پنجشنبه، آبان ۰۹، ۱۳۹۸

بازتاب یک گزارش در اسرائیل؛ گرامی‌داشت «شهدای یهودی» در ایران

بازتاب یک گزارش در اسرائیل؛ گرامی‌داشت «شهدای یهودی» در ایران

آیین یادبود سربازان ایرانی کلیمی کشته شده در جنگ ایران و عراق و ادای احترام یک هیئت از ستاد نیروهای مسلح ایران به این «شهدای یهودی»، مورد توجه گسترده رسانه‌های اسرائیلی قرار گرفت.
در این فیلم که از چند روز پیش در فضای مجازی نیز منتشر شده بود، اعضای هیئت نظامی ایران شامل سپاه پاسداران و شماری از روحانیون مسلمان، با ورود به بنای یادبود شهدای کلیمی در تهران، در حالی که به نیایش‌های عبری و فارسی یک روحانی ایرانی یهودی گوش می‌دهند، سلام نظامی داده و به حالت احترام ایستاده‌اند.
سپس شماری از اعضای این هیئت شامل نیروهای سپاهی، با ریختن آب و با دست خود، قبر سربازان یهودی را شستند. فیلم این رویداد را خبرگزاری مهر تهیه و منتشر کرده است.
از میان سربازان ایرانی یهودی که در جبهه‌های جنگ هشت ساله ایران و عراق در دهه شصت خورشیدی جنگیدند، پانزده تن شهید شدند. بنای یادبود شهدای کلیمی جنگ نیز پنج سال پیش در تهران گشایش یافت.
پسران ایرانی کلیمی مانند دیگر ایرانیان موظف به انجام خدمت زیر پرچم در ایران هستند.
رسانه‌های اسرائیل پنجشنبه گزارش‌های متعددی در ارتباط با این فیلم منتشر کرده و به بهانه آن، تشدید دشمنی میان ایران و اسرائیل و نیز وضعیت جامعه یهودیان ایران را بررسی کردند.

القرشی رهبر جدید داعش شد

القرشی رهبر جدید داعش شد


گروه داعش مرگ رهبر و سخنگوی این گروه را نیز تایید کرده است
گروه حکومت اسلامی موسوم به «داعش»، ابوابراهیم الهاشمی القرشی را به عنوان رهبر جدید خود معرفی کرد.
گروه داعش این خبر را روز پنج‌شنبه ۹ آبان با انتشار یک فایل صوتی اعلام کرده است. این گروه همچنین مرگ ابوبکر البغدادی، رهبر پیشین داعش و ابوالحسن مهاجر، سخنگوی داعش را تایید کرد.
ابوبکر البغدادی به مدت ۵ سال رهبر داعش بود. او که زمانی عضو گروه تروریستی القاعده بود، با جدایی از این گروه، اقدام به تشکیل «حکومت اسلامی در عراق و شامات» کرد.
البغدادی روز شنبه ۴ آبان در جریان عملیات نیروهای ویژه آمریکا در شمال غرب سوریه کشته شد.
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور آمریکا همچنین روز سه‌شنبه ۷ آبان خبر داده بود که علاوه بر البغدادی و مهاجر، جانشین البغدادی نیز کشته شده است. او نام جانشین البغدادی را اعلام نکرد ولی گفت او به احتمال قوی به بالاترین جایگاه در گروه داعش دست می‌یافت.
با توجه به موقعیت ابوالحسن مهاجر، سخنگوی پیشین داعش، احتمال دارد منظور آقای ترامپ از جانشین بغدادی ابوالحسن مهاجر بوده است.
خبر کشته‌شدن ابوالحسن مهاجر را روز ۵ آبان، مظلوم عبدی، فرمانده ارشد «نیروهای دموکراتیک سوریه» اعلام کرد.
به گفته این فرمانده شبه‌نظامیان کرد، کشته شدن المهاجر در ادامه همکاری اطلاعاتی نیروهای دموکراتیک سوریه با ارتش آمریکا علیه رهبران داعش روی داده است.
او به زمان کشته شدن سخنگوی داعش اشاره‌ای نکرد اما بنابر گزارش‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، خودروی حامل او شامگاه شنبه هدف سه موشک ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا قرار گرفته است.
اعلام القرشی به عنوان رهبر داعش در حالی صورت می‌گیرد که در روزهای اخیر نام‌ عبدالله قرداش در رسانه‌ها بیشتر مطرح شده بود.
نشریه آمریکایی «نیوزویک» روز ۹ آبان در گزارشی نوشت که بغدادی از اواسط تابستان امسال عبدالله قرداش را به عنوان «مسئول امور مسلمین» انتخاب کرده بود.

"سفر قاسم سلیمانی به عراق برای آموزش مقابله با اعتراضات"

"سفر قاسم سلیمانی به عراق برای آموزش مقابله با اعتراضات"


آسوشیتدپرس از سفر فرمانده نیروی قدس سپاه به بغداد یک روز پس از شروع اعتراضات در عراق خبر داده است. به گزارش این خبرگزاری به نقل از دو مقام امنیتی عراقی، قاسم سلیمانی گفته "ما در ایران می‌دانیم چه رفتاری با معترضان کنیم".
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی که چهارشنبه ۳۰ اکتبر منتشر کرده نوشته است که قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، یک روز پس از آغاز اعتراضات ضد دولتی در عراق با پروازی شبانه خود را به بغداد و سپس با هلیکوپتر به "منطقه سبز" پایتخت رساند. منطقه سبز بغداد محدوده‌ای است که مراکز دولتی و ادارات مهم حکومت و سفارتخانه‌ها و نیروهای نظامی چندملیتی باقیمانده در عراق در آنجا قرار دارند.
برای مقامات امنیتی عراق که در جلسه‌ای امنیتی به نمایندگی از عادل عبدالمهدی، نخست وزیر این کشور، شرکت کرده بودند، دیدن سلیمانیغیرمنتظره بود.
دو مقام ارشد امنیتی عراقی که در جلسه دیدار با سلیمانی حضور داشته‌اند و نخواسته‌اند نامشان فاش شود به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته‌اند که قاسم سلیمانی با اشاره به نمونه سرکوب اعتراضات در ایران، راه و روش سرکوب اعتراضات را به  مقامات امنیتی عراق معرفی کرده است. او گفته است: «ما در ایران می‌دانیم چه رفتاری با معترضان بکنیم. این اتفاق در ایران افتاد و ما توانستیم آن را کنترل کنیم.»
به نوشته آسوشیتدپرس، سفر سلیمانی به عراق که به عنوان طراح دستگاه امنیتی این کشور شناخته شده نشانگر نگرانی ایران از جنبش اعتراضی عراق است که پایتخت و شهرهای مهم شیعی این کشور را فرا گرفته و در آن از جمله خواست جلوگیری از نفوذ و دخالت‌های ایران در امور داخلی این کشور مطرح شده است.
نیروهای امنیتی راه پلی را که به منطقه سبز بغداد منتهی می‌شود بسته‌اند درحالیکه معترضان در حال تجمع هستند
ریشه اعتراضات در عراق و لبنان نارضایتی از بیکاری و فساد و اوضاع نابسامان اقتصادی است و آماج حمله معترضان نخبگان سیاسی این کشورها هستند. اما حین این اعتراضات موضوع ایران نیز مطرح شده که هم از دولت‌های این کشورها و هم از گروه‌های مسلح قدرتمند این دو کشور حمایت می‌کند.
این سخنان سلیمانی در آغاز اکتبر بوده، زمانی که اعتراضات در بغداد و چندین شهر عراق علیه بیکاری، قطع برق و کمبود آب شروع شد و سپس  خیابانهای شهرهای لبنان نیز با اعتراضاتی مشابه روبرو شدند. در هر دو کشور شرکت‌کنندگان در تظاهرات به دولت و سیاستمداران و گروه‌های مرتبط با ایران اعتراض می‌کردند. اعتراضات نفوذ منطقه‌ای ایران را که هم اکنون با تحریم‌های شدید آمریکا روبروست مورد تهدید قرار می‌دهد.
روز پس از دیدار سلیمانی از بغداد زد و خورد میان معترضان و نیروهای امنیتی در عراق خشونت‌بارتر شد و شمار کشته شدگان از ۱۰۰ نفر گذشت. تک‌تیراندازان ناشناس هدفمندانه سر و سینه تظاهرکنندگان را هدف گلوله قرار می‌دادند. در عرض کمتر از یک هفته نزدیک به ۱۵۰ معترض کشته شدند.
در هفته اخیر که بار دیگر اعتراضات شدت گرفت مردانی با لباس سیاه و چهره های پوشیده در حالیکه سربازان عراقی هم در صحنه حضور داشتند در برابر معترضان قرار گرفتند و به سمت آنان گاز اشک‌آور پرتاب کردند. ساکنان منطقه گفته‌اند که نمی‌دانند این افراد که بوده‌اند، برخی گمان می‌کنند که این افراد ایرانی بوده‌اند.
هشام الهاشمی، تحلیگر مسائل امنیتی عراق، به آسوشیتدپرس گفت: «ایران از این تظاهرات می‌ترسد چون این کشور بیشترین سود را از طریق احزابی که در دولت ‌و پارلمان هستند می‌برد. ایران مایل نیست این منافع را از دست بدهد. برای همن هم تلاش کرده که از طریق احزابش اعتراضات را به روشی خیلی ایرانی فرو بنشاند.»
اما این تلاش تا کنون موفقیت‌آمیز نبوده است.
معترضان در عراق جمعه گذشته اعتراضات‌شان را از سر گرفتند، در میدان تحریر بغداد تجمع کردند و با نیروهای امنیتی درگیر شدند. سعی کردند از پل مرتبط با منطقه سبز عبور کنند که توسط ماموران امننیتی مسدود شده بود. در جنوب عراق معترضان به دفاتر احزاب سیاسی و شبه‌نظامیان مورد حمایت دولت عراق و مرتبط با ایران حمله کردند.
عراق دومین کشور بزرگ تولیدکننده نفت عضو سازمان اوپک است. معترضان عراقی شاکی‌اند از اینکه شبه‌نظامیان شیعی مرتبط با ایران امپراتوری اقتصادی ساخته‌اند، کنترل پروژه‌های بازسازی دولتی را به دست گرفته‌اند و فعالیت‌های اقتصادی غیرقانونی می‌کنند.
علی العراقی، یکی از معترضان که ۳۵ سال سن دارد و اهل نصیریه واقع در جنوب عراق است و شاهد درگیری‌های خونین میان نیروهای امنیتی و معترضان بوده، می‌گوید: «تمامی احزاب و فراکسیون‌ها فاسدند و این به ایران ربط دارد، چون این کشور از آنها استفاده می‌کند تا سعی کنند نظام و قوانین شرعی ایران را به عراق صادر کنند. اما مردم مخالف این امر هستند. برای همین می‌بینید که علیه ایران قیام کرده‌اند.»
تظاهرات ضد دولتی علیه فساد و افزایش مالیات در بیروت؛ ۲۴ اکتبر تظاهرات ضد دولتی علیه فساد و افزایش مالیات در بیروت؛ ۲۴ اکتبر
شامگاه سه‌شنبه ۲۹ اکتبر نیز مردانی که لباس سیاه بر تن داشتند و چهره‌شان را پوشانده بودند به سمت معترضان در کربلا آتش گشودند. دستکم ۱۸ نفر به قتل رسیدند و صدها نفر زخمی شدند. تحلیلگران معتقدند این حمله می‌تواند به نقطه عطفی در جنبش اعتراضی عراق تبدیل شود. در بغداد معترضان پرچم ایران را سوزاندند. روزهای پیش از آن نیز شعار "ایران برو بیرون" در تظاهرات شنیده می‌شد.
در لبنان صدها هزار نفر به خیابان‌ها آمدند و خواستار استعفای دولتی شدند که طرفداران ایران در آن حاکم هستند. با این همه، هم در لبنان‌ و هم در عراق شعارها بیش از هر چیز علیه نابسامانی‌های اقتصادی و سیاسی در داخل کشور است.
ایهام کامل، مسئول بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی در گروه اوراسیا می‌گوید: «اعتراضات در عراق و لبنان در درجه نخست به سیاست‌های محلی و سیاستمداران فاسد است که نتوانسته‌اند کاری برای مردم بکنند.»
به گفته این تحلیلگر، مردم عراق و لبنان از ناتوانی سیاستمداران‌شان خشمگین هستند، ونیز از اینکه ایران توانسته در این کشورها نفوذش را گسترش دهد اما متحدان ایران در این کشورها را کسی سرزنش نمی‌کند.
ایران تا مدتها درباره اعتراضات عراق و لبنان سکوت کرده بود تا اینکه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، آمریکا و کشورهای منطقه را به برپایی "آشوب" در عراق و لبنان متهم کرد.
خامنه‌ای چهارشنبه هشتم ‌آبان (۳۰ اکتبر) در دانشکده افسری ارتش گفت، کشورهای خارجی با "پشتوانه پول برخی کشورهای مرتجع منطقه" قصد دارند که امنیت در عراق و لبنان را از بین ببرند. او در ادامه گفت که این کشورها برای ایران نیز "از این فکرها کرده بودند که خوشبختانه مردم به موقع در میدان حضور پیدا کردند و خنثی شد". رهبر جمهوری اسلامی از مردم عراق و لبنان خواست، خواسته‌های خود را در "چارچوب قانون" پیگیری کنند.
عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز از کشته شدن معترضان در عراق ابراز تاسف کرد و گفت که دولت ایران مطمئن است که دولت عراق، ملت و روحانیان این کشور بر مشکلات فایق می‌آیند.

نماینده طویله ولایت وقیح مجلس قدیم ایران : بدون رشد اقتصادی، جمعیت مطلوب توهمی توخالی است


نماینده طویله ولایت وقیح مجلس قدیم ایران : بدون رشد اقتصادی، جمعیت مطلوب توهمی توخالی است

یک نماینده طویله ولایت وقیح مجلس قدیم  ادعای مدیریت جمعیت ۵۰۰ میلیونی در ایران را "توهم" خواند. معصومه آقاپور حتی رسیدن به جمعیت ۱۰۰ میلیونی را هم بعید می‌داند. رهبر جمهوری اسلامی خواستار افزایش جمعیت ایران تا ۱۵۰ میلیون نفر است.
معصومه آقاپور علیشاهی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی
معصومه آقاپور علیشاهی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، ادعای مدیریت جمعیت ۵۰۰ میلیونی "توهم و خام‌اندیشی" خواند و گفت حتی در صورتی که "تمام مشکلات مدیریتی و معضل فساد" در ایران حل شود، "منابع کشور فقط می‌تواند پاسخگوی جمعیت ۱۰۰ میلیونی باشد".
سخنان خانم آقاپور واکنشی است به اظهارات اخیر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که هفته گذشته ضمن انتقاد به "روحیه ما نمی‌توانیم"، مدعی شده بود: «کشور‌ نه تنها می‌تواند خود را اداره کند بلکه ۵۰۰‌ میلیون نفر را می‌تواند مدیریت کند.»
معصومه آقاپور با اشاره به این ادعا، امروز پنجشنبه نهم آبان (۳۱ اکتبر) گفت: «آنچه مطرح می‌‌کنند؛ یعنی جمعیت ۵۰۰ میلیونی هیچ‌گاه اتفاق نمی‌افتد. باید ازاین افراد بپرسیم با چه دیدگاهی امکان مدیریت این جمعیت را توجیه می‌کنند.»
این نماینده مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا ادامه داد: «به هیچ عنوان امکان مدیریت این جمعیت در کشور وجود ندارد. من نمی‌توانم بفهمم بر اساس چه شاخصه‌هایی این صحبت‌ها مطرح می‌شود. منابع کشور فقط می‌تواند پاسخگوی جمعیت ۱۰۰ میلیونی باشد و نکته این است؛ همین میزان جمعیت هم اگر رشد اقتصادی تحقق نیابد، محقق نخواهد شد.»
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه حتی "در شرایط کنونی رفاه نسبی مردم هم فراهم نیست"، از ضرورت "برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت" برای کنترل جمعیت در ایران خبر داد و گفت: «تا زمانی که رشد و توسعه اقتصادی محقق نشود، نمی‌توانیم به جمعیت مطلوب برسیم و تا آن موقع حرف از جمعیت مطلوب‌ و هر برنامه‌ریزی‌در مورد آن، در حد یک توهم توخالی است.»
ثبت "شرط بچه‌دار نشدن" در عقدنامه‌ها
خانم آقاپور افزود: «برای سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی ۱۰۰ میلیون نفر را در نظر گرفته‌اند. حتی بعید است همین برنامه‌ریزی محقق شود. اگر نسبت آمار طلاق‌به ازدواج‌ و آمار موالید به مرگ و میر را در نظر بگیریم، مشخص می‌شود چرا جمعیت مطلوب محقق نمی‌شود.»
جمعیت مطلوب به آن میزان از جمعیت یک کشور گفته می‌شود که بیشترین تناسب را با منابع و امکانات آن کشور داشته و بتواند بیشترین بهره‌وری را برای مردم آن سرزمین فراهم آورد.
معصومه آقاپور در حالی در صورت تداوم وضعیت فعلی حتی تحقق جمعیت ۱۰۰ میلیونی را برای ایران بعید دانسته که رهبر جمهوری اسلامی خواستار جمعیتی ۱۵۰ میلیونی است. با وجود این، خانم آقاپور در سخنان امروز خود با بیان اینکه "زوج‌ها رغبتی به بچه‌دار شدن ندارند"، از شروط جدیدی خبر داده است که زوج‌ها در عقدنامه خود برای جلوگیری از فرزندآوری ثبت می‌کنند.
به گفته این نماینده متمایل به جریان موسوم به اصلاح‌طلب: «یک مورد خاص که دوسال است شیوع یافته، ذکر شرط زوجین برای عدم بچه‌دار شدن در عقدنامه‌است. ما باید واقعیت‌ها را و همچنین این فاجعه را ببینیم. طی دو سال گذشته این موضوع به صورت یک فرهنگ درآمده است. بنا بر این شرط، هر کدام از زوجین تقاضای بچه‌دار شدن بکنند، طرف مقابل می‌تواند بدون هیچ پیش‌شرطی طلاق بگیرد.»
"مردم برخی مناطق نان نسیه‌ای می‌خرند"
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین ضمن تأکید بر اینکه بدون بهبود وضعیت درآمد خانواده‌ها در شهرها و روستاها "هیچ امیدی به تحقق هدف جمعیت مناسب نیست"، در تشریح وضعیت اقتصادی ایران گفت: «الان عمق فاجعه فقر در بخش روستایی کشور است. ما در برخی روستاها و شهرستان‌های کوچک، در نانوایی‌ها حساب دفتری داریم؛ یعنی افراد نان را نسیه می‌خرند.»
آمار هم سخنان این نماینده مجلس را درباره وخامت اوضاع اقتصادی تأیید می‌کند. طبق آمار رسمی، در حال حاضر تورم سالانه حدود ۴۲ درصد و تورم نقطه به نقطه حدود ۲۸ درصد برآورد می‌شود؛ امری که نشانگر افزایش هزینه‌های زندگی در مهرماه امسال نسبت به زمان مشابه در سال گذشته است. به گزارش ایسنا، از ۲۴ قلم کالاهای خوراکی موجود در سبد مایحتاج روزانه خانوارها، ۲۱ قلم با افزایش قیمت همراه بوده است. در این میان، بیشترین افزایش قیمت به چای بسته‌ای با ۸۷ درصد، گوشت با ۶۸ درصد و شیر با ۶۱ درصد مربوط است.
در چنین شرایطی از مهاجرت روستائیان به پایتخت و دیگر شهرهای ایران و رشد حاشیه‌نشینی به دلیل کمبود امکانات در روستاها به عنوان یکی از معضلات جدی در ایران سخن می‌رود و کارشناسان نیز از وجود تنها "بیش از ۲۰ هزار کارتن‌خواب در تهران" خبر می‌دهند و این پدیده را "آخر خط مهاجرت" ارزیابی می‌کنند.
لزوم "تیغ جراحی سیاسی برای اصلاح ساختار اقتصادی"
معصومه آقاپور با توجه به چنین شرایطی "نگاه واقع‌بینانه" به موضوع جمعیت و در نظر گرفتن "جمعیت سالمند پیش رو" را توصیه کرده و نسبت به ورشکستگی "بیمه‌های تکمیلی و بیمه‌های درمانی" تا ۱۰ سال دیگر هشدار می‌دهد، زیرا به گفته او: «هزینه‌های آنها با درآمدهایشان مطابقت ندارد. همچنین هزینه نگهداری افراد سالمند نیز بسیار مهم است و باید مدنظر قرار گیرد.»
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در عین حال ضمن اشاره به کاهش جمعیت جوان ایران، عدم رشد اقتصادی "همگام با دیگر ابعاد" را نیز مولد "نارضایتی" دانسته که به گفته او «در نخستین وهله این نارضایتی، بر کنترل یا رشد جمعیت تاثیر می‌گذارد.»
این نماینده مجلس در نهایت خواستار "تصمیمات قاطع و دگردیسی اقتصادی" برای جلوگیری از "تبعات آینده برای کشور" شده و تأکید می‌کند: «برای اصلاح ساختار اقتصادی باید به تیغ جراحی سیاسی متوسل شویم. این موضوعی نیست که امکان یا عدم امکان آن را بررسی کنیم، قطعا باید اتفاق بیافتد.»
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سال ۱۳۹۲، برخلاف سیاست‌های پیشین برای کنترل جمعیت در ایران، خواستار اجرای برنامه‌هایی برای افزایش جمعیت تا حد ۱۵۰ میلیون نفر شد و فرمان خود را زیر عنوان "سیاست‌های کلی جمعیت" به قوای سه‌گانه ابلاغ کرد.
در پی اعلام سیاست رشد جمعیت از سوی رهبر، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز دستورالعملی چهار ماده‌ای را به منظور تبیین سیاست کلی افزایش جمعیت به وزارتخانه‌های کشور، بهداشت و کار و امور اجتماعی ابلاغ کرد. تسهیل در رشد جمعیت از جمله موارد این دستورالعمل بود.
حکومت جمهوری اسلامی به‌خصوص پس از اعلام سیاست جدید جمعیتی توسط رهبر، حساسیت شدیدی نسبت به مخالفت با افزایش جمعیت در ایران از خود نشان می‌دهد. خبرگزاری فارس ششم آذرماه سال گذشته (۱۳۹۷) از احضار و بازداشت "تعدادی از عناصر نفوذی در حوزه کنترل جمعیت" توسط نهادهای امنیتی ایران خبر داده بود. این خبرگزاری منتسب به سپاه پاسداران مدعی شده بود که «این افراد با اقدامات شبکه‌ای خود، در پوشش فعالیت‌های علمی اقدام به نفوذ در دستگاههای مختلف حاکمیتی و مانع‌آفرینی در برابر اجرای صحیح سیاست‌های کلی نظام در زمینه جمعیت کرده‌اند.»
اندک زمانی پس از گزارش فارس، رسانه‌های ایران ابتدا از بازداشت میمنت حسینی چاوشی، استاد جمعیت‌شناسی و پژوهشگر حوزه جمعیت در دانشگاه ملی استرالیا، خبر دادند و مدتی بعد نیز خبر آزادی او منتشر شد. روزنامه حکومتی کیهان، دهم آذرماه ۹۷ خبر داده بود که این پژوهشگر "در ادامه برخوردها با عناصر نفوذی دشمن" هنگام خروج از ایران دستگیر شده است.

دادستان کل ایران از برکناری "۵ یا ۶ قاضی فاسد" خبر داد

دادستان کل ایران از برکناری "۵ یا ۶ قاضی فاسد" خبر داد

محمدجعفر منتظری برای دومین بار طی کمتر از یک ماه از برکناری چند "قاضی فاسد" و تشکیل پرونده برای چند قاضی دیگر خبر داد. برخی مسئولان ارشد جمهوری اسلامی پیش از این وجود فساد سیستماتیک در ایران را انکار کرده‌اند.
دادستان کل جمهوری اسلامی، محمدجعفر منتظری نهم آبان ماه در جمع قضات و کارکنان دادگستری شهرستان مراغه در استان آذربایجان شرقی اعلام کرد که طی یکی دو هفته اخیر به پرونده "۵ یا ۶ قاضی فاسد" رسیدگی شده و آنها از خدمت در دستگاه قضائی "منفصل" شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، منتظری با بیان این که "اراده و تصمیم دستگاه قضائی برخورد جدی با مفاسد درون دستگاه قضا است" افزود: «همین امروز که با دادستان انتظامی قضات که دبیر کمیسیون کارشناسی هم هست صحبت می‌کردم گفت که حدود هفت الی ده پرونده دیگر آماده رسیدگی در دادگاه عالی است.»
این برکناری‌ها با حکم محکمه عالی انجام شده است. دادستان کل ۲۱ مهرماه نیز گفته بود که این محکمه یک روز پیش از آن "پنج قاضی فاسد" را از قوه قضائیه کنار گذاشته است.
به این ترتیب تعداد قاضیانی که در کمتر از یک ماه گذشته برکنار شده یا پرونده آنها در حال رسیدگی است به حدود بیست مورد می‌رسد.
فساد سیستماتیک یا "اندک افراد فاسد"؟
بسیاری از منتقدان و حتی شماری از کارگزاران حکومت، از جمله احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بارها گفته‌اند که فساد به تمام ارکان جمهوری اسلامی رخنه کرده و به صورت سیستماتیک درآمده است.
این مرحله از فساد به شرایطی گفته می‌شود که در آن دستگاه‌های نظارتی و قضائی نیز به فساد آلوده شده باشند. با این همه دادستان کل از وجود "اندک افراد فاسد" در قوه قضائیه سخن گفته و ادعا می‌کند: «اکثریت قضات با سلامت نفس با تمام مشکلات کاری با پاکیزگی و پاکدامنی زندگی و کار می‌کنند، تعداد اندکی باعث بدنامی می‌شوند که نباید اجازه جولان دادن به آن‌ها داد.»
به گزارش خبرگزاری ایرنا توکلی که ریاست هیئت مدیره سازمان مردم نهاد دیدبان شفافیت و عدالت را بر عهده دارد ۲۲ مهر در همایشی با تاکید بر این که فساد بیشتر از آن چیزی است که قبلا تصور می‌شده خاطر نشان کرد که با قوانین کنونی نمی‌توان با فساد مقابله کرد.
خامنه‌ای و انکار فساد سیستمی
او با تکرار سخنان گذشته خود تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران با کودتا، جنگ، حمله نظامی و ... ساقط نمی‌شود بلکه این فساد است که سبب سقوط هر حکومتی خواهد شد.»
رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای و رئیس منصوب او در قوه قضائیه، ابراهیم رئیسی
به رغم این، رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای وجود فساد سیستماتیک را انکار می‌کند. او ۱۷ خرداد ۹۶ در دیدار با شماری از دانشجویان گفت: «فساد سیستمی در دوره طاغوت وجود داشت و سیستم به‌طور طبیعی فسادآور بود اما امروز، فسادهایی وجود دارد که اگرچه فسادهای بدی نیز هستند ولی فساد به صورت موردی است نه سیستمی، که البته باید با این موارد برخورد شود.»
ابراهیم رئیسی، رئیس جدید قوه قضائیه بارها، از جمله ۲۹ خرداد در دیدار با رئیس و اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی برخورد با فساد درون دستگاه قضائی را از اولویت‌های کاری خود عنوان کرده است.
او در این دیدار از برخورد با تعدادی از همکاران قوه قضائیه خبر داد و گفت: «شاید همه موارد برخورد هم اعلامی نباشد، اما قطعاً اقدامی است. ما طی ماه‌های اخیر، تعدادی از قضات را از خدمت منفصل کردیم و شخصاً نیز در چند دادگاه عالی مربوط به صلاحیت قضات حضور یافتم تا از نزدیک در جریان کار باشم.»
در دوره ریاست رئیسی بر قوه قضائیه چند مدیر ارشد دستگاه قضائی برکنار شدند که همه از نزدیکان و معتمدان رئیس سابق این قوه صادق لاریجانی محسوب می‌شوند. این شبهه وجود دارد که برخی پاکسازی‌های درون قوه قضائیه ناشی از جنگ قدرت باشد.

درگیری شدید ارتش سوریه و نظامیان سوری مورد حمایت ترکیه

درگیری شدید ارتش سوریه و نظامیان سوری مورد حمایت ترکیه


منابع مختلف از تشدید درگیری‌ها میان نیروهای سوری مورد حمایت ترکیه و ارتش بشار اسد در شهرهای «راس‌العین» و «تل تمر» خبر داده‌اند.
این مناطق از روز سه‌شنبه هفتم آبان که شش نظامی وفادار به بشار اسد کشته شدند، صحنه جنگ نیروهای حکومت سوریه و نیروهای مورد حمایت ارتش ترکیه بوده است.
ترکیه همچنین روز چهارشنبه اعلام کرد ۱۸ نیروی نظامی ارتش بشار اسد را در مناطق مرزی راس‌العین بازداشت کرده است. روزنامه «مسکو تایمز» می‌نویسد مذاکراتی برای تحویل این نظامیان به روسیه آغاز شده است.

این درگیری‌ها اما روز پنج‌شنبه ۹ آبان ماه تشدید شده است. خبرنگار الجزیره از محل درگیری‌ها در راس العین و تل تمر گزارش داده است که نیروهای سوری مورد حمایت ترکیه موسوم به «ارتش ملی سوریه» با حمله به مناطق تحت کنترل کردهای سوریه در جنوب راس‌العین با آنها نیز درگیر شده‌اند.
این گزارش می‌افزاید که اعزام نیروهای بشار اسد به منطقه، خصوصا تل امیر، باعث شعله‌ور شدن آتش درگیری در این منطقه شد.
یک شاهد محلی به الجزیره گفته است ارتش ملی سوریه همچنین بخش غربی شهر تل تمر را تحت کنترل خود درآورده است.
بعد از خروج نیروهای آمریکایی از شمال شرق سوریه که تحت کنترل کردهای سوریه است، برای اولین بار برخی نظامیان آمریکایی همراه با ارتش ترکیه روز پنج‌شنبه در مرز میان سوریه و ترکیه گشت‎زنی کردند.
ترکیه می‌گوید نظامیان کرد باید منطقه‌ای به طول ۱۲۰ کیلومتر و عرض ۳۰ کیلومتر از خاک سوریه را در مرز ترکیه تخلیه کنند و هفته پیش با روسیه نیز پیرامون این موضوع به توافق رسید، اگرچه وزارت دفاع ترکیه روز چهارشنبه اعلام کرد هنوز کردها «منطقه امن» را کاملا ترک نکرده‌اند.

از سویی در اولین جلسه کمیسیون قانون اساسی سوریه که روز چهارشنبه برگزار شد، نماینده هیات دولت بشار اسد نسبت به «اشغال کشور» توسط شبه‌نظامیان که آنها را تروریست نامید، اعتراض کرد و گفت ارتش سوریه در مقابل آنها «فداکاری و قهرمانی» نشان داده است.
این کمیسیون ۱۵۰ نفره که یک سوم آنها نماینده دولت بشار اسد، یک سوم نماینده اپوزیسیون و یک سوم باقی‌مانده نماینده‌های جامعه مدنی هستند، بعد از دو سال مذاکره میان ایران، روسیه و ترکیه کار خود را آغاز کرده اما با توجه به پیشروی‌های گسترده ارتش سوریه با کمک ایران و روسیه، معلوم نیست بشار اسد تا چه میزان در مذاکرات جدیت داشته باشد.
در این میان حلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه پنج‌شنبه اعلام کرد هنوز عملیات ایجاد منطقه امن تمام نشده و از نیروهای ترک خواست تا برای هر اقدام لازمی در شهر تل ابیض سوریه آماده باشند. گزارش‌های رسمی حاکی است هم‌اکنون نیروهای ترک در این منطقه مشغول مین‌زدایی هستند.
روسیه چهارشنبه اعلام کرد نیروهای کرد از منطقه صلح به طور کامل خارج شده‌اند.
ترکیه نیروهای نظامی کرد سوریه را شاخه‌ای از گروه ترویستی «پ‌کاکا» می‌داند و می‌گوید منطقه امن آنها را از مرزهای ترکیه دور نگاه خواهد داشت و زمینه را برای بازگشت یک تا دو میلیون پناهجوی سوری به این کشور فراهم خواهد ساخت.
هنگام آغاز عملیات ترکیه در شمال شرق سوریه، دولت بشار اسد اعلام کرد که با این «تجاوز» مقابله خواهد کرد و اجازه نخواهد داد ارتش ترکیه پیشروی کند.

موسوی:‌ با توجه به شرایط به احتمال زیاد گام چهارم را برمی‌داریم

موسوی:‌ با توجه به شرایط به احتمال زیاد گام چهارم را برمی‌داریم

سخنگوی وزارت خارجه ایران روز پنج‌شنبه ضمن اشاره به این که «با توجه به شرایط موجود» تهران گام چهارم کاهش تعهدات خود در برجام را برخواهد داشت از تصمیم‌گیری کمیته‌ای در این زمینه خبر داد.
به گفته عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در حال حاضر «کمیته‌ای در شورای عالی امنیت ملی در حال تصمیم‌گیری برای گام چهارم است».
جمهوری اسلامی در یک سال اخیر در اعتراض به خروج آمریکا از برجام و در انتقاد از «بی‌عملی و ناتوانی اروپا در تحقق وعده‌هایش برای حفظ برجام» برخی از تعهدات هسته‌ایش را در قالب چند گام به حال تعلیق درآورده است.
زمانی که جمهوری اسلامی برای برداشتن گام چهارم تعیین کرده روز ۱۵ آبان یعنی تنها یک هفته دیگر از راه می‌رسد.
آقای موسوی با اشاره به این که «اروپایی‌ها و به‌خصوص فرانسوی‌ها تلاش می‌کنند تا اقداماتی را در راستای انجام تعهدات خود انجام دهند» ادامه داد که این اقدامات تا امروز «هیچ نتیجه ملموسی نداشته» و بنابراین «کمیته‌ای که در شورای عالی امنیت ملی وجود دارد، در حال طراحی گام چهارم بوده و با توجه به شرایط موجود به احتمال زیاد گام چهارم برداشته خواهد شد».

برایان هوک: ایران ۱۶ میلیارد دلار برای شبه‌نظامیان عراقی و سوری هزینه کرده است

برایان هوک: ایران ۱۶ میلیارد دلار برای شبه‌نظامیان عراقی و سوری هزینه کرده است

برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه العربیه عربستان گفت جمهوری اسلامی ۱۶ میلیارد دلار برای شبه‌نظامیان عراقی و سوری هزینه کرده است.
وی توضیحی درباره جزئیات این هزینه‌ها و چگونگی رساندن پول به آنها نداد، اما وزارت خارجه آمریکا مهر ماه پارسال طی گزارشی ۴۸ صفحه‌ای که در سایت رسمی خود منتشر کرد، گفته بود از سال ۲۰۱۲ تا اکتبر سال ۲۰۱۸، ایران ۱۶ میلیارد دلار برای شبه‌نظامیان سوری، عراقی و یمنی هزینه کرده است.
خبرگزاری بلومبرگ نیز سال ۹۴ بر اساس برآورد‌ها و تحقیقات خود گزارش داده بود که تهران سالانه شش میلیارد دلار هزینه حکومت اسد می‌کند و در مواردی این کمک تا ۱۵ میلیارد دلار نیز رسیده است.
ایران در سال‌های گذشته تنها در دو مورد، خط اعتباری یک میلیارد دلاری و ۳.۶ میلیارد دلاری برای صادرات کالا به این کشور ایجاد کرده است.
همچنین بر اساس برآورد شرکت ردیابی نفتکش‌ها، ایران طی ماه‌های مه تا سپتامبر سال جاری در مجموع ۹.۵ میلیون بشکه نفت به سوریه ارسال کرده که ارزش آن بیش از ۶۰۰ میلیون دلار است.
معلوم نیست آیا ایران از بابت تحویل این محموله‌ها به دولت بشار اسد، پولی گرفته یا نه.

شبکه خانوادگی یزیدعلی خامنه‌ای دزد و فاسد و دروغگوی شیاد و کلاش و حرامزاده دشمن ایران و ایرانی در مؤسسات رسانه‌ای و تحقیقاتی

شبکه خانوادگی یزیدعلی خامنه‌ای دزد و فاسد و دروغگوی شیاد و کلاش و حرامزاده دشمن ایران و ایرانی در مؤسسات رسانه‌ای و تحقیقاتی



علی خامنه‌ای در حال گفت‌وگو با محمدباقر باقری کنی، برادر محمدرضا مهدوی کنی و از اعضای هیئت امنای دانشگاه امام صادق

موسسه «دابل‌تینک» که در شهر واشینگتن فعالیت می‌کند، گزارشی درباره شبکه خانوادگی آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، منتشر کرده است.
این شبکه خانوادگی موسسات دانشگاهی، رسانه‌ای و تحقیقاتی متعددی را در اختیار دارد که در گزارش موسسه دابل‌تینک به برخی از آنها اشاره شده است. در گزارش پیش‌رو برخی از بخش‌های گزارش موسسه «دابل‌تینک» آمده است که ارتباط بیشتری با دفتر رهبر یا شخص او دارند. رادیو فردا در برخی از بخش‌ها در صورت لزوم اطلاعاتی را به این گزارش افزوده است.
خانواده مهدوی‌کنی
هدی حسینی خامنه‌ای، دختر رهبر جمهوری اسلامی، عروس محمدباقر مهدوی کنی و همسر مصباح‌الهدی باقری کنی است. محمدباقر مهدوی‌کنی که با حکم رهبر جمهوری اسلامی به عنوان هیئت امنای دانشگاه امام صادق منصوب شده است، در حال حاضر ۹۳ ساله است و قادر به مدیریت اجرایی نیست و صادق لاریجانی، نفر اول هیئت امنای دانشگاه امام صادق محسوب می‌شود. با این حال خانواده او و همچنین خانواده برادرش محمدرضا مهدوی‌کنی که چهار سال پیش درگذشت، نقش مهمی در مدیریت این دانشگاه دارند.
باقری کنی، مهدوی کنی و حداد عادل در دیدار دانشجویان امام صادق با رهبر جمهوری اسلامی

باقری کنی، مهدوی کنی و حداد عادل در دیدار دانشجویان امام صادق با رهبر جمهوری اسلامی
بر اساس گزارش موسسه «دابل‌تنیک»، مصباح‌الهدی مهدوی‌کنی، داماد رهبر جمهوری اسلامی، عضو دفتر نشر است. احتمالاً منظور این موسسه، دفتر نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای باشد که توسط مسعود خامنه‌ای، پسر رهبر جمهوری اسلامی، اداره می‌شود. در این گزارش از مصباح‌الهدی مهدوی‌کنی به عنوان عضو دانشکده مدیریت دانشگاه امام صادق یاد شده است. البته مصباح‌الهدی مهدوی‌‌کنی در حدفاصل سال‌های ۸۵ تا ۸۸ معاون طرح و برنامه دانشگاه امام صادق بود و در حال حاضر استاد گروه مدیریت بازرگانی در دانشکده معارف اسلامی و مدیریت است.
یک عضو مهم دیگر این خانواده، سید مصطفی میرلوحی است. مصطفی میرلوحی داماد محمدرضا مهدوی‌کنی است. او با حکم رهبر جمهوری اسلامی به عنوان هیئت امنای دانشگاه امام صادق منصوب شده ولی منصب مهم‌ترش، ریاست هیئت مدیره جامعه الصادق است. جامعه الصادق که شبکه اقتصادی این خانواده را تشکیل می‌دهد، شرکت‌هایی چون فولاد خزر و نخیران را در کنترل خود دارد. او چهره اصلی در مدیریت مدارس وابسته به دانشگاه امام صادق است. تولید پارچه جامعه و مطهری هم، دو برند مشهور دیگر هستند که به این شبکه تعلق دارند. او همچنین عضو بنیاد بین‌المللی غدیر است.
در گزارش موسسه «دابل‌تینک» به سمت آقای میرلوحی در موسسه آموزش عالی طلوع مهر قم هم اشاره شده است. این موسسه توسط علی لاریجانی، علی‌اکبر ولایتی و محمد نهاوندیان، رضا فرجی‌دانا (وزیر سابق علوم در دولت روحانی) و مصطفی میرلوحی تاسیس شد ولی در حال حاضر به طور عمده در کنترل مصطفی پورمحمدی است که بعد از مرگ مهدوی‌کنی به عنوان دبیر جامعه روحانیت مبارز انتخاب شد. آقای میرلوحی در قم دارای موسسه «رهجویان امام هادی» است که در زمینه روایات و احادیث شیعه کار می‌کند.
اما یک رابطه میرلوحی با دفتر رهبر که در گزارش موسسه «دابل‌تینک» به آن اشاره دقیق نشده،‌ مربوط به عروس آقای میرلوحی است. فرید میرلوحی، پسر آقای میرلوحی با دختر علیرضا پناهیان ازدواج کرده است و خطبه عقد آنها هم توسط خامنه‌ای خوانده شده است. علیرضا پناهیان، واعظ مشهور و جنجال‌انگیز، از جمله سخنرانان دفتر رهبر جمهوری اسلامی محسوب می‌شود. یک ماموریت دیگر او مربوط به کنترل سخنرانی‌ها در حضور رهبر است. به عنوان نمونه اگر دانشجویی بخواهد در حضور رهبر ایران سخنرانی کند، علیرضا پناهیان قبل از جلسه متن سخنرانی را کنترل می‌کند. در یکی از جلسات او گفته بود محتوای سخنرانی باید طوری باشد که «آقا خوشش بیاید». این عبارت در سال‌های اخیر بارها به عنوان توصیف رویکرد دفتر رهبر یا نوع نگاه رهبر به انتقادات استفاده شده است.
خانواده خرازی
اولین چهره مهم در این خانواده، محسن خرازی است. او که عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است، دو پسر و یک دختر دارد. مهم‌ترین ارتباط خانواده خرازی با خانواده خامنه‌ای هم به یک ازدواج مربوط است. مسعود خامنه‌ای، پسر رهبر جمهوری اسلامی با سوسن خرازی، دختر محسن خرازی ازدواج کرده است. مسعود خامنه‌ای در حال حاضر مسئول دفتر نشر آثار خامنه‌ای است که یک مجموعه عظیم رسانه‌ای و انتشاراتی را با چند شرکت و رسانه زیرمجموعه اداره می‌کند.
محمدباقر خرازی، پسر محسن خرازی هم یک چهره جنجالی است که سال ۱۳۹۲ قصد داشت کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری شود و دولت حزب‌الله را تشکیل دهد. او در حال حاضر به فعالیت‌های مذهبی مشغول است.
دیگر پسر محسن خرازی، صادق خرازی است؛ او مشاور محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران و دبیرکل حزب ندای ایرانیان است. نوع ارتباطات صادق خرازی با خامنه‌ای هم جالب توجه است. آقای خرازی در حوزه خرید و فروش آثار خطی به ویژه قرآن‌های خطی و اشیاء عتیقه هم شهرت دارد و تصاویری از او و خامنه‌ای در حال مرور نسخ قرآن منتشر شده است. او در مصاحبه‌ای گفته که بیش از ۵۰۰ نسخه قرآن نفیس دارد و در دورانی که سفیر ایران در فرانسه بوده هم به خرید نسخ خطی مشغول بوده است.
بخشی از فعالیت‌های او در این حوزه در بنیاد «عظام هنر» پیگیری می‌شود. شریک او در این بنیاد، عباس ایروانی است که در حال حاضر پرونده فساد اقتصادی‌اش در حال رسیدگی است. صادق خرازی همچنین تمام سخنرانی‌های خامنه‌ای درباره سیاست‌خارجی را در یک مجموعه ۱۰ جلدی گردآوری کرده و به گفته خودش رهبر جمهوری اسلامی به پاداش این کار، یک عبا به او هدیه داده است. از سوی دیگر، پسر صادق خرازی، داماد محمدرضا خاتمی است و این ازدواج هم سبب نزدیکی او به خانواده خاتمی شده است. او در دولت محمد خاتمی مدتی به عنوان مشاور رئيس‌جمهوری کار می‌کرد. نفر دیگری که باید در این خانواده به آن اشاره کرد، کمال خرازی، برادر محسن خرازی است. کمال خرازی در حال حاضر با حکم خامنه‌ای به عنوان رئيس شورای روابط خارجی منصوب شده است.
خانواده حدادعادل
غلامعلی حدادعادل، مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی را می‌توان مشهورترین چهره خانواده‌های وابسته به خانواده رهبر دانست. دختر او زهرا حدادعادل با مجتبی خامنه‌ای، فرزند رهبر ایران ازدواج کرده است. برخی تحلیلگران از مجتبی خامنه‌ای به عنوان جانشین احتمالی پدرش نام برده‌اند. حتی اگر این ارزیابی زودهنگام باشد، گزارش‌های متعددی درباره نقش و نفوذ بالای مجتبی خامنه‌ای در مناسبات سیاسی ایران منتشر شده است.
یکی از چهره‌های مشهور خانواده حدادعادل، فریدالدین حدادعادل است که به نوشته موسسه «دابل‌تینک» در روزنامه «تهران تایمز»، روزنامه «جام جم»، خبرگزاری مهر و سایت «امیدگستر» نقش دارد. با این حال به نظر می‌رسد این بخش اندکی از فعالیت‌های فریدحدادعادل باشد. او در شبکه ۳ تلویزیون حکومت ایران عضو «شورای اندیشه‌ورزی» است که نقشی شبیه اتاق فکر را بازی می‌کند و در اداره مدارس و موسسات وابسته به خانواده حدادعادل هم نقش مهمی دارد. فریدالدین حدادعادل که عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی (وابسته به طیف علیرضا زاکانی) است، در مناظره‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری سال ۹۶ در کنار ابراهیم رئيسی حضور داشت که نشان‌دهنده ارتباط و نفوذ او در ستاد انتخاباتی رئيسی بود.
خانواده خامنه‌ای
تاکنون گزارش‌های متعددی درباره خانواده رهبر جمهوری اسلامی و فرزندان او منتشر شده است. در گزارش موسسه «دابل‌تینک» هم به تفصیل به این خانواده پرداخته شده است که برخی نکات آن قابل توجه هستند.
این موسسه در گزارش خود تصویری از منصوره خجسته باقرزاده، همسر علی خامنه‌ای، منتشر کرده است. تصویر منتشر شده که اندکی دستکاری شده است، بیشتر به لاله افتخاری، نماینده پیشین مجلس ایران در مصاحبه‌ای با وب‌سایت خبرآنلاین، شباهت دارد. از همسر رهبر جمهوری اسلامی تاکنون تصویری در رسانه‌ها منتشر نشده است. در خانواده خجسته باقرزاده چند چهره به چشم می‌خورد. حسن خجسته که برادر همسر علی خامنه‌ای است. او در حدفاصل سال‌های ۱۳۷۷ تا ۱۳۹۳ جزو معاونان صداوسیما بود و در حال حاضر در دانشگاه صداوسیما به تدریس مشغول است.
کمیل خجسته، فرزند حسن خجسته، نیز مدیرعامل موسسه «تبیان» است. این موسسه عظیم رسانه‌ای وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است که از نهادهای زیرمجموعه رهبر جمهوری اسلامی محسوب می‌شود. بر اساس برخی گزارش‌ها دیگر فرزند حسن خجسته، محمد نام دارد و مدیر وب‌سایت خامنه‌ای است. فرشاد مهدی‌پور، داماد حسن خجسته، نیز مدیرمسئول روزنامه «صبح‌نو» است.
در گزارش موسسه «دابل‌تینک» از یک برادر دیگر همسر رهبر ایران، به اسم محمد خجسته باقرزاده نام برده شده است. در این گزارش از محمدخجسته به عنوان عضو هیئت مدیره برخی شرکت‌های وابسته به هلال احمر نام برده شده است. در این گزارش همچنین از محمدسعید احدیان، مدیر روزنامه خراسان، به عنوان اقوام همسر محمد خجسته نام برده شده است. آقای احدیان که در سال‌های اخیر در رسانه‌های اصولگرا بیشتر دیده شده، در دوره توافق هسته‌ای از مدافعان سرسخت برجام بود و در واقع بخشی از دفتر رهبر جمهوری اسلامی که موافق این توافق بودند را نمایندگی می‌کرد.
در گزارش موسسه «دابل‌تینک» همچنین به کنترل شبکه خانوادگی وابسته به خامنه‌ای بر موسسات «ایران» و «همشهری» اشاره شده است که این اطلاعات نادرست است. موسسه ایران وابسته به دولت و موسسه همشهری وابسته به شهرداری تهران است و متاثر از تغییرات سیاسی در ایران مدیران آن تغییر می‌کنند و در حال حاضر، شبکه خانوادگی وابسته به‌ خامنه‌ای نفوذ خاصی در این موسسات ندارند. از همین زاویه اطلاعات گزارش این موسسه درباره تسلط شبکه خانوادگی وابسته به خامنه‌ای بر موسسات سینمایی فارابی نیز نادرست است.

واکنش ایران به انتخاب مدیرکل تازه آژانس اتمی: آماده همکاری سازنده هستیم

واکنش ایران به انتخاب مدیرکل تازه آژانس اتمی: آماده همکاری سازنده هستیم


عباس موسوی
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز پنج‌شنبه در واکنش به انتخاب رافائل گروسی به عنوان مدیرکل جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که «ایران آماده حفظ و گسترش تعامل و همکاری سازنده توام با حسن نیت و احترام متقابل با آژانس بر مبنای دقت حرفه‌ای و بی‌طرفی این نهاد است».
عباس موسوی، سخنگو، روز پنج‌شنبه، نهم آبان‌ماه ابراز امیدواری کرد که این نهاد بین‌المللی در دوره مسئولیت آقای گروسی «در نهایت بی‌طرفی و حرفه‌ای‌گری‌ به وظایف و ماموریت‌های خود عمل نماید».
روز هفتم آبان‌ماه رافائل ماریانو گروسی، دیپلمات آرژانتینی، موفق شد میزان رای لازم برای احراز مقام مدیرکلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به دست آورد.
گروسی پیش از این رئیس کابینه در دفتر مدیرکل سازمان منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی و سپس به مدت سه سال رئیس کابینه مدیرکل آژانس (یوکیا آمانو) در امور سیاسی بود. ‎
یوکیا آمانو، رئیس پیشین آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای، ۳۱ تیرماه امسال در ۷۲ سالگی درگذشت و از آن زمان تاکنون کورنل فروتسا، معاون او، سرپرستی موقت آژانس را بر عهده داشت.

مدیرکل جدید آژانس در شرایطی رهبری این سکان را برعهده خواهد گرفت که پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی و سرنوشت برجام با چالشی جدی روبه‌رو است.
آمریکا اردیبهشت سال ۹۷ از برجام خارج شد و تحریم‌هایی فزاینده را علیه ایران به اجرا گذاشت.
جمهوری اسلامی در یک سال اخیر در اعتراض به خروج آمریکا از برجام و در انتقاد از «بی‌عملی و ناتوانی اروپا در تحقق وعده‌هایش برای حفظ برجام» برخی از تعهدات هسته‌ایش را در قالب چند گام به حال تعلیق درآورده است.
زمانی که جمهوری اسلامی برای برداشتن گام چهارم تعیین کرده روز ۱۵ آبان یعنی تنها یک هفته دیگر از راه می‌رسد.
اواخر ریاست آمانو بر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین انتشار گزارش‌هایی پیرامون «ردپای اورانیوم در انبار تورقوزآباد» به نگرانی‌ها پیرامون «مخفی‌کاری» جمهوری اسلامی در برنامه هسته‌ای خود دامن زد.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران خواسته است در خصوص آثار اورانیوم پیداشده از «انبار تورقوزآباد» در حومه تهران توضیح دهد. تورقوزآباد تهران محلی است که نخست وزیر اسرائیل سال گذشته از آن به عنوان «انبار مخفی هسته‌ای ایران» یاد کرد.
دیپلمات‌ها هم پیشتر اعلام کرده بودند که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نمونه‌های گرفته‌شده از این محل آثار اورانیوم یافته‌اند و آژانس چند ماه‌ پیش از ایران خواست که درباره منشأ این اورانیوم توضیح دهد.
آقای موسوی روز پنج‌شنبه به نقش منحصر به فرد آژانس در ارتباط با جنبه‌های هسته‌ای برجام و اهمیت این نهاد در حوزه همکاری‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران با سایر کشورهای عضو اشاره کرده و گفته است تهران آماده حفظ و گسترش تعامل و «همکاری سازنده توام با حسن نیت» با آژانس است.
در رابطه با فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، از جمله تولید برق هسته‌ای، دو منبع مطلع چهارشنبه به خبرگزاری رویترز گفتند، دولت آمریکا قصد دارد معافیت همکاری‌های اتمی با ایران را تمدید کند و اجازه دهد روسیه، چین و اروپا به همکاری و فعالیت خود در بخش‌های غیرنظامی برنامه هسته‌ای ایران ادامه دهند.

کردها فراخوان اسد برای پیوستن به ارتش سوریه را رد کردند

کردها فراخوان اسد برای پیوستن به ارتش سوریه را رد کردند

حمله ترکیه به سوریه ائتلاف‌های جدید ایجاد کرده است. دولت بشار اسد می‌خواهد در کنار شبه‌نظامیان کرد علیه "تجاوز ترکیه" بجنگد. دمشق پیشنهاد پیوستن کردها به ارتش سوریه را داده است. کردها اما این پیشنهاد را رد کرده‌اند.
مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای دمکراتیک سوریه
نیروهای دمکراتیک سوریه فراخوان دمشق برای پیوستن شبه‌نظامیان کرد به ارتش بشار اسد را رد کرده و چنین اقدامی را نیازمند توافقی سیاسی در راستای به‌رسمیت شناختن "جایگاه و ساختار ویژه" خود و نیز "بازسازی ارتش سوریه" دانستند.
موضع‌گیری شبه‌نظامیان کرد پس از دعوت دولت مرکزی سوریه به پیوستن آنها به ارتش این کشور منتشر شد.
وزارت دفاع سوریه با انتشار بیانیه‌ای با بیان اینکه "ما در سوریه در برابر دشمنی مشترک قرار گرفته‌ایم"، شبه‌نظامیان کرد را به پیوستن به ارتش این کشور فراخوانده و اعلام کرده است که کردها و عرب‌ها بایستی با توجه به "تجاوز ترکیه" با یکدیگر متحد شوند تا "هر سانتی‌متر خاک عزیز سوریه را بازپس‌بگیرند."
ترکیه ۱۷ مهرماه گذشته حملات زمینی خود به شمال شرقی سوریه را آغاز کرد. این حملات در درجه اول متوجه مناطق تحت کنترل جریان موسوم به "یگان‌های مدافع خلق (YPG)" است که اغلب نیروهای آن را کردها تشکیل می‌دهند. آنکارا این نیرو را شاخه سوری حزب ممنوع‌شده کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) می‌داند و آن را به عنوان گروهی تروریستی طبقه‌بندی می‌کند.
نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) در واکنش به فراخوان دولت بشار اسد، پیوستن خود به ارتش این کشور را پیش از دستیابی به توافقی سیاسی در راستای به‌رسمیت شناختن و تضمین "جایگاه و ساختار ویژه" این نیروها ناممکن دانسته و همچنین اعلام کردند که برداشتن چنین گامی نیازمند ایجاد "ساز و کاری برای بازسازی ارتش سوریه" است.
"تدابیر" کردها برای پیوستن به ارتش
مظلوم عبدی، فرمانده SDF نیز خبر داد که نیروهای دمکراتیک سوریه تدابیری را پیشهاد داده‌اند که بر اساس آن، "جایگاه ویژه" این نیروها در مناطق تحت کنترل‌شان حفظ شده و با اجرایی شدن چنین تدابیری، نیروهای دموکراتیک سوریه می‌توانند "بخشی از ارتش سوریه" شوند.
از چند روز پیش خبرهایی مبنی بر درگیری ارتش‌های ترکیه و سوریه منتشر شد. رسانه‌های دولتی سوریه از نبردهای سنگینی در حومه شهر رأس‌العین در نزدیکی مرز این کشور با تریکه خبر داده‌اند. ترکیه هنوز وجود چنین درگیری‌هایی را تأیید نکرده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، می‌خواهد با نظر مساعد روسیه در طول ۴۰۰ کیلومتر نوار مرزی خود با سوریه منطقه حائلی را به عمق ۳۰ کیلومتر در خاک آن کشور ایجاد کند. سوریه اما این اقدام ترکیه را "اشغال" خاک خود می‌داند.
تلاش اسد برای حضور در مناطق کردنشین
دمشق می‌خواهد با فراخواندن شبه‌نظامیان کرد "یگان‌های مدافع خلق" وابسته به نیروهای دمکراتیک سوریه به همراهی با ارتش، دوباره حضور دولت مرکزی در مناطق کردنشین تحت کنترل آنها را تثبیت کند.
بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در مراحل اولیه جنگ داخلی در این کشور نیروهای خود را در سال ۲۰۱۲ میلادی از مناطق کردنشین خارج کرد تا بتواند در دیگر مناطق با شورشیان بجنگد. از آن زمان تاکنون اداره بخش بزرگی از این مناطق در دست کردها بوده و نیروهای اسد در عمل قدرتی در آنجا نداشته‌اند.
پس از آغاز حمله ترکیه به شمال شرقی سوریه، کردها دست کمک به سوی دمشق و مسکو دراز کردند. وزارت کشور سوریه نیز برای در اختیار گذاشتن "تمام خدمات ضروری برای غیرنظامیان" این مناطق اعلام آمادگی کرد. اما روشن نیست که این "خدمات" دقیقا چه حوزه‌هایی را شامل می‌شوند.
بسیاری از کردهای سوریه فاقد تابعیت هستند. حافظ اسد، پدر بشار اسد و رئیس جمهوری سابق سوریه، در پی یک سرشماری در سال ۱۹۶۲ میلادی در این کشور، از ده‌ها هزار کرد سلب تابعیت کرده بود. شمار کردهای فاقد تابعیت در سال ۲۰۱۱ میلادی تا بیش از ۳۰۰ هزار نفر برآورد می‌شد.

پنتاگون نخستین تصاویر از حمله به مخفیگاه ابوبکر البغدادی را منتشر کرد

پنتاگون نخستین تصاویر از حمله به مخفیگاه ابوبکر البغدادی را منتشر کرد


ژنرال فرانک مکنزی در نشست خبری چهارشنبه.
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، چهارشنبه هشتم آبان نخستین تصاویر ویدئویی حمله به مخفیگاه ابوبکر البغدادی، رهبر گروه حکومت اسلامی موسوم به «داعش»، را منتشر کرد.
ژنرال فرانک مکنزی، فرمانده سنتکام (فرماندهی مرکزی) در این زمینه به خبرنگاران گفته است: پس از ورود نیروهای آمریکایی به مخفیگاه ابوبکر البغدادی برای دستگیریش، رهبر داعش جلیقه انتحاری خود را منفجر کرد و کشته شد.
فرمانده سنتکام اضافه کرده است: دو کودک در جریان انفجار جلیقه انتحاری ابوبکر البغدادی کشته شدند.
پیشتر گفته شده بود در این انفجار سه کودک کشته شدند.
نیروهای ویژه آمریکایی بامداد روز یکشنبه به محفیگاه ابوبکر البغدادی در استان ادلب در شمال غربی سوریه حمله کردند. در این عملیات به نیروهای آمریکایی آسیبی نرسید.
ژنرال کنت، فرانک، مکنزی گفته است: هدف این عملیات تاسیساتی بود که ابوبکر البغدادی در آن مخفی شده بود.
وی اضافه کرده است: «من میخواهم این موضوع را روشن کنم که با وجود فشار و اهمیت بالای این حمله، تمامی تلاش ها برا ی جلوگیری از تلفات غیرنظامیان و محافظت از کودکانی که به گمان ما در محوطه بودند، بکار گرفته شد.»
به گفته فرمانده سنتکام پس از این درگیری اولیه، در حالی‌که نیروهای آمریکایی مخفیگاه ابوبکر البغدادی را محاصره کرده بودند، به زبان عربی از کسانی که در داخل بودند خواسته شده بود تا تسلیم شوند.

فرمانده ستاد مرکزی ایالات متحده – سنتکام – ژنرال مکنزی
"در این محوطه جنگویان داعش از دو ناحیه شروع به تیراندازی به طرف هلیکوپتر نیروهای ویژه آمریکا کردند"
ویدئوی جاسازی شده
۳۷۵
ژنرال مکنزی در ادامه گفته است:« زمانی که دستگیری وی توسط نیروهای آمریكایی حتمی و نزدیک شد، بغدادی یک بمب منفجر كرد كه باعث کشته شده خود و دو كودك شد.»
فرمانده سنتکام همچنین تصریح کرد: «پس از خودکشی بغدادی، نیروی ما زباله‌های زیادی را از تونل پاک کردند و از باقی مانده های جسد بغدادی را برای تأیید هویت دی.ان.ای محافظت کردند.»
فرمانده ستاد مرکزی ایالات متحده – سنتکام – ژنرال مکنزی
"زمانی که دستگیری وی توسط نیروهای آمریكایی حتمی و نزدیک شد، بغدادی یک بمب منفجر كرد كه باعث کشته شده خود و دو كودك شد."
مشاهده عکس در توییترروز دوشنبه یک منبع مطلع در پنتاگون گفته بود که بقایای جسد ابوبکر البغدادی بعد از ۲۴ ساعت با «انجام مراسم اسلامی» در دریای عرب ( منطقه‌ای در شمال اقیانوس هند و جنوب دریای عمان) دفن شد.
در همین زمینه ژنرال مارک میلی، رئيس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز گفته بود: امحای جسد ابوبکر البغدادی به طور کامل و درست انجام شد.
ژنرال مارک میلی که در یک نشست خبری مشترک با مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، به سوال‌های خبرنگاران پاسخ می‌داد، گفت البغدادی تقریبا به طور دائم در محلی که مورد حمله قرار گرفت، زندگی می‌کرد.
گروه داعش در تابستان سال ۱۳۹۴ توانست بخش های وسیعی از سوریه و شمال و غرب عراق را به تصرف خود در بیاورد.
ابوبکر البغدادی پنج سال پیش در مسجدی در موصل عراق خلافت خود را اعلام کرد و تصاویر ویدئویی از این مراسم منتشر شد.
این گروه در پنج سال اخیر هزاران تن را در عراق، سوریه و برخی دیگر از کشورها به قتل رساند و همچنین هزاران تن را به اسارت و بردگی جنسی گرفت و آثار فرهنگی را تخریب کرد.
البغدادی متولد سال ۱۹۷۱ و در شهر سامرا عراق است. او با نام واقعی ابراهیم السامرایی در سال ۲۰۱۳، دو سال پس از دستگیری و کشتن اسامه بن لادن، از القاعده جدا شد. او در یک خانواده مذهبی پرورش یافته و در بغداد درس الهیات اسلامی خوانده است.
او که اصلیتش عراقی است از همسر نخست خود چهار فرزند و از همسر دومش یک فرزند دارد.
ابوبکر البغدادی در سال ۲۰۰۳ به گروه‌های جهادی سلفی در عراق پیوست که با نیروهای آمریکایی و دولت مرکزی می‌جنگیدند. او توسط آمریکایی‌ها بازداشت شد ولی یک سال بعد او را که فردی غیرنظامی و نه یک هدف نظامی تلقی می‌شد از زندان آزاد کردند

اعظم طالقانی، نماینده اولین مجلس شورای اسلامی، درگذشت

اعظم طالقانی، نماینده اولین مجلس شورای اسلامی، درگذشت

اعظم طالقانی در کنار تصویری از پدر خود، آیت‌الله محمود طالقانی
اعظم طالقانی، دبیرکل جامعه زنان انقلاب اسلامی و نماینده اولین مجلس شورای اسلامی، شامگاه چهارشنبه هشتم آبان در سن ۷۶ سالگی درگذشت.
خانم طالقانی از روز دوم آبان به دلیل عارضه مغزی در بیمارستان پارس تهران بستری بود و در این مدت برخی فعالان سیاسی از جمله اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی به عیادت او رفتند.
خبرگزاری‌های ایران طی روزهای گذشته به نقل از برادرش، مهدی، گزارش داده بودند که سطح هوشیاری خانم طالقانی بسیار پایین آمده بود.
اعظم طالقانی دختر آیت‌الله محمود طالقانی از موسسین حزب نهضت آزادی ایران و چهره‌های سرشناس انقلاب ایران است. خانم طالقانی چندین دوره برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران نام‌نویسی کرد، اما شورای نگهبان صلاحیت او را رد کرد.
شورای نگهبان معتقد است از آنجا که یکی از شروط نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری، رجل سیاسی بودن است، زنان امکان نامزدی در این انتخابات را ندارند. اعظم طالقانی اما این تفسیر از قانون اساسی را رد کرده بود.

هشدار مجدد در مورد شدت فرونشست زمین در تهران و اطراف آن

هشدار مجدد در مورد شدت فرونشست زمین در تهران و اطراف آن

تصویر هوایی از شهر ورامین
مقام‌های امور فنی و شهری در ایران بار دیگر در مورد شدت فرونشست در پایتخت و اطراف آن هشدار داده و می‌گویند تا زمان نزدیک‌شدن آن به مرکز شهر زمان زیادی باقی نمانده است.
اواخر شهریور ماه رئیس سازمان نقشه‌برداری ایران هشدار داده بود با افزایش فرونشست زمین در برخی مناطق تهران دامنه این پدیده در حال نزدیک شدن به میدان آزادی است.
روز هشتم آبان ماه نیز یحیی جمور، معاون فنی این سازمان در گفت‌وگو با ایسنا تاکید کرده زمان زیادی باقی نمانده که فرونشست دامن‌گیر میدان آزادی شود.
نشست زمین در دشت ورامین به ۲۶ سانتی‌متر در سال رسیده به گونه‌ای که برخی دکل‌های برق هم به خاطر همین فرونشست‌ها کج شده‌اند.
علی بیت‌اللهی، مدیر مرکز زلزله‌شناسی نیز می‌گوید سه خط بزرگ فشار قوی برق در اراضی جنوب ورامین و نیز خطوط راه‌آهن در معرض مخاطرات این پدیده قرار دارند.
معاون فنی سازمان نقشه‌برداری تاکید کرده «تقریبا همه دشت‌های کشور» با پدیده فرونشست روبه‌رو هستند. آقای جمور می‌گوید «پدیده فرونشست در تهران در حال گسترش است، به گونه‌ای که از سوی بزرگراه آزادگان فرونشست به داخل شهر تهران نفوذ کرده است».
نرخ فرونشست در تهران ۱۸۰ میلی‌متر و در شهریار ۲۳۰ میلی‌متر در سال است.
آمارها در عین حال حاکی از افت سالانه ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی در تهران است.
پدیده فرونشست زمین خود ناشی از برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی‌ست.
فرونشست به ایجاد شکاف‌های عمیق در سطح زمین، تخریب سازه‌ها و حوادث ایمنی جانبی می‌انجامد.

توییتر تبلیغات سیاسی را ممنوع کرد

توییتر تبلیغات سیاسی را ممنوع کرد


توئیتر سال گذشته شماری از حساب‌های کاربری در روسیه را که اطلاعات جعلی در در جریان مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ آمریکا منتشر می کردند را بست.
جک دورسی، مدیرعامل شرکت توییتر، چهارشنبه هشتم آبان اعلام کرد، هر نوع تبلیغات سیاسی در این شبکه اجتماعی ممنوع می شود.
به گزارش رویترز، مدیرعامل شرکت توییتر تاکید کرده است، شبکه های اجتماعی به تبلیغ کنندگان برتری ناعادلانه‌ای می دهد تا به اشاعه اطلاعات گمراه کنند‌‌ه‌ با هدف تحت تاثیر قرار دادن گروه‌های مشخص مورد نظر بپردازند.
جک دورسی در توییتی تصریح کرده است، در حالی که تبلیغات اینترنتی برای تبلیغ کنندگان تجاری فوق العاده قدرتمند و بسیار موثر است، اما این قدرت خطرات قابل توجهی را متوجه عرصه سیاسی می‌کند، امکانی است که با آن می‌توان بر آرا رای دهندگان اثر گذاشت و زندگی میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار داد.
پس از آن که فیس بوک در اوایل ماه اکتبر اعلام کرد که صحت و درستی تبلیغات سیاسی و تبلیغات انتخاباتی را مورد بررسی قرار نمی‌دهد، به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. مارك زاکربرگ، مدیرعامل فیس بوک، هم هفته گذشته به نمایندگان كنگره گفت كه سیاستمداران حق دارند كه در فیس‌بوك آزادی بیان داشته باشند.
به گزارش آسوشیتدپرس، پس از آن که گوگل، توییتر و فیس بوک در ماه سپتامبر از حذف یک ویدئو مربوط به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا درباره جو بایدن، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آینده از حزب دموکرات خودداری کردند، حساسیت درباره تبلیغات سیاسی در شبکه‌های اجتماعی افزایش یافته است. منتقدان می‌گویند، ویدئو دونالد ترامپ درباره جو بایدن «گمراه کننده» و نادرست است و می‌بایست حذف شود.
در مقابل الیزابت وارن، یکی دیگر از نامزدهای حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰، در یک برنامه تبلیغاتی مارك زاکربرگ را متهم کرده است که از دونالد ترامپ حمایت می‌کند.
منتقدان از فیس بوک خواسته‌اند که تمامی تبلیغات سیاسی را متوقف کند.
اما هنوز گوگل و فیس بوک به اقدام توییتر در ممنوعیت هرگونه تبلیغات سیاسی در این شبکه اجتماعی پاسخ نداده اند.
استیو بالاک ، فرماندار ایالت مونتانا و نامزد انتخابات رئیس جمهور آمریکا، نیز در واکنش به اقدام توییتر در توییتی نوشته است، «خوب. فیس بوک الان نوبت شماست.»
جک دورسی گفته است، می‌دانم که شبکه اجتماعی مانند توییتر در مقایسه با سایر رسانه ها، قدرت نابرابری برای هدف دادن گروههای خاص در اختیار تبلیغ کنندگان قرار می‌دهد. این موضوع دیگر به آزادی بیان ربطی ندارد.
مدیرعامل توییتر تاکید کرده است: این موضوع به خرید نفوذ با پول مرتبط است . با پول قدرت پیام رسانی سیاسی را افزایش دادن دارای پیامدهای قابل توجهی است که ممکن است زیرساخت‌های جامعه دموکراتیک امروزی آمادگی تحمل چنین روندی را نداشته باشد.
وی افزوده است، یک گام به عقب نشستن برای پاسخگویی به چنین موضوع ارزشمند است.
توئیتر سال گذشته شماری از حساب‌های کاربری در روسیه را که اطلاعات جعلی در در جریان مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ آمریکا منتشر می کردند را بست.
وزارت دادگستری آمریکا اواخر تیرماه ۱۳۹۷ تلاش روسیه برای دخالت در انتخابات سال ۲۰۱۶ را تایید کرد و ۱۲ افسر اطلاعاتی روسیه را به مداخله در انتخابات سال ۲۰۱۶ متهم کرد. به دنبال آن واشینگتن نیز تحریم‌هایی‌ را علیه مسکو اعمال کرد.

مقام آمریکایی: بخشی از بودجه کمک‌های خارجی سال آینده صرف مقابله با ایران می‌شود

مقام آمریکایی: بخشی از بودجه کمک‌های خارجی سال آینده صرف مقابله با ایران می‌شود


دیوید شنکر دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک، در کنگره جزییاتی از نحوه تقسیم کمک‌های خارجی آمریکا در سال آینده را توضیح داد.
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه امریکا روز چهارشنبه هشتم مهرماه گفته است، بخشی از بودجه سال مالی آینده آمریکا در بخش کمک‌های‌ خارجی «برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه و کمک به متحدین واشینگتن در خنثی کردن این نفوذ در لبنان، عراق و یمن» هزینه خواهد شد.
این خبر را دیوید شنکر، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک در جریان پاسخ به پرسش نمایندگان کنگره در آستانه تصویب کمک‌های خارجی در چارچوب بودجه سال مالی ۲۰۲۰ اعلام کرد.
به گزارش شبکه «سی اسپن» دیوید شنکر، در نشست کمیته فرعی خاورمیانه و آفریقا که وابسته به کمیسیون امور خارجی مجلس نمایندگان است، جزییاتی از نحوه تقسیم کمک‌های خارجی آمریکا در سال آینده را توضیح داد.
آقای شنکر گفت٬ بودجه شش میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری مورد درخواست رئیس جمهوری (دونالد ترامپ) برای منطقه به حمایت از اولویت‌های؛ مقابله با نفوذ ایران، اطمینان از شکست داعش، همچنین حمایت از اقلیت‌های قومی مورد آزار و اذیت در منطقه، حفظ متحدان کلیدی در منطقه و همکاری‌های حساس در سراسر منطقه اختصاص خواهد یافت.
وی اضافه کرده است: راهبرد در قبال ایران، بر خنثی کردن نفوذ بی‌ثبات کننده تهران از طریق مهار فعالیت‌های مخرب این کشور، به ویژه حمایت از تروریسم و گروه شبه نظامی، متمرکز خواهد بود.
دیوید شنکر تصریح کرده است، هدف و رویکرد این برنامه قطع نفوذ و دسترسی ایران به گروه‌های نیابتی‌اش است.
دستیار مایک پومپئو بر سرمایه‌گذاری راهبردی و «گام‌های فعال دیپلماتیک، اقتصادی و امنیتی از طریق اعطای کمک به شریکان کلیدی آمریکا» جهت غلبه بر نفود ایران و گروه‌های نیابتی‌اش در لبنان، عراق و یمن تاکید کرد.
به گفته دیوید شنکر، اعطای ۵۰ میلیون دلار کمک آمریکا به ارتش لبنان برای «مقابله با حزب‌الله و حامی آن، ایران» بخشی از برنامه‌ کمک‌های خارجی دولت دونالد ترامپ در سال پیش‌رو است.
آقای شنکر گفت وجود یک ارتش قوی و مستقل در لبنان برای دفاع از آن کشور و اثبات مدعیات دروغ حزب‌الله اهمیت دارد.
حزب‌الله همواره گفته است که موجودیت این سازمان برای کمک به توان نیروهای مسلح لبنان در دفاع از این کشور در برابر تهدیدها از جمله اسرائیل، اهمیت دارد.
آمریکا در سال ۲۰۱۹ نیز افزون بر کمک‌های ویژه به نیروهای مسلح لبنان از محل کمک‌های خارجی، حدود ۶۰ میلیون دلار کمک نظامی به ارتش لبنان که وابسته به کمک کشورهای غربی است، اعطا کرد.
کمک‌های خارجی که از سوی وزارت خارجه آمریکا به متحدین این کشور داده می‌شود، جدای از کمک‌های نظامی آمریکایی به ارتش‌های کشورهای دوست و هم‌هدف است.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا بر لزوم در پیش گرفتن سیاستی متفاوت از گذشته که به هزینه‌های «سرسام‌آور» آمریکا در خاورمیانه پایان دهد، تاکید دارد ولی برنامه او برای خاتمه این هزینه‌ها، جدای از کمک‌های خارجی سنتی واشینگتن به متحدین آمریکا در خاورمیانه است.
کاخ سفید تصویب مبلغ شش میلیارد و ششصد میلیون دلار برای کمک‌های خارجی سال ۲۰۲۰ در قبال خاورمیانه را از کنگره درخواست کرده است.
دستیار وزیر خارجه آمریکا در نشست کمیته مجلس نمایندگان همچنین از قصد دولت برای «افزایش حمایت از مردم ایران و گردش آزاد اطلاعات» در چارچوب کمک‌های خارجی سال مالی آینده سخن گفت.
اما هنوز جزییاتی از این‌که این کمک‌ها چگونه عملی می‌شود و چه مبلغی برای این بخش درنظر گرفته شده، اعلام نشده است.
آمریکا در سال آتی برای حمایت از اقلیت‌های مذهبی و قومی خاورمیانه که مورد آزار هستند، کمک‌هایی درنظر گرفته است.
دستیار مایک پومپئو تاکید کرد که ترور و تهدیدهای ناشی از داعش و القاعده یک معضل دیگر برای آمریکا است و لذا، بخشی از بودجه کمک‌های خارجی برای «اطمینان از تداوم شکست داعش» در منطقه اختصاص خواهد یافت.
دیوید شنکر رشد نفوذ چین و روسیه در خاورمیانه را سومین تهدید برای منافع آمریکا در این بخش از دنیا نامید.

گزارش رویترز: معافیت همکاری‌ اتمی با ایران از تحریم‌های آمریکا تمدید می‌‌شود

گزارش رویترز: معافیت همکاری‌ اتمی با ایران از تحریم‌های آمریکا تمدید می‌‌شود


کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در تاسیسات غنی سازی نطنز (عکس از آرشیو)
دو منبع مطلع چهارشنبه هشتم مهرماه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند، دولت آمریکا قصد دارد معافیت همکاری‌های اتمی با ایران را تمدید کند و اجازه دهد روسیه، چین و اروپا به همکاری و فعالیت خود در بخش‌های غیرنظامی برنامه هسته‌ای ایران ادامه دهند.
این دو منبع مطلع که خواستند نامشان فاش نشود، گفته‌اند، دولت آمریکا با تمدید معافیت‌های تحریمی به شرکت‌های غیر آمریکایی اجازه خواهد داد با سازمان انرژی اتمی ایران همکاری کنند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در اردیبهشت پارسال اعلام کرد که ایالات متحده از توافق شش قدرت جهانی با ایران،‌ موسوم به برجام، خارج می شود و تمامی تحریم‌ها علیه ایران که در سال ۲۰۱۵ تعلیق شده بود، را باز می‌گرداند.
رویترز می‌گوید، با تمدید این معافیت ها، هم همکاری با سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص تاسیسات هسته ای سنگین آب اراک و سوخت فردو ادامه خواهد یافت و هم این اقدام می تواند نشانه آن باشد که آمریکا درهای دیپلماسی با ایران را باز می‌گذارد.
پس از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال گذشته، مجوز و معافیت برای همکاری هسته‌ای با تهران که در زمان برجام بر سر آن توافق شد، به جای بازه ۱۸۰ روزه، به دوره‌ای ۹۰ روزه کاهش یافت.
دولت دونالد ترامپ ۹ مردادماه سال جاری معافیت همکاری هسته‌ای با ایران را برای ۹۰ روز تمدید کرد. این معافیت ها در هفتم آبان ماه به پایان رسید.
پیش از این تد کروز و لیندسی گراهام، دو سناتور جمهوریخواه مخالف توافق برجام، خواستار عدم تمدید معافیت همکاری‌های اتمی با ایران توسط رئیس جمهوری آمریکا شدند.
براساس توافق اتمی برجام در سال ۲۰۱۵ ، ایران پذیرفت فعالیت های هسته‌ای خود را محدود کند، در مقابل آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین به همراه آلمان پذیرفتند تحریم های هسته ای علیه تهران را تعلیق کنند.
بر اساس «برجام»، ایران پذیرفت که راکتور آب سنگین اراک را بازطراحی و آن را تبدیل به یک راکتور آب سبک کند که از سوخت اتمی با غنای حداکثر سه و ۶۷ صدم درصد استفاده خواهد کرد.
پس از امضای برجام آمریکا و چین به‌ طور مشترک ریاست گروه کاری مسئول پروژه تغییر ساختار راکتور اراک را برعهده گرفتند.
پس از خروج آمریکا از برجام، بریتانیا مسئولیت تائید جزئیات این پروژه را بر عهده گرفت و چین نیز همکار تهران در این زمینه است.
دونالد ترامپ که همواره از برجام به عنوان «بدترین» توافق به دست آمده در تاریخ آمریکا یاد کرده، می‌گوید که خواهان مذاکره درباره آینده برنامه اتمی ایران پس از پایان برجام، برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران است. تهران می‌گوید در مورد برنامه موشکی‌اش که «دفاعی» توصیف می‌کند، مذاکره نمی‌کند.
حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران نیز، شروط تهران برای گفت‌وگو با آمریکا را «لغو تحریم‌ها، پایان فشار اقتصادی و بازگشت به برجام» عنوان کرده‌است.
جمهوری اسلامی ایران از اردیبهشت امسال در سه مرحله با گازدهی به سانتریفوژهای نسل جدید، پایبند نبودن به محدودیت ذخیره اورانیوم غنی‌‌شده (سقف سیصد کیلوگرم) و افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم از ۳.۶۷ درصد به ۴.۵ درصد، اقدام به کاهش تعهدات هسته‌ای خود کرده است.
به گفته مقامات ایرانی، فعالیت دوباره راکتور اراک ممکن است یکی از اقدامات بعدی جمهوری اسلامی باشد.
مهلت ایران برای برداشتن گام چهارم کاهش تعهدات هسته‌ای، ۱۵ آبان به پایان می‌رسد.