پنجشنبه، مهر ۱۱، ۱۳۹۸

تسنیم گزارش رویترز درباره عدم تخلیه بار کشتی‌ها در بنادر ایران را تکذیب کرد

تسنیم گزارش رویترز درباره عدم تخلیه بار کشتی‌ها در بنادر ایران را تکذیب کرد


بر اساس آمار بانک مرکزی ایران، در سال جاری تمرکز دولت در عرصه واردات بر کالاهای اساسی بوده است
ساعاتی پس از آنکه خبرگزاری رویترز گزارش داد حدود ۲۰ کشتی حامل غله خارج از بنادر ایران متوقف مانده و به دلیل تحریم‌های بانکی آمریکا نمی‌توانند بار خود را تخلیه کنند، خبرگزاری تسنیم به نقل از یک «مقام مطلع» این گزارش را «دروغ» خواند.
رویترز روز پنج‌شنبه یازدهم مهر گزارش داده بود که دور جدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تأمین کالاهای اساسی در ایران را با مشکل روبه‌رو کرده و حدود ۲۰ کشتی حامل غلات بیش از یک ماه است که خارج از بندر عباس و «بندر امام خمینی» متوقف مانده‌اند.
در پی انتشار این گزارش، خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران به نقل از «یک مقام مطلع در استان خوزستان» آن را «دروغ» خواند.
«این مقام مطلع» که نام او ذکر نشده به تسنیم گفته است توقف کشتی‌های حامل کالاهای اساسی در «بندر امام خمینی» صحت دارد اما دلیل آن نه تحریم‌ها بلکه پر بودن «ظرفیت انبارها» در این بندر است.
به نوشته خبرگزاری تسنیم، این کشتی‌های حامل کالاهای اساسی در خارج از بندر امام خمینی «در صف تخلیه محموله خود قرار دارند».
این «مقام مطلع» همچنین مدعی شده است با «تغییر سیاست‌های وارداتی»، «محموله‌های بزرگ» کالاهای اساسی به بندر امام خمینی آمده‌اند و احتمال وقفه در فرایند تخلیه به این دلیل است که «ظرفیت انبارهای این بندر هنوز تغییری نکرده است».
خبرگزاری تسنیم توضیح بیشتری درباره «تغییر سیاست‌های وارداتی» و «تغییر سیاست تجاری برای تأمین نیاز کالاهای اساسی» نداده و صرفا به برخی آمار تجارت خارجی ایران در ماه‌های اخیر اشاره کرده است.
به نوشته تسنیم، با اینکه میزان واردات ایران در نیمه نخست امسال نسبت به سال‌های قبل کاهش یافته «اما میزان واردات کالاهای اساسی رشد قابل توجهی داشته است».
خبرگزاری تسنیم همچنین به نقل از «سازمان بنادر» گزارش داده است که میزان تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی در بندر امام خمینی «رشد ۳۴ درصدی» داشته است.
خبرگزاری رویترز در گزارش خود گفته بود کشتی‌هایی که خارج از بندر امام خمینی متوقف مانده‌اند حامل حدود یک میلیون تُن غله، از جمله سویا و ذرت، هستند که اکثر آنها از کشورهای آمریکای جنوبی خریداری شده‌اند.
رویترز به نقل از منابع ایرانی و غربی گزارش داده بود که دلیل معطل ماندن این کشتی‌ها بروز مشکلاتی جدید برای پرداخت به شركت‌هایی مانند «بانگ» و شرکت چینی «کافوکو» است.
بنابر همین گزارش، مشکلات جدید بانکی پس از دور جدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران آغاز شد و اکنون باید روزانه ۱۵ هزار دلار هزینه اضافی بابت این تأخیر پرداخت شود.
آمریکا پس از خروج از برجام تمامی تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند و سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی را در پیش گرفت؛ با این حال مقام‌های آمریکایی می‌گویند این تحریم‌ها شامل مواد دارویی و غذایی و سایر اقلام بشردوستانه نمی‌شود.
رویترز در گزارش خود یادآور شده بود به رغم اظهارات مقام‌های آمریکا، تحریم‌ها باعث شده است تا اکثر نهادهای مالی و بانک‌های بین‌المللی از انجام هرگونه معامله تجاری با ایران خودداری کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر