چهارشنبه، مرداد ۰۹، ۱۳۹۸

ناقضان تحریم‌های آمریکا طی هفت ماهه ۲۰۱۹، «۱.۳ میلیارد دلار» جریمه شدند

ناقضان تحریم‌های آمریکا طی هفت ماهه ۲۰۱۹، «۱.۳ میلیارد دلار» جریمه شدند


دفتر کنترل دارایی‌های خارجی خزانه‌داری آمریکا طی هفت ماهه سال جاری در ۱۸ مورد با ناقضان تحریم‌ها به توافق رسیده‌ است، در حالی که این رقم در کل سال ۲۰۱۸ تنها هفت مورد بود.
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی خزانه‌داری آمریکا طی هفت ماه سال جاری ناقضان تحریم‌های ایالات متحده را ۱.۳ میلیارد دلار جریمه کرده است که بالاترین میزان طی یک دهه گذشته است.
به گزارش روزنامه وال استریت جورنال، اوج‌گیری جریمه ناقضان تحریم‌های آمریکا در حالی است که دولت دونالد ترامپ بیشتر از دولت‌های قبل از ابزار تحریم در سیاست خارجی استفاده می‌کند.
طی دوره ریاست‌جمهوری وی تحریم‌های جدیدی علیه برخی کشورها خصوصا ایران، کوبا، ونزوئلا و روسیه اعمال شده است.
بر اساس این گزارش، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی خزانه‌داری آمریکا طی هفت ماهه سال جاری در ۱۸ مورد با ناقضان تحریم‌ها به توافق رسیده‌ است، در حالی که این رقم در کل سال ۲۰۱۸ تنها هفت مورد بود.
در دو مورد، بانک استاندارد چارترد بریتانیا و یونی کردیت ایتالیا توافق کردند که هر کدام به‌خاطر نقض تحریم‌های آمریکا ۶۰۰ میلیون دلار جریمه به خزانه‌داری ایالات متحده پرداخت کنند.
استاندارد چارترد روز ۲۰ فروردین موافقت کرد که به‌خاطر نقض تحریم‌های آمریکا علیه چند کشور و به‌ویژه ایران، یک میلیارد دلار در مجموع به آمریکا و دولت بریتانیا جریمه بپردازد.
یونی‌ کردیت نیز روز ۲۷ فروردین‌ماه به‌خاطر تخلفات شعبه آن در استرالیا در نقض تحریم‌های آمریکا، خصوصا علیه ایران، موافقت کرد که تحقیقات و دادگاه رسیدگی به این تخلفات متوقف شود و این پرونده با پرداخت جریمه حل‌وفصل شود.
جزئیات حل‌وفصل این پرونده‌ها روز ۱۵ آوریل در سایت رسمی وزارت خزانه‌داری آمریکا منتشر شد.
خانم سیگال مندلکر، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، در گفت‌وگو با روزنامه وال استریت جورنال گفته است پرونده‌های «زیادی» در ارتباط با نقض تحریم‌های آمریکا وجود دارد.
البته رقم ۱.۳ میلیارد دلاری که خانم مندلکر عنوان کرده، جریمه‌ای است که ناقضان تحریم‌ها تنها به دفتر کنترل دارایی‌های خارجی خزانه‌داری آمریکا پرداخت می‌کنند، اما این شرکت‌ها همچنین به دیگر نهادهای آمریکا نیز جرایم سنگینی پرداخت می‌کنند.
برای نمونه بانک یونی کردیت ایتالیا فروردین ماه امسال توافق کرده بود کلا ۱.۳ میلیارد دلار جریمه به آمریکا پرداخت کند. نمونه دیگر بانک بی‌ان‌پی پاریبا هست که در سال ۲۰۱۴ توافق کرده‌ بود حدود ۸.۹ میلیارد دلار به آمریکا جریمه پرداخت کند که حدود ۹۶۴ میلیون دلار آن به دفتر کنترل دارایی‌های خارجی خزانه‌داری آمریکا واریز شد.
وزارت خزانه‌داری آمریکا در روند تحقیقات یا به توافقی با شرکت‌های خارجی برای حل‌وفصل پرونده‌ها می‌رسد، یا بعد از اتمام تحقیقات پرونده را به سیستم قضایی ارسال می‌کند تا تصمیم بگیرد.
ارسال پرونده به دادگاه می‌تواند برای شرکت‌های خارجی عواقب خطرناکی داشته باشد، از جلمه قطع دسترسی آنها به سیستم مالی آمریکا، توقف تجارت و ارتباطات مالی و تجاری آنها با ایالات متحده و موارد. به همین دلیل، شرکت‌های خارجی معمولا تلاش می‌کنند با حل‌وفصل تخلفات خود، بدون طی شدن روند قضایی، با پرداخت جریمه به نهادهای مختلف آمریکایی از جمله بانک مرکزی، دادگستری و خزانه‌داری، پرونده را مختومه کنند.
دولت دونالد ترامپ ۱۸ اردیبهشت پارسال از برجام خارج شد و تحریم‌های سختی علیه ایران وضع کرده است. همچنین تحریم‌های سنگینی علیه دولت نیکلاس مادورو در ونزوئلا وضع شده ‌است که مهمترین آن تحریم شرکت نفت این کشور است.

تشدید برخورد با «بدحجابی» در مترو و مانتوهای «غیرمتعارف»

تشدید برخورد با «بدحجابی» در مترو و مانتوهای «غیرمتعارف»


حجم قابل توجهی از مدل‌ها «از دل مزون‌های خانگی و فضای مجازی به بازار سرایت کرده است»
رسانه‌های ایران از تشدید محدودیت‌ها در مورد حجاب در زمینه‌های گوناگون خبر داده‌اند.
ازجمله این اقدامات، «ارشاد بی‌حجابان و بدحجابان» در مترو، برخورد با عرضه «مانتوهای جلوباز، شیشه‌ای و مانتوهای حریر و توری» و ادامه ارسال پیامک «کشف حجاب» به شهروندان است.
به‌گزارش خبرگزاری فارس، فرنوش نوبخت، مدیرعامل مترو تهران، روز چهارشنبه، ۹ مرداد، از برنامه‌ریزی برای «ارشاد بی‌حجابان و بدحجابان» در مترو خبر داد و گفت: «در آینده‌ای نزدیک شاهد بهتر شدن روند حجاب در مترو خواهیم بود.»
فرنوش نوبخت با بیان این‌که در این برنامه‌ریزی از مأموران پلیس زن مترو استفاده می‌شود، اضافه کرد که فعالیت این مأموران «ارشادی» است و در راستای همکاری با پلیس انجام می‌گیرد.
با این حال وی با اشاره به «تفاوت شرایط در زیرِ زمین با روی زمین»، اظهار امیدواری کرد که با این اقدامات تا قبل از ماه محرم «تغییراتی از لحاظ بهبود وضعیت حجاب» در مترو ایجاد شود.
موج برخورد با افراد موسوم به «بی‌حجاب و بدحجاب» هر سال با آغاز فصل تابستان در ایران شدت می‌گیرد که گاهی به بازداشت و جریمه‌ نقدی افراد بازداشتی منجر می‌شود.
در همین زمینه، ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه پوشاک تهران، نیز روز چهارشنبه، ۹ مرداد، از پیگیری طرح «برخورد با مانتو و پوشاک نامتعارف» به دستور دادستانی تهران خبر داد و به خبرگزاری ایسنا گفت که این طرح از ماه گذشته آغاز شده و بازرسی از واحدهای فروشگاهی و تولیدکنندگان و شناسایی واحدهای تولیدی «زیرزمینی» ادامه دارد.
ابوالقاسم شیرازی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، گفت تولید و عرضه مانتوهای جلوباز (بدون دکمه، بدون غزن و بدون زیپ)، مانتوهای شیشه‌ای، مانتوهای حریر و توری ممنوع است و این اتحادیه با هرگونه تخلف در این بخش، برخورد خواهد کرد.
آقای شیرازی همچنین با بیان این‌که حجم قابل توجهی از مدل‌های به‌گفته‌ او «ناهمخوان با فرهنگ جامعه» از دل مزون‌های خانگی و فضای مجازی به بازار سرایت کرده است، اضافه کرد که مزون‌های خانگی و فعالیت در فضای مجازی از زیرمجموعه‌های اتحادیه پوشاک محسوب نمی‌شود و به همین دلیل این اتحادیه توان بازرسی، نظارت و برخورد با آن‌ها را ندارد.
در اقدامی دیگر و در ادامه طرح ارسال پیامک «کشف حجاب» به رانندگان خودروها، محمدرضا اسحاقی، فرمانده نیروی انتظامی گیلان، نیز روز چهارشنبه، ۹ مرداد، از ارسال «۶۶ هزار پیامک» به شهروندان گیلانی خبر داد.
به‌گزارش خبرگزاری ایلنا، فرمانده نیروی انتظامی گیلان این مطلب را در نشست مشترک «اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان با رئیسان و دبیران ستادهای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان‌ها» بیان کرد.
بر اساس طرح ارسال «پیامک کشف حجاب»، نیروی انتظامی به راننده‌‌ای که بنا به نظر آن‌ها حجاب را رعایت نکرده یا همراهان «بدحجاب» داشته، هشدار می‌دهد و مالک خودرو باید ۷۲ ساعت پس از دریافت پیامک، خود را به پلیس امنیت اخلاقی معرفی کند و تعهد کتبی بدهد که حجاب را رعایت می‌کند.
در صورتی که راننده این تعهد را اجرایی نکند، خودروی او یک هفته توقیف می‌شود و در بار سوم، خودروی او توقیف و فرد متهم به «بدحجابی» به دستگاه قضایی معرفی می‌شود.
حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، ۲۷ تیرماه امسال اعلام کرده بود که در چارچوب این طرح تاکنون ۳۰۰ هزار پیامک ارسال شده و ۱۵۰ هزار نفر از کسانی که پیامک را دریافت کرده‌اند، به پلیس مراجعه کرده و از آن‌ها تعهدنامه گرفته شده است.
اجرای گسترده این طرح در شهر تهران از اوایل اردیبهشت گزارش شد و بسیاری از شهروندان مجبور به مراجعه به ساختمان «پلیس امنیت اخلاقی» در خیابان وزرا تهران و امضای تعهدنامه شدند.
اوائل تیرماه امسال، حسن مهری، فرمانده پلیس فرودگاه‌ها نیز گفته بود که نیروهای این نهاد با پوشش «مروج مدل‌های غربی» و «کشف حجاب» در فرودگاه‌ها برخورد خواهند کرد و «ممکن است» از سفر افراد «بد‌حجاب» نیز جلوگیری و برای آنان پرونده قضایی تشکیل شود.
شهریورماه سال ۹۵، عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان وقت تهران، با ذکر این‌که نمی‌توان برای همه خانواده‌ها و افراد در کشور «مأمور» گذاشت، گفته بود اقدامات «سلبی» در زمینه حجاب در ایران بی‌نتیجه بوده است.
اما آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، از فرماندهان نیروی انتظامی خواسته است که در اجرای طرح‌های مربوط به حجاب اجباری به «مخالفت برخی افراد یا فضاسازی‌های رسانه‌ای» توجه نکنند و کار خود را پیش ببرند.

دیدار و مذاکرات مقامات ارشد گارد ساحلی امارات و ایران در تهران

دیدار و مذاکرات مقامات ارشد گارد ساحلی امارات و ایران در تهران


از سال ۹۲ تاکنون، برای اولین بار است که چنین سطحی از مذاکرات میان ایران و امارات متحده عربی انجام می‌شود
مقامات مرزبانی و گارد ساحلی ایران و امارات طی نشستی درباره موضوع امنیت دریایی خلیج فارس مذاکره کردند.
در این نشست قاسم رضایی، فرمانده مرزبانی ایران، با محمدعلی مصباح الاحبابی، فرمانده گارد ساحلی کشور امارات دیدار و گفت‌وگو کرده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری صداوسیما، یک هیات هفت نفره از مقامات ارشد گارد ساحلی امارات متحده روز سه‌شنبه هشتم مرداد وارد تهران شدند تا در خصوص همکاری مرزی دو کشور، تردد اتباع و ترددهای غیر مجاز یا بدون اطلاع و تسهیل و تسریع تبادل اطلاعات طرفین با مقامات ایرانی رایزنی کنند.
این دیدار که دولت امارات نیز آن را تایید کرده است، از آن رو اهمیت بالایی دارد که دو کشور طی سال‌های گذشته اختلافات زیادی داشته و همچنین اردیبهشت امسال چهار کشتی تجاری از جمله دو نفتکش در آب‌های بندر فجیره امارات مورد حمله قرار گرفتند.
آمریکا و عربستان انگشت اتهام در این حملات را به سوی ایران نشانه گرفته‌اند، اما امارات از اشاره مستقیم به نام ایران به عنوان عامل این حوادث اجتناب کرد.
امارات از سال ۲۰۱۶ به دنبال افزایش تنش‌ها با ایران پیرامون حمایت جمهوری اسلامی از حوثی‌های یمن و گروه‌های شیعی در منطقه، روابط خود را با تهران کاهش داد و بعد از تحریم‌های آمریکا علیه تهران، همراه با عربستان اعلام کرد که افت صادرات نفت ایران را جبران خواهد کرد.
امارات همچنین عضو ائتلاف عربی به رهبری عربستان در جنگ با حوثی‌های مورد حمایت ایران است، اما منابع خبری هفتم تیرماه امسال از تصمیم امارات برای خروج بخش بزرگی از نیروهای نظامی خود از یمن و ائتلاف عربی خبر دادند.
خبرگزاری رویترز از قول یک مقام اماراتی نوشته است که مذاکرات با ایران پیرامون امنیت مرزها و آب‌های مشترک بوده است. به گفته وی این دیدار ارتباطی با تنش‌های اخیر نداشته است و هر از گاهی میان دو کشور انجام می‌شود.
خبرگزاری صداوسیما نیز نوشته است که از سال ۹۲ تاکنون شش دور نشست میان مقامات ارشد گارد ساحلی امارات و ایران انجام شده، موضوعی که مقام اماراتی نیز در گفت‌وگو با رویترز به آن اشاره کرده است.
اما خبرگزاری ایرنا گزارش داده است که از سال ۹۲ تاکنون، این برای اولین بار است که چنین سطحی از مذاکرات میان طرفین انجام می‌شود.
هیچ کدام از مقامات ایران و امارات به جزئیات مذاکرات اشاره‌ای نکرده‌اند.

هایکو ماس: آلمان نازی چپاولگر شریک دزد و رفیق قافله به ماموریت تحت رهبری آمریکا در تنگه هرمز نمی‌پیوندد

هایکو ماس: آلمان نازی چپاولگر شریک دزد و رفیق قافله به ماموریت تحت رهبری آمریکا در تنگه هرمز نمی‌پیوندد


هایکو ماس گفته که آلمان خواستار جلوگیری از بالا گرفتن تنش در منطقه است.
وزیر امور خارجه آلمان روز چهارشنبه ۹ مرداد اعلام کرد که کشورش به ائتلاف بین‌المللی پیشنهادی آمریکا برای ماموریت تامین امنیت تنگه هرمز نمی‌پیوندد.
هایکو ماس این اظهارات را در جریان سفرش به ورشو بیان کرد و افزود که آلمان خواستار جلوگیری از بالا گرفتن تنش در منطقه است و برای این مسئله هم راه‌حل نظامی وجود ندارد.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، وی تاکید کرد: «آلمان در ماموریت دریایی اعلام شده و برنامه‌ریزی شده توسط ایالات متحده مشارکت نخواهد کرد».
واکنش وزیر خارجه آلمان به طرحی است که ایالات متحده بدنبال اجرای آن است.
سفارت آمریکا در برلین روز هشتم مرداد گفت واشینگتن رسما از آلمان خواسته است که برای مقابله با «تهاجم نیروهای ایرانی و تضمین آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز» به فرانسه و بریتانیا بپیوندد.
یکی از سخنگوهای این سفارت اظهار داشت: «ما رسما از آلمان درخواست کرده‌ایم که برای مقابله با تهاجم ایران و برقراری امنیت در تنگه هرمز به فرانسه و بریتانیا بپیوندد. اعضای دولت آلمان به صراحت گفته‌اند که از کشتیرانی آزاد باید پاسداری کرد... پرسش ما این است که چه کسی باید پاسداری بکند؟»
ساعاتی پیش از اظهارات وزیر خارجه آلمان، اولاف شولتس، معاون صدراعظم آلمان، گفته بود که به درخواست آمریکا برای مشارکت در طرح «تضمین آزادی کشتیرانی» در تنگه هرمز «با دیده تردید» نگاه می‌کند.
او در مصاحبه با شبکه دوم آلمان درباره این درخواست گفت که «بسیار نسبت به آن تردید دارم و فکر می‌کنم خیلی‌های دیگر نیز همین تردید را دارند».
آقای شولتس تاکید کرد که جلوگیری از افزایش تنش‌ها در منطقه مهم‌ترین راه حفاظت از کشتیرانی است و اگر یک مناقشه نظامی در منطقه رخ دهد آنگاه کشتیرانی واقعا به خطر خواهد افتاد.
معاون صدراعظم آلمان همچنین تاکید کرد که موضوع اصلی دولت آلمان همواره جلوگیری از دستیابی ایران از سلاح اتمی است.
بدنبال حمله به شش نفتکش خارجی در آب‌های دریای عمان در اردیبهشت امسال و توقیف کشتی بریتانیایی «استنا ایمپرو» توسط سپاه پاسداران در روز ۲۸ تیرماه، آمریکا و بریتانیا به صورت جداگانه خواستار تشکیل یک ناوگان بین‌المللی و اروپایی برای حفاظت از امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز شدند.
جرمی هانت، وزیر خارجه وقت بریتانیا، روز ۳۱ تیرماه اقدام ایران در توقیف نفتکش این کشور را «راهزنی دریایی دولتی» خواند و ضمن فراخوان برای راه‌اندازی ناوگان اروپایی با هدف محافظت از ناوبری امن در منطقه گفت: ایران اگر به همین مسیر خطرناک ادامه بدهد، شاهد حضور پررنگ‌تر نظامی در منطقه خواهد بود.
گزارش‌ها حاکی است که فرانسه، ایتالیا و دانمارک «موافقت اولیه» خود را برای حمایت از تشکیل چنین ناوگانی اعلام کرده‌اند. اما آلمان خواستار دریافت جزئیات بیشتر درباره این طرح شده بود. با این حال، برلین روز چهارشنبه رسما پیوستن به ناوگان اروپایی را رد کرد.
نفتکش بریتانیایی «استنا ایمپرو» پس از آن توسط سپاه پاسداران توقیف شد که دولت جبل‌الطارق روز سیزدهم تیرماه نفتکش «گریس-۱» ایران را به اتهام حمل دو میلیون بشکه نفت برای سوریه توقیف کرد.
ایران گفته که مقصد این کشتی سوریه نبوده است و به لندن پیشنهاد کرده که حاضر است در ازای آزادی نفتکش خود، روند رسیدگی به «تخلف» کشتی بریتانیایی در نقض قوانین دریایی را تسریع کند.
دومینیک راب، وزیر خارجه جدید بریتانیا، این پیشنهاد را رد کرده است.

چهار عضو شورای نگهبان بیضه های رهبرننگین جمهوری اسلامی ایران و نماینده قوه قضائیه عضو هیات مرکزی بر انتخابات طویله ولایت وقیح مجلس شدند‎

چهار عضو شورای نگهبان بیضه های رهبرننگین جمهوری اسلامی ایران و نماینده قوه قضائیه عضو هیات مرکزی بر انتخابات طویله ولایت وقیح مجلس شدند‎

احمد جنی ، دبیر شورای نگهبان
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، روز چهارشنبه اعضای هیات مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی را معرفی کرد که شامل چهار تن از اعضای شورای نگهبان و یک نماینده از قوه قضائیه است.
این فهرست پنج نفره عبارت است از احمد جنتی (دبیر شورای نگهبان)، محمدحسن صادقی‌مقدم، سیامک ره‌پیک، عباسعلی کدخدایی و غلامحسین محسنی ‌اژه‌ای (معاون اول رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی).
بر اساس اصل ۹۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی، نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی بر عهده شورای نگهبان است. این شورا نیز یک هیات مرکزی بر انتخابات تشکیل می‌دهد که «بر کلیه مراحل انتخابات و جریان‌های انتخاباتی و اقدامات وزارت کشور "که در امر انتخابات مؤثر است" و هیأت‌های‌اجرایی و انجمن‌های نظارت بر انتخابات و تشخیص صلاحیت نامزدهای نمایندگی و آنچه مربوط به صحت انتخابات می‌شود نظارت خواهد کرد».
هیات مرکزی انتخابات در دوره‌های پیشین یکی از عوامل اصلی رد صلاحیت نامزدهای اصلاح‌طلب و دگراندیش در انتخابات مجلس شورای اسلامی بوده است.
اتهام کلی هم که متوجه این نامزدها بوده، «عدم التزام عملی به اسلام و ولایت‌فقیه» بوده است.
انتحابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی قرار است دوم اسفند امسال برگزار شود و دور دوم آن اردیبهشت ۱۳۹۹ خواهد بود.

اعتراض ۵۴ نویسنده و هنرمند داخل و خارج کشور به حکم زندان سه نویسنده

اعتراض ۵۴ نویسنده و هنرمند داخل و خارج کشور به حکم زندان سه نویسنده

بیش از ۵۰ نویسنده و هنرمند داخل و خارج کشور به صدور حکم زندان برای سه نویسنده ایرانی اعتراض کرده‌اند. رضا خندان (مهابادی)، کیوان باژن و بکتاش آبتین، اعضای کانون نویسندگان ایران، مجموعا به ۱۸ سال زندان محکوم شده‌اند.
از راست: کیوان باژن، بکتاش آبتین، رضا خندان (مهابادی)
در تداوم اعتراض‌ها به حکم مجموعه ۱۸ سال زندان برای رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن، ۵۴ نویسنده و هنرمند داخل و خارج از کشور در اقدامی مشترک به این حکم اعتراض کرده و ضمن محکوم کردن "برخوردهای امنیتی" با نویسندگان، خواستار لغو حکم زندان این سه عضو کانون نویسندگان ایران شده‌اند.
کانون نویسندگان ایران نیز در کانال تلگرامی خود ضمن انتشار این بیانیه، آدرسی اینترنتی را برای مراجعه و امضای طوماری اعتراضی قرار داده است.
رضا خندان (مهابادی)، کیوان باژن و بکتاش آبتین، سه نویسنده‌ای هستند که هر یک به شش سال حبس محکوم شده‌اند. حکم شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران علیه این سه نویسنده روز ۲۵ اردیبهشت‌ماه گذشته به وکلای آنان، ناصر زرافشان و راضیه زیدی، ابلاغ شده بود.
"نشانی دیگر از افزایش تهدید و فشار"
در بیانیه ۵۴ نویسنده و هنرمند که متن آن امروز چهارشنبه نهم مرداد (۳۱ ژوئیه) در کانال تلگرامی کانون نویسندگان ایران منتشر شده، در مورد این احکام از جمله آمده است: « گرچه صدور و اجرای این‌گونه حکم‌ها کم سابقه نیست بررسی دلایل این مورد تازه، نشانی دیگر از افزایش تهدید و فشار بر اهل قلم است.»
نویسندگان بیانیه افزوده‌اند: «اگر انتشار نشریه و تالیف کتاب و رفتن بر سر مزار نویسندگان و هنرمندان جرم امنیتی تلقی شود، چنان‌که در باره‌ی این سه نویسنده شده است، آن‌گاه به صلاحدید نهادهای امنیتی و قضایی در هر نویسنده‌ی مستقل یک مجرم "کشف" خواهد شد.»
این بیانیه اعتراضی در ادامه "امنیتی کردن عرصه ادبیات و هنر" را نابودکننده امنیت فعالان این عرصه و بر باد دهنده "اندک توش و توان باقی‌مانده آن" دانسته و ادامه می‌دهد: «این اگر برای صاحبان قدرت مهم نیست برای ما نویسندگان و مخاطبان ادبیات آزاد مهم است؛ مهم است که بالای سر خود شمشیر داموکلس حکم زندان و توقیف و تبعید نداشته باشیم؛ مهم است که آفرینندگان ادبیات و هنر انسان‌هایی برخوردار از آزادی بیان باشند؛ زیرا خلاقیت بر پهنه‌ی آزادی شکوفا می‌شود.»
۵۴ نویسنده و هنرمند مقیم داخل و خارج کشور در نهایت "همراه با اعتراض این سه نویسنده و عضو کانون نویسندگان ایران به حکم دادگاه"، ضمن محکوم کردن "برخوردهای امنیتی" با نویسندگان، خواستار لغو حکم‌های صادرشده برای بکتاش آبتین، کیوان باژن و رضا خندان (مهابادی) شده‌اند.
بابک احمدی، حسن اصغری، علی باباچاهی، پرویز بابایی، محمدرضا باطنی، رخشان بنی‌اعتماد، بهرام بیضایی، خسرو پارسا، جعفر پناهی، احمد پوری، علیرضا جباری، شاپور جورکش، امیرحسن چهلتن، فرخنده حاجی‌زاده، حسن حسام، محسن حکیمی، نسیم خاکسار، اسماعیل خویی، خشایار دیهیمی، محمد رسول‌اف، قاسم روبین، فریبرز رئیس‌دانا، ناصر زرافشان، فرشته ساری، محمدعلی سجادی، جلال سرفراز، فرج سرکوهی، عنایت سمیعی، سیدعلی صالحی، فرزانه طاهری، عبدالعلی عظیمی، مهدی غبرایی، مراد فرهادپور، محمد قائد، آزیتا قهرمان، ایرج کابلی، مهرانگیز کار، یوریک کریم مسیحی، لیلی گلستان، شهلا لاهیجی، شمس لنگرودی، جواد مجابی، محمد محمدعلی، عباس مخبر، اکبر معصوم‌بیگی، شهاب مقربین، اسفندیار منفردزاده، حافظ موسوی، نعمت میرزازاده (م.آزرم)، جمال میرصادقی، مجتبی میرطهماسب، منیژه نجم عراقی، محسن یلفانی و سعید یوسف امضاکنندگان این بیانیه اعتراضی هستند.
موج اعتراض‌ها
اندک‌زمانی پس از ابلاغ حکم مجموعا ۱۸ سال زندان برای این سه نویسنده، جمع بزرگی شامل ۸۹۴ تن از نویسندگان، شاعران، منتقدان و روزنامه‌نگاران ایرانی در نامه‌ای خطاب به مسئولان دستگاه‌های اجرایی و قضایی جمهوری اسلامی "اعتراض صریح" خود را به "رویه‌های نامنصفانه دستگاه قضایی و برخوردهای امنیتی با اهل قلم و نویسندگان" ابراز کرده و خواهان لغو احکام "ناروا و آزادی‌کش" علیه سه عضو کانون نویسندگان ایران شده بودند.
انجمن جهانی قلم نیز ۱۳ اردیبهشت‌ماه گذشته، پیش از صدور حکم دادگاه، با انتشار بیانیه‌ای از محاکمه این سه عضو کانون نویسندگان ایران ابراز نگرانی کرده بود. این نهاد بین‌المللی محاکمه این نویسندگان را دارای "انگیزه‌های سیاسی" دانسته و آن را "نقض آشکار حق آزادی بیان آنها" عنوان کرده بود.
رضا خندان (مهابادی)، کیوان باژن و بکتاش آبتین هر یک به اتهام "تبلیغ علیه نظام" به یک سال و به اتهام "اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور" به پنج سال زندان محکوم شده‌اند. البته این حکم دادگاه بدوی است و متهمان به احکام صادره علیه خود اعتراض و تقاضای تجدیدنظر کرده‌اند.
رضا خندان (مهابادی) ۲۶ اردیبهشتماه گذشته در گفت‌وگو با دویچه‌وله فارسی، احکام صادرشده از سوی قاضی محمد مقیسه، رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران را "حتی ناقض خود قوانین جمهوری اسلامی" دانسته و صدور چنین احکامی را به "بیزاری و وحشت" مقام‌های حکومتی از تشکل‌های مستقل نسبت داده بود. به گفته آقای خندان، هدف از صدور این احکام "ایجاد رعب و وحشت و ترساندن دیگران" و "مقابله با اعتراضات و تشکل‌ها" در ایران است.
این نویسنده همچنین گفته بود که مصداق‌های مطرح‌شده از سوی دادگاه در مورد اتهام "تبلیغ علیه نظام" انتشار بیانیه‌های مختلف کانون نویسندگان ایران در طول حیات این تشکل و نیز انتشار بسیار محدود کتابی زیر عنوان "۵۰ سال کانون نویسندگان ایران" بوده که تنها ۳۰ دوره از آن برای استفاده داخلی در کانون منتشر شده است.
به گفته رضا خندان، مصداق مطرح‌شده در خصوص "اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور" نیز چیزی بیش از شرکت در مراسمی مانند مراسم سالگرد درگذشت احمد شاملو یا سالگرد قتل محمد مختاری و محمد جعفر پوینده، دو تن از جانباختگان قتل‌های سیاسی، نبوده است.
آقایان خندان و باژن مردادماه سال گذشته (۱۳۹۷) در شعبه هفت دادسرای اوین حاضر و اتهام "تبلیغ علیه نظام" به آنها تفهیم شد. این دو نویسنده در آن زمان در ارتباط با پرونده‌ای که وزارت اطلاعات در سال ۹۴ برای آنها گشوده بود، به همراه بکتاش آبتین احضار شده بودند. سپس اما در آبان‌ماه سال گذشته اتهام "اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور" نیز به اتهام پیشین افزوده شد.
بازپرس پرونده این سه نویسنده روز ۱۲ آبان‌ماه گذشته در شعبه هفت دادسرای اوین قرار کفالت آقایان خندان، باژن و آبتین را از ۵۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش داد و این سه نفر با تأمین کفالت تا برگزاری دادگاه آزاد شدند.
دوم بهمن‌ماه گذشته اما قاضی مقیسه، ضمن مخالفت با درخواست آنان برای حضور وکیل مورد نظرشان در دادگاه، قرار تأمین را از ۱۰۰ میلیون تومان، به وثیقه‌ یک میلیارد تومانی برای هر یک از آنان تبدیل کرد. بدین ترتیب این سه عضو کانون نویسندگان ایران به دلیل عدم توانایی در تأمین وثیقه، بازداشت و به اوین منتقل شدند. در نهایت اما رضا خندان، بکتاش آبتین و کیوان باژن به ترتیب در روزهای ششم، هشتم و دهم بهمن‌ماه ۹۷ با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شدند.

ضخیم : اروپا صادرات نفت ما را باید تضمین کند

ضخیم : اروپا صادرات نفت ما را باید تضمین کند

شواهد حاکی از آن است که جمهوری اسلامی زیر فشار شدید کمبود منابع پولی است. وزیر خارجه ایران کشورهای اروپایی را به انفعال در برابر آمریکا متهم کرده و می‌گوید آنها باید فروش نفت را برای جمهوری اسلامی تضمین کنند.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و بریتانیا را به انفعال در برابر "تروریسم اقتصادی" آمریکا متهم کرده است. منظور او از "تروریسم اقتصادی" همان تحریم حداکثری ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی است، به طوری که بر اساس آخرین‌آمارها صادرات نفت ایران از ۲،۵ میلیون بشکه به ۱۰۰ هزار بشکه در روز سقوط کرده است.
دولت آمریکا می‌گوید یک رشته اقدامات جمهوری اسلامی، نظیر برنامه موشکی، حضور سپاه پاسداران در کشورهای بحرانی سوریه، یمن و لبنان و حمایت مالی و تسلیحاتی از نیروهای طرفدار ولایت فقیه مانند حشدالشعبی در عراق و حزب‌الله لبنان با پول نفت مردم ایران تأمین می‌شود و این امر به بی‌ثباتی در منطقه بحرانی خاورمیانه دامن زده است.
دولت آمریکا به همین دلیل هدف تحریم‌های حداکثری را بستن شریان‌های تأمین مالی این اقدامات از نظر دونالد ترامپ "تروریستی" جمهوری اسلامی تعریف کرده است و به همین دلیل نیز سپاه پاسداران را یک تشکیلات نظامی "تروریستی" می‌داند. واشنگتن می‌کوشد رهبری تهران را متقاعد سازد تا دست از دخالت و ایجاد بی‌ثباتی در منطقه بردارد.
حال وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی کشورهای اروپایی را زیر فشار گذارده است که طبق توافق برجام، آنها "موظف" هستند، نقل و انتقال نفت و پرداخت نفت ایران را تضمین کنند.
به گزارش ایرنا، ظریف روز چهارشنبه ۹ مرداد (۳۱ ژوئیه) در پایان جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران گفت: «آنها خودشان تعهداتشان را نوشته و اعلام کرده‌اند که فروش نفت ایران، حمل و نقل نفت ایران، بازگشت درآمد نفت ایران به کشور است.»
در اینکه کشورهای اروپایی "فروش نفت" و "حمل و نقل نفت" ایران را تضمین کرده باشند، جای تردید است. اما وزیر خارجه جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگاران، سازوکار "اینستکس" را به فروش نفت ربط می‌دهد و تأکید می‌کند که پول نفت باید وارد آن شود. این در حالی است که دولت آمریکا به کشورهای اروپایی هشدار داده است که سازوکار "اینستکس" نمی‌تواند به امکانی برای تأمین منابع ارزی جمهوری اسلامی بدل گردد و در خدمت اهداف نظامی و اقدامات بی‌ثبات‌کننده رهبران این کشور در منطقه قرار گیرد.
ظریف می‌گوید کشورهای اروپایی "باید این جرات را به خودشان بدهند که بر اساس تعهداتشان عمل کنند و نه منویات آمریکایی‌ها".
به گزارش خبرگزاری فرانسه، کشورهای اروپایی بارها اعلام کرده‌اند که سازوکار "اینستکس" به منظور تجارت برای کالاهای بشردوستانه مانند مواد غذایی و دارو در نظر گرفته شده است، اما رهبری جمهوری اسلامی تأکید دارد که این سازوکار باید در خدمت فروش نفت و انتقال پول نفت به جمهوری اسلامی باشد.
به نظر می‌آید برداشت متفاوت رهبری تهران از سازوکار "اینستکس" و تأکید وزیر خارجه ایران بر فروش نفت، حاکی از فشاری است که رهبری جمهوری اسلامی از کاهش شدید منابع پولی حس می‌کند.
محمد جواد ظریف در این گفت‌وگو درباره تنش‌ها با عربستان سعودی نیز گفته است: «اگر عربستان سعودی آماده گفت‌وگو باشد، ما همیشه آماده گفت‌وگو با همسایگان خود هستیم. هیچ گاه باب گفت‌وگو با همسایگان خود را نبستیم و نخواهیم بست.»
عربستان سعودی مسئولیت حمله به نفتکش‌ها در خلیج فارس را متوجه جمهوری اسلامی می‌داند، اما رهبری تهران آن را رد می‌کند.

تصویب حذف چهار صفر از پول ملی؛ هزار تومان امروز یک تومان خواهد شد

تصویب حذف چهار صفر از پول ملی؛ هزار تومان امروز یک تومان خواهد شد

دولت ایران کلیات لایحه حذف چهار صفر از پول ملی را تصویب کرد. این طرح واحد پایه پول ایران را "تومان" تعریف کرده است. طبق این لایحه، ۱۰ هزار ریال فعلی یک "تومان جدید" است. یک تومان جدید هم معادل ۱۰۰ ریال خواهد بود.
سرانجام پس از مدت‌ها ابهام در مورد اصلاحات در واحد پایه پول ایران، امروز چهارشنبه نهم مرداد (۳۱ ژوئیه) علی ربیعی، سخنگوی دولت، از تصویب کلیات لایحه حذف چهار صفر از پول ملی در دولت دوازدهم خبر داد.
طبق مصوبه دولت، واحد پایه پول ایران از ریال به تومان تغییر خواهد یافت و یک تومان جدید هم معادل ۱۰۰ ریال خواهد شد.
بر اساس این لایحه، چهار صفر از ریال و سه صفر از تومان حذف شده و بدین‌ترتیب پس از تصویب لایحه مزبور توسط مجلس، ۱۰ هزار ریال فعلی یک تومان جدید خواهد بود.
لایحه مصوب دولت باید برای نهایی شدن در مجلس شورای اسلامی نیز به تصویب رسیده و سپس در دستور کار قرار بگیرد. سخنگوی دولت گفت: «سعی می‌کنیم لایحه را با دو فوریت به مجلس ارسال کنیم.»
به گزارش ایسنا، علی ربیعی با بیان اینکه "اجرای طرح حذف چهار صفر از پول ملی موجب افزایش کارایی پول ملی و هماهنگی بیشتر با عرف جاری جامعه می‌شود"، خاطرنشان کرد: «حذف چهار صفر از پول ملی باعث می‌شود تا حیثیت ظاهری پول ملی در مقایسه با سایر ارزهای بین‌المللی مراعات شود و مسکوکات که مدتی است حذف شده‌اند، وارد چرخه شوند. همچنین استهلاک کاغذ نیز کاهش می‌یابد.»
سخنگوی دولت همچنین ارتباط حذف چهار صفر از پول ملی با "تورم و قدرت خرید" را رد کرد و گفت: «با اجرای این طرح صرفا به دنبال افزایش کارایی پول ملی هستیم.»
پیشینه طولانی طرح
بحث حذف صفر از پول ملی ایران از دهه ۸۰ و در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد از جمله به عنوان راهکاری برای مقابله با افزایش تورم عنوان شده بود. این بحث‌ها اما به دلیل بحران‌های ارزی و اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها که خود به تشدید تورم دامن زد، بی‌نتیجه ماند.
طرح مزبور چند بار نیز در دولت حسن روحانی مطرح شد، اما ولی‌الله سیف، رئیس سابق بانک مرکزی ایران، ضمن تأیید آن زمان اجرای چنین طرحی را به فراهم شدن شرایط از جمله "ثبات اقتصادی و تورم تک‌رقمی پایدار" موکول کرده بود.
با قرار گرفتن عبدالناصر همتی در رأس بانک مرکزی اما بحث "اصلاح نظام پولی، تعریف واحد پول جدید و بازنگری در اقطاع اسکناس و مسکوک" با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گرفت تا اینکه در نهایت به تصویب کلیات لایحه پیشنهادی بانک مرکزی برای حذف چهار صفر از پول ملی در دولت دوازدهم انجامید.
حال قرار است جزئیات این طرح در دولت بررسی شده و به تصویب برسد. پس از آن نیز لایحه مزبور در صورت تأیید و تصویب مجلس شورای اسلامی، اجرایی خواهد شد.
بر اساس طرح پیشنهادی بانک مرکزی که امروز در دولت تصویب شد، واحد پایه پول ملی ایران دیگر ریال نبوده، بلکه به "تومان" تغییر خواهد یافت. هر "تومان جدید" نیز معادل ۱۰ هزار ریال فعلی و ۱۰۰ "ریال جدید" خواهد بود.
فرآیندی دو ساله
رئیس بانک مرکزی ایران پیش‌تر درباره زمان لازم برای اجرای این طرح گفته بود: «یک فرایند زمان‌بر به‌لحاظ حقوقی و فنی دارد و بر مبنای برآورد کارشناسان ما اجرای آن نزدیک دو سال طول می‌کشد.»
عبدالناصر همتی همچنین درباره روند ورود اسکناس‌های جدید و حذف اسکناس‌های قدیمی نیز گفته بود: «بعد از قانونی شدن، پول‌های جدید به‌تدریج و با جایگزینی آنها با اسکناس‌های فرسوده قبلی وارد چرخه می‌شوند و هزینه آن قابل مقایسه با هزینه چاپ حجم زیاد اسکناس‌های فعلی نخواهد بود.»
رئیس شورای پول و اعتبار ایران ضمن تأکید بر تأثیر حذف صفرها بر "ارتقای وجهه" پول ملی ایران در صحنه بین‌المللی، آن را اقدامی دانسته بود که "در بسیاری از کشورها در کنار سایر اقدامات، سرآغازی برای اصلاحات جدی اقتصادی" محسوب می‌شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم: «با اجرای طرح حذف ۴ صفر از پول ملی ضمن تسهیل و بازیابی نقش ابزارهای پرداخت نقد در تبادلات پولی داخلی و کاهش هزینه‌های چاپ و نشر اسکناس و مسکوک، کارآمدی نظام پولی جدید طی سال‌های آتی استمرار یافته و نرخ برابری واحد پول ملی با ارزهای جهان در کوتاه‌مدت آثار روانی مثبتی به‌همراه خواهد داشت.»
بانک مرکزی طول "دوره گذار" از ریال به تومان را ۲۴ ماه پیشنهاد کرده که قرار است در این مدت اسکناس‌ها و سکه‌های قدیمی جمع‌آوری و جایگزین شوند.
موضوع اصلاح نظام پولی ایران موضوع جدیدی نیست. تورم شدید و کاهش ارزش پول ملی از مدت‌ها پیش اصلاح نظام پولی در ایران را الزامی کرده بود.
مهم‌ترین علت ضرورت اصلاح نظام پولی ایران، کاهش ارزش واحد پول ایران در قیاس با ارز کشورهای دیگر و همچنین تورم اعلام می‌شود. به عنوان نمونه، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در ایران از سال ۱۳۵۰ تا سال ۱۳۹۷ افزایشی بیش از ۲۷۰۰ برابر داشته است.
این در حالی است که به گزارش خبرگزاری ایرنا در اواخر فروردین‌ماه گذشته «بزرگ‌ترین قطع اسکناس با احتساب ایران‌چک بانک مرکزی در این مدت متناسب با نرخ تورم تعدیل نشده و تنها ۵۰ برابر (از ۱۰ هزار به ۵۰۰ هزار ریال) افزایش یافته است.»
از وجود تورم مزمن و کاهش قدرت خرید واحد پول ایران به عنوان یکی از دیگر دلایل الزام اجرای اصلاح نظام پولی ایران نام برده می‌شود.
مسئولان ایران از افزایش حیثیت پول ملی، کاهش حجم اسکناس در گردش، تسهیل مبادلات پولی ساده روزمره و رفع دشواری‌های محاسباتی کنونی، بازگشت دوباره سکه به چرخه مبادلات اقتصادی، استفاده از نام رسمی واحد پول کشور، کاهش هزینه چاپ و امحای اسکناس و نیز کاهش هزینه‌های ناشی از استهلاک بالای دستگاه‌های خودپرداز و پول‌شمار، به عنوان بخشی از پیامدهای مثبت حذف چهار صفر از پول ملی و تغییر واحد پایه آن از ریال به تومان نام می‌برند.

عجب رویی واکنش یزیدعلی خامنه‌ای دزد و جنایتکار و فاسد و ادمخوردروغگوی حرامزاده به اعدام‌ها در بحرین: ظلم پایدار نمی‌ماند

عجب رویی واکنش یزیدعلی خامنه‌ای دزد و جنایتکار و فاسد و ادمخوردروغگوی حرامزاده به اعدام‌ها در بحرین: ظلم پایدار نمی‌ماند


روز چهارشنبه در حساب توئیتر عربی آیت‌ شیطان یزید علی خامنه‌ای دزد و جنایتکاروفاسد و دروغگوی ادمخوارحرامزاده ، رهبر جمهوری ننگین اسلامی، پیامی در واکنش به اعدام دو فرد شیعه‌مذهب در بحرین منتشر شد با این مضمون که «ظلم و ستم پایدار نخواهد ماند و اراده ملت‌های عدالت‌خواه سرانجام پیروز خواهد شد.»
دادستان کل بحرین روز شنبه اعلام کرد این کشور سه متهم شیعه در پرونده‌های جداگانه را اعدام کرده است اما به نوشته پایگاه اطلاع‌رسانی رهبر جمهوری اسلامی، واکنش توئیتری یزیدعلی خامنه‌ای دزد و جنایتکار و فاسد و ادمخوار و دروغگوی حرامزاده مربوط به اعدام دو تن از این سه نفر به نام‌های علی محمد حکیم العرب و احمد عیسی الملالی است.
پرونده این اعدام‌ها به قتل یک مأمور پلیس و امام جماعت یک مسجد در بحرین مربوط است.
بحرین که هم‌پیمان آمریکا و میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده است روز چهارشنبه میزبان نشست نظامی بریتانیا و آمریکا با موضوع امنیت تنگه هرمز نیست هست.
اتحادیه اروپا نیز اعدام‌های بحرین را محکوم کرده و آن را «مجازاتی غیرانسانی» توصیف کرده است.

برگزاری نشست نظامی بریتانیا و آمریکا در بحرین

برگزاری نشست نظامی بریتانیا و آمریکا در بحرین


صحنه‌ای از یک عملیات مین‌یابی ناوهای آمریکا، بریتانیا و فرانسه در آب‌های بحرین
بریتانیا نمایندگان نظامی آمریکا، فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی را برای نشستی در بحرین پیرامون تشکیل ائتلافی نظامی برای تأمین امنیت کشتی‌هایی که از تنگه هرمز می‌گذرند، دعوت کرده‌است. این نشست قرار است چهارشنبه، ۹ مرداد برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری آلمان، وزارت دفاع بریتانیا موضوع نشست عصر روز چهارشنبه نمایندگان برخی کشورهای اروپایی و آمریکا در بحرین را تأیید کرده و گفته‌است این نشست پشت درهای بسته برگزار خواهد شد.
روزنامه بریتانیایی گاردین نیز می‌نویسد بریتانیا امیدوار است پلی میان آمریکا و اتحادیه اروپا باشد، به‌ویژه آلمان که برای ملحق شدن به ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا در تنگه هرمز مردد است.
به دنبال حمله به شش نفتکش و کشتی تجاری در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان در اردیبهشت و خرداد سال جاری، آمریکا ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی را برای حفاظت از تردد در تنگه هرمز و باب‌المندب به کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، پیشنهاد کرد، اما این پیشنهاد از سوی فرانسه و آلمان پذیرفته نشد.
اما پس از توقیف نفتکشی با پرچم بریتانیا توسط سپاه پاسداران، بریتانیا از کشورهای اروپایی خواسته است ائتلافی از نیروهای دریایی برای اسکورت کشتی‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز تشکیل دهند. ایران این اقدام را «خصمانه» خوانده‌است.
منابعی به گاردین گفته‌اند برخلاف پیشنهاد آمریکا، بریتانیا به کشورهای اروپایی گفته‌است ائتلافی به رهبری اتحادیه اروپا و عضویت آمریکا تشکیل شود تا جلو توقیف بیشتر نفتکش‌ها توسط ایران را بگیرد.
بریتانیا بر این عقیده است که بدون حضور آمریکا که بزرگترین نیروی نظامی حاضر در منطقه است، این ائتلاف موفقیت‌آمیز نخواهد بود.
دو هفته گذشته ایران نفتکش «استنا ایمپرو» بریتانیا را در آب‌های عمان توقیف کرد. پیش از آن نفتکش «گریس ۱» حامل بیش از ۲ میلیون بشکه نفت ایران در جبل‌الطارق، تحت حاکمیت بریتانیا به ظن ارسال نفت به سوریه توقیف شده بود و ایران تهدید کرده بود این موضوع را بدون پاسخ نخواهد گذاشت.
بریتانیا به دنبال آن ناوشکن «دانکن» را روانه خلیج فارس کرده تا همراه ناو «مونتروز» مراقب تردد کشتی‌های بریتانیایی باشد.
سفارت ایالات متحده در برلین روز سه‌شنبه هشتم مرداد گفت که واشینگتن رسماً از آلمان خواسته‌است که برای مقابله با «تهاجم نیروهای ایرانی و تضمین آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز» به فرانسه و بریتانیا بپیوندد.
بریتانیا نیز از آلمان رسماً چنین درخواستی کرده‌است.
گاردین می‌نویسد، نشست روز چهارشنبه الزاماً به تصمیم‌گیری فوری منجر نخواهد شد و این مذاکرات احتمالاً ادامه یابد.

نمایندگان نظامی آمریکا و بریتانیا بر سر ماموریت در تنگه هرمز مذاکره می‌کنند

نمایندگان نظامی آمریکا و بریتانیا بر سر ماموریت در تنگه هرمز مذاکره می‌کنند

نمایندگان وزارت دفاع بریتانیا و سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا درباره ماموریت نظامی تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز مذاکره می‌کنند. گفته می‌شود نمایندگان چند کشور دیگر نیز در این مذاکرات حضور خواهند داشت.
ناوگان دریایی آمریکا در خلیج فارس
روز چهارشنبه نهم مرداد (۳۱ ژوئیه) نمایندگان نظامی آمریکا و بریتانیا در بحرین پیرامون تامین امنیت تردد کشتیرانی در آب‌های خلیج فارس و تنگه هرمز با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری آلمان (dpa) این دیدار در منامه، پایتخت بحرین، بین نماینده وزارت دفاع بریتانیا با سخنگوی نظامی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا انجام می‌شود.
وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرده است که نمایندگان چند کشور دیگر نیز در این دیدار مشارکت خواهند داشت. نام این کشورها از سوی بریتانیا اعلام نشده است.
موضوع تامین و تضمین امنیت کشتیرانی و تردد نفتکش‌ها در تنگه هرمز پس از توقیف نفتکش بریتانیایی توسط واحدهای سپاه پاسداران در روز ۱۹ ژوئیه، تبدیل به یکی از موضوعات داغ سیاسی شده است. اکنون، فراتر از مذاکرات دیپلماتیک، گفت‌وگو بین نمایندگان ارتش آمریکا و بریتانیا برگزار می‌شود.
خبرنگار خبرگزاری آلمان با اشاره به این موضوع پرسیده است که آیا می‌توان از جدی‌تر شدن موضوع تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز سخن گفت.
مذاکرات نظامی در منامه
گفت‌وگوهای نمایندگان نظامی ناوگان دریایی آمریکا و وزارت دفاع بریتانیا پشت درهای بسته صورت می‌گیرد. پیش بینی شده است که اطلاعات بیشتر پیرامون این دیدار روز پنجشنبه، اول اوت، در اختیار رسانه‌ها قرار گیرد.
هدف از برگزاری این مذاکرات، تدقیق ماموریت نظامی حفظ امنیت کشتیرانی در آب‌های خلیج فارس و تنگه هرمز اعلام شده است.
وزارت دفاع بریتانیا تنها به گفتن این نکته بسنده کرده است که موضوع در شرایط کنونی همچنان در مرحله بحث و بررسی قرار دارد.
موضوع حمایت از نفتکش‌ها و کشتیرانی آزاد در تنگه هرمز و باب‌المندب، برای نخستین بار توسط ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مطرح شده بود.
پس از توقیف نفتکش بریتانیایی، وزارت امور خارجه بریتانیا خواستار ایجاد یک ائتلاف نظامی اروپایی برای تامین امنیت نفتکش‌ها و کشتی‌های تجاری در آب‌های خلیج فارس شده بود. اکنون، از شکل گیری یک ائتلاف نظامی به فرماندهی ناوگان دریایی آمریکا سخن می‌رود.
در حالی که برخی از کشورهای اروپایی برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس ابراز آمادگی کرده‌اند، دولت آلمان مشارکت این کشور در ماموریت نظامی تحت فرماندهی آمریکا را رد می‌کند.

ناخدای کشتی ایران: نیروی دریایی بریتانیا از قوه قهریه استفاده کرد

ناخدای کشتی ایران: نیروی دریایی بریتانیا از قوه قهریه استفاده کرد

ناخدای هندی کشتی توقیف‌شده ایرانی در آب‌های جبل‌الطارق می‌گوید، نیروی دریایی بریتانیا که دست به این اقدام زده در این عملیات از "قوه قهریه" استفاده کرده است.
ناخدای کشتی توقیف‌شده ایران در آب‌های جبل‌الطارق از نیروی دریایی بریتانیا به دلیل اقدام "نامتناسب" انتقاد کرد. کاپیتان هندی کشتی "گریس ۱" که حدود یک ماه پیش  توسط مقام‌های جبل‌الطارق توقیف شد در گفت‌وگو با شبکه خبری جهانی "بی‌بی‌سی" سربازان بریتانیایی را به استفاده از "قوه قهریه" متهم کرد.
کشتی ایران به اتهام "قاچاق نفت به سوریه و نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا" توقیف شد اما ایران این اتهام را رد کرده و می‌گوید، کشتی عازم سوریه نبوده است.
شبکه جهانی "بی‌بی‌سی" می‌گوید، در این عملیات به درخواست دولت جبل‌الطارق در ۱۳ تیر (چهارم ژوئیه) ۳۰ سرباز نیروی دریایی بریتانیا با هواپیما به جبل‌الطارق برده شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ناخدای این کشتی می‌گوید، تفنگداران دریایی بریتانیا با یک هلی‌کوپتر بر عرشه کشتی فرود آمدند و خدمه کشتی را مجبور کردند زانو بزنند.
او که حاضر به افشای نام خود نشد می‌افزاید: «من بهت‌زده شده بودم، همه بهتشان زده بود.»
او می‌گوید، از خود پرسیده چرا این عملیات با "چنین خشونت بارزی" انجام می‌شود، چرا که سربازان می‌توانستند به‌سادگی وارد کشتی شده و بازداشتش کنند.
او به شبکه جهانی "بی‌بی‌سی" گفت، پلیس با بی‌سیم از او خواسته که وارد کشتی شود و او نردبان را برای ورود مأموران پایین آورده بود اما پیش از آن که کسی وارد کشتی شود هلی‌کوپتر نظامی بریتانیا روی عرشه فرود آمد.
وزارت دفاع بریتانیا این اتهام‌ها را رد کرده و می‌گوید، این عملیات "در تطبیق کامل با قوانین و هنجارهای بین‌‌المللی" انجام شده است.
ایران این اقدام را که در سطح بین‌المللی نیز مورد مناقشه ‌است "دزدی دریایی" نامیده و هفته گذشته در "اقدامی متقابل" یک نفتکش بریتانیایی به نام "استینا ایمپرو" را در تنگه هرمز توقیف کرده است. جمهوری اسلامی البته معتقد است این یک "اقدام متقابل" نبوده و کشتی بریتانیایی به دلیل نقض قوانین بین‌المللی کشتیرانی توقیف شده است. توقیف این کشتی بر تنش‌های میان دو کشور افزوده است.

آلمان نازی مشارکت در ائتلاف آمریکایی برای امنیت تنگه هرمز را رد کرد

آلمان نازی مشارکت در ائتلاف آمریکایی برای امنیت تنگه هرمز را رد کرد

به گفته معاون صدراعظم آلمان، دولت ائتلافی این کشور در ائتلاف آمریکا برای حفاظت از کشتیرانی در خلیج فارس شرکت نمی‌کند. آمریکا رسما از آلمان خواسته بود تا از ائتلاف بین‌المللی برای حفاظت از نفتکش‌ها در تنگه هرمز حمایت کند.
اولاف شولتس، معاون صدراعظم آلمان (عکس از آرشیو)
به گفته اولاف شولتس، معاون صدراعظم آلمان، دولت این کشور مشارکت خود در طرح تأمین امنیت کشتیرانی در منطقه خلیج فارس به رهبری آمریکا را به شکل یکپارچه رد می‌کند.
معاون صدراعظم آلمان از حزب سوسیال دمکرات امروز چهارشنبه نهم مرداد (۳۱ ژوئیه) در گفت‌وگو با شبکه دوم تلویزیون سراسری این کشور در پاسخ به این پرسش که "آیا ائتلاف بزرگ دولتی آلمان در ارتباط با طرح آمریکا موضعی واحد دارد؟" گفت: «آری، برداشت من این است.
دیروز سه‌شنبه اعلام شد  که آمریکا رسما از آلمان خواسته است تا از تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی برای حفاظت از نفتکش‌ها در تنگه هرمز حمایت کند. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفته است که واشنگتن از ۶۰ کشور جهان برای مشارکت در این ائتلاف دعوت کرده است. بریتانیا نیز در این میان پیشنهاد یک مأموریت اروپایی برای تأمین امنیت دریایی در منطقه خلیج فارس را مطرح کرده است.
اولاف شولتس همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا برلین به شکل رسمی نیز درخواست آمریکا را رد کرده یا نه، گفت که موضع دولت آلمان در ارتباط با این مسئله چیز جدیدی نیست و پیش از این نیز روشن بوده است.
معاون صدراعظم آلمان افزود: «بسیاری می‌گفتند ما می‌خواهیم در این مورد با شرکای فرانسوی و بریتانیایی خود در اروپا بحث و رایزنی کنیم که چگونه می‌توان بر وضعیت نظارت داشت. در اینجا اما بحث مأموریتی در میان نیست، آنگونه که اکنون خواست آن مطرح شده است.»
معاون صدراعظم آلمان که هم‌زمان وزیر دارایی این کشور نیز هست، در ادامه مأموریت دریایی برای حفاظت از آزادی کشتیرانی تجاری در منطقه خلیج فارس را تلویحا عجولانه دانست و چنین اقدامی را به "پرشی چند گام جلوتر" از نیاز کنونی تشبیه کرد.
به گفته اولاف شولتس، اگر بتوان از "تنش دامنه‌دار" میان ایران و دیگر بازیگران مناقشه کنونی در منطقه جلوگیری کرد، این خود حفاظت مناسبی از کشتیرانی محسوب خواهد شد.
معاون صدراعظم آلمان همچنین هشدار داد: «بدترین چیز یک مناقشه واقعی نظامی در منطقه خواهد بود. آنگاه کشتیرانی واقعا به خطر خواهد افتاد.»
پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران و اعمال تحریم‌های این کشور علیه جمهوری اسلامی، بر تنش میان دو کشور روز به روز افزوده شد و این تنش در هفتهها و ماه‌های گذشته از جمله به دلیل حمله به چند نفتکش در خلیج فارس و سرنگون کردن پهپاد آمریکایی توسط سپاه پاسداران به اوج خود رسید.
آمریکا جمهوری اسلامی را مسئول حمله به نفتکش‌ها و به خطر انداختن امنیت کشتیرانی در خلیج فارس می‌داند. ایران اما چنین اتهامی را رد می‌کند.
نیروی دریایی سپاه پاسداران ۲۸ تیرماه نفتکش بریتانیایی "استینا ایمپرو" را به دلیل آنچه آن را "نقض قوانین بین‌المللی دریایی" خواند در تنگه هرمز توقیف کرد. بریتانیا اما این اقدام را غیرقانونی خواند و آن را اقدامی تلافی‌جویانه در مقابل توقیف نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق توسط خود دانست.
بریتانیا ۱۳ تیرماه ابرنفتکش "گریس۱" حامل دو میلیون بشکه نفت ایران را در تنگه جبل‌الطارق توقیف کرد. دلیل این توقیف ارسال احتمالی نفت ایران به سوریه عنوان شد؛ اقدامی که ناقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه دمشق محسوب می‌شود.
جمهوری اسلامی ضمن تکذیب ادعای بریتانیا، این اقدام را "راهزنی دریایی" توصیف کرد. برخی مقام‌های جمهوری اسلامی نیز تهدید به "مقابله به مثل" کرده و اعلام کرده بودند که اقدام بریتانیا بی‌پاسخ نخواهد ماند.

واکنش وزیر دفاع ایران به خبر آزمایش موشکی: اقدامی طبیعی است

واکنش وزیر دفاع ایران به خبر آزمایش موشکی: اقدامی طبیعی است

وزیر دفاع در مراسم رونمایی از موشک کروز هویزه در ۱۳ بهمن ۹۷
وزیر دفاع ایران در واکنش به گزارش‌ها درباره آزمایش یک موشک گفت که تست موشک از سوی جمهوری اسلامی یک اقدام «طبیعی است» که بر اساس برنامه اجرا می‌شود.
امیر حاتمی تاکید کرد: «اگر بر روی بعضی از موضوعات کار رسانه‌ای خاص می‌کنند دنبال اهداف خاص خودشان هستند اما نیروهای مسح برنامه‌هایشان کاملاً مرتب اجرا می‌شود از جمله تست موشک».
شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان» پنجشنبه سوم مرداد به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داده بود که ایران در هفته جاری یک موشک بالیستیک میان‌برد را آزمایش کرده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا یکی از دلایل خروج از توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام را برنامه موشکی این کشور دانسته بود.
مقام‌های دولت آمریکا خواستار پایان دادن به برنامه موشک‌های بالیستیک ایران هستند.
در مقابل ایران هم می‌گوید برنامه موشکی این کشور غیرقابل مذاکره است.

علیرغم همه فشارها، زنان ایرانی شیک‌پوش‌تر‌ شده‌اند

علیرغم همه فشارها، زنان ایرانی شیک‌پوش‌تر‌ شده‌اند

علیرغم همه فشارهایی که در ماه‌ها و هفته‌‌های اخیر به زنان ایرانی در مورد "حجاب" وارد شده، کافی است گشتی در کوچه و خیابان‌های شهرهای ایران بزنید؛ آنها بی‌اعتنا به بحث "حجاب اجباری" همچنان شیک‌پوش هستند.
امر به معروف و نهی از منکر، آتش به اختیار‌ها، گروه‌های تذکر لسانی، برخورد نیروهای گشت ارشاد، چهارشنبه‌های طلایی و ده‌ها مورد دیگر نشان از افزایش فشار بر زنان ایرانی در مقوله حجاب و اجبار در رعایت آن دارد.

آمریکا احتمالا معافیت‌های هسته‌ای ایران را تمدید می‌کند

آمریکا احتمالا معافیت‌های هسته‌ای ایران را تمدید می‌کند

به گزارش یک روزنامه آمریکایی، ترامپ می‌خواهد معافیت‌های هسته‌ای مرتبط با ایران در چارچوب برجام را تمدید کند. طبق این گزارش، او در حالی تصمیم به تمدید معافیت‌ها گرفته که پمپئو و بولتون خواستار پایان دادن به آن بوده‌اند.
یک روزنامه آمریکایی خبر داد که ایالات متحده معافیت‌های مرتبط با همکاری‌های هسته‌ای با ایران در چارچوب برجام را تمدید خواهد کرد.
روزنامه واشنگتن پست شامگاه سه‌شنبه هشتم مرداد (۳۰ ژوئیه) با استناد به اظهارات چند مقام آمریکایی نوشت که وزارت دارایی ایالات متحده برای بررسی لغو معافیت‌ها و تأثیرات احتمالی تحریم‌ها بر شرکت‌های روسی، چینی و کشورهای عضو اتحادیه اروپا تقاضای فرصت بیشتری کرده است.
طبق گزارش واشنگتن پست، انتظار می‌رود که تصمیم مزبور به طور رسمی در طول هفته جاری اعلام شود. تمدید معافیت‌های هسته‌ای مرتبط با همکاری‌های برجامی با ایران به گفته این روزنامه آمریکایی، در دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، محل مناقشه است.
بر اساس این گزارش، از جمله مایک پمپئو وزیر خارجه و جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا، خواستار اقدامات شدیدتر علیه ایران هستند.
اما از نظر استیون منوچین، وزیر دارایی ایالات متحده، چنانچه واشنگتن معافیت‌های هسته‌ای مزبور را برای دوران سه ماهه پس از اول اوت سال جاری (۲۰۱۹) تمدید نکند، آنگاه آمریکا باید آن دسته از شرکت‌های روسی، چینی و شرکت‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا را که در پروژه‌های برجامی ایران فعال هستند هدف قرار دهد.
به گزارش واشنگتن پست، ترامپ در این میان از وزیر دارایی خود حمایت و با تمدید معافیت از تحریم‌های هسته‌ای مرتبط با ایران موافقت کرده است.
البته یک مقام ارشد آمریکایی گفته است که هدف کاخ سفید کماکان پایان دادن به این معافیت‌هاست، اما تصمیم تمدید آنها به خاطر "نگرانی‌های مشروع" وزارت دارایی آمریکا بوده است.
دولت آمریکا آخرین بار در ماه مه گذشته همه معافیت‌های هسته‌ای مرتبط با ایران به جز دو مورد را تمدید کرده بود که طبق گزارش واشنگتن پست انتظار می‌رود به‌زودی این معافیت‌ها برای ۹۰ روز دیگر نیز تمدید شوند.
بر اساس توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی، قرار است بریتانیا، چین و روسیه در پروژه‌های مشترکی در رابطه با رآکتور آب سنگین اراک و مرکز غنی‌سازی فردو با جمهوری اسلامی همکاری کنند. به همین دلیل، آمریکا این دو پروژه را از تحریم‌های وضع‌شده علیه برنامه هسته‌ای ایران معاف کرده است. این معافیت اما روز پنج‌شنبه هفته جاری به پایان می‌رسد.
دیپلمات‌های سه کشور اروپایی باقی‌مانده در برجام یعنی فرانسه، بریتانیا و آلمان اخیرا در رابطه با این معافیت‌ها با مقام‌های شورای امنیت ملی و وزارت خارجه آمریکا دیدار و گفت‌وگو کرده بودند.
ترامپ پس از اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، تحریم‌های شدیدتری را علیه جمهوری اسلامی وضع کرد. رئیس جمهوری آمریکا می‌خواهد از جمله از صادرات نفت ایران جلوگیری کند.
در ماه‌‌های اخیر در پی یک سلسله تحولات در خلیج فارس خطر درگیری نظامی میان دو کشور افزایش یافته است. ترامپ  گفته بود که پس از سرنگون کردن یک پهپاد آمریکایی توسط سپاه پاسداران، تصمیم به حمله نظامی به ایران گرفته بوده، اما در آخرین لحظات از آن منصرف شده است.

کارگران ابنیه فنی راه‌آهن بار دیگر خط آهن بندرعباس را مسدود کردند

کارگران ابنیه فنی راه‌آهن بار دیگر خط آهن بندرعباس را مسدود کردند

اعتصاب کارگران اعتصابی ابنیه فنی راه‌آهن در سال گذشته
کارگران اعتصابی ابنیه فنی راه‌آهن، روز سه‌شنبه برای دومین روز خط آهن بندرعباس را مسدود کردند.
بنا بر اعلام کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌آهن،‌ این کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه دستمزد خود از روز شنبه در اعتصاب هستند.
همزمان کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌آهن در نورآباد شازند هم به دلیل پرداخت نشدن دستمزد و مزایای خرداد ماه خود روز سه‌شنبه اعتصاب کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا،‌ شماری از کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌آهن در احمدآباد، رفسنجان و سیرجان هرمزگان هم در روزهای شنبه و یکشنبه به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود اعتراض کردند.
به گفته کارگران، مشکلات‌ نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌آهن از زمانی آغاز شد که شرکت تراورس در اردیبهشت سال ۸۹ به بخش خصوصی واگذار شد.

طرح نمایندگان طویله ولایت وقیح مجلس قدیم ایران برای تشکیل «باشگاه کشورهای تحریم‌شده توسط آمریکا»

طرح نمایندگان طویله ولایت وقیح مجلس قدیم ایران برای تشکیل «باشگاه کشورهای تحریم‌شده توسط آمریکا»

تعدادی از نمایندگان مجلس ایران طرحی را با عنوان تشکیل «باشگاه کشورهای تحریم‌شده توسط ایالات متحده آمریکا» ارائه کرده‌اند.
در صورت تصویب این طرح دولت ایران موظف خواهد شد که روابط تجاری با کشورهایی که از طرف آمریکا تحریم شده‌اند را «در اولویت قرار داده» و «از ظرفیت‌های این کشورها» استفاده کند.
این طرح باید در مجلس تصویب و از سوی شورای نگهبان تائید شود.
پیش از این مقامات جمهوری اسلامی طرح‌هایی را برای حذف دلار از مبادلات مالی با کشورهای همسایه و همچنین افزایش تجارت با این کشورها پیگیری کرده‌اند.

تلاش ایران برای پرتاب دوباره ماهواره «ناهید ۱» پس از دو بار پرتاب ناموفق

تلاش ایران برای پرتاب دوباره ماهواره «ناهید ۱» پس از دو بار پرتاب ناموفق

تصویر منتشر شده از بخشی از ماهواره «ناهید ۱» در رسانه‌های ایران در سال ۹۵
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران اعلام کرد که در دو هفته آینده ماهواره «ناهید ۱» برای «قرار گرفتن در مدار» به وزارت دفاع تحویل داده می‌شود.
محمد جواد آذری‌جهرمی روز چهارشنبه گفت که «ایرادات دو پرتاب قبل استخراج و برطرف شده است».
ماهواره «ناهید ۱» سال ۹۵ توسط رئیس جمهور ایران رونمایی شده بود اما مقامات جمهوری اسلامی از پرتاب ناموفق آن سخن گفته بودند.
ایران نخستین ماهواره خود به نام «امید» را که به گفته مقام‌های جمهوری اسلامی ماهیت «پژوهشی و مخابراتی» داشت، در بهمن سال ۸۷ سوار بر موشک ماهواره‌بر «سفیر» به فضا پرتاب کرد.
حدود یک سال پس از پرتاب ماهواره امید، مقام‌های ایران از پرتاب موفقیت‌آمیز موشک ماهواره‌بر «کاوشگر ۳» که مجهز به کپسولی حاوی مار و موش زنده بود، خبر دادند.
تهران در سال ۹۲ نیز از اعزام یک میمون به فضا خبر داد. با این حال، دولت روحانی اردیبهشت ماه گذشته طرح دولت محمود احمدی‌نژاد برای فرستادن انسان به فضا را به دلیل گران بودن این پروژه بایگانی کرد.
محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری پیشین ایران، مرداد سال ۸۹ اعلام کرده بود که ایران تا پایان سال ۲۰۱۹ اولین فضاپیمای حامل انسان را به کره ماه خواهد فرستاد.
پیش از این امیر علی حاجی زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، دولت یازدهم را متهم کرده بود که به گفته او، از «ترس» آمریکا «موشک ماهواره‌بر آماده پرواز» را در انبار نگهداری می‌کند. امیرعلی حاجی‌زاده چنین اقدامی را «تحقیرآمیز» دانسته بود.
برنامه فضایی ایران زیر نظر وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود ولی این وزارتخانه استفاده از این برنامه به منظور پوشش برای گسترش تسلیحاتی را تکذیب کرده‌است.

تصویب کلیات حذف سه صفر از پول ملی ایران در دولت

تصویب کلیات حذف سه صفر از پول ملی ایران در دولت



سخنگوی دولت ایران خبر داد که کلیات لایحه حذف سه صفر از پول ملی در هئیت دولت تصویب شده است.
علی ربیعی گفت که جزئیات این لایحه نیز در جلسات بعدی دولت تصویب و با «دو فوریت» به مجلس ارسال خواهد شد.
این لایحه باید در مجلس تصویب و از سوی شورای نگهبان نیز تائید شود.
عبدالناصر همتی،رئیس بانک مرکزی ایران، روز یکشنبه، ۱۶ دی ۹۷ خبر داده بود که لایحه حذف چهار صفر از پول ایران روز شنبه از سوی بانک مرکزی به دولت ارائه شده است.
پیشنهاد حذف چهار صفر از پول ملی ایران پیش از این نیز بارها از سوی مجلس و دولت‌های گذشته مطرح شده اما در نهایت در مجلس تصویب نشده است.
در همین حال فریدون خاوند، استاد اقتصاد در فرانسه، پیش از این در مقاله‌ای در رادیو فردا نوشته بود که از جنگ جهانی دوم به این سو، بیش از هفتاد کشور جهان، از جمله آلمان، فرانسه، برزیل، آرژانتین، ترکیه و افغانستان، شمار صفر‌ها را در سکه‌ها و اسکناس‌های خود کاهش داده‌اند.
با این همه آقای خاوند مسایل اقتصادی کلان را عامل اصلی نیاز به تغییر واحد پول دانسته و افزوده بود که «صفرزدایی» زمانی موثر می‌افتد که عوامل زاینده انحطاط اقتصادی کشور از میان برداشته شوند.
به گفته آقای خاوند، در پی تورم لجام گسیخته چند دهه گذشته، پول ملی ایران بخش بسیار بزرگی از قدرت خرید خود را از دست داده و آنچه از دیدگاه هواداران «صفرزدایی» بیش از همه اهمیت دارد، بازگرداندن اعتبار به پول ملی است
لایحه دولت ایران در حالی تصویب شده که پس از تحریم‌های آمریکا تورم در ایران به شدت افزایش یافته است.

سه‌شنبه، مرداد ۰۸، ۱۳۹۸

درخواست دوباره ظریف برای بی‌توجهی ترامپ به «تیم بی»

درخواست دوباره ظریف برای بی‌توجهی ترامپ به «تیم بی»

وزیر امورخارجه ایران، تیم بی را متهم به «جعل تاریخ و عطش جنگ» کرده است.
وزیر امورخارجه ایران در توئیتی بار دیگر از دونالد ترامپ خواسته است که به «تیم بی» توجه نکند.
محمد جواد ظریف این درخواست را در واکنش به اظهارنظر تازه رئیس‌جمهوری آمریکا درباره ایران مطرح کرده است.
آقای ترامپ روز دوشنبه در توئیتی نوشته بود: «فقط به یاد داشته باشید، ایرانی‌ها هیچ جنگی را نبرده‌اند ولی بازنده هیچ مذاکره‌ای نبوده‌اند».
آقای ظریف به پیوست توئیت خود، تصویر بخشی از یک یادداشت جان بولتون، مشاور امنیت ملی دولت ترامپ در سال ۲۰۱۷ را منتشر کرده است که جمله آقای ترامپ ظاهرا از آن کپی شده است.
وزیر امورخارجه ایران با بازنشر این تصویر، رئيس‌جمهوری آمریکا را از توجه به آنچه او «جعل تاریخ و عطش جنگ» توسط «تیم بی» خوانده، پرهیز داده است.
«تیم بی»، عبارتی است که وزیر خارجه ایران مرتبا به کار می‌برد و می‌گوید بن‌سلمان، بولتون، بن‌زاید و بنیامین نتانیاهو، در حال مدیریت تنش‌های موجود در خاورمیانه و روابط ایران و آمریکا و راه‌اندازی یک جنگ جدید هستند.

صادرات نفت ایران به «۱۰۰ هزار بشکه در روز» سقوط کرده است

صادرات نفت ایران به «۱۰۰ هزار بشکه در روز» سقوط کرده است


جمهوری اسلامی قبل از تحریم‌های واشینگتن روزانه ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفت داشت.
خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه هشتم مرداد با استناد به داده‌های صنعتی و کشتیرانی، گزارش داد که صادرات نفت ایران در ماه ژوئیه به ۱۰۰ هزار بشکه در روز سقوط کرده است.
آمریکا روز دوم ماه مه امسال معافیت خریداران نفتی ایران را لغو کرد تا صادرات نفت تهران را به «صفر» برساند، اما گزارش‌ها حاکی است که چین و ترکیه خرید نفت از ایران را به صورت محدود ادامه داده‌اند.
منابع صنعتی به رویترز گفته‌اند ایران در ماه جاری روزانه به‌طور متوسط ۱۰۰ هزار بشکه نفت فروخته است.
شرکت ردیابی نفتکش‌ها، رفینیتو، به رویترز گفته است ارزیابی آنها این است که صادرات روزانه نفت و میعانات گازی ایران در مجموع طی ماه ژوئیه ۱۲۰ هزار بشکه بوده است.
اگر این آمار تایید شود، به معنای کاهش ۹۵ درصدی صادرات نفت ایران ظرف یکسال گذشته است که ایالات متحده از برجام خارج شد و تحریم‌های تهران توسط واشینگتن بازگردانده شد.
در همین حال، سارا وخشوری، موسس و نماینده شرکت مشاوره انرژی «اس‌وی‌بی»، گفته است بر اساس ارزیابی آنها میزان حمل نفت ایران ۲۲۵ هزار تا ۳۵۰ هزار بشکه بوده است، اما دقیقا معلوم نیست چه میزان از این نفت فروش رفته است.
کپلر، شرکت ردیابی نفتکش‌ها، به خبرگزاری رویترز گفته است افزایش تنش‌ها با آمریکا، توان ایران برای فروش نفت را بهبود نبخشیده است.
جمهوری اسلامی قبل از تحریم‌های واشینگتن روزانه ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفت داشت.
کپلر روز دوشنبه به رادیو فردا گفت که ایران ماه گذشته ۴۱۷ هزار بشکه نفت را راهی بازار کرده، اما دقیقا معلوم نیست چه میزان به فروش رفته است.
ایران بخشی از نفت خود را در تانکرهای لنگر انداخته در خلیج فارس یا تاسیسات خشکی در داخل کشور یا چین ذخیره می‌کند. کپلر به رادیو فردا گفت میزان ذخایر نفت بی‌مشتری ایران به ۱۱۱ میلیون بشکه اوج گرفته است.
خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه از قول این شرکت اطلاعات ذکر شده را عینا منتشر کرده است.
دولت حسن روحانی بودجه امسال را بر اساس صادرات روزانه یک میلیون و ۵۴۰ هزار بشکه نفت در روز بسته بود، اما اخیرا مقامات ایران گفتند که بودجه بازبینی شده، و بر اساس صادرات روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت تنظیم شده است.
افت چشمگیر صادرات نفت ایران خطری جدی برای اقتصاد کشور است، چرا که نفت سهمی ۶۰ درصد از کل صادرات ایران داشت.
افت صادرات روزانه نفت ایران از ۲.۵ میلیون بشکه به صد هزار بشکه به معنی از دست رفتن سالانه ۵۳ میلیارد دلار درآمد نفتی بر اساس قیمت‌های کنونی نفت است.
برای ایران که کل تولید ناخالص داخلی آن بر اساس برآورد صندوق بین‌المللی پول در سال جاری تنها ۴۸۳ میلیارد دلار خواهد بود، از دست رفتن ۵۳ میلیارد دلار درآمد نفتی چالش بزرگی است.
صندوق بین‌المللی پول در ماه آوریل که هنوز مشتریان ایران از معافیت‌های نفتی آمریکا استفاده می‌کردند پیش‌بینی کرده بود تولید ناخالص داخلی کشور در سال جاری میلادی شش درصد کاهش یابد.

این بابا یکی از اراذل و اوباش بود حالا کردنش متهم اصلی حملات ۱۱ سپتامبر «به طور مشروط حاضر به شهادت علیه عربستان است»

این بابا یکی از اراذل و اوباش بود حالا کردنش متهم اصلی حملات ۱۱ سپتامبر «به طور مشروط حاضر به شهادت علیه عربستان است»


شیخ محمد هم اکنون در زندان گوانتانامو بازداشت است.
متهم اصلی حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ آمریکا اعلام آمادگی کرده است که اگر دولت ایالات متحده بدنبال اعدام وی نباشد، حاضر است در پرونده دادخواست خانواده‌های قربانیان علیه دولت عربستان شهادت بدهد.
در جریان حمله به ساختمان پنتاگون و برج‌های دوقلو (مرکز تجارت جهانی) حدود سه هزار نفر کشته و تقریبا دو برابر این تعداد نیز زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وکلای شاکیان و قربانیان حمله تروریستی روز جمعه با ارائه نامه‌ای به یک دادگاه فدرال در منهتن، شرط خالد شیخ محمد، عضو القاعده و از طراحان این حمله تروریستی را اعلام کردند.
شیخ محمد هم اکنون در زندان گوانتانامو بازداشت است.
برخی از قربانیان حملات تروریستی یازدهم سپتامبر، دولت عربستان را در این حادثه مقصر می‌دانند و خواستار دریافت میلیاردها دلار غرامت هستند.
عربستان دست داشتن در این حملات را رد کرده است، اما ۱۵ تن از ۱۹ طراح و عامل حمله ۱۱ سپتامبر از شهروندان این کشور هستند و ادعا شده که گروه القاعده توسط بخش‌هایی از حکومت عربستان حمایت مالی شده است.
اسامه بن‌لادن بنیانگذار القاعده نیز متولد عربستان است.
روزنامه وال استریت جورنال نیز قبلا درباره شرط خالد شیخ محمد گزارش داده بود.
این گزارش می‌گوید وکلای شاکیان از عربستان با وکلای پنج تن از شاهدان که جزو عاملین و طراحان حمله تروریستی ۱۱ سپتامبر هستند، در تماسند تا در دادگاه حضور یافته و شهادت دهند.
سه تن از این شاهدان همراه با شیخ محمد در زندان گوانتانامو بازداشت هستند و دو شاهد دیگر در زندان فوق امنیتی «سوپرماکس» کلرادو در آمریکا زندانی شده‌اند.
خالد شیخ محمد گفته که فعلا قصد همکاری در این پرونده را ندارد، اما اگر قول داده شود که علیه وی حکم اعدام صادر نخواهد شد، حاضر است در این رابطه همکاری گسترده‌تری داشته باشد.
تعقیب حکومت عربستان به اتهام دست داشتن در حملات ۱۱ سپتامبر از سوی قربانیان تا سال ۲۰۱۶ ممکن‌ نبود تا اینکه در این سال، طرح «عدالت علیه حامیان تروریسم» به کنگره ارائه و تصویب شد.
به رغم وتوی این مصوبه توسط رئیس‌جمهوری ایالات متحده، قانونگذاران با رای قاطع خود این وتو را بی‌اثر و این امکان را فراهم کردند تا خانواده‌ها و بازماندگان بتوانند برای یافتن حقیقت و به مجازات کشاندن حامیان حملات، به دادگاه‌های آمریکا شکایت کنند.
در سال ۲۰۱۸ بررسی شکایت قربانیان حمله تروریستی ۱۱ سپتامبر در دادگاهی در منهتن به راه افتاد، اما رئیس دادگاه شواهد و اظهارات ارائه شده در دادگاه علیه عربستان را ناکافی اعلام کرد.

بی‌پی تردد نفتکش‌هایش را در تنگه هرمز «متوقف» کرده است

بی‌پی تردد نفتکش‌هایش را در تنگه هرمز «متوقف» کرده است


لوگوی شرکت بریتانیایی بی‌پی
شرکت بریتانیایی بی‌پی می‌گوید از ۱۰ ژوئیه، حدود سه هفته پیش، به‌خاطر تلاش ایران برای توقیف کشتی‌های بریتانیا، این شرکت تردد نفتکش‌های خود را در تنگه هرمز متوقف کرده‌است.
به گزارش خبرگزاری رویترز برایان گیلواری، مدیر مالی این شرکت، سه‌شنبه ۸ مرداد ماه گفت بی‌پی فعلاً قصد ندارد نفتکش‌های خود را راهی تنگه هرمز کند. وی گفت فعلاً از نفتکش‌هایی که با پرچم دیگر کشورها تردد می‌کنند برای دریافت نفت استفاده می‌کنیم.
ماه گذشته نفتکش «گریس- ۱» حامل بیش از دو میلیون بشکه نفت ایران در جبل‌الطارق، تحت حاکمیت بریتانیا، به ظن انتقال نفت به سوریه توقیف شد و به فاصله اندکی، نیروهای دریایی سپاه پاسداران سعی کردند یک نفتکش با پرچم بریتانیا، تحت مالکیت بی‌پی را هنگام گذشتن از تنگه هرمز توقیف کنند، اما یک ناو بریتانیایی مانع از این کار شد.
اما ۲۸ تیرماه ایران نفتکش «استنا ایمپرو» را که با پرچم بریتانیا در آب‌های عمان حرکت می‌کرد توقیف کرد، موضوعی که به تنش‌ها میان دو کشور دامن زده‌است.
اخیراً کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران، گفت اگر نفتکش ایرانی «گریس- ۱» در جبل‌الطارق آزاد شود، جمهوری اسلامی نیز «مراحل قضایی رسیدگی به تخلفات» کشتی بریتانیایی را تسریع می‌کند.
اما ومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، دوشنبه گفت «موضوع، تبادل و معاوضه نیست، بلکه موضوع قانون بین‌الملل است و این‌که نظام قانونی بین‌الملل باید رعایت شود و این چیزی است که ما بر آن پافشاری داریم».
پس از رد پیشنهاد آقای خرازی، حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در لندن، با انتشار توئیتی گفت مبادله پایاپای کشتی‌های توقیف شده بریتانیایی و ایرانی «غیرممکن» است.
در پی توقیف «استنا ایمپرو»، وزارت دفاع بریتانیا خبر داد که ناوشکن «دانکن» برای تأمین امنیت کشتی‌های عبوری منطقه به ناو دیگر این کشور با نام «مونتروز» در خلیج فارس ملحق می‌شود.
بریتانیا همچنین خواستار تشکیل ناوگان اروپایی برای تضمین امنیت ناوبری و حمل‌ونقل در منطقه خلیج فارس شده‌است.
فرانسه، ایتالیا، دانمارک «موافقت اولیه» خود را برای حمایت از طرح بریتانیا در زمینه ایجاد ناوگان اروپایی به منظور پشتیبانی از ناوبری امن در منطقه خلیج فارس اعلام کرده‌اند.
روز سه‌شنبه خبر رسید که ایالات متحده نیز رسماً از بریتانیا، فرانسه و آلمان خواسته است تا در طرحی برای تأمین امنیت تنگه هرمز شرکت کنند.
آمریکا از چند ماه پیش برای مقابله با آنچه «تهدیدهای ایران» نامیده‌است، ناو آبراهام لینکلن را همراه با جنگنده‌های پیشرفته خود راهی این منطقه کرده‌است و اخیراً کارزاری را برای تشکیل ائتلافی از نیروهای دریایی بین‌المللی برای اسکورت و تأمین امنیت کشتی‌های تجاری در خلیج فارس آغاز کرده‌است.
طی ماه‌های اردیبهشت و خرداد، شش کشتی تجاری در آب‌های امارات و دریای عمان هدف حمله قرار گرفته‌اند. آمریکا، عربستان و برخی از کشورهای اروپا انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه گرفته‌اند، اما ایران دست داشتن در این اقدامات را رد کرده‌است.

دورغ بزرگ معاون ضدجاسوسی وزارت اطلاعات: پروژه ونز‌وئلایی‌شدن ایران را خنثی کردیم

دورغ بزرگ معاون ضدجاسوسی وزارت اطلاعات: پروژه ونز‌وئلایی‌شدن ایران را خنثی کردیم


معاون وزارت اطلاعات گفته که «دشمن» پروژه‌هایی در زمینه نگهداری سگ در خانه، آزادی دین و حمایت از همجنس‌گرایی در ایران تدوین و اجرا کرده است.
حسین نقوی،‌ سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس ایران، به نقل از معاون ضدجاسوسی وزارت اطلاعات خبر داده که پروژه «ونزوئلایی شدن» ایران خنثی شده است.
معاون ضدجاسوسی وزارت اطلاعات ایران روز یکشنبه ششم مرداد با اعضای این کمیسیون جلسه داشته است. در این جلسه، محمود علوی، وزیر اطلاعات نیز حضور داشته است.
آن‌گونه که حسین نقوی روز دوشنبه روایت کرده است، این مقام امنیتی که نام وی اعلام نشده، در این جلسه به نمایندگان مجلس گفته که «شبکه جدید جاسوسی» آمریکا قصد داشت با اخلال در «بخش های زیرساختی» به موازات تحریم‌ها، «شرایطی شبیه ونزوئلا را در ایران پیاده کند» ولی این تلاش شکست خورده است.
در طول یک‌سال گذشته بحث‌های گسترده‌ای در رسانه‌های ایران درباره مقایسه شرایط اقتصادی ایران و ونزوئلا مطرح شده است.
استیو هانکه، اقتصاددان آمریکایی که نظرات او درباره اقتصاد ایران بازتاب‌های زیادی داشته، فروردین امسال، فهرستی از کشورهای فلک‌زده جهان منتشر کرد که ایران به دلیل وضعیت اقتصادی بحرانی و تورم بالا در کنار ونزوئلا که اقتصاد فروپاشیده‌ای دارد، یکی از کشورهای فلاکت‌زده معرفی شده بود.
معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات ۳۱ تیرماه امسال اعلام کرده بود که ۱۷ نفر به اتهام جاسوسی برای آمریکا بازداشت شده‌اند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، گزارش‌های منتشره از سوی جمهوری اسلامی ایران درباره دستگیری «جاسوسان آمریکا» را «کاملا جعلی» دانست و آن را «دروغ محض» خواند. مایک پمپئو، وزیر امورخارجه آمریکا، هم با اشاره به این ادعا گفت «رژیم ایران پیشینه‌ای طولانی در دروغ‌گویی دارد».
سید حسین نقوی همچنین از معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات نقل قول کرده که به گفته وی، دشمن پروژه‌هایی را برای تاثیرگذاری در حوزه‌ اجتماعی ایران دنبال می‌کند.
به ادعای این مقام امنیتی، دولت آمریکا بودجه‌های کلانی در زمینه «ترویج نگهداری سگ در خانواده»، «حقوق حیوانات»، «آزادی دین»، «ترویج بهائیت»، «تولید مستندات تاریخی و ترویج پهلوی»، «حمایت از افراد دوجنسیتی و ترویج همجنسگرایی» و «حجاب و عفاف» در ایران اختصاص داده است.
معاون ضد جاسوسی وزارت اطلاعات ایران همچنین مدعی همکاری انگلیس و برخی از کشورهای اروپایی در این زمینه شده و گفته که «دشمن» می‌خواهد روی آسیب‌های اجتماعی برنامه‌ریزی کند.
به گفته وی، تلاش‌های «دشمن» بعد از حوادث دی‌ماه سال ۱۳۹۶ و خروج آمریکا از برجام بیشتر شده ولی ایران این تلاش‌ها را مدیریت و خنثی کرده است.
در جریان رویدادهای دی ماه سال ۱۳۹۶، اعتراض‌های گسترده‌ای با محوریت مشکلات معیشتی در بیش از ۸۰ شهر ایران رخ داد که با سرکوب نیروهای امنیتی و انتظامی مواجه شد.
معاون وزیر اطلاعات ایران همچنین از نقشه‌های «دشمن» برای انتخابات مجلس خبر داده و گفته است «دشمن» در حال «طراحی فیلترشکن‌» برای حفظ شبکه مجازی در دوران انتخابات است.

توقیف دو کشتی چینی حامل گاز مایع ایران در سنگاپور تأیید شد

توقیف دو کشتی چینی حامل گاز مایع ایران در سنگاپور تأیید شد


عکس آرشیوی از یک حامل گاز مایع
بر اساس اطلاعات دریافتی رادیو فردا، دولت سنگاپور طی روزهای ۲۲ و ۲۴ ژوئیه دو نفتکش متعلق به شرکت کشتی‌رانی «کونلون» را که در هنگ‌کنگ به ثبت رسیده و حامل گاز مایع (ال‌پی‌جی) ایران بوده‌است، توقیف کرده‌است.
اخیراً گزارش‌های جسته‌گریخته‌ای در رسانه‌ها پیرامون توقیف نفتکش‌های حامل گاز ایران منتشر شده بود، اما شرکت ردیابی نفتکش‌ها، کپلر، طی گزارشی که سه‌شنبه ۸ مرداد در اختیار رادیو فردا گذاشته است، تأیید می‌کند که نفتکش‌های «گس اینفینیتی» و «سی دراگون» متعلق به شرکت کشتی‌رانی «کونلون» به دستور دادگاه عالی سنگاپور متوقف شده‌اند.
این گزارش می‌افزاید به‌رغم حکم دادگاه و توقیف نفتکش‌ها، هیچ‌کدام از آنها هنوز در فهرست رسمی «توقیف نفتکش‌های» دادگاه عالی سنگاپور قرار ندارند.
سایت رسمی دادگاه عالی سنگاپور نیز تنها ۱۰ نفتکش و کشتی را در لیست توقیف رسمی قرار داده و نامی از این دو نفتکش در میان آنها نیست.
یک منبع آگاه در کپلر می‌گوید آخرین تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد «سی دراگون» از آب‌های سنگاپور خارج شده و هم‌اکنون با بار خود به سمت خلیج فارس در حرکت است، اما «گس اینفینیتی» هنوز هم در آب‌های سنگاپور متوقف است.
بر اساس تحریم‌های آمریکا، این نفتکش‌ها با حمل «ال‌پی‌جی» (پروپان و بوتان که عمدتاً از میادین نفتی استخراج می‌شود) تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران را نقض کرده‌اند.
کپلر می‌گوید هر دو نفتکش، در هنگام بارگیری گاز مایع ایران در آب‌های خلیج فارس، سیستم سیگنال‌دهی خود را خاموش کرده بودند تا از دید رادارها مخفی بمانند.
دو ماه پیش بلومبرگ و رویترز گزارش داده بودند که یک کشتی چینی تحت مالکیت بانک «کونلون» (زیرمجموعه شرکت ملی نفت چین) که بخش عمده‌ای از دادوستد مالی ایران و چین را انجام می‌دهد، با محموله نفت ایران میان سنگاپور و مالزی برای تخلیه بار سرگردان است و سیستم سیگنال خود را نیز خاموش کرده‌است.
یک مقام آمریکایی هشدار داده بود که اگر این محموله به فروش برسد، با تحریم آمریکا مواجه خواهد شد.
بانک کونلون خردادماه به رویترز گفت این نفتکش ربطی به بانک ندارد و در مالکیت این نهاد مالی نیست.
ظاهراً این نفتکش متعلق به شرکت کشتی‌رانی «کونلون» بوده که شرکتی خصوصی است و ربطی به بانک دولتی «کونلون» ندارد.
با این‌حال، مجیدرضا حریری، عضو اتاق بازرگانی ایران و چین، بهمن‌ماه پارسال در یادداشتی در خبرگزاری ایلنا نوشته بود «بانک کونلون برای ساماندهی روابط بانکی ایران با چین در دوره تشدید تحریم‌ها علیه ایران و با هدف دور زدن تحریم‌ها در دولت قبل ایجاد شد.»
او افزود که «سرمایه اولیه این بانک از ارز فروش نفت ایران به چین که در چین بلوکه شده تأمین شده‌است، اما همین بانک اکنون از تحریم‌هایی که علیه ایران توسط آمریکا وضع شده، حمایت می‌کند و به طرف ایرانی اعلام می‌کند که اقلام مورد تحریم را با کشور ما معامله نخواهد کرد. شرایط به گونه‌ای شده که نمی‌توان به شیوه دوره تحریم‌های دوره گذشته آنها را دور زد زیرا بسیاری از این روش‌ها به طرق مختلف و حتی از سمت خود ما افشاء شده‌است».
کپلر اسامی ۲۴ نفتکش عظیم را منتشر کرده‌است که از زمان آغاز تحریم‌های آمریکا علیه ایران، گاز مایع جمهوری اسلامی را به بازارهای جهانی نقل کرده‌اند.
تا اکتبر پارسال که تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران به اجرا گذاشته شد، چین تقریباً مشتری دو سوم از گاز مایع صادراتی ایران بود، اما از آن زمان به بعد، تقریباً کل گاز مایع ایران راهی چین شده و دیگر کشورها خرید «ال‌پی‌جی» از ایران را تقریباً متوقف کرده‌اند.
طی سه ماه گذشته ایران بطور متوسط ماهانه بیش از نیم میلیون تن گاز مایع به چین فروخته‌است. ارزش این میزان از صادرات، سالانه حدود ۳ میلیارد دلار است.
چین همچنین پیش از تحریم‌ها روزانه ۶۹۰ هزار بشکه نفت از ایران می‌خرید، اما آمارهای گمرکی چین و کپلر نشان می‌دهد این رقم طی دو ماه گذشته به حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار بشکه افت کرده‌است. ارزش این میزان از صادرات، سالانه حدود ۴٫۵ تا ۵٫۵ میلیارد دلار می‌شود.