در پی خودکشی دختر ۱۵ ساله در مرکز بهزیستی، خبر «خودکشی دستهجمعی دختران» بررسی میشود

با وجود تکذیب خودکشی دستهجمعی دختران در یک مرکز نگهداری از سوی مدیر کل بهزیستی خراسان، همزمان با انتشار خبر خودکشی یک دختر ۱۵ساله در این مرکز، معاون دادستان این استان از پیگیری هر دو موضوع خبر داد.
در گزارش همشهری آنلاین در روز یکشنبه، نهم آذر آمده است که مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خبر خودکشی یک دختر ۱۵ ساله به نام ساجده در مرکز دختران در معرض آسیب این استان را در روز پنجشنبه، ششم آبانماه تائید کرده است.
حمیدرضا پوریوسف درباره وضعیت روحی، روانی این دختر گفته است که ساجده تحت نظر روانشناس و روانپزشک بوده و دارو مصرف میکرده، ولی پیش از خودکشی هیچگونه نشانه یا علائمی که نشان دهد در شرایط نامناسبی قرار دارد در او دیده نشده و در کنترل دوربینهای این مرکز هم رفتار غیرعادی از او مشاهده نشده است.
به گفته آقای پوریوسف، پدر این دختر در زندان به سر میبرد و مادرش نیز دچار اعتیاد است و به همین دلیل خواهر و برادر دیگر این دختر نیز به خاطر مشکلات مادرشان در سرپرستی از فرزندان در سایر مراکز بهزیستی نگهداری میشوند.
گفته میشود، این نوجوان با همکاری سایر دوستان خود در مرکز که با صحنهسازی موجب گمراه شدن ذهن مسئولان مرکز شدهاند، در سرویس بهداشتی خود را حلقآویز کرده است.
به دنبال انتشار خبر خودکشی این دختر ۱۵ساله در بهزیستی مشهد، خبری مبنی بر خودکشی دستهجمعی دختران در این مرکز از سوی برخی رسانهها مطرح شد.
با وجود تکذیب این خبر از سوی بهزیستی خراسان رضوی، معاون دادستان این استان اعلام کرده است که دختران حاضر در این مرکز نگهداری ادعا کردهاند که قصد خودکشی دستهجمعی با قرص را داشتهاند.
بررسی دلایل خودکشی دختر ۱۵ ساله و صحت ادعای خودکشی دستهجمعی دختران این مرکز نگهداری در حال بررسی است.
در ماههای گذشته اخبار متعددی درباره خودکشی نوجوانان در ایران منتشر شده است. این آمار نشانگر کاهش سن خودکشی در ایران است. بر اساس اخبار منتشرشده بیشتر موارد خودکشی به دلیل فقر اقتصادی و نابسامانیهای اجتماعی و خانوادگی بوده است.
وزارت بهداشت ایران از دو سال گذشته آمار مرگومیر ناشی از خودکشی در کشور را اعلام نکرده است.
بر اساس آخرین آماری که در سال ۱۳۹۷ از سوی مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت ایران منتشر شده است، آمار خودکشی در فاصله سالهای ۹۴ تا ۹۷ روندی افزایشی داشته و تا سال ۹۷ تقریبا سالانه حدود ۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، خودکشی منجر به مرگ گزارش شده است.
یسنا بهمنش، کارشناس سازمان غذا و دارو هم اوایل آبانماه امسال با اشاره به افزایش موارد مرگ ناشی از مسمومیتهای دارویی در ایران طی هشت سال گذشته گفته بود که نزدیک به ۸۰ درصد از موارد این نوع مسمومیت «تعمدی و با هدف خودکشی اتفاق میافتد».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر