یکشنبه، خرداد ۱۳، ۱۳۹۷

در دیدار ضیافت افطاری رئیس جمهوری با اهل سنت چه گذشت؟

در دیدار ضیافت افطاری رئیس جمهوری با اهل سنت چه گذشت؟

در دیدار ضیافت افطاری حسن روحانی با اهل سنت از جمله عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، جلیل رحیمی رئیس فراکسیون اهل تسنن مجلس نیز شرکت کرد. عبدالحمید در این دیدار ضیافت خواستار رفع تبعیض۴۰ ساله علیه سنی‌ها شد.
حسن روحانی عصرشنبه (۱۲ خرداد/۲ ژوئن) در دیدار ضیافت افطاری با علما و فرهیختگان اهل سنت ایران در سالن اجلاس سران تهران شرکت کرد. مولوی عبدالحمید و دیگر نمایندگان اهل سنت پیش از سخنرانی روحانی صحبت کردند.

عبدالحمید خطاب به روحانی گفت که با وجود گذشت ۴۰ سال از عمر انقلاب، اهل سنت همچنان از تبعیض و نابرابری رنج می‌برند. این روحانی سنی در بخش دیگری از سخنرانی خود یادآور شد که رای اهل سنت به روحانی برای تغییرات در سیاست‌های کلی نظام بوده است.
او خطاب به رئیس جمهوری گفت: «جناب آقای روحانی! ما حامل گلایۀ برادران و خواهران اهل سنت از جنابعالی هستیم. بسیاری از دوستان با شرکت بنده در این ضیافت افطاری مخالف بودند، اما بنده به آنها گفتم که ما برای رئیس‌ جمهورهزینه کردیم و نباید به این سادگی دست‌بردار شویم، بلکه باید حرف‌های‌مان را از نزدیک با ایشان مطرح کنیم.»
او در ادامه خاطرنشان کرد: «اهل سنت ایران می‌خواهند در سرنوشت خودشان دخیل باشند و در تمام مراکز تصمیم‌گیری و اداری کشور و نیز در نیروهای مسلح حضور داشته باشند و به وطن‌شان خدمت کنند.»
مولوی عبدالحمید خطاب به رئیس جمهور: تبعیض ۴۰ ساله علیه سنی‌ها باید پایان یابد مولوی عبدالحمید خطاب به رئیس جمهور: تبعیض ۴۰ ساله علیه سنی‌ها باید پایان یابد
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه تاکید کرد که سنی‌های ایران باید به‌خواسته‌های قانونی‌شان برسند و از تبعیض نجات پیدا کنند. او از روحانی خواست که از آیت‌الله‌علی خامنه‌ای بخواهد که برای حل مشکلات سنی‌های کشور شخصاً ورود پیدا کند و رفع این مشکل را به هیچ مسئول دیگری واگذار نکند.
روحانی پس از شنیدن سخنان عبدالحمید و دیگر نمایندگان سنی کشور گفت: «بارها در سخنرانی‌ها و در هیأت دولت تأکید کردم که احساس می‌کنم، جوانان، زنان و اقلیت‌های قومی و مذهبی هر سه در مظلومیت هستند و امروز این سه گروه گله‌مند هستند و در بسیاری موارد نیز حق هم با آنها است؛ لذا باید زمینه را برای حضور، بروز و مدیریت آنها بیش از پیش فراهم کنیم و دولت در این زمینه مصمم است.»
اعتراض برخی روحانیان سنی به دیدار با حسن روحانی
یکی از شرکت‌کنندگان در ضیافت افطاری که نخواست نامش برده شود به دویچه وله فارسی گفت که عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در این دیدار شرکت کرد، زیرا می‌خواست گلایه اهل سنت را رودرو به شخص آقای روحانی برساند و بگوید که وعده‌هایی که به سنی‌ها داده عملی نشده است. اما بعضی از علمای سنی از جمله مولوی عبدالصمد ساداتی، امام جمعه سراوان مخالف دیدار علمای سنی با رئیس جمهور بودند و به این دیدار نرفته‌اند چون به قول آنها روحانی به وعده‌های خود برای سنی‌ها عمل نکرده است.
چرا مسئله احداث مسجد در تهران مطرح نشد؟
اما عبدالحمید در دیدار ضیافت افطاری با رئیس جمهوری درباره احداث مسجد برای پیروان سنی در تهران سخنی نگفت.
درباره عدم طرح این موضوع از طرف عبدالحمید این شرکت‌کننده در دیدار ضیافت افطاری با روحانی چنین توضیح داد: «قضیه ساخت مسجد برای سنی‌ها در تهران از قدرت روحانی خارج است؛ روحانی نتوانست حتی جلوی تخریب نمازخانه سنی‌ها در تهران را را بگیرد. موضوع ساخت مسجد برای سنی‌ها از اول انقلاب تا حالا مطرح بوده و یکی از بحث‌های اصلی حاکمیت و نظام است.»
"داشتن مسجد اهل‌سنت در تهران خواسته‌ی زیادی نیست"
اما بحث احداث مسجد برای سنی‌ها در تهران هر ساله به دلیل برگزاری نماز دسته‌جمعی تراویح در ماه رمضان بیشتر مطرح شده است. امسال در قیاس با سال‌های دیگر یکی از اعضای شورای شهر تهران هم به این موضوع ورود پیدا کرد.
محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای اسلامی شهر تهران در حساب توییتری خود نوشت: «داشتن مسجد آبرومند و متناسب با جمعیت برای شهروندان کرد و بلوچ در تهران پایتخت جمهوری اسلامی ایران و به تعبیری "ام‌القرای جهان اسلام"، خواستۀ زیادی نیست.»
این عضو شورای شهر تهران در ادامه نوشت: «در خیابان ۳۰ تیر در یک فاصلۀ نزدیک، ما شاهد حضور همزمان مسجد، کلیسا، کنیسه و آتشکده در کنار هم هستیم.»
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در پایان توییت خود تاکید کردکه "با برادران دینی‌مان مهربان‌تر باشیم".

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر