چهارشنبه، مرداد ۰۹، ۱۳۹۸

ناخدای کشتی ایران: نیروی دریایی بریتانیا از قوه قهریه استفاده کرد

ناخدای کشتی ایران: نیروی دریایی بریتانیا از قوه قهریه استفاده کرد

ناخدای هندی کشتی توقیف‌شده ایرانی در آب‌های جبل‌الطارق می‌گوید، نیروی دریایی بریتانیا که دست به این اقدام زده در این عملیات از "قوه قهریه" استفاده کرده است.
ناخدای کشتی توقیف‌شده ایران در آب‌های جبل‌الطارق از نیروی دریایی بریتانیا به دلیل اقدام "نامتناسب" انتقاد کرد. کاپیتان هندی کشتی "گریس ۱" که حدود یک ماه پیش  توسط مقام‌های جبل‌الطارق توقیف شد در گفت‌وگو با شبکه خبری جهانی "بی‌بی‌سی" سربازان بریتانیایی را به استفاده از "قوه قهریه" متهم کرد.
کشتی ایران به اتهام "قاچاق نفت به سوریه و نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا" توقیف شد اما ایران این اتهام را رد کرده و می‌گوید، کشتی عازم سوریه نبوده است.
شبکه جهانی "بی‌بی‌سی" می‌گوید، در این عملیات به درخواست دولت جبل‌الطارق در ۱۳ تیر (چهارم ژوئیه) ۳۰ سرباز نیروی دریایی بریتانیا با هواپیما به جبل‌الطارق برده شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ناخدای این کشتی می‌گوید، تفنگداران دریایی بریتانیا با یک هلی‌کوپتر بر عرشه کشتی فرود آمدند و خدمه کشتی را مجبور کردند زانو بزنند.
او که حاضر به افشای نام خود نشد می‌افزاید: «من بهت‌زده شده بودم، همه بهتشان زده بود.»
او می‌گوید، از خود پرسیده چرا این عملیات با "چنین خشونت بارزی" انجام می‌شود، چرا که سربازان می‌توانستند به‌سادگی وارد کشتی شده و بازداشتش کنند.
او به شبکه جهانی "بی‌بی‌سی" گفت، پلیس با بی‌سیم از او خواسته که وارد کشتی شود و او نردبان را برای ورود مأموران پایین آورده بود اما پیش از آن که کسی وارد کشتی شود هلی‌کوپتر نظامی بریتانیا روی عرشه فرود آمد.
وزارت دفاع بریتانیا این اتهام‌ها را رد کرده و می‌گوید، این عملیات "در تطبیق کامل با قوانین و هنجارهای بین‌‌المللی" انجام شده است.
ایران این اقدام را که در سطح بین‌المللی نیز مورد مناقشه ‌است "دزدی دریایی" نامیده و هفته گذشته در "اقدامی متقابل" یک نفتکش بریتانیایی به نام "استینا ایمپرو" را در تنگه هرمز توقیف کرده است. جمهوری اسلامی البته معتقد است این یک "اقدام متقابل" نبوده و کشتی بریتانیایی به دلیل نقض قوانین بین‌المللی کشتیرانی توقیف شده است. توقیف این کشتی بر تنش‌های میان دو کشور افزوده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر