت‌آمیز یک مأمور پلیس با یکی از معترضان به حجاب اجباری نیز در ابتدا گفت:‌ «این افراد با برخورد قاطع پلیس مواجه خواهند بود و پلیس هیچ تعارفی با آنها ندارد».
او با این حال اضافه کرد که «ما به مأموران خود تذکر داد‌ه‌ایم که رعایت شئونات قانونی را در برخورد با همه مردم و همچنین متهمان داشته باشند، تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شده که موضوعاتی این چنینی تکرار نشود».
سخنان فرمانده پلیس تهران بزرگ در واکنش به انتشار فیلم مریم شریعتمداری٬ از معترضان به حجاب اجباری است که در اثر برخورد شدید نیروی انتظامی از روی پست برق پرت شد٬ از ناحیه پا به شدت آسیب دید و «جراحی شد».
مأمور پلیس، پس از پرت کردن شریعتمداری از روی پست برق٬ با به‌کار بردن الفاظی رکیک٬ به شهروندان حاضر در محل که نسبت به این اقدام او معترض بودند٬ برای هرگونه اقدام٬ هشدار داد.
انتشار این ویدئو بازتاب‌ها و انتقادهای فراوانی در شبکه‌های مجازی برانگیخت و به نظر می‌رسد پس از تحت فشار قرار گرفتن پلیس در این زمینه٬ حسین رحیمی به مأموران تحت فرمان خود تذکر داده است.
به تازگی برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی از برخورد شدید یک لباس شخصی با دختری معترض به حجاب اجباری به نام «همراز صادقی» خبر داده‌اند که منجر به شکستگی دست او و بازداشت‌اش شده است.
شاهدان عینی خبر داده‌اند که وی روز پنجم اسفند در تقاطع خیابان سمیه و سپهبد قرنی تهران روسری در دست، روی کافو مخابرات [جعبه تقسیم شبکه] ایستاده بوده است.
علاوه بر این٬ ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه‌نگار در توئیترش از وخامت حال مریم شریعتمداری، یکی دیگر از «دختران خیابان انقلاب» در بند عمومی زندان قرچک ورامین خبر داده‌اند.
به نوشته خانم بنی‌یعقوب، شریعتمداری که در اثر برخورد شدید نیروی انتظامی از روی پست برق پرت شده، از ناحیه پا به شدت آسیب دیده، «جراحی شده» و «نیازمند مراقبت پزشکی فوری» است، اما به گفته او مسئولان به این موضوع توجهی نمی‌کنند.
شاپرک شجری‌زاده‌ نیز که پس از اعتراض به حجاب اجباری در خیابان قیطریه بازداشت شد٬ به گفته خانواده‌اش در بازداشت، ضرب‌وشتم شده‌ است.
پس از انتقادها از برخوردهای خشونت‌آمیز پلیس با منتقدان حجاب اجباری٬ سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور اعلام کرده که «نیروی انتظامی به عنوان ضابط دادگستری وظیفه برخورد با جرائم مشهود را دارد».
نیروی انتظامی نیز چهارم بهمن‌ اعلام کرده که «در قانون برای تردد بدون حجاب در مکان‌های عمومی، تا دو ماه زندان پیش‌بینی شده‌ است».
در این اطلاعیه اعلام شده که «تشویق مردم به نداشتن حجاب مشمول بند دوم ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی خواهد بود که یک تا ۱۰ سال حبس دارد و قابل تبدیل به مجازات جایگزین حبس نیست.»
موادی از قانون مجازات اسلامی که نیروی انتظامی به آن استناد کرده مربوط به «تشویق به فساد و فحشا» است و در این قانون عبارتی با عنوان «تشویق به نداشتن حجاب» وجود ندارد.
هشدار محسن هاشمی درباره امنیتی کردن موضوع حجاب
روز سه‌شنبه اما در رویدادی دیگر رئیس شورای شهر تهران خواستار رعایت «جوانب شرعی، اخلاقی و قانونی» در برخورد با مخالفان حجاب اجباری شد و نسبت به «امنیتی» کردن موضوع حجاب در جامعه هشدار داد.
محسن هاشمی در سخنان خود در جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه «اکثر قریب به اتفاق مراجع تقلید و علما حجاب را یک واجب شرعی می‌دانند»٬ خواستار شیوه برخورد یکسان با افراد «بی‌نماز» و «بی‌حجاب» شد.
آقای هاشمی گفت که «همانطور که در مورد نماز که یک واجب دینی است با افراد بی‌نماز برخورد نمی‌شود... از منظر دینی، گناه مربوط به عدم رعایت حجاب به عهده شخص است».
او الزامی‌شدن حجاب در ابتدای انقلاب را «یک خواسته عمومی» توصیف کرد و این پرسش را مطرح کرد که «در تربیت نسل جدید چگونه عمل کردیم که نسل جوان در دهه نخست انقلاب مدافع پرشور حجاب بودند اما اکنون بخشی از آنان دچار تردید شده و برخی دیگر هم مخالف شده‌اند؟»
محسن هاشمی منتقدان وضعیت حجاب در ایران را دو گروه متدینین و مخالفان حجاب اجباری عنوان کرد که گروه اول٬ «معتقدند قانون حجاب عمل نمی‌شود» و گروه دوم «اخیرا در قالب دختران خیابان انقلاب اقدام به اعلام نظر وسیع خود کردند».
رئیس شورای شهر تهران حجاب را «امری اجتماعی» توصیف کرد که «ابعاد مختلفی دارد و تبدیل آن به موضوع امنیتی و سیاسی می‌تواند پیامدهای منفی و خطرناکی در هر دو طرف جامعه داشته باشد».
او ضمن بیان لزوم رعایت «جوانب شرعی، اخلاقی و قانونی» در برخورد با مخالفان حجاب اجباری٬ اضافه کرد این شیوه برخورد نباید «باعث تشدید فضای مخالفت در بخشی از جامعه نسبت به احکام دینی» شود.
آغاز حرکت خودجوش اعتراض به حجاب اجباری که به «دختر خیابان انقلاب» معروف است٬ علاوه بر این برخوردهای خشونت‌آمیز٬ منجر به نصب شیروانی روی کافوی شرکت مخابرات نیز شده است.
این در حالی است که محمدرضا بیدخام مدیر روابط عمومی شرکت مخابرات٬ انگیزه این شرکت از نصب شیروانی روی برخی کافوها در سطح شهر تهران را ممانعت از «سرقت یا آسیب دیدن» کافو عنوان کرده است.
آقای بیدخام در گفت‌و‌گو با فارس٬ نصب شیروانی روی کافو را «جدید و موردی» ندانسته و گفته که «برخی دست‌فروش‌ها روی کافوها بساط می‌کنند که به دلیل حساسیت تجهیزات مخابراتی و اهمیت ارتباطات، در صورت مشاهده چنین مواردی اقدامات پیشگیرانه برای حفظ سلامت تجهیزات انجام می‌شود».
او مدعی شده که شیروانی نصب‌شده روی کافوی مقابل شیرینی فرانسه در خیابان انقلاب تهران که برای اولین‌بار مخالفت با حجاب اجباری از سوی نخستین «دختر خیابان انقلاب» در آنجا علنی شد٬ «کاملاً فنی» بود و «مخابرات از هیچ نهادی برای این موضوع دستور یا ابلاغ نگرفته است».

ادعای یک نماینده طویله ولایت وقیح مجلس قدیم : برخی دراویش به جنگ مسلحانه معتقدند

ادعای یک نماینده طویله ولایت وقیح مجلس قدیم : برخی دراویش به جنگ مسلحانه معتقدند


ابوالفضل حسن‌بیگی (وسط) مدعی است که از مقام‌های قضایی و انتظامی خواسته تا با به گفته او «دراویش داعشی» برخورد کنند.
یک نماینده طویله ولایت وقیح  بدون ارائه هیچ سندی مدعی شده که «گروهی» از دراویش که به سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل٬ «وابسته» بوده از دراویش گنابادی جدا شده‌اند٬ «گروهی تندروتر» از آنها «معتقد به جنگ مسلحانه» هستند.
ابوالفضل حسن‌بیگی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر مدعی شده این دو گروه زیر نظر نورعلی تابنده٬ قطب دراویش گنابادی قرار ندارند و از گروه اصلی «تجزیه» شده‌اند.
او در مورد گروه نخست مورد ادعایش که به گفته او در «قم، شیراز و بروجرد» حضور دارند، گفته است که آنها «سرسپرده» موساد و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی.آی.ای، هستند و مدعی شده که «خودشان در جاهای مختلف این را اذعان داشته‌اند».
با این حال این نماینده مجلس اشاره‌ای به اینکه این گروه در کجا و چگونه به این موضوع «اذعان» داشته‌اند نکرده٬ گرچه می‌گوید که این گروه «جمهوری اسلامی را قبول ندارند».
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه از گروه سومی از دراویش هم سخن گفته که «از این گروه دوم تندروتر هستند، جدیداً ایجاد شده‌اند و به جنگ مسلحانه معتقدند».
به گفته او، اعضای این گروه «سلاح تهیه کرده‌اند و در جاهای مختلف تلاش می‌کنند تا از سلاح استفاده کنند و در چند مرحله نیز اقداماتی به صورت خاموش و کوچک انجام داده‌اند».
این نماینده مدعی شده که این گروه سوم٬ «بعد از حماسه ۲۲ بهمن به شدت ناراحت و نگران شده‌اند و به هر ترتیب تلاش می‌کنند... با کشته‌سازی... و استفاده از اهرم‌هایی مانند شورای امنیت و موضوع حقوق بشر، تحریم‌های سنگینی را برای جمهوری اسلامی بتراشند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس٬ هدف دوم این گروه را نیز «وارد میدان کردن» آمریکایی‌ها عنوان کرده تا آنها در «سازمان ملل مباحثی را مطرح و جمهوری اسلامی را محکوم کنند».
او همچون سایر چهره‌های تندرو در جمهوری اسلامی٬ این دراویش را «داعشی» نامیده و از قوه قضائیه٬ نیروی انتظامی و عموم دستگاه‌های امنیتی خواسته «با تمام توان با این گروه‌ها برخورد کنند».
آقای حسن‌بیگی همچنین به قوه قضائیه پیشنهاد کرده که «جزئیات جرایم این‌ها را در تلویزیون برای مردم بازگو کنند و مماشات نکنند».
به دنبال درگیری اخیر میان دراویش گنابادی و نیروهای پلیس و لباس شخصی در اطراف منزل نورعلی تابنده٬ قطب این گروه در خیابان پاسداران تهران٬ مخالفان دراویش بدون ارائه اسناد مستدلی٬ ادعاهای مختلفی علیه آنها بیان کرده و خواستار برخورد قاطع با آنها شدند.
حسین نوری همدانی سخیف مفت خور نادان بی سواد و ناصر مکارشیرازیشکر فروش ٬ دو مرجع تقلید شیعه نیز این گروه را «عرفان کاذب»، «باطل و منحرف» خوانده و آنها را با داعش مقایسه کرده‌اند.
سخنان این دو مرجع تقلید شعیه علیه دراویش گنابادی در حالی بیان شده که نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی، هواداران خود را به آرامش دعوت کرده‌ است.
پیش از نیز گزارش‌هایی درباره تخریب حسینیه دراویش گنابادی با نظر حسین نوری همدانی و برخی از دیگر مراجع تقلید شیعه منتشر شده بود.
احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد نیز دراویش را «جاسوس دشمن» خوانده و درگیری‌های این گروه و نیروی انتظامی را «برنامه‌ریزی آمریکا و انگلیس» دانسته است.
حسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران نیز با صدور پیامی٬ کشته شدن سه مأمور نیروی انتظامی و دو نیروی بسیج در درگیری‌های خیابان پاسداران را «جنایت وحشیانه جرثومه‌های فساد و تفاله‌های داعشی درویش‌نما» خوانده است.
آقای باقری همچنین دراویشی را که با نیروهای انتظامی در خیابان پاسداران درگیر شدند٬ «جماعتی پلید و مزدور» توصیف کرده است.
سخنان این افراد علیه دراویش در حالی بیان شده که «سلسله نعمت‌اللهی سلطان‌علیشاهی گنابادی» که پیروان آن معمولاً به نام دراویش گنابادی شناخته می‌شوند، یکی از سلسله‌های صوفی است که در اصول و فروع مذهبی به تشیع ۱۲ امامی اعتقاد دارد و به رواداری شهرت دارند.
ابوالفضل حسن‌بیگی٬ نماینده مجلس نیز با توجه به این موضوع گفته دراویش «زیر نظر» نورعلی تابنده٬ «عقیدتاً هم با نظام جمهوری اسلامی زاویه‌ای ندارند و نظرشان بر این است که اقداماتی که انجام می‌دهند، طبق قانون است و تلاششان هم این است که اعلام کنند، گروهی از آنها جدا شده‌اند».
او اضافه کرده که این دراویش٬ در جریان درگیری اخیر در خیابان پاسداران٬ «با دستگاه‌های امنیتی و انتظامی هم همکاری کردند، اما گروهی که دست به تخریب و کشتار زدند، گروهی هستند که از دل همین‌ها تجزیه شده‌اند، به نحوی که با حمله به منازل مردم دست به تخریب زده‌اند و حتی اثاثیه منزل یک پیرزن بی‌دفاع را به خیابان ریختند تا خیابان را ببندند».
این اظهارات در حالی بیان شده که انتشار چند ویدیوی تازه از شب درگیری نشان می‌دهد نیروهای لباس‌شخصی با الفاظی رکیک٬ دروایش را مورد خطاب قرار داده و به ضرب و جرح آنها می‌پردازند.
با این حال٬ حسن‌بیگی از دخالت لباس‌شخصی‌ها در این درگیری‌ها دفاع کرده و گفته که «خود نیروی انتظامی اعلام کرد که چون حجم آشوب زیاد شد و ما به تنهایی امکان مقابله نداشتیم، مطابق ضوابط قانونی که سپاه پاسداران ضابط قوه قضائیه است، از نزدیکترین پایگاه بسیج کمک گرفتیم».
کانون مدافعان حقوق بشر که ریاست آن‌ بر عهده شیرین عبادی است در گزارش خود از نقض حقوق بشر در ایران در بهمن ماه با اشاره به این درگیری‌ها اعلام کرده که «منشأ بسیاری از حوادث ناگوار در اعتراض‌های خیابانی، حضور و دخالت نیروهای بسیج در صحنه وقوع حادثه است».

مسدود کردن ۱۳۰۰ حساب بانکی در ارتباط با «اخلال در بازار ارز»

مسدود کردن ۱۳۰۰ حساب بانکی در ارتباط با «اخلال در بازار ارز»


دادستان عمومی و انقلاب تهران خبر داد که این نهاد یک هزار و ۳۰۰ حساب به گفته او مربوط «اخلال‌گران» بازار ارز، با موجودی ۳۷ میلیارد تومان را مسدود کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس جعفری دولت‌آبادی روز سه‌شنبه هشتم اسفند، اعلام کرد که «تاکنون ۲۷ نفر از اخلال‌گران بازار ارز» توسط نیروهای وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی دستگیر شده‌اند.
به گفته آقای دولت‌آبادی، در این رابطه همچنین یک هزار و ۳۰۰ حساب با مانده ۳۷ میلیارد تومان و گردش مالی شش هزار میلیارد تومان مسدود شده است.
او همچنین گفت که بر اساس قانون مبارزه باید با قاچاق کالا و ارز باید با کسانی که با «خرید و فروش سازمان‌یافته و قاچاق ارز» در بازار ارز «اختلال»ایجاد می‌کنند، برخورد شود.
دادستان تهران روز یکشنبه ۲۹ بهمن، هم بازداشت ۲۷ تن را در ارتباط سیر صعودی بهای ارز تأیید کرده بود.
پیش از آن نیز نیروی انتظامی اعلام کرده بود که بیش از ۹۰ تن از «دلالان ارز» را دستگیر و ۱۰ صرافی را هم پلمپ کرده است.
اقدامات دادستانی تهران و نیروی انتظامی در حالی انجام شده که بیش از این بسیاری از تحلیلگران اعلام کرده‌اند که «برخوردهای امنیتی» هر چند ممکن است در کوتاه مدت از افزایش قیمت ارز جلوگیری کند، در بلند مدت تأثیری نخواهد داشت، همانگونه که با وجود «برخوردهای امنیتی در دولت سابق» قیمت ارز همچنان افزایش یافته است.
پیش از افزایش ناگهانی قیمت ارز درسال ۹۱ محمود احمدی‌نژاد ۲۲ نفر را بدون ذکر نام‌شان «سرحلقه آشفتگی‌های بازار ارز» معرفی کرد.
محمدرضا رحیمی، معاون اول آقای احمدی نژاد، نیز روز ۳۰ مهرماه سال ۹۱ از بازداشت فردی به نام «جمشید بسم‌الله» خبر داده و گفته بود که او عامل اختلال در بازار ارز ایران است و «روی چهارپایه قیمت ارز در ایران را تعیین می‌کرده است».
جمشید میرابی که آقای رحیمی از او به عنوان «جمشید بسم‌الله» نام برده بود در تیرماه ۹۳ در گفت‌وگویی با روزنامه اقتصادی تعادل اتهامات مطرح شده درباره خود را رد کرده و گفته بود که در مهرماه سال ۹۱ به همراه ۹۰ نفر دیگر بازداشت شده است.
نرخ دلار در هفته‌های اخیر به مرز پنج هزار تومان رسیده بود. هفته گذشته بانک مرکزی برای جلوگیری از افزایش قیمت دلار تدابیر ارزی خود را به صورت موقت به اجرا گذاشت.
برنامه سه‌گانه بانک مرکزی ایران برای مهار ارز، شامل «انتشار اوراق گواهی سپرده با نرخ سود ۲۰ درصد، انتشار اوراق گواهی سپرده مبتنی بر ارز با نرخ سود ۴ و ۴.۵ درصد و طرح پیش‌فروش سکه بهار آزادی از طریق شعب منتخب بانک ملی» است.
در تحلیل این برنامه، فریدون خاوند تحلیلگر اقتصاد و استاد دانشگاه در یادداشتی برای رادیو فردا یادآور شده بود که هر سه محور سیاست تازه بانک مرکزی یک هدف مشترک را دنبال می‌کنند؛ «عرضه کردن گزینش‌های متنوع به سپرده گذاران به منظور بیرون کشیدن نقدینگی از بازار ارز و فرو نشاندن التهاب آن».
آقای خاوند یادآور شده که «تصمیم نادرست» بانک مرکزی برای کاهش نرخ بهره، که تنها با تکیه بر کاهش نرخ تورم اتخاذ شده، یکی از عواملی است که وضعیت فعلی را در بازار ارز به وجود آورده است.
او در عین حال تأکید کرده بود که دامنه تأثیرگذاری بانک مرکزی بر بازار ارز ایران چندان گسترده نیست، و متغیر‌های ژئوپولیتیک نیز بر بازار ارز ایران به شدت تأثیر می‌گذارند.
این تحلیلگر اقتصادی اشاره کرده بود که بازیگران بازار ارز چشم به سرنوشت «برجام» دوخته‌اند و خروج محتمل ایالات متحده آمریکا از این قرارداد را زنگ خطری در راستای متزلزل شدن باز هم بیشتر ریال تلقی خواهند کرد. تنش‌های منطقه‌ای، از جمله خطر فرو رفتن باز هم بیشتر ایران در درگیری‌های خاورمیانه، بر بازار ارز کشور تأثیر می‌گذارند.
متغیرهایی که آقای خاوند تأکید می‌کند مدیریت آنها «در حیطه اختیار بانک مرکزی نیست».

انتشار دو روزنامه سراسری ایران "تا اطلاع ثانوی" متوقف شد

انتشار دو روزنامه سراسری ایران "تا اطلاع ثانوی" متوقف شد

دو روزنامه وقایع اتفاقیه و آسمان آبی ظاهرا به دلیل مشکلات مالی دست‌کم برای مدتی به صورت چاپی منتشر نمی‌شوند. حساب توئیتری وقایع اتفاقیه از بازداشت سرمایه‌گذار این دو روزنامه خبر داده است. 
روزنامه وقایع اتفاقیه در یک پیام توئیتری خبر داد که انتشار این نشریه و روزنامه آسمان آبی با چالش روبرو شده و علت آن را بازداشت سرمایه‌گذار آنها، سهند دومان اعلام کرد.
این پیام از توقف انتشار وقایع اتفاقیه "تا اطلاع ثانونی" خبر می‌دهد. اعضای تحریریه آسمان آبی نیز در بیانیه‌ای گفته‌اند انتشار نسخه کاغذی این روزنامه از امروز (سه‌شنبه ۸ اسفند/ ۲۷ فوریه) متوقف می‌شود اما نسخه آنلاین آن منتشر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر در این بیانیه علت توقف انتشار کاغذی روزنامه آسمان آبی "دلایل ناخواسته که مشکلات مالی را برای این جریده به دنبال داشته"، عنوان شده است.
در بیانیه روزنامه آسمان آبی آمده است: «به‌رغم این مشکلات، تحریریه و همکاران دیگر بخش‌های این روزنامه، با توجه به تعهد حرفه‌ای‌شان به مخاطبان، با امیدواری به خردمندی نهادهای ذی‌ربط پرونده، به ادامه کار به‌صورت آنلاین تصمیم گرفته‌اند.»
اعضای تحریریه روزنامه یادشده از مسئولان خواسته‌اند با توجه به نزدیکی سال نو تدابیری بیندیشند که "هر چه سریع‌تر" امکان دسترسی روزنامه‌ها به منابع مالی مورد نیاز فراهم شود.
بیشتر بخوانید: نگرانی روزنامه‌نگاران ایران از لایحه "سازمان نظام رسانه"
سرگه بارسقیان، سردبیر وقایع اتفاقیه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «روزنامه وقایع اتفاقیه دولت مستعجل بود. از فردا ما و آسمان آبی روی کیوسک نیستیم. گرچه این جدایی‌ها دیگر حدیث مکرر است اما آنچه عادی نمی‌شود رنج دوری از دوستانی است که کنارشان خیلی چیزها یاد گرفتم.»
بارسقیان افزود: «باز باید دست‌به‌کار شد و فکر کار جدیدی کرد که مرگ ما در ناامیدی است. به امید اینکه این روزنامه فصل جدیدی از حیاتش را تجربه کند، چه باشیم چه نباشیم.»
مشکلات مالی، تعطیلی سه روزنامه طی دو ماه
با تعطیلی روزنامه‌های وقایع اتفاقیه و آسمان آبی، دست‌کم سه نشریه طی دو ماه گذشته به خاطر مشکلات مالی کار خود را متوقف کرده‌اند. داوود باقری، مدیر مسؤول روزنامه جامعه فردا، ۱۳ دی ماه اعلام کرد به دلیل "مشکلات گرانی کاغذ و دیگر مسائل مالی" چاپ این نشریه متوقف می‌شود.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
در ماه‌های گذشته بهای کاغذ در ایران به شدت افزایش یافته است. ابوالفضل روغنی گلپایگانی، رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران، آذر ماه امسال در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، علت گرانی کاغذ را از جمله افزایش بهای مواد اولیه وارداتی و بالا رفتن بهای ارز عنوان کرد.
گلپایگانی می‌گوید در ماه‌های اخیر بهای خمیر کاغذ وارداتی ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته و به همین دلیل تولید داخلی کاهش و نیاز با واردات بیشتر شده است.

اعتراض آمریکا به حضور وزیر دادگستری ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل

اعتراض آمریکا به حضور وزیر دادگستری ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل


نیکی هیلی می‌گوید: «شورای حقوق بشر باید شرمسار باشد که اجازده داده است آقای آوایی برای اعضایش سخنرانی کند».
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، به برنامه حضور علیرضا آوایی، وزیر دادگستری ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل اعتراض کرد و گفت این مقام ایرانی، «مسئول برخی از بدترین موارد نقض حقوق بشر در ایران» است.
خانم هیلی در بیانیه ای گفت:‌ «آقای آوایی مسئول برخی از بدترین موارد نقض حقوق بشر در ایران است. از جمله ممانعت از آزادی‌های سیاسی و اشاعه سرکوب، خشونت و کشتار خودسرانه زندانیان سیاسی».
علیرضا آوایی، وزیر دادگستری ایران، قرار است در ۳۷مین نشست شورای حقوق بشر ملل متحد در سوئیس، شرکت کند. وی در فهرست تحریم‌های حقوق بشری اتحادیه اروپا قرار دارد.
نیکی هیلی در ادامه بیانیه خود گفته است:‌ «شورای حقوق بشر باید شرمسار باشد که اجازده داده است آقای آوایی برای اعضایش سخنرانی کند».
سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد با انتقاد از شورای حقوق بشر سازمان ملل بابت اجازه حضور دادن به این مقام ایرانی گفته است:‌ «این شورا یک بار دیگر با اجازه دادن به ناقضان مکرر حقوق بشر برای تصرف کار این شورا و به سخره گرفتن ماموریت آن برای اشاعه حقوق جهانی بشر، خود را بی‌اعتبار می‌سازد».
خانم هیلی این کار را «تنها تقویت کننده خواسته ایالات متحده برای ایجاد اصلاحات ضروری در این شورا» خوانده و گفته است:‌ «با ایجاد اصلاحات ضروری، این شورا می‌تواند به عنوان محلی مناسب برای سرمایه‌گذاری وقت و پول ما دیده شود».
نشست شورای حقوق بشر از روز هفتم اسفندماه در ژنو آغاز می‌شود. هرچند این گردهمایی سالانه برای مدت تقریبا یک ماه ادامه خواهد داشت، اما رهبران و مقام‌های ارشد ۱۰۰ کشور و سازمان بین‌المللی، مهمان سه روز نخست آن خواهند بود.
علیرضا آوایی، وزیر دادگستری ایران، که قرار است در این نشست شرکت کند در مهر ماه ۱۳۹۰، همراه ۲۸ مقام دیگر در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفت.
گروه موسوم به «دوستان ایران آزاد» در پارلمان اروپا هم در بیانیه‌ای گفته که از خبر حضور آقای آوایی در شورای حقوق بشر سازمان ملل «شوکه» شده است.
در این بیانیه آمده است:‌ «آقای آوایی پیش از این دادستان کل و عضوی از "کمیسیون مرگ" در استان خوزستان بوده و دستور حکم اعدام شمار زیادی را در ایران داده است. از جمله کشتار ۳۰ هزار تن از زندانیان سیاسی در سال ۱۹۸۸ و نام آقای آوایی به کرات در مورد پرونده این کشتار ذکر شده است».
شماری از مخالفان جمهوری اسلامی می‌گویند وزیر دادگستری فعلی ایران در جریان اعدام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ «نقش کلیدی» داشته‌ است. او بین سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۷، دادستان عمومی و انقلاب دزفول و اهواز بود.
ژرارد پرز، رییس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا در این بیانیه گفته است:‌ «دعوت از علیرضا آوایی برای سخنرانی در شورای حقوق بشر سازمان ملل، باعث شرمساری و مسخره کردن ارزش‌های دمکراتیک است. بی‌احترامی به قربانیان نقض حقوق بشر در ایران است. علیرضا آوایی به جای حضور در این شورا، باید در دادگاه کیفری بین‌المللی و به اتهام جنایاتی که در سه دهه گذشته مرتکب شده، بازجویی شود».
گروه غیررسمی «دوستان ایران آزاد» در سال ۲۰۰۳ تشکیل شده و متشکل از ۳۰۰ نماینده پارلمان اروپا از احزاب مختلف است.

جست‌وجو برای یافتن پیکر جان‌باختگان سانچی «همچنان ادامه دارد»

جست‌وجو برای یافتن پیکر جان‌باختگان سانچی «همچنان ادامه دارد»


سازمان بنادر و دریانوردی ایران می‌گوید جست‌وجو برای یافتن پیکر جان‌باختگان نفت‌کش سانچی ادامه دارد. کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز گفته است گزارش ارائه‌شده از سوی چین در مورد سانحه «قانع‌کننده نبود».
هادی حق‌شناس، هفتم اسفند ماه به خبرگزاری ایسنا گفته است «چندین بار غواص و ربات اعزام شده و جست‌وجو برای دسترسی به کشتی و یافتن اجساد همچنان توسط شرکت ملی نفت‌کش ادامه دارد».
آقای حق‌شناس می‌گوید ربات‌ها «دسترسی‌هایی» به بدنه کشتی غرق‌شده پیدا کرده‌اند و تصاویری نیز گرفته شده که در اختیار شرکت ملی نفت‌کش است.
با این وجود خبر تازه‌ای از این‌که پیکر تازه‌ای پیدا شده باشد، منتشر نشده‌است.
این مقام ارشد سازمان بنادر و دریانوردی ایران از اعزام گروهی از کارشناسان به چین نیز خبر داده‌است.
یک روز پیش از سخنان هادی حق‌شناس، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، گفته بود گزارشی که چینی‌ها، پس از اعزام ربات‌ها، داده‌اند «قانع کننده نبوده» و تصمیم گرفته شد تا «گروهی از غواصان حرفه‌ای برای بررسی وضعیت از نزدیک، اعزام شوند».
حسین نقوی حسینی، جزئیاتی ارائه نکرده و توضیح نداده چرا گزارش چینی‌ها قانع‌کننده نبود.
هادی حق‌شناس سخنی در مورد گزارش مقام‌های چینی به میان نیاورده و گفته «طبیعی است که چند هفته‌ای طول می‌کشد تا علل سانحه کشف و اعلام شود. ما تا بررسی نهایی علت سانحه، جلسات کمیته سانحه را هم در تهران و هم در شانگهای ادامه خواهیم داد و امیدوارم هرچه زودتر علت این حادثه کشف و اعلام شود».
پیش از این یک مقام پانامایی، کشوری که نفت‌کش سانچی در آن ثبت شده بود، گفته بود تحقیقات ممکن است «ماه‌ها یا سال‌ها» طول بکشد.
نفت‌کش سانچی پس از برخورد با یک فله‌بر چینی در دریای شرق چین در روز ۱۶ دی، دچار آتش‌سوزی شد. پس از این سانحه ۳۲ خدمه نفتکش ناپدید شدند. ۳۰ تن از ناپدیدشدگان ایرانی و دو تن دیگر اهل بنگلادش بوده‌اند. اندکی بعد مشخص شد که تمامی سرنشینان سانچی جان خود را از دست داده‌اند. این نفت‌کش ۲۵ دی ماه، غرق شد.
پیکر دو تن از قربانیان داخل نفت‌کش، و پیکر یکی دیگر نیز در آب‌های اطراف پیدا شد. به جز این سه تن، تا کنون پیکر دیگری پیدا نشده‌است.

انتقال نفت کرکوک به ایران «به‌دلیل نبود ایکس‌ری» متوقف شد

انتقال نفت کرکوک به ایران «به‌دلیل نبود ایکس‌ری» متوقف شد


بخشی از خط لوله نفت کرکوک
اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق می‌گوید انتقال نفت کروک به ایران، به‌خاطر مسائل امنیتی، و نبود ایکس‌ری، متوقف شده‌است. دبیر کل این اتاق می‌گوید با طرف عراقی گفت‌وگوهایی صورت گرفته تا از امکانات آن‌ها استفاده شود.
حمید حسینی، دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، هفت اسفند به خبرگزاری ایسنا گفته است توافق سواپ نفت انجام شده، «اما اجرایی کردن آن با مشکلاتی در زمینه‌ ایمنی همراه است».
آقای حسینی در مورد جزئیات چالش‌های امنیتی موجود به کامیون‌های انتقال نفت اشاره کرده و می‌گوید بررسی خودروها است که اجرای توافق را متوقف کرده: «زیرا ایکس‌ری نداریم».
به گفته دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق «در این زمینه با طرف عراقی صحبت شده و چنانچه موافقت کنند از امکانات ایکس‌ری که آنها از آن بهره‌مند هستند استفاده خواهیم کرد و تجهیزات خود را به مرور تکمیل می‌کنیم».
هنوز گزارشی در مورد نتیجه این گفت‌وگوها منتشر نشده‌است.
در میانه آذر ماه یک مقام رسمی عراق از امضای قرارداد صادرات روزانه ۳۰ تا ۶۰ هزار بشکه نفت منطقه کرکوک به ایران خبر داده بود.
صادرات نفت این منطقه، چندی پس از تنش‌های ناشی از همه‌پرسی در اقلیم کردستان عراق و دخالت نظامی نیروهای عراقی در مناطق تحت کنترل کردها متوقف شده بود.
دو ماه پس از امضای قرارداد میان تهران و بغداد، دو مقام عراقی اعلام کردند ارتش آن کشور «برای عملیاتی با هدف کنترل امنیتی بیشتر بر یک منطقه مرزی با ایران که مسیر انتقال نفت است آماده می‌شود».
مقامات عراقی در مورد تهدیدهای امنیتی در منطقه جزئیات چندانی ارائه نکردند، اما گفته شده بود دو گروه شبه‌نظامی در منطقه فعال هستند، که یکی از آن‌ها باقیمانده گروه موسوم به «حکومت اسلامی» است و دیگری گروهی موسوم به «پرچم‌های سفید» که اطلاعات زیادی در مورد آن در دست نیست، اما احتمالا از پیکارجویان کـرد تشکیل شده‌است.

هیلی: روسیه با جلوگیری از پاسخگو کردن ایران، منطقه را به خطر انداخت

هیلی: روسیه با جلوگیری از پاسخگو کردن ایران، منطقه را به خطر انداخت


نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل
به دنبال وتوی پیش نویس قطعنامه درباره تمدید تحریم تسلیحاتی یمن و انتقاد از نقش ایران توسط روسیه، نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل روز دوشنبه هفتم اسفند گفته است، روسیه با این اقدام مانع پاسخگو کردن ایران شد و کل منطقه را به خطر انداخت.
نیکی هیلی در بیانیه ای گفته است که به رغم شواهد فراوان که توسط هیات کارشناسان مستقل سازمان ملل درباره نقض تحریم های تسلیحاتی یمن توسط ایران ارائه شد، شورای امنیت سازمان ملل امروز در تصویب قطعنامه ای ناکام ماند که ایران را بخاطر اقداماتش مقصر می دانست.
روسیه روز دوشنبه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی بریتانیا را درباره تمدید تحریم های تسلیحاتی یمن که در آن نسبت به نقض اين تحريم ها توسط ايران ابراز نگرانی شده بود، وتو کرد. در پیش نویس قطعنامه پیشنهادی بریتانیا با اشاره به گزارش کارشناسان سازمان ملل تصریح شده بود که ایران اقدامات لازم برای جلوگیری از ارسال تسلیحات به یمن براساس قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت را انجام نداده است.
خانم هیلی در ادامه به گزارش هیات کارشناسان مستقل سازمان ملل که اجرای تحریم‌های یمن را زیر نظر دارند، اشاره کرده است. در این گزارش آمده بود که ایران نتوانسته است مانع ارسال سلاح های ایرانی و تجهیزات مرتبط با آن از جمله موشک های بالیستیک، تجهیزات نظامی و تکنولوژی هواپیماهای بدون سرنشین به شبه نظامیان حوثی در یمن بشود.
سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد با اشاره به این که روسیه تاکنون «بارها مانع تصویب قطعنامه هایی علیه حکومت وحشی بشار اسد» شده است، تصریح کرد: امروز روسیه از رژیم حامی تروریست ایران محافظت کرد.
نیکی هیلی تاکید کرده است: روسیه مانع پاسخگو کردن (ایران) شد و کل منطقه را به خطر انداخت.
وی اضافه کرده است: ۱۱ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت برای پاسخگو کردن ایران متحد بودند. ما از عزم و تعهد جدی آنها جهت مقابله با تهدید ایران برای امنیت منطقه تشکر می کنیم.
سفیر آمریکا در سازمان ملل تاکید کرده است: در صورتی که روسیه به استفاده از حق وتوی خود برای جلوگیری از اقدام علیه رفتارهای خطرناک و بی ثبات کننده ایران ادامه دهد، آمریکا و شرکایمان می بایست دست به اقداماتی علیه ایران بزنند که روسیه قادر به جلوگیری از آنها نباشد.
نیکی هیلی پیش از این نیز با اشاره به گزارش کارشناسان مستقل سازمان ملل درباره نقض تحریم تسلیحاتی یمن، از شورای امنیت خواسته بود تا در مورد ایران «دست به کار شود».
سفیر آمریکا همچنین پیشتر گفته بود که حکومت ایران سرچشمه اکثر مشکلات این منطقه خاورمیانه است.
بریتانیا نیز پیشتر از ایران خواسته بود از فعالیت هایی که خطر تشدید درگیری و جنگ در یمن را به همراه دارد، دست بردارد.
این در حالی است که بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه باردیگر تاکید کرده است:«ما هیچ گونه ارسال سلاح به یمن نداریم»
وی هفته گذشته نیز در واکنش به اظهارات مقام های بریتانیا و فرانسه گفته بود: «ادعای ارسال موشک به یمن با وجود محاصره شدید این کشور کذب و سناریویی ناشیانه است.»
به دنبال رد پیش نویس بریتانیا در شورای امنیت، روسیه پیش نویس قطعنامه تازه ای را ارائه کرد که ضمن تمدید تحریم های تسلیحاتی یمن در آن هیچ‌گونه اشاره‌ای به گزارش سازمان ملل درباره «نقض» تحریم‌ها از سوی ایران نشده بود.
قطعنامه پیشنهادی روسیه به اتفاق آرا در شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب شد. این قطعنامه همچنین ماموریت کارگروه (کارشناسان مستقل) را برای یکسال تمدید می کند.

دوشنبه، اسفند ۰۷، ۱۳۹۶

رهبر جمهوری ننگین اسلامی بجای پرداختن به مشگلات کارگران «دشمنان» را به «تحریک کارگران» متهم کرد

رهبر جمهوری ننگین اسلامی بجای پرداختن به مشگلات کارگران «دشمنان» را به «تحریک کارگران» متهم کرد


صدها کارگر گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز دوشنبه در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند
همزمان با ادامه اعتراض‌های کارگری در ایران، وب‌سایت رهبر جمهوری اسلامی، سخنرانی او در روز ۱۶ بهمن را منتشر کرد که در آن «دشمنان» متهم شده‌اند که تلاش می‌کنند که «رکودی، لنگی‌ای از سوی کارگران به وجود بیاورند یا کارگرها را به این کار وادار کنند».
بر اساس این گزارش، سخنان رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با دست‌اندرکاران مجمعی موسوم به «کنگره ۱۴ هزار شهید جامعه کارگری کشور» ابراز شده است.
رهبر جمهوری اسلامی در این سخنرانی که روز دوشنبه هفتم اسفند، در وب‌سایت او انتشار یافت، با اشاره به اینکه بارها گفته است «ضدانقلاب کشور از اوّل چشمش به کارگرها بود»، ‌اضافه کرد که مخالفان حکومت جمهوری اسلامی یا به توصیف او، ضدانقلاب، از همان روز پیروزی انقلاب بهمن ۵۷ تلاش داشت «جامعه‌ کارگری را به‌نحوی علیه جمهوری اسلامی تحریک کند» اما به گفته او،‌ «کارگران، با بصیرت، همت تدین و پایبندی و تقید به دین جواب رد دادند».
آیت‌ا‌لله خامنه‌ای در این سخنان به برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان کارگری در دهه ۶۰ اشاره نکرد؛‌ فعالانی که بازداشت و حتی اعدام و کشته شدند و یا اینکه مجبور به مهاجرت از ایران شدند. این در شرایطی بود که آن دسته از فعالان کارگری که هنوز آزاد بودند، به فعالیت‌های مخفی و محدود صنفی روی آوردند و یا اینکه خانه‌نشین شدند.
به نوشته وب‌سایت آیت‌الله خامنه‌ای، او در بخشی از سخنانش، دشمنان را متهم کرد که به توصیف او، یکی از کارهای اساسی‌شان این است که شاید بتوانند در کارخانه‌ها، در مجموعه‌های کارگری، به‌خصوص مجموعه‌های بزرگ، «یک رکودی، لنگی‌ای از سوی کارگران به وجود بیاورند؛ کارگرها را [به این کار] وادار کنند».
رهبر جمهوری اسلامی بدون اشاره به حرکت‌های صنفی کارگران در مناطق مختلف ایران در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدها و حق بیمه برای مدت طولانی، اخراج ها و یا دستمزدهای زیر خط فقر و برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان و تشکل‌های کارگری در سالیان اخیر عنوان کرد که «کارگران در طول این سال‌ها همیشه مقاومت کرده‌اند، همیشه ایستاده‌اند، همیشه با بصیرت، دست دشمن را رد کرده‌اند».
به طور معمول، رهبر و مقام‌های جمهوری اسلامی،‌ کشورهای آمریکا و اسرائیل را دشمن توصیف می‌کنند.
سخنان رهبر جمهوری اسلامی در شرایطی روز دوشنبه منتشر شد که در روزهای اخیر، گزارش‌های بسیاری در مورد اعتراض های کارگری، از جمله اعتصاب، تجمع و راهپیمایی کارگران در برخی از شهرهای ایران منتشر شده است.
آخرین نمونه از این اعتراض‌های کارگری مربوط به کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز است که روز دوشنبه در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
آنان در هشتمین روز اعتراض شان شعار دادند: «عزا عزا امروز، روز عزا است امروز، گروه ملی بیچاره، صاحب عزاست امروز» ، «مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر» و «این همه بی‌عدالتی، هرگز ندیده ملتی» ‌بودند.
گروه ملی صنعتی فولاد ایران شامل کارخانه فولادسازی، نورد کوثر، نورد تیرآهن، کارخانه لوله‌سازی و ماشین‌سازی است و حدود ۴ هزار کارگر دارد که دست‌کم سه ماه دستمزدشان پرداخت نشده است.
کارگران این کارخانه ها همچنین خواستار روشن شدن چگونگی پرداخت حقوق اسفندماه و عیدی و پاداش‌شان است.
دور جدید اعتراض صنفی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران از یکشنبه گذشته شروع شد که از بارگیری کامیون ها جلوگیری کردند. شماری از کارگران معترض همچنین در مراسم نماز جمعه هفته گذشته اهواز شعار «مرگ بر کارگر – درود بر ستمگر» سر دادند که شعاری کنایه‌آمیز در اعتراض به بی‌توجهی به خواسته‌های‌شان بود؛ شعاری که به طور گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی بازتاب یافت.
گروه ملی صنعتی فولاد اهواز از شرکت‌های متعلق به گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا بود که پس از ماجرای اختلاس سه هزار میلیاردی، مدیریت موقت آن به قوه قضائیه واگذار شد. پس از آن نیز مالکیت این مجتمع بزرگ صنعتی به دلیل بدهی‌هایش به بانک ملی به این بانک سپرده شد و در نهایت، مالکیت آن در آبان ماه سال جاری به عبدالرضا موسوی، مدیرعامل شرکت هواپیمایی زاگرس، واگذار شد.
عبدالرضا موسوی همچنین مالک باشگاه استقلال اهواز، هتل داریوش در کیش و پارک دلفین‌های کیش است.
او روز یکشنبه ششم اسفند، در صفحه اینستاگرام خود در واکنش به اعتراض کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران نوشت که در سه ماهی که مالک این مجتمع شده،‌ تلاش کرده است که مشكلات گروه ملی صنعتی فولاد ایران در كمترين زمان ممكن حل شود.
عبدالرضا موسوی در این ارتباط به «كمك به بازنشسته شدن تعدادی از پرسنل، كاهش پيمانكاران غير ضروری، پایان كار تعدادی از بازنشستگان شاغل، كاهش هزينه‌ها، اصلاح ساختار و اصلاح آيين‌نامه ها» اشاره کرد.
وی اضافه کرد که در جریان نشستی با استاندار خوزستان در روز یکشنبه قرار شد مصوبات «ستاد تسهيل» در سريع‌ترين زمان ممكن اجرایی شوند و بانك متعهد شد كه در سريع‌ترين زمان، ضمانت نامه برای خريد مواد اوليه به نفع فولاد خوزستان صادر کند.
با این همه، مالک گروه ملی صنعتی فولاد ایران در مورد اعتراض کارگران این مجتمع، عده ای که «بدخواه»‌ نامید را متهم کرد که از «درون و بيرون شركت» و با تحریک کارگران و راه اندازی اعتصاب، «باعث فراری دادن مشتريان و عدم اعتماد به شركت» شده اند.
در همین حال، ‌اتحادیه آزاد کارگران ایران از اعتصاب کارگران و پیمانکاران کارخانه فولاد خراسان و شرکت پترو صنعت دنیز بابت ۱۳ ماه دستمزد معوقه خبر داد.
به گفته این تشکل صنفی، کارکنان پالایشگاه ایلام نیز در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات خود اعتصاب کردند.
پیش از این نیز کارگران کارخانه فولاد قزوین و شرکت آرمان شفق در تاکستان در استان قزوین، کارخانه شیر وارنا، کارکنان شرکت آهاب در تهران، کارگران سد غلامان در خراسان شمالی،‌ شرکت بوت سرویس ایران در کیش، هپکو در اراک، سامان کاشی بروجرد، نیشکر هفت‌تپه، کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان،‌ نیروهای شرکتی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان آذربایجان شرقی، کارگران کارخانه رنگین در استان سمنان،‌ سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری یاسوج، شرکت ساختمانی تابان شهر در بیرجند و‌ کارگران پيمانی منطقه ويژه پتروشيمی ماه‌شهر در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد و مزایای خود اعتصاب، تجمع و راهپیمایی کرده اند.
از جمله کارگران کارخانه هپکو روز ۱۶ بهمن، روز سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی، اقدام به تشکیل زنجره انسانی در میدان مرکزی اراک کردند.
در عین حال،‌ به گفته سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، ‌تعداد زیاد و قابل توجهی از رانندگان این شرکت روز یکشنبه در پاسخ به فراخوان این تشکل کارگری،‌ چراغ‌های اتوبوس های‌خود را روشن کردند.
این سندیکا روز دوشنبه در اطلاعیه ای درباره دلایل اعتراض رانندگان و کارگران این شرکت اشاره کرد که «شارژ کارت اعتباری (خرید) کارگران در چندین مناسبت شارژ نشده، لباس کار رانندگان و کارگران توقفگاه و تعمیرگاه برای نیمه دوم سال داده نشده است، ارتقاء گروه استحقاقی رانندگان به موقع انجام نمی شود، تسهیلات مسکن حدود ۶۰۰۰ تن از رانندگان و کارگران به رغم مصوبه ستاد ساماندهی مسکن پرداخت نشده و ساخت پروژه مسکن ۲۷۰ تن از کارگران نیمه کاره رها شده است».
به گفته سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، حرکت اعتراضی روز یکشنبه در شرایطی برگزار شد که مدیریت شرکت واحد ماشین‌های گشت را برای «ممانعت رانندگان از روشن کردن چراغ اتوبوس ها» اعزام کرده بود.

سخنگوی وزارت خارجه ایران: در مورد سیاست منطقه‌ای خود مذاکره نمی‌کنیم

سخنگوی وزارت خارجه ایران: در مورد سیاست منطقه‌ای خود مذاکره نمی‌کنیم


سخنگوی وزارت خارجه ایران گزارش‌ها درباره مذاکره کشورهای اروپایی با جمهوری اسلامی درباره سیاست‌های منطقه‌ای «به درخواست آمریکا» را رد کرد و گفت که «مذاکره‌ای با دیگر کشورها در مورد سیاست‌های منطقه‌ای خود نداریم».
به گزارش خبرگزاری ایسنا، بهرام قاسمی روز دوشنبه هفتم اسفند، در گفت‌وگو با خبرنگاران در عین حال اعلام کرد که گفت‌وگو و رایزنی، با مذاکره متفاوت است، و «مشکلی با گفت‌وگو و رایزنی در مورد مسائل منطقه با کشورهایی که با آنها رابطه داریم، نداریم».
خبرگزاری رویترز، روز یکشنبه ۲۹ بهمن، با دستیابی به یکی از مکاتبات داخلی وزارت خارجه آمریکا و نیز به نقل از یک مقام ارشد وزارت امور خارجه این کشور، گزارش داده بود که واشینگتن در ارتباط با ایران نقشه راهی را برای متحدان کلیدی خود در اروپا؛‌ بریتانیا، فرانسه و آلمان، طراحی کرده است.
بر اساس این مکاتبات، آمریکا خواستار پیگیری کشورهای اروپایی برای یافتن توافقی تکمیلی با ایران شده که موضوع موشک‌های دوربرد و فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی پس از ۱۰ سال تعیین‌شده در توافق اتمی وین را در بر گیرد.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز روز شنبه هفتم بهمن گفته بود که توافق هسته‌ای با ایران تنها بخش «کوچکی» از سیاست ایالات متحده در قبال خاورمیانه است و واشینگتن نگرانی‌های بیشتری درباره سایر مسائل از جمله حمایت تهران از حوثی‌های یمن و همچنین ارسال سلاح از سوی ایران برای سایر گروه شبه‌نظامی در منطقه دارد.
در همین ارتباط ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، نیز ۲۸ بهمن امسال، بعد از دیدار با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، در روز شنبه ۲۸ بهمن، بر تعهد دو کشور برای حفظ برجام تأکید کرده و گفته بود که این دو کشور همانند آمریکا نگران فعالیت‌های «بی‌ثبات‌کننده» ایران در خاورمیانه هستند.
سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه همچنین خبر داد که جمهوری اسلامی با تعدادی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه پیشنهادی بریتانیا درباره یمن مذاکره کرده تا «توجه آنها را به فاجعه‌ای که این قطعنامه می‌تواند در یمن و منطقه ایجاد کند، جلب کند».
شورای امنیت سازمان ملل قرار است، روز دوشنبه هفتم اسفند، پیش‌نویس قطعنامه‌های جداگانه روسیه و بریتانیا درباره یمن را به‌ رأی بگذارد. در پیش‌نویس پیشنهادی بریتانیا، ایران به نقض تحر‌یم‌ تسلیحاتی یمن متهم شده، اما در پیش‌نویس پیشنهادی روسیه به نام ایران اشاره نشده است.
اخیراً گروهی از کارشناسان سازمان ملل به این نتیجه رسیده‌اند که ایران با ارسال موشک به حوثی‌های یمن تحریم تسلیحاتی سال ۲۰۱۵ علیه این کشور را نقض کرده است.
آمریکا و عربستان سعودی پیشتر ایران را به ارسال موشک به حوثی‌های یمن متهم کرده بودند، اما ایران این ادعا را رد کرده است.
در آخرین پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی بریتانیا، نسبت به ارسال «سلاح‌هایی با مبدأ ایران به یمن پس از اعمال تحریم تسلیحاتی» ابراز «نگرانی ویژه» شده است؛ در این پیش‌نویس همچنین قید شده که ایران از قطعنامه‌های شورای امنیت پیروی نکرده است.
علاوه بر موضوع یمن، حضور نظامی ایران در سوریه علاوه بر نگرانی‌هایی که اسرائیل برانگیخته، از جمله مصادیق «رفتارهای مخرب و بی‌ثبات‌کننده» ایران توصیف شده که شدیداً مورد اعتراض و انتقاد آمریکا و متحدانش قرار دارد، و اخیراً نیز دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، رفتار ایران و روسیه در قبال حملات غوطه شرقی را «رسوایی انسانی» توصیف کرده است.

یک مقام شهرداری: تهران ۲۵ هزار کارتن‌خواب٬ بی‌خانمان و متکدی دارد

یک مقام شهرداری: تهران ۲۵ هزار کارتن‌خواب٬ بی‌خانمان و متکدی دارد


یک مقام شهرداری تهران می‌گوید شمار بی‌خانمان‌ها٬ کارتن‌خواب‌ها و متکدیان در این شهر به «۲۵ هزار نفر» رسیده و «۲۱ هزار» تن نیز در این کلان‌شهر زندانی هستند.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران این آمار را در نشست «عدالت اجتماعی» در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرده است.
ولی‌الله شجاع‌پوریان گستردگی «آسیب‌های اجتماعی» در کلانشهر تهران را «بسیار تلخ» توصیف کرده و افزوده است که آمار بالای این نوع معضلات٬ برای «جامعه دینی قابل افتخار نیست».
آقای شجاع‌پوریان از نبود یک «اطلس کامل برای آسیب‌های اجتماعی» نیز انتقاد کرده و گفته است: «شهرداری تهران آمار کودکان کار را بیش از ۱۵ هزار نفر اعلام کرده ولی سازمان بهزیستی می‌گوید هفت هزار کودک کار داریم».
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران٬ شمار کارتن‌خواب‌ها در این شهر را نیز «بیش از ۱۵ هزار» و تعداد متکدیان و بی‌خانمان‌ها را «۱۰ هزار» نفر اعلام کرده است.
او با بیان آمار ۲۱ هزار زندانی٬ ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار معتاد و سالانه ۴۰ هزار طلاق در تهران و نیز مسائلی چون نزاع‌های خیابانی٬ خودکشی‌ها و سایر مسائل٬ نسبت به آمار بالای «آسیب‌های اجتماعی» در این شهر٬ هشدار داده است.
آقای شجاع‌پوریان همچنین اذعان کرده که پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی٬ «شاید در زمینه آسیب‌های اجتماعی کارنامه قابل دفاعی نداشته باشیم».
در ایران از اعتیاد٬ طلاق٬ فقر٬ بیکاری٬ کودک‌آزاری٬ خودکشی٬ سرقت٬ ترک تحصیل٬ بی‌خانمانی٬ تمایلات جنسی غیرمتعارف و... به عنوان مصادیق آسیب‌های اجتماعی نام برده می‌شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در حالی نسبت به گسترش این پدیده در تهران هشدار داده که ۲۳ آذرماه٬ روزنامه اعتماد از کاهش «یکصد میلیارد تومانی» ردیف بودجه پیشنهادی دولت برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در سال ۹۷ خبر داده بود.
اعتماد نوشته در حالی که پس از دومین جلسه عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور با رهبر جمهوری اسلامی ۴۰۰ میلیارد تومان برای کنترل آسیب‌های اجتماعی اختصاص یافته بود، این رقم در بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۹۷ به ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده‌ است.
وزیر کشور سال گذشته اعلام کرده بود که رهبر ایران در جلسه‌ای گفته که جمهوری اسلامی در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی و رفع آنها «۲۰ سال» عقب است.
او خبر داده بود که آقای خامنه‌ای برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، اولویت‌هایی را چون «مبارزه با مواد مخدر و رفع معضل اعتیاد»، «حاشیه‌نشینی»، «طلاق»، «مبارزه با بزهکاری» و «مسائل مربوط به موارد خاص و بحرانی» مشخص کرده‌ است.
علی لاریجانی٬ رئیسی مجلس شورای اسلامی، نیز مردادماه سال ۹۵ گفته بود که ۱۸ میلیون نفر در ایران درگیر آسیب‌های اجتماعی هستند.
پیش از او نیز علیرضا حمیدی‌فر، مدیرکل مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی ناجا، اعلام کرده بود که «آسیب‌های اجتماعی در ایران به شدت رو به افزایش است و باید برای کنترل و حل آن اقداماتی صورت گیرد».
از فقر به عنوان مهم‌ترین علت آسیب‌های اجتماعی در ایران نام برده می‌شود. سال گذشته علی‌اکبر سیاری٬ نماینده وزارت بهداشت در جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان اعلام کرده بود که ۳۰ درصد از مردم ایران «گرسنه» هستند.