شنبه، آبان ۱۰، ۱۳۹۹

واکنش‌ها به درگذشت قاضی حداد، از متهمان کشتار ۶۷

 

واکنش‌ها به درگذشت قاضی حداد، از متهمان کشتار ۶۷

مرگ حسن زارع دهنوی معروف به قاضی حداد موجی از واکنش در شبکه‌های اجتماعی را برانگیخته است. به نظر می‌رسد که این قاضی سابق دادگاه انقلاب حتی در میان تندروترین نیروهای حکومتی هم محبوبیت نداشته است.

حسن زارع دهنوی (قاضی حداد)

حسن زارع دهنوی (قاضی حداد)

رسم است که پس از درگذشت مقامات نامدار سیاسی یا اجتماعی یا فرهنگی سیل پیام‌های تسلیت به‌راه می‌افتد و رسانه‌ها و شخصیت‌ها در باره دستاوردهای زندگی متوفی اظهارنظر می‌کنند.

آنچه که در دو روز گذشته در اینترنت و رسانه‌های تصویری و چاپی منتشر شده بیانگر این واقعیت است که هیچ مقام رسمی ایرانی و رسانه‌های داخلی علاقه‌ای به ابراز نظر در مورد قاضی حسن زارع دهنوی و مرگ او ندارند.

روز جمعه، نهم آبان (۳۰ اکتبر) خبر درگذشت این قاضی را خبرگزاری ایلنا به نقل از وکیل او منتشر کرد. اکثر وبسایت‌های خبری و رسانه‌های داخلی به بازنشر همان چند جمله ایلنا در باره مرگ قاضی حداد اکتفا کرده‌اند.

حتی خبری در باره مراسم خاک‌سپاری او منتشر نشده است. وکیل او ضمن اعلام خبر درگذشتش گفته بود که جسدش امروز (جمعه ۹ آبان) به خاک سپرده می‌شود. 

خدمات قاضی حداد برای سرکوب منتقدان حکومت

سکوت مسئولان قضایی در رابطه با مرگ قاضی حداد در حالی صورت می‌گیرد که این قضایی در زمینه سرکوب منتقدان و مخالفان خدمات زیادی به جمهوری اسلامی کرده است.

از آنچه در باره زندگی او منتشر شده برمی‌آید که از همان ابتدای سرکوب منتقدان و مخالفان در اوایل ۱۳۶۰ فعال بوده و در زمینه‌های گوناگون، از جمله کمک به دستگیری افراد، محاکمه و اعدام آنها تلاش زیادی کرده است.

بر أساس گزارش روزنامه اعتماد، «شاید مهم‌ترین و احتمالا جنجالی‌ترین نقاط کارنامه کاری‌اش به پرونده‌های امنیتی» و حوادث پس از انتخابات ۸۸ مربوط باشد. منظور از پرونده‌های امنیتی، پرونده‌های معترضان، منتقدان و مخالفان سیاسی و فعالان رسانه‌ای و حقوق بشری است.

اعتماد در ادامه گزارشش به بازداشتگاه کهریزک هم اشاره کرده است، جایی که مجرمان خطرناک نگهداری می‌شدند، اما قاضی حداد و رئيس او سعید مرتضوی جوانان معترض به نتایج اعلام‌شده انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ را به آنجا فرستادند، جایی که علاوه بر اذیت و آزار و تجاوز به معترضان، محسن روح الامینی، محمد کامرانی و امیر جوادی فر نیز در اثر شکنجه کشته شدند.

البته بعدها این دو شخصیت شناخته‌شده قضایی جمهوری اسلامی و علی‌اکبر حیدری‌فر(قاضی دادگاه انقلاب) به اتهام «مشارکت غیرقانونی در بازداشت‌ها» به انفصال دایم از خدمات قضایی و پنج سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شدند، اما این حکم برای کسانی که طعم بی‌عدالتی از جانب آنها را چشیده‌اند، مرحم نبود.

موجی از پیام‌های غیررسمی

به همین دلیل پس از مرگ او موجی از پیام‌‌ها گوناگون از جانب منتقدان و مخالفان جمهوری اسلامی منتشر شد. 
در میان این پیام‌ها به ندرت می‌توان پیامی در نکوداشت قاضی حداد یافت. در مقابل، سیل پیام‌های تنفرآمیز به‌راه افتاده است که در روز دوم پس از خاکسپاری او هم ادامه دارد.

اعتماد در پایان گزارش خود می‌نویسد: «نکته قابل تامل درباره مرگ قاضی حداد اما ابراز تاسف افرادی بود که پایان زندگی او را مانع رسیدگی دقیق‌تر به برخی پرونده‌هایی عنوان کردند که در زمان فعالیت او بعضا با ابهاماتی مواجه شده بود.»

مرتضی کاظمیان، روزنامه‌نگار ایرانی یکی از این افراد است که در یک پیام توئیتری می‌نویسد: «کاش پیش از مرگ در دادگاهی علنی و سالم محاکمه می‌شد؛ کاش در بستر بیماری از فهرست بلند محکومان دادگاه‌هایش درخواست عفو می‌کرد؛ کاش او و ظالمان حاکم، می‌فهمیدند زندگی همیشگی نیست و ارزش ستمگری ندارد.»

مهدیه گلرو، فعال سیاسی فمینیست هم در توئیتر نوشته است: «حالا که قاضی حداد مرده نمی‌دونم خوشحالم یا ناراحت! اینم مرد بدون محاکمه! تو همون اتاق‌های کوچک که مارو محکوم کرد. سال  ۸۷ که در تحصن دانشجویی بازداشت شدم، در حالی که اعتصاب غذا بودم من و چند نفر دبگر از دانشجوهای بازداشتی را بردند دادگاه انقلاب، حداد عصبی بود و داد می‌زد، انقدر عصبانی بود و فحاشی کرد که سبحانی بازپرس پرونده آرومش کرد».

شیوا نظرآهاری، از فعالان شناخته‌شده مدنی می‌نویسد: «اولین‌بار توی دادگاه، توی چشم‌های هجده ساله‌ام خندید و به‌خاطر همراه داشتن چهار شمع، مرا دویست هزارتومان جریمه کرد که خانواده‌ام با سختی دادند. دومین‌بار من ۲۰ ساله را دوباره محاکمه کرد و یک‌سال حبس تعلیقی داد تا پنج‌سال بالای سرم معلق بماند».

عباس میلانی هم نوشته است: «فساد و خشونت و بی‌کفایتی بیان مفهومی سرشت رژیم ولایی است. گاه زندگی یک نفر آیینه تمام نمای همه اجزا این مفهوم است. قاضی حداد که قتل و شکنجه و تجاوز و مصادره تنها کارنامه پر ننگ عمرش بود گویا از کرونا مرد.»

مهران فرجی که خود را روزنامه‌نگار معرفی می‌کند، تصویری از ملاقات قاضی حداد با آیت‌الله هاشمی شاهرودی، رئیس پیشین قوه قضائیه منتشر کرده و نوشته است: «هر دو مرده‌اند با نام نیک یا با نام بد و خاطرات بد؟ کاش همه یادشان باشد و یادمان باشد که خواهیم مرد.»

«اعدام زندانیان»

ایرج مصداقی، از زندانیان سیاسی سابق در توئیتر لینک مطلبی را منتشر کرده که در باره قاضی حداد نوشته است. در این مطلب از جمله آمده است: «رسیدگی به پرونده‌ افراد و وابستگان به تشکل‌هایی مانند سازمان مجاهدین خلق، نهضت آزادی، ملی-مذهبی‌ها، جبهه ملی، جبهه متحد دانشجویی، جبهه دمکراتیک ایران، دفتر تحکیم وحدت، انجمن‌های دانشجویان مسلمان، حزب ملت ایران، جندالله، انجمن پادشاهی و … بر عهده حداد بود.»

مصداقی می‌افزاید، قاضی حداد پس از کشتار زندانیان سیاسی در سال ۶۷ "به دلیل تخلفات مالی و اخلاقی از جمله رابطه نامشروع با چند زندانی" از مقام خود برکنار شد "اما به خاطر خدماتش به نظام اسلامی به ستاد اجرایی فرمان امام پیوست."

به گفته او، قاضی حداد در "جوخه‌های مرگ" هم شرکت می‌کرده و "سینه‌ قربانیان را هدف رگبار مسلسل" قرار می‌داده است.

مصداقی همچنین به این نکته اشاره کرده است که اتحادیه اروپا در سال ۱۳۹۰، ۳۲ مقام ایرانی از جمله قاضی حداد را به دلیل شرکت در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی تحریم کرد. 

آیا تحریم اتحادیه اروپا، شرکت در کشتار مخالفان و منتقدان، صدور احکام ناعادلانه، اتهام سواستفاده از قدرت یا فساد مالی می‌تواند دلیلی برای سکوت مقامات جمهوری اسلامی در قبال درگذشت این چهره شناخته‌شده قضایی باشد؟

default

آخرین اشیاء و دست‌نوشته‌های برجای‌مانده از اعدام‌شدگان دهه ۶۰

ابهام درباره نحوه انتقال رهبر گروه "الاحوازیه" به ایران

 

ابهام درباره نحوه انتقال رهبر گروه "الاحوازیه" به ایران

منابع خبری ایران از بازداشت رهبر گروه "الاحوازیه" در ترکیه خبر می‌دهند و کمیته اجرایی این گروه می‌گوید او را ربوده‌اند. این فرد طراح اصلی حمله تروریستی به رژه نظامیان در اهواز در شهریور ۹۷ معرفی شده است.

حبیب کعبی، معروف به حبیب اسیود

حبیب کعبی، معروف به حبیب اسیود

شبکه خبری العربیه به نقل از بیانیه روز جمعه، نهم آبان‌ماه (۳۰ اکتبر) کمیته اجرایی یک گروه جدایی‌طلب موسوم به "جنبش مبارزه عربی آزادی‌بخش الاحواز" گزارش داده که حبیب فرج‌الله چعب معروف به "حبیب اسیود" رهبر پیشین این جنبش در ترکیه "ربوده" شده است.

این گروه خود را "حرکت النضال" هم می‌نامد و در برخی گزارش‌ها حبیب اسیود دبیرکل آن معرفی شده است. منابع ایرانی از جمله خبرگزاری دانشجو از او به عنوان حبیب کعبی هم نام می‌برند. در بیانیه کمیته اجرایی النضال ادعا شده که حکومت ایران حبیب اسیود را با همکاری یک کشور ثالث به ترکیه کشانده و از آنجا ربوده است.

نقش احتمالی قطر و ترکیه؟

العربیه به نقل از "برخی منابع اهوازی" این کشور ثالث را قطر معرفی کرده و می‌افزاید: «برخی نیز گفته‌اند که آنکارا اسیود را در مقابل دو رهبر پ‌ک‌ک [حزب کارگران کردستان ترکیه] به تهران تحویل داده است اما هیچ منبع مستقلی این اطلاعات را تاکنون تأیید نکرده است.»

"پایگاه خبری ملت ما" در یک پیام توئیتری به نقل از خبرگزاری صدا و سیما حبیب اسیود را "عامل حمله تروریستی به رژه نظامی اهواز" معرفی کرده و بدون اشاره به ترکیه از "بازداشت او در خارج از ایران" خبر می‌دهد.

۳۱ شهریور ۱۳۹۷ چهار فرد مسلح به رژه نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در شهر اهواز حمله کردند. در این حمله دست‌کم ۲۴ نفر کشته و ده‌ها نفر مجروح شدند.

 

سرکرده #الاحوازیه در ترکیه دستگیر و به تهران منتقل شد (عامل حمله تروریستی به رژه نظامی اهواز) حبیب اسیود، سرکرده 
گروهک تروریستی الاحوازیه در خارج از ایران بازداشت و به کشور بازگردانده شد./ صداوسیما


 

یعقوب حر تستری، سخنگوی "جنبش عربی آزادیبخش الاحواز" همان زمان اعلام کرد که این گروه مسئولیت حمله اهواز را بر عهده نمی‌گیرد اما آن را "اقدامی مشروع" می‌داند.

ربودن مخالفان جمهوری اسلامی یا دستگیری آنها با کمک نیروهای امنیتی کشورهای خارجی پیش از این نیز سابقه داشته است. حکومت ایران این گونه اقدام‌ها را عملیات "سربازان و پاسداران گمنام امام زمان" توصیف می‌کند.

بازداشت و تحویل به مقامات ایران؟

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران با استناد به گزارش‌های تائیدنشده می‌گوید، حبیب اسیود "در ترکیه بازداشت شده و پس از تحویل به مقامات ایرانی از مرز آذربایجان غربی به تهران منتقل شده و هم اکنون در اختیار ایران است". این خبرگزاری توضیحی درباره بازداشت‌کنندگان اسیود نداده است.

یکی از تازه‌ترین نمونه‌های این گونه اقدام‌های جمهوری اسلامی کشاندن روح‌الله زم، بنیانگذار "آمد نیوز" از پاریس به عراق و انتقال او به ایران در حدود یک سال پیش است.

سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انتقال روح‌الله زم به ایران را نتیجه یک "عملیات حرفه‌ای، هوشمندانه و چندوجهی، با به‌کارگیری روش‌های نوین اطلاعاتی و شگردهای ابتکاری" عنوان کرده اما برخی گزارش‌ها ار همکاری ماموران امنیتی عراق در دستگیری و تحویل دادن زم به ماموران ایرانی حکایت دارند.

در مورد حبیب اسیود هم هنوز جزئیات و چگونگی دستگیری و انتقال او به ایران مشخص نشده و نقش احتمالی "یک کشور ثالث" در این ماجرا نیز همچنان در ابهام است.

«قرارگاه مقابله با اراذل و اوباش» در تهران تشکیل می‌شود

 

«قرارگاه مقابله با اراذل و اوباش» در تهران تشکیل می‌شود

دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز شنبه، دهم آبان ماه از تشکیل «قرارگاه مقابله با اراذل و اوباش» در پایتخت خبر داد.

به گزارش ایلنا و بر اساس اعلام روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، تصمیم تشکیل این قرارگاه «به دنبال گزارش‌های مردمی و ضابطین مبنی بر ایجاد ناامنی در برخی از نقاط شهر تهران توسط اراذل و اوباش» گرفته شده است.

دادستان عمومی و انقلاب تهران هدف از تشکیل این قرارگاه را «تشدید اقدامات و برخورد علیه افرادی عنوان کرد که به گفته او، «با هنجارشکنی‌های خود باعث ایجاد احساس ناامنی در بین مردم شده‌اند».

علی القاصی مهر درباره سازوکار این قرارگاه، نحوه برخود ضابطین قضائی و حدود اختیارات آن‌ها توضیحی ارائه نداد و تنها بر اقدام سریع ضابطین برای انجام روند شناسایی و بازداشت کسانی که «هنجارشکن» خوانده می‌شوند، تاکید کرد.

تشکیل این قرارگاه به دنبال هشدار اخیر رئیس قوه قضاییه صورت گرفته است.

سیدابراهیم رئیسی، ۲۰ مهر ماه بر لزوم برخورد قاطع محاکم قضایی با «اشرار» تأکید کرده و گفته بود: «افراد شرور، سارقین حرفه‌ای و سابقه‌دار تحت هیچ شرایطی نباید از امتیازات و ارفاقات قانونی بهره‌مند شوند.»

روز سه‌شنبه ۱۵ مهر چند متهم به اقدامات «شرارت‌آمیز» از جمله موبایل‌قاپی، سوار بر وانت در منطقه مشیریه تهران گردانده شدند و نیروهای پلیس که شماری از آنها چهره خود را پوشانده بودند، یکی از آنها را در ملاء عام ضرب‌وشتم کردند، امری که اعتراض بسیاری از فعالان مدنی را به دنبال داشت که آن را «غیرانسانی» و مغایر با حقوق شهروندی توصیف کردند.

ابراهیم رئیسی نیز به این اقدام پلیس واکنش نشان داد و گفت که «تعرض به متهم ولو اوباش قطعا مجاز نیست»، اما چند روز بعد بر برخورد قاطع محاکم قضایی با «ناامن‌کنندگان جامعه» تاکید کرد.

آقای رئیسی در این باره گفته بود: «جای کسانی که می‌خواهند امنیت جامعه را مختل کنند در زندان است و مسئولان اجرایی و قضایی هرگز نباید اجازه دهند، احدی کوچه و خیابان را ناامن کند.»

.عضو کمیته علمی ستاد کرونا: برای مهار کرونا شاید نیاز به حکومت نظامی باشد

 

عضو کمیته علمی ستاد کرونا: برای مهار کرونا شاید نیاز به حکومت نظامی باشد 

مجید مختاری، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفته است موضوع کرونا «به شدت جدی» است و علاوه بر قرنطینه،‌ شاید نیاز به «حکومت نظامی» باشد.

او که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت از پیشنهاد تعطیلی دو هفته‌ای تهران نیز دفاع کرده است.

سردار سلامی، فرمانده سپاه نیز روز گذشته گفته بود از روز ۲۰ آبان در قالب یک طرح سراسری که برای جستجوی خانه به خانه ناقلان کرونا صورت می‌گیرد، «به نقاطی که ویروس کرونا محل سکونت خودش قرار داده» و نقاط محل شیوع، «حمله می‌کنیم».

در روزهای اخیر نمایندگان تهران، اعضای کمیته سلامت این استان شامل استاندار، رئيس و سه عضو شورای شهر تهران پیشنهاد تعطیلی دو هفته‌ای استان تهران را مطرح کرده‌اند.

این پیشنهاد از اواسط مهرماه توسط اعضای شورای شهر تهران مطرح شده ولی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکنون به آن توجه نکرده است.

در همین حال، نادر مرادی، معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت تهران اعلام کرد که تعطیلی برخی از اصناف در تهران برای یک هفته دیگر تمدید شده است.

بر اساس مصوبه قبلی اماکن عمومی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی،‌ سینما و کتابخانه‌ها، تالارهای پذیرایی و مراکز ورزشی سرپوشیده تعطیل هستند و برگزاری مراسم‌های عزا، مذهبی، عروسی و همایش ممنوع است.

کرونا در ایران؛ محدودیت‌های جدید در ۴۶ شهرستان دیگر، ۳۸۶ بیمار قربانی شدند

 

کرونا در ایران؛ محدودیت‌های جدید در ۴۶ شهرستان دیگر، ۳۸۶ بیمار قربانی شدند

بر اساس آمار رسمی که توسط سخنگوی وزارت بهداشت ایران اعلام می‌شود، در یک شبانه‌روز گذشته ۳۸۶ نفر از بیماران مبتلا به کرونا قربانی شدند و شمار کل قربانیان به ۳۴ هزار و ۸۶۴ نفر رسید.

سیما سادلات لاری که روز شنبه ۱۰ آبان این آمار را اعلام می‌کرد، از شناسایی ۷۸۲۰ بیمار جدید در این مدت خبر داد و گفت که مجموع کل مبتلایان در ایران به ۶۱۲ هزار و ۷۷۲ نفررسیده است.

به گفته او، ۵۱۸۵ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در «وضعیت شدید این بیماری و تحت مراقبت ویژه قرار دارند.»

گرچه آمارهای رسمی وزارت بهداشت همواره محل تردید و ابهام بوده و آمار واقعی تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد شده است،‌ اما آمارهای رسمی هم نشان از افزایش آمار مبتلایان به کرونا و مرگ‌ومیر ناشی از آن را در چند هفته گذشته دارد.

یک عضو شورای شهر تهران امروز با اعلام افزایش صددرصدی آمار مرگ‌ومیر در تهران و تکمیل ظرفیت بهشت‌زهرا از «برنامه‌ریزی‌ها برای ایجاد سه آرامستان جدید در پایتخت» خبر داد.

بنابر اعلام کارشناسان در صورت تداوم وضعیت فعلی تعداد مبتلایان و جان‌باختگان در آینده نزدیک افزایش قابل توجهی خواهد داشت.

در همین حال، حسن روحانی، رییس جمهور ایران در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا از محدودیت‌های جدید ده روزه در مراکز ۲۵ استان و ۴۶ شهرستان جدید خبر داد.

او جزییات بیشتری درباره این محدودیت‌ها ارائه نداد ولی علیرضا رئيسی، معاون وزیر بهداشت که سخنگوی ستاد مقابله با کروناست، با تاکید بر اعمال محدودیت‌های تازه در ۴۶ شهرستان دیگر، گفته است محدودیت‌های اعمال شده درباره ۴۳ شهرستان که قبلا اعلام شده بود،‌ به قوت خود باقی است.

به گفته آقای رئیسی محدودیت‌های مربوط به این ۴۳ شهرستان برای ده روز تمدید شده و محدودیت‌ها برای ۴۶ شهرستان جدید از چهارشنبه به مدت یک هفته اعمال خواهد شد.

او این محدودیت‌ها را شامل گروه‌های شغلی دو، سه و چهار عنوان کرد و گفت: «محدودیت گروه دو شامل پاساژها، مراکز تجاری، مال‌ها خواهد بود که سفت و سخت نظارت می‌شود.»

به گفته علیرضا رئیسی بر اساس تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا، از این به بعد تصمیمات کرونایی استان تهران شامل استان البرز نیز می‌شود و مراکز خصوصی، عمومی و عمومی غیر دولتی ملزم خواهند بود که اطلاعات بیماران کرونایی را به وزارت بهداشت ارسال کنند.

پرونده مرگ آسیه پناهی؛ مامور شهرداری کرمانشاه فقط به ۱۰ ماه زندان محکوم شد

 

پرونده مرگ آسیه پناهی؛ مامور شهرداری کرمانشاه فقط به ۱۰ ماه زندان محکوم شد

مامور شهرداری کرمانشاه که به مشارکت در «قتل شبه عمد» آسیه پناهی و حمل غیرمجاز گاز اشک‌آور محکوم شده بود، به ده ماه زندان و پرداخت یک دهم دیه کامل محکوم شده است.

به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، سازمان پزشکی قانونی این مامور را «ده درصد در مرگ» آسیه پناهی مقصر دانسته است.

بر اساس این گزارش، شهرداری کرمانشاه به وعده قبلی برای دادن یک واحد آپارتمان به بازماندگان آسیه پناهی عمل نکرد و پرداخت مخارج کفن و دفن را از ده میلیون تومان به دو میلیون تومان کاهش داد که خانواده پناهی از دریافت این مبلغ خودداری کرده‌اند.

به گفته یکی از نزدیکان خانم پناهی، شهرداری کرمانشاه علاوه بر این اقدامات،‌ «با دخالت در دادگاه تجدیدنظر»‌ تلاش می‌کند همین میزان محکومیت «را به هیچ تقلیل» دهد.

آسیه پناهی، پیرزن آلونک‌نشین در شهرک فدک کرمانشاه که همراه دختر و نوه خود در زاغه‌ای در کرمانشاه زندگی می‌کرد، ۳۰ اردیبهشت امسال حین ممانعت از اقدام مأموران شهرداری در تخریب آن جان باخت.

پزشکی قانونی کرمانشاه تیرماه امسال اعلام کرد که آسیه پناهی بیماری حاد قلبی داشته و علت مرگش این بیماری بوده است.

بازداشت سومین مظنون در رابطه با حمله «تروریستی» در نیس فرانسه

 

بازداشت سومین مظنون در رابطه با حمله «تروریستی» در نیس فرانسه

آماده‌باش نیروهای نظامی در شهر نیس فرانسه در پی حمله تروریستی روز پنج‌شنبه هشتم آبان

یک منبع پلیس فرانسه می‌گوید که سومین مظنون نیز در رابطه با حمله «تروریستی» روز پنج‌شنبه در شهر نیس بازداشت شده است.

خبرگزاری رویترز روز شنبه دهم آبان به نقل از این منبع آگاه گزارش داد که دستگیری مظنون سوم در روز جمعه و به دنبال بازداشت مظنون دوم که یک فرد ۴۷ ساله است، انجام گرفته است.

به گفته منابع قضایی، دست‌کم دو نفر از بازداشت‌شدگان شامل فردی که مقیم شهر نیس است، به دلیل ارتباط‌شان با فرد مهاجم بازجویی شده‌اند.

مسئولان فرانسه به دلایل امنیتی از افشای هویت مظنونین خودداری کرده‌اند.

با وجود این، هویت فرد مهاجم یک روز پس از وقوع این کشتار فجیع در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت.

بر اساس گزارش پلیس، او یک جوان ۲۱ ساله اهل تونس به نام ابراهیم عیساوی است که روز پنج‌شنبه با چاقو به کلیسایی در شهر نیس فرانسه حمله برد.

شاهدان می‌گویند عیساوی در حالی‌که فریاد «الله اکبر» سر داده بود، یک زن را سر برید و هم‌زمان، دو نفر دیگر از جمله یک خادم کلیسا را نیز به قتل رساند.

رسانه‌های فرانسه گزارش داده‌اند که مهاجم بلافاصله در پی ارتکاب این حمله فجیع به ضرب گلوله پلیس مجروح شده و هنوز هم در شرایطی وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری است.

دولت فرانسه هم‌زمان با افزایش تنش‌های مذهبی و ژئوپلتیکی پیرامون انتشار کاریکاتورهای تمسخرآمیز پیامبر اسلام، به منظور مقابله با هرگونه حمله احتمالی نظامی از تشدید اقدام‌های امنیتی خود و استقرار هزاران سرباز در کلیه نقاط حساس این کشور خبر داده است.

نخست وزیر پاکستان:‌ جنگ مستقیم میان تهران و ریاض «فاجعه بشری» خواهد بود

 

نخست وزیر پاکستان:‌ جنگ مستقیم میان تهران و ریاض «فاجعه بشری» خواهد بود


عمران خان، نخست وزیر پاکستان

نخست وزیر پاکستان می‌گوید اگر تهران مستقیما با ریاض وارد جنگ شود، «فاجعه‌ای» به بار خواهد آمد که ویرانی‌های آن دامن‌گیر کشورهای سراسر دنیا «به‌ویژه کشورهای فقیرتر» می‌شود و «قیمت نفت سر به فلک خواهد کشید».

عمران خان در گفت‌وگویی که در مجله آلمانی «اشپیگل» منتشر شده، تاکید کرده است که به رغم تلاش‌های او در یک سال گذشته برای میانجی‌گری میان رژیم ایران و عربستان سعودی، تا سران دو کشور خواهان حل‌وفصل اختلاف‌ها نباشند، هیچ‌کس نمی‌تواند آن‌ها را وادار به گفت‌وگو و مذاکره صلح‌آمیز کند.

نخست وزیر پاکستان با اشاره به وضعیت وخیم جنگی که بر یمن حاکم است، افزود: «وقتی به قدرت رسیدم،‌ بی‌درنگ پیشنهاد میانجی‌گری در یمن را مطرح کردم. یک فاجعه عظیم بشری آن‌جا در جریان است. با ایران صحبت کردم و سپس با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، وارد گفت‌وگو شدم.»

اواخر مهرماه سال گذشته، پاکستان به تشویق واشینگتن برای میانجی‌گری میان رژیم ایران و عربستان سعودی وارد میدان شد و ابراز امیدواری کرد که دو کشور بتوانند اختلاف‌های خود را با دیپلماسی حل‌وفصل کنند.

این در حالی است که تلاش‌های میانجی‌گرانه عمران خان برای خاموش کردن آتش اختلاف‌ها در منطقه به کندی پیش رفته و آن‌چه «جنگ نیابتی» بین ایران و عربستان در یمن خوانده می‌شود، همچنان پابرجاست.

ریاض پیشتر جمهوری اسلامی را متهم کرده بود که در حملات ۲۳ شهریور ۹۸ به دو تأسیسات نفتی آرامکو دست داشته است. با این همه، تهران ضمن رد ادعای دست داشتن در این حملات، آن را به حوثی‌های یمنی مورد حمایتش نسبت داد.

عمران خان در مهر‌ماه ۹۸ هم به تهران و هم به ریاض سفر کرد تا راه گفت‌وگوها برای تنش‌زدایی از وضعیت پیش‌آمده پس از حمله به منافع نفتی عربستان را هموار کند.

چند ماه بعد، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان، در گفت‌وگویی با خبرگزاری «رویترز» اظهار کرد که ریاض آماده گفت‌وگو با جمهوری اسلامی است «اما این مسئله در واقع به ایران بستگی دارد».

پیشتر نیز عادل جبیر، وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی، در مصاحبه با روزنامه فرانسوی «لیبراسیون» گفته بود که دولتی‌ها در ایران حرف از مذاکره بین ایران و عربستان می‌زنند اما «قدرتی ندارند».

آقای جبیر در همان مصاحبه آبان‌ماه ۹۸ تاکید کرده بود «آن‌هایی که قدرت دارند، مانند سپاه پاسداران، خواستار مذاکره نیستند».

نخست وزیر پاکستان در مصاحبه اخیر خود با اشپیگل همچنین بر نقش انقلاب ۱۳۵۷ ایران در شکل‌گیری اختلاف‌های منطقه‌ای به‌ویژه میان افغانستان و هند تاکید کرده است.

عمران خان در پاسخ به اتهام‌هایی که در این میان، متوجه کشورش است، گفت «متاسفانه تصویری که از پاکستان ارایه می‌شود» با واقعیت هم‌خوانی ندارد.

او افزود: «همه چیز از سال‌های دهه ۱۹۸۰ پس از وقوع انقلاب در ایران آغاز شد. نگاه بسیاری از غربی‌ها به کشورهای مسلمان تغییر یافت، گو این‌که میان آزادی‌خواهان و بنیادگرایان تقسیم‌بندی وجود داشت؛ یک ارزیابی بسیار ساختگی.»

به گفته نخست وزیر پاکستان، «کشورهای مسلمان هیچ فرقی با دیگر جوامع ندارند.»

عمران خان علاوه‌بر مشکلات و نارضایتی‌های داخلی، این روزها با چالش‌های دیگری از جمله مقابله با همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ دست به گریبان است.

او در پاسخ به این پرسش که در قیاس با کشورهای همسایه، چه تدابیر متفاوتی برای پیشگیری از شیوع کرونا در کشورش اتخاذ کرده است، توضیح داد:‌ «تقریبا نیمی از مردم پاکستان با دستمزدهای روزانه و هفتگی امرار معاش می‌کنند. بنابراین، به شیوه‌ای هوشمندانه تعطیلی‌ها را مدیریت کردیم و فقط در مناطقی محدودیت ایجاد کردیم که درگیر شیوع بیماری بودند.»

نخست وزیر پاکستان با تاکید بر این‌که تعطیلی اجباری صنایع و مشاغل در کشورهای همسایه مانند هند و ایران به افزایش فقر در آن‌ها دامن زده است، گفت:‌ «ما خط تولیدمان را متوقف نکردیم. بخش کشاورزی را تعطیل نکردیم و بخش ساخت‌وساز را بلافاصله بازگشایی کردیم ... همین کار را ما را نجات داد.»

آمارها حاکی از آن است که پاکستان با ۲۲۰ میلیون جمعیت تاکنون بیش از ۶۷۰۰ مورد مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به ویروس جدید کرونا ثبت کرده است.

خانواده بهنام محجوبی برای حمایت از او اعتصاب غذا می‌کنند

 

خانواده بهنام محجوبی برای حمایت از او اعتصاب غذا می‌کنند

بهنام محجوبی از دروایش گنابادی زندانی

سه روز پس از اعلام اعتصاب غذای بهنام محجوبی، خانواده او و برخی از حامیانش از همراهی با او در این حرکت اعتراضی خبر دادند.

بهنام محجوبی، درویش زندانی در یک فایل صوتی که روز چهارشنبه، ۷ مهرماه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، از اعتصاب غذای خود خبر داد.

این زندانی عقیدتی در این فایل صوتی بعد از توضیحاتی درباره وضعیت جسمانی خود و برخورد مسئولان و بهداری زندان گفت: «قانع شدم که این‌ها قصد کشتن من را دارند، پس من اجازه این کار را به آنها نمی‌دهم، خودم دست به اعتصاب غذا می‌زنم تا بمیرم.»

صالحه حسينی، همسر بهنام محجوبی یک روز پس از اعلام اعتصاب همسرش در توییتی اعلام کرد که در حمایت از این زندانی عقیدتی به همراه مادر و خواهر او اعتصاب غذا می‌کند.

خبر اعتصاب غذای بهنام محجوبی واکنش‌های بسیاری را در شبکه‌های اجتماعی در پی داشته است.

بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی با هشتگ‌هایی چون #بهنام_محجوبی و #SaveBehnammahjoubi خواستار آزادی فوری او شدند.

برخی دیگر از کاربران نیز با اعلام اعتصاب غذای خود به «کمپین حمایت از بهنام محجوبی» پیوسته‌اند.

بهنام محجوبی که در تجمع دراویش گنابادی در بهمن‌ سال ۹۶ شرکت کرده بود، ۴۵ روز پس از آن بازداشت شد.

به گفته همسر بهنام محجوبی این زندانی‌ که از یک بیماری عصبی رنج می‌برد، روز ۸ مهرماه با حالی وخیم ناشی از «قطع داروهایش»، به بیمارستان روانپزشکی امین‌آباد تهران منتقل شد و در شرایط جسمی وخیمی به سر می‌برد.

افزایش صددرصدی مرگ‌ومیر در پایتخت؛ سه آرامستان جدید در تهران ساخته می‌شود

 

افزایش صددرصدی مرگ‌ومیر در پایتخت؛ سه آرامستان جدید در تهران ساخته می‌شود


یک عضو شورای شهر تهران با اعلام افزایش صددرصدی آمار مرگ‌ومیر در تهران از «برنامه‌ریزی‌ها برای ایجاد سه آرامستان جدید در پایتخت» خبر داد.

حسن خلیل‌آبادی روز شنبه، ۱۰ آبان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به تکمیل ظرفیت بهشت‌زهرا، در مورد مکان آرامستان‌های جدید در پایتخت گفت این آرامستان‌ها «برای مناطق جنوب، شرق و غرب در نظر گرفته شده است.»

به گفته آقای خلیل‌آبادی آماده‌سازی آرامستان‌های جدید حداقل یک سال طول می‌کشد.

او توضیح نداده است که چه میزان از افزایش مرگ و میر در تهران ناشی از شیوع بیماری کروناست ولی آمار مرگ ومیر در چند ماه گذشته در ایران و به ویژه در تهران به دلیل شیوع کرونا به صورت قابل توجهی افزایش یافته و در حال حاضر ایران از این نظر یکی از بدترین وضعیت‌ها را در میان کشورهای مختلف جهان دارد.

در اظهارنظری دیگر، علیرضا ناجی، رئیس مرکز ویروس‌شناسی بیمارستان مسیح‌ دانشوری به روزنامه فرهیختگان گفته است که «با ادامه روند فعلی ممکن است تعداد کشته‌ها در روزهای آینده به اعداد ۹۰۰ نفر و بالاتر در روز برسد».

او همچنین با اشاره به اینکه در دوره‌های مختلف بحران کرونا، نیمی از قربانیان متعلق به تهران بوده‌اند، گفته است: « اگر تهران را کنترل نکنیم، انگار هیچ کاری در ایران انجام نداده‌ایم».

در روزهای اخیر استاندار و اعضای شورای شهر تهران خواستار تعطیلی دو هفته‌ای استان تهران شده‌اند ولی این درخواست از سوی ستاد مقابله با کرونا مورد توجه قرار نگرفته است.

در تازه‌ترین درخواست، مجمع نمایندگان استان تهران نیز درخواست تعطیلی دو هفته‌ای تهران را به ستاد مقابله با کرونا فرستاده است.

مقام‌های وزارت بهداشت ایران آمارهای رسمی کرونا را به صورت تفکیکی اعلام نمی‌کنند و گزارش دقیقی از تعداد کل مبتلایان در تهران در دسترس نیست ولی ۲۷ مهرماه، ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران، نیز اعلام کرد که تا آن تاریخ حدود ۱۵ هزار نفر فقط در تهران به خاطر کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

بر اساس نتایج یک پروژه تحقیقاتی که به سفارش شورای شهر تهران انجام شده، میزان کشندگی بیماری کرونا در تهران در موارد بستری ۱۲.۳ درصد بوده است که نسبت مرگ و میر بالایی محسوب می‌شود.

بر اساس نتایج این تحقیقات، در تهران ۳منطقه ۴، ۶ و ۱۹ بیشترین موارد ابتلا به کرونا را داشته‌اند و میانگین سنی بیماران ۵۷.۳ سال و بیشترین درصد موارد فوت در گروه سنی بالای ۸۰ سال بوده است.

یک مقام وزارت خارجه بریتانیا: ایران دست از دخالت در امور کشورهای همسایه بردارد

 

یک مقام وزارت خارجه بریتانیا: ایران دست از دخالت در امور کشورهای همسایه بردارد

جیمز کلورلی، سیاستمدار محافظه‌کار و از مقام‌های وزارت امور خارجه بریتانیا در امور خاورمیانه و شمال آفریقا، با اشاره به جنگ یمن گفت که کشورش خواهان عدم مداخله رژیم ایران در امور سایر کشورهای منطقه است.

آقای کلورلی در گفت‌وگویی که در روزنامه «الشرق الاوسط» منتشر شده، تاکید کرده است که بریتانیا از ایران انتظار دارد نقش «همسایه‌ای خوب و شایسته» را در خارج از مرزهایش ایفا کند.

این مقام وزارت خارجه بریتانیا در مصاحبه اخیر خود، شانس دست‌یابی به یک راه حل سرنوشت‌ساز نظامی در یمن را منتفی دانست و تاکید کرد که بریتانیا طرف‌های درگیر در جنگ این منطقه را تشویق می‌کند تا با رویکردی مثبت در مذاکرات تحت حمایت سازمان ملل متحد شرکت کنند.

جنگ یمن از سال ۲۰۱۴ در پی تصرف مناطق گسترده‌ای از خاک این کشور از جمله صنعا، پایتخت، توسط شورشیان حوثی آغاز شد.

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی از بهار ۲۰۱۵ با هدف مقابله با حوثی‌ها و بازگرداندن قدرت به دولت یمن وارد این جنگ شد. با این همه، حوثی‌ها هنوز بیشتر شهرهای بزرگ کشور را در کنترل خود دارند.

برخی از رسانه‌های بین‌المللی از جنگ یمن به عنوان جنگ نیابتی بین ایران و عربستان سعودی یاد می‌کنند.

آقای کلورلی همچنین با اشاره به چالش‌های مردم یمن در شرایط فعلی از جمله مقابله با بیماری کووید ۱۹ و نیز وبا و قحطی، بر لزوم دست‌یابی به توافقی صلح‌آمیز در قالب مذاکره در این کشور جنگ‌زده تاکید کرد.

او توافق اخیر بر سر تبادل بیش از یک هزار زندانی میان دولت یمن و شبه‌نظامیان حوثی را نشانه‌ای مثبت مبنی بر احتمال دست‌یابی به نتایج مثبت و گفت‌وگوهای سازنده میان طرف‌های درگیر این جنگ دانست.

قدیانی: جامعهٔ ایران به‌شدت مستعد جنبش و قیام است

 

قدیانی: جامعهٔ ایران به‌شدت مستعد جنبش و قیام است

ابوالفضل قدیانی، از منتقدان سرسخت رهبر جمهوری اسلامی، به مناسبت سالگرد اعتراضات سراسری آبان‌ماه گذشته، از "جنبش جان‌به‌لب‌رسیدگان" یاد کرده و هشدار داده است که جامعهٔ ایران به‌شدت مستعد جنبش و قیام است. 

ابوالفضل قدیانی

ابوالفضل قدیانی

ابوالفضل قدیانی یادداشت خود در وبسایت "کلمه"، وابسته به اصلاح‌طلبان را با گرامی‌داشت یاد قربانیان اعتراضات سراسری آبان‌ماه ۱۳۹۸ آغاز کرده و خواستار یاری‌رسانی به خانواده‌های آنان برای دادخواهی شده است. 

قدیانی ضمن بیان این که در اعترضات آبان‌ماه ماموران حکومتی "به قصد کشتن معترضان قلب و مغزشان" را هدف قرار داده‌اند، تاکید کرده که این اقدام به دستور آیت‌الله خامنه‌ای صورت گرفته است.

 او در ادامه یادداشتش به دستگیرشدگان آبان‌ماه گذشته نیز اشاره کرده، شمار آنها را "بیش از هشت هزار نفر" برشمرده و نوشته است: «همه یا بسیاری از آنان مورد ضرب و شتم و شکنجه وحشیانه قرار گرفتند».
قدیانی در این راستا از نادر مختاری نام برده است که به گفته او، بر اثر شکنجه دچار سکته مغزی شده، به اغما رفته و مدتی بعد جان سپرده است. 

این فعال سیاسی چنین اقدامی را "قتل غیرمستقیم زندانیان بی‌پناه" خوانده و تصریح کرده است که عللل این گونه رفتار، «اولاً بی‌ارزش بودن جان مردم نزد حاکمان خودپرست است، ثانیاً هراس و وحشت از دست دادن این قدرت نامشروع و فاسد توسط قیام مردم است، ثالثا ایجاد رعب و وحشت در میان مردم مخالف حکومت در راستای استراتژی شکست خورده و رسوای نصر بالرعب است.»

افزایش خشم و نفرت مردم

ابوالفضل قدیانی بر این نظر است که این گونه اقدامات، بر خشم و کینه و نفرت مردم «از مستبدان» می‌افزاید و «پرونده سیاه نظام استبداد دینی و مستبد امروز ایران علی خامنه‌ای» را قطورتر می‌کند.

ابوالفضل قدیانی در یادداشتش به پویا بختیاری و پدرش منوچهر بختیاری نیز اشاره کرده است

ابوالفضل قدیانی در یادداشتش به پویا بختیاری و پدرش منوچهر بختیاری نیز اشاره کرده است


او در ادامه از زندانیان سیاسی و عقیدتی نسرین ستوده، محمد نوری‌زاد، جعفر عظیم‌زاده، سهیل عربی، منوچهر بختیاری پدر پویا بختیاری از جانباختگان آبان ماه ۹۸، شاهین ناصری که گفته می‌شود شاهد شکنجه‌های نوید افکاری بوده، آتنا دائمی، اسماعیل عبدی، محمد حبیبی، سهیلا حجاب، هاشم خواستار، آرش صادقی، گلرخ ایرایی ، محمد حسین سپهری، فرهاد میثمی، سه عضو کانون نویسندگان، محمد نجفی نام برده است که به گفته او، مانند «سایر زندانیان سیاسی به نحوی از انحاء تحت ظلم و ستم قرار دارند».

قدیانی با تاکید بر این که دستگیری فعالان سیاسی "از بن و بنیاد خلاف قانون و خلاف حقوق بشر است"، خواستار آزادی بدون قید و شرط آنها شده است. 

"آب در هاون کوبیدن"

این زندانی سیاسی سابق ضمن اشاره به «ظلم‌های گوناگون در حق اکثریت قاطع مردم» نوشته است، جمهوری اسلامی و رهبر آن تلاش می‌کنند، «چند صباحی بیشتر به‌زور سرنیزه بر سر مردم مسلط باشند و حکمفرمایی کنند.»
او ضمن یادآوری این که  حکومت‌های استبدادی تداوم نداشته‌اند و نخواهند داشت، تاکید کرده است که جامعهٔ ایران «به‌شدت مستعد جنبش و قیام است و هر زمان که فرصت و موقعیت مناسبی فراهم شود جنبش تغییر و تحول خواهی ملی به راه خواهد افتاد و شهرها و خیابان ها و میادین و… را تسخیر خواهد کرد».

قدیانی به این نتیجه رسیده است که حکومت اسلامی ایران اصلاح‌ناپذیر است و "بنابراین دم از اصلاح نظام زدن جهد بی توفیق و آب در هاون کوبیدن است."

او از آیت‌الله خامنه‌ای خواسته است، از قدرت کنار برود و از این طریق زمینه را برای برگزاری همه‌پرسی تعیین نوع حکومت فراهم کند. 

این فعال سیاسی در بهمن ۱۳۹۶ نیز در بیانیه مشترکی با ۱۴ تن از فعالان سیاسی، فرهنگی و مدنی با تاکید بر "اصلاح‌ناپذیری" جمهوری اسلامی، خواستار برگزاری همه‌پرسی تحت نظارت سازمان ملل متحد برای "گذار مسالمت‌آميز" به یک حکومت دموكراتیک سکولار شده بود. 

ابوالفضل قدیانی در فروردین امسال هم به رهبر جمهوری اسلامی انتقاد کرده و گفته بود، "سلطه‌ غاصبانه‌ علی خامنه‌ای و نیز حاکمیت نظام جمهوری اسلامی بر این کشور" مشکلی بزرگ‌تر از ویروس کرونا (سارس‌کوو۲) است. 

سقوط چشمگیر خرید جواهرات در ایران

 

سقوط چشمگیر خرید جواهرات در ایران

طبق تازه‌‌ترین گزارش فصلی شورای جهانی طلا، خرید طلا در ۹ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۰ در ایران ۶/ ۱۴ تن بود که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیش از ۳۸ درصد افت داشته و نسبت به دوران قبل از تحریم‌ها کمتر از نصف شده است.

بازار طلا در تهران

بازار طلا در تهران

تقاضای جواهرات طلا در ۹ ماه ابتدایی سال ۲۰۱۷، قبل از تحریم‌های آمریکا، بالای ۳۴ تن بود.

جواهرات معمولا جنبه تزئینی دارد و افت خرید آن حاکی از افزایش فقر در کشور است؛ خصوصا اینکه ارزش پول ملی ایران نیز به شدت افت کرده و مردم در تلاش هستند دارایی‌های ریالی خود را به ارزهای خارجی تبدیل کنند یا اینکه در بازار سکه و شمش طلا سرمایه‌گذاری کنند.

اتفاقا آمارهای شورای جهانی طلا نیز نشان از افزایش چشمگیر تقاضای سکه و شمش طلا در ایران دارد.

بر اساس گزارش جدید این نهاد بین‌المللی، ایرانی‌ها در ۹ ماه ابتدایی سال جاری میلادی بیش از ۲۸ تن سکه و شمش طلا خریداری کرده‌اند.

خصوصا خرید سکه و شمش طلا توسط ایرانی‌ها در سه ماهه سوم ۲۰۲۰ که در آن ارزش ریال با شتاب بیشتری رو به سقوط نهاد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.

علت دیگر افزایش تقاضای شمش طلا و سکه در ایران طی سه ماهه سوم ۲۰۲۰ (تقریبا معادل تابستان)، رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی است که در نیمه مردادماه رکورد دو هزار و ۴۱ دلار برای هر انس را شکست و نسبت به ابتدای سال جاری میلادی حدود ۳۵ درصد افزایش قیمت داشت.

البته اکنون قیمت طلا نسبت به نیمه مرداد مقداری کاهش یافته و به زیر ۱۹۰۰ دلار رسیده، اما هنوز هم بسیار بالا است.

رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی انگیزه مضاعفی برای خرید آن توسط مردم ایران به امید افزایش هر چه بیشتر قیمت طلا و حفظ دارایی‌های ریالی بود.

تقاضای شمش طلا و سکه در ایران طی ۹ ماه ابتدایی سال ۲۰۱۷، یعنی قبل از تحریم‌های آمریکا زیر ۱۴ تن، یعنی نصف دور مشابه امسال بود.

نوسانات بازار طلا و ارز

ابتدای سال جاری خورشیدی قیمت دلار در بازارهای آزاد ایران حدود ۱۶ هزار تومان بود و اوایل تابستان به ۲۵ هزار تومان نیز رسید، اما با تزریق چشمگیر ارز به بازار توسط بانک مرکزی برای مدت کوتاهی دوباره فروکش کرد و دوباره از نیمه تابستان اوج گرفت.

هم‌اکنون قیمت دلار در بازارهای آزاد ایران بالای ۲۸ هزار تومان است و حتی دو هفته قبل به رکورد ۳۲ هزار تومان نیز رسید.

بدین ترتیب نرخ دلار در بازارهای آزاد ایران در بالاترین حالت، نسبت به ابتدای سال جاری خورشیدی دو برابر شده بود، اما قیمت سکه بهار آزادی بسیار بیش‌تر از دلار افزایش قیمت داشت.

ابتدای سال جاری قیمت سکه امامی ۴/ ۶ میلیون تومان بود، اما دو هفته پیش به ۱۶ میلیون تومان اوج گرفت و اکنون حدود ۱۴ میلیون تومان معامله می‌شود.

علت رشد بیشتر قیمت سکه در مقایسه با دلار در این نکته است که قیمت طلا در بازارهای جهانی نیز چنانچه اشاره شد، افزایش یافته بود.

بدین ترتیب، بسیاری از مردم برای جلوگیری از افت ارزش دارایی‌های ریالی خود رو به بازار شمش و طلا آوردند که بر خلاف جواهرات، اصولا بازاری برای سرمایه‌گذاری است.

نگاهی به وضعیت جهان

۲۰۲۰ سالی بسیار متمایز برای جامعه جهانی است. شیوع کرونا زندگی عادی را مختل کرده و جهان با رشد منفی سرسام‌آور مواجه است.

قیمت نفت در بازارهای جهانی به شدت سقوط کرده و وضعیت بخش صنعت بحرانی است. بدین ترتیب، طبیعی است که سرمایه‌گذاران به بازار طلا رو آورند و تقاضا برای سرمایه‌گذاری در شمش و سکه در جهان افزایش یابد.

آمارهای شورای جهانی طلا نشان می‌دهد که در سه ماهه سوم سال جاری میلادی تقاضای شمش و سکه طلا در جهان به ۲۲۲ تن رسیده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۴۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

چنین حجمی از افزایش تقاضا، بر قیمت‌های جهانی طلا نیز تاثیر خود را گذاشت و قیمت طلا اوج گرفت.

اما وضعیت مردم فقیر و متوسط جامعه که اصولا تنها برای مراسم عروسی یا هدیه و تزئین، جواهرات می‌خرند و از طرفی نه انگیزه و نه توان سرمایه‌گذاری دارند، با بیکاری‌های گسترده حاصل از شیوع کرونا وخیم‌تر شده است.

در ۹ ماه ابتدایی پارسال تقاضای جهانی جواهرات طلا در جهان بیش از هزار و ۵۰۰ تن بود، اما در دور مشابه امسال به ۹۰۴ تن سقوط کرده است که این رقم طی یک دهه گذشته طبق آمارهای شورای جهانی طلا، بی‌سابقه است.

اوضاع نابسامان در ایران

اوج‌گیری گسیل سرمایه‌ها در ایران به بازار سکه و شمش طلا، خصوصا در تابستان در حالی است که اتفاقا شاخص کل بازار بورس ایران نیز در نیمه همین فصل رکورد ۲ میلیون واحد را زد و بسیاری از مردم سرمایه‌های خود را راهی این بازار کرده بودند.

شاخص کل بورس تهران در ابتدای سال جاری خورشیدی ۵۰۰ هزار واحد بود، اما در حالی که اقتصاد کشور با بحران و رشد منفی مواجه است، شاخص کل بورس طی شش ماه چهار برابر شد که چیزی شبیه معجره است.

البته دولت ایران نیز در سال جاری برنامه‌ریزی کرده بود که فروش اموال و شرکت‌های دولتی را نسبت به پارسال ۱۰ برابر کند و بخش اعظم این دارایی‌ها در بورس عرضه شد. بسیاری از کارشناسان از دستکاری عمدی دولت در شاخص بازار بورس خبر داده بودند تا درآمد بیشتری نصیبش شود؛ اگرچه دولت منکر این موضوع شد.

به هر تقدیر، نهایتا حباب بازار بورس هم شکست و از نیمه تابستان شاخص کل بورس تهران روند نزولی داشته و اکنون به حدود۳/ ۱ میلیون واحد سقوط کرده است.

بدین ترتیب، انگیزه سرمایه‌گذاری در بورس نیز برای بسیاری از ایرانی‌ها از دست رفته و احتمالا شتاب تقاضا برای سکه و شمش در پاییز و فصول دیگر افزایش یابد.

از طرفی، صندوق بین‌المللی پول اخیرا اعلام کرد ذخایر ارزی قابل دسترس ایران در سال ۲۰۱۸ حدود ۶/ ۱۲۱ میلیارد دلار بود، اما پارسال به ۷/ ۱۲ میلیارد دلار سقوط کرد وامسال به ۸/۸ میلیارد دلار کاهش خواهد یافت.

بدین ترتیب انتظار می‌رود در صورت ادامه تحریم‌ها، روند نزولی افت ارزش ریال با سرعت بیشتری ادامه یابد و ریسک سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعتی، کشاورزی، خدمات و غیره در کشور به شدت افزایش می‌یابد و چاره‌ای جز گسیل هر چه بیشتر سرمایه‌های مردم به بازار ارز، طلا و تا حدودی مسکن نخواهند ماند.

دبیرکل خانه پرستار: پرستار کافی نداریم، مرگ‌ومیر کرونا زیاد شده

 

دبیرکل خانه پرستار: پرستار کافی نداریم، مرگ‌ومیر کرونا زیاد شده

محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار گفته است افزایش مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران به دلیل «ناکافی بودن تعداد پرستاران» در بیمارستان‌هاست.

او در مصاحبه‌ای که روز شنبه ۱۰ آبان در خبرگزاری ایلنا منتشر شده،‌ گفته است که پیش از شیوع بحران کرونا به ازای هر ۱۰۰۰ نفر در ایران، ۱.۵ پرستار وجود دارد و اکنون این رقم به ۱.۲ پرستار رسیده است.

به گفته آقای شریفی‌مقدم در جریان بحران شیوع کرونا در ایران، تاکنون ۶۰ پرستار جان خود را از دست داده‌اند و «فشار کار پرستاران چند ده برابر شده است».

او در عین حال از دولت ایران به علت عدم همکاری برای جذب پرستار و عدم تخصیص منابع مالی لازم به این حوزه انتقاد کرده و گفته است در فضای کنونی توجهی به اعتراض‌ها و انتقادها در این زمینه نمی‌شود و «دانشگاه‌های علوم پزشکی، افراد معترض را اخراج می‌کنند».

پیش از این، سیما سادات لاری هم خبر داده بود که تاکنون حدود ۲۵ درصد پرستاران ایرانی به کرونا مبتلا شده‌اند و از مجموع پرستارانی که درگیر این بحران هستند، ۳۱۶۵ پرستار مرخصی استعلاجی گرفته و به قرنطینه دو هفته‌ای رفته‌اند.

نماینده طویله ولایت قاتل و دزد وقیح سردشت: مردم هرچه دارند می‌فروشند تا قاچاقی خودشان را به اروپا برسانند

 

نماینده طویله ولایت قاتل و دزد وقیح سردشت: مردم هرچه دارند می‌فروشند تا قاچاقی خودشان را به اروپا برسانند

مهاجران در مرز صربستان و کراوسی، عکس از آرشیو

کمال حسین‌پور، نماینده سردشت در مجلس با اشاره به ماجرای مرگ پنج عضو یک خانواده ایرانی که قصد پناهندگی به بریتانیا داشتند، گفته است که «شرایط به گونه‌ای شده» که مردم مثل این خانواده «هرچه دارند می‌فروشند» تا بتوانند به صورت قاچاق خود را به اروپا برسانند.

به گزارش‌ وب‌سایت رویداد ۲۴، او با اشاره به وضعیت بد صنعت و کشاورزی در شهر سردشت گفته است که در پنج ماه گذشته، «بیش از هزار نفر» از جوانان سردشتی « از کشور مهاجرت کرده‌اند».

آقای حسین‌پور گفته است برخی از مهاجرت‌ها به صورت خانوادگی صورت می‌گیرد و علت آن را ناتوانی افراد در «تامین معیشت و ادامه زندگی» دانسته است.

چند روز پیش، در جریان واژگونی یک قایق حامل ۲۲ پناهجو در کانال مانش، پنج عضو خانواده‌ای به نام ایران‌نژاد از جمله نیتا ایران‌نژاد ۹ ساله، آرمین ایران‌نژاد ۶ ساله و آرتین ایران‌نژاد ۱۵ ماهه جان باختند.

اعضای این خانواده که با پرداخت پول به قاچاقچیان قصد داشتند از فرانسه به بریتانیا بروند.

مرگ این پنج نفر بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های فرانسه و بریتانیا داشت.

پس از وقوع این حادثه مرگبار، پلیس یک ایرانی کرد را که گفته‌ می‌شود با قاچاقچیان در ارتباط نزدیک بوده، بازداشت کرده است.

جمهوری پلید و ننگین اسلامی ایران اقدام آمریکا در مصادره بنزین ارسالی برای ونزوئلا را «دزدی دریایی» نامید

 

جمهوری پلید و ننگین  اسلامی ایران اقدام آمریکا در مصادره بنزین ارسالی برای ونزوئلا را «دزدی دریایی» نامید


سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران

در پی اقدام دولت آمریکا در مصادره بنزین ارسالی ایران برای ونزوئلا و فروش آن، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز جمعه واشنیگتن را متهم کرد که مثل «دزدان دریایی کارائیب» رفتار می‌کند.

دولت آمریکا روز پنجشنبه هشتم آبان اعلام کرد ۱.۱ میلیون بشکه بنزین ارسالی ایران برای ونزوئلا را که ماه گذشته ضبط کرده بود فروخته است. این جدیدترین مورد از اعمال فشارهای واشنگتن به حکومت ایران در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست که روز ۱۳ آبان برگزار خواهد شد.

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز جمعه در توئیتی نوشت:«دزدان دریایی کارائیب علنا با آن‌چه به غارت برده‌اند فخر می‌فروشند.»

وی سپس تاکید کرده که این محموله البته متعلق به ایران نبوده، اما «در هرصورت قطعا نفت شخص دیگری به سرقت رفته است. و هیچ فرد متمدنی، به دزدی افتخار نمی‌کند».

ایران پیش از این نیز اعلام کرده بود که نفت مصادره شده به‌ صورت فوب به ونزوئلا فروخته شده و پول آن نیز تسویه شده است. ولی طبق حکم مصادره‌ای که وزارت دادگستری آمریکا صادر کرده این محموله متعلق به شرکت‌های وابسته به سپاه پاسداران بوده و شرکت‌های حمل و نقل سعی کرده بودند در بارنامه این موضوع را پنهان کنند.

حکم مصادره این محموله روز پنجشنبه و همزمان با تحریم ۱۱ فرد حقیقی و حقوقی ایرانی از سوی وزارت خارجه و وزارت خزانه‌داری آمریکا به دلیل مشارکت در خرید و فروش محصولات نفتی ایران منتشر شد.

دولت آمریکا درعین حال اعلام کرد که یک محموله موشک‌های ارسالی ایران به مقصد یمن را ضبط کرده است. دولت ایران در ماه ژوئیه اين ادعا را تکذیب کرد و گفت دولت آمریکا با انتشار این خبر قصد دارد اقدامات خود برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران را توجیه کند.

حکومت ایران همواره ادعای عربستان سعودی و آمریکا در مورد کمک تسلیحاتی به شورشیان حوثی را تکذیب کرده است.

العربیه: ایران رهبر گروه النضال اهواز را در ترکیه ربود

 

العربیه: ایران رهبر گروه النضال اهواز را در ترکیه ربود


حبیب فرج‌الله چعب معروف به «حبیب أسیود»

شبکه العربیه می‌گوید «جنبش مبارزه عربی آزادی‌بخش الأحواز» روز جمعه ۹ آبان اعلام کرده است که جمهوری اسلامی ایران حبیب فرج‌الله چعب معروف به «حبیب أسیود» رهبر پیشین این گروه را در ترکیه ربوده است.

این گروه ایران را متهم کرده است که با «همکاری یک کشور ثالث حبیب اسیود را به ترکیه کشانده و از آنجا ربوده است.»

شبکه العربیه نوشته است: برخی از منابع «این کشور ثالث را قطر معرفی کرده‌اند و برخی نیز گفته‌اند که آنکارا اسیود را در مقابل دو رهبر پ‌ک‌ک به تهران تحویل داده است اما هیچ منبع مستقلی این اطلاعات را تاکنون تایید نکرده است.»

جزییات بیشتری از چگونگی سفر حبیب اسیود به ترکیه و سرنوشت او منتشر نشده است.

هنوز مقام‌های جمهوری اسلامی ایران به گزارش‌ها در خصوص «ربوده شدن» حبیب اسیود واکنش نشان نداده‌اند.

طی سال‌های اخیر شماری از مخالفان حکومت جمهوری اسلامی در کشورهای همسایه دستگیر به و داخل ایران منتقل شده‌اند.

در همین زمینه خانواده جمشید شارمهد، مسئول گروه «تندر»، در مردادماه سال جاری اعلام کردند که آقای شارمهد هنگامی که در دوبی اقامت داشت از سوی ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ربوده شد.

روح الله زم ، مدیر آمدنیوز، نیز که در فرانسه زندگی می‌کرد، مهرماه پارسال در سفری به عراق بازداشت و به ایران تحویل داده شد.

«جنبش مبارزه عربی برای آزادی الاحواز» که به نام «حرکت النضال» هم شناخته می‌شود، فعالیت‌های خود را از سال ۱۳۸۴ شروع کرده است. این گروه می‌گوید برای «استقلال استان خوزستان و جدایی آن از ایران مبارزه» می‌کند. جمهوری اسلامی ایران این گروه را «تروریستی» می‌داند.

دولت ایران «جنبش عربی آزادیبخش الاحواز» را مسئول حمله مسلحانه به رژه نیروهای مسلح در ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ می‌داند که در جریان آن حداقل ۲۵ نفر کشته شدند. اما این گروه خشونت را محکوم کرده و می‌گوید در این حمله نقشی نداشته است.

دانمارک ۱۴ بهمن سال گذشته اعلام کرد که سه عضو گروه «جنبش عربی آزادیبخش الاحواز» را به اتهام جاسوسی برای عربستان سعودی بازداشت و تفهیم اتهام کرده است.

پلیس هلند نیز اعلام کرد که «جنبش عربی آزادیبخش الاحواز» یک شاخه نظامی دارد و در ایران حملات مسلحانه انجام داده که در اکثر موارد اهداف آن سپاه پاسداران و یا تاسیسات و میادین نفت و گاز بوده است.

دولت هلند در تیرماه ۱۳۹۷ دو نفر از کارمندان سفارت ایران را از این کشور اخراج کرد. این اخراج به ماجرای کشته‌شدن احمد مولا ابوناهض مشهور به احمد نیسی، مؤسس «جنبش عربی آزادی‌بخش الاحواز» نسبت داده شد.

آقای نیسی ۱۷ آبان سال ۹۶ مقابل منزلش در شهر لاهه به قتل رسید.

آبان ۱۳۹۷ نیز دولت دانمارک در اعتراض به تلاش ایران برای حمله به یک عضو «جنبش عربی آزادی‌بخش الاحواز» سفیرش را از تهران فراخواند.

چهار سال پس از توافق قبلی، ایران و روسیه دوباره برای ساخت یک نیروگاه برق توافق کردند

 

چهار سال پس از توافق قبلی، ایران و روسیه دوباره برای ساخت یک نیروگاه برق توافق کردند


Iran -- Iran Russia flag, پرچم ایران و روسیه

یک مدیر شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفته است که این شرکت با «پیمانکار جدید روسی» برای ساخت نیروگاه برق سیریک هرمزگان توافق کرده است.

به گزارش ایسنا، بهرام خالقی‌نژاد منبع مالی برای اجرای این پروژه را «وام دولتی روسیه» به میزان ۱.۴ میلیارد یورو اعلام کرده و گفته است که کار اجرایی این پروژه «به زودی» شروع می‌شود.

خبر احداث این نیروگاه با وام دولت روسیه سال ۹۵ مطرح و اسفند همان سال مراسم شروع ساخت این نیروگاه که شامل چهار واحد تولید برق، هر کدام به ظرفیت ۳۵۰ مگاوات است، با حضور حمید چیت‌چیان، وزیر وقت نیرو برگزار شد.

مقام‌های وزارت نیروی ایران در آن زمان گفتند که شرکت مهندسی 'تکنوپروم اکسپورت' روسیه مجری این طرح است و قرار است دولت روسیه ۱.۲ میلیارد یورو وام به ایران بدهد تا اولین واحد طی ۴۴ ماه از ابتدای شروع پروژه ساخته و وارد مدار تولید شود.

چند ماه پس از شروع به کار مراحل اجرایی، در شهریور ۹۶ رسانه‌ها گزارش دادند که بانک دولتی «توسعه و امور مالی خارجی» روسیه قرارداد فاینانس ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورویی به منظور تأمین مالی پروژه نیروگاه حرارتی هرمزگان را امضا کرده است.

این وام بنا به گفته مقامات ایران با نرخ سود ۲٫۷۷ درصد طی یک دوره پنج سال بازپرداخت خواهد شد.

با این حال مشخص نیست که چرا روسیه تاکنون این وام را به ایران پرداخت نکرده است و ۳۵ ماه پس از برگزاری مراسم شروع ساخت این نیروگاه، مقام‌های وزارت نیرو از حضور یک پیمانکار جدید روسی و شروع دوباره ساخت این نیروگاه خبر می‌دهند.

مقام‌های وزارت نیروی ایران در طول چهار سال گذشته بارها وعده ساخت و شروع این پروژه را مطرح کرده‌اند.

رضا اردکانیان، وزیر کنونی نیرو نیز شهریور ۹۸ گفت تا دو ماه دیگر امور اجرایی این قرارداد شروع می‌شود ولی تحقق این وعده ۱۵ ماه به طول انجامید.

آقای اردکانیان در یک اظهارنظر دیگر گفته بود که ایران قصد دارد برای اجرای برخی پروژه‌ها از روسیه ۵ میلیارد دلار وام بگیرد ولی تاکنون مشخص نشده که چه میزان از این وام از سوی روسیه اختصاص یافته است.

شهریور سال ۹۸ نیز علی‌اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی از قول پوتین برای سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد دلاری روسیه در پروژه‌های نفتی ایران خبر داده بود که تاکنون گزارشی درباره این سرمایه‌گذاری‌ها منتشر نشده است.

نهادهای امنیتی آمریکا: ایمیل‌های تهدیدآمیز کار هکرهای ایرانی است

 

نهادهای امنیتی آمریکا: ایمیل‌های تهدیدآمیز کار هکرهای ایرانی است


دفتر پلیس فدرال، اف بی ای،

مقامات پلیس فدرال، اف بی ای، و وزارت امنیت میهن آمریکا جمعه ۹ آبان در بیانیه مشترکی اعلام کردند، هکرهای ایرانی عامل موجی از ایمیل‌های تهدید آمیز برای هزاران آمریکایی هستند و آنها همچنین موفق شدند که به داده‌های اطلاعاتی رای دهندگان دسترسی پیدا کنند.

اف بی ای و سازمان امنیت سایبری و زیرساخت، سیسا، وابسته به وزارت امنیت میهن در این بیانیه مشترک صحت بخشی از یک ویدئو برای پراکندن اطلاعات غلط در میان رای دهندگان را تایید کردند.

هفته گذشته مقام‌های آمریکایی، ایران را متهم کردند که در راستای کارزار انتشار اطلاعات غلط، ویدئویی ساخته است که نشان می‌داد برگه‌های جعلی رای از جمله از خارج آمریکا پست می‌شوند.

مدیر امنیت ملی آمریکا هفته گذشته اعلام کرده بود که ایران عامل ارسال ایمیل‌های تهدید آمیز برای ایجاد ترس و وحشت در رای دهندگان ایالت‌های مختلف آمریکا است. وی تاکید کرده بود که ایران و روسیه با هدف دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اطلاعات رای دهندگان را به دست آورده‌اند.

در این ایمیل‌ها که به دروغ ادعا می‌شود مربوط به گروه راست افراطی «پراد بویز» است، به رای دهندگان دموکرات هشدار داده شده است در صورتی که به دونالد ترامپ رای ندهند، به «سراغشان خواهند» آمد.

اف بی ای و سیسا در بیانیه روز جمعه خود تاکید کرده‌اند، هکرها «اطلاعات و داده‌ها در مورد ثبت نام رای دهندگان آمریکایی در یک ایالت را به دست» آورده‌اند.

به گزارش رویترز، وب سایت «سایبر اسکوپ» به نقل از یک مقام وزارت میهن گزارش داده است که هکرهای ایرانی به وب سایت‌های مرتبط با انتخابات را در ۱۰ ایالت کاوش کردند و در یک مورد به داده‌های ثبت نام رای دهندگان دسترسی پیدا کرده‌اند.

سایبر اسکوپ می‌گوید، مقامات اف بی ای و وزارت امنیت میهن در یک جلسه توجیهی تلفنی گفتند که هکرها در اواخر ماه سپتامبر در حال اسکن گسترده وب سایت‌های ایالتی و محلی بودند.

جرمین ریبوک، یک مقام سازمان امنیت سایبری و زیرساخت، گفته است، آنها با موفقیت توانست به یک بانک اطلاعاتی یا پایگاه داده‌ها دسترسی پیدا کنند.

رویترز می‌گوید، مقام‌های آمریکایی مشخص نکرده‌اند که هکرها به اطلاعات کدام ایالت دسترسی پیدا کرده‌اند. اما در بخشی از ویدئو منتشر شده تصاویر کوتاهی از اطلاعات رای دهندگان در ایالت آلاسکا نشان داده شده است.

به رغم این که انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روز سوم نوامبر برگزار می‌شود، اما تا روز جمعه ۸۶ میلیون نفر در بسیاری از ایالت‌های آمریکا زودتر از موعد رای خود را به صندوق‌ها انداخته یا پست کرده‌اند.

مقام‌های آمریکایی هفته گذشته گفتند که جمهوری اسلامی از طریق عملیات رسانه‌ای پنهانی، از جمله تلاش‌های تبلیغاتی هدفمند برای رای‌دهندگان آمریکا، هدف خود مبنی بر تضعیف انتخابات آمریکا را آشکار کرده است.

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا هم به افرادی که به «سپاه پیوسته و فعالیت‌های مخرب سایبری انجام دهند» هشدار داد که اقدام‌های خرابکارانه آن‌ها بی‌پاسخ نخواهد ماند.

ایران هفته گذشته در واکنش به اظهارات مقام‌های امنیتی آمریکا مبنی بر «دخالت» جمهوری اسلامی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، سفیر سوئیس را که حافظ منافع ایالات متحده در تهران است، احضار کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، ظهارات مقام‌های آمریکایی در زمینه «دخالت» ایران در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را رد کرده و آنها را «تکراری، ساختگی، ناشیانه و متقلبانه» خواند.

جمعه، آبان ۰۹، ۱۳۹۹

کمیته ویژه مشکلات حوزه سلامت تهران با تعطیلی دو هفته‌ای استان تهران موافقت کرد

 

کمیته ویژه مشکلات حوزه سلامت تهران با تعطیلی دو هفته‌ای استان تهران موافقت کرد

Corona virus in Tehran, Iran

در پی افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان تهران، کمیته بررسی مشکلات حوزه سلامت این استان با تعطیلی دو هفته‌ای موافقت کرد.

خبرگزاری مهر نوشته اعضای این کمیته که شامل استاندار، رئیس و سه عضو شورای شهر، فرمانده پلیس و معاون شهردار تهران است، روز پنج‌شنبه، ۸ آبان ، پس از بررسی مشکلات حوزه سلامت استان تهران «با در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی» با تعطیلی دو هفته‌ای استان تهران موافقت کردند.

این کمیته، این تعطیلی دوهفته‌ای را برای «بازسازی توان» کادر درمان در این استان ضروری اعلام کرده است.

به روال معمول، این کمیته باید مصوبه خود را به ستاد مقابله با کرونا ارائه بدهد. این ستاد پیش از این به درخواست تعطیلی دو هفته‌ای تهران که از جانب محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران مطرح شده بود، توجهی نکرد.

مقام‌های وزارت بهداشت ایران «خستگی و فرسودگی» نیروی انسانی و کادر درمان و بهداشت را «نگران‌کننده» دانسته و هشدار داده‌اند که «اگر امواج جدید کرونا از ظرفیت‌های اشباعی بالاتر رود، حتما این موضوع تبدیل به یک چالش جدی خواهد شد.»

علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران نیز در رشته توئیتی نوشته که پیشنهاد قطعی این شورا، تعطیلی دوهفته‌ای تهران است.

به گفته وی، «روند ابتلا به کرونا در شورا ادامه دارد» و شهربانو امانی، عضو شورا و شماری از کارشناسان و پرسنل شورای شهر نیز به کرونا مبتلا شده‌اند.

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلان شهر تهران روز هفتم آبان گفته بود که از ابتدای مهرماه سال جاری تا کنون، «۹ بار رکورد مرگ و میر و موارد جدید ابتلا به کرونا در تهران شکسته شده است.»

به گفته وی، بیش از ۴۰ درصد بیماران بدحال کرونایی سراسر ایران، «در بخش‌های مراقبت های ویژه بیمارستان‌های تهران بستری هستند و کماکان بالاترین سهم بیماران با حال عمومی وخیم و نیازمند مراقبت ویژه مربوط به بیمارستان‌های تهران است.»

استان تهران با توجه به جمعیت زیاد آن همواره پرچالش‌ترین استان از نظر درگیری با کرونا معرفی شده است.

منابع: مهر و توییتر؛ ب.ب/ر.ح

۱۲۰ هنرمند و فعال مدنی ایرانی خواستار صلح میان آذربایجان و ارمنستان شدند

 

۱۲۰ هنرمند و فعال مدنی ایرانی خواستار صلح میان آذربایجان و ارمنستان شدند

یک شهروند ارمنی که در خرابه‌های کلیسای جامع شهر ت شوشا نماز می خواند.

۱۲۰ تن از هنرمندان، فیلمسازان و برخی کنشگران عرصه فرهنگ و هنر ایران روز جمعه ۹ آبان در بیانیه‌ای خواستار پایان بخشیدن به جنگ میان آذربایجان و ارمنستان شدند.

در این بیانیه آمده است: « جنگ‌افروزان با نقشه‌ای قدیمی و با تحریک احساسات ملی‌، قومی و مذهبی، میان ارمنی‌ها، آذری‌ها، کردها و دیگر اقوام، تفرقه‌افکنی می‌کنند و زمینه‌های تجزیهٔ⁠‌ کشورها را برای غارت منابع طبیعی و ثروت‌هایشان فراهم می‌سازند.»

در ادامه این بیانیه ضمن هشدار درباره گسترش دامنه این جنگ به کشورهای همسایه، به‌ویژه ایران از دولت‌های داعیه‌دار حقوق بشر و سازمان‌های جهانی، از جمله سازمان ملل متحد خواسته شده، تنها به انتشار بیانیه‌های تکراری اکتفا نکنند و برای پایان دادن به این جنگ اقدامی عملی و فوری را در دستور کار خود قرار دهند.

در میان امضاکنندگان این بیانیه نام‌ هنرمندان و کنشگرانی چون کیانوش عیاری، جعفر پناهی، بهمن فرمان‌آرا، قاسم شعله سعدی، حمید نعمت الله، علی مصفا، علیرضا رئیسیان، همایون اسعدیان، کامبوزیا پرتوی، محسن امیر یوسفی، بیژن عبدالکریمی، محمدمهدی عسگرپور، مائده طهماسبی، عنایت سمیعی و هانیه توسلی دیده می‌شود.‎

جمهوری آذربایجان و ارمنستان از سال‌های پایانی اتحاد جماهیر شوروی بر سر منطقه ناگورنو قره‌باغ با هم اختلاف دارند. جنگ قبلی آن‌ها در سال ۱۹۹۴ بر سر این موضوع، با آتش‌بسی شکننده و حدود ۳۰ هزار کشته به پایان رسید.

درگیری نظامی دو کشور از حدود سه هفته پیش دوباره آغاز شد و در جریان این درگیری‌ها چندین راکت به مناطق مرزی ایران اصابت و باعث تخریب تعدادی از خانه‌های مرزنشینان شده است.

بازداشت یک ایرانی در پی غرق شدن قایق حامل خانواده ایران‌نژاد

 

بازداشت یک ایرانی در پی غرق شدن قایق حامل خانواده ایران‌نژاد

عکسی که وب‌سایت هه‌نگاو از پناهجویان ایرانی غرق‌شده منتشر کرده است

چند روزی بعد از واژگونی یک قایق حامل ۲۲ پناهجو در کانال مانش که دست‌کم پنج عضو یک خانواده ایرانی از جمله سه کودک جان خود را از دست داده بودند، یک ایرانی کرُد بازداشت شد.

گاردین گزارش داده است وی هدایت قایق حامل پناهجویان را بر عهده داشته است.

بر اساس این گزارش، شرایط جوی و آب و هوایی در زمان حمل پناهجویان بسیار بد بوده و این شهروند ایرانی بدون در نظر گرفتن ریسک سرنگونی قایق، پناهجویان را حمل کرده است.

بر اثر این سانحه پنج عضو خانواده‌ای به نام ایران‌نژاد از جمله نیتا ایران‌نژاد ۹ ساله، آرمین ایران‌نژاد ۶ ساله و آرتین ایران‌نژاد ۱۵ ماهه جان باختند.

دادستانی شهر دانکرک می‌گوید بازجویی از این شهروند ایرانی و کسانی که نجات یافته بودند نشان می‌دهد وی روابط نزدیکی با قاچاقچیان انسان داشته است.

این گزارش می‌گوید خود شهروند ایرانی مدعی شده است که تنها یک پناهجو بوده، اما دادستانی دانکرک با توجه به تحقیقات، شواهد و گفته‌های پناهجویان نجات یافته، این ادعا را قبول نکرده است.

در این گزارش نامی از شهروند کرد ایرانی منتشر نشده، اما تحت قوانین فرانسه به اتهام «قتل نفس غیرعمدی» بازداشت شده است.

در صورت اثبات اتهام، وی می‌تواند تا ۱۰ سال به حبس محکوم شود.

گفته می‌شوند اکثریت پناهجویان غرق شده در حادثه سرنگونی قایق ایرانی و عراقی بودند.

پرونده قتل سه نفر با چاقو در فرانسه؛ تشدید اقدامات امنیتی و بازداشت دومین مظنون

 

پرونده قتل سه نفر با چاقو در فرانسه؛ تشدید اقدامات امنیتی و بازداشت دومین مظنون 


استقرار نیروهای پلیس و تشدید تدابیر امنیتی در شهر نیس فرانسه در پی حمله تروریستی روز پنج‌شنبه هشتم آبان

منابع پلیس فرانسه اعلام کردند بر اساس تازه‌ترین تحقیقات، مهاجم ۲۱ ساله‌ای که حمله «تروریستی» روز پنج‌شنبه در شهر نیس را رقم زد، فردی به نام «ابراهیم عیساوی» اهل تونس است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز روز جمعه نهم آبان از بازداشت دومین مظنون در رابطه با این کشتار فجیع خبر داد.

به گفته یک مقام قضایی فرانسه، مظنون جدید پرونده، مردی ۴۷ ساله است که تصور می‌شود شب پیش از حمله با فرد مهاجم در تماس بوده است. این مقام قضایی به دلایل امنیتی از افشای هویت مظنون دوم خودداری کرده است.

ابراهیم عیساوی روز پنج‌شنبه با حمله به کلیسایی در شهر نیس فرانسه، در حالی‌که فریاد «الله اکبر» سر داده بود، یک زن را سر برید و هم‌زمان، دو نفر دیگر را نیز به قتل رساند.

مادر این فرد روز جمعه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «العربیه» در واکنش به وقایع اخیر و ارتکاب حمله «تروریستی» توسط فرزندش ابراز بهت و ناباوری کرد.

برادر او نیز در گفت‌وگو با همین شبکه اعلام کرد که ابراهیم پس از رسیدن به خاک فرانسه به خانواده‌اش اطلاع داده بود که مقابل کلیسا می‌خوابد.

او همچنین عکس خود را در کنار کاتدرالی که مرتکب حمله در آنجا شد، برای خانواده‌اش ارسال کرده بود.

برادر عیساوی همچنین گفت که آن‌ها از تصمیم برادرش برای ارتکاب قتل کاملا بی‌اطلاع بودند.

یکی از همسایگان فرد مهاجم نیز می‌گوید که ابراهیم به عنوان مکانیک مشغول به کار بود و مشاغل «عجیب و غریب» دیگری نیز داشت اما هرگز شاهد هیچ‌گونه افراطی‌گری از سوی او نبود.

بر اساس گزارش دادستانی فرانسه، مهاجم ۲۱ ساله پس از ترک تونس، خود را با قایق از بندری در جنوب ایتالیا به فرانسه رسانده اما تاریخ ورودش به شهر نیس همچنان نامشخص است.

یک رسانه محلی فرانسه نیز هویت قربانیان این فاجعه را اعلام کرده است: نخستین قربانی مردی ۵۵ ساله به نام «ونسان لوک»، پدر دو فرزند و مسئول حفاظت از اشیاء مقدس کلیسا بود. دیگری مادری ۴۴ ساله با سه فرزند و برزیلی‌تبار به نام «سیمون» بود که دانش‌آموخته رشته آشپزی در نیس بود و در امور خیریه از قبیل کمک‌رسانی به فقرا فعالیت داشت.

مقام‌های فرانسه می‌گویند فرد مهاجم بلافاصله پس از این حمله فجیع به ضرب گلوله پلیس به شدت مجروح و شده و به بیمارستان انتقال یافته است.

تشدید تدابیر امنیتی و هشدار مقام‌ها در فرانسه

دولت فرانسه هم‌زمان با افزایش تنش‌های مذهبی و ژئوپلتیکی پیرامون انتشار کاریکاتورهای تمسخرآمیز پیامبر اسلام، از تشدید اقدام‌های امنیتی خود از جمله مستقر کردن هزاران سرباز در عبادتگاه‌ها و مراکز آموزشی در کلیه نقاط حساس این کشور خبر داده است.

وزیر کشور فرانسه از مردم خواست که به محل وقوع حمله در مرکز شهر نیس نروند و افزود که یک جلسه اضطراری برای بررسی اوضاع در دفتر وزارت کشور برگزار شده است.

این حمله تازه در حالی رخ می‌دهد که فرانسه هنوز با تبعات مرگ یک معلم تاریخ به دست یک مهاجم مسلمان چچنی‌تبار در حومه شهر پاریس دست به گریبان است.

در پی قتل ساموئل پتی مقام‌های دولت فرانسه بر حق انتشار و نمایش این کاریکاتورها تاکید کرده‌اند. این معلم ۴۷ ساله تاریخ و جغرافیا، چند روز پس از نشان دادن کاریکاتورهای پیامبر اسلام، خارج از مدرسه توسط یک مهاجم ۱۸ ساله چچنی‌تبار به نام «عبدالله انزروف» سر بریده شد.

خشم گروه‌ها و رهبران مسلمان از اقدامات فرانسه

بعد از قتل آقای پتی، فرانسه یک مسجد در محدوده «پانتن» واقع در حومه شمال شرق پاریس را برای شش ماه تعطیل کرد و رئيس ‌جمهور فرانسه بر «لزوم دفاع از ارزش‌های سکولار در مقابل اسلام افراطی و کنترل بیشتر بر بودجه خارجی مساجد» تاکید کرد.

این اقدام که از نگاه مسلمانان کفر و توهین به مقدسات دينی تلقی می‌شود خشم بخشی از مسلمانان در کشورهای مختلف را برانگیخته است.

از همین رو، مسلمانان در سراسر خاورمیانه و دیگر نقاط دنیا، روز جمعه در اعتراض به برخوردهای «اسلام‌ستیزانه» فرانسه تظاهرات گسترده‌تری به راه انداختند.

برخی از گروه‌ها و رهبران مسلمان از جمله رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، نیز خواستار تحریم کالاهای فرانسوی شده‌اند.

مذاکره وزرای دفاع اسرائیل و آمریکا درباره «مقابله با ایران»

 

مذاکره وزرای دفاع اسرائیل و آمریکا درباره «مقابله با ایران»


 بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل

ژنرال بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل، به دنبال ملاقات با مارک اسپر، همتای آمریکایی‌اش، که به تل‌آویو رفته بود، گفت اسرائیل «اکنون همه امکانات مورد نیاز را برای رویارویی با چالش‌های در حال تغییر در منطقه در اختیار دارد».

به نوشته روزنامه اسرائيلی معاریو، مذاکره وزرای دفاع اسرائیل و آمریکا، حول «حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای و مقابله» با حکومت ایران بود.

ملاقات مارک اسپر و بنی‌ گانتس در در شامگاه پنجشنبه، هشتم آبان، سومین دیدار و گفت‌وگوی آنها با یکدیگر در کمتر از یک ماه بوده است.

ملاقات قبلی وزیران دفاع دو کشور، تنها یک هفته پیش از سفر آقای اسپر به اسرائیل، در جریان سفر «اضطراری» ژنرال گانتس به واشینگتن انجام شد که با امضای «توافق جدید تضمین حفظ برتری نظامی اسرائیل» همراه بود.

وزیر دفاع ایالات متحده، پنجشنبه شب با نخست وزیر اسرائیل نیز دیدار کرد.

آقای نتانیاهو ساعتی پیش از این ملاقات، در سخنرانی در مجلس اسرائیل گفت، حفظ برتری نظامی کشورش از سوی آمریکا یک امر تضمین شده است که کماکان ادامه خواهد یافت.

در روزهای گذشته، دو عضو کنگره آمریکا پیشنهاد دادن بمب‌های فوق سنگین آمریکایی، موسوم به «مادر همه بمب‌ها» به ارتش اسرائیل، با هدف تجهیز بیش‌تر اسرائیل جهت احتمال حمله به مراکز هسته‌ای زیرزمینی ایران را مطرح کرده‌اند.

این پیشنهاد قرار است روز جمعه ۹ آبان توسط برایان ماست، جمهوری‌خواه و جاشوا گوتهایمر، دمکرات به کنگره ارائه شود.

آقای گوتهایمر در دفاع از این پیشنهاد تاکید کرده است که آمریکا «باید اسرائیل را برای مقابله با طیفی از تهدیدها، از جمله تهدیدهای ناشی از یک ایرانِ هسته‌ای، تجهیز و برتری این متحد خود را تضمین کند».

بمب جی‌بی‌یو‌۴۳ با وزن ۱۴ تن، قادر به شکافتن عمق ۶۰ متری زمین است و سنگین‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا محسوب می‌شود.

به نوشته المانیتور، پیشنهاد جدید ارائه شده به کنگره، دست اسرائیل را برای حمله به مراکز هسته‌ای زیرزمینی ایران باز می‌گذارد.

انتقال دوباره کایلی مور گیلبرت، پژوهشگر زندانی، به زندان اوین

 

انتقال دوباره کایلی مور گیلبرت، پژوهشگر زندانی، به زندان اوین


کایلی مور گیلبرت، شهروند استرالیایی-بریتانیایی و پژوهشگر مسایل خاورمیانه، که به ده سال حبس در ایران محکوم شده است

روزنامه بریتانیایی گاردین روز جمعه نهم آبان گزارش داد که کایلی مور گیلبرت، شهروند استرالیایی-بریتانیایی، به زندان اوین بازگردانده شده است.

کمتر از یک هفته پیش، در پی انتشار اخباری مبنی بر انتقال خانم گیلبرت از زندان قرچک به مکانی نامعلوم، وزارت خارجه استرالیا ضمن تاکید بر پیگیری وضعیت این زندانی، خواستار توضیح حکومت ایران در این زمینه شد.

پیش از این خبرگزاری هرانا گزارش داده بود که خانم گیلبرت روز شنبه ۳ آبان از زندان قرچک به «مکانی نامعلوم» منتقل شده و ماموران وسایل او را نیز با خود برده‌اند.

بر اساس گزارش گاردین، این شهروند استرالیایی-بریتانیایی به بازداشتگاه ۲ الف سپاه در زندان اوین بازگردانده شده است.

او در دو سال گذشته، بیشترین دوران حبس خود را در این بازداشتگاه سپری کرده بود.

او دانش‌آموخته دانشگاه کمبریج و پژوهشگر مسایل خاورمیانه در دانشگاه ملبورن استرالیا است که تابستان سال ۱۳۹۷ به دعوت دانشگاه الزهرا و دانشگاه ادیان و مذاهب قم برای شرکت در هفتمین کنفرانس بین‌المللی شیعه‌شناسی به ایران سفر کرد.

خانم گیلبرت در پاییز همان سال، حین بازگشت به استرالیا، در فرودگاه امام دستگیر و به اتهام جاسوسی به ده سال زندان محکوم شد.

این پژوهشگر و استاد دانشگاه، چندی پیش گفته بود که مقام‌های امنیتی ایران در ازای کاهش حکم حبس به او پیشنهاد همکاری برای جاسوسی داده‌اند اما او نپذیرفته است.

منابع آگاه می‌گویند احتمال دارد انتقال خانم گیلبرت به زندان اوین، به دلیل شرایط اسف‌‌بار و وضعیت هولناک زندان قرچک در میانه بحران شیوع کرونا یا نگرانی‌هایی درباره وضعیت حبس او باشد.

گزارش‌ها حاکی است که این پژوهشگر زندانی هفته گذشته، با محمدمهدی حاج‌محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها و همچنین علی باقری کنی، معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه ایران و دبیر ستاد حقوق بشر، دیدار کرده بود.

خبرگزاری میزان پس از این دیدار نوشت که آقای حاجی محمدی به مسئولان زندان گفته است باید برای رفع نواقص و کمبودهای زندان قرچک اقدام کنند.