جمعه، مهر ۱۲، ۱۳۹۸

ایران برای شفاف‌سازی با آژانس انرژی اتمی همکاری می‌کند


ایران برای شفاف‌سازی با آژانس انرژی اتمی همکاری می‌کند

به گفته سرپرست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران به برخی انتقادها در مورد "انبار مخفی" انرژی هسته‌ای خود پاسخ داده است. آژانس توضیحات مقامات ایرانی را کافی نمی‌داند اما آن را گامی در "مسیر درست" اعلام کرده است.
لوگوی آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای
روز جمعه، ۱۲ مهر (چهارم سپتامبر) خبرگزاری آلمان به نقل از کرنل فروتا، سرپرست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گزارش داد که جمهوری اسلامی برای شفاف‌سازی در این زمینه که آیا تمامی فعالیت‌های هسته‌ای خود را به آژانس گزارش داده یا خیر، همکاری می‌کند.
فروتا در جمع خبرنگاران در وین اظهار داشت: «ما در هفته‌های اخیر گفت‌وگوی فشرده‌ و نزدیکی با ایران در حوزه‌های فنی و سطوح بالا انجام داده‌‌ایم.»
اخطار نتانیاهو درست بود؟
سال گذشته نخست‌وزیر اسرائیل در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل فاش ساخت که در تورقوزآباد تهران یک "انبار مخفی" اورانیوم موجود است.
نمایندگان آژانس در نمونه‌برداری از این منطقه ذرات اورانیوم کشف کردند، اما جمهوری اسلامی به چگونگی وجود این ذرات پاسخی نداد و تنها به این توضیح بسنده کرده بود که محل مورد آزمایش یک کارگاه قالی‌شویی بوده است.
د اکنون به نظر می‌رسد که فشارهای بین‌المللی تهران را آماده پاسخگویی کرده است.
سرپرست آژانس تصریح کرده است که هنوز در این زمینه شفافیت کامل صورت نگرفته و نمی‌توان گفت که نتایج همکاری ایران و آژانس به کجا می‌رسد اما آمادگی جمهوری اسلامی برای توضیح در این باره "گامی در مسیر درست" است.
گام‌های "درست" از دید رهبر ایران
سازمان انرژی اتمی ایران یک روز پیش از توضیحات کرنل فروتا با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرده بود که کاهش تعهدات هسته‌ای این کشور ادامه خواهد یافت. در این بیانیه به "منویات و نظرات قاطعانه" رهبر جمهوری اسلامی اشاره شده است.
علی خامنه‌ای گفته بود که کاهش تعهدات هسته‌ای ایران باید ادامه یابد «تا به نتیجه مطلوب برسد و قطعا هم به نتیجه خواهد رسید».
خامنه‌ای درباره "نتیجه" مورد نظر خود توضیحی نداد.
سازمان انرژی اتمی ایران اما امیدوار است که با خروج گام‌به گام از برجام، ایالات متحده را به پای میز مذاکره بکشاند. در بیانیه این سازمان آمده است: «در صورتی که طرف‌های توافق برجام به تعهداتشان احترام بگذارند و آنها را عملیاتی کنند، جمهوری اسلامی ایران نیز به اجرای کامل برجام باز خواهد گشت.»
تهران اعلام کرده است که ذخائر اورانیوم ۳.۶۷ درصدی ایران از سقف تعیین‌شده در برجام یعنی ۳۰۰ کیلوگرم عبور کرده و دیگر خود را متعهد به حفظ سطح غنی‌سازی اورانیوم در حد ۳.۶۷ درصد نمی‌داند.
آلمان، بریتانیا و فرانسه نیز تهدید کرده‌اند که اگر جمهوری اسلامی گام‌های تازه‌ای برای کاهش تعهدات خود بردارد، آنها نیز روند خروج از برجام را آغاز خواهند کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر