چهارشنبه، مهر ۱۰، ۱۳۹۸

مدیر یک شرکت قطعه‌سازی خودرو به «۸۷۰۰ میلیارد تومان قاچاق» متهم شد

مدیر یک شرکت قطعه‌سازی خودرو به «۸۷۰۰ میلیارد تومان قاچاق» متهم شد


عباس ایروانی (نفر سمت چپ) یکی از ثروتمندان مشهور ایران که در حوزه‌های مذهبی و خیریه هم فعال بود، متهم به قاچاق قطعات خودرو شده است.
نماینده دادستان تهران می‌گوید عباس ایروانی، مدیر «گروه قطعات خودرو عظام» با «اخلال در نظام اقتصادی کشور»، «تشکیل باند قاچاق قطعات خودرو» و پرداخت رشوه به کارمندان گمرک مرتکب «افساد فی‌الارض» شده است.
بر اساس ماده قانون ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی، مجازات «افساد فی‌الارض» می‌تواند حکم اعدام باشد.
نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات آقای ایروانی روز چهارشنبه ۱۰ مهرماه برگزار شد. در جلسه دادگاه شش متهم دیگر هم حضور دارند که دو نفرشان از مدیران شرکت‌های آقای ایروانی و چهار نفر دیگر کارمند گمرک بودند.
به گفته نماینده دادستان، این شش نفر زیر دست آقای ایروانی یک شبکه بزرگ قاچاق قطعات خودرو را تشکیل داده‌اند.
نماینده دادستان گفته است عباس ایروانی با کمک شبکه زیرنظر خودش، ۷۶۴ میلیون دلار «قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو» انجام داده است. با نرخ دلار ۱۱۴۰۰ تومان، مبلغ اتهام طرح شده علیه آقای ایروانی بیش از ۸۷۰۰ میلیارد تومان است.
نماینده دادستان در جلسه امروز دادگاه عباس ایروانی را «یکی از پرنفوذترین فعالان اقتصادی» معرفی کرد و گفت «معوقات بانکی وی بیش از سه هزار میلیارد تومان» است.
او همچنین عباس ایروانی را متهم کرد که در ۱۰ سال گذشته، چهار هزار میلیارد تومان به بیت‌المال دست‌اندازی کرده و بیش از ۴۰۰ میلیون تومان رشوه پرداخت کرده است.
طبق گفته نماینده دادستان، آقای ایروانی در یک مورد به محمود خاوری، مدیرعامل پیشین بانک ملی، رشوه پرداخت کرده است. آقای خاوری که در جریان فساد سه هزار میلیارد تومانی متهم بود، به کانادا رفته است.
گروه «قطعات خودرو عظام» که سال ۱۳۷۶ تاسیس شده است، یکی از مهم‌ترین تولیدکننده قطعات خودرو در ایران محسوب می‌شود. در زیرمجموعه این گروه ۱۲ شرکت بزرگ تولیدی وجود دارد که به طور عمده در استان‌های تهران، آذربایجان شرقی، گیلان، البرز و اصفهان مستقر شده‌اند و بخش مهمی از قطعات خودروی ایران‌خودرو و سایپا را تولید می‌کنند.
نماینده دادستان در جلسه دادگاه گفته است سود این شرکت‌ها در زمینه تولید قطعات، سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است.
عباس ایروانی (نفر وسط) همراه با صادق خرازی در حال نشان دادن دو نسخه قرآن به اکبر هاشمی رفسنجانی
عباس ایروانی (نفر وسط) همراه با صادق خرازی در حال نشان دادن دو نسخه قرآن به اکبر هاشمی رفسنجانی
فعالیت‌های غیراقتصادی ایروانی
علاوه بر دامنه فعالیت‌های گسترده این شرکت، شخصیت عباس ایروانی و فعالیت‌های او نیز در سال‌های اخیر به شدت مورد توجه رسانه‌ها بوده است.
انتشار تصاویر عباس ایروانی در افتتاح پروژه‌ها و برنامه‌های اقتصادی و دیدارهای خصوصی در کنار بسیاری از چهره‌های سیاست ایران مانند اکبر هاشمی رفسنجانی، محمد شریعتمداری، حسین دهقان، علی جنتی، صادق خرازی، محمود واعظی، محمود علوی، محمدباقر قالیباف و محمدرضا نعمت‌زاده، نشان‌دهنده مراودات نزدیک و پیوسته او به مدیران دولتی بود.
عباس ایروانی همچنین مدیر دو موسسه «حضرت فاطمه»، «موسسه خیریه عصر نور» و موسسه «متوسلین به امام رضا» بود و در مراسم‌های مذهبی و خیریه حضور بسیار فعالی داشت. علی جنتی، وزیر پیشین ارشاد و زهرا سادت مشیر، همسر محمدباقر قالیباف، از جمله چهره‌هایی بودند که در موسسه‌های خیریه و مذهبی عباس ایروانی عضویت داشته‌اند.
وی در زمینه اسناد خطی و آثار هنری هم فعال بوده است. آقای ایروانی در وب‌سایت شخصی خودش نوشته است که «قرآن‌های خطی و بسیار ارزشمندی» را مرمت و در آلمان چاپ کرده و آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز این قرآن‌ها را دیده است.
رسانه‌ها همچنین تصویری از او و صادق خرازی که در زمینه اسناد خطی و اشیاء عتیقه فعالیت دارد نیز منتشر شده که در حال نشان دادن دو نسخه قرآن به اکبر هاشمی رفسنجانی هستند.
آقای ایروانی همچنین نوشته است که با توصیه قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه، طرح‌هایی در زمینه بازسازی مراکز مذهبی در عراق انجام داده و برای ۱۸۰۰۰ نفر از کودکان یتیم در عراق هم کمک‌های معیشتی و غذایی می‌فرستد.
او در سال‌های اخیر قصد بهره‌برداری از یک پروژه بزرگ شهر بازی به نام «هزار و یک‌ شهر» داشت که قرار بود بزرگ‌ترین شهر بازی خاورمیانه باشد و به گفته خودش «یک دیزنی‌لند منطبق بر فرهنگ ایرانی-اسلامی» است.
این مجموعه از سال ۱۳۸۵ با مشارکت شهرداری تهران شروع شد ولی به دلیل مشکلاتی که ارتش جمهوری اسلامی در زمینه مالکیت زمین‌ها داشت، نیمه کاره رها شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر