دوشنبه، آذر ۱۰، ۱۳۹۹

عربستان با عبور پروازهای تجاری اسرائیل از حریم هوایی خود موافقت کرد

 

عربستان با عبور پروازهای تجاری اسرائیل از حریم هوایی خود موافقت کرد

پرواز مستقیم از اسرائیل به امارات متحده عربی بخشی از توافق عادی‌سازی روابط دو کشور است.

یک مقام ارشد دولت ترامپ گفت که ریاض روز دوشنبه ۱۰ آذر موافقت کرد که هواپیماهای اسرائیلی در مسیر خود به سوی امارات متحده عربی از حریم هوایی عربستان عبور کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از گفت‌وگوی جرد کوشنر فرستاده ویژه دونالد ترامپ به خلیج فارس با مقامات عربستان این توافق بدست آمد.

این توافق ساعاتی پیش از نخستین پرواز تجاری اسرائیل به امارات متحده عربی حاصل شد. در صورت عدم توافق عربستان، این پرواز لغو می‌شد.

پرواز مستقیم از اسرائیل به امارات متحده عربی بخشی از توافق عادی‌سازی روابط دو کشور است.

از دیگر مسائل مورد بحث بین مشاوران اعزامی ترامپ با مقامات سعودی پایان دادن به محاصره اقتصادی سه ساله قطر است.

سازمان مجاهدین خلق دست داشتن در عملیات کشتن محسن فخری‌زاده را رد کرد

 

سازمان مجاهدین خلق دست داشتن در عملیات کشتن محسن فخری‌زاده را رد کرد


جنازه محسن فخری‌زاده روز دوشنبه تشییع و در امامزاده صالح به خاک سپرده شد.

سازمان مجاهدین خلق روز دوشنبه ۱۰ آذر اتهام‌های مقامات ایران مبنی بر دست داشتن این گروه در عملیات کشتن محسن فخری‌زاده را رد کرد و آن را «کینه‌توزی و دروغ‌» جمهوری اسلامی خواند.

محسن فخری‌زاده مهابادی، چهره ارشد در برنامه هسته‌ای ایران و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران، روز هفتم آذر ماه در «منطقه آبسرد» دماوند هدف سوءقصد قرار گرفت و کشته شد. جنازه او روز دوشنبه تشییع و در امامزاده صالح به خاک سپرده شد.

سازمان مجاهدین در بیانیه روز دوشنبه خود گفته که متهم کردن این سازمان به «کشتن کارشناس هسته‌ای رژیم موضوع تازه‌ای نیست و واکنشی به افشای کلیت ساختار و برنامه هسته‌ای ملاهاست».

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، روز دوشنبه گفته بود: سوابق کسی که این عملیات را «طراحی» کرده، «مکشوف» است و سازمان مجاهدین خلق و «رژیم صهیونیستی و موساد» را به دست داشتن در این ترور متهم کرد.

سازمان مجاهدین خلق در بیانیه خود، آقای شمخانی را به «عصبانیت، کینه‌ورزی و دروغگویی علیه این گروه» متهم کرده و «افشاگری‌های پیشین درباره برنامه هسته‌ای ایران و پایگاه‌های مخفی آن» را ناشی از اقدامات خود دانسته است.

این تشکیلات می‌گوید: «سازمان مجاهدین خلق نخستین بار در سال ۱۳۸۳ محسن فخری‌زاده را به عنوان مقام مسئول تشکیلات رژیم برای ساخت بمب شناسایی کرد».

به گفته سازمان مجاهدین خلق، اقدامات این گروه «جهان و مردم ایران را از خطر دستیابی سریع ملاها به بمب هسته‌ای نجات داد و راه آن‌ها را سد کرد».

به رغم گذشت سه روز از عملیات کشتن محسن فخری‌زاده هنوز هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این ترور را برعهده نگرفته است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در این زمینه گفته است که در حادثه منجر به ترور فخری‌زاده، «هیچ فردی در صحنه حضور نداشت و از تجهیزات الکترونیکی استفاده شده بود».

خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران نیز در گزارشی نوشت که در این ترور از خودرو نیسانی استفاده شد که در فاصله ۱۵۰ متری ماشین فخری‌زاده متوقف بوده و از یک دستگاه تیربار اتوماتیک کنترل از راه دور روی آن، شلیک‌های متعددی» صورت می‌گیرد که در نهایت منجر به کشته‌شدن فخری‌زاده می‌شود.

تلویزیون انگلیسی زبان «پرس‌تی‌وی» وابسته به جمهوری اسلامی روز دوشنبه مدعی شد که سلاح تیربار در محل ترور ساخت اسرائیل است.

سازمان مجاهدین خلق طی چهار دهه گذشته بارها علیه اهداف مختلف در ایران دست به عملیات مسلحانه زده و مسئولیت آن‌ها را به عهده گرفته است، ولی در سال‌های اخیر به ندرت مسئولیت عملیاتی را به عهده گرفته است.

رافائل گروسی: توقف بازرسی‌های آژانس بردی نصیب ایران نمی‌کند

 

رافائل گروسی: توقف بازرسی‌های آژانس بردی نصیب ایران نمی‌کند


رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه ۱۰ آذر اعلام کرد که توقف بازرسی‌های نهاد تحت امر او از تاسیسات هسته‌ای ایران بردی نصیب این کشور نخواهد کرد.

رافائل گروسی به خبرگزاری فرانسه گفت: «بسیار مهم است که اطمینان‌های ضروری و معتبر به جهانیان داد مبنی بر اینکه انحرافی از برنامه هسته‌ای به سمت اهداف نظامی رخ نخواهد داد».

او افزود: «ما اضطراب موجود را درک می‌کنیم ولی همزمان باید درک کرد که هیچ طرفی، خود ایران در ابتدا، از کاهش، محدود کردن یا اخلال در کاری که ما همراه آن‌ها انجام می‌دهیم برد نخواهد کرد».

گروسی تایید کرد که آژانس هنوز هیچ علامتی از جانب مقامات ایرانی دریافت نکرده است مبنی بر این‌که قصد داشته باشند بازرسی از تاسیسات هسته‌ای را به‌خاطر کشته شدن محسن فخری‌زاده تغییر دهند.

واکنش مدیرکل آژانس به طرحی است با عنوان «لغو اجرای پروتکل الحاقی درباره بازرسی‌های» آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران، که یک فوریت آن ۱۲ آبان در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است ولی برخی از نمایندگان، پس از کشته شدن محسن فخری‌زاده، خواستار دو فوریتی شدن و تصویب فوری آن هستند.

بر پایه پروتکل الحاقی پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای معروف به «ان‌پی‌تی» که ایران در تفاهم اتمی لوزان اجرای داوطلبانه آن را پذیرفته است، بازرسان آژانس مجاز خواهند بود هر زمان که لازم می‌دانند تأسیسات هسته‌ای ایران را سرزده بازرسی کنند.

مدیرکل آژانس می‌گوید این نخستین بار نیست که نمایندگان مجلس ایران چنین مسیری را دنبال می‌کنند.

او افزود: «هیچ نشانه‌ای از مانع‌تراشی یا ایجاد محدودیت در مسیر همکاری با خود مشاهده نکرده‌ایم. دلیلی هم وجود ندارد که فکر کنیم این قضیه الان موضوعیت دارد».

محسن فخری‌زاده مهابادی، چهره ارشد در برنامه هسته‌ای ایران و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران، روز هفتم آذرماه در «منطقه آبسرد» دماوند در جریان یک عملیات ترور کشته شد.

آقای گروسی می‌گوید: «ما از هرگونه خشونتی ابراز انزجار می‌کنیم، ما یک سازمان بین‌المللی در خدمت صلح و امنیت هستیم».

روز دوشنبه همچنین اعلام شد که نمایندگان طرف‌های باقیمانده در برجام شامل ایران، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان قرار است روز ۱۶ دسامبر در وین گردهم آیند تا درباره توافق هسته‌ای با تهران موسوم به برجام مذاکره کنند.

نشست کمیسیون مشترک برجام ۲۶ آذر در وین برگزار می‌شود

 

نشست کمیسیون مشترک برجام ۲۶ آذر در وین برگزار می‌شود


عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی و هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا روز دوشنبه دهم آذر در بیانیه‌ای اعلام کرد نشست آینده کمیسیون مشترک برجام روز ۲۶ آذر (۱۶ دسامبر) در وین، پایتخت اتریش، برگزار می‌شود.

این بیانیه می‌افزاید ریاست نشست ۲۶ آذر بر عهده هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، خواهد بود و نمایندگان تروئیکا (بریتانیا، آلمان و فرانسه) و همچنین چین، روسیه و ایران در این نشست حضور دارند.

حاضران در این نشست قرار است درباره اقدام‌های جاری به منظور حفظ توافق هسته‌ای ایران موسوم به «برجام» و چگونگی تضمین اجرای کامل و موثر این توافق توسط همه طرف‌ها گفت‌وگو کنند.

بر همین اساس، ایجاد آمادگی برای تبادل نظرهای آتی در سطح وزیران نیز در دستور کار این نشست قرار دارد.

آخرین نشست اعضا به دلیل همه‌گیری جهانی ویروس کرونا با سه ماه تاخیر شهریورماه گذشته برگزار شد.

اتحادیه اروپا در ماه‌های اخیر بارها بر لزوم پایبندی کامل ایران به اجرای تعهدات هسته‌ای تاکید کرده و مقام‌های جمهوری اسلامی را به توقف عدول از توافق هسته‌ای فراخوانده است.

هفته گذشته نیز نشستی اضطراری در همین راستا با حضور وزیران خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان با هدف حل مناقشات درباره توافق هسته‌ای ایران برگزار شد.

بر اساس تازه‌ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که روز ۲۸ آبان منتشر شد، ایران تزریق گاز هگزافلوراید اورانیوم یا همان یواِف۶ به دستگاه‌های سانتریفوژ نسل دو را آغاز کرده است.

آمریکا اردیبهشت ۹۷ از برجام خارج شد، با وجود این، جو بایدن، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، که قرار است از بیستم ژانویه زمام امور را در کاخ سفید به‌دست بگیرد، احتمال بازگشت دولت آینده ایالات متحده به برجام را رد نکرده است.

آقای بایدن می‌گوید دولت او در صورتی به برجام می‌پیوندد که ایران به این توافق به طور جدی پایبند باشد.

طویله ولایت قاتل و دزد و دروغگوی پلید و خبیث مجلس قدیم ایران به کلیات طرح ایجاد محدودیت‌ هسته‌ای و افزایش میزان غنی‌سازی رای داد

 

طویله ولایت قاتل و دزد و دروغگوی پلید و خبیث مجلس قدیم ایران به کلیات طرح ایجاد محدودیت‌ هسته‌ای و افزایش میزان غنی‌سازی رای داد


مجلس شورای پلید و ننگین اسلامی روز سه‌شنبه ۱۱ آذر به کلیات طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» رای داد که در صورت تصویب نهایی، محدودیت‌هایی بر سر بازرسی از تاسیسات هسته‌ای ایران وضع خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، ۲۵۱ نماینده مجلس به کلیات این طرح رای مثبت داده‌اند.

خبرگزاری فارس گزارش داده که نمایندگان مجلس پس از تصویب کلیات این طرح، شعارهای «الله‌اکبر، مرگ بر اسرائیل، مرگ بر آمریکا، خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست، حسین حسین شعار ماست شهادت افتخار ماست، ای رهبر آزاده آماده‌ایم آماده» سر داده‌اند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، پس از تصویب کلیات این طرح گفت که «مجلس این پیغام را به دشمنان ایران اسلامی داد که بازی یک طرفه پایان پیدا کرده است».

اگر این طرح به تصویب نهایی برسد و شورای نگهبان آن را تایید کند، دولت بر اساس ماده شش آن موظف است که در صورت «عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای ۱+۴ در قبال ایران و عادی نشدن روابط کامل بانکی و عدم رفع موانع صادرات و فروش نفت ایران دو ماه پس از تصویب این قانون، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند».

بر پایه پروتکل الحاقی پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای معروف به «ان‌پی‌تی» که ایران در تفاهم اتمی لوزان اجرای داوطلبانه آن را پذیرفته است، بازرسان آژانس مجاز خواهند بود هر زمان که لازم می‌دانند تأسیسات هسته‌ای ایران را سرزده بازرسی کنند.

طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» که ۹ ماده دارد همچنین دولت جمهوری اسلامی را «مکلف کرده» که برای لغو تحریم‌ها «غنی‌سازی ۲۰ درصدی را عملیاتی کند و سازمان انرژی اتمی هم استفاده از سانتریفوژ‌های نسل ۶ و ۸» را در دستور کار قرار دهد.

در بخشی از این طرح، دولت «موظف به ذخیره و تولید سالانه ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد شده» و سازمان انرژی اتمی نیز باید «ماهانه ۵۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌سازی شده با غنای پایین نگهداری و تولید کند».

بهره‌برداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی در اصفهان، بهینه‌سازی رآکتور آب سنگین اراک و طراحی رآکتور آب سنگین ۴۰ مگاواتی دیگر با هدف تولید رادیو ایزوتوپ‌های بیمارستانی نیز در این طرح مورد تاکید قرار گرفته است.

پیشتر، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به طرح مجلس ایران واکنش نشان داده و گفته بود که توقف بازرسی آژانس از تأسیسات هسته‌‌ای ایران بردی نصیب تهران نخواهد کرد.

او افزوده بود: «بسیار مهم است که اطمینان‌های ضروری و معتبر به جهانیان داد مبنی بر اینکه انحرافی از برنامه هسته‌ای به سمت اهداف نظامی رخ نخواهد داد».

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار داشت: «ما اضطراب موجود را درک می‌کنیم ولی همزمان باید درک کرد که هیچ طرفی، خود ایران در ابتدا، از کاهش، محدود کردن یا اخلال در کاری که ما همراه آن‌ها انجام می‌دهیم برد نخواهد کرد».

ایران شامگاه دوشنبه ۱۰ آذر به اظهارات آقای گروسی واکنش نشان داد.

کاظم غریب‌آبادی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در این زمینه گفت: از آژانس در وهله اول انتظار می‌رود به طور شفاف موضع خود را در پیوند با ترور محسن فخری‌زاده اعلام، و قویاً آن را محکوم کند.

او در صفحه توئیترش نوشته است: «آژانس در برابر کشور عضوی که پذیرای بیشترین بازرسی‌هاست، اما دانشمندانش ترور می‌شوند و تأسیسات هسته‌ای آن نیز هدف خرابکاری قرار می‌گیرند، مسئولیت اساسی دارد».

کشته شدن محسن فخری‌زاده، چهره ارشد در برنامه هسته‌ای ایران و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران، در روز هفتم آذر برخی از نمایندگان را بر آن داشت تا طرح «لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» را در اولویت بررسی قرار دهند که در بخشی از آن به «لغو اجرای پروتکل الحاقی درباره بازرسی‌های» آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران اشاره شده است.

خبرگزاری‌های ایران روز سه‌شنبه صحبت‌های مخالفان و موافقان این طرح را منعکس کردند.

ابوالفضل عمویی، نماینده مجلس شورای اسلامی، با اشاره به کشته شدن محسن فخری‌زاده در موافقت با این طرح صحبت کرد و گفت که «محاسبات غلط راهبردی دشمن باید تغییر کند و ما فکر می‌کنیم با تمرکز بر برنامه هسته‌ای و بازرسی‌های اعمال شده، می‌توانیم به بی‌توازنی‌های موجود پاسخ دهیم».

رجب رحمانی، دیگر نماینده موافق، مدعی شد که با تصویب این طرح «تحریم‌ها رفع خواهد شد». او افزوده که با این طرح، «از ورود جاسوسان به اماکن هسته‌ای ما جلوگیری خواهد شد».

همزمان خبرگزاری فارس گزارش داده که گروهی موسوم به «دانشجو» مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و خواستار «توقف فوری و بدون شرط اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و لغو تمامی نظارت‌های فراپروتکلی و اخراج بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از کشور شدند».

فارس افزوده که این افراد از ساعت «یک بامداد» دست به تجمع زده و علیه آمریکا و اسرائیل شعار داده‌اند.

اطلاعیه گروهی از فعالان سیاسی و مدنی ایران درباره فخری‌زاده

 

اطلاعیه گروهی از فعالان سیاسی و مدنی ایران درباره فخری‌زاده

جمعی از فعالان سیاسی و مدنی ایران درباره کشته شدن محسن فخری‌زاده اطلاعیه‌ای منتشر کرده‌اند. آن‌ها هدف حمله به خودروی حامل فخری‌زاده را منتفی یا مشکل ساختن رفع تحریم‌ها و بازگشت آمریکا به برجام دانسته‌اند.

روز سه‌شنبه ۱۱ آذر (اول دسامبر) گروهی از فعالان سیاسی و مدنی با انتشار بیانیه‌ای به کشته شدن محسن فخری‌زاده واکنش نشان داده و از جمهوری اسلامی خواستار "عملکرد هوشمندانه" شده‌اند. متن این اطلاعیه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

امضاکنندگان این اطلاعیه در ارتباط با حمله به خودروی حامل فخری‌زاده انگشت اتهام را متوجه "متهم اول" این پرونده، یعنی دولت اسرائیل کرده‌اند.

باید یادآور شد که نقش احتمالی اسرائیل در کشتن محسن فخری‌زاده برای نخستین بار از سوی روزنامه "نیویورک تایمز" مطرح شده بود. نیویورک تایمز با انتشار گزارشی به نقل از سه منبع اطلاعاتی مسئولیت این حمله را برعهده اسرائیل دانسته بود.

در گزارش نیویورک تایمز نیز هدف از انجام این حمله دشوار ساختن بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌های ایران از سوی دولت جو بایدن عنوان شده بود.

اکنون این گروه از فعالان سیاسی و مدنی نیز مدعی شده‌اند که این اقدام در آخرین هفته‌های دولت ترامپ و پس از شکست راهبرد فشار حداکثری صورت می‌گیرد.

امضاکنندگان این اطلاعیه درباره انگیزه انجام این عملیات چنین نوشته‌اند، "هدف منتفی یا مشکل ساختن رفع تحریم‌ها و بازگشت آمریکا به برجام و شعله‌ور کردن آتش جنگ و تضعیف ایران" بوده است.

این گروه از فعالان سیاسی و مدنی در عین حال از حکومت ایران درخواست کرده‌اند با در پیش گرفتن سیاستی "هوشمندانه" و عملکردی "مقتدرانه" مانع از پیروزی دشمنان جمهوری اسلامی شوند.

آنها خواستار افزایش "توان دفاع ملی" و "تقویت بازدارندگی" شده و از مقامات حکومت ایران درخواست کرده‌اند با "نفوذناپذیر و کارآمد کردن نهادهای اطلاعاتی و امنیتی برابر نفوذ بیگانگان" مانع از تکرار چنین حملاتی گردند.

این اطلاعیه را از جمله افرادی همچون محمدرضا خاتمی، حسین کروبی، علی‌اکبر صالحی، سراج‌الدین موسوی، علی مزروعی، محسن میردامادی، شهیندخت ملاوردی، محمود صادقی و بهزاد نبوی امضا کرده‌اند.

اتحادیه انجمن‌های علمی آلمان: احمدرضا جلالی را آزاد کنید

 

اتحادیه انجمن‌های علمی آلمان: احمدرضا جلالی را آزاد کنید

پزشکان و پژوهشگران آلمان از مقامات جمهوری اسلامی خواسته‌اند حکم اعدام احمدرضا جلالی را لغو کرده و آزادی را به او برگردانند. اتحادیه جهانی پزشکان نیز از رهبر جمهوری اسلامی خواسته جلوی اجرای حکم اعدام دکتر جلالی را بگیرد.

چند روز قبل پتر آندره آلت، رییس مجمع مدیران موسسات آموزش عالی در آلمان در نامه‌ای به آیت‌الله خامنه‌ای، مراتب نگرانی عمیق خود را از انتقال احمدرضا جلالی به سلول انفرادی و اجرای احتمالی حکم اعدام او ابراز کرد و خواستار حفظ جان و آزادی او شد. حال اتحادیه انجمن‌های علمی آلمان، به این فراخوان پیوسته‌ و برای آزادی هرچه سریع‌تر این پزشک ایرانی- سوئدی فراخوان داده است.

اتحادیه نامبرده یادآوری می‌کند که اعدام احتمالی دکتر جلالی، آسیب‌های اجتناب‌ناپذیری بر مناسبات علمی – پژوهشی تهران و برلین خواهد گذاشت: «برای جامعه علمی جهانی قابل پذیرش نیست که یکی از اعضای آن، سال‌ها بدون هیچ مبنای حقوقی و قانونی در شرایطی دشوار حبس شود و با خطر اعدام روبرو باشد.»

احمدرضا جلالی، متخصص مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه، یک چهره دانشگاهی و علمی است که سابقه تدریس در دانشگاه‌های ایتالیا، بلژیک و سوئد را دارد. او در سال ۱۳۹۵ به دعوت دانشگاه تهران و شیراز به ایران سفر کرد اما بازداشت شد. او را به ارتباط با "دولت متخاصم" و جاسوسی متهم و به اعدام محکوم کرده‌اند.

اتحادیه انجمن‌های علمی آلمان می‌گوید احمدرضا جلالی باید به علت ابتلای احتمالی به سرطان خون مورد مراقبت‌های درمانی قرار بگیرد، اما از این رسیدگی‌ها محروم است. مقامات امنیتی این پژوهشگر را در اعترافاتی اجباری، وادار کردند که به جاسوسی اقرار کند اما مادر، همسر و خود او بعدا اعلام کردند که این سخنان اعتباری ندارد و تحت فشار بیان شده است.

Belgien Brüssel Protest für Freilassung von Ahmadreza Dschalali

تطاهرات در بلژیک در فراخوان به آزادی احمدرضا جلالی - عکس مربوط به سال ۲۰۱۷

فراخوان اتحادیه جهانی پزشکان و برندگان نوبل

اتحادیه جهانی پزشکان نیز از رهبر جمهوری اسلامی خواسته که جلوی اجرای حکم اعدام دکتر جلالی را بگیرد.

دیوید بارب و فرانک اولریش مونتگمری از اتحادیه جهانی پزشکان در نامه‌ مشترکی به آیت‌الله خامنه‌ای، تاکید کرده‌اند که دکتر جلالی، سرگرم کار پژوهشی خود بود و صرفا به دلیل دانش و تخصص خود دستگیر و زندانی شده است.

شبکه بین‌المللی موسوم به "دانشمندان تحت خطر" نیز با تاکید بر آزار و شکنجه احمدرضا جلالی توسط نیروهای امنیتی، دولت ایران را به آزادی فوری او فراخوانده است. ۱۴۹ نفر از دارندگان جوایز نوبل هم در این میان طوماری امضا کرده و از رهبر جمهوری اسلامی خواسته‌اند این پزشک متخصص را آزاد کند.

پنج روز پیش از این، سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای از جامعه جهانی خواست پیش از آن که دیر شود، برای نجات جان دکتر جلالی از جمله از طریق سفارت‌خانه‌های خود در تهران اقدام کنند.

ویدا مهران‌نیا، همسر او به دویچه‌وله گفته که هیچ مدرکی علیه او وجود ندارد و شوهرش تنها یک قربانی است. طبق اعلام برخی فعالان رسانه‌ای، گویا مقامات ایران به بلژیک و سوئد پیشنهاد کرده‌اند که این پژوهشگر را با اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی مظنون به "اقدام تروریستی" را معاوضه کنند. اسدی به طراحی یک بمب‌گذاری در گردهمایی شورای مقاومت ملی در پاریس متهم شده و محاکمه‌اش اخیرا شروع شده است.

یک فرمانده سپاه پاسداران در مرز عراق و سوریه کشته شد

 

یک فرمانده سپاه پاسداران در مرز عراق و سوریه کشته شد

خودروی حامل یک فرمانده سپاه پاسداران در منطقه مرزی عراق و سوریه هدف حمله هوایی قرار گرفت. این فرمانده سپاه و سه شبه‌نظامی دیگر این خودرو در اثر این حمله هوایی کشته شدند. هویت این فرمانده سپاه اعلام نشده است.

حمله به خودروی حامل یک فرمانده سپاه پاسداران در ساعات بامدادی روز یکشنبه نهم آذر (۲۹ نوامبر) روی داده است. این در حالی است که مقامات امنیتی عراق این خبر را روز دوشنبه ۳۰ نوامبر اعلام و تایید کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی از بغداد خبر حمله به خودروی حامل این فرمانده سپاه پاسداران را منتشر کرده است. گفته می‌شود که سه نفر دیگر نیز در جریان این حمله هوایی کشته شده‌اند. خودروی آن‌ها پر از سلاح بوده است.

خبرگزاری رویترز در گزارش خود در مورد هویت این فرمانده سپاه پاسداران و سایر سرنشینان این خودرو ابراز بی‌اطلاعی کرده است.

مقامات امنیتی عراق اعلام کرد‌ه‌اند که حمله هوایی به این خودرو در مرز مشترک عراق و سوریه و پس از ورود این خودرو به خاک سوریه صورت گرفته است.

شبه‌نظامیان عراقی به ماموران در رابطه با بیرون کشیدن اجساد این افراد از خودروی یاد شده کمک کرده‌اند.

رویترز در ادامه گزارش خود نوشته است که حمله به خودروی حامل این فرمانده سپاه چندی پس از حمله به خودروی حامل محسن فخری‌زاده روی داده است.

خبرگزاری آناتولی به نقل از مقامات محلی نام این فرمانده سپاه را مسلم شهدان و محل وقوع این حمله هوایی را حوالی روستای السویعیه در شهر ابوکمال، واقع در شرق دیرالزور اعلام کرده است.

مقامات جمهوری اسلامی ایران اسرائیل را مسئول حمله به خودروی حامل فخری‌زاده می‌دانند. این در حالی است که روشن نیست مسئولیت حمله هوایی به خودروی این فرمانده سپاه با که بوده است.

رافائل گروسی: توقف بازرسی‌های آژانس بردی نصیب ایران نمی‌کند

 

رافائل گروسی: توقف بازرسی‌های آژانس بردی نصیب ایران نمی‌کند


رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه ۱۰ آذر اعلام کرد که توقف بازرسی‌های نهاد تحت امر او از تاسیسات هسته‌ای ایران بردی نصیب این کشور نخواهد کرد.

رافائل گروسی به خبرگزاری فرانسه گفت: «بسیار مهم است که اطمینان‌های ضروری و معتبر به جهانیان داد مبنی بر اینکه انحرافی از برنامه هسته‌ای به سمت اهداف نظامی رخ نخواهد داد».

او افزود: «این رنج برای ما قابل درک است ولی همزمان باید متوجه بود که هیچ طرفی، خود ایران در ابتدا، از کاهش، محدود کردن یا اخلال در کاری که ما همراه آن‌ها انجام می‌دهیم برد نخواهد کرد».

گروسی تایید کرد که آژانس هنوز هیچ علامتی از جانب مقامات ایرانی دریافت نکرده است مبنی بر این‌که قصد داشته باشند بازرسی از تاسیسات هسته‌ای را به‌خاطر کشته شدن محسن فخری‌زاده تغییر دهند.

واکنش مدیرکل آژانس به طرحی است با عنوان «لغو اجرای پروتکل الحاقی درباره بازرسی‌های» آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران، که یک فوریت آن ۱۲ آبان در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است ولی برخی از نمایندگان، پس از کشته شدن محسن فخری‌زاده، خواستار دو فوریتی شدن و تصویب فوری آن هستند.

بر پایه پروتکل الحاقی پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای معروف به «ان‌پی‌تی» که ایران در تفاهم اتمی لوزان اجرای داوطلبانه آن را پذیرفته است، بازرسان آژانس مجاز خواهند بود هر زمان که لازم می‌دانند تأسیسات هسته‌ای ایران را سرزده بازرسی کنند.

مدیرکل آژانس می‌گوید این نخستین بار نیست که نمایندگان مجلس ایران چنین مسیری را دنبال می‌کنند.

او افزود: «هیچ نشانه‌ای از مانع‌تراشی یا ایجاد محدودیت در مسیر همکاری با خود مشاهده نکرده‌ایم. دلیلی هم وجود ندارد که فکر کنیم این قضیه الان موضوعیت دارد».

محسن فخری‌زاده مهابادی، چهره ارشد در برنامه هسته‌ای ایران و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران، روز هفتم آذرماه در «منطقه آبسرد» دماوند در جریان یک عملیات ترور کشته شد.

آقای گروسی می‌گوید: «ما از هرگونه خشونتی ابراز انزجار می‌کنیم، ما یک سازمان بین‌المللی در خدمت صلح و امنیت هستیم».

روز دوشنبه همچنین اعلام شد که نمایندگان طرف‌های باقیمانده در برجام شامل ایران، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان قرار است روز ۱۶ دسامبر در وین گردهم آیند تا درباره توافق هسته‌ای با تهران موسوم به برجام مذاکره کنند.

روسیه قتل فخری‌زاده را به عنوان "اقدام تروریستی" محکوم کرد

 

روسیه قتل فخری‌زاده را به عنوان "اقدام تروریستی" محکوم کرد

وزارت خارجه روسیه قتل فخری‌زاده، کارشناس اتمی ایران را "اقدام تروریستی" دانست و آن را محکوم کرد. روسیه تا روز دوشنبه در این مورد اظهار نظر نکرده و با سکوت خود انتقاد برخی از محافل سیاسی ایران را برانگیخته بود.

روسیه روز دوشنبه (۳۰ نوامبر) قتل محسن فخری‌زاده، دانشمند هسته‌ای ایران، را محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه آمده است: «ما نگرانی جدی خود را از سرشت تحریک‌آمیز این اقدام تروریستی اعلام می‌داریم. هدف این اقدام آشکارا بی‌ثبات کردن اوضاع برای ایجاد درگیری‌های بیشتر در منطقه است».

بیانیه افزوده است: «ما همه اطراف را فرامی‌خوانیم از گام‌هایی که می‌توانند به تنش‌ها دامن بزنند، پرهیز کنند».

در همین ارتباط میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای، از این که ایران عضویت خود را در نهاد یادشده به حال تعلیق در آورده، ابراز تأسف کرده است.

تصویب دوفوریت طرحی در مجلس با هدف خروج از پروتکل الحاقی

اولیانوف در پیامی توییتری تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر تعلیق اجرای پروتکل الحاقی و محدودسازی فعالیت بازرسی آژانس اتمی در ایران را با قتل دانشمند ایران مربوط دانسته و آن را واکنشی از روی "احساسات" دانسته است.

او به گفته "پایگاه خبری آفتاب" تصریح می‌کند: «احساسات همیشه به یافتن تصمیم درست یاری نمی‌کند. پروتکل الحاقی پاسخگوی منافع همه از جمله تهران است».

انتقاد از "سکوت چین و روسیه"

قتل محسن فخری‌زاده در روز جمعه هفتم آذرماه (۲۸ نوامبر) در سطح جهان با واکنش گسترده روبرو شد. افزون بر اتحادیه اروپا و بریتانیا بیشتر کشورهای خاورمیانه قتل دانشمند هسته‌ای ایران را محکوم کردند. در این میان چین و روسیه واکنشی نشان نداده بودند.

سکوت چین و روسیه، دو کشور بزرگی که برخی از محافل سیاسی و رسانه‌های جمعی ایران آنها را "دوستان استراتژیک ایران" می‌خوانند، به تفسیرهایی انتقادآمیز زمینه داده بود.

خبرگزاری آلمان: هدف سوءقصد به فخری‌زاده جلوگیری از گفت‌وگو با آمریکا بود

برای نمونه روزنامه "همدلی" در شماره دوشنبه خود با کنایه به مواضع روزنامه کیهان، نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی، انتقاد می‌کند که: «با گذشت دو روز از این حادثه، ‌بسیاری از کشورهای جهان نسبت به آن واکنش نشان داده‌‌‌اند... حتی انگلستان و اتحادیه اروپا به این اتفاق واکنش نشان دادند. در آمریکا نیز سناتورها آن را محکوم کردند. اما با گذشت دو روز نه روسیه و نه چین که از نظر "کیهان" شریک استراتژیک ایران محسوب می‌شوند هیچ کدام هیچ گونه واکنش رسمی به این اتفاق نداشتند».

"همدلی" ادامه داده است: "کیهان طی دو روز اخیر تلاش کرده که در مطالب مختلف خود انگشت اتهام را دوباره به سمت دولت بگیرد و دولت و مقامات را از ارتباط با غرب منع کند".

همزمان ایران روز دوشنبه با ارسال نامه‌ای به دفتر سازمان ملل در وین خواستار محکومیت قتل محسن‌ فخری‌زاده توسط این سازمان شد،

 کاظم غریب‌آبادی، نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین در این نامه با تقاضا از مقام‌های سازمان ملل برای محکوم‌کردن "ترور فخری‌زاده با قوی‌ترین لحن ممکن"، از اسرائیل عامل پشت پرده عملیات یاد کرده است. نامه سپس تاکید می‌کند که  ایران از "حق ذاتی دفاع برای پاسخ" برخوردار است.

در همین حال سفارت جمهوری اسلامی ایران در قطر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که یک هیئت از دفتر سیاسی طالبان افغانستان، در دوحه با حضور در ساختمان این سفارت "ترور شهید محسن فخری‌زاده را تسلیت گفت"

معمای کشته شدن فخری‌زاده و "حیثیت از دست رفته دستگاه امنیتی"

 

معمای کشته شدن فخری‌زاده و "حیثیت از دست رفته دستگاه امنیتی"

علی شمخانی از به کارگیری تجهیزات الکترونیکی بدون حضور عامل انسانی برای کشتن محسن فخری‌زاده خبر داده در حالیکه پیشتر از وجود ۱۲ مهاجم در محل حادثه صحبت شده بود. یک تحلیلگر سیاسی از پروژه «پروپاگاندای سپاه» می‌گوید.

با گذشت سه روز از کشته شدن محسن فخری‌زاده هنوز یک روایت کامل و دقیق درباره چگونگی کشته شدن او از سوی مسئولان حکومتی و رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران ارائه نشده است.

تنها نهادی که تا کنون رسما در این باره بیانیه داده وزارت اطلاعات بوده است. این وزارت‌خانه شامگاه یک‌شنبه ۹ آذر در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «سرنخ‌هایی از عاملان این حمله» پیدا کرده اما «اطلاعات تکمیلی» را بعدا اعلام خواهد کرد.

علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی ایران نیز روز دوشنبه ۱۰ آذر پس از مراسم تدفین فخری‌زاده، در گفت‌وگویی با خبرنگاران عملیات منتهی به کشته شدن او را "بسیار پیچیده" خواند. او در عین حال از  وجود سرنخ‌هایی درباره طراح عملیات خبر داد. خبرگزاری فارس به نقل از او نوشت: «کسی که این را طراحی کرده برای ما مکشوف است که کیست و سابقه آن چیست.»

درباره چگونگی انجام این حمله نیز تا کنون رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران مثل خبرگزاری فارس، روایات‌های متفاوت و گاه متناقضی را منتشر کرده‌اند.

از ۱۲ مهاجم تا حمله بدون عامل انسانی

خبرگزاری فارس که در اولین گزارشش پس از حادثه به صراحت از «تیراندازی افرادی که در نقاطی ناشناخته کمین کرده بودند» به سمت خودروی فخری‌زاده خبر داده بود، در جدیدترین گزارشش تصریح کرده که «در این عملیات که حدود سه دقیقه طول کشیده هیچ عامل انسانی در محل حادثه حضور نداشته و تیراندازی‌ها تنها توسط سلاح خودکار انجام شده است.»

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در تشییع جنازه فخری‌زاده گفت: «متاسفانه عملیات بسیار پیچیده‌ای بود و با به کارگیری تجهیزات الکترونیکی رخ داد و هیچ فردی در صحنه حضور نداشت.»

فریدون عباسی، رییس سابق سازمان انرژی اتمی ایران که خود پیشتر هدف یک ترور نافرجام قرار گرفته بود اما گفته که بعد از انفجار وانت نیسان، «مهاجمان چون مسلط بوده و به صورت تک تیرانداز بودند یا اسلحه خاصی داشتند که دوربین داشته از راه دور می‌توانستند شلیک کنند.»

جواد موگویی، مستندساز نزدیک به سپاه پاسداران نیز از وجود ۱۲ مهاجم در صحنه حمله خبر داده است. او همچنین در روایتش نوشته است: « برق منطقه از نیم‌ساعت قبل قطع شده و تمام دوربین‌ها خاموش بوده و هیچ فیلمی ضبط نشده است.»

خبرگزاری فارس اما در گزارش اولش تصریح کرده بود که در اثر انفجار نیسان پارک‌شده در کنار دکل برق، برق منطقه قطع می‌شود.

سرنوشت نامعلوم حامد اصغری

سرنوشت حامد اصغری، محافظ شخصی فخری‌زاده نیز نامعلوم است. تقریبا در تمامی روایت‌ها آمده که پس از شروع تیراندازی او خود را روی فخری‌زاده می‌اندازد و تیر می‌خورد. با این حال پسر فخری‌زاده در گفت‌و گو با سیمای جمهوری اسلامی گفت که او در «صحت و سلامت کامل» به سر می برد.

جواد موگویی اما در روایتش حال او را وخیم توصیف کرد و از مردم خواست برای بهبودی او دعا کنند.

روز دوشنبه خبرگزاری مهر از قول برادر حامد اصغری از موفقیت‌آمیز بودن جراحی او خبر داد و نوشت به زودی از بیمارستان

این در حالی است که چند ساعتی پیش از انتشار این خبر سایت انتخاب به نقل از فدراسیون جودوی ایران نوشت: «حامد اصغری، محافظ جوان محسن فخری‌زاده، دانشمند برجسته صنایع دفاعی کشور که در تاریخ هفتم آذرماه در کنار او با حمله مهاجمان تروریستی به شهادت رسید، از ورزشکاران رشته جودو بود.»

به نوشته انتخاب از قول شاهدان عینی، حامد اصغری در محل حادثه کشته شده است.

لازم به ذکر است که خبر نقل‌شده از فدراسیون جودو در سایت این فدراسیون یافت نشد.

درباره تعداد محافظان نیز گزارش‌ها متناقض است. خبرگزاری فارس در آخرین گزارشش از وجود سه خودروی محافظ در محل حادثه خبر داده است. این در حالی است که در اولین گزارش‌ها تعداد محافظان فخری‌زاده تنها ۴ نفر اعلام شده بود و قاعدتا چهار محافظ  که یکی از آنها نیز در خودروی فخری‌زاده بوده، نیازی به سه خودرو ندارند.

درباره ضدگلوله بودن خودروی محسن فخری‌زاده نیز تا کنون حداقل دوروایت متفاوت منتشر شده؛ جواد موگویی نوشته خودروی او ضدگلوله نبوده است اما خبرگزاری فارس از خودروی ضدگلوله فخری‌زاده نوشته است.

Iran Anschlag gegen Mohsen Fakhrizadeh

یکی از معدود عکس‌هایی که از محل حادثه منتشر شده است

همسر فخری‌زاده چگونه سالم ماند؟

یک روز پس از وقوع حادثه کشته شدن محسن فخری‌زاده، سیمای جمهوری اسلامی فیلمی از دیدار وزیر دفاع با همسر او را منتشر کرد. در این فیلم همسر فخری‌زاده مقابل دوربین و در کمال صحت و سلامت صحبت می‌کند.

این در حالی است که در تمامی روایت‌ها گفته شده که همسر فخری‌زاده همراه او در خودرو بوده است. حامد فرزند محسن فخری‌زاده نیز گفته است: «از لحظه شروع تا پایان حادثه مادر بنده همراه پدر حضور داشت.»

حال این پرسش پیش می‌آید که در صحنه‌ای که به گفته پسر فخری‌زاده «یک جنگ تمام عیار» بوده، چگونه همسر فخری‌زاده سالم و بدون هیج جراحتی روز بعد مقابل دوربین ظاهر می‌شود.

دلیل این تناقض‌گویی‌ها چیست؟

این تناقض‌ها به اضافه موارد دیگری مثل اینکه آیا اول تیراندازی انجام شده و بعد وانت نیسان منفجر شده یا برعکس یا کل عملیات به صورت الکترونیک هدایت شده، ذهن‌ها را به خود مشغول کرده و این پرسش را پیش آورده است که این همه تناقض‌گویی چه معنایی می‌تواند داشته باشد.

در حوادث مشابه اکثرا یا با یک اطلاعیه از سوی وزارت اطلاعات یا سپاه پاسداران تکلیف تمامی رسانه‌ها روشن می‌شد و در اکثر موارد رسانه‌‌ها از انتشار خبر درباره آن منع می‌شدند. یا اینکه وزارت اطلاعات یا سپاه پاسداران در یک اطلاعیه جزییات را رأسا اعلام میکردند.

ولی در این حادثه که به گفته مقامات جمهوری اسلامی «ترور مهمترین دانشمند هسته‌ای» ایران بوده و نیز شخص کشته‌شده دارای مقام بالای نظامی نیز بوده است، ظاهرا دست رسانه‌ها برای انتشار هر خبری باز گذاشته شده است.

«پروژه پروپاگاندای سپاه»

مهدی مهدوی آزاد، خبرنگار و تحلیلگر سیاسی از یک «پروژه کامل پروپاگاندا توسط سپاه پاسداران» خبر می‌دهد.

او به دویچه‌وله می‌گوید: «منبع تمامی شایعات سپاه پاسداران بوده یعنی شایعاتی که منتشر شده یا توسط خبرگزاری‌های فارس و تسنیم بوده که وابسته به سپاه و بسیج هستند یا توسط فعالان نزدیک به سپاه پاسداران از جمله جواد موگویی که مستندساز امنیتی نزدیک به سپاه است. شما در این ماجرا یک پروژه کامل پروپاگاندا را می بینید یعنی نشر دادن اخبار جعلی در رسانه‌ها با اهداف سیاسی با این هدف عمده و اصلی که تیم حفاظت را تبرئه و افکار عمومی را قانع کنند که سپاه مقصر نبوده و به خاطر کمبود امکانات نتوانستند از او محافظت کنند.»

Mehdi Mahdavi Azad

مهدی مهدوی آزاد؛ روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی

او با اشاره به اینکه در آخرین گزارش فارس وجود سه خودروی حفاظتی و حداقل چهار محافظ در محل تایید شده می‌‌گوید: «شما هیچ رد پایی از محافظین نمی‌بینید، اصلا معلوم نیست اینها کجا هستند. شما در عکسها ماشین‌های حفاظت را نمی‌بینید. هیچ نشانه‌ای از درگیر شدن محافظان با تروریست‌ها را نمی‌بینید. معلوم نیست واقعا چه اتفاقی افتاده است.»

به نظر آقای مهدوی آزاد نهادهای اطلاعاتی ایران در حال پنهان کردن «یک راز بزرگ» هستند و به نحوی کاملا «سازمان یافته» موضوعی را پنهان می‌کنند.

«ضربه شدید به حیثیت دستگاه اطلاعاتی ایران»

در چند سال اخیر چندین عملیات ترور و خرابکاری در داخل مرزهای ایران رخ داده است. دوسال پیش اسناد محرمانه اتمی ایران از سایت دورقوزآباد توسط عوامل موساد دزدیده شد.

در تیرماه امسال انفجار و آتش‌سوزی در سایت نطنز رخ داد که علت آن خرابکاری عنوان شد. اندکی بعد در تاسیسات موشکی خجیر آتش‌سوزی رخ داد که آن نیز به دلیل خرابکاری بود.

ترور چندین دانشمند هسته‌ای نیز همگی در سال‌های اخیر رخ داده است.

به همین دلیل مهدی مهدوی آزاد معتقد است «حیثیت» دستگاه امنیتی ایران به شدت زیر سوال رفته و آسیب شدیدی به این دستگاه‌ها به خصوص در مقابل اسرائيل وارد شده است.

از طرف دیگر همین مسئله باعث شده تا دعواهای جناحی در داخل حکومت نیز بالا بگیرد؛ عده‌ای انگشت اتهام را به سوی دولت و تیم مذاکره کننده اتمی و وزارت اطلاعات نشانه گرفته‌آند و گروهی دیگر سپاه را مقصر می‌دانند.

به نظر آقای مهدوی آزاد به همین دلایل «پروژه پروپاگاندا با هدف تبرئه سپاه» کلید خورده است.

مهدی مهدوی آزاد می‌گوید: «من اهل تئوری توطئه نیستم اما یقین دارم که در این پرونده رازهای بسیار بزرگی وجود دارد که این رازها به کلی حیثیت دستگاه‌های امنیتی ایران و حیثیت جمهوری اسلامی را بر باد می‌دهد و به همین دلیل هم دارد پنهان می‌شود. به جد معتقدم بخش‌هایی از این پرونده یقینا عامدانه پنهان شده‌اند.»

حکم ابلاغ شده به قره‌‌ اوغلانی: ۱۳ سال حبس یا اعدام

 

حکم ابلاغ شده به قره‌‌ اوغلانی: ۱۳ سال حبس یا اعدام

حکم حامد قره اوغلانی زندانی سیاسی محبوس در ارومیه ابلاغ شده است. قره اوغلانی ۳۴ سال دارد و شهروند ساکن ارومیه است. او تیرماه ۹۹ توسط نیروهای اداره اطلاعات شهر ارومیه بازداشت شد.

default

هانیه قره اوغلانی خواهر حامد قره اوغلانی روز دوشنبه ۱۰ آذر (۳۰ نوامبر) با ارسال یک توییت خبر داده است که حکم برادرش ابلاغ شده است. طبق گفته هانیه قره اوغلانی دو نفر از قضات برادر او را به ۱۳سال و سه ماه زندان محکوم کردند و یکی دیگر از قضات نیز حکم اعدام صادر کرده است. 

اتهامات حامد قره اوغلانی "ارتباط با اسرائیل و آمریکا"، "توهین به رهبری"، "پاره کردن عکس قاسم سلیمانی" و "تبلیغ علیه نظام" ذکر شده است.

هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز دستگیری حامد قره اوغلانی خبر داده بود که اداره اطلاعات ارومیه خانواده او را مورد تهدید قرار داده است.

یک هفته پیش اعلام شده بود که  این زندانی سیاسی از طرف دادگاه ارومیه به اعدام و ۱۳ سال حبس محکوم شده است. این حکم روز یکشنبه دوم آذر ۹۹، توسط دادگاه به وکیل قره اوغلانی ابلاغ شده است.

اما در آن زمان هانیه قره اوغلانی این خبر را با ارسال یک توییت تکذیب کرده بود و نوشت که "خبر اعلام شده مبنی بر حکم ابلاغی برادرم درست نیست و تکذیب می‌کنیم و از همه خبرگزاری‌ها درخواست دارم به این شایعه‌ها دامن نزنند. هانیه قره اوغلانی در پایان توییت خود نوشت "متعاقبا خبری از برادرم باشه من خودم اعلام می‌کنم."

اکنون خواهر حامد قره‌ اوغلانی این زندانی سیاسی اعلام کرده  است که حکم برادرش صادر شده و دو قاضی به حکم زندان ۱۳ سال و سه ماه و یک قاضی نیز حکم اعدام صادر کرده است.

قره اوغلانی به بیماری صرع مبتلاست و به طور مرتب به داروهایش دسترسی ندارد. او در شهریور ۱۳۹۹ پس از روبه رو شدن با نشانه‌های کرونا از جمله سرفه شدید به بهداری زندان منتقل شده است.

معضل چندجانبه نهادهای امنیتی ایران و راه‌حلی که ساده نیست

معضل چندجانبه نهادهای امنیتی ایران و راه‌حلی که ساده نیست

ترور محسن فخری‌زاده اوج ضعف و وضعیت نابسامان نظام اطلاعاتی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت. این نابسامانی ولی لزوما با شناخت حفره‌ها و خلاهای امنیتی قابل رفع نیست و راه‌حلی اساسی‌تر می‌طلبد.

Symbolbild Labyrinth

عکس تزیینی است

دستکم در ده سال اخیر ضرباتی که به تاسیسات و افراد مرتبط با برنامه هسته‌ای و موشکی و حتی تاسیسات متعارف صنعتی (پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها و ...) در ایران وارد آمده و ناکامی در ترمیم حفره‌ها و راهبردها و راهکارهای اطلاعاتی که موفقیت این گونه حملات را مانع شود از مشکلاتی اساسی و چند جانبه در کار نهادهای متعدد امنیتی جمهوری اسلامی حکایت دارند.

گرچه میزانی ازهرج و مرج مدیریت اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی را از همان ابتدا همراهی کرده است، ولی دستکم از دو دهه پیش، متاثر از تعمیق شکاف ساختاری در درون حاکمیت این نابسامانی مدیریتی تشدید شده و وجود نهادهای اطلاعاتی موازی که به مراجع متفاوتی پاسخگو هستند و کم وبیش با هم در رقابت و چالش قرار می‌گیرند به یکی از پاشنه‌های ‌آشیل‌ نظام اطلاعاتی ایران بدل شده است.

فعال‌کردن شورای هماهنگی اطلاعات که در قانون پیش‌بینی شده و وظیفه‌اش ایجاد انسجام و هماهنگی بیشتر میان نزدیک به ۱۵ نهاد امنیتی و اطلاعاتی ایران است گرچه پس از سی سال نهایتا در ابتدای کار دولت حسن روحانی تحقق یافت، ولی این شورا هم نتوانسته بر پراکندگی و رقابت در میان نهادهای اطلاعاتی مهر پایان بزند.

این رقابت که گهگاه در پیشدستی و جر و بحث علنی در ثبت این یا آن "موفقیت اطلاعاتی"  کذایی یا واقعی نمود می‌یابد، در عرصه داخلی عملا به ضرر حقوق شهروندی و در راستای سرکوب فعالان مدنی و صنفی قرار گرفته است، مثل اختلاف نظر میان وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه در مورد فعالان زندانی محیط زیستی یا بازداشت مدیران کانال‌های تلگرامی وزارت اطلاعات از سوی اطلاعات سپاه یا اختلاف‌نظر دو نهاد در باره جاسوس‌بودن یا نبودن یک عضو هیات مذاکرات هسته‌ای و نیز در مورد شائبه حضور دو تابعیتی‌ها در دستگاه‌های دولتی و ...

در عرصه خارجی اما عدم هماهنگی و حتی رقابت بین این نهادها راه را برای سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای مختلف، به خصوص کشورهایی که ایران با آنها در حال مناقشه است بازتر می‌کند.

"تواتر اطلاعات و نبود جدیت"!

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، که سه سال پیش از وجود امنیت کامل در ایران سخن گفته بود و ادامه حفاظت از شخصیت‌ها در مقیاس سابق را بلاموضوع دانسته بود اخیرا در حاشیه مراسم خاکسپاری محسن فخری‌زاده گفته است: «به دلیل تواتر اخبار در این ۲۰ سال متأسفانه جدیت لازم به کار برده نشد و این بار آنها موفق شدند (فخری‌زاده را از بین ببرند) وگرنه آنها در طی این سال‌ها، عملیات های مختلفی داشتند که هیچ کدام موفق نشده بود.»

شمخانی توضیح بیشتری نداده است، ولی اگر قول او را موثق تلقی کنیم، یکی از دلایل بسیار محتمل در جدی‌نگرفتن داده‌ها می‌تواند همین رقابت‌های معطوف به تضعیف دیگری در نهادهای امنیتی باشد که عملا این یا آن داده و اطلاعات اهمیت لازم برای پردازش و توجه را پیدا نکرده است.

این که در درون خود نهادهای اصلی امنیتی جمهوری اسلامی جناح‌بندی و باندبازی‌های متاثر از شکاف درون حاکمیت به معضلی در کارایی و انسجام این نهادها بدل شده نیز موضوعی است که خود مقام‌های جمهوری اسلامی هم اینجا و آنجا به آن اذعان کرده‌اند.

 یک مشکل اساسی دیگر که ضعف مفرط نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی را دامن زده مبانی ایدئولوژیک در گزینش نیروها و پرسنل و برگماری‌ها و برکشیدن‌هاست. این که ریاست اصلی دو نهاد امنیتی کشور، یعنی وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در دست دو روحانی است تنها یک نمود از این معضل است و این که دستکم یکی از این دو با اتهامات متفاوتی در تبانی و سرکوب مردم روبرو است نیز. 

معیارهای ایدئولوژیک و محدودساز در گزینش‌ها و در سایه ‌قرار گرفتن مولفه‌هایی مانند صلاحیت و شایستگی حرفه‌ای و آزمون‌ها و آموزش‌های مربوط به میهن‌دوستی، تکریم و رعایت حقوق مردم همه و همه راه را برای ورود عناصری به نهادهای امنیتی باز کرده‌‌اند که یا در عرصه داخلی به راحتی به  پیچ و مهره سرکوب بدل می‌شوند یا عناصر نفوذی سرویس‌های خارجی‌اند، یا زمینه مساعدی برای کشیده‌شدن به این مسیر دارند، موضوعی که عملا نیروهای لایق‌تر، صدیق‌تر و میهن‌دوست‌تر درون این نهادها را هم می‌تواند با سرخوردگی و عدم انجام کار از دل و جان روبرو کند. از ماجرای حضور و همکاری تبهکارانی مانند اسماعیل افتخاری و سعید امامی و ... با نهادهای اطلاعاتی و انتظامی گرفته تا کسانی که آمر و عامل قتل‌های زنجیره‌ای شدند تا "فرنگی‌کارانی" که جنایاتی عمده علیه این یا آن چهره مخالف در خارج رقم زدند و تا  شبکه‌ای از نفوذی‌ها که به راحتی ضربات ده سال اخیر به برنامه‌های موشکی و هسته‌ای و صنتعی در ایران را ممکن کرده‌اند بی‌ارتباط با این مسئله نمی‌تواند باشد.

Iran I Atomkraft I Brand I Atomanlage Natanz

انفجار در مرکز تحقیق و تولید سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز در تیرماه امسال از آخرین ضرباتی امنیتی به تاسیسات هسته‌ای ایران بود.

وقتی که اعتماد جامعه سلب می‌شود

راز به سر مهری نیست که نهادهای اطلاعاتی ایران در فعالیت‌های اقتصادی، نه صرفا به عنوان فعالیت پوششی، که برای کسب درآمد هم درگیر بوده‌اند. این مسئله در کنار فساد گسترده در سطوح مختلف نظام که قبح فساد را در همه سطوح نیز از بین می‌برد و در کنار تامین‌نبودن کافی همه پرسنل نهادهای اطلاعاتی راه را برای انواع انحراف‌ها و وادادگی‌ها و تبانی‌های بیرونی باز می‌کند.

عباس عبدی در یادداشتی که بعد از ترور محسن فخری‌زاده نوشت می‌گوید که گیر و گرفت‌ها اجازه نمی‌دهد که شفاف صحبت کند، ولی « خیلی سربسته باید گفت که ریشه ماجرا در مجموعه اتفاقاتی است که بعد از سال ۸۴ رخ داد. شاید برخی تعجب کنند، ولی معتقدم که این نفوذ اطلاعاتی دقیقا با فساد هم‌ریشه است. هر دو ناهنجاری از یک سو محصول عمومیت یافتن بی‌تعهدی به سیاست و کشور است، و از یک سوی دیگر ناشی از طبیعی شدن حضور افراد فرصت‌طلب و بی‌ریشه و نان به نرخ روز خور و دورو و دروغگو و چاپلوس در ساختار مدیریتی کشور بود. هر دو علت و هر دو نتیجه یعنی فساد و نفوذ یکدیگر را تقویت کردند. در نتیجه این وضعیت سطح سیاست در ایران چنان نازل و حتی سخیف شده که در تصور نمی‌گنجد.»

ارزیابی عباس عبدی را می‌توان نقد کرد که ریشه فساد و فرصت‌طلبی و بی‌تعهدی در جمهوری اسلامی که سابقه‌‌ای به درازای ساختار ایدئولوژیک، قانونی، غیردمکراتیک، ناشفاف و غیرپاسخگوی نهادهای اصلی دارد را محدود به ورود کسانی مثل احمدی‌نژاد در حلقه‌های اصلی قدرت می‌بیند، ولی حرف او در مورد تشدید موارد یادشده به خصوص در تبانی عناصر امنیتی و اطلاعاتی با سرویس‌ها و عناصر بیرونی درسال‌های پس ۱۳۸۴ شاید نادرست نباشد.

گفتن ندارد که کارکرد خوب و بهینه نهادهای امنیتی هر کشور زمانی به بهترین وجه تحقق می‌یابد که رابطه حکومت و مردم رابطه‌ای مبتنی بر اعتماد باشد و شهروندان فعالیت و ساختار حکومت را در راستای تامین امنیت و حقوق چندجانبه خود در عرصه‌های گوناگون تلقی کنند. ترک‌برداشتن و گسسته‌شدن این اعتماد و رواج این درک در میان شهروندان که نهادهای امنیتی نه در جهت تامین پاسداری از امنیت و حقوق جامعه، که به این یا آن میزان علیه حقوق شهروندان و در راستای رصد و سرکوب آنها و مطالبات‌شان سمت‌گیری کرده‌اند عملا این نهادها را از همکاری و کمک مردم، یعنی عمده‌ترین منبع رصد و تامین اطلاعات محروم می‌کند، اتفاقی که در مورد جمهوری اسلامی کمتر قابل اما و اگر است.

یک سیاست منطقه‌ای ضدامنیتی

یک عامل اصلی دیگر در موفقیت و کارایی نهادهای اطلاعاتی هر کشور ارتباطات و تبادلات و همکاری‌ها و نیز احتراز رسمی و غیررسمی از جنگ اطلاعاتی و جاسوسی گسترده در توافق با نهادهای مشابه در کشورهای پیرامونی و فراتر از آن است.

در مورد جمهوری اسلامی، با توجه به رویکرد خصومت‌آمیز نسبت به اسرائیل و موجودیت آن، یعنی علیه کشوری که به داشتن قوی‌ترین نهاد امنیتی در منطقه معروف است و بالاترین و تنگاتنگ‌ترین ارتباطات و تعاملات را با نهادهای امنیتی عمده‌ترین قدرت جهان، یعنی آمریکا، دارد طبیعی است که خنثی‌کردن کارایی و فعالیت نهادهای امنیتی ایران و نفوذ در آن به موضوعی محوری در کار موساد و سیا و نهادهای امنیتی اسرائیل و کشورهای متحدش بدل شود و حوادث ده سال اخیر هم نشان می‌دهد که در این زمینه "موفق" بوده‌اند. این که موساد پیش از انقلاب هم با ساواک رابطه‌ای گسترده داشته و شبکه‌های اطلاعاتی آن بعد از انقلاب هم شاید که در ایران کمتر آسیب دیده‌اند یک وجه از زمینه‌های این موفقیت است، ولی نقائص و معضلات یادشده بالا در نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی شاید نقشی اساسی‌تر در این رابطه داشته‌اند.

این تلقی وجود داشت که اسرائیل در رصد ایران و انجام فعالیت‌های جاسوسی و ضربتی در خاک این کشور علاوه بر شبکه‌های احتمالی درون ایران، از روابط خوب و گسترده‌اش با جمهوری آذربایجان و منطقه کردنشین خودمختار عراق هم بهره می‌گیرد. روابط گسترده اسرائیل با این دو منطقه بر کمتر کسی پوشیده است. الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان که پیروزی اخیر کشورش در جنگ با ارمنستان از جمله مدیون همکاری‌های گسترده نظامی و امنیتی با اسرائیل است ابایی نداشته که بگوید روابط باکو و تل‌آویو مانند کوه یخی است که تنها ده درصد آن مریی است. رسانه‌های آمریکایی در این سال‌ها گزارش‌هایی داشته‌اند که بر فعالیت‌های امنیتی گسترده اسرائیل در خاک آذربایجان متمرکز بوده و تبعاً یکی از محورهای این فعالیت‌ها هم نمی‌توانسته رصد و جاسوسی و کار اطلاعاتی و احیانا اقدام در درون خاک ایران نباشد.

این که چرا اسرائیل با این جد و جهد در صدد یارگیری و گسترش امکانات خود علیه ایران در کنار مرزهای آن است و این که چرا آذربایجان و کردستان عراق و مناطق مشابه که قاعدتا باید به لحاظ فرهنگی و تمدنی بهترین رابطه را با ایران داشته باشند عملا به همکاری تنگاتنگ با اسرائیل روی می‌آورند، هم به نوع سیاست‌های ایدئولوژیک منطقه‌ای و اولویت‌های نادرست جمهوری اسلامی در کاهش تنش‌ها و یارگیری‌ها از جمله از طریق تکیه به تعاملات و تبادلات اقتصادی و فرهنگی و آموزشی و ... و کاستن از بار امنیتی و نظامی حضور در منطقه برمی‌گردد و هم تبعا به آن سیاست مغایر امنیت ملی که در برابر اسرائیل در پیش گرفته و حضور منطقه‌ایش را هم از جمله در راستای سیاست ضداسرائیلی خود تعریف کرده است.

Berlinale 2016 Filmszene - Zero Days

حملات سایبری به تاسیسات اتمی ایران، از جمله با ویروس استاکس‌نت هم در سال‌‌های اخیر به عنوان ضعف نظام امنیتی ایران تلقی شده است

 کشوری مثل اسرائیل برای متحدان خود در منطقه هم قائل به داشتن ظرفیت هسته‌ای (و ظرفیت استراتژیک موشکی) نیست و آن را عامل برهم خوردن توازن قوا در منطقه به ضرر خود می‌داند، بدین معنا بعید است که به طریق اولی این ظرفیت‌ها را ولو در سطح محدود، برای کشوری که شعار نابودی‌اش را می‌دهد، حضور منطقه‌ای‌‌اش را عمدتا برای مهار "دشمن صهیونیستی" تعریف می‌کند و ابایی هم ندارد که کمک تسلیحاتی و لجستیک به گروه‌های مسلح مخالف به اسرائیل را پنهان کند قابل تحمل بداند.

محاصره‌ای که بر عکس شده و مشکلی که راه‌حل اساسی می‌طلبد

مشکل مضاعف تهران این است که در این سال‌ها به رغم این یا آن سیاست تنش‌زا در ارتباط با کشورهای عمده حاشیه جنوبی خلیج فارس دائما و به عبث سعی کرده که عادی‌سازی رابطه با این کشورها را با دورزدن معضل رابطه با اسرائیل و آمریکا به پیش ببرد. این رویکرد که پیش‌تر هم امکان موفقیت نداشت، حالا با موانع بسیار بیشتری روبرو شده. به عبارتی، برخی از کشورهای عمده عربی در خلیج فارس که تا مدتی پیش به لحاظ مسائل تاریخی و معضل فلسطین از عادی‌سازی رابطه با اسرائیل احتراز می‌کردند حالا با تلاش و پیگیری آمریکا و اسرائیل و با همراه‌شدن با این ارزیابی که تهدید مشترکی به نام جمهوری اسلامی متوجه آنها و اسرائیل است، به راه عادی‌سازی مناسبات با تل‌آویو افتاده‌اند. این عادی‌سازی البته تمام و کمال برای مقابله با "تهدید مشترکی" به نام جمهوری اسلامی نیست و مولفه‌های امنیتی و اقتصادی و تکنولوژیک و تجاری گسترده‌ای هم دارد، ولی هر چه که هست به معنای گسترش امکانات اسرائیل برای رصد اطلاعاتی ایران و نفوذ و عملیات راحت‌تر در این کشور است.

پیش‌تر تلاش جمهوری اسلامی این بود که با حضور در سوریه و لبنان "دشمن صهیونیستی" را به محاصره درآورد، حالا این اسرائیل است که گرد تا گرد ایران امکانات بیشتری برای محاصره متقابل اطلاعاتی و امنیتی پیدا می‌کند.

این نکته نیز قابل اهمیت است که علاوه بر مسائل و معضلات ساختاری، مدیریتی و پرسنلی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی که در بالا به آنها اشاره شد،  تنش در مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی این حکومت هم مانعی اساسی در راه دستیابی راحت ایران به فناوری‌های نوین اطلاعاتی و امنیتی است.

با توجه به همه مولفه‌های یادشده، بیرون‌آمدن جمهوری اسلامی از مخمصه اطلاعاتی و امنیتی کنونی که اوج آن اخیرا در ترور محسن فخری‌زاده به نمایش درآمد در این نیست که صرفاً حفره‌ها و خلاهای اطلاعاتی خود را بشناسد و رفع و رجوع کند. راه‌حل اساسی این معضل اصلاحات بنیادین و دمکراتیک در ساختار سیاسی کشور و قراردادن آن بر مبنایی از رابطه سالم و مبتنی بر شایسته‌سالاری و اعتماد میان حکومت و مردم از یک سو، و چرخش‌های اساسی در سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله در قبال اسرائیل است.

 

شرکت مدرنا در انتظار صدور فوری مجوز تولید واکسن کرونا از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا

 

شرکت مدرنا در انتظار صدور فوری مجوز تولید واکسن کرونا از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا

شرکت داروسازی مدرنا اعلام کرد نتایج نهایی آزمایش‌های واکسن کرونا ۱۰۰ درصد موفقیت‌آمیز بوده است و در انتظار صدور مجوز فوری تولید این محصول از سوی از آمریکا و اتحادیه اروپاست.

این تصمیم در پی کامل شدن نتایج آخرین مرحله پژوهش‌ها در زمینه واکسن مقابله با کووید ۱۹ اتخاذ شده است.

طبق اعلام این شرکت آمریکایی، نتایج نهایی نشان می‌دهد اثربخشی واکسن کرونایی که تولید کرده بالای ۹۴ درصد است و هیچ‌گونه تهدید جدی برای ایمنی و سلامت بدن انسان به همراه ندارد.

به گفته مدرنا، اکنون زمان مناسبی برای تولید واکسن و مقابله با همه‌گیری جهانی کووید ۱۹ است.

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه دهم آذر به نقل از مدرنا گزارش داد که اثربخشی واکسن کرونای این شرکت از جوانب مختلف بررسی شده است.

داده‌ها نشان می‌دهد که واکسن مدرنا برای تمام گروه‌های سنی، نژادی، قومیتی و جنسیتی مناسب است و به یک میزان اثربخشی دارد.

دونالد ترامپ،‌ رئیس‌جمهوری ایالات متحده، نیز روز دوشنبه در توئیتی خطاب به سازمان غذا و دارو آمریکا نوشت برای تایید مجوز تولید واکسن کرونا «باید فورا اقدام کنید!!!»

 

Moderna now applying for Emergency Vaccine Approval.. MUST ACT QUICKLY!!! “Operation Warp Speed has been a great modern day miracle.”

عوارض جانبی تزریق واکسن مدرنا نیز خستگی، درد عضلانی و درد در محل تزریق بعد از دوز دوم واکسن اعلام شده است.

در همین حال، واکسن کرونای این شرکت در پیشگیری از بروز موارد حاد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ موفقیت ۱۰۰ درصدی کسب کرده است.

از زمان آغاز بحران شیوع این بیماری تاکنون، نزدیک به ۱.۵ میلیون نفر در پی ابتلا به ویروس جدید کرونا جان باخته‌اند

رامش، خواننده محبوب سال‌های دور، درگذشت‎‎

 

رامش، خواننده محبوب سال‌های دور، درگذشت‎‎


رامش (۱۳۲۵-۱۳۹۹)

رامش، خواننده سرشناس ایرانی که پس از انقلاب بهمن ۵۷ در ایران مجبور شد که از کشور خارج شود و از خوانندگی هم کناره گرفته بود، شنبه شب در سن ۷۴ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت.

یکی از نزدیکان رامش عصر روز دوشنبه دهم آذر به رادیو فردا گفت که او ساعت ۱۰ شب‌شنبه بر اثر ایست قلبی درگذشته است.‎

رامش که نام شناسنامه‌ای‌اش آذر محبی تهرانی بود، ۲۲ آبان ۱۳۲۵ در تهران متولد شد و علی‌رغم علاقه‌اش به تحصیل در رشته پزشکی، به‌خاطر جنس خاص صدایش که طرفداران بسیار پیدا کرد، به خوانندگی روی آورد.

رامش در کنار ویگن، منوچهر سخایی، گیتی پاشایی، عارف و گوگوش از سرشناس‌ترین خوانندگان پاپ ایرانی بود که در شوهای تلویزیونی چشمک، میخک نقره‌ای و رنگارنگ برنامه‌های بسیاری اجرا کرد.

او طی بیست سال خوانندگی، حدود یکصد ترانه اجرا کرد اما پس از انقلاب ۵۷ مجبور شد به آمریکا مهاجرت کند و از خوانندگی هم کناره گرفت تا سال‌ها بعد که آلبوم مشترکی را با داریوش و فرامرز اصلانی به نام «معشوق همین‌جاست» به بازار عرضه کرد.

رامش در مصاحبه‌ای گفته بود کناره‌گیری‌اش از خوانندگی ابتدا در اعتراض به قدغن بودن صدای زنان در ایران بود اما به‌تدریج به نخواندن عادت کرد و ترجیح داد که در آرامش و انزوا روزگار را با خانواده‌اش سپری کند.

با این حال او گفته بود «اگر روزی دوباره به ایران بازگشتم، از ته دل برای همه مردم می‌خوانم».

رامش سابقه بازیگری هم داشت، اما فقط در یک فیلم. در سال ۱۳۵۲ منوچهر نوذری از او برای بازی در فیلم «خیالاتی» دعوت کرد و رامش پذیرفت و بازی کرد، اما پس از آن در هیچ فیلمی حاضر نشد.

رامش چند ترانه نیز به‌صورت دوصدایی با فریدون فرخزاد اجرا کرد که مشهورترین آن‌ها با عنوان «موندنم از بودنت» در تاریخچه موسیقی پاپ ایرانی ماندگار شد.

یکی از مشهورترین ترانه‌های رامش «رودخونه‌ها» نام دارد که شعر آن را محمدعلی بهمنی با الهام از داستان «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی سرود و صادق نوجوکی آهنگ آن را ساخت و منوچهر چشم‌آذر آن را تنظیم کرد.

 

رامش خواننده پرآوازه ایرانی، بعد از سالها سکوت و انزوا، در ۷۵ سالگی درگذشت. #رامش


 

درخواست ایران از سازمان ملل برای محکوم کردن ترور فخری‌زاده؛ طالبان به ایران تسلیت گفت

 

درخواست ایران از سازمان ملل برای محکوم کردن ترور فخری‌زاده؛ طالبان به ایران تسلیت گفت


تصویر محسن فخری‌زاده که روز هفتم آذر در آبسرد دماوند کشته شد.

ایران با ارسال نامه‌ای به دفتر سازمان ملل در وین مجددا خواستار محکومیت ترور محسن‌ فخری‌زاده توسط این سازمان شد، و همزمان کویت، امارات و روسیه در موضع‌گیری‌هایی جداگانه این ترور را محکوم کرده‌‌اند.

نمایندگان سیاسی گروه طالبان در دوحه، پایتخت قطر، نیز به سفارت ایران در این کشور رفته و مرگ محسن فخری‌زاده را به سفیر جمهوری اسلامی تسلیت گفتند.

نامه ایران که روز دوشنبه ۱۰ آذر توسط کاظم غریب‌آبادی، نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین ارسال شده، دولت اسرائیل را به «دست داشتن» در این ترور متهم می‌کند و در آن تاکید شده است که ایران «حق ذاتی دفاع» و «پاسخ» به این عملیات را دارد.

در بخشی از این نامه با اشاره به مسئولیت نهادهای زیرمجموعه سازمان ملل در قبال تروریسم، از مقام‌های سازمان ملل خواسته شده که با «قوی‌ترین لحن ممکن» این ترور را محکوم کنند.

روز جمعه هفتم آذر نیز مجید تخت‌روانچی، سفیر ایران در سازمان ملل متحد مستقر در نیویورک، در نامه‌ای به دبیرکل و شورای امنیت این سازمان نوشت «نشانه‌های جدی مسئولیت اسرائیل» در ترور محسن فخری‌زاده وجود دارد و بر «حق» تهران برای اقدام تاکید کرد.

سفیر ایران در سازمان ملل همچنین از دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت خواست این ترور را محکوم کنند و اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند.

محسن فخری‌زاده مهابادی، چهره ارشد در برنامه هسته‌ای ایران و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران، روز هفتم آذر ماه در «منطقه آبسرد» دماوند مورد سوءقصد قرار گرفته و کشته شد.

آنتونیو گوترش،دبیرکل سازمان ملل در واکنش به این ترور، خواهان خویشتن‌داری شده و گفته است باید از هرگونه اقدامی که موجب تشدید تنش در منطقه می‌شود، خودداری کرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال‌های گذشته، محسن فخری زاده را به دلیل فعالیت‌هایش در برنامه «آماد» که مربوط به جنبه‌های نظامی برنامه هسته‌ای ایران است، تحریم کرده بود.

واکنش دیرهنگام روسیه به ترور فخری‌زاده

وزارت خارجه روسیه نیز چهار روز پس از ترور فخری‌زاده با صدور بیانیه‌ای این ترور را محکوم کرد و هدف این ترور را «بی‌ثبات کردن اوضاع» خواند.

دولت روسیه در این بیانیه تاکید کرده است که در شرایط کنونی «ثبات و امنیت در منطقه خاورمیانه» در اولویت قرار دارد و همه طرف‌ها باید از رفتارهایی که باعث تشدید تنش‌ها در این منطقه می‌شود، خودداری کنند.

در واکنشی دیگر، میخاییل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین درخواست نمایندگان مجلس ایران برای توقف اجرای پروتکل الحاقی و ممانعت از کار بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را ناشی از «احساسات» خواند و گفت اجرای پروتکل الحاقی منافع ایران را تامین می‌کند.

نمایندگان مجلس ایران روز ۹ آذر دو فوریت طرحی را تصویب کرده‌اند که در صورت نهایی شدن دولت ایران را ملزم می‌کند در صورت عدم لغو تحریم‌ها تا دو ماه پس از تصویب این طرح، اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کند.

علاوه بر این، علیرضا سلیمی، عضو هیأت رئیسه مجلس گفته است نمایندگان مجلس به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مشکوک هستند و دنبال طرحی هستند که «اجرای پروتکل الحاقی در مورد بازرسی‌های آژانس از تأسیسات هسته‌ای کشورمان لغو شود».

طالبان هم به ایران تسلیت گفت

چهار عضو دفتر سیاسی طالبان در قطر روز دوشنبه به محل سفارت ایران در شهر دوحه قطر رفتند و در دیدار با حمیدرضا دهقانی‌پور، سفیر ایران در این کشور، ترور محسن فخری‌زاده را تسلیت گفتند.

در یک موضع‌گیری دیگر، احمد ناصر المحمد الصباح، وزیر خارجه کویت در تماس تلفنی با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران این ترور را محکوم کرده است.

انتقاد دو مقام ارشد دولت از ربط دادن ترور فخر‌ی‌زاده و برجام

 

انتقاد دو مقام ارشد دولت از ربط دادن ترور فخر‌ی‌زاده و برجام  

محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی

دو مقام ارشد دولت روحانی از ربط دادن ماجرای ترور محسن فخری‌زاده، «مرد مرموز برنامه هسته‌ای ایران»، و مذاکرات هسته‌ای انتقاد کرده و آن را «عملیات روانی» خوانده‌اند.

رئیس دفتر حسن روحانی با اشاره به انتقادات مطرح شده علیه دولت گفته است برخی «به شکل غریبی» ترور محسن فخری‌زاده را به «عملکرد دولت و مذاکرات هسته‌ای ربط می‌دهند».

محمود واعظی در یادداشتی که روز دوشنبه ۱۰ آذر در روزنامه ایران منتشر شده، این رفتارها را «عملیات روانی غیرمسئولانه» و حرکت در مسیری توصیف کرده که به گفته او «مختصات آن را دشمن تعریف کرده است».

او محسن فخری‌زاده را «عضوی از دولت» دانسته و گفته است که پیش از این و در جریان اهدای نشان‌های خدمت به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران به محسن فخری‌زاده به دلیل «نقش‌آفرینی در توسعه و بالندگی صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای، ‌نشان درجه دو خدمت» داده و گفته است که این موضوع قبلا به دلیل «ملاحظات امنیتی» در رسانه‌ها اعلام نشد.

روز گذشته نیز سخنگوی دولت ایران با اشاره به برخی انتقادات مطرح شده علیه دولت روحانی «ربط دادن» ترور فخری‌زاده با «مذاکرات انجام شده در دولت مستقر یا برجام» را یک «دام» دانست و گفت: «عده‌ای در این شرایط سعی دارند کلاهی از این نمد برای خود ببافند».

او در یادداشتی که روز یک‌شنبه ۹ آذر در روزنامه ایران منتشر کرده، ترور فخری‌زاده را «کاملاً حساب‌شده و با برنامه‌ریزی قبلی» توصیف کرده و خواستار پرهیز از تضعیف «نهادهای اطلاعاتی و امنیتی» شده است.

در روزهای گذشته انتقادات متعددی درباره ضعف نهادهای امنیتی ایران مطرح شده بود، از جمله حسین علایی، از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران با اشاره به نحوه ترور فخری‌زاده، از «ضعف در ساختار و سازوکارهای دستگاه های امنیتی ایران» انتقاد کرده بود.

فریدون عباسی، رئيس کمیسیون انرژی مجلس ایران نیز در یک گفت‌وگوی تلویزیونی مقام‌های دولت ایران را متهم کرد که به او گفته‌اند نگوید «فخری‌زاده دانشمند هسته‌ای» بوده است.

به گفته آقای عباسی، مقام‌های دولت هنوز «دنبال سیب و گلابی برجام هستند» و می‌خواهند «دانشمند هسته‌ای» بودن فخری‌زاده را انکار کنند تا در مسیر مذاکرات هسته‌ای آینده چالش ایجاد نشود.

وکیل محمدعلی نجفی از «امکان آزادی مشروط» او خبر داد

 

وکیل محمدعلی نجفی از «امکان آزادی مشروط» او خبر داد

محمدعلی نجفی، شهردار پیشین تهران، در دادگاه، ۱۳۹۸

وکیل مدافع محمدعلی نجفی، شهردار پیشین تهران که دیوان عالی ایران اتهام قتل عمد علیه او را تأیید کرده بود، از امکان آزادی مشروط او پس از زندان پس از گذراندن بیست ماه حبس خبر داد.

حمیدرضا گودرزی، وکیل آقای نجفی، روز دوشنبه ۱۰ آذر به خبرگزاری ایلنا گفت: «تاکنون حدود ۱۸ ماه از محکومیت پنج ساله موکل گذشته است و طبق قانون یک‌سوم مدت محکومیت باید طی شود تا بتوان تقاضای آزادی مشروط کرد.»

به‌گفته آقای گودرزی، محکومیت محمدعلی نجفی برای قتل پنج سال و برای اسلحه شش ماه است و آن‌چه قابل اجراست محکومیت پنج سال قتل عمد است که اکنون حدود ۱۸ ماه آن گذشته است.

میترا استاد، همسر دوم محدعلی نجفی، هفتم خرداد ۹۸ با شلیک گلوله در منزلش کشته شد و عصر همان روز آقای نجفی به قتل همسرش اعتراف کرد و گفت انگیزه‌اش از قتل «اختلافات خانوادگی» بوده است.

اتهامات نجفی قتل عمد میترا استاد، حمل و نگهداری سلاح غیرمجاز و ایراد صدمه بدنی عمدی منتهی به جرح است.

شهردار پیشین تهران ابتدا با رأی شعبه ۱۰ دادگاه کیفری استان تهران به قتل عمد محکوم شد، با این حال شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور «عمدی‌ بودن» قتل را رد کرد و پرونده به هیئت عمومی دیوان عالی کشور برای تصمیم‌گیری ارسال شد.

سرانجام این هیئت ۱۵ شهریور امسال اتهام قتل عمد آقای نجفی را تأیید کرد، اما با توجه به این‌که او با پرداخت ۱۰ میلیارد تومان از خانواده مقتول رضایت گرفته است، موضوع «قصاص منتفی شد.»

آمار رسمی کرونا؛ درگذشت ۳۷۱ ایرانی دیگر، ۵۸۲۵ بیمار تحت مراقبت‌های ویژه هستند

 

آمار رسمی کرونا؛ درگذشت ۳۷۱ ایرانی دیگر، ۵۸۲۵ بیمار تحت مراقبت‌های ویژه هستند

سخنگوی وزارت بهداشت ایران با اعلام اینکه در طول ۲۴ ساعت گذشته ۳۷۱ نفر از بیماران مبتلا به کرونا جان باخته‌اند، گفته است در حال حاضر ۵۸۲۵ نفر از بیماران در «وضعیت شدید» به سر می‌برند و تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند.

سیما سادات لاری که روز دوشنبه ۱۰ آذر به روال معمول آمار رسمی کرونا در ایران را ارائه می‌داد، از شناسایی ۱۳ هزار و ۳۲۱ بیمار در طول این مدت خبر داد.

با احتساب آمار جدید، میزان کل قربانیان کرونا در ایران طبق گزارش وزارت بهداشت به ۱۹ هزار و ۷۰ نفر رسیده و مجموع بیماران مبتلا نیز ۹۶۲ هزار و ۷۰ نفر افزایش یافته است.

به گفته مقام‌های وزارت بهداشت ایران کماکان ۲۷ استان ایران، از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز هستند و استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

منابع مستقل بارها در درستی آمار دولتی از ابتلا و مرگ به دلیل کرونا در ایران ابراز شک و تردید کرده‌اند.

محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران، پیش از این آمار واقعی مرگ ‌و میر و مبتلایان کرونا در ایران را سه برابر آمار رسمی وزارت بهداشت اعلام کرده است.

شمخانی دزد و جنایتکار و فاسد ونفهم : دستگاه‌های امنیتی ما از محل سوءقصد به فخری‌زاده مطلع بودند

 

شمخانی دزد و جنایتکار و فاسد ونفهم : دستگاه‌های امنیتی ما از محل سوءقصد به فخری‌زاده مطلع بودند


علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران می‌گوید دستگاه‌های امنیتی ایران از «محل بروز احتمالی» سوءقصد به محسن فخری‌زاده مطلع بودند و می‌دانستند که «قرار است در همین نقطه‌ای» که کشته شد ترور شود، ولی چون «دشمن از سبک و شیوه کاملا جدید، حرفه‌ای و تخصصی استفاده» کرد، عملیات ترور فخری‌زاده موفق بود.

او که در حاشیه مراسم تشییع محسن فخری‌زاده، «مرد مرموز و هسته‌ای» جمهوری اسلامی، سخن می‌گفت، از وجود یک برنامه ۲۰ ساله برای ترور این دانشمند هسته‌ای خبر داد و گفت سیستم‌های اطلاعاتی با دقت «احتمال وقوع حادثه» و «محل بروز احتمالی» آن را پیش‌بینی کرده بودند ولی «به دلیل تواتر اخبار در طول این ۲۰ سال متاسفانه جدیت مورد نیاز اعمال نشد».

به گزارش خبرگزاری ایرنا، علی شمخانی گفت که دستگاه‌ها و سیستم‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی «به این اطلاعات رسیدند که ایشان هدف است و قرار است در همین نقطه‌ای که به شهادت رسید، اقدامی علیه ایشان صورت بگیرد.»

مراسم تشییع محسن فخری‌زاده روز دوشنبه ۱۰ آذر در تهران در محل ستاد وزارت دفاع با حضور برخی مقام‌های نظامی مانند فرماندهان سپاه و ارتش و همچنین وزیران دفاع و راه ‌و شهرسازی و رئيس سازمان انرژی اتمی ایران برگزار شد.

آقای شمخانی در عین حال گفته است که «تقویت لازم در رابطه با حفاظت» محسن فخری‌زاده صورت گرفته بود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران توضیح نداده است که منظورش از عبارت «جدیت مورد نیاز اعمال نشد» چیست.

پیش از این، حسین دهقان، مشاور نظامی رهبر جمهوری اسلامی گفته بود که علت ترور محسن فخری‌زاده «رخنه و نفوذ و شکاف» امنیتی بوده و مقامات مسئول «باید جواب دهند».

او نیز مانند علی شمخانی با رد انتقادها درباره کافی نبودن حفاظت از آقای فخری‌زاده گفت که این فرد «کاملا حفاظت می‌شد» و تیم حفاظت فخری‌زاده «در سطوح بالای حفاظتی بود» و «خودروهای متناسب در اختیار» آقای فخری‌زاده قرار داشته است.

در روزهای گذشته انتقادات متعددی درباره ضعف دستگاه‌های امنیتی ایران در این ماجرا مطرح شده است.

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت ایران با اشاره به همین انتقادها، در نامه‌ای به حسن روحانی خواستار آسیب‌شناسی و هماهنگی دستگاه‌های اطلاعاتی شده است.

در حال حاضر ده‌ها دستگاه امنیتی و اطلاعاتی در ایران فعالیت دارند که به جز وزارت اطلاعات عمده این نهادها تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی یا نهادهای نظامی و انتظامی وابسته به او قرار دارند.

آقای شمخانی همچنین گفته است که در حادثه منجر به ترور فخری‌زاده، «هیچ فردی در صحنه حضور نداشت و از تجهیزات الکترونیکی استفاده شده بود.

او گفته است سوابق کسی که این عملیات را «طراحی» کرده، «مکشوف» است و سازمان مجاهدین خلق و اسرائيل را متهم به نقش داشتن در این ترور کرد.

روز گذشته خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران در گزارشی نوشت که تیراندازی به سمت خودروی محسن فخری‌زاده، با استفاده از «سلاح‌های خودکار» صورت گرفته و «هیچ عامل انسانی در محل ترور حضور نداشته است».

بر اساس این روایت، در این ترور از خودرو نیسانی که در فاصله ۱۵۰ متری ماشین فخری‌زاده متوقف بوده، از یک دستگاه تیربار اتوماتیک کنترل از راه دور، شلیک‌های متعددی» صورت می‌گیرد که در نهایت منجر به کشته‌شدن فخری‌زاده می‌شود.

بر اساس این گزارش، در بررسی هویت مالک خودروی نیسان مشخص شده که او «روز ۸آبان از کشور خارج شده است».

خبرگزاری فارس افزوده که کل این عملیات «سه دقیقه» طول کشیده و «هیچ عامل انسانی در محل ترور حضور نداشته و تیراندازی‌ها تنها توسط سلاح خودکار انجام شده است».

رئیسی: بیشتر پرونده‌های تخلفات در خصوصی‌سازی آماده ارائه به دادگاه هستند

 

رئیسی: بیشتر پرونده‌های تخلفات در خصوصی‌سازی آماده ارائه به دادگاه هستند

ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی

رئیس قوه قضائیه ایران می‌گوید که اغلب پرونده‌های تخلفات در اجرای سیاست‌های خصوصی‌سازی بررسی شده‌اند و رسیدگی به برخی از این موارد جدید طی روزهای آینده در دادگاه آغاز می‌شود.

به گزارش رسانه‌های ایران، ابراهیم رئیسی روز یکشنبه در نشستی با نمایندگان مجلس ایران اعلام کرد: «دستگاه قضائی غالب واگذاری‌های مسئله‌دار را بررسی کرده و به پرونده‌های زیادی از تخلفات صورت‌گرفته نیز رسیدگی شده است.»

او در همین رابطه افزود: «طی روزهای آینده برخی پرونده‌های جدید که آماده ارایه به دادگاه شده‌اند، مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.»

این سخنان آقای رئیسی در حالی بیان می‌شود که ۵۵ نماینده مجلس در سال ۹۷ در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه خواستار تشکیل شعبه‌ای ویژه برای رسیدگی به پرونده‌ «تخلفات» در واگذاری صنایع دولتی به بخش خصوصی شدند.

طی سال‌های گذشته، کارگران تعدادی از واحدهای صنعتی واگذارشده به بخشی خصوصی از جمله نیشکر هفت‌تپه، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، هپکوی اراک و دیگران در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود بارها تجمع کرده‌ و خواستار بازگشت مدیریت این واحدها به دولت شده‌اند.

اما آمارهای سازمان برنامه و بودجه نشان می‌دهد در هفت ماه ابتدایی سال جاری، دولت تقریبا پنج برابر رقم بودجه مصوب هفت ماهه، در فروش شرکت‌های دولتی و سهام نقش داشته است.

منابع حاصل از فروش شرکت‌های دولتی و سهام دولت در هفت ماه ابتدایی سال نزدیک ۳۴ تریلیون تومان بوده است.

در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد نیز گزارش‌های متعددی از واگذاری دارایی‌های دولتی به بخش‌های شبه‌دولتی مانند سپاه پاسداران منتشر شده بود. بسیاری از کارشناسان از عنوان «خصولتی سازی» برای اشاره به آن استفاده می‌کنند.