سه‌شنبه، اسفند ۰۱، ۱۳۹۶

فرمانداردزد سرپل ذهاب: قرار نیست همه زلزله‌زدگان کانکس دریافت کنند

فرمانداردزد سرپل ذهاب: قرار نیست همه زلزله‌زدگان کانکس دریافت کنند


زلزله‌زدگان باران‌زده در استان کرمانشاه
در حالی‌که یک عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه از زندگی «۶۰ درصد» مردم مناطق زلزله‌زده در شرایط نامناسب جوی در خارج از کانکس خبر داده، فرماندار سرپل ذهاب می‌گوید «قرار نیست» همه خانوارها در این منطقه، کانکس دریافت کنند.
۲۹ بهمن‌ماه شهاب نادری، نماینده پاوه و اورمانات در مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری «خانه ملت» گفت که از «۱۲ هزار خانوار» تنها «حدود ۵۰۰ خانوار از کانکس بهره‌مند شده‌اند».
به گفته وی، «بنا بود به برخی افراد به‌جای کانکس، مبلغ پنج میلیون تومان پرداخت شود که در نهایت، این مبلغ و کانکس داده نشد».
فرهاد تجری، نماینده سرپل ذهاب و قصر شیرین در مجلس نیز گفته‌است: «در برخی روستاها که بنیاد مسکن متعهد به ساخت کانکس بوده، هنوز خیلی‌ها از داشتن کانکس محروم هستند.»
این در حالی است که اکبر سنجابی، فرماندار سرپل ذهاب گفته که «قرار نیست که همه خانوارهای سرپل ذهاب کانکس دریافت کنند، قرار بود که به خانواده‌های ساکن واحدهای تخریبی کانکس تحویل داده شود.»
آقای سنجابی افزوده‌است: «در شهر سرپل ذهاب حدود پنج هزار واحد تخریبی داشتیم و در روستاها نیز تعداد این واحدها هفت هزار واحد گزارش شده‌است و به همه این افراد نیز کانکس تعلق گرفته‌است.»
وی با اشاره به تمایل نداشتن «بخشی از مردم» برای دریافت کانکس و درخواست برای دریافت پنج‌میلیون تومان به جای آن هم اضافه کرده که «از پنج هزار واحد تخریب شده، سه هزار و ۵۰۰ واحد پول کانکس‌ها را دریافت کردند.»
با آنکه گزارش‌های متعددی از نامناسب بودن امکانات بهداشتی به ویژه در زمینه حمام و سرویس‌های بهداشتی از مراکز زلزله‌زده استان کرمانشاه منتشر شده، سنجابی این موضع را نیز رد کرده‌است.
فرماندار سرپل‌ذهاب در پاسخ به این پرسش که دربارهٔ وضعیت بهداشتی مناطق زلزله‌زده چه نظری دارید؟ گفته که «به نظر من نسبت به حادثه‌ای که در این مناطق پیش‌آمده‌است، اوضاع بد نیست.»
به گفته وی، «تا الان در حوزه شبکه بهداشت مورد خاصی مشاهده نشده و گزارشی نیز به ما نرسیده‌است که اوضاع بحرانی‌تر از وضعیت شهرهای غیر زلزله‌زده باشد.»
سنجابی البته افزوده که «اگر شکل زندگی مردم به این صورت وارد فصل گرما شود، قطعاً با مشکل مواجه خواهند شد.»
وی در واکنش به این پرسش که براساس مشاهدات عینی، متوسط هر ۱۰ خانوار از یک سرویس بهداشتی استفاده می‌کنند، نیز گفته که «این مسئله را با بنیاد مسکن در میان بگذارید.»
این در حالی است که شهاب نادری، عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه گفته برخی از زلزله‌زدگان به «سرویس بهداشتی» دسترسی ندارند.
فرماندار سرپل‌ذهاب همچنین گزارش‌ها دربارهٔ خودداری کودکان از رفتن به مدرسه به دلیل سرمای‌های مناطق زلزله‌زده نیز گفته که «من این مسئله را تکذیب می‌کنم.»
سنجابی خطاب به خبرنگار ایلنا ادامه داده که «شما مدت کوتاهی را در اینجا بودید، اما من فرماندار اینجا هستم و این موارد را مشاهده نکردم. این تصور شماست.»
پیش از این نیز گزارش‌هایی از مرگ چند کودک به دلیل سرماخوردگی منتشر شده بود، از جمله نماینده پاوه و اورامانات در مجلس اعلام کرده بود که یک کودک هشت‌ماهه، به دلیل «تشنج و تب ناشی از سرما» فوت شده‌اند.
شهاب نادری، بدون اشاره به تعداد دقیق این کودکان خبر داده بود که به جز سارینا ذهابی، چند کودک دیگر از جمله یک کودک هشت‌ماهه، به دلیل «تشنج و تب ناشی از سرما» فوت شده‌اند و این موضوع در گواهی فوت صادر شده از سوی پزشکی قانونی نیز تأیید شده‌است.
روزنامه قانون ۱۵ دی ماه خبر داده بود که یک کودک دو ساله به نام سارینا ذهابی که به همراه خانواده خود در مناطق زلزله‌زده در چادر زندگی می‌کرده به دلیل سرما فوت شده‌است.
پس از آن نیز روزنامه شرق روز شنبه، هفتم بهمن‌ماه، از مرگ دست‌کم سه کودک دیگر در این مناطق خبر داد.
براساس این گزارش نوشین محمدی، دختر ۱۷ ساله معلول و ماتیار شماعی، کودک خردسال یک سال و نیمه و یک پسر دو ساله که نامش مشخص نیست، در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه فوت شده‌اند.
خبرگزاری مهر هم از مرگ نوزاد دو ماه و ۱۰ روزه‌ای به نام «کارن» که در روزهای پس از زلزله کرمانشاه متولد شده بود، خبر داده‌است.
آن‌طور که پدر وی به این خبرگزاری گفته، فرزندش به علت «سرماخوردگی و سرفه‌های زیاد»، دچار مشکل ریوی شده و جان باخته‌است.
زمین‌لرزه ۷٫۳ ریشتری کرمانشاه که در ۲۱ آبان‌ماه ۱۳۹۶ رخ داد، بیش از ۶۰۰ کشته برجا گذاشت و خانه‌های ده‌ها هزار نفر را ویران کرد.
با این حال در بیش از سه ماهی که از وقوع این زمین‌لرزه می‌گذرد گزارش‌های زیادی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از کمبودها و انتقادات مردم منطقه منتشر شده‌است.
بارش‌های شدید روزهای اخیر در کرمانشاه هم باعث بالا آمدن سطح رودخانه‌ها، وقوع سیلاب‌های محلی و همچنین آب‌گرفتگی سطح معابر شده‌است.
بر اساس گزارش‌ها، بیشترین بارش‌ها نیز در مناطق غربی و زلزله‌زده استان کرمانشاه بوده و نه تنها زندگی بسیاری از مردم سرپل‌ذهاب که در چادر به سر می‌برند را مختل کرده، بلکه آب حتی به کانکس‌های زلزله‌زدگان نیز نفوذ کرده‌است.
آن‌طور که وب‌سایت خبرآنلاین گزارش کرده، آبگرفتگی معابر و بالا آمدن سطح آب باعث شده‌است حتی زلزله‌زدگانی که چادرهای خود را در سطوح بالاتر نصب کرده‌اند در امان نباشند.
در این میان، فرماندار سرپل ذهاب گفت: «کمپ‌هایی را برای جابجایی چادرهای مردم در نظر گرفتیم، اما بیشتر مردم حاضر به جابجایی نشدند».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر