دوشنبه، آبان ۰۵، ۱۳۹۹

خشونت نیروی انتظامی؛ سه ویدیوی دلخراش و دو قتل درعرض پنج روز

 

خشونت نیروی انتظامی؛ سه ویدیوی دلخراش و دو قتل درعرض پنج روز

بهاره یا همان دختر آبادانی، مهرداد سپهری و محسن مین‌باشی؛ سه پرونده و دو قتل. در هر سه پرونده مستقیم یا غیرمستقیم پای نیروهای انتظامی و امنیتی در میان است.

Iran KW08 Gonabadi dervish (FARS)

عکس از آرشیو

در چند روز گذشته ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد که در آن فردی هنگام تعقیب از سوی پلیس با شلیک گلوله کشته می‌شود.

فرد کشته شده "محسن مین‌باشی" نام دارد و ۳۷ ساله است. این اتفاق روز چهارشنبه ۳۱ مهر در شهرستان اسفراین واقع در استان خراسان شمالی روی داده است.

پس از انتشار ویدیوی کشته شدن این فرد توسط شلیک گلوله نیروهای انتظامی، دادستان نظامی خراسان شمالی درباره این موضوع توضیحاتی داد.

خبرگزاری ایسنا به نقل از محسن زارع نوشته که اولیای دم جوان کشته شده با حضور در دادسرای نظامی شکایتی با عنوان تیراندازی منجر به قتل مطرح کردند.

دادستان نظامی خراسان شمالی همچنین گفته که دستور کالبدشکافی به پزشکی قانونی داده شده است. همچنین به ضابطان قضایی دستور داده شده تا فیلم دوربین‌های مداربسته محل سانحه را جمع‌آوری و به دقت بررسی کنند.

به گفته دادستان تحقیق از شاهدان نیز در حال انجام است.

 

جنایتی دیگر در #اسفراین

ویدئویی ازشکنجه وقتل جوان اسفراینی در پی تعقیب و گریز و تیراندازی توسط پلیس، پنج‌شنبه اول آبان۹۹

پس از تیراندازی و زخمی کردن شخصی، با وجود جراحت شدید به شکنجه ادامه داده و وی را به قتل میرسانند #مهرداد_سپهری #دختر_آبادانی #جوان_اسفراینی #سکوت_ممنوع

این 

خبر در حالی منتشر شد که تنها یک روز قبل از آن،ویدیویی دلخراش از جوانی منتشر شد که در مشهد توسط نیروی انتظامی دستگیر شده و در حالی که دستانش به یک تیر چراغ برق با دستبند بسته شده است، توسط شوکر و اسپری فلفل مورد ضرب و شتم ماموران قرار می گیرد.

این فرد که "مهرداد سپهری" نام داشت، در خودروی پلیس و هنگام انتقال به کلانتری جانش را از دست می‌دهد.

خانواده او اعلام کرده‌اند که وی به دلیل خفگی ناشی از اسپری فلفل فوت کرده است.

تنها چند روز پیش از آن نیز یک ویدیوی دلخراش دیگر فضای مجازی و واقعی را تکان داد: ویدیوی دختر آبادانی که با صورت غرق در خون روی زمین افتاده و مردی با لباس نگهبانی و حراست پایش را روی سینه او گذاشته و نیز ناحیه سینه او را با دست لمس می‌کند.

بسیاری از کاربران در شبکه های اجتماعی خشونت بیش از اندازه نیروی انتظامی در برخورد با متهمان را مرتبط با سالگرد اعتراضات خیابانی آبان ماه دانسته‌اند.

در آبان سال گذشته و پس از سه برابر شدن قیمت بنزین در یک شب، مردم معترض به این افزایش قیمت به خیابان‌ها آمدند. به گفته مقامات رسمی در جریان این اعتراضات حدود ۳۰۰ نفر و بنا بر آمار غیررسمی حدود  ۱۵۰۰ نفر کشته شدند.

متهمانی که پیش از رسیدن به کلانتری کشته می‌شوند

توضیحات و فیلم‌هایی که درباره این سه رویداد از سوی مقامات رسمی جمهوری اسلامی منتشر شدند همگی بر متهم بودن این افراد تاکید داشتند. از جمله در مورد فرد بازداشت‌شده در مشهد که بر اثر اسپری فلفل خفه شده است‌، گفته شد که او معتاد بوده و پیش از دستگیری شیشه‌های خودروهای پارک‌شده در محل را شکسته است.

روزنامه خراسان روز دوشنبه ۵ آبان در این باره نوشت: «بررسی تعدادی از فیلم‌های ضبط شده در محل وقوع حادثه و همچنین تماس‌های اضطراب‌آمیز توام با نگرانی مردم از رفتارهای یک جوان در توس ۵۳ به پلیس ۱۱۰، نشان می‌دهد که جوانی به نام مهرداد با برخی از حاضران در توس ۵۳ درگیر می‌شود و زن جوانی نیز هراسان از پلیس درخواست کمک می‌کند. او چند دقیقه بعد دوباره با پلیس ۱۱۰ تماس می‌گیرد و با ابراز نگرانی شدید از رفتارهای غیرطبیعی آن جوان، از نیروهای انتظامی می‌خواهد که برای جلوگیری از وقوع حادثه‌ای تلخ زودتر به محل مذکور عزیمت کنند.»

این روزنامه در ادامه نوشت: «اما زمانی که مامور انتظامی تا رسیدن گشت خودرویی، دستان متهم را با دستبند به میله‌ای فلزی حلقه زده است، برخی گفتارهای اهانت‌آمیز وی موجب استفاده مامور از شوکر می‌شود که همین امر نیز انتقاداتی جدی  را در پی داشت.»

روزنامه خراسان همچنین مرگ این فرد را  "مشکوک " دانسته است.

این در حالی است که به گفته کارشناسان حقوقی، ضابطان قضایی و پلیس به هیچ عنوان اجازه اعمال خشونت به خصوص پس از دستگیری متهم را ندارند.

همشهری آنلاین روز دوشنبه ۵ آبان در گزارشی درباره  "محسن مین‌باشی" که در اسفراین به ضرب گلوله پلیس کشته شد، این فرد را "از افراد شرور منطقه و فروشنده موادمخدر صنعتی" معرفی کرد و نوشت: «مرد شرور با دیدن مأموران با استفاده از چاقو به سوی آنها حمله‌ور شد و قصد درگیری داشت. در این شرایط مأموران به او اخطار کردند و با استفاده از اسپری فلفل قصد دستگیری‌اش را داشتند اما او باز هم به سوی مأموران یورش برد. تا اینکه مأموران مجبور شدند طبق قانون در برابر او شدت عمل به خرج بدهند.»

این سایت وابسته به شهرداری تهران در ادامه از قول فرمانده انتظامی شهرستان اسفراین نوشت که ماموران ابتدا اقدام به شلیک هوایی کرده‌اند و بعد از اینکه متهم به آنها حمله کرده مجبور به شلیک گلوله به پای او شده‌اند.

سرهنگ مجید یگانه‌پور در ادامه گفته است: «مأموران بلافاصله با اورژانس تماس گرفتند اما برای اینکه متهم زودتر به مراکز درمانی منتقل شود، با خودروی سازمانی به بیمارستان انتقال یافت اما با وجود تلاش کادر درمان، جانش را از دست داد.»

این مقام انتظامی اما توضیح نداده که شلیک به پا چگونه منجر به فوت شده است.

فرمانده انتظامی اسفراین همچنین گفته مأموران در بازرسی بدنی متهم از او مقدار چهار گرم و ۷۰سانت هروئین، ۶۰سانت شیشه، یک عدد ترازوی توزین مواد و یک قبضه چاقو کشف کرده‌اند.

هیچیک از این گزارش‌ها قابل‌راستی‌آزمایی مستقل نیستند. حتی اگر درست باشند، به معنای آن نیست که مامور پلیس مجاز به آزار و شکنجه یک متهم به هنگام بازداشت است. 

با نبود رسانه‌های مستقلی که بتوانند این اخبار را پیگیری و واقعیت ماجرا را برای افکار عمومی روشن کنند، تنها منابعی که می‌مانند، رسانه‌هایی هستند که یا مستقیما به حکومت وابسته‌اند و یا اگر رسانه‌ای  درباره چنین موضوعاتی تحقیقات گسترده انجام دهد با خطر تعطیلی و توقیف روبرو می‌شود.

خبرنگاران مستقل نیز در صورت پیگیری این موضوعات با خطر تعقیب و دستگیری روبرو هستند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر